MaGYAUR

MaGYAUR

Magyar Tükör

2020. május 04. - Magyaur

Honnét jöttünk? Kik vagyunk?

A magyarság sztyeppei törzsek egyesüléséből, majd a történelem során több európai etnikummal bővülve jött létre, amely sem genetikailag, sem kultúrájában nem tér el a többi közép-európai, szomszédos néptől.

Az hogy Magyarország kevert etnikumú, ami miatt Hitler alsóbbrendű, „korcs” nemzetnek titulálta, az előnyére válik: a vérfrissülés tehetségeket szült és az országnak egyszerre volt rálátása Nyugat-, és Kelet-Európára.

Van-e „magyar civilizáció”?

Nincs magyar „civilizáció”, de sajátos magyar kultúra természetesen van. Az az ország, amelynek hivatalos nyelve 1844-ig a latin volt hűen követte az európai civilizáció vívmányait, akár szerzetesek voltak a közvetítők, akár a Habsburg birodalom felvilágosult abszolutisztikus bürokráciája.

Mióta van „magyar nemzet” a mai értelemben?

A magyar nemzet fogalmán – mint minden kevéssé polgárosult országban – a nemesi nemzetet értették 1848-ig, még akkor is, ha ez az elit etnikai szempontból nem volt mindig magyar (gondoljunk a román származású Hunyadi Jánosra és Mátyásra, vagy a horvát-magyar Zrinyiekre). Ez a polgári nemzetállamok előtti időkben természetes volt: akkor a vallási hovatartozás volt a legfontosabb információ valakiről, nem az hogy ki milyen nyelven beszél. Mindenki a nemzetiségétől függetlenül a „koronát szolgálta”.

Csak Kossuth-ék követelésére, az 1848-as polgári forradalom révén, a magyar királyi koronát viselő Habsburg Ferdinánd szentesítésével mondta ki a törvény az adózó pórnép beemelését az alkotmány sáncai mögé, azóta van minden nem-nemesnek, itt élő magyarnak és nem-magyarnak állampolgári joga.

De a magyar politikai nemzet létrejötte, az akció-reakció logika alapján, elindította a lakosság közel felét kitevő nemzetiségek öntudatra ébredését is, amely aztán az első világháború után a Monarchia és benne Magyarország szétszakadásához vezetett.

Mikor kerültünk egy hullámhosszra Európával és az Egyesült Államokkal?

A Kiegyezés után, vagyis 1867-től, amikortól Magyarország Ausztria társországává vált nemcsak amerikaias gyorsasággal indult meg a fejlődés, hanem érvényt szereztek a jogalkotásban az 1848-49-es liberális eszméknek is. Eötvös József jogi reformjai azt célozták, hogy ne alakulhasson ki hatalmi monopólium, önkényuralom; az akkori „modern” jogi minták alapján bevezette a hatalmi ágak, valamint az állam és az egyházak szétválasztását. Ily módon jött létre a sikeres múlttal rendelkező parlamentarizmus Magyarországon.

Mi a „Szent Korona” jelentősége?

A szuverén Magyar Királyság az első világháborúban katasztrofális vereséget elszenvedő Osztrák-Magyar Monarchia romjain jött létre 1920-ban. Ezt a kül-, és belpolitikai okokból király nélküli királyságot a magyar „Szent Korona”, mint egy fiktív jogi személy nevében kormányozták. A „Szent Korona” olyan kultikus tárgy, amely formájában visszautalt a világ négy égtáját, a világmindenséget jelképező és uraló sámán fejfedőre, de díszítésében és szimbolikájában már teljesen keresztényi. Olyan misztikus kegytárgyról van szó, amelynek jelentősége a magyar mitológiában közel hasonló, mint a zsidóknál a frigyládának, vagy Nyugat-Európában a „Szent Grál”-nak.

Mi történt velünk a szocializmusban?

Ahogy a magyarországi európaias kultúra átvészelte a török hódoltság időszakát, oly módon megőrizte önazonosságát a bizantinus, személyi kultuszos Szovjetunió uralta időszakban is. A magyar életvilág – minden nyomora ellenére - európaias, sőt euro-atlanti maradt ami az öltözködést, az irodalmi ízlést és a zenei divatokat illeti.

Milyen Magyarország?

A világ többi országához képest se nem gazdag, se nem szegény – a világátlaghoz tartozunk. A magyar értékvilág és kultúra az európai civilizáció szerves része, nem lóg ki sem lefelé, sem felfelé. Innovációs szempontból kifejezetten termékenyek vagyunk, de ezek – a magyar állam tőke-szegénysége, konzervativizmusa és fantáziátlansága miatt - leginkább külföldön hasznosulnak. Már csak ezért is a magyarság fogalmába tartoznak nemcsak a magyarországi állampolgárok, hanem minden magát magyarnak valló Keletre, vagy Nyugatra szakadt honfitársunk is. Tehát nem szabad különbséget tenni a szomszédos utódállamokban élő és a szakmai, egzisztenciális okokból kivándorolt magyarok közt!

Milyen út az, amelyet a történelem kikövezett Magyarországnak?

Először is európai. Nemcsak a magyar lakosság kötődik az Európai Unióhoz, hanem Európa is számon tart minket, már a török 17. századi kiűzése óta. A kötődés nemcsak politikai, hanem sport, egyházi, civil szervezeti, művészeti jellegű.

Másodszor „Kis-Magyarország” egységes marad, hiába nő a gazdasági-társadalmi különbség a Dunántúl északi része, Budapest, valamint az ország többi része közt. Az országhatárok nem változnak, inkább csak „légiesülnek”.

Harmadszor mivel a magyarok individualisták, ezért amennyiben a rendkívüli helyzet nem indokolja, nehezen viselik el az egzaltált, gyűlölködő politikai megnyilvánulásokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2715658506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.05.05. 04:11:40

Magyarel

Új, szép ország a Magyarel,
Honnan minden magyar el
Fejvesztve, elűzve, menekül!
Oly jó az új, zsidó éden.
Hol őslakosnak régen!
Újra jobbágy sora van!
Testi, lelki nyomorban!
„Bújik az üldözött barlangjában!
Nemlelé, sorsát a hazában!”
Jobb sors, csak arra vár!
Ki előtt a nyitott határ
Menekülésre ösztönöz!
Ő első lesz futók közt!
2016-03-14

Valóban Magyarország?

Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
1956 4000 páncélos hívása, lóháton, lánc ingben helyett, lánctalpon! Hitler Oroszországot, Hruscsov/Kádár Magyarországot támadta + ennyivel!
„István, a Szent, volt az első, csaknem tudatos szemétszállítónk, ez a kegyes király, kinek kóbor lovag-szállítmányairól talán csak a liberális angol premier tudhatna méltón megemlékezni.” Ady:
A király „kereszténység felvétele” projekt a lakosság 1/3 kiirtásába kerül! Tatárjárás: ½, Törökdúlás 4/5 népesség pusztulással járt! Ki a magyar? A kettőskereszt nevű?

„Gyakorlatilag Szent Istvánból lett egy mém: ő az, aki megcsinálja a Kárpát-medencei keresztény Magyarországot. És mivel az új identitás keresztény, előtte pedig pogányság volt, az megy a lecsóba. Most is látjuk számos esetben, hogy az új intézmények hogyan csinálnak úgy, mintha nem lett volna semmi, ebben nincs semmi újdonság.”
„A hazafiság a gazemberek” megtévesztő eszköze, hatalomhoz jutáshoz”

Régen, Magyarország.

Régen, talán még, Magyarország volt.
Nincs már magyar, elmagyarosodott.
Legfeljebb, aki ma még lakja,
Bevándoroltak leszármazottja!
Mindenféle, kétes népség,
Vegyes ajkú, semmi kétség
Magyar a duma, egymást értsék!
Semmi egyéb, közös érték!
Ahány ember, húz annyi fele!
Más érdeke, célja, gyökere!
Ezerfelé, mindenfelé, húzza,
Egymásnak bőrét, lenyúzza!
Mind másikon akar keresni!
Emberségét is, hamar elveszti!
Egy a cél, a szent haszon!
Szenved, gazember nagyon!
Pusztul belé, vagy elmenekül,
Kicserélődik legvégül!
Itt senki nem, boldogul,
Ki rendes, tiszta, botorul,
Becsületesen akar élni!
Annak itt, nincs helye néki!
2015-05-08
süti beállítások módosítása