MaGYAUR

MaGYAUR

A kereszténység 10 főbűne

2021. május 25. - Magyaur

Az utóbbi évek legérdekesebb és legtartalmasabb vallásról szóló beszélgetése!
A végső konklúzió felől nézve úgy érzem, hogy sok értelmiségi számára - akik amúgy röstelnék ha "széplelkűnek" gondolná őket bárki is - a vallás az a fügefalevél, amelybe belerejtik az etikával és jósággal átitatott "jámbor" humanizmusukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3516571144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.05.25. 12:40:03

Tényleg van valaki aki ezt két és fél óráig képes nézni ?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.25. 13:44:16

@midnight coder:

Én szinte minden nap szoktam ilyeneket nézni/hallgatni.

Jellemzően munkám nagy részéhez csak a szemem kell, a fülem nem, így tudok munkaidőben hallgatni hosszas dolgokat.

Ezt is hallgattam még az adás napján.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.25. 14:20:05

"sok értelmiségi számára - akik amúgy röstelnék ha "széplelkűnek" gondolná őket bárki is - a vallás az a fügefalevél, amelybe belerejtik az etikával és jósággal átitatott "jámbor" humanizmusukat"

Nem éppen. Ma éppen az ellenkezője jellemző: az ateista absztrakt humanizmus és progresszió, s mögé bújtatni minden kirekesztést.

Magyaur 2021.05.26. 08:04:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A kirekesztés szerintem sokkal inkább a vallási és nemzeti identitásba görcsösen, fanatikusan kapaszkodó emberek gondolkodásmódjára jellemző!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.26. 08:13:21

@Magyaur:

Manpság ez aliberáliskokra igaz leginkább, lásd, aki nem liberális, az vagy hülye vagy gonosz, hiszen a liberalizmus maga a tiszta racionalitás.

Gaál Károly 2021.05.26. 09:41:42

" Manpság ez aliberáliskokra igaz leginkább, lásd, aki nem liberális, az vagy hülye vagy gonosz, hiszen a liberalizmus maga a tiszta racionalitás. " ! :-) Csak az 5 éve bigott kereszténnyé vált , megélhetési fidesz maffiára igaz ! :-) Ez a tetves maffia 8 (!) évig - 1992 - 2000 - ig volt az " EU. Liberális Internacionálé "-nak a tagja , a csúti purgyé meg az alelnöke ! :-( youtu.be/_m_3NwvgF7U

Dont forget to bring a towel 2021.05.26. 09:45:10

@Magyaur: ez nagy tévedés. nézd meg pl Karikó ügyét. próbálta behálózni az önmagát "demokratikus ellenzéknek" definiáló oldal Orbán ellen, aztán amikor nem jött be másodjára sem, rögtön elkezdték aljas módon támadni. és ez csak 1 példa

Gaál Károly 2021.05.26. 09:49:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Egyedül ez az elmebeteg akart M-o-n " Libernyák kormányt " alakítani ! :-O Tudjuk addig volt jó minden eszme amíg a megélhetési fidesz maffia abból élt , a komcsi , a liberális , a konzervatív , az illiberális , a csőcselék , most éppen a kereszténységet reformálják meg / járatják le , aztán majd ez is a gyűlölendők listájára kerül , mint az összes eddigi megélhetési eszméjük , a purgyé már a kínai komcsikkal pettingel , úgy látszik
egyszer körbeért ! :-( coub.com/view/1hko3b

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.26. 09:57:55

@Gaál Károly:

Mi köze a Fidesznek a kereszténységhez? Semmi. A Fidesz egy politikai párt, nem vallás, nem egyház.

midnight coder 2021.05.26. 12:59:08

@Gaál Károly: A liberalizmus és a mai balliberalizmus kb. ég és föld. Amikor az USA-ban a cégek azért indítanak tanfolyamot a fehéreknek, hogy ne legyenek annyira fehérek, meg amikor már a feketék is kezdik elítélni a fehérek elleni "progressszívek" rasszizmusát az már régen nem liberalizmus.

ebella2 2021.05.27. 06:11:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Én széljobbos nacionalista vagyok, de te hülye vagy, illetve közeli esély. hogy megfizetnek a Fidesz melletti "bátor" és szolgai, kritika nélküli kiállásért.

ebella2 2021.05.27. 06:41:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nyilvánvaló volt eddig is, hogy te az Orbánt imádod, azt hiszem nem érdek nélkül. A magyar polgárok érdekére meg szarsz, akárcsak ő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 06:46:55

@ebella2:

Nem imádom. Hanem támogatom, mert jelenleg ő a legjobb a kínálatból.

Mi a magyar polgárok érdeke?

ebella2 2021.05.27. 10:28:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A jobb élet. Ezt nem kaphatják meg, mert a dagadt a haverjainak ad mindent, amit ráadásul nem új gyárak, építésére új technikák alkalmazására, innovációra használnak, hanem a régi üzemek adásvételére, idegen országokban húszezer hektárok megvételére, sportegyesületek támogatására (Eszéken nem lakik két százalék magyar, vajon mi lesz jobb attól a magyar polgároknak, ha milliárdokat kap évente?), ami évi százmilliárdokat visz el és lehetne folytatni.

Csak egészen szűklátókörű emberek gondolhatják, hogy ennél nincs jobb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 10:32:54

@ebella2:

Mindenki jobb életet akar, azaz ezzel semmit se mondtál.

Jelenleg két út van: a ballibek és a Fidesz.

Semmi gond, ha te a ballib utat akarod, de ezt akkor valld be.

ebella2 2021.05.27. 11:22:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te nem mondtál semmit azzal, hogy a dagadt a legjobb.

Mégse. Mondtál valamit. Butaságot.

De a második gondolatkísérletben szintén, igazad sincs. mert a dagadt hívei legnagyobb arányban a társadalom alján vannak (nyuggerek a kollegám kilencven éves anyja, apja, akik nem kicsit szenilisek, da, ha kapnak külön tízezret az elvett százból, akkor örök hűséhük Orbáné); minimálbéresek. feleségeméknél például két takarítónő, egy udvarod segédmelós a százhúsz alkalmazottból akik a leginkább és mindenekfelett Orbán hívei, igaz a többi háromnegyede értelmiségi) és mégis a szar, cseléd életük ellenére is szeretik, sőt imádják Orbánt. Kilátásuk sincs, de kevés eszük, az van.

Ballib csak a Fidesz szerint. Baloldaliak, liberálisok, zöldek, nemzetiek mind mind a Fidesz ellen vannak. Ezt egyszerűsíti le a gazdád propagandája ballibre, és ezt eszi a legbutább húsz százalék. És persze nem hiszik el (annyira nem hülyék), de szolgálják az érdekeiket azok akiket megfizet. Így jön ki az egyharmad amivel a Fidesz kétharmadot bitorol.

Nekem feleslegesen nyomod a hülyéknek szánt propagandaszöveget, hogy az ellenzék az ballib, meg gyurcsányi dönt el mindent, ezt tartogasd a bolgár és orosz elvtársaidnak! Az én analógiás gondolkodási képességem extrém magas. Mensa szintű. Kár belém, a butáknak szánt hablaty!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 11:28:22

@ebella2:

Van 2 út, harmadik nincs, azaz e 2 közül választhatsz. Ha neked Gyurcsány kell, válaszd őt, semmi gond.

ebella2 2021.05.27. 11:37:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mondod te. Mert ez a feladatod. (Mondjuk érdekes, hogy valaki ilyen kevés pénzért -amit füzetnek a legcsóróbb talpaspropagandistáiknak - nyomja a legsötétebb fideszes propagandát, de felülemelkedek ezen.) Gyurcsánynak a felesége ügyeibe lehet némi beleszólása, másba nem. Ha fáj is. Ez értelmes embereknél így van. Az ellenzékben a nem gyurcsényisták kétharmados többségben vannak, ha ez kellemetlen is a Fidesznek, mert a gyurcsányin kívül mások fogást nem tudnak találni. Miért engedelmeskedne a többég a gyurcsányi akaratának? És mi lesz, ha nem?.

Mondtam már, nekem ne nyomd a nyomottaknak szánt propagandaszövegeket!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 11:45:34

@ebella2:

Ezek a tények: nem tudsz harmadik opciót mondani.

Az ellenzék vezére Gyurcsány. S eleve mi abajod Gyurcsánnyal? Nyugati, európai, polgári utat akar, mivel nem értesz egyet vele?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 11:46:55

@ebella2:

"valaki ilyen kevés pénzért -amit füzetnek a legcsóróbb talpaspropagandistáiknak"

Gondolom, itt magadból indulsz ki, de ebben sajnos nem tudok segíteni neked. Keress rendes munkát, ne bérkommentelésből akarj megélni.

ebella2 2021.05.27. 11:55:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mondtam. Hogy nem érted az jellemző vagy/és a propaganda állandó felböfögését jelenti..

Az ellenzéknek nincs vezére (ha ezerszer le is írod), nem is lehet, mert senkinek nincs többsége. Az lesz a vezető, aki megnyeri az előválasztást. Pillanatnyilag erre a Jobbik elnökének van a legnagyobb esélye a közvélemény-kutatások alapján. Te meg emészd!

Nyomd nyugodtan tovább nélkülem. Értelmes ember megvadul, papagájszerű, érveket fel nem hozó propagandistával sokáig nem vitatkozik. Én se teszem azt.

ebella2 2021.05.27. 11:58:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Persze okoska, nem is negyven éve vállalkozó vagyok (tudod, mikor te még Brezsnyev elvtársad faszát szopkodtad, csak dolgozni ne kelljen), ma már középvállalkozó.

Véletlenül nyilvánosan kerestek propagandistákat, havi hatvanért.

Na, itt a vége!

Dont forget to bring a towel 2021.05.27. 12:00:15

@ebella2: várjál te most azt mondod, h pont azok szavaznak ovira akiket szerintetek nyomorba taszított?

ebella2 2021.05.27. 12:20:08

@Dont forget to bring a towel: Azt mondtam ami írtam. Hogy te mit gondolsz, az nem játszik.

De a gyengébbek kedvéért utoljára: A cseléd mindig nyomorban volt, megszokta. Kellően buta, hogy szolgáljon szarér-hugyér tovább. Sőt még lelkesedjen is.

Az se volt semmi, mikor a legszakadtabb cigányok, azt mondták, azért jó a dagadt, mert nem engedi ide a migráncsokat, akik elvennék a házaikat. És ezt egy ablak nélküli kunyhó előtt, hótt koszosan. Okoskák! Aki idejön az biztos nem a lelakott, de eredetileg is szart érő kunyhótok vágyik, hiszen magyar pénzbe milliókat került, csak, hogy ide eljusson. Nagyon soka rendes házakat adtak el, csak, hogy z az e egész család Európába jöjjön.

Ez a hívő fidesz szavazó színvonala. És vannak akiket megfizetnek. Megvezetnek, vagy megfizetnek, az a módszerük.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 12:22:42

@ebella2:

"életlenül nyilvánosan kerestek propagandistákat, havi hatvanért."

Ahogy mindenki más. Szerinted csak a Fidesz hasznáűlja anetetet kampánycélokra, mindneki máés nem?

A bérkommentelő bevett fogllakozás, a magánszektorból jött. A nagy cégek évek óta csinálják ezt. Én is voltam már ilyen munkában pár éve, egy amerikai cég termákeit kellett reklámozni kamu kommentekben.

ebella2 2021.05.27. 12:26:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Meggyőző vagy propagandista, kommentek százait szarva naponta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.27. 12:34:04

@ebella2:

Még sose kommenteltem pénzért.

Amikor bérkommentelő volt 11 hónapon keresztül, az nem politikai munka volt, s SOHA nem adtam hozzá a saját nevemet.
süti beállítások módosítása