MaGYAUR

MaGYAUR

Az állami média-monopólium vége?

2021. február 17. - Magyaur

Visszaütött az orbánisták Klubrádió frekvencia-elvételének szándéka; az állampolgárok tömegei jöttek rá, hogy csekély befektetés révén hozzáférhetőek a szabad digitális tér ellenzéki rádió, újság és TV adásai is.

A hisztériára hajlamos, sokszor abból élő és azt meglovagoló orbánisták természetesen már korábban felvetették a teljes digitális tér lezárását, az internet betiltását. De olyan ez mintha a „lázító” könyvek miatt magát a nyomtatást akarnák betiltani… nem egyszerű dolog.

Nyilván a Klubrádióval kapcsolatos fordulathoz nagyban hozzájárult a külpolitikai, diplomáciai nyomás is, de mégis feltűnően gyorsan keresett és talált, - az amúgy ellenvéleményt nem tűrő hatalom - megoldást a jogi problémára. Tudniillik rájöttek arra, hogy amennyiben a Klubrádió precedense révén egyre több ember szokik át az állami propaganda-adókon túli média-térre, úgy lényegesen csökken a Fidesz 2022-es választási győzelmének esélye.

A kérdés az, hogy az Ellenzéki Együttműködés felismeri-e az internet nyújtott lehetőségeket és képes-e azokat felhasználni a széles néprétegeket megcélzó információs csatorna kiépítésére?

https://444.hu/2021/02/16/ket-nappal-azutan-hogy-elvettek-a-klubradiotol-ujraindul-a-palyazat-a-929-es-frekvenciaert

https://444.hu/2021/02/17/melyik-lapot-olvassak-a-legtobben-a-laptapiron

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3016430342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2021.02.17. 13:34:52

"Az állampolgárok tömegei jöttek rá, hogy csekély befektetés révén hozzáférhetőek a szabad digitális tér ellenzéki rádió, újság és TV adásai is."

Húúúúúúú....!!!!!!

Magyar úr!

TE FELTALÁLTAD A HIDEG VIZET!

MÁN 2021 ELEJÉN RÁJÖTTÉL, HOGY LEHET DIGITÁLIS TÉRBEN HALLGATNI A RÁDIÓT!

NOBEL DÍJAT ÉRDEMELSZ EZÉRT A "FELFEDEZÉSÉRT"!
(mondjuk a ballibsi savazók is igen értelmesek lehetnek, ha ezt eddig nem tudták....)

ulpius66 2021.02.17. 13:41:36

"A kérdés az, hogy az Ellenzéki Együttműködés felismeri-e az internet nyújtott lehetőségeket és képes-e azokat felhasználni a széles néprétegeket megcélzó információs csatorna kiépítésére?"

Természetesen az Ellenzéki Együttműködés Rendszere (EER) felismerte ennek a lehetőségét!

Pl. az ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁST IS ÍGY AKARJA MEGTARTANI!

ÉN ULPIUS TAMÁS MÁN MOST KÉREM A FIDESZES SZAVAZÓKAT, AZT A BŐ HÁROM MILLIÓ EMBERT, HOGY REGISZTRÁLJON AZ "ELLENZÉKI ELŐSZAVAZÁSRA" ÉS MINDENÜTT TÁMOGASSA JOBBIK-OS JELÖLTET!!!!!!!!

Kíváncsi lennék a gyurcsányi pofájára, amikor kiderülne, hogy mind a 106 egyéni választókerületben a JOBBIK-os jelölt nyerte a ballibsi előválasztást!

szekertabor · provo.blog.hu 2021.02.17. 15:50:13

"A hisztériára hajlamos, sokszor abból élő és azt meglovagoló orbánisták..."
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.02.17. 16:11:07

Sose lesz tiltva a net.

A magyar net a Fidesznek sokkal többet segít, mint a ballibeknek.

Rodney_2 2021.02.18. 00:01:16

Eddíg volt állami média monopólium, amikor még működhetett a nyilvánvalóan elfogult ballibsi propaganda rádió. Most hogy már nem működhet, most lett vége az állami monopóliumnak. Logikus.

gmihaly621 2021.02.18. 10:14:20

Ezt elfelejtetted elolvasni, drágalátos internáci Magyaur elvtárs: Médianapló - Hol romlott el a Klubrádió ügye?
2021. február 14. 10:52 - Zöldi László
"Ma van a földi lét utolsó napja. Az ellenzéki hír- és véleményrádió éjféltől átköltözik az analógból a digitális tartományba. Előtörténetét nem zárhatom le úgy, hogy figyelmen kívül hagyom az ősbűnt. Egy 2009-es botrányt, az úgynevezett frekvenciamutyit.

Az Országos Rádió és Televízió Testület a mostani médiahatósággal ellentétben leképezte a parlamenti arányokat. De az ökumenikus intézmény sem hosszabbította meg a Sláger és a Danubius Rádió szerződését. Két olyan cég kapta meg a hullámhosszukat, amelyek a Fideszhez és az MSZP-hez kötődtek. A mutyi találó kifejezés, A magyar tolvajnyelv szótára szerint felezést jelent. Tiltakozott ellene a médiahatóság elnöke, Majtényi László, majd le is mondott. A miniszterelnök Bajnai Gordon pedig „ostobának, cinikusnak, szűklátókörűnek” nevezte a döntést."...
"Az Európai Unió kötelezett bennünket arra, hogy a rádiókat 2014-ig állítsuk át a digitális sugárzásra. Az analóg és a digitális tartalomtovábbítás között az a különbség, hogy az utóbbi tartományában kétszer-háromszor több frekvencia található." - Vagyis ezt még az internáci hülyeelvtársi Qrcsány-Libajnai qrmány sinkofálta el, pont abból az okból, amit Orbán Viktoréknak róttál fel. De ki nem hagyott kezdetben elég pénzt az "emberek" zsebében, hogy megvehessék a digitális rádiókészülékeket?

a nagy hohohorgász 2021.02.18. 19:50:56

Bezzeg Szlovákia elhasalt.... ki érti ezt....
süti beállítások módosítása