MaGYAUR

MaGYAUR

Európának világhatalmi pólussá kell válni!

2020. november 05. - Magyaur
Akkor is ha Trump, de akkor is ha Biden győz a választáson az Egyesült Államok meghasonlott önmagával és a nemzetközi súlya várhatóan csökkenni fog. Még ha akarna is, akkor sem tudna a továbbiakban Európára figyelni.
Európának a saját lábára kell állnia.
Az Európai Unió, ha nem akar áldozatul esni az agresszív autokráciák hatalmi törekvéseinek, ha a világ technikai-kulturális fejlődésének élén akar maradni és ha el akarja kerülni a klímaváltozás okozta népvándorlás, a járványok és a szeparatizmus okozta káoszt, akkor jól teszi, ha új alkotmányozói folyamatot indít be, aminek célja az Unió politikai, gazdasági, pénzügyi, diplomáciai és katonai egységesítése és megerősítése. Olyan nem vallási jellegű, szekuláris köztársaság létrehozása volna a cél, amelyben az önigazgató régiók fölött, az európai parlament gyakorolná a törvényhozói hatalmat, a közös pénzügyi, külügyi és hadügyi-kiber minisztériumok biztosítanák a szakszerű és hatékony irányítást és az állam élén egy választott köztársasági elnök állna.
A világ több-pólusúvá válása új távlatokat nyit meg a világ egyik legszínesebb, legkreatívabb kontinense, Európa előtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1016274446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.05. 09:19:04

Európa nem ország, így nem lehet pólus. Ehhez előbb egyesülnie kellene Európának, de ehhez feltétel közös értékrend kialakítása, ami képtelenség.

midnight coder 2020.11.05. 09:51:28

Ahhoz, hogy Európa egyesüljön, először is közös nyelv kellene. Ami teljesen kizárt, egy német soha nem szólalna meg franciául és viszont, és egyikük sem valami harmadik nyelven, praktikusan angolul. Persze nem az üzleti tárgyalásra gondolok, hanem a magánéletre. És ez igaz a többi "nagy" nemzetre is, lásd olaszok, spanyolok.

Aztán különbözik a kultúra, és a mentalitás is. Nehéz közös nevező alá hozni az északi és a déli viszonyt a munkához, pontossághoz, élethez. Ez amúgy szépen látható kis hazánkban is, ahol megvan az északi mellett sajnos a déli is. Aztán töréspont még az is, hogy Európa keleti fele tudja mi az a kommunizmus, milyen a multikulti IRL, míg a nyugati fele nagy része még filmekben sem látott kommunista diktatúrát, és a multikulti azt jelenti a számára, hogy a néger szolga behozza az öt órai teát.

Ezt ma nem lehet egyesíteni. Ráadásul nincs is semmilyen közös zászló ami alá be lehetne vonni. Nincs közös ideológia, nincs közös hit, igazából semmilyen hit nincs semmiben.

2020.11.05. 11:06:31

Ehhez bizony Orbán útba van.

Magyaur 2020.11.05. 13:14:19

@midnight coder: Gyakorlatilag minden művelt európai beszél angolul, de olyan fejlettek már a mesterséges intelligenciával felturbózott fordító és tolmács technikák, hogy mindenki a saját nyelvén is beszélhet. Európa normál állapota az ókori Római birodalomtól kezdve a Frank államon át a Német -Római cszárságig, az Osztrák-Magyar Monarchiáig a soknemzetiségű autonómiák békés egymásmellettélése ... a kis nemzetállamok birkózása helyett erre kellene venni az irányt - és a szórványban élő magyarság egy új szintézisben egyesülhetne.

ulpius66 2020.11.05. 13:53:36

@Magyaur: ..... azt hiszem Napoleont és Hitlert, mint Birodalom-építőket kihagytad a sorból!!!!!!

Ami azért hiba, mert a mostani ballibsikenk pont a hitleri Európa a mintájuk......

ulpius66 2020.11.05. 13:57:36

@Magyaur: ...."a soknemzetiségű autonómiák békés egymásmellettélése ... a kis nemzetállamok birkózása helyett erre kellene venni az irányt...."

Csak az utóbbi időkben lásd: Szovjetunió, Jugoszlávia, de épp lehet Csehszlovákia is, ahol két nép nem bírt egy országban élni!
(én egyebekben bírom az ilyen utópisztikus szövegeket...... SZERETKEZZ, NE HÁBORÚZZ!)

clemens 2020.11.05. 16:53:14

Európának leginkább céljai nincsenek, ezért nem lesznek számottevő eredményei sem.
A legfejlettebb államok polgárai kiégtek a jólétben, már csak pótcselekvésekkel foglalkoznak.
A többi országnak meg sem anyagi, sem szellemi ereje nincs egy új fejlődési pálya beindításához.
Szép volt, ennyi volt.

enrikokaruszo 2020.11.06. 07:12:59

ja, csak a franciák egy kiterjesztett franciaországként, a németek egy újnémet birodalomként képzelik el
süti beállítások módosítása