MaGYAUR

MaGYAUR

Az önimádó magyar állam szánalmassága

2021. március 19. - Magyaur

https://444.hu/2021/03/18/bezik-formulaz

Idézet Uj Péter ragyogó cikkéből, mellyel Lovász László előtt tiszteleg, aki megkapta a matematika „Nobel-díját” és akit Magyarország fociért rajongó fura miniszterelnöke – együtt a teljes Magyar Tudományos Akadémiával - porig alázott: „És tanár nincs. Alig akad. Évről évre kevesebb. És gyengébb. Lovászék idejében tudományos fokozattal és -munkássággal rendelkező, kivételes képességű matematikusok tanítottak középiskolákban is. Ma már csak mutatóba maradt egy-kettő. Tíz év múlva nem lesz egy sem.”
Az önimádó nacionalista nemzetállam elitjének csak a presztízs-szempontok számítanak. Győztesnek lenni, vagy annak látszani. Diadalt ülni, ha pedig elmarad a győzelem, akkor hazudni, vagy hallgatást parancsolni és csöndben bosszút forralni.
Az önimádó nemzetállam stréberkedő fideszes elitje számára a magyarok hosszú távú érdeke nem sokat számít, csak az, ami látványos és hamar eredményre vezet. Csak az siker számít, ami az orbánista „nemzetállam” tekintélyét növeli - semmi más.
Ezért marad csak elmaradottság és rom Orbán szerencsétlen uralma után.
https://444.hu/2021/03/18/bezik-formulaz

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5216470330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.03.19. 12:43:46

Nos, nem tudom. Én még a 80-as években jártam gimibe, méghozzá a környéken talán a legjobba, de nálunk egy darab tudományos fokozattal rendelkezõ matektanár nem volt. Ezzel együtt kiváló matektanárnõm volt, aki remekül megtanított arra amire kellett, és nem biztos hogy jobb lett volna helyette egy tudományos fokozattal igen, de pedagógusi vénával nem feltétlenül rendelkezõ tanár.
Azóta persze valóban romlott a helyzet, nem kicsit de nagyon, de ebben az MSZP/SZDSZ legalább olyan vastagon benne van mint Orbánék.

Magyaur 2021.03.19. 20:31:17

@midnight coder: Nem tudok arról, hogy az MSZP/SZDSZ bármikor azt mondta volna, hogy nincs értelme a tudományok tanításának, amelyek úgyis évről-évre változnak - csak az örök Bibliai Tanítással kéne foglalkozni (Lázár János mondta anno). Ennek az elvnek alapján seprűzték ki a CEU-t, törték meg az MTA gerincét és sorvasztják el tudatosan az ateistának ítélt "világnézetileg semleges" állami közoktatást. Ez Orbán és Kásler bűne.

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2021.03.19. 21:42:58

@Magyaur: ezt mikor mondta Lázár? semmit nem találtam a neten erről

mikimackó 2021.03.20. 02:26:13

@De nagyot tud lökni az úr az ajtón: 2016-ban, ha nem is ezekkel a szavakkal, de volt egy érdekes beszéde Mezőtúron !

Magyaur 2021.03.20. 05:02:27

@mikimackó: Pontosan...és ez az orbáni kultúr és oktatáspolitika vezérfonala.

Billy Hill 2021.03.20. 17:32:11

"Ezért marad csak elmaradottság és rom Orbán szerencsétlen uralma után." - Akkor ugye ne is legyen vége? :-))
süti beállítások módosítása