MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán butaságokat beszél

2021. május 06. - Magyaur

Komment a „postoj.sk” számára adott Orbán interjú kapcsán:

  • A politikai termékek (ideológiák, propagandák) piacán mindenki „véleményhegemóniára” törekszik és még a liberálisok a legtoleránsabbak (gondoljunk a Weimari Köztársaság szomorú esetére).
  • A politikai korrektség a tolerancia játékszabályai:
    • „hallgattassék meg a másik fél!”,
    • „maradjunk a témánál - ne személyeskedjünk!”
    • az „ellenfelet ne ellenségként kezeljük!”
  • Az Orbánhoz hasonló nacionalista-populista politikusok „politikai inkorrektsége” szó szerint nem ismer határt: Oroszországtól, Kínán át Észak-Koreáig dezinformációs hadseregek igyekeznek hírhamisítással, hazugságokkal és lázítással aláásni a szabad sajtóval rendelkező liberális demokráciákat.
  • A migráns problémára nem válasz a teljes bezárkózás főleg nem egy csökkenő és elöregedő lakosságú országnak. Ne felejtsük el, hogy 1000 évvel ezelőtt a magyarság is a klímaváltozás okozta háborúk és népvándorlás miatt sodródott a Kárpát-medencébe!
  • A latin nyelvű, kereszténységen és római jogon alapuló Európa előbb létezett, mint a modern nemzetállamok! Aztán a 18. században volt egy második európai egységesülési hullám, amikor az arisztokrácia francia nyelven levelezett és beszélt Madridtól az Urálig. (Ennek maradványa, hogy ma mind a diplomáciai, mind a postai szolgálatok egyik hivatalos nyelve a francia.)
  • Az Európai Unió jelenti a harmadik hullámot, amely 2050-ig remélhetőleg önálló világhatalmi tényező lesz. Lehetséges az európai állampolgárok közösségi identitása, ahogy létezett a brit és szovjet öntudat a soknemzetiségű államalakulaton belül!

Az európai polgári forradalmak jelentősége az, hogy a korábbi „vérségi” előjogok helyett lehetőséget teremtett, a jogegyenlőség bevezetésével arra, hogy még egy Orbánhoz hasonló „közrendű” is érdemei és tehetsége révén érvényesülhessen.

A polgári fejlődés célja a királyok és kiskirályok hegemóniájának megtörése volt: beleértve a „véleményhegemóniát”is. Orbán és jobboldali társai pont ezt a polgári vívmányt akarják megsemmisíteni és (az EU ellenségeinek; Oroszországnak és Kínának hathatós segítségével) létrehozni újból Európa nemzetiségi töredezettségét, kaszt-jellegű, valamint a sajtó és véleményszabadságot megfojtó népelnyomó „kiskirályságait”…

https://444.hu/2021/05/05/orban-azt-mondja-mikozben-o-a-szabadsag-oldalan-all-a-liberalisok-a-velemenyhegemoniaen

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1916523990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.06. 10:45:43

A szabadság fő ellenségei a liberálisok, ez szimpla tény.

ebella2 2021.05.06. 15:42:44

@МАХVАL bircaman közíró: Te mindet elhiszel ügynök? Vagy persze nem, de ez a feladatod? Az Orbán feltételek nélküli támogatása.

A gondolkodó ember mindig kételkedik. Te soha. Messziről érezni ám ennek a szagát.

gmihaly621 2021.05.06. 15:52:25

Marxista történetírásul és vízilófiául beszélsz mellé, Méla Gyaur Magyaur BalElvtárs. Vagy csak nem értetted meg a szöveget. Egyáltalán, olvastad az interjú szlovákiai magyar fordítását, vagy csak a hazai másodközlésekből tájékozódtál?

istvankah 2021.05.06. 17:00:09

@МАХVАL bircaman közíró: Ezek szerint a bírka magácskához képest egy okos "ember"!Így akkor korrekt a hozzá bégetése!

istvankah 2021.05.06. 17:01:27

@gmihaly621: Azt "szarja" ide amit segglyukból "kihámoz"!Fekáliát!

midnight coder 2021.05.06. 18:36:33

"Oroszországtól, Kínán át Észak-Koreáig dezinformációs hadseregek igyekeznek hírhamisítással, hazugságokkal és lázítással aláásni a szabad sajtóval rendelkező liberális demokráciákat."

Mint Pl. CNN tette az amerikai elnökválasztásokkal.

"A migráns problémára nem válasz a teljes bezárkózás főleg nem egy csökkenő és elöregedő lakosságú országnak."

Igazad van, fogadjunk be melléjük még egy millió írástudatlan iszlamista négert. az majd jól megoldja az öregedéssel kapcsolatos problémákat. Kunta-Kinte úgy termeli majd a GDP-t mint a gép! Odahaza is ezt tette, azért olyan fasza ország az, ahonnan eljött.

"A latin nyelvű, kereszténységen és római jogon alapuló Európa előbb létezett, mint a modern nemzetállamok"

Mert akkoriban nem a nemzetiség, hanem a király személye számított. Ettõl persze nem volt békésebb kor.

"Az Európai Unió jelenti a harmadik hullámot, amely 2050-ig remélhetőleg önálló világhatalmi tényező lesz."

Az Európai unió 2050-re már rég nem fog létezni, a ma fejlett régióiban a négerek ölik majd az arabokat és fordítva, és mindkét csapat az õshonos fehérek közül azokat, akik még nem menekültek el keletre. Szerencsés esetben kb. az osztrák határon lesz a civilizáció maradékának és a Mad Max-nak a határa.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.07. 12:14:53

@МАХVАL bircaman közíró: igen, a liberalizmusban is. De leginkább abban, hogy te élő személy vagy, agy nélkül.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.07. 12:15:57

@midnight coder: a UK például egész jól elvan a "feketéivel".

MEDVE1978 2021.05.07. 20:25:17

1, A politikai termékek piacán valóban mindenki véleményhegemóniára törekszik, de az igazi kérdés az, hogy mit kezd a hegemóniával. A plurális demokrácia egyik főként értékelt skillje mindig az volt, hogy egy viszonylag széles spektrumon véleményszabadságot és kiegyensúlyozottságot hirdetett. Persze a liberális demokráciában létező véleményhegemónia is fokozottan intoleráns, csak ott a többség becsukja a szemét és azt mondja, hogy a gonosz, politikai diskurzuson kívül eső témákat cenzúrázzák, nyomják el minden eszközzel.
2. Dezinformációs hadseregek. Az internet és a világ fejlődése teszi ezt lehetővé, ami egyszerre egy csodálatos és egyszerre egy rettenetesen veszélyes dolog. Az interneten bármilyen információt el lehet torzítani, manipulálni, sokszorosítani stb. Ugye nácik, kommunisták is terjesztik az igét a neten minden további nélkül. Bár a valóság létezik, a bemutatása annyira szubjektív tud lenni, hogy az egyes tények a vitapartnerek által megítélt súlya egy diskurzusban teljesen különböző lehet. A legegyszerűbb, igen-nem kérdésekben néha lehet tényleges választ találni (hányan haltak meg, hányan vándoroltak be, mekkora a GDP stb.), tehát ha valaki ezeket tagadja vagy hamis választ terjeszt, az tényleg hazudik. Viszont ha minimális fontosságút, súlyt tulajdonít valaminek, amit más rettenetesen fontosnak tart, akkor igazából értékrendet választ, ezzel politikai álláspontot vesz fel. Ezt meg ugye nem szabadna büntetni.... Persze a dezinformáció olyan fajtáit, amelyek mögött nincs valóságtartalom (A Pfizer sok halálesetet okoz), egyértelműen nem igaz.
3. Migráció. A migráns problémára biztosan sok válasz van. A Római Birodalom is beengedte a migránsokat (letelepítette a betörő törzseket, mert már túl gyenge volt a hatalom megtartásához). Róma belebukott, a törzsek felosztották területét. Rendkívül rossz perspektíva az egy adott ország állampolgárának, hogy egyre nehezebben él, nem tud vagy kevés gyereket tud vállalni, akiknek csak irtózatos munkával tud jövőt biztosítani, miközben államfője mosolyogva üdvözli a betelepülőket, meg ad nekik pénzt az ő adójából. Magyarország helyzete most ennél különlegesebb, mert mi nem nagyon tudunk nyerni ilyen szituációkon. A németek esetében sokkal jobb a helyzet. Juszuf, az afgán orvos majd elmegy Münchenbe és ha rögtön orvos nem is lehet, majd elhelyezik ápolóként, utána meg tud orvosnak tanulni. De Juszuf nem fog Magyarországra jönni, mert a haverok sem itt vannak és pénz is nagyon kevés. Tehát nekünk semmi profitunk nem lenne az arab, afrikai bevándorlásból. Ezeket az embereket meg kellene tanítani magyarul, ki kellene képezni munkásnak és már ez alatt a folyamat alatt is masszívan szöknének nyugatra. Óriási befektetés, nullához konvergáló eredmény lenne a vége. A célzott, brain drain bevándorlás lehetne és valamennyi útja is Európának, azonban a képzetlen nincstelenekkel nem tudunk mit kezdeni. Franciaországban és Németországban is ott ül már a sok képzelten néger, arab, mert nem tudták őket integrálni, vár rájuk a radikalizálódás és a generációs szegénység.
4. Az EU, mint világhatalom. Sajnos az elmúlt évek válságai egyre inkább szétforgácsolták az EU-t. Bár szerintem nem fog szétesni, nem lesz belőle európai egyesült államok, világhatalom meg főleg nem. A következő 10-20 év a kínaiaké, akiknek meg kell küzdeniük a saját demográfiai bombájukkal. Utána meg ki tudja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.08. 11:04:40

A kisgömböcnek megakadni látszanak dolgok a torkán.

index.hu/kulfold/2021/05/08/gender-veto-magyarorszag-lengyelorszag-diplomacia/

"Brüsszelben megunták a magyar vétódiplomáciát"
süti beállítások módosítása