MaGYAUR

MaGYAUR

Milyen jövő akarjunk magunknak és leszármazottainknak?

2020. november 09. - Magyaur
  • Olyan társadalom az ideálom, amelyben mindenki kap alapjövedelmet, ami csak arra jó, hogy mindenkinek legyen fedél a feje felett, tudjon mit enni, kiválthassa a gyógyszerét és ne fagyjon meg a saját otthonában.
  • Amennyiben az iskola jól végzi a dolgát, akkor a tanulókat érdeklődővé és ambiciózussá teszi, olyan felnőtté, aki képes és akar is fejlődni. Ehhez olyanná kell tenni a munka- és az érvényesülés világát, hogy abban kizárólag a tehetség és a szorgalom számítson, semmi más. Tehát az alapjövedelmet jócskán kiegészíti az így szerzett pénzkereset.
  • A jövőben „érett gondolkodású felnőttek” milliárdjaira lesz szükség, olyanokra, akiknek a munkaidő csökkenésével egyre több idejük lesz a szűkebb, családi és lakóhelyi problémákkal foglalkozni, társadalmi munkát végezni, akik a nemzeti, vallási, vagy ateista identitásuknak megfelelően képesek ápolni a kulturális hagyományokat. De az identitásuk magában foglalja a kontinensnyi óriásállamok és a világkormány iránti, - kritikától sem mentes – lojalitásukat. Ezt koronázza meg a bioszféra védelme iránti tudatos elkötelezettség.
  • Az önként vállalt közösségi cselekvések nagyságát és sokféleségét - a már ma is meglévő technológiával - személyre szóló digitális pontrendszerrel lehetne jutalmazni. A digitális kontroll és ösztönzés eszközrendszerét nem szabad a zsarnoki államok kezében hagyni, arra kell törekednie a következő generációknak, hogy elsődlegesen a Bioszféra érdekeit szem előtt tartó, a Mesterséges Intelligenciára támaszkodó „bölcsekből” álló világkormány gyakorolja. A bölcsek alatt nem feltétlenül vénembereket értek, hanem a politikai, vallási érdekeken felülemelkedni képes, elismert gondolkodókat; Attenborough-féle biológusokat, informatikai szakembereket, talán egy-két nagy tapasztalattal bíró politikust stb. akiknek a feladata és jogköre a Bioszféra egyensúlyának a fenntartására szorítkozik.
  • A nemzetállamokra építő, egyre tehetetlenebbé váló ENSZ helyébe lépő világkormány a „Felettes Én” szerepét játszhatná az emberek, civilizációk felett mind a reális, mind pedig a digitális térben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr816278592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.09. 07:19:34

Egyszerűbb, ha Soros és haverjai kinevezik majd ki lesz az adminisztrátor, akinek pedig nem tetszik, azt likvidálják mint fasisztát.

Magyaur 2020.11.09. 11:05:08

@MAXVAL birсaman közíró: Annak több esélye van, Orbán kínai barátja az "Új Selyemút" elnevezésű és Budapestig tartó imperialista terjeszkedése után itt is bevezetik a digitális diktatúrát. Legfeljebb annyi elégtételünk lehet, hogy a Fidesz vezérkarát korrupció miatt nyilvánosan, stadionban kivégzik...de csak ennyi:(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.09. 11:06:38

@Magyaur:

Ez a szerencsénk, Hoigy az USA túl gyenge, s hatalmát korlátozzá a 2 másik nagyhatalom: Oroszo. és Kína.

Slejmi bá 2020.11.09. 14:27:35

tudtam, hogy léteznek olyanok, mint te, de sosem találkoztam velük személyesen... ez vmi liberálnáci manifesztó? minden egyes pontjától undorodom.

Sir Galahad 2020.11.10. 20:15:18

Borzalmas. Alapjövedelem? Miből? Világkormány? Hogy választják meg? De eleve: a munkaidő érdemben nem fog csökkenni. Az automatizálásból eredő plusz bevételt a munkáltatók, akik beruháztak az automatizálásba, nem fogják máltai szeretetszolgálat módjára a munkavállalóknak szabadidő vagy alapjövedelem formájában. Jó reggelt!

Magyaur 2020.11.10. 23:55:15

@Sir Galahad: Ezek részletkérdések. Az alapjövedelem forrása az, hogy a vagyon, a tőke nem lesz örökölhető, csak a személyi használatban lévő tulajdon. Minden más újraelosztásra kerül. Tovább nem tarthatóak a neoliberális gazdaságból fakadó aránytalan vagyoni különbségek. A világkormány megválasztásának mechanizmusa legyen a nemzetközi jogászok dolga... Úgy képzelem, hogy a ma létező és működőképes Biztonsági Tanácshoz fog hasonlítani, tehát a hatalmi pólusok delegáltjai vesznek benne részt, azzal a különbséggel, hogy melletük még a "Bioszféra Ombudmanjaként" tudósok, egyházi emberek, filozófusok is helyet kapnának (képviselve a mögöttük álló szakmai közvéleményt). Mivel a robotizációval egyre kevesebb ideig, egyre kevesebb embernek kell majd dolgoznia, a gond inkább a 2100-ig 9 milliárdnyi ember szabadidejének lekötése lesz!:)

Sir Galahad 2020.11.11. 07:37:08

@Magyaur: Ez a rémálom már a legelején bukik. Az öröklés az ókori római jog óta az európai kultúra része. Ez alapoz meg minden gazdasági fejlődést, hiszen ha nem lehetek biztos abban, hogy a javaimat az utódaimra tudom hagyni, akkor nem is fogok annál többet termelni, ami a saját közvetlen szükségleteimet fedezi. Nem lesz befektetés, innováció, termelés. Ezt legfeljebb néhány hajléktalan fogadná el. Álmodozni persze lehet mindenféle hülyeségről, de minek?
süti beállítások módosítása