MaGYAUR

MaGYAUR

Putyin és a "rendcsinálás"...

2020. március 11. - Magyaur
Putyin csak annyiban tett rendet Jelcin után, mint amennyire a francia ismerőseim mondták a Montmartre-ról, hogy nyugodjak meg ott senki nem lop, mert a maffia tartja fenn a rendet....Putyin letörte a kommunista technokratákból lett oligarchák függetlenségét és puccsszerűen átvette a hatalmat az "állam az államban titkosszolgálat" révén...érdekes módon voltak akkoriban különös lakóház-robbantások, csecsen színházi és iskolai merényletek (ahogy Kuncze belügyminisztersége idején is voltak megmagyarázhatatlan és destabilizálóan ható robbantások) és mit tesz isten: Putyinnal ezek megszűntek!
Nem tudom magamtól elhessegetni az a gyanút, hogy azért van viszonylagos "rend" ma Oroszországban, mert "titkosszolgálattal egybenőtt bűnözői körök" közös bandavezére van hatalmon, aki (akárcsak Orbán) a vallás szentségével mossa le a mocskos kezét és akarja az egyházak segítségével magát a nemzetet megmentő büszke lélekvezetővé felmagasztaltatni...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6515515078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.11. 14:03:16

Putyint azért gyűlölik a liberálisok, mert:
- országát megerősítette, az ismét függtelen álam,
- növelte az életszínvonalat, nem hallgatva a "független" szakértőkre,
- a nyugatpárti ooligarchákat pórázra tette, a többit likvidálta,
- keresztény szellemiséget vezetett be liberális kultúra helyett,
- visszaszorította a maffiát.

vrana 2020.03.11. 15:02:52

Azért nem szeretném, ha ilyen félresikerült gyerekem lenne, igaz, sajnálom is ugyanakkor, hogy azért a pár dollárért csinál bohócot magából.
Birka, te meg honnan veszed, hogy a "liberálisok" gyűlölik? Vannak ott mások is, akik nem liberálisok. Sőt!

Magyaur 2020.03.11. 17:50:12

@MAXVAL bircaman közíró: A putyini 'Zárt hadiállam', szemben a liberális 'Nyílt társadalommal' nem piaci jellegű, hanem állami elosztó, aminek a szélsőséges példája a jegyrendszer. Oroszország, amely annyira sem tudott piacosodni, mint Kína...a nélkülözés társadalma. A szegény, robotoló oroszok cserébe "katonai sikereket" kap olyan undorító módon mint az történt a Krímben és Kelet-Ukrajnában. És persze a szokásos diktátor hobbit: a sportesemények rendezését...a "nemzeti érzés" felkorbácsolására. Remélem minél hamarabb Oroszország részévé válik az Európai Köztársaságnak, amely megvédheti Kínától!

camilló 2020.03.11. 19:02:06

@Magyaur: Az orosz állapotokról leghitelesebben a Bekiáltás blogban kaphat képet. Amit ír az nem fedi a valóságot. Liberális az eszme eredeti értelmében sajnos nincs, van helyette neoliberális aminek semmi köze a szabadság, testvériség, egyenlőség eszméjéhez. polalap.blog.hu/2020/03/09/mi_a_kozos_margaret_thatcherben_es_bokros_lajosban?utm_source=kilepes&utm_medium=link&utm_term=2020_03_10&utm_campaign=inda_kilepo

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.11. 19:08:28

@Magyaur:

A nyílt állam és a piaci rend csak a nagyurak érdekeit szolgálja, a népét nem.
süti beállítások módosítása