MaGYAUR

MaGYAUR

Miért nemzetrontó Orbán Viktor politikai hagyatéka?

2024. április 01. - Magyaur
"Azért nevezem "nemzetrontónak" a jelenlegi kurzust, mert rossz diagnózis alapján, rossz politikával, a nemzet jövőjét hosszú távon károsító stratégiát követ kormányzása során.:
- nem igaz, hogy a függetlenség visszaszerzése és a bezárkózás az elsődleges nemzetpolitikai cél,
- nem igaz, hogy a jobboldali barátokból és párttársakból létre lehet hozni egy nemzetközileg versenyképes gazdasági elitet (egy modern gazdaságot nem lehet kézi vezérléssel vezetni),
- nem igaz, hogy a „keleti nyitás” politikája sikerre vezethet, inkább attól lehet tartani, hogy Magyarország „több szék közül a pad alá esik”. Azt kockáztatjuk, hogy komolytalan és megbízhatatlan szövetséges képe alakul ki rólunk,
- nem igaz, hogy a valláserkölcs fontosabb az ország boldogulása szempontjából mint a gazdasági siker. Nem lehet a keresztény-nemzeti ideológia sulykolásával ellensúlyozni az állami iskolák, kórházak, kutatóintézetek, de főként a lakosság elszegényedését, Mindent elmond a helyzetről, hogy Európa legszegényebb régiói közül már négy Magyarországon található.
Az igazság ezzel szemben az, hogy Magyarország a nemzetközi versenyképességének elvesztésével nemcsak vonzerejét veszíti el (vagyis kevesebb tőke érkezik az országba, kevesebb munkahely létesül, még kevesebb adóbevétele lesz az államnak, még kevesebb jut ebből szociális és jóléti kiadásokra, még inkább leszakadunk), hanem a Magyarország elveszti a megtartó erejét is! Fiataljaink, tehetséges szakembereink tízezer számra hagyják el az országot, méghozzá családostul.
Az igazság az, hogy olyan válság van kialakulóban hazánkban, amellyel a kormány nem kíván szembenézni, mert akkor a korábbi akarnok és önkényeskedő politikáját kéne felülvizsgálni és megtagadni."
Ezt a posztot 2016-ban írtam!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1418368459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása