MaGYAUR

MaGYAUR

Nincs „nemzeti oldal” csak nemzetállami oldal!

2021. február 20. - Magyaur
  • "Az a magyar aki annak vallja magát." (Illyés Gyula) Mindenki tehát, aki magyarnak vallja magát a magyar nemzet tagja. Ebből következően a „nemzeti oldal” elnevezés hibás és félrevezető; a nemzetből nem lehet kirekeszteni a „nemzeti oldal”-on kívülieket. Nincs „legnemzetibb”, ahogy nincs „nemzetietlen” sem. Az ember vagy magyar, - mert állampolgár, mert magyar kisebbségi, vagy kivándorló - vagy nem.
  • Amiről az orbánisták beszélnek az nem más, mint az általuk uralt nemzetállam fetisizálása!
  • A világon mindenütt a jobb-, és baloldali populizmus a globalizmussal szemben határozza meg magát. Ez hol a multinacionális tőkével, hol a nemzetállamok fölötti politikai hatalommal szembeni ellenállást jelenti. Az orbánizmus kombinálta a kettőt, de csak a szavak szintjén, valójában a német nagytőke és az orosz, kínai imperialista törekvések úgy hatolnak be az fideszes elit elvtelen politikájába, mint kés a vajba.
  • És mivel a nemzetállamnak, mint minden intézménynek saját önérdeke és önmozgása van és ezért amikor az állam képviselői nemzetről beszélnek, akkor leggyakrabban a saját, nemzetállami privilegizált hatalmukról beszélnek, illetve amikor illiberalizmusról, akkor pedig a jogállami kontroll megszüntetéséről.
  • A magyar reformkori „Haza és Haladás” eszméje semmivé foszlott az öncélú „nemzetállami” politikában. Az orbánista elit, az öröklődő kiváltságainak biztosítása érdekében, a magyarságot a Felvilágosodás előtti, világtól elzárt, a tudományt mítoszokkal helyettesítő, babonás korba akarja visszavezetni.
  • Sokan, akik nem közvetlen haszonélvezői a nemzetállami kiváltságoknak hihetik azt, hogy a nemzeti-keresztény ethoszt képviselő közhatalmat támogatják, magukat becsaphatják, de azt nem tehetik meg, hogy kizárják a nemzetből a „nemzeti oldal”-on kívülieket, mert ez maga volna a trianoni csonkítással összevethető nemzeti öncsonkítás. Hazaárulás.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2116433368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmihaly621 2021.02.20. 10:12:39

Zsigeri internáci hülyeelvtársi agitprop dumát nyomatsz.

midnight coder 2021.02.20. 10:36:26

Igen, Bircanak most igaza van, a nemzetállami dolog itt igazából a magyar kultúrát, értékrendet képviselõ polgárok összességérõl szól. Más kérdés, hogy Orbánék ezt az egészet kicsit túltolják. A másik oldal pedig önként írja ki magát a nemzetbõl, lásd Fletó és a 23 millió román. Amúgy a "nemzeti oldal" még mindig sokkal kisebb hazugság mint a "demokratikus ellenzék".

Fikalnyik Eugén 2021.02.20. 13:59:26

"Az ember vagy magyar, - mert állampolgár"

Most ízlelgessük azt, hogy Fekete Pákó nemzettestvérem...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2021.02.20. 15:57:52

@Fikalnyik Eugén: ízlegessük, hogy ki a magyar! Nem egyszerű történet. Az én fölmenőim, ha régre keresek vissza, akkor lengyelek, csehek vagy németek, románok és magyarok. Vicces hogy így vagyok magyar? Lengyelül, csehül, németül és románul nem tudok. :-( Maradtam magyar. Jó, az összes nagyszülőm már csak magyarul beszélt.
süti beállítások módosítása