MaGYAUR

MaGYAUR

A magába zárkózó hadiállam orbánista vágyálma,

avagy hogyan akarják visszacsinálni 1968-as szellemiségét?!

2021. június 30. - Magyaur

A városias, civilizált világ magatartásmintáira a 20. században az I. világháború és az 1968-as diákmegmozdulások hatottak a leginkább.

Az első világháború folyamán minden harcoló fél követni kényszerült a porosz-német mintát, amelyben mindent alárendeltek a centralizált állami-hadigépezet érdekeinek. Ez együtt járt a magántulajdon, a sajtó és véleményszabadság korlátozásával, valamint a harcra termett, felnyírt fejű, katonás kinézetű férfiak kultuszával. A „Nagy Háború” végeztével a tekintélyen és katonás engedelmességen alapuló „hadiállam-forma” visszaszorult; Nyugaton inkább, Keleten kevésbe, vagy egyáltalában nem.

Ennek a hadsereg-szerű, militarista szervezettségnek a hitelességét ásta alá az angolszász országokban beatkorszak hippi, pacifista, kozmopolita, vallásilag sokszínű újszerű ifjúsági-kultúrája - majd ennek csúcspontjaként a francia, hagyományos tekintélyek és a konformizmus ellen fellázadt diákmozgalmak.

Az orbánista reakciós-konzervatív nézőpontból nézve a Nyugat „dekadenciájához” vezető ősbűnt az 1968-as generáció követte el, amely sem a „magasztos” egyházi, sem a kinevezett tekintélyeket nem fogadta el magától értetődőnek. A Sorbonne diákjai támadást intéztek az akadémikus címekkel elhalmozott, de igazából üresfejű tekintélyek ellen és a vita jogát követelték szakmai teljesítményük és eredeti gondolataik révén elismerést szerző, informális tekintélyekkel. Ezzel párhuzamosan érvényüket vesztették az olyan korábban természetesnek vett ideológiai panelek, miszerint csakis azt a vallást és identitást követheted, amelybe beleszülettél, vagy hogy egy lány életcélja (miután szűzen ment férjhez!) csakis a gyerekszülés, anyaság és háziasszonyi lét legyen. A szexuális forradalmat az antibébi tabletta megjelenése robbantotta ki, de hosszabb távon kihatott az életmódra és a keresztény vallások által korábban bűnnek bélyegzett testiség újszerű, szabadabb/szabadosabb megítélésére.

A reakciós konzervativizmus a nemzeti, vagy a vallási kollektivizmus talaján állva nem akart és továbbra sem akar szabad teret biztosítani az egyén választási jogának, a saját teste feletti szuverenitásnak. Az abortuszt és a nemi identitásváltást erősen támadja, azért mert a nemzetállam szempontjából nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is „közjószágnak” minősülnek és a kontrollt felettük – már csak a hatalom érzékeltetése céljából is – fenn akarja tartani.

Ebben az összefüggésben tűnik fel veszélyforrásként az Európai Unió, nemcsak azért, mert nyílttá teszi az országok közti konkurenciaharcot és bárki a lábával szavazhat arról, hogy hol és milyen életet kíván élni, hanem mert „Brüsszel” liberális, nemzetek feletti, ráadásul a nemzetállamokat kontrollálni kívánó szellemisége sokban emlékeztet a ’68-as ideákra. Márpedig a szuverén, magába zárkózó nacionalista hadiállam nem tűri az ellenmondást és vitát. A „mindenki mindenkinek az ellensége” militarista világfelfogásból következik az a férfisovinizmus, amely nemcsak a nőket, gyerekeket nézi le, kezeli gyakran brutálisan, de a gyengéket is: minden kisebbséget, legyen az etnikai, vagy életmódbeli/homoszexuális.

Ez az erőszak kultusz és a velejáró elhallgattatások, a „kussoltatások” jellemzik az orbánista „zárt hadiállamot” - a civilizált Európa szégyenfoltját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1316608784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muhammad Balfas 2021.07.01. 19:37:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Demszky bátyó meg Majtényi papa fiatalon maoista volt, nem hallottál róla?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 21:40:07

@Muhammad Balfas: Sosem voltam fideszes. A Brendel terjeszti, mert összetéveszt a Lencsés Pistivel akinek a nickjét többször hamisítottam. Akkoriban Lencsés volt a blog.hu vezérhülyéje, mint most a Brendel. Sokan szórakoztunk rajta. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 21:41:11

@HaD: A lényeg hogy Orbán megint harcolhat valami ellen. Totál elmebeteg ez az ember.

kunzoo 2021.07.01. 21:52:12

Ma este szivárvány volt az égen. Az idegenszívűek ezt is elintézték.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 21:58:02

@kunzoo: Ja. Én láttam is Sorost. Ment létrával és több vödör festékkel.

kunzoo 2021.07.01. 22:02:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
De aztán eltűnt. Biztos közben Áder aláírta a buzi, akormmondani pedofiltörvényt.
Majdnem dupla szivárvány volt. Azt már végképp nem bírta volna el a nemzeti konzervatív magyar ég.

birka menet 2021.07.01. 23:03:01

@Rodney_2: "Egyébként ezt nem is én találtam, ki hanem 27 éve London közepén élő barátom mondta és nagyon találó. "

Amikor az egyik náci örömében felszopja a másik nácit. Azt nem mondta a 27 éve London közepén élõ barátod, hogy azt az országot nem a magatokfajta takonynáciknak csinálják?

birka menet 2021.07.01. 23:18:57

@midnight coder: "De ugyanezt csinálja most az euroatlanti civilizáció is, csak nálunk az ellensége a fehér, heteroszexuális férfiak"

Ércsük. Tehát akkor a fehér faj kikiáltja saját magát ellenségnek. Csak azt tudnám, hogy hogy üldözik saját magukat? Kasztrálják magukat, levágják a heréjüket, buzivá nevelik át magukat? Mi történik ebben a nagyvilágban amirõl én nem is tudok???

Killary Fucking Clingon 2021.07.01. 23:21:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: ki a faszt érdekel Orbán? :) nekem a rend a lényeg meg hogy a ratyi nyugat kussoljon mert meg lesz baszva

birka menet 2021.07.01. 23:30:44

@Killary Fucking Clingon: "zt érdemes lenne fejben tartani, mert egy esetleges polgárháború kitörésekor a baloldali liberálisok 98% halott lesz. "

Már látlak is titeket, a kétmillió, átlag 75 éves demences birkát, ahogy megindultok a bottal, járókákával, a zsákfalu egyetlen buszjáratával fel a városba, hogy lámpavasra húzátok a libsiket.

Aztán vigyetek magataokkal elég pelenkanadrágot, mert a végén a forradalom még elmarad a saját gatyátok teleszarása miatt.

nemecsekerno_007 2021.07.02. 05:54:05

@szajer_jozsef_1: Elmebeteg zabigyerek.
Ha nyer a Fidesz, ugorsz a Dunába.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:47:37

@kunzoo: Most hogy mondod! Akkor a gyerekeknek tilos az égre nézni ha szivárvány van? Arra hogy teszik a 18-as karikát?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:49:16

@HaD: Jaja. Kiderült hogy a legdrágábban vett vakcina a legszarabb. Persze a gyurcsányékat sározták, akik nem akarták hogy hatástalannal szarral döfködjék a nyuggereket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:50:53

@midnight coder: Hoppá, hoppá! Szóval a ruszkik versenyképtelenek voltak. És mi? Mi versenyképesek voltunk? ugye nem? Akkor miért is baj hogy eladták a versenyképtelen, veszteséges vállalatokat?

midnight coder 2021.07.02. 07:08:03

@birka menet: Nézz meg egy random képet a BLM-esekrõl. Az amcsi négerek fehérek elleni rasszista harcában egy rakás fehér ember is lelkesen részt vesz. Kb. mint ha anno Goebbels rá tudta volna venni a zsidókat, hogy saját maguknak építsenek koncentrációs tábort, és önként viseljék a sárga csillagot. De neki messze nem volt még ilyen remek agymosó médiája.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 07:10:29

@midnight coder: Hülyék, ez vitathatatlan. Mint a fideszes nyugdíjasok, akik nem veszik észre hogy szépen, lassan egyre rosszabbul élnek.

midnight coder 2021.07.02. 07:12:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi sem voltunk azok. Nekem alapvetõen nem az eladással van a bajom, hanem az egész lezavarásával. Lehetett volna úgy is rendszert váltani, hogy nem egy év alatt próbálunk átállni szocializmusból kapitalizmusba eladni minden mozdíthatót kabátgombért, hanem mint a kicsi kínaiak, szépen beengedve a külföldi tõkét, az összeszerelõ cégeket, a menthetõ cégeket megmentve, stb. Simán meg lehetett volna csinálni, akkortájt a magyar dolgozók fizuja sem volt sokkal jobb mint a kicsi kínaiaké. A másik oldalon pedig az EU is jobban járt volna, ha inkább az ebbe a régióba befektetést ösztönzi mint a kínait. De õk is csak rövid távon gondolkodtak.

midnight coder 2021.07.02. 07:14:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És szerinted, ha nyernének Gyurcsányék, utána jobban élnének? Vagy bárki is?

virgo 2021.07.02. 07:28:19

@midnight coder: Feri csak a csődbe vivéshez ért- igaz ahhoz nagyon-, meg a programok írásához a Népszabiba, mondjhuk most majd a facebookra fogja írni.

Rodney_2 2021.07.02. 07:53:44

@birka menet: Igazad van, azt az országot a niggereknek csinálják. Úgy majd biztosan jobban fog működni :))) Látszik is, hogy a UK az elmúlt évtizedekben egyre jobban teljesít :)))

Rodney_2 2021.07.02. 07:57:16

@birka menet: "Ércsük. Tehát akkor a fehér faj kikiáltja saját magát ellenségnek. Csak azt tudnám, hogy hogy üldözik saját magukat? Kasztrálják magukat, levágják a heréjüket, buzivá nevelik át magukat? Mi történik ebben a nagyvilágban amirõl én nem is tudok???"

Te gyakorlatilag semmit nem értesz a világ dolgaiból, mert egy pöcegödör alján élsz és onnan fröcsögöd a primitív hülyeségeidet

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.02. 08:01:38

@a nagy hohoohooo:

Így igaz, a kamuholodomort nem hiszi el komoly ember, mivel sose volt.

midnight coder 2021.07.02. 08:51:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A neonácik pont ezt mondják a Holocaustra is. Csak ez utóbbi büntetendõ, míg a komcsik azt hazudnak amit akarnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 09:11:54

@midnight coder: Tehát azt mondod az életszínvonalunk nem a kormánytól függ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 09:15:23

@midnight coder: A kapitalista mindig rövidtávon gondolkodik, mert minimum minden évben számvetést tesz. Az olyanok mint Mao gondolkodik hosszú távon, hogyha kiírtja a verebeket akkor kevesebb termést fognak felcsipegetni. Rövidtávú hatás 50 millió halott. A magyar ipar gyors lerohadása Antallék műve.

eßemfaßom meg áll 2021.07.02. 09:28:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: www.napi.hu/kozelet/gyurcsany-allamcsodot-kerultunk-el.386387.html 2008. november 2. vasárnap, 12:58

rtl.hu/rtlklub/hirek/zsebremegy/videok/281742 "Államcsőd fenyegetett Gyurcsány szerint
RTL Híradó • 2008. nov. 1. 23:00 "

Hazudnak ezek mind

Visceroid 2021.07.02. 09:35:03

"A magyar ipar gyors lerohadása Antallék műve."

A magyar ipar gyors lerohadása a rendszerváltás műve. Valamit valamiért. Az az ipar NEM volt piacképes, max a KGST-n. Megszűnt a KGST, megszűnt a magyar ipar. Én SZVSZ a mostani üzemeket és stadionokat is földig rombolnám és behinteném sóval. Sok pénzt visznek és felesleget termelnek, mint ahogy a rosszul menedzselt gyárak általában. Bocsi, a mostani összeszerelőüzemekre ez nem igaz, tejel is Orbán a német cégeknek rendesen, hogy itt legyenek és ne menjenek tovább Ukrajnába. Magyarországon NEM olcsó a munkaerő. Bangladesben olcsó a munkaerő. Ennek az országnak semmi képessége nincs az iparra, nem volt, nem lesz. Vas és acél országa v2.0 Csodálom, hogy eddig kihúztuk.

Visceroid 2021.07.02. 09:38:39

@eßemfaßom meg áll: Aha, egy világválság közepén. Egyébként meg Orbánéknál erről semmi hír nem lenne.

midnight coder 2021.07.02. 10:34:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Dehogynem. Egy kormányon nagyon sok múlik: egyrészt lehet Pl. hitelbõl segélyt fizetni, nyugdíjat, közszolga bért emelni a lehetõségeken túl. Ilyet láttunk már. Másrészt lehet kedvezõbb vagy kedvezõtlenebb gazdasági környezetet teremteni a cégeknek - helyieknek vagy multiknak. Illetve, végsõ soron az is egy beavatkozás, ha ellopunk egy rakás közpénzt és csinálunk belõle hazai gazdaságot. Ez sem teljesen szar modell egyébként, Dél-Koreában egész szépen mûködik, csak ehhez az kell, hogy ne egy kõbuta embernek a markába nyomja állam bácsi a pénzt mint nálunk.

midnight coder 2021.07.02. 10:38:41

@Visceroid: A probléma a gyors gengszterváltással volt. Mert lehetett volna ezt úgy is csinálni, mint a kicsi kínaiak. És a 90-es években nálunk is olcsó volt a munkaerõ. Amúgy tényleg nem csak Antallék hibája, kb. az egész gengszterváltó elit egyetértett ezzel. Sõt, igazából a buta MDF pont azt csinálta, ami a szociknak jó volt. Hagyta, hogy az orra elõtt szétlopják a csõd után még bármit is érõ dolgot a jóelvtársak az elvtársi kapcsolatokon keresztül. Mert azért elég sok mindent meg lehetett volna ott menteni, ha az országot egy olyan ember irányítja akinek esze is van - Pl. az akkor még fiatal Orbán.

lobaszopiatej 2021.07.02. 12:09:18

@midnight coder:
Egy hatalmi űrben szabadrablás van, az egyes szereplők önkontrollja volt az egyetlen visszatartóerő.
Média csak akkor alakult ki, fogyasztói szemlélet meg csak az MSZP-SZDSZ kormány alatt volt.
Most megint az Orbán gecije folyik mindenhonnan a médiából, bármilyen botrányra 0 a kormány reakció. MSZP-SZDSZ alatt nem (volt) elég "tisztességesnek lenni, de annak is kell(ett) látszani".
Most meg stróman Lőrinc / stróman Tiborz ismét annyit rabol amennyit nem szégyell (EU-s támogatások), azaz kb ugyanaz történik mint rendszerváltáskor.
Mindez a magad fajta Fideszfelszopók miatt, akik magukba isszák kritikátlanul a Fideszmédia propagandáját.
Amig nem alakul ki a média kritikus hallgatása és a fogyasztói szemlélet (azaz nem viszem többet oda a kocsimat szerelni ahol átbasztak - hanem viszem máshova), addig ugyanez a szabadrablás marad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.02. 12:30:19

@midnight coder:

A holokauszttagadás büntetése marhaság.

De ennek mi köze a holodomur kamuhoz?

citrix 2021.07.02. 13:32:18

Magába zárkózó hadiállam legjobb példája Észak Korea. Már ha ez jó példának számít a világ szerencsésebb felén mert szerintem a hadiállam, hadikommunizmus, nemzeti szocializmus sose jelentett jót.

Sztavrosz76 2021.07.02. 13:37:57

@midnight coder: Kérlek áruld már el hogy akkor 2002-ben miért kellett SOS elherdálni azt a 12 jól menő állami gazdaságot amik jövedelmezőek voltak és sem az MDF sem a Szocik nem privatizálták?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 13:39:56

@midnight coder: A kínai példa ezért nem jó, mert ott nem volt rendszerváltás, lassú átkapitalizálódás volt. És nekik nem tűntek el a piacaik egycsapásra, mint nekünk 90-92-ben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 13:42:05

@midnight coder: Miért? Most nem a lehetőségeinken túl tesszük ezt? 7 százalék feletti államháztartási hiánnyal?

Muhammad Balfas 2021.07.02. 13:42:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Furcsának is tartottam. Az az arc nem tűnt egy atomzseninek.:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 13:42:55

@midnight coder: "Ez sem teljesen szar modell egyébként, Dél-Koreában egész szépen mûködik, csak ehhez az kell, hogy ne egy kõbuta embernek a markába nyomja állam bácsi a pénzt mint nálunk." - no ebben egyetértünk.

Lеncsés István 2021.07.02. 13:44:53

@Muhammad Balfas: Te anonimusságban fetrengő ! Nálam van az igaz ! A sértésed lepereg .

Lеncsés István 2021.07.02. 13:46:25

@Muhammad Balfas: Fosva kommentelő anonim ! Nekem tényem van . Neked meg fáj az igaz . Idézz pontosan . Tanulj meg írni . Sértésekre nem reagálok . Nekem van nevem . @Lencsés István: -nak hívnak . A rövidités szint alatti . És sportkommunikációs diplomám van . Meg menyasszonyom . És fészbuk oldalam . Sőt már blog is van rólam . Amíg nem tanulsz meg magyarul nem reagálok . Az ország jo utón van . Csak 2012-ben csökentünk , mert a gaz EU bilincsbe vert minket . De növekszünk . Most .

lobaszopiatej 2021.07.02. 13:59:24

@Lеncsés István: "És sportkommunikációs diplomám van . "

:)

Az meg mire jó? :) :).:)
Felszopni a gazdád mikor az arénába küzdenek?

Lеncsés István 2021.07.02. 14:11:51

@lobaszopiatej: Rejtőzködő anonim ! Nekem tényem van . Még egy linket sem tudsz beírni . Nekem van neven , neked csak a süllyedés .

lobaszopiatej 2021.07.02. 14:20:36

@Lеncsés István:

Ezzel a sportkomcsi diplomával a helyedben lehúznám magamat a WC-n.
Még reklámozod is magad, hogy gazdád hűséges felszopója vagy, belőle élsz mert amúgy egy eladhatatlan barmoság a hobbiszakmád.

midnight coder 2021.07.02. 14:21:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pontosan. A kicsi kínaiak nem ugrottak egybõl fejjel a falnak amikor süllyedni kezdett a hajó, hanem szép folyamatosan álltak át.

birka menet 2021.07.02. 14:30:04

@Rodney_2: "gazad van, azt az országot a niggereknek csinálják. Úgy majd biztosan jobban fog működni :))) Látszik is, hogy a UK az elmúlt évtizedekben egyre jobban teljesít "

Na mesélj Adolfka, mit kúrtak el a négerek? Vagy a négerek miatt? Áruld már el, hogy miért kell, hogy bérrettegjek?

birka menet 2021.07.02. 14:47:12

@midnight coder:

Hát te atomtudós, ha neked 30 év után még mindig el kell magyarázni, hogy

1. 1990-re az ország gazdasága, technikai színvonala reménytelenül lemaradt a Nyugattól, de már a ruszkiknak se kellettek az ótvar keleti blokk termékeI

2. Eközben (és éppen ezért) az államadósság reménytelen magasságokban állt, az államadósság már a küszöbön volt

akkor téged valami nagyonkisegítõ iskolába kell azon nyomban beiratni.

Meg mindazokat, akik az akkori helyzetben a gyors váltás helyett a versenyképtelen hazai ipar védelmét, a cociaLUSTA gazdaság, a kapun belüli munkanélküliség további dotálását, a versenyképtelen termékeknek az ablakon való kidobását akarták volna még vagy 1-2 évtizedig megvalósitani.

De legalább bemutatod, hogy miért vagy te, meg ez a kétharmadnyi fidess birka totál reménytelen este: se coclista birka korodban nem tudtad, se most trikolór nömzöti faszamagyar birkaként nem tudod, hogy egy olyan rendszert nem támogatunk 40 évig, meg semennyi évig, meg pláne nem kétarmaddal, de még 1%-kal sem, amelyik a történelem kerekét visszafele forgatja, amelyik csak a világtól való lemaradásra garancia, amelyikben az alattvaló birka nem fenntartható életszínvonal emelkedést kap a kormánytól, hanem a mindennapi agyhalott ideológiai harcát. Ráadásul nem is létezö, fantom ellenségek elleni harcot. Az egész eletedben egy megvezettt ostoba birka voltál. Remélem tudsz róla.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:52:50

@birka menet: Miközben verik a mellüket a narancstálibok hogy mennyit államosítanak vissza, az autópályákat bezzeg kiadnák koncesszióba. Félnek hogy elbukják a választásokat, hát most be akarnak biztosítani a Rogán féle vezértolvajoknak egy zsíros üzletet.

birka menet 2021.07.02. 14:57:21

@Sztavrosz76: "Kérlek áruld már el hogy akkor 2002-ben miért kellett SOS elherdálni azt a 12 jól menő állami gazdaságot amik jövedelmezőek voltak "

Már akkor imádták fidessék a földet lopni. Aztán jött 2010-töl az országos földlenyúlási mutyi, majd 2021-ben Roggyant Tóni akart magának egy fél megyényi földet lenyúlni.

De a legszebb ebben a nömzöti nyálverő fideSS bandában, hogy Debrecenben olyan faszául odaadták az ország egyik legjobb termőföld területét a BMW-nek koszos gyártelepi célokra, hogy csak úgy beleremegnek a fidernyákok 2000-es évekbeli "Magyar termőföldet nem aggyuk a küföld kezébe!" meg "Leszámolunk az oszrák vircsafttal" meg "Mencsük meg a falusi kisgazdákat a földjeik elvesztésétől mert ők a magyar nemzet alapjai!" jelszavaik.

Még szerencse, hogy a fidernyákoknak nincsen agyuk, így tudtahasadásra is képtelenek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:57:22

@lobaszopiatej:

"Lencsés István­ · lencsespityu.blog.hu/ 2013.07.23. 07:57:53
@Lencsés lstván: gyere szerkesztőnek te is! lásd a mostani utolsó bejegyzést

Válasz erre 

Lеncsés István 2013.07.24. 07:41:48
@Lencsés István­: ŐŐŐŐ... fáj az igaz , hogy nincs tényem , miszerint az OKJ-s pék tanfojamon nem volt szó arról hogy *keszt7ek 1 blogot . :-((

Válasz erre 

Lеncsés István 2013.07.24. 07:43:05
@Knapp75: Majd nem fox röhögni ha tényt sütök a kenyeredbe !

Válasz erre  "

lobaszopiatej 2021.07.02. 14:57:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "lencsespityu.blog.hu/2013/07/16/piftike_feljelent"

Jaja, most olvasom így utólag: lencsespityu.blog.hu/

Szétröhögöm magam :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:58:30

@birka menet: Ellenben gyorsan felejtenek és bármikor emlékeznek bárminek az ellenkezőjére is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:59:41

@lobaszopiatej: Szétröhögtük magunkat rajta. :-)) Jobb volt mint wmiki. Na Matyi sem sámli.

Lеncsés István 2021.07.02. 15:01:41

@lobaszopiatej: Nagy mulatság volt, az biztos. Kár hogy eltűnt! Biztos a kollégáinak elege lett és behajították a kemencébe. Tudod, egy darabig pék volt.

midnight coder 2021.07.02. 16:03:05

@birka menet:
1. Birkuci, szerinted a kicsi kínaiak honnan indultak amikor elindították ezt az építsünk kapitalizmus projektet? Kb. egy nyúlketrecet nem tudtak elõállítani mert nem tudtak volna megfelelõ szöget csinálni a népi kohókban.
2. Te szerencsétlen kérõdzõ, nézd már meg hol állt az államadósság 89-ben, és hogy alakult utána!

Muhammad Balfas 2021.07.02. 16:45:12

@birka menet:
A csehek sokkal okosabban privatizáltak, nem adtak el rögtön szaré'-hugyé' mindent. Volt egy meghatározott időtartamú átmeneti időszak. Valamint hoztak egy lusztrációs törvényt, így a főelvtársak nem tudtak visszamászni a politikába a többpártrendszerben, mint nálunk.

vénkujon 2021.07.02. 17:12:55

kimondottan csak azért estem be ide, mert kikerült az index oldalára ez a bejegyzés, és legyen már akkor valami nyoma, hogy egyre erősödő röhögéssel szemléltem a csodaindexet amivé lett, miközben görgettem alá azt a mocskot:D
ez a storymagazin gyerekek. :D ...hot magazinos pontozott retekkel behintve:D egy mennydörgő fingás. nézzétek. egyétek. és gratulálok a szerkesztőségnek ehhez az idomtalan, de jó nagy szarkupachoz. üdv:D

vénkujon 2021.07.02. 17:17:45

@Lеncsés István: te lehetsz semzsjén zsóti ur lovának a csutakolója. becsüld meg magad rendessen. (jó rég nem kötekedtem veled amúgy, mi a helyzet? rendesen húzgálod az ikszeidet a miniszterelnők urra??):D

CoolKoon 2021.07.02. 18:57:03

@midnight coder: "a nyugati civilizáció halálát Hitler bukása jelentette. " - Csak kibújt a szög a zsákból végre.....a szemüvegeseket mikor fogjátok elvinni? Vagy rögtön helyben agyonlövitek őket, mint ahogy azt Pol Pot csicskásai tették?

CoolKoon 2021.07.02. 19:04:45

@Rodney_2: "akkor letérdelt volna Hitler előtt és leszopta volna." - Jé, még egy Fidesztroll. Na akkor tőled is megkérdezem: legközelebb kikért fog eljönni a fekete autó/kire adja ki pártunk és kormányunk a kilövési engedélyt? A szemüvegesekre? A kutyásokra? Macskásokra? Városiakra? 90-nél magasabb IQ-júakra? 180 centinél magasabbakra? Epekedve várom a választ...

CoolKoon 2021.07.02. 19:07:48

@Boldeone Bull: "egy ember, mèg egy állampárti rezsimmel a háta mögött sem tudja visszaforgatni a törtènelem kerekèt." - Visszaforgatni nem, de súlyos társadalmi torzulásokat okozni igenis tud. Jártál mostanában Horvátországban például? Csak mert ott még mindig olyan csúnyán néznek az emberre az utcán mintha megette volna a vacsorájukat. Pedig a háború 30 éve volt, és Boszniát sokkal súlyosabban érintette mint őket. A csőcseléknek SOHA, SEMMILYEN körülmények között nem szabad teret adni, mert annak mindig harmadik világbeli szarfészkek szintjére való züllés lesz a vége.

Muhammad Balfas 2021.07.02. 20:25:51

@CoolKoon: A hülyékre..Szóval kezdhetsz félni.:)

Muhammad Balfas 2021.07.02. 20:29:39

@CoolKoon:

" A csőcseléknek SOHA, SEMMILYEN körülmények között nem szabad teret adni, mert annak mindig harmadik világbeli szarfészkek szintjére való züllés lesz a vége. "

Mi a terved, betiltod a választásokat, esetleg átnevelő táborokat létesítenél, mint szellemi elődeid?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 21:02:18

@midnight coder:
Államadósság:
2010 -19900 millliárd forint
2021 - 37149 milliárd forint, a GDP 81 százaléka. Ez rekord.

CoolKoon 2021.07.02. 21:13:21

@midnight coder: "Jelen pillanatban épp a "haladás trendjei" mennek szélsõséges irányba," - Ez a gazdijaidat akkor se menti fel. Az, hogy a progresszivisták büdös komcsik, egyáltalán nem teszi elfogadhatóvá és megbocsáthatóvá azt, hogy királyunk és császárunk udvartartásával együtt lefeküdt a büdös náciknak. Ami Mo-n történt, az egy helyrehozhatatlan szégyenfolt az ország történelmén.

CoolKoon 2021.07.02. 21:42:35

@Muhammad Balfas: "A hülyékre..Szóval kezdhetsz félni.:) " - A kis humorzsák....félek is, a hülyéket biztosan nem viszik el, mert azok segítségével uralkodnak, és belőlük különben is nagyon sok van. A magam fajta értelmiségiekért viszont hamarabb eljönnek.

"Mi a terved, betiltod a választásokat" - Miért tiltanám be? Elég a fasizmus betiltása és a tiltás nemzetközi szerződésekkel való megerősítése.

"átnevelő táborokat létesítenél, mint szellemi elődeid?" - Mert a te szellemi elődeid koncentrációs táborai meg az azt megelőző numerus clausus maga volt a földi paradicsom az áldozatok számára, mi?

CoolKoon 2021.07.02. 21:45:47

@Rodney_2: "mi lesz ha a nyugaton tomboló "progresszív elmebajra" is alkalmazod? Az nem fog visszalengeni? És ha visszaleng akkor hova??" - Egyszer már visszalengett Trumpizmusnak hívták, és még némely republikánus majmot is elborzasztotta a végkifejlete. Gondolom, majd mifelénk is valami ilyesmire számíthatunk vereség esetén: utcára kivezényelt Fideszes, barnainges ultrákra, mi?

CoolKoon 2021.07.02. 21:48:13

@nemecsekerno_007: "Még mindig túl sok az unatkozó bölcsész." - Akkor rájuk adja majd ki pártunk és kormányunk a következő kilövési engedélyt? Törvényt hoznak majd arról, hogy a bölcsész kinézetűeket agyba-főbe lehet majd verni az utcán?

"1968-as Diákmozgalnak powered by KGB." - Igazán? És erre forrást is tudsz adni, vagy csak hadoválsz itt össze-vissza?

Muhammad Balfas 2021.07.02. 21:51:20

@CoolKoon: Akkor betiltod a Fideszt? Tényleg nehéz követni a baromságaitokat..

Muhammad Balfas 2021.07.02. 21:54:34

@CoolKoon: Az USA-beli neomarxista elmebajban már megfogalmazódott a gondolat, hogy átnevelő táborokban kellene zárni a homofóbokat, és a rasszistákat. Pol Pot után szabadon.

HaD 2021.07.02. 21:57:23

mia fszom az a zsidó keresztény gyökér amihez ez az orbánc vissza akar térni,,,,értem én a zsidesz csak kamu hazai párt de már ejus szintre is akarják vinni???? eszemfszom megáll

CoolKoon 2021.07.02. 22:00:39

@Killary Fucking Clingon: "Ezt érdemes lenne fejben tartani, mert egy esetleges polgárháború kitörésekor a baloldali liberálisok 98% halott lesz." - Ez egy érdekes (és rendkívül bugyuta) fixa ideája az ostoba, éjsötét náciknak, akinek a szavazataira most Vityacszászár ácsingózik a családbarátnak hazudott homofób törvénnyel. Azt hiszitek, hogy aki liberális, az mind vézna, gyengécske, bölcsészfejű, pacifista hippi. Aztán ha egyszer rátok köszöntene a valóság, akkor igen nagyot néznétek szerintem...

Amúgy ne reménykedj: a taxisblokád nagyon jó ízelítőt adott a teljes akkori magyar politikai palettának (igen, a Fidesznek is!) abból, hogy milyen gyorsan és ügyesen fel lehet korbácsolni az érzelmeket, meg pattanásig feszíteni a húrt, ahol elég egy szikra, és robban az egész. Ezt még ezek a szívednek kedves, fasiszta rohadékok se kockáztatják meg. Nincs szükségük arra, hogy lámpavason végezzék a börtön helyett.

HaD 2021.07.02. 22:05:03

a hadiállam már el is kezdödött:):)...hatósági ár az építöanyagra...a lörinc árazására mikor lesz elvtársak????...menjünk az iszkra nyomdába:):)...a fagyi árát nem kellene komcsikáim fixálni????:):)

CoolKoon 2021.07.02. 22:05:23

@Muhammad Balfas: "Akkor betiltod a Fideszt?" - Annak nem lenne semmi értelme, hiszen fasizmusra mindig is lesz igény, függetlenül attól, hogy hogy hívják az azt szállítani képes pártot. Még egyszer: a kulcs a nemzetközi szerződésekben van.

"átnevelő táborokban kellene zárni a homofóbokat, és a rasszistáka" - Csakhogy ennek a liberalizmushoz semmi köze. Az agresszív, veszélyes homofóbokat és rasszistákat most is várják a börtönök, viszont igazából az USA teljesen más tészta és nem összehasonlítható az itteni helyzettel.

Muhammad Balfas 2021.07.02. 23:03:48

@CoolKoon: Mi lenne abban a szerződésben? Betarthatatlan, vitatható gumiszabályok. Nesze semmi fogd meg jól!:)

" Az agresszív, veszélyes homofóbokat és rasszistákat most is várják a börtönök"

De nem azért, mert homofóbok vagy rasszisták, hanem mondjuk súlyos testi sértés vagy gyilkosság miatt. Bár Kanada ebből a szempontból is "haladó". Nemrég letartóztattak egy apát, aki a nemváltó procedúrán áteső lányát továbbra is lánykánt merte említeni. Egy igazán "veszélyes" homofób". Komolyan lázálmokban nincsenek ilyen hülyeségek.

CoolKoon 2021.07.02. 23:12:32

@Muhammad Balfas: "Betarthatatlan, vitatható gumiszabályok. Nesze semmi fogd meg jól!:)" - Hát persze. Takarózhatnak a gazdáid ezzel egy darabig, de a pénz útját ki lehet nyomozni, az európai ügyészség megkezdte munkáját, úgyhogy azért csak kattanni fog ám az a bilincs a rusnya macsokon....

"De nem azért, mert homofóbok vagy rasszisták, hanem mondjuk súlyos testi sértés vagy gyilkosság miatt." - A gyűlöletbűncselekmény (=aljas indok) minden ilyen esetben minősítő tényező. De még egyszer: az amerikai progresszivista büdös komcsik lázálmai semmiben sem mentik fel Vityacsászárt és udvartartását ennek az undorító förmedvénynek a kapcsán.

"Nemrég letartóztattak egy apát, aki a nemváltó procedúrán áteső lányát továbbra is lánykánt merte említeni." - Igazán? És mi volt ellene a vád?

birka menet 2021.07.03. 01:33:35

@Muhammad Balfas:

igen kisfiderrnyák nagybalfasz, a büdös komcsik (orbán, kövér, matolcsi) meg a 3/3-asok, meg a poronytyaik (varga juci) mind benn vannak már afideSSben, nem lettek elszámoltatva.

birka menet 2021.07.03. 01:35:52

@Muhammad Balfas: "Bár Kanada ebből a szempontból is "haladó". Nemrég letartóztattak egy apát, aki a nemváltó procedúrán áteső lányát továbbra is lánykánt merte említeni."

Eközben meg Magyaroszágon letartózttak egy magyar apát, aki éveken át megerőszakolta a 12 éves lányát.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 07:51:09

@birka menet: Persze te hülye, ők voltak a rendszer működtetői, és nem Kovács bácsi, Lendvai néni, a 209-es és Gyurcsány a KISZ KB titkára. Nem, mezei Mszmp tagok, 15 éves gimis osztálytitkárok.
A lusztrációs törvény épp arról szólt, hogy akik bizonyos szint felett voltak az államszocializmusban, azok nem vállalhattak szerepet a demokratikus többpártrendszerben.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 07:54:27

@birka menet: Most ezt tényleg meg kell magyarázni neked? Utóbbi letartóztatás nyilvánvalóan helyes , előbbi nyilvánvalóan liberáidióta pc elmebaj.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 07:59:21

@CoolKoon: Persze álmodozhatsz, de az európai ügyészégnek nincs hatalma Magyarországon. Ezt csak gazdáid szeretnék, és itthoni csahosaik. Mellesleg a 170 milliárdos metrócsalás a szociszadesz ámokfutáshoz kötődik.

"A gyűlöletbűncselekmény (=aljas indok) minden ilyen esetben minősítő tényező. "

Ettől még önmagában homofóbia vagy rasszizmus miatt ma nem kerülhet börtönbe senki Magyarországon. Csak szeretnétek.

"Igazán? És mi volt ellene a vád? "

LMBT jogok megsértése.

Sztavrosz76 2021.07.03. 14:04:28

A kussolás mindent elárul :)

CoolKoon 2021.07.03. 14:26:29

@Muhammad Balfas: "Persze álmodozhatsz, de az európai ügyészégnek nincs hatalma Magyarországon." - Komolyan ezzel hiteget titeket a főni? Muhahahaha, az EU-s pénzek miatt igenis Mo-n is vizsgálódhat, ha csatlakozott Mo. a kezdeményezéshez, ha nem. Sajnos a börtönbüntetés csak kormányváltás esetén jönne, de az EU-s pénzek befagyasztása akár már a választások előtt kiéheztetné a Fideszes oligarchákat, és ezt a gazdijaid is nagyon jól tudják. Félnek is ettől a lehetőségtől mint a tűztől.

"Mellesleg a 170 milliárdos metrócsalás a szociszadesz ámokfutáshoz kötődik." - Igazán? Ennyire slendrián munkát végezne hát Pintér papa, hogy az elmúlt 11 évben képtelen volt lecsukatni a bűnösöket? Még a kézivezérelt Polt Péter ügyész úr se bír velük? Nahát! Ja és mindez aprópénz Pénztáros Lőrinc udvari stróman "vagyongyarapodásához" képest....

"Ettől még önmagában homofóbia vagy rasszizmus miatt ma nem kerülhet börtönbe senki Magyarországon." - Nem, maholnap inkább magukat a homoszexuálisokat meg a transzneműeket fogja elvinni a fekete autó. És addig, amíg ez megtörténik, a terrorizálásuk ki lett adva ukázba a mocskos csőcseléknek a törvény segítségével. A következő lépés majd az lesz, hogy félrenéz a rendőr, ha buzikat vernek a rohadt mocskos neonácik az utcán. És a haza fényre derűl.... Amúgy ne félj, egy szép napon érted meg a családodért is eljönnek majd. Nem is kell hozzá semmit se "vétened", elég, ha a főni aznap ballábbal kel...

"LMBT jogok megsértése. " - Rég hallottam ekkora ostobaságot. Melyik neofundamentalista hittestvéred találta ki ezt a baromságot?

nemecsekerno_007 2021.07.03. 18:30:54

@CoolKoon: Hülyeségeket írsz.

A KGB érintettségéről nincs dokumentumom, de az biztos, hogy érdekükben állt a zavarkeltés.

A munkásmozgalmat, kommunista pártokat támogatták, még mi is a guruló dollárokkal.

Persze attól még hihetsz a Világbékében.

CoolKoon 2021.07.03. 18:58:26

@nemecsekerno_007: "Hülyeségeket írsz." - Te írsz hülyeségeket a KGB-ről össze-vissza. Azt, hogy a mindenféle kommunista, később "baloldali" meg "szociáldemokrata" pártok és mozgalmak MIND Moszkvához voltak bekötve, mindenki tudja. Viszont a KGB-t a diákmozgalomba keverni színtiszta baromság, amit szemmel láthatóan csak azért dobtál be ide, hogy valami kolosszális ostobasággal igazolni próbáld a kenyéradóid narratíváját. Csak hát ezt elég nehéz lesz, tekintve hogy a nyugati társadalmak több mint 50 éve erre alapoznak, a posztkommunista országokban pedig immáron több mint 30 éve szintén gyökeret vert az egész eszmerendszer/hozzáállás. Ezt pedig Vityacsászár még akkor se tudja visszacsinálni, ha fejreáll és ketyegni fog, bármennyire is ezt óhajtja a rá szavazó falusi lezüllött, alkoholista suttyók hada. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a lépésekkel (mint ez a homofób törvény is) gyakorlatilag a maradék fiatal szavazóit is elveszíti (a lelki sérült nácikat leszámítva). Azok közül ugyanis senki se akar egy olyan rusnya világban élni, ahol ők tulajdonképp a szüleik tulajdonai, szabad akarat nélkül. Inkább akkor elhúznak innen szélsebesen, ha máshogy nem megy, a sok Fideszes kisnyugdíjas meg éhen döglik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.03. 19:51:40

@nemecsekerno_007: "A KGB érintettségéről nincs dokumentumom, de az biztos, hogy érdekükben állt a zavarkeltés." - vagyis kamuztál.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 22:55:16

@CoolKoon: Erről a befagyasztásról fantáziálhattok, de már eldőlt, hogy nem lesz semmiféle befagyasztás. Ezt ugyanis ki tudta védeni a kormány. Ezzel a hülyeséggel ugyanúgy etetnek titeket Gyurcsányék, ahogy az alkotmány semmisségi törvénnyel történő megsemmisítésével.

"Ennyire slendrián munkát végezne hát Pintér papa, hogy az elmúlt 11 évben képtelen volt lecsukatni a bűnösöket?"

Tudod a fehér gallérosok már csak ilyen ügyesek. Néha azért sikerül nyakon csípni őket, ahogy a Tátrai-Császi páros esetében történt.

"Nem, maholnap inkább magukat a homoszexuálisokat meg a transzneműeket fogja elvinni a fekete autó. "

Ádehogy, csak annyi, hogy nem folytathatnak meleg propagandát 18 év alatti személyek körében.

Szóval a kormány meghúzta a vörös vonalat, de egyébként mindent szab ad, nem visz el a rendőr bácsi.

"A következő lépés majd az lesz, hogy félrenéz a rendőr, ha buzikat vernek a rohadt mocskos neonácik az utcán."

A fél SA buzi volt. Röhm épp a sofőrével hentergett az ágyban, amikor letartóztatták..

"Amúgy ne félj, egy szép napon érted meg a családodért is eljönnek majd. Nem is kell hozzá semmit se "vétened", elég, ha a főni aznap ballábbal kel..."

Gondolom nálad már a bőrönd becsomagolva, te kis paranoid.:)

"Rég hallottam ekkora ostobaságot. "

thepostmillennial.com/rob-hoogland-canada-prisoner-of-conscience

CoolKoon 2021.07.03. 23:17:00

@Muhammad Balfas: "már eldőlt, hogy nem lesz semmiféle befagyasztás. Ezt ugyanis ki tudta védeni a kormány" - Muhahaha ti komolyan elhiszitek ezt? Bár végül is muszáj a főninek ezt hazudnia, hiszen ha elmondaná az igazat, a saját oligarchái koncolnák fel rövid távon...

"ahogy az alkotmány semmisségi törvénnyel történő megsemmisítésével." - Ne keverd a kettőt! Az EU-s pénzek befagyasztásáról nem NER-es oligarchák fognak dönteni...

"Tudod a fehér gallérosok már csak ilyen ügyesek." - Való igaz. Főügyész legyen a talpán akinek sikerül Pénztáros Lőrinctől eljutnia az Orbán-famíliáig...

"csak annyi, hogy nem folytathatnak meleg propagandát 18 év alatti személyek körében." - Mivel még a hülye is tudja, hogy ilyen eddig se folyt, ezért egyértelmű, hogy a törvénnyel a csőcseléknek üzentek: szabad préda lettek a buzik, de főleg a leszbik (azok ugye gyengébbek, a gyengébbekre pedig mindig szívesebben ugranak a mocskos patkányok) és a transzneműek is.

"nem visz el a rendőr bácsi." - Nem, a rendőr bácsi majd azokat a magyar- és történelemtanárokat viszik el, akik pl. tanítani merik Szapphót, esetleg Oscar Wilde-ot. A verésről gondoskodik majd a csőcselék.

"A fél SA buzi volt." - Oké, akkor az ultrák, Kubatov csicskásai. De a félrenézés a lényeg, nem az, hogy kik fognak buzikat verni.

"Gondolom nálad már a bőrönd becsomagolva, te kis paranoid.:)" - Nem, az majd akkor jön, ha a szemüvegesekre is kiadják a kilövési engedélyt.

"thepostmillennial.com/rob-hoogland-canada-prisoner-of-conscience" - Olyan ez, mint a jereváni rádió: nem Moszkvában, hanem Szentpéterváron. Nem BMW-ket, hanem Mokvicsokat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Na szóval így szólt az eredeti (valódi) hír: "A Canadian man was arrested this week after violating a court order that banned him from speaking publicly about his son’s gender transition.". És az indoklás: "the court had ordered him to refrain from speaking out in public or to the media on the issue, deeming any effort to do so as a “form of family violence.”" Ezt akarod az LMBT-jogok megsértése miatti letartóztatásnak beadni? A bíróság megsértése miatti letartóztatást? Hát ez gyenge volt ám mint a harmat....

Muhammad Balfas 2021.07.04. 19:29:59

@CoolKoon:

pestisracok.hu/nem-alkalmazhato-a-jogallamisagi-mechanizmus-a-gyermekvedelmi-torveny-kapcsan-video/

index.hu/belfold/2020/12/10/magyarorszag_europai_unio_veto_vasarhelyi_maria/

"A dramaturgia mindig ugyanaz. Továbbra is dőlni fog a pénz. (...) És nekem senki ne mondja, hogy Orbán Magyarország problémája és nekünk kell megoldani, mert képtelenség ezt a magyar demokratáknak megoldani, amíg az EU Orbán Viktort támogatja. A magyar ellenzék olyan szinten nem rendelkezik erőforrásokkal, hogy nemhogy a diktátor elleni sikeres küzdelemhez, hanem a túléléshez sincs elegendő forrása2

További jó álmodozást. A valóság, mint oly sokszor már, ezúttal is rátok vigyorog majd.:)

"Olyan ez, mint a jereváni rádió: nem Moszkvában"

tudod a számotokra kínos ügyeket saját belterjes médiátok nemigen írja meg, vagyis egy véleménybuborékban élsz. Törj ki belőle!:)

Muhammad Balfas 2021.07.04. 19:31:24

@CoolKoon:

"Mivel még a hülye is tudja, hogy ilyen eddig se folyt"

Hogyne folyt volna. A meleg szervezetek nyílt toborzást folytathattak iskolákban. Eddig..
süti beállítások módosítása