MaGYAUR

MaGYAUR

A magába zárkózó hadiállam orbánista vágyálma,

avagy hogyan akarják visszacsinálni 1968-as szellemiségét?!

2021. június 30. - Magyaur

A városias, civilizált világ magatartásmintáira a 20. században az I. világháború és az 1968-as diákmegmozdulások hatottak a leginkább.

Az első világháború folyamán minden harcoló fél követni kényszerült a porosz-német mintát, amelyben mindent alárendeltek a centralizált állami-hadigépezet érdekeinek. Ez együtt járt a magántulajdon, a sajtó és véleményszabadság korlátozásával, valamint a harcra termett, felnyírt fejű, katonás kinézetű férfiak kultuszával. A „Nagy Háború” végeztével a tekintélyen és katonás engedelmességen alapuló „hadiállam-forma” visszaszorult; Nyugaton inkább, Keleten kevésbe, vagy egyáltalában nem.

Ennek a hadsereg-szerű, militarista szervezettségnek a hitelességét ásta alá az angolszász országokban beatkorszak hippi, pacifista, kozmopolita, vallásilag sokszínű újszerű ifjúsági-kultúrája - majd ennek csúcspontjaként a francia, hagyományos tekintélyek és a konformizmus ellen fellázadt diákmozgalmak.

Az orbánista reakciós-konzervatív nézőpontból nézve a Nyugat „dekadenciájához” vezető ősbűnt az 1968-as generáció követte el, amely sem a „magasztos” egyházi, sem a kinevezett tekintélyeket nem fogadta el magától értetődőnek. A Sorbonne diákjai támadást intéztek az akadémikus címekkel elhalmozott, de igazából üresfejű tekintélyek ellen és a vita jogát követelték szakmai teljesítményük és eredeti gondolataik révén elismerést szerző, informális tekintélyekkel. Ezzel párhuzamosan érvényüket vesztették az olyan korábban természetesnek vett ideológiai panelek, miszerint csakis azt a vallást és identitást követheted, amelybe beleszülettél, vagy hogy egy lány életcélja (miután szűzen ment férjhez!) csakis a gyerekszülés, anyaság és háziasszonyi lét legyen. A szexuális forradalmat az antibébi tabletta megjelenése robbantotta ki, de hosszabb távon kihatott az életmódra és a keresztény vallások által korábban bűnnek bélyegzett testiség újszerű, szabadabb/szabadosabb megítélésére.

A reakciós konzervativizmus a nemzeti, vagy a vallási kollektivizmus talaján állva nem akart és továbbra sem akar szabad teret biztosítani az egyén választási jogának, a saját teste feletti szuverenitásnak. Az abortuszt és a nemi identitásváltást erősen támadja, azért mert a nemzetállam szempontjából nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is „közjószágnak” minősülnek és a kontrollt felettük – már csak a hatalom érzékeltetése céljából is – fenn akarja tartani.

Ebben az összefüggésben tűnik fel veszélyforrásként az Európai Unió, nemcsak azért, mert nyílttá teszi az országok közti konkurenciaharcot és bárki a lábával szavazhat arról, hogy hol és milyen életet kíván élni, hanem mert „Brüsszel” liberális, nemzetek feletti, ráadásul a nemzetállamokat kontrollálni kívánó szellemisége sokban emlékeztet a ’68-as ideákra. Márpedig a szuverén, magába zárkózó nacionalista hadiállam nem tűri az ellenmondást és vitát. A „mindenki mindenkinek az ellensége” militarista világfelfogásból következik az a férfisovinizmus, amely nemcsak a nőket, gyerekeket nézi le, kezeli gyakran brutálisan, de a gyengéket is: minden kisebbséget, legyen az etnikai, vagy életmódbeli/homoszexuális.

Ez az erőszak kultusz és a velejáró elhallgattatások, a „kussoltatások” jellemzik az orbánista „zárt hadiállamot” - a civilizált Európa szégyenfoltját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7616608784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sync 2021.06.30. 10:43:06

Jól el lett b*va az életünk. Dub hadnagyok lettek a vezetőink.
A tökkelütött Dub hadnagy… civilben a cseh nyelv tanára volt, s már civil korában igen erős hajlam élt benne aziránt, hogy ahol csak lehetett, kifejezésre juttassa lojalitását. Diákjainak a Habsburg-dinasztia történetéből vett témákról kellett írásbeli dolgozatokat írniuk. Az alsóbb osztályokban Miksa császár ijesztgette a diákokat, az, aki felmászott egy sziklára és nem tudott lemászni, továbbá II. József mint földműves, és Jó Ferdinánd. A magasabb osztályokban persze bonyolultabb témák szerepeltek, a hetedikesek egyik dolgozatának például ez volt a címe: "I. Ferenc József császár, a tudományok és művészetek pártfogója", aminek egy hetedikes az osztrák-magyar birodalom összes középiskoláiból való kizárását köszönhette, mert azt írta, hogy a fent említett uralkodó legszebb cselekedete a prágai I. Ferenc József-híd megalapítása volt.

Dub nagy súlyt vetett arra, hogy diákjai a császári születésnapokon és más hasonló császári ünnepségeken nagy lelkesedéssel énekeljék az osztrák himnuszt. Társaságban nem kedvelték, mert köztudomású volt róla, hogy fel szokta jelenteni a kollégáit. A városban, ahol tanított, tagja volt a legnagyobb hülyék és szamarak triumvirátusának, amely belőle, a járási kapitányból és a gimnázium igazgatójából állt. E szűk körben tanult meg politizálni az Osztrák-Magyar Monarchia keretei között.

Az istencsapása: Dub hadnagyra a "félseggfej" elnevezés illik a legjobban, amit a tőle származó alábbi idézetek is bizonyítanak:

- Maga még nem ismer engem - kiáltotta megint Dub hadnagy -, lehet, hogy a jó oldalamról ismer, de majd meg fog ismerni a rossz oldalamról is! Én veszedelmes ember vagyok, mit képzel maga, én megríkatok mindenkit. Nahát, ismer vagy nem ismer?

- Dub hadnagy annyira belehülyült a történtekbe, hogy egy egész pohárral megivott a vízből, ami erős lóhúgy- és trágyaízt hagyott a szájában, majd élményeinek kótyagosító hatása alatt öt koronát fizetett a pajeszes zsidónak a pohárért.

- Jól vigyázz, hogy ne kelljen utoljára mondanom - s e kijelentést régi mondásának egy új változatával egészítette ki: - Te még nem ismersz engem, de én ismerlek téged.

- Bámulj a másik oldalra - kiáltotta Dub hadnagy -, csak ne énrám, te hülye, tudod, hogy azt nem szeretem, nem bírom, ha látlak, de elbánok én veled...

- Vagyis félsz tőlem - mondta felvidulva Dub hadnagy -, de még nem ismersz engem. Nálad nagyobb emberek is reszkettek már előttem, ezt jól jegyezd meg magadnak. Megtörtem én már keményebb legényeket is, azért hát fogd be a pofád, és maradj szépen hátul, hogy ne is lássalak!

Tehát: Dub hadnagy egy marha. Kérdésem: ismersz-e hozzá hasonló tanárt, tisztet, főnököt stb.?

midnight coder 2021.06.30. 12:29:48

Igen, a 68-as mozgalmak voltak az elsõ szögek az európai civilizáció koporsójába, ezzel kezdõdött meg a hanyatlás. Persze, igazából 68 is már csak következmény volt, a nyugati civilizáció halálát Hitler bukása jelentette.

ulpius66 2021.06.30. 14:42:00

Magyar Úr!

Azért jó tégedet olvasgatni, mert mindig tudom mi a vége!

Mindig kitalálsz valami eszméletlen nagy baromságot....... ezt Orbán szájába adod, MAJD KIBASZOTT OKOS ÉRVEKKEL MEGCÁFOLOD!

OLYAN JÓL EL TUDSZ VITATKOZNI ÖNMAGADDAL, ÉS MINDIG NEKED VAN IGAZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.30. 16:02:25

Önvédelem, nem hadiállam.

A liberális agresszióval szemben.

ebella2 2021.06.30. 16:03:52

Az bizony nagy baj, hogy az amúgy is elbaszott életünket, az ilyen zakkant alakok mint Orbán, még jobban elbasszák, csak hogy hatalmon maradhassanak. A hatalomát7rt volt ő kommunistától, liberálison át polgári demokratáig minden. Most meg kereszténynek hazudja magát, meg nemzetinek, hiába nem fogadják be a keresztények sem, meg a valódi nacionalisták sem. De nemérdekli, fontos a hatalom és a pénz.

BiG74 Bodri 2021.06.30. 16:52:25

Menekülne már az euból a viktorka. Pénzt már lopott eleget, hatalma is vagyon. Ne pofázzon hát neki senki, és ne is kérdezgessen. Vinné az országát is, mert hát kié is lenne? Sok boldog zakkant pedig menne vele, persze úgy hogy egy millimétert se tesz meg. Aki pedig nem, az le van szarva, hisz nem is magyar, nem is ember.

Rodney_2 2021.06.30. 20:29:45

@midnight coder: Így van. Ha Churchill előre látta volna hogy most hogy néz ki a UK (és az egész "Nyugat" ), akkor letérdelt volna Hitler előtt és leszopta volna.

Boldeone Bull 2021.06.30. 21:41:34

A jó hír viszont az, hogy egy ember, mèg egy állampárti rezsimmel a háta mögött sem tudja visszaforgatni a törtènelem kerekèt. A haladás trendjei , a nagy nemzetközi narratívák nem itt születnek , mi azoknak csak a követői vagyunk...
Egy időre kilendült a politikai inga a szèlsősèg irányába , törvènyszerű , hogy előbb- utóbb vissza kell lendüljön az ellenkező irányba...A kèrdès az, hogy mikor lesz Magyarország, normális , plurális demokrácia, kiegyensúlyozott, elfogadó társadalom ,vagy mèg èvek múlva is ebben a szürreális "rendben" kènyszerülünk èlni...

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 07:08:22

@Rodney_2: Na itt szakadt ki belőlem a röhögés. Hihetetlen a mihígmélymagyar emberek politikai kultúrája, tisztánlátása, realitásérzéke. De tanulni sose akartak ,nem is tudtak.
Nem véletlenül találták ki annak idején a vagyoni és a műveltségi cenzust. Műveltségi cenzust most is el tudnék képzelni és általános iskolai végzettséghez kötném a szavazati jogot. A mai fideszszavazók nagy része kb. az éti csiga értelmi szintjén van,ne beszélj magadban hülyeségeket mert aztán nem emléxel ki mondta..heee... .már nem egyszer írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és meghatalmazott közhülyéjének volt egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez lenne,akkor lehülyéztük Kósát...,de látva téged az a Kósa nemis annyira hülye..
A közismerten megátalkodott antikommunista és szovjetellenes brit miniszterelnök, Sir Winston Churchill – aki akkor már nagyjából egy éve irányította az „angliai csatát”, a hősies brit ellenállást a német terrorbombázásokkal szemben – 1941 júniusában, rögtön azután, hogy a hitleri Németország megtámadta a sztálini Szovjetuniót, bejelentette, hogy ez utóbbit mostantól Nagy-Britannia szövetségesének tekinti. Ezt a következő szavakkal indokolta meg a brit parlamentben: „If Hitler invaded Hell, I would at least make a favourable reference to the Devil in the House of Commons.” („Ha Hitler lerohanja a Poklot, az a legkevesebb, hogy kedvezően nyilatkozom az Ördögről az Alsóházban.”) Vagyis Churchill nem vonta kétségbe, hogy valóban az ördöggel szövetkezik, nem stilizálta át az ördög jellemét angyalivá. A szövetség időtartama alatt erről ugyan kénytelen volt hallgatni, ám mihelyt a kényszerűség elmúlt, már szabadon beszélhetett, Fultonban, 1946-ban.

Churchill sem fukarkodott: „Sztálin a legemberségesebb mind közül!”
annak idején Churchill sem azért fogott össze Sztálinnal, hogy az SZKP programját megvalósítsa, vagy azért mert rokonszenvezett a kommunistákkal. Azért fogott össze, hogy a náci Németországot legyőzzék,

Csak a saját tudatlanságodról ,megengedem szervilisen ostoba nácimosdatásodról állítottál ki bizonyítványt ,a fasizmus és legszélsőségesebb gyereke a nácik az emberi létezés legalja ,a magukat megvezetni hagyó népségek a múlt században már hatalomba emelték azt a náci szörnyet és nem a baloldalon,nem a baloldal élesztette újra,hanem éppen Orbán 2002-től lájftosan,2006-ban kimutatta nyíltan,2010-től pedig hatalmi erőből trágyázza azt a talajt amiből az a náci szörny kinőtt,Európa népei emlékeznek azon tömeggyilkos szörnyűségekre és ezért nagyon-nagyon nem akarják ,hogy megismétlődjenek ,annak ,hogy megismétlődhet pedig éppen Orbán nazi/nacionalista,soviniszta gyűlöletszítása a legnagyobb veszélye .

Derága takonynáci Baro.....hehee..hülyéket és mihígmélymagyar takonynácikat nem tanítok,de veled kivételt teszek ,mert 2 in 1 -ben..hehee..Nem kéne osztani azt amiből az evolúció-oly bölcs előrelátással -semmit nem adott,butaságból mindent.
ár azt ne képzeljétek magatokról, hogy ti vagytok a magyarok protípusai. Ti a debil irredenta nacionalisták protípusai vagytok, pont olyan büdös lábú tahók mint a szomszéd népek naconalista széljobber szavazói.
Megvan valahol a fészbukon a jobboldali posztoló írása,hogy:"édeserdélyért akár Orbán szarát is hajlandó megenni"ezek vagytok.Nincs itt semmi látnivaló, Hitlerrel is egyetértett a német nép, szarrá is bombázták az egész országot és meghalt 4-5 millió német, (+ sok millió más nemzetiségű) megerőszakoltak egy millió német nőt, és alakult egy pici gazdasági kár is. Levonták a tanulságot? Lehet. Mi nem nagyon.. Csak most akinek ez a móka nem tetszik, az nem tüntet, hanem elmegy innen a francba. A többi meg énekelheti a székely himnuszt, amíg meg nem fagy, és el nem fogy a csirkefarhát, de drukkolni még kimehet a stadionba.A menetdal verseny még hátravan
Az a baj fütyiparaszt ,hogy az 1919-es Tanácsköztársaság elkezdte,de a jobboldali szellemi sötétség Horthy árulása miatt megbukott,majd a 45 után szoc.rendszer kivette a kapát a kezetekből és könyvet adott bele,de 1990,és főleg orbángazdád visszatette a kapát a fejetekbe....hehee..

midnight coder 2021.07.01. 07:10:06

@Boldeone Bull: Jelen pillanatban épp a "haladás trendjei" mennek szélsõséges irányba, igazából csak egy nagyobb válság kell ahhoz, hogy koppanjanak a falon mint anno Hitler vagy Lenin esetében. De ilyen nagy esés nélkül is lesz kopp, csak késõbb de annál nagyobb.

midnight coder 2021.07.01. 07:22:25

@a nagy hohoohooo: Te ott látod rosszul a dolgokat, hogy különbséget teszel a nácizmus és a kommunizmus között. Pedig valójában ugyanarról a dologról van szó, csak picit más köntösben, az egyik nemzeti szocializmus, a másik nemzetellenes szocializmus volt. De a lényeg mindkét esetben ugyanaz: van egy szép nagy társadalmi csoport amire támaszkodunk (munkásság) és kinézünk egy másik, kellõképp tehetõs társadalmi csoportot amit megteszünk bûnbaknak (zsidó, burzsujok, kulákok, elõzõ rendszer értelmisége, stb). Jó kis szociális demagógiával az utóbbival megtámadjuk az elõzõt, így szert teszünk némi kezdõtõkére, majd agyoncsapunk mindenkit aki nem ért velünk egyet, mondván hogy a megtámadott társadalmi csoport tagja vagy kiszolgálója. Aztán gyorsan keresünk egy külsõ ellenséget amit okolhatunk a továbbra is meglévõ, sõt fokozódó nyomorunk miatt és megtámadjuk azt, vagy legalábbis "harcolunk" ellenük.

Ugyanezt a mintát követte anno Hitler, náluk a megtámadott csoport a zsidók voltak, Leninék, Maoék... De ugyanezt csinálja most az euroatlanti civilizáció is, csak nálunk az ellensége a fehér, heteroszexuális férfiak. És még csak a Numerus Clausus korszakában vagyunk, lásd nõi kvóták, cégek átnevelõ tanfolyamai fehéreknek hogy "ne legyenek annyira fehérek". De a külsõ ellenség már megvan, lásd Kína. És a rendszer ezzel is csak elõre menekül, a saját belsõ strukturális problémáját próbálja az ellenség elleni összefogással áthidalni.

Amúgy ugyanezt a mintát láthatod Orbánnál is, csak nála az aktuális ellenség mindig más, és az egész igázából csak füstfüggöny: amíg az istenadta nép az aktuális csontot rágja, addig õk békében lopnak.

Rodney_2 2021.07.01. 08:11:48

@a nagy hohoohooo: Te nyilván fogyatékos vagy, mert kifelejted a másik oldalát a dolognak: jártál mostanában Angliában?? Szerinted ezért küzdött Churchill?? Ja nem...
Egyébként ezt nem is én találtam, ki hanem 27 éve London közepén élő barátom mondta és nagyon találó. Próbáld felfogni, hogy miről is szól ez a mondás :)

Rodney_2 2021.07.01. 08:15:52

@Boldeone Bull: Ez az inga hasonlat nagyon jó és mostanában sokat hallom. Te ezt csak az orbáni kilengésre alkalmazod, de mi lesz ha a nyugaton tomboló "progresszív elmebajra" is alkalmazod? Az nem fog visszalengeni? És ha visszaleng akkor hova??

nemecsekerno_007 2021.07.01. 08:52:11

Még mindig túl sok az unatkozó bölcsész.

Az intellektuális faszverés náluk nemzeti sport.

nemecsekerno_007 2021.07.01. 08:53:14

@Rodney_2: 1968-as Diákmozgalnak powered by KGB.

:))))))))

HaD 2021.07.01. 09:13:40

az álma hogy megússza az emút 40 évét:):)...ja és pénz pénz pénz...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 09:14:16

@midnight coder: Na ne már! Európa pont akkor kezdte meg a világháborús újjáépítéseket követő jóléti életet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 09:18:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Milyen az a liberális agresszió? Neked van valamilyen véletlen szám generátorod, amire épülve két szót egymás mellé dob hogy valamilyen idióta mesterséges fogalmat lehessen rágcsálni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 09:19:52

@Rodney_2: Inkább arról mesélj, te banki felsővezető, hogy tisztáztad már magadban hogy az önkormányzati adósság mindig is az államadósság része volt? És abakuszt sikerült már szerezned?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 09:22:54

Furcsa ország ez (idézet egy posztbol)

"
• száz év távlatából kiderül, hogy a vesztes háborúit is megnyerte.
• vezére nemzeti egységre hivatkozik akkor, amikor a nemzet még soha nem volt ennyire megosztott.
ebben az országban semminek nincs gazdája:
• a külügyminiszter vásárolja a lélegeztetőgépeket.
• a belügyminiszter irányítja az egészségügyet.
• az országos tisztifőorvos egyik nap bezárat egy kórházat, amit másnap az agrár miniszter kinyittat.
• az alaptörvényt, ami megbélyegzi a másságot, egy meleg férfi írja, aki miután elfog a rendőrség egy hátizsák kábítószerrel,Petőfi-díjat kap
• . a színművészeti egyetem élén egy gépesített lövész áll.
• a miniszterelnök helyettes háziállatokra vadászik.
• a keresztény erkölcsiség jegyében kurvákat dugnak egy adriai jachton.
• a miniszterelnök katonai géppel jár focimeccsekre,
• a kormánytagok pedig helikopterrel ebédelni.
• törvényben szankcionálják a kábítószer fogyasztást, de az orruk alatt mindig ott van egy diszkrét fehér csík.
• ahol a szövetségeseiket ekézik, de az állítólagos politikai ellenfeleiket dicsőítik.
• ahol tízparancsolattal gyógyítanának, de a pápáról azt állítják, hogy egy demens vénember.
• ahol úgy indítanak egy zöld város prodzsektet, hogy kivágnak egy erdőnyi fát.
• a minimálbért megadóztatják, de a százmilliókat kereső focistáknak adómentességet biztosítanak.
• ahol habzó szájjal kommunistáznak, de szinte nincs olyan kormánytag, aki ne lett volna tagja az állampártnak, vagy a KISZ-nek.
• ahol az ország leggazdagabb embere olyan buta, mint a segg.
• ahol szemérmetlenül hamisítják a híreket és a történelmet.
• ahol stadionokat építenek iskolák és kórházak helyett.
• ahol minden héten áldozatul esik egy nő a családon belüli erőszaknak.
• ahol háborús bűnösöket rehabilitálnak és emelnek be a nemzeti alaptantervbe, ahol az egyetlen irodalmi Nobel-díjas magyar íróról nem kötelező tanulni
• ahol vannak százmilliók egy diktátor étkezővagonjának a felújítására, de nincs egy fillér sem a független színházak működésére.
• ahol egy politikusnő arra szólítja föl a nőtársait, hogy merjenek kicsik lenni.
• ahol az emberek megkérdezése nélkül egy bombagyárat építenek a kertjük végébe. (kinek stadion, kinek bombagyár)
• ahol miközben több százezer munkahely megszűnik, azt kommunikálják, hogy egyre nőnek az átlagfizetések.
és ahol ezt kétmillió hülye még mindig fenntartás nélkül elfogadja”

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 09:24:40

@nemecsekerno_007: "Még mindig túl sok az unatkozó bölcsész. Az intellektuális faszverés náluk nemzeti sport." - Orbán seggének nyalásánál még az is jobb.

Killary Fucking Clingon 2021.07.01. 09:36:14

Minden valamirevaló rendszerben az ügyvédeket ölik meg először.
Ez itthon is követendő példa kellene legyen.
A melegekkel semmi baj, akik fölvonulnak mehetnek táborozni is. A ratyiság nem valami amire büszkének lehet lenni. A fasszopás nem érték önmagában, ahogy az agyhalott liberalizmus sem.
A te szabadságod ott ér véget ahol az enyém kezdődik. Ezt érdemes lenne fejben tartani, mert egy esetleges polgárháború kitörésekor a baloldali liberálisok 98% halott lesz. Rendre szükség van, ami nyugaton ma megy az a híg fos és a hányás között van valahol. Nincs rend, fegyelem és hullik atomjaira a társadalom. Ez magyarországon nem kívánatos, bármennyire is hiszi néhány belpesti faszfej.

nemecsekerno_007 2021.07.01. 09:37:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igen?! Még úgy is, hogy 30 éve csináljátok?!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.01. 09:44:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Liberális agresszió:
- lehet külső: amkor pl. egy liberális állam rátámad egy másik államra, lásd USA agresszziója Szerbia, Irak, Afganisztán, Szíria, stb. ellen,
- lehet belső: amikor egy államon belül a liberális hatalom kikövetel liberális magatartást, pl. cenzúrázza anem-liberális véleményeket, jelképes gesztusokat ír elő, lásd térdelés focimeccsen, szivárványos zászló lobogtatás, stb.

midnight coder 2021.07.01. 09:53:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Európa pont akkor kezdte meg a világháborús újjáépítéseket követő jóléti életet. "

Amit a II világháború nyomán létrejött technológiai fejlõdésnek köszönhetett. A másik oldalon viszont akkor nyert polgárjogot a szélsõbal ami sikeresen el tudta magát adni a nácizmus antitézisének, illetve akkor indultak azok az antifasiszta mozgalmak aminek a túltolásából jött létre a az, amit ma balliberálisoknak hívunk. Ez ágyazott meg 68-nak és annak a hulladéknak amit ma európai politikai elitnek nevezünk, és ennek köszönhetjük, hogy míg Kína a világ mûhelye, addig Európa a világ idõsotthona.

Rodney_2 2021.07.01. 10:08:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te abból a témából semmit nem értettél meg, szerintem ez nem nekem kínos :)

Muzsikok közt 2021.07.01. 10:32:24

en leszarom brusszelt es a buzikat

ergo Orban a vezerem

evilwolf 2021.07.01. 10:47:41

Orbán zárkózzon magába, és dobja el a kulcsot. Valahol Grazban.
Ebben úgy tudunk segíteni, ha 2/3-dal nyer az ellenzék.

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 12:23:38

@midnight coder: Ugye tudod ez a fejedbe idomított orbáni NER sötétség visszaigazolása ? Nem véletlenül találták ki annak idején a vagyoni és a műveltségi cenzust.
Műveltségi cenzust most is el tudnék képzelni és általános iskolai
végzettséghez kötném a szavazati jogot. A mai FideSS -mihígmélymagyar szavazók egy része kb. az éti csiga értelmi szintjén vannak,tudom a betűk,azok a fránya betűk,amik a szavakat alkotják,s a szavak a mondatokat és ezek összessége adják a tudást,az értelmet,az a teféléknek a nagymagyarhazzaffyaknak ősellenség.
Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni :Tanulj orbáns.ggszolgálatos takonynáci ..
Barominagy tudatlanság összemosni a nácikat a kommunistákkal, az üzemszeri, faji, vallási okokból: fajirtást, a valódi és a kreált ellenséggel való leszámolást, az már csak a hab a hülyeséged tortáján, hogy a kommunizmus sehol a világon nem valósult meg hehee ...
Ez a legsötétebb demagóg hülyeség, amit a fasizmusra válaszolni lehet. Nyilván, amikor azt mondom, hogy Hitler tömeggyilkos volt, akkor arra az a válasz, hogy miért, Sztálin jobb volt? Nem b + nem volt jobb! Az is egy tömeggyilkos volt. Ez hogy 'jön ide? Indokolja a fasisztákat? Vagy úgysincs más lehetőségek? Csak a szélsőséges kommunizmus? Csak a fasizmus? Csak az ortodox iszlám?
Talán ezt az irodalmat ismered: "csak egy Sith beszél abszolútumokban". Ez a logika a fasiszta uszítók szövege. Ez orbiviki szövege ... A kommunizmus - mint bármi más / haladó / politikai eszme - nagyon jó.Ezért nem kell iskolázott, önálló gondolkodásra képes honpolgár. Ha a hülye gondolatok teremtik a valóságot, akkor te már terveztek vagy csak még nem mindenki látta .. a nagy történelemhamisító mellédumában dicső trolljaink elfeledkeznek erről a tényről, hogy ne feledjük, hogy ne ideológiák csinálják a diktatúrákat, hanem az erkölcstelen embereket..A kommunizmus - mint bármi más / haladó / politikai eszme - nagyon jó.
Csakhogy a kommunizmust is - mint bármi más politikai eszmét -emberek, politikusok hajtanak végre. Marx, Lenin stb ... nem számoltak az emberek kapzsiságával.nem rajtuk múlott, csakhogy koruk megelőzte az emberi gondolkodás fejlettségét,
Az öregekre nem haragudj, nagyon sok hasznos / jó dolgot is írtak és indítottak el.
Haragudj arra inkább aki a tanaikat rosszra használta.Lenin nem azt és nem úgy gondolja ami a kommunizmus építését megvalósítja, Lenin óva intette a pártot Sztálintól, Sztálin nem volt kommunista, Sztálin Sztálin volt az önkényúr aki végig úgy tett mintha Lenin politikáját folytatná, holott a saját diktatórikus hatalmát építette ki annak erőszakszervei felhasználásával.
Csakhogy a kommunizmust is - mint bármi más politikai eszmét -emberek, politikusok hajtanak végre. Marx, Lenin stb ... nem számoltak az emberek kapzsiságával.nem rajtuk múlott, csakhogy koruk megelőzte az emberi gondolkodás fejlettségét,
Az öregekre nem haragudj, nagyon sok hasznos / jó dolgot is írtak és indítottak el.
Haragudj arra inkább aki a tanaikat rosszra használta.Lenin nem azt és nem úgy gondolja ami a kommunizmus építését megvalósítja, Lenin óva intette a pártot Sztálintól, Sztálin nem volt kommunista, Sztálin Sztálin volt az önkényúr aki végig úgy tett mintha Lenin politikáját folytatná, holott a saját diktatórikus hatalmát építette ki annak erőszakszervei felhasználásával.annak idején Churchill sem azért fogott össze Sztálinnal, hogy az SZKP programját megvalósítsa, vagy azért mert rokonszenvezett a kommunistákkal. Azért fogott össze, hogy a náci Németország legyőzzék, az a százmillió halott ugyanolyan hazugság mint Szolzsenyicin aki ugye hazaáruló volt, a magyar Wikipédia szerzői szerint az idézet Szolzsenyicin „Hogyan mentsük meg Oroszországot” című 1990-es röpiratából való. A probléma csak az,
Az idézet nem vall Szolzsenyicinre, mivel ő keresztény nemzeti volt, és ezért nála a választási vonal nem a kommunista és mindenki más között húzódott, hanem a pravoszláv oroszok, pontosabban keleti szlávok és mindenki más között. Nem jellemző rá az az otromba sztereotip megfogalmazás, amely szerint a kommunista egy embertípus. Műveiben nem írja le a kommunistákat a Rossz egyedi hordozóiként.
Sőt Szolzsenyicin kifejezetten kedvelte a kommunisttákat,neki Sztálinnal volt baja ,Sztálin egyedurakodó diktátor vol
A kommunizmus nevében sok rosszat követtek el a diktátorok, de a kommunizmus nem gyilkolt
De a kereszt árnyéka alatt kétezer éve sok száz milliós embert pusztítottak el azok, akik leginkább "kommunizmus áldozatairól dumálnak. Mi mindezt jól tudjuk, csak ti nem vagytok felfogni téveszméitek hamisságát.Gilles Perrault
A kommunizmus: egy „fekete könyv” hamisításai
1998 április 1.
"A kommunizmus fekete kőnyve" propaganda mindig íródott - így méltán futott be szép karriert. A recenzió a könyv állításait a történelmi tényekkel szembesíti.

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 12:37:34

@midnight coder: te egy méretes szerszám vagy. Jár neked egy extra nyalat...elfogytak a karakterek folyt.

www.eszmelet.hu/gilles_perrault-a-kommunizmus-egy-fekete-konyv-hamisitasa/
.háthamég azt is megtudnád mondani kik voltak mit akartak,mivolt a társadalom és gazdaságpolitikájuk höhöö ,de nem csak bolsik mint Mórickának a p.náról
höhöö..
1917-ben a bolsevikek voltak az egyetlen hiteles kormányzóképes erő akik megtudták menteni Oroszországot a több évszázados cári és 1-vh-ús katasztrófából..
Nem véletlenül volt Lenin nagyon okos ember ,de erre még ő sem számított,Lenin várt és figyelt és történelem elé jött,..a szmuta ,az orosz nép leszámolt mindennel ami régi,ami elnyomta ,kifosztotta ,a történelem levese emelgette a fedőt..h nem áll valaki az élére aki szabályozza ,féken tartsa elveszett volna Oroszország,vagy visszajön a cári önkényuralom,és Lenin megcsinálta,kár,hogy nem volt ideje befezni.
Tanulni,tanulni,tanulni kellett volna és nem fikanáculni..höhöö..
Bár az orbánbaromfik ehhez is hülyék,mert Lenin nem ezt és nem így mondta,Lenin azé'ettől színesebben fogalmazott..
Lenin és Sztàlin között van két hatalmas különbség. Lenint érdekelte a népe, Sztàlint nem. Lenin ràjött, hogy a Marx féle gazdasàgi modell az Orosz körülmények között működésképtelen. Trockijjal ezt meg is beszélték. Sztàlin a börtönben minden Marx művet magàbaszívott. Készpénznek vette az egészet. Azok szerint akarta a Szovjet gazdasàgot felépíteni. Betűről-betűre betartva mindent. Lenin engedett egy kis liberális kapitalizmust a kommunizmusba. A halàszoknak engedélyezte a halakkal való bizniszelést. Fel is lendítette a környék gazdasàgàt. Mikor előjött azzal, hogy csak bizonyos dolgokat kéne àllami monopóliummà tenni és engedni kéne a szabad piacot, akkor dőlt el Lenin és Trockij sorsa.
Az összességében pozitív forradalom véres epizódjának örököse volt Lenin pártja.
Tanultál volna nem csináltál volna ekkora barmot magadból :jött az októberi felkelés, a második forradalom, a Téli Palota elfoglalásával és a bolsevikok hatalomátvételével.
„Nagyon gyakran a februárt és az októbert úgy állítják szembe, hogy ezek a rohadt bolsevikok kinyírták a polgárságot és ellopták a gyönyörű, tiszta liberális-nyugati forradalmat. Ez egy nagyon szép mese, de sajnos semmi nem igaz belőle.
444.hu/2017/11/07/mintha-furulyazni-probaltak-volna-egy-vadallatnak
..a bolsevik eredetileg kisebbséget jelentett,a bolsik kis párt voltak.
Lenin nem készült forradalomra,úgy vélte mégnem jött el az idejük,sőt azt is ,hogy lehet az ő életében nem jön el,tartott 1905 példájától,de Lenin várt és figyelt,és a történelem Lenin elé jött ,feltámadt s szmuta,az orosz így nevezi s népi elégedetlenséget,s szmuta erőszak,a nép erőszaka,bosszúja minden régivel szemben ami a sokévszázados cári elnyomás volt,aki olvasta s Csendes Dont van képe erről,ennek a féktelen erőszaknak kellett gátat vetni,és a bolseviket voltak az egyetlen kormányzóképes szervezett erő akik ki tudták vezetni ebből az erőszakból az országot a Lenin vezette bolsevikek voltak,nem minden hiba nélkül,hisz azon az úton a cárizmus felszámolásán még senki nem járt ,de megcsinálták.

Replay :
A százmillió áldozat 55% -a (azaz kb. 50-55 millió fő) a kínai Nagy Ugrás idején halt meg. További 25 millió az (esetenként nem az adott) A fennmaradó egynegyed rész java része a koncepció perek áldozatai és a Szovjetunió GULAG-jain meghaltak.
Azok pedig nemigazán voltak ártatlanok ..
Azt hiszem, már csak én teszem hozzá, hogy olyan tételeket is erre a számlára írnak, mint a közel kétmillió áldozatot követelő kambodzsai vörös khmer-rémuralomra, amitől a kommunista más világéletükben viszolyogtak és megvetettek.
A 150 millió áldozat egy rablómese ....
Igazából mindig megmosolyogtató amikor ilyeneket lovasok ezektől a szellemi óriásokról. Végiggondolni, hogy milyen magánéletük lehet, és milyen öregkoruk lesz, örökre ilyen gondolatok csapdájában élni. Hajts rá, még fiatal vagy, bőven kinőhetett egy demagóg manipulálhatóságot. Ha ügyesen élsz a lehetőségekkel, 10 éven belül már te moshatod más agyát és nem mások fogják a tiédet. És akármit kampányolsz itt, Magyarország 1989 utáni legnagyobb tragédiája vagytok, és láthatóan kártékony tolvajok, semmi, de semmi más. Dolgozz csak, brekegj tovább, attól ez nem változik ..

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.01. 12:41:58

@midnight coder: bizony! Mert a civilizáció ott kezdôdik, hogy kiirtunk pár millió embert, a magyarokat pedig kitelepítjük, de lehetnek szolgák, mindez a lebensraum civilizált eszménye által vezérelve.

virgo 2021.07.01. 12:46:43

@midnight coder: Nagy hiba ezt gondolni, de persze 68-at nagy divat félremagyarázni és persze félreérteni, ahogy ennek a blognak a szerzője, a komplett magyar politikai elit(oldaltól függetlenül) és még sokan mások félreértik. /8-at a hippik jellemzik legjobban, akik kivonultak a társadalomból, megtagadtak szinte minden addig létező status quot, és persze közben halálra drogozták magukat idővel. Ezt próbálja most a nemzetközi baloldal adoptálni, ami vicces.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.01. 12:47:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: idióta, USA nem liberális állam!!! Ja, és Oroszország sem, amelyik rátámadt ugyanazokra az országokra.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.01. 12:52:08

@nemecsekerno_007: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"1968-as Diákmozgalnak powered by KGB.

:)))))))"

Nocsak, Putyin volt a beépített ügynök?

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.01. 12:53:32

@virgo: közben halálra drogozták magukat idővel"

Namost mikor is? Ez tényleg vicces...

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 12:55:07

@midnight coder: A szolgalélek mindig győz az alattvalóknál.
Nincs még egy ilyen buta népség mint az orbánseggszolgálatos "MImagyarok"...hehee.....mindig van lejjebb. Amikor azt hiszed, hogy ezt már nem, akkor mindig rácáfolnak, és de, igen. A mélypont világcsúcstartói. Veretlenül.
A cári rendszer összeomlása nem oldotta meg a problémákat. A politikai irányítás néhány nappal később az Ideiglenes Kormány kezébe került, de a pétervári munkásság is kialakította a maga hatalmi rendszerét; létrejöttek a tanácsok, azaz a szovjetek. (Egy-egy gyár, település vagy katonai alakulat hozott létre saját szovjetet.)
A következő hónapokban az ország egyre mélyülő belpolitikai válságba került. Az oroszországi társadalom kétharmadát adó parasztság földosztásban reménykedett, és mindenki a háború befejezését kívánta. A cári despotizmustól megszabaduló nemzetiségek pedig sokkal nagyobb önállóságot akartak. Az Ideiglenes Kormány képtelen volt kezelni a problémákat, sodródott az eseményekkel. Hiába vallottak demokratikus elveket, az alkotmányozó nemzetgyűlési választás időpontja folyamatosan kitolódott. A kormány helyzetét az sem könnyítette meg, hogy folytatta a háborút.
2. A mai oroszországi helyzet sajátszerűsége az, hogy átmenet a forradalom első szakaszából, amely a proletariátus kellő tudatosságának és szervezettségének hiányában a burzsoázia kezébe adta a hatalmat, annak a második szakaszába, amely a proletariátusnak és a parasztság legszegényebb rétegeinek kezébe kell hogy adja a hatalmat. […]
3. Semmiféle támogatást az Ideiglenes Kormánynak; meg kell magyarázni, hogy az Ideiglenes Kormány minden ígérete, különösen az az ígérete, hogy lemond az annexiókról, teljesen hazug. […]
4. […] pártunk a Munkásküldöttek Szovjetjeiben legtöbbnyire kisebbségben, mégpedig egyelőre gyenge kisebbségben van a burzsoázia befolyása alatt álló és ezt a befolyást a proletariátusra átvivő valamennyi kispolgári elem blokkjával szemben […].
Amíg kisebbségben vagyunk, a hibák bírálatának és megvilágításának munkáját végezzük, de ugyanakkor hirdetjük, hogy az egész államhatalomnak a Munkásküldöttek Szovjetjeinek kezébe kell átmennie.
5. Nem parlamentáris köztársaság – a munkásküldöttek szovjetjeitől ehhez visszatérni hátrafelé tett lépés volna –, hanem a munkás-, béres- és parasztküldöttek országszerte alulról fölfelé épített szovjetjeinek köztársasága.
(Lenin áprilisi téziseiből; 1917)
Ez a forradalom békés továbbfejlesztésének irányvonala volt. E lenini koncepció a népnek a cárizmus felett aratott győzelme nyomán kialakult valóságos helyzet és osztály-erőviszonyok elemzéséből következett. „A fegyver a nép kezében volt, a nép felett nem volt külső erőszak — ez volt a dolog lényege. Ez volt az a körülmény, amely lehetővé tette és biztosította az egész forradalom fejlődésének békés útját.” Lenin leszögezte: a forradalom polgári demokratikus szakaszából a szocialista szakaszba való átmenet békés útja a legkevésbé fájdalmas, a legkedvezőbb a nép számára. A bolsevikok ennek megfelelően minden erejükkel ezért az útért harcoltak.

"A diktatúra - és ezt egyszer és mindenkorra jegyezzék meg - az erőszakon, nem pedig a jogon nyugvó hatalmat jelent."
(V.I. Lenin)

A tudomány posztmodern világában a történetírás fő árama Lenin elméleti és politikai teljesítményét a terrorizmus és a diktatúra narratívájába helyezte. Lenin ismét ellentmondások nélkül áll előttünk, csak most ellenkező az előjel: a Lenin-kultusz helyét egy differenciálatlan ellenkultusz foglalta el Oroszországtól Amerikáig, Angliától Magyarországig.

Krausz Tamás könyve ezért arra tesz kísérletet, hogy Lenin világlátását, gondolkodásának fő irányait, társadalomelméleti nézeteit a történetírás módszereivel rekonstruálja, újraértelmezze. Vlagyimir Iljics Lenin volt az, aki elsőként emelte a gyakorlati cél és program rangjára a tőke és a bürokrácia nélküli társadalom megvalósítását. Lenin vezetésével az orosz forradalom az "államnélküli" társadalom ("kommunizmus") megvalósításának első történelmi kísérletének indult.

mult-kor.hu/20090804_uljanovtol_leninig_egy_forradalmi_kozeg_rekonstrukcioja?fbclid=IwAR2I29zg8DN_avc-qRlvuFUi-o1jKY7-07tgHUyBRwC8aFSl8b6ojDP-GIc

Szilágyi Ákos
Az 1917-es Nagy Orosz Forradalom

Az 1917-es Nagy Orosz Forradalom
Archaikus népi „szmuta” és modern forradalom1
„Te a forradalomról beszélj,
fiacskám, a forradalomról – mondja
a pópácska. – A néplázadásról!2

„Így szóltam: − Egész
forradalmunk ösztönös, akár a
farkas.”3
Borisz Pilnyak

tte.hu/wp-content/uploads/2017/11/Szilagyi_Akos_Az-1917-es_konf_nyitoea_vegleges-1.pdf
ARCHAIKUS NÉPI „SZMUTA” ÉS MODERN FORRADALOM (2. RÉSZ)
epa.oszk.hu/03100/03134/00013/pdf/EPA03134_2000_2017_07_003-027.pdf?fbclid=IwAR2pSlhYtlSwpfNztx5SFONbGa-3I0ge_yAE0tx98oYgkSIHOQmPwUHhO8A

virgo 2021.07.01. 12:58:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: a többség pár éven belül, bár azért nem az öszes.

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 13:07:25

@midnight coder: Bónusz orbángyogyóintézeti ápolt a 2.vh.-hoz ,a kezdet ,a Molotov-Ribbentrop paktum amit nálunk a teféle seggbuta takonynáciknak meghamisított a nemzetetthy elhülyítés rendszere .
a nagy történelemhamisító mellédumában dicső trolljaink elfeledkeznek arról a tényről ,hogy a SZU geopolitikai érintettségétől fogva felajánlotta Angliának és Franciaországnak a Lengyelország elleni német invázió esetén ,hogy ők kelettől támogatják az angol-francia erőket ,merthogy hogyis akarták volna megtámadni Lengyelországnak segítve a németeket ha nincs szárazföldi kontakt drága hülyegyerek ?
És bizony az Anglia és Franciaország ezt elutasította ugye mixath hülyegyerek?Akkor beszéljünk a Molotov-Ribbentrop paktumról.
A paktum révén Sztálin időt akart nyerni. Tudta nagyon jól, hogy Hitler merre akar terjeszkedni. Mikor tudomást szerzett a Barbarossa-tervről és annak idejéről nem hitte el, hogy ilyen gyorsan felrúgja a megállapodást Hitler.
ezen kár rugózni...a németek megelőzték a ruszkikat.,sőt a saz angolokat,franciákat is,nekik támadniuk kellett volna nyugatról..lehetett volna fordítva is...de nem így történt...
Pontosan ezért vonultak be a szovjetek a lengyelekhez és azzal a hadászati szándékkal ami Napóleonnál már bejött ,hogy távolabb tolni az ellenséget,minél hosszabb útja legyen harcolva a SZU belseje felé .
A paktum történelmi feltételeiről.
A történetírás megnyugtatóan tisztázta, hogy a szovjet-német megnemtámadási szerződés megkötésének három alapvető oka volt, melyeket feltétlenül figyelembe kell vennünk, ha a paktum történelmi jelentőségét, „értékét” meg kívánjuk ítélni.[8] (Németország részéről a szándék nyilvánvaló volt: nem akart két fronton harcolni.) Ránki György a II. világháború történetével foglalkozó jeles és terjedelmes művében már az 1970-es évek elején megfogalmazta azt a történetírói konszenzust, amelynek napjainkban történő felülvizsgálatára fentebb utaltam.
A szovjet vezetőség minden kísérlete, hogy Lengyelországgal és általában a kelet-európai kisállamokkal bármiféle szövetséget kössön, meghiúsult. Beck lengyel külügyminiszter - hiába az erős francia nyomás - még akkor sem fordult a szovjetekhez kölcsönös segítségnyújtási szerződés megkötése érdekében, amikor 1939. augusztus 23-án Ribbentropp megérkezett Moszkvába: „még mindig az volt a szilárd meggyőződése, hogy egy független Lengyelország nagyobb eséllyel jut egyezségre Hitlerrel. Úgy vélte, Szovjet-Oroszország kezd elfordulni Európától, és ez jó hír volt számára.”[11]
3. Sztálin a „kollektív biztonság” megteremtésére irányuló politikájának általános elutasításával párhuzamosan egyre fenyegetőbb problémának érzékelte, hogy a Szovjetunió a nemzetközi politikai erőtérben végletesen elszigetelődött. Ráadásul Sztálin tudta (hiszen éppen ekkor zajlott a Vörös Hadsereg lefejezése, a „megbocsáthatatlan bűn”), hogy a Szovjetunió nincsen felkészülve a háború megvívására.1939-ben a háború időpontjának kitolása számára élet-halál kérdésnek tűnt, hiszen München után egyértelmű volt, hogy Hitler kelet felé fordul. A kritikus történetírás sem kérdőjelezi meg az egyezmény megkötésének elkerülhetetlenségét, elismerve, hogy a szovjet kormány végső soron csak az egyezmény és a háború között választhatott. Ám hogy a paktumot a „bölcsesség” és az előrelátás (mint a szovjet történetírás általában) vagy a kényszerűség és korábban elkövetett hibák termékének tekintjük-e, az nyilvánvalóan történetszemléleti és kutatói elkötelezettség dolga.[12] Ám ezek az okcsoportok olyan történelmi összefüggések láncolatát foglalják magukban, amely önkényesen nem bontható szét.
Miután a nyugati hatalmak 1939 nyarán tárgyaláson sem mutattak hajlandóságot érdemleges katonai szerződésre, a szovjet kormány elfogadta Németország ajánlatát a megnemtámadási egyezmény megkötésére.”[9]
Összefoglalóan. 1. A paktum szovjet aláírásának (és titkos záradéka[10]) döntő oka - a nyugat-európai nagyhatalmak ún. megbékéltetési politikája Hitler hatalomra jutása után, amely a müncheni egyezményben csúcsosodott ki. Ez a nyugati politika mindvégig, egészen a háború kitöréséig ( kísérlet egy „második Münchenre”) fennmaradt, mégpedig a náci birodalom példátlanul agresszív terjeszkedése ellenére: az Anschluss, Csehszlovákia feldarabolása, az I. és II. bécsi döntés, Danzig. Anglia és Franciaország mindenfajta nemzetközi szerződés és egyezmény ellenére csaknem mindent lenyelt, amit Hitler eléjük tett.

Krausz Tamás
Néhány megjegyzés a Molotov-Ribbentrop paktum értelmezéséhez
Hamisítás – de mi végre?

edit.elte.hu/xmlui/bitstream/handle/10831/30420/KrauszTam%C3%A1s.pdf

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.01. 13:07:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Miért lett volna?

Ráadásul 68 elsősorban kínai kommunista és nem orosz kommunista hatás volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 13:20:19

@Rodney_2: Arról mesélj, mennyit is fizettek vissza Orbánék? Semennyit, mert az adósság jelentősen nőtt. És mi is van azzal a stimuláló Eu-s pénzekkel? A szocik alatt mennyi jött? 10 milliárd euró? Orbán alatt 45 milliárd. Plusz még lenyúltak 10 milliárd euró manyupot is. Az nem stimulálta a gazdaságot? mesélj, te banki felsővezető! Ennyi ésszel te takarításvezető voltál maximum.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.01. 13:20:53

@Igazamvanvagyigazamvan?:

USA a liberális mintaállam.

Oroszország nem támadott meg senkit nagyjából 40 éve. Az utolsó eset az 1979-es afgán eset volt.

midnight coder 2021.07.01. 13:22:40

@a nagy hohoohooo: Ja, Lenin elvtárs akkora fasza gyerek volt, hogy azzal kezdte a ténykedését hogy kétmillió muzsikot szándékosan halálra ítélt egy ügyes "mezõgazdasági programmal" csak azért, mert hûek voltak a cár atyuskához, és ragaszkodtak a vallásukhoz, így nem igazán fértek bele az új szovjet embertípusba. Ráadásul minderrõl doksit is hagyott hátra, ami a mai napig meg is van a szovjet levéltárakban. És ezt nem a csúnya gonosz Viktor hozta le, hanem anno egy sorozatban valamelyik tudományos csatorna, ha jól emlékszem talán a NatGeo.

Amúgy a persze a vörösnácik egy vörösnáci oldalon nyilván cáfolni próbálják a Fekete Könyvben írtakat, ahogy a neonácik is tagadják a Holocaustot, csak sajnos az elõzõeket Európában nem küldik ezért börtönbe. Amúgy az igazán fasza az, hogy a kommunizmus áldozatainak számát valóban nem tudjuk még Holocaust pontossággal sem, Pl. Mao elvtárs is úgy 40 és 60 millió közötti kínai haláláért felelõs.

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 13:29:09

@midnight coder: hány éves vagy ,hogy vénkorodra nem a bölcsesség jött meg hanem az öregkori elhülyülés,a demencia tremens...A tények makacs dolgok höhöö...mint a matematika ,de az orbánbaszerelmes hívőknek az orbánhit kiirtja a gondolkodást...
a szovjet hadsereg két fő részre volt választva :a nyugati a németek felé,a keleti távol-keleten a japánok támadására készült .
A szovjet katonai doktrína nem a vonalakra,falakra épült mint nyugaton,aminek megis lett az eredménye,megkerülte a német hadsereg,tehát felesleges volt,hanem arra ,hogy az első ellenséges csapást felfogják a határok védelmére kirendelt csapatok,majd az összpontosított központi haderő megerősítésével ellentámadásba megy át.
A német támadás után óriási veszteségeket szenvedtek :nem voltak felkészítve a korszerű páncélos és légierő együttműködésével történő villámháborúra,ezt megmutatta a finnek elleni hatalmas veszteségeik,Sztálin előzőleg tisztogatott a Vörös Hadsereg vezérkari,és tiszti állományában ,kevés volt a képzett ,tehetséges ,tapasztalatokkal bíró tiszt,de óriási erőfeszítésekkel harcolva vonultak vissza,miközben ugyancsak Sztálin parancsára a legfontosabb gyárakat,üzemeket az Urálba és azon túlra telepítették.
Egészen Moszkváig védekeztek ,miközben a jól felszerelt távol-keleti hadsereg várta a japánok támadását,majd Sorge a Japánba telepített kémjük jelzésére miszerint biztos nem támadnak a japánok,a távol -keleti csapatokból átvezényeltek a nyugati hadszíntérre jól felszerelt erőket,és kb ekkorra és ezután kezdtek termelni az áttelepített gyárak ,hadüzemek,felfutott az acél,széntermelés ,így fegyverben,létszámban és kiképzésben megerősödve,közte az ,hogy Sztálin visszahívta a száműzetésből Zsukov tábornokot ,szabad kezet adva neki a tehetséges tisztek,parancsnokok kiválasztására ,elkezdődhetett a nácik kiverése a SZU-ból

Varsóról ,miért álltak meg az ostrom előtt ?Megálltak mert a 39-es szovjet -lengyel határtól megállás ,feltöltés,utánpótlás nélkül harcoltak Varsóig,Varsó bevételéhez már nem volt elegendő harcképes erő,ráadásul Berlin következett A vörös Hadsereg több hónapos harc után, létszámában, a harci technikában nagy veszteségeket szenvedve jutott el Varsó közelébe. Ha a felkelők Malinovszkij segítségére számítottak miért nem egyeztettek vele, illetve a szovjet hadvezetéssel??? A londoni kormány "jóváhagyta a felkelés tervét" Talán nekik is tájékozódni kellett volna. Engedélyezték, nyilván ismerve a körülményeket, övék a felelősség.
Mi több ,a lengyel Armia Krajowa miért is nem támogatta a varsói gettólázadást miért ,mert inkább a zsidók gyillolásával ,a németekkel együtt voltak elfoglalva ,és hátbatámadták a lengyel kommunista partizánokat .
A lengyelek a zsidó progromokon szégyenkezzenek .
Nagypapa, igaz, hogy segítettél a németeknek? Nem igaz, azt mondták..., csak zavarok”.?2001. március 16. Adam Michnik A jedwabnei sokk című cikke a Gazeta Wyborczában és a The New York Timesban. Egyszerre kér szót lengyelként és zsidóként:
-„Aki e bűntény alapján azt állítja, hogy csakis a lengyelek viselkedtek így, és minden lengyel így viselkedett, az éppolyan gyalázatos hazugságot hirdet, mint azok, akik sok éven át hazudtak a jedwabnei gaztettről.”
...a dicső ellenállás jól megfért a gyilkos zsidógyűlölettel, hogy az antifasiszta harc fő letéteményese, a földalatti Honi Hadsereg, az Armia Krajowa több egysége nem segítette az üldözötteket, sőt megesett, hogy fegyveresen fordultak zsidó partizánbajtársaik ellen.
1943 tavaszán, amikor fellázadt a varsói gettó, s az állig felfegyverzett SS-hadak húsvét vasárnapján utolsó leszámolásra indultak a halálra szánt védőkkel szemben, akkor sem jött segítség."Ilyet már hallottunk..Orbán Viktor miniszterelnök azért nevezte Horthyt kivételes államférfiúnak, hogy róla és ne a korrupcióról beszéljenek, és „hogy el ne veszítse a szélsőjobboldali csőcseléket”
beszelo.c3.hu/cikkek/jedwabne-esemenynaptar?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202103&fbclid=IwAR0AN2_ZRRlO5DlDlE5kEjw95W4cwiFssY9fyhSFboQurZ6aNY9OjeQZAdk

A dicső ellenállás jól megfért a gyilkos zsidógyűlölettel.
hvg.hu/kultura/20170203_holokauszt_ellenallas_lengyelorszag_hazarulo_jedwabne_antiszemitizmus_jog_es_igazsagossag?fbclid=IwAR3PhXOy9JQ1pDAmORvnRr6hpryQvI9DnFRkHxZBk-JR9r5TnCuZrzv-nzI

A lengyel -magyar barátság ,ó hogyne ,a lengyelek hasonlóképp kollaboráltak a nácikkal mint a magyarok ..

midnight coder 2021.07.01. 13:36:04

@a nagy hohoohooo: Anno pedig a ruszkik nem jószántukból csináltak peresztrojkát, hanem azért mert csõdbe mentek. Nem voltak már versenyképesek sem technológiailag, sem gazdaságilag, az egész hullott szét minden vonalon. Ennek pedig egy nagyon egyszerû oka volt: a rendszerbõl hiányzott a kapitalista. Egyszerûen senkinek nem volt érdeke a rendelkezésre álló erõforrásokat ésszerûen használni.

virgo 2021.07.01. 13:42:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ö is félreérti 68-at szerintem. Olyasmit lát bele, ami nincs azaz nem volt benne.

a nagy hohoohooo 2021.07.01. 13:51:21

@midnight coder: Köszönöm hehee...dobtam is egy seggest hehee...a nyolc általános 15 év alattse hehee..Lenin egészségi állapotának drasztikus romlása miatt már 1922 decemberében lemondott hatalmáról, visszavonult az aktív politizálástól, és haláláig egy Moszkva közelében található szanatóriumban élt. te szellemi korlátolt takonynáci hehee
Mindig széles mosoly szalad körbe az arcomon amikor a NER nemzetthy elhülyítés rendszere idomított segédmunkása (vagy valamék sz.rcsimbókja -feldobja a fejében idomított nemzetthy lakájsz.art oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsavel hehee.. és Sztálin által alkotott trojka, majd az 1930-as évekre egyeduralomra törő grúz származású politikus Vlagyimir Iljics Leninre hivatkozva egy minden addiginál erőszakosabb diktatúrát és korlátlan személyi kultuszt épített ki.

Na és akkor a lényeg ,mind ezidáig nem került elő egyetlen olyan dokumentum,feljegyzés,avagy bármiféle közvetlen bizonyíték,mely alátámasztaná Sztálin és környezetének efféle szándékát,de azon az alapon is,hogy az áldozatok etnikai összetételének az arányai sem igazolják mindezt.Az éhínség sújtotta területek vizsgálatából ugyanis egyértelműen kiderül, hogy az érintett ukrajnai és oroszországi régiók népességcsökkenésének aránya nem tér el érdemben egymástól ,merthogy e csökkenés itt is,ott is 30 % körüli,amely magában foglalja a népesség természetes fogyását is.Ez alól csak a kazahsztáni területek jelentenek kivételt,ott az éhen haltak aránya még ennél is magasabb.Végül az orosz történészek mindenekelőtt arra hivatkoznak,hogy a sztálini politika nem etnikai , hanem osztályalapon választotta meg ellenfeleit.Nem az ukránság volt tehát az ellenfél,hanem a kulák , és a kulákká minősített szerednyak,vagyis középparaszt.
Ugyanakkor azt az orosz kutatók sem vitatják,hogy a kialakult helyzetért - emberek millióinak éhhaláláért -mindenekelőtt Sztálint és környezetét terheli a felelősség.Elsősorban azért,mert nem mérték fel a kollektivizálás várható következményeit, továbbá mert az előre elhatározott tervüket kíméletlenül és erőszakosan hajtották végre , és mert miután késedelmesen tudomást szereztek a kialakult helyzetről ,nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a katasztrófa méretei csökkenjenek. ( ..... ) Orosz részről a genocidiumra való tudatos törekvést - egyebek mellett - azért sem látják bizonyítottnak ,mert ha megkésve is,de a kialakult katasztrófa egy pontján a sztálini vezetés "észhez tért" és megpróbálta menteni a még menthetőt,amikor is Ukrajnába jelentős gabonaszállítmányokat irányított és a rendelkezésre álló mezőgazdasági gépek - traktorok,kombájnok - nagy részét ugyancsak ukrán területekre csoportosította át. Kondrasin adatai szerint 1933-ban Ukrajna több mint hétszer annyi étkezési gabonát kapott,mint amennyit egy évvel korábban,miközben az éhínség sújtotta oroszországi régiók csak másfélszer többet
Az Economist elismeri, hogy közvetlen bizonyíték nincs, viszont meggyőző érvnek tartja, hogy Sztálin megtiltotta az éhen haltak számának közzétételét, sőt, még a népességi statisztikát is titkosította. (Jóllehet ennél kevésbé súlyos adatok is titkosak voltak a szovjet időkben.) Donald Rayfield a Literary Review-ban szintén osztja Applebaum véleményét, habár elismeri, hogy a Kubány vidékén éppenséggel megkímélték az ukrán parasztokat, és a doni kozákok között pusztított igazán az éhínség, ők pedig oroszok. Egyetért Applebaummal Owen Matthews, a Spectator szerzője is, ámbár leírja, hogy az ukrajnai városokban lehetett élelmiszert kapni. A terror közvetlen célja éppen az volt, hogy a városokat ellássák élelemmel.
Ezt követően fegyveres bandák lepték el az ukrán falvakat, mindenütt elkobozták az összes élelmiszert, kisöpörték a padlást, az ellenálló parasztokat kivégezték, vagy börtönbe hurcolták.
Igaz, Applebaum beszámol arról is, hogy ennek következtében a városlakók tömegei sem jártak jobban: ők az NKVD, a politikai rendőrség hálójába kerültek, mint burzsujok, polgári értelmiségiek vagy mint politikailag gyanús elemek.
Manapság Ukrajnában a holodomort nyíltan a holokauszthoz hasonlítják, s egészen odáig mennek el, hogy 2006-ban az ukrán kormány
ezen értelmezést mint egyedüli igazságot fogadta el. Elsődleges megállapításként rögzítendő, hogy a nyilvánvaló történelmi valóságnak
nincs szüksége állami támasztékra ahhoz, hogy mindenki számára
evidens legyen, hiszen egyedül is megáll a lábán.
Az új, folyamatosan bővülő szakirodalom mindenképpen ellentmond ennek az interpretációnak.

epa.oszk.hu/01700/01739/00101/pdf/EPA01739_eszmelet_116_167-184.pdf
. Andrea Graziosi vonatkozó művében (The Great Soviet
Peasant War) azt állítja, hogy nem bizonyítható a „szándékosan, az
ukrán nemzet félresöprésére gerjesztett éhezés”19 elmélete, noha a
szovjet kormány valóban felhasználta az éhínséget arra, hogy megbüntesse az engedetlen néptömegeket, például az ukránokat.

Bújj vissza szépen a jó meleg orbánakolba takonynáci ,az való neked nem a kommentelés ,a végén magadnak kell kialmoznod magad hehee..

nemecsekerno_007 2021.07.01. 14:05:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: Játszad a hülyét. Már csak az megy.

morph on deer 2021.07.01. 14:34:58

@a nagy hohoohooo:
“kik voltak mit akartak”

Szerintem azt is tudod, hogy ez nem a fekete, hanem a fehér könyv mottója volt.
(Csak megjegyzés, semmi érdemi.)

Ménár Atya 2021.07.01. 14:54:04

Elolvastam, levontam a következtetést, valahonnan sikerült erős füvet beszerezned, mert vasárnap szívtad, de ma csütörtök van ,és még ma is hülyeségeket beszélsz tőle :D

Muhammad Balfas 2021.07.01. 15:45:27

Tudod, ezt hívják életképes társadalomnak. Amit ti akartok, az egy leépülő átmenet, az élettér átadása a tradicionális, patriarchális muzulmán kultúrának.

Muhammad Balfas 2021.07.01. 15:52:30

@Boldeone Bull: Igen, kilendült a pc idióta kultúrmarxista szélsőség irányába, de szépen visszaszabályozódnak a dolgok a normalitás irányába.

Muhammad Balfas 2021.07.01. 15:57:55

Nekem az erőszak kultuszról valamiért a Bader-Meinhof csoport, a Vörös Brigádok, Pol Pot, és Mao jutnak eszembe. Mindannyian a “haladó” baloldal kedvencei voltak.

midnight coder 2021.07.01. 16:22:33

@a nagy hohoohooo: "Lenin egészségi állapotának drasztikus romlása miatt már 1922 decemberében lemondott hatalmáról, visszavonult az aktív politizálástól"

Beszéld meg akkor ezt a natgeoval, te biztosan okosabb vagy mint az ottani szakértõk, és bejárásod volt a ruszki levéltárakba is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 16:46:14

@Muhammad Balfas: Nekem meg az Iszlám Állam. Az is haladó baloldal kedvence? Különben az általad említettek mióta voltak a baloldal kedvencei? Miért hazudozol?

HaD 2021.07.01. 18:45:22

àlmodik??? megcsinálja amíg mi álmodozunk:):)....mindeközben jókatb röhög a cimboráival rajtunk...betesz mint fasza gyerek fedezetlen pénzt a zsebünkböl az építö iparban ahol a haverok mossák a zs-t vagy 40 éve majd rácsodálkozik hogy a keresleti oldalon megjelent pénzzel szemben a kínálat odapörköl az áraknak...már itt bukik a kurmány jobb helyeken hisz ha annyira idióta hogy nem tudja hogy egy halom célzott pénzt tesz valahova akkor ott bizony jön az áremelés a kínálat oldalról....de ennyire nem hülye sööööt...majd most jól megment bennünket a saját hülyeségétöl pontosabban attól hogy hogyan rabolnak le a haverok:(:(....támogatást ad..hurrrrá...megmen a támogatás hatásaitól ....hurrrrá...táncolunk zenélünk orbán a vezérünk. behoz egy halom szr oltóanyagot KÌNÀBÒL..rohadt drágán....beadatja a magyarnak hogy lássák a hajrá kínai haverok a hatást(és még mi fizettünk nekik érte hogy egerek lehessünk)...majd mikor kiderül hogy szr az egész akkor szélnek ereszti a magyart hogy had táncoljon zenéljen...aztán majd összel hullunk mint a legyek újra....ha ez álom akkor rémálom....hajrá magyarok:):)

Muhammad Balfas 2021.07.01. 19:37:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Demszky bátyó meg Majtényi papa fiatalon maoista volt, nem hallottál róla?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 21:40:07

@Muhammad Balfas: Sosem voltam fideszes. A Brendel terjeszti, mert összetéveszt a Lencsés Pistivel akinek a nickjét többször hamisítottam. Akkoriban Lencsés volt a blog.hu vezérhülyéje, mint most a Brendel. Sokan szórakoztunk rajta. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 21:41:11

@HaD: A lényeg hogy Orbán megint harcolhat valami ellen. Totál elmebeteg ez az ember.

kunzoo 2021.07.01. 21:52:12

Ma este szivárvány volt az égen. Az idegenszívűek ezt is elintézték.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 21:58:02

@kunzoo: Ja. Én láttam is Sorost. Ment létrával és több vödör festékkel.

kunzoo 2021.07.01. 22:02:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
De aztán eltűnt. Biztos közben Áder aláírta a buzi, akormmondani pedofiltörvényt.
Majdnem dupla szivárvány volt. Azt már végképp nem bírta volna el a nemzeti konzervatív magyar ég.

birka menet 2021.07.01. 23:03:01

@Rodney_2: "Egyébként ezt nem is én találtam, ki hanem 27 éve London közepén élő barátom mondta és nagyon találó. "

Amikor az egyik náci örömében felszopja a másik nácit. Azt nem mondta a 27 éve London közepén élõ barátod, hogy azt az országot nem a magatokfajta takonynáciknak csinálják?

birka menet 2021.07.01. 23:18:57

@midnight coder: "De ugyanezt csinálja most az euroatlanti civilizáció is, csak nálunk az ellensége a fehér, heteroszexuális férfiak"

Ércsük. Tehát akkor a fehér faj kikiáltja saját magát ellenségnek. Csak azt tudnám, hogy hogy üldözik saját magukat? Kasztrálják magukat, levágják a heréjüket, buzivá nevelik át magukat? Mi történik ebben a nagyvilágban amirõl én nem is tudok???

Killary Fucking Clingon 2021.07.01. 23:21:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: ki a faszt érdekel Orbán? :) nekem a rend a lényeg meg hogy a ratyi nyugat kussoljon mert meg lesz baszva

birka menet 2021.07.01. 23:30:44

@Killary Fucking Clingon: "zt érdemes lenne fejben tartani, mert egy esetleges polgárháború kitörésekor a baloldali liberálisok 98% halott lesz. "

Már látlak is titeket, a kétmillió, átlag 75 éves demences birkát, ahogy megindultok a bottal, járókákával, a zsákfalu egyetlen buszjáratával fel a városba, hogy lámpavasra húzátok a libsiket.

Aztán vigyetek magataokkal elég pelenkanadrágot, mert a végén a forradalom még elmarad a saját gatyátok teleszarása miatt.

nemecsekerno_007 2021.07.02. 05:54:05

@szajer_jozsef_1: Elmebeteg zabigyerek.
Ha nyer a Fidesz, ugorsz a Dunába.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:47:37

@kunzoo: Most hogy mondod! Akkor a gyerekeknek tilos az égre nézni ha szivárvány van? Arra hogy teszik a 18-as karikát?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:49:16

@HaD: Jaja. Kiderült hogy a legdrágábban vett vakcina a legszarabb. Persze a gyurcsányékat sározták, akik nem akarták hogy hatástalannal szarral döfködjék a nyuggereket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:50:53

@midnight coder: Hoppá, hoppá! Szóval a ruszkik versenyképtelenek voltak. És mi? Mi versenyképesek voltunk? ugye nem? Akkor miért is baj hogy eladták a versenyképtelen, veszteséges vállalatokat?

midnight coder 2021.07.02. 07:08:03

@birka menet: Nézz meg egy random képet a BLM-esekrõl. Az amcsi négerek fehérek elleni rasszista harcában egy rakás fehér ember is lelkesen részt vesz. Kb. mint ha anno Goebbels rá tudta volna venni a zsidókat, hogy saját maguknak építsenek koncentrációs tábort, és önként viseljék a sárga csillagot. De neki messze nem volt még ilyen remek agymosó médiája.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 07:10:29

@midnight coder: Hülyék, ez vitathatatlan. Mint a fideszes nyugdíjasok, akik nem veszik észre hogy szépen, lassan egyre rosszabbul élnek.

midnight coder 2021.07.02. 07:12:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi sem voltunk azok. Nekem alapvetõen nem az eladással van a bajom, hanem az egész lezavarásával. Lehetett volna úgy is rendszert váltani, hogy nem egy év alatt próbálunk átállni szocializmusból kapitalizmusba eladni minden mozdíthatót kabátgombért, hanem mint a kicsi kínaiak, szépen beengedve a külföldi tõkét, az összeszerelõ cégeket, a menthetõ cégeket megmentve, stb. Simán meg lehetett volna csinálni, akkortájt a magyar dolgozók fizuja sem volt sokkal jobb mint a kicsi kínaiaké. A másik oldalon pedig az EU is jobban járt volna, ha inkább az ebbe a régióba befektetést ösztönzi mint a kínait. De õk is csak rövid távon gondolkodtak.

midnight coder 2021.07.02. 07:14:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És szerinted, ha nyernének Gyurcsányék, utána jobban élnének? Vagy bárki is?

virgo 2021.07.02. 07:28:19

@midnight coder: Feri csak a csődbe vivéshez ért- igaz ahhoz nagyon-, meg a programok írásához a Népszabiba, mondjhuk most majd a facebookra fogja írni.

Rodney_2 2021.07.02. 07:53:44

@birka menet: Igazad van, azt az országot a niggereknek csinálják. Úgy majd biztosan jobban fog működni :))) Látszik is, hogy a UK az elmúlt évtizedekben egyre jobban teljesít :)))

Rodney_2 2021.07.02. 07:57:16

@birka menet: "Ércsük. Tehát akkor a fehér faj kikiáltja saját magát ellenségnek. Csak azt tudnám, hogy hogy üldözik saját magukat? Kasztrálják magukat, levágják a heréjüket, buzivá nevelik át magukat? Mi történik ebben a nagyvilágban amirõl én nem is tudok???"

Te gyakorlatilag semmit nem értesz a világ dolgaiból, mert egy pöcegödör alján élsz és onnan fröcsögöd a primitív hülyeségeidet

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.02. 08:01:38

@a nagy hohoohooo:

Így igaz, a kamuholodomort nem hiszi el komoly ember, mivel sose volt.

midnight coder 2021.07.02. 08:51:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A neonácik pont ezt mondják a Holocaustra is. Csak ez utóbbi büntetendõ, míg a komcsik azt hazudnak amit akarnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 09:11:54

@midnight coder: Tehát azt mondod az életszínvonalunk nem a kormánytól függ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 09:15:23

@midnight coder: A kapitalista mindig rövidtávon gondolkodik, mert minimum minden évben számvetést tesz. Az olyanok mint Mao gondolkodik hosszú távon, hogyha kiírtja a verebeket akkor kevesebb termést fognak felcsipegetni. Rövidtávú hatás 50 millió halott. A magyar ipar gyors lerohadása Antallék műve.

eßemfaßom meg áll 2021.07.02. 09:28:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: www.napi.hu/kozelet/gyurcsany-allamcsodot-kerultunk-el.386387.html 2008. november 2. vasárnap, 12:58

rtl.hu/rtlklub/hirek/zsebremegy/videok/281742 "Államcsőd fenyegetett Gyurcsány szerint
RTL Híradó • 2008. nov. 1. 23:00 "

Hazudnak ezek mind

Visceroid 2021.07.02. 09:35:03

"A magyar ipar gyors lerohadása Antallék műve."

A magyar ipar gyors lerohadása a rendszerváltás műve. Valamit valamiért. Az az ipar NEM volt piacképes, max a KGST-n. Megszűnt a KGST, megszűnt a magyar ipar. Én SZVSZ a mostani üzemeket és stadionokat is földig rombolnám és behinteném sóval. Sok pénzt visznek és felesleget termelnek, mint ahogy a rosszul menedzselt gyárak általában. Bocsi, a mostani összeszerelőüzemekre ez nem igaz, tejel is Orbán a német cégeknek rendesen, hogy itt legyenek és ne menjenek tovább Ukrajnába. Magyarországon NEM olcsó a munkaerő. Bangladesben olcsó a munkaerő. Ennek az országnak semmi képessége nincs az iparra, nem volt, nem lesz. Vas és acél országa v2.0 Csodálom, hogy eddig kihúztuk.

Visceroid 2021.07.02. 09:38:39

@eßemfaßom meg áll: Aha, egy világválság közepén. Egyébként meg Orbánéknál erről semmi hír nem lenne.

midnight coder 2021.07.02. 10:34:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Dehogynem. Egy kormányon nagyon sok múlik: egyrészt lehet Pl. hitelbõl segélyt fizetni, nyugdíjat, közszolga bért emelni a lehetõségeken túl. Ilyet láttunk már. Másrészt lehet kedvezõbb vagy kedvezõtlenebb gazdasági környezetet teremteni a cégeknek - helyieknek vagy multiknak. Illetve, végsõ soron az is egy beavatkozás, ha ellopunk egy rakás közpénzt és csinálunk belõle hazai gazdaságot. Ez sem teljesen szar modell egyébként, Dél-Koreában egész szépen mûködik, csak ehhez az kell, hogy ne egy kõbuta embernek a markába nyomja állam bácsi a pénzt mint nálunk.

midnight coder 2021.07.02. 10:38:41

@Visceroid: A probléma a gyors gengszterváltással volt. Mert lehetett volna ezt úgy is csinálni, mint a kicsi kínaiak. És a 90-es években nálunk is olcsó volt a munkaerõ. Amúgy tényleg nem csak Antallék hibája, kb. az egész gengszterváltó elit egyetértett ezzel. Sõt, igazából a buta MDF pont azt csinálta, ami a szociknak jó volt. Hagyta, hogy az orra elõtt szétlopják a csõd után még bármit is érõ dolgot a jóelvtársak az elvtársi kapcsolatokon keresztül. Mert azért elég sok mindent meg lehetett volna ott menteni, ha az országot egy olyan ember irányítja akinek esze is van - Pl. az akkor még fiatal Orbán.

lobaszopiatej 2021.07.02. 12:09:18

@midnight coder:
Egy hatalmi űrben szabadrablás van, az egyes szereplők önkontrollja volt az egyetlen visszatartóerő.
Média csak akkor alakult ki, fogyasztói szemlélet meg csak az MSZP-SZDSZ kormány alatt volt.
Most megint az Orbán gecije folyik mindenhonnan a médiából, bármilyen botrányra 0 a kormány reakció. MSZP-SZDSZ alatt nem (volt) elég "tisztességesnek lenni, de annak is kell(ett) látszani".
Most meg stróman Lőrinc / stróman Tiborz ismét annyit rabol amennyit nem szégyell (EU-s támogatások), azaz kb ugyanaz történik mint rendszerváltáskor.
Mindez a magad fajta Fideszfelszopók miatt, akik magukba isszák kritikátlanul a Fideszmédia propagandáját.
Amig nem alakul ki a média kritikus hallgatása és a fogyasztói szemlélet (azaz nem viszem többet oda a kocsimat szerelni ahol átbasztak - hanem viszem máshova), addig ugyanez a szabadrablás marad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.02. 12:30:19

@midnight coder:

A holokauszttagadás büntetése marhaság.

De ennek mi köze a holodomur kamuhoz?

citrix 2021.07.02. 13:32:18

Magába zárkózó hadiállam legjobb példája Észak Korea. Már ha ez jó példának számít a világ szerencsésebb felén mert szerintem a hadiállam, hadikommunizmus, nemzeti szocializmus sose jelentett jót.

Sztavrosz76 2021.07.02. 13:37:57

@midnight coder: Kérlek áruld már el hogy akkor 2002-ben miért kellett SOS elherdálni azt a 12 jól menő állami gazdaságot amik jövedelmezőek voltak és sem az MDF sem a Szocik nem privatizálták?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 13:39:56

@midnight coder: A kínai példa ezért nem jó, mert ott nem volt rendszerváltás, lassú átkapitalizálódás volt. És nekik nem tűntek el a piacaik egycsapásra, mint nekünk 90-92-ben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 13:42:05

@midnight coder: Miért? Most nem a lehetőségeinken túl tesszük ezt? 7 százalék feletti államháztartási hiánnyal?

Muhammad Balfas 2021.07.02. 13:42:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Furcsának is tartottam. Az az arc nem tűnt egy atomzseninek.:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 13:42:55

@midnight coder: "Ez sem teljesen szar modell egyébként, Dél-Koreában egész szépen mûködik, csak ehhez az kell, hogy ne egy kõbuta embernek a markába nyomja állam bácsi a pénzt mint nálunk." - no ebben egyetértünk.

Lеncsés István 2021.07.02. 13:44:53

@Muhammad Balfas: Te anonimusságban fetrengő ! Nálam van az igaz ! A sértésed lepereg .

Lеncsés István 2021.07.02. 13:46:25

@Muhammad Balfas: Fosva kommentelő anonim ! Nekem tényem van . Neked meg fáj az igaz . Idézz pontosan . Tanulj meg írni . Sértésekre nem reagálok . Nekem van nevem . @Lencsés István: -nak hívnak . A rövidités szint alatti . És sportkommunikációs diplomám van . Meg menyasszonyom . És fészbuk oldalam . Sőt már blog is van rólam . Amíg nem tanulsz meg magyarul nem reagálok . Az ország jo utón van . Csak 2012-ben csökentünk , mert a gaz EU bilincsbe vert minket . De növekszünk . Most .

lobaszopiatej 2021.07.02. 13:59:24

@Lеncsés István: "És sportkommunikációs diplomám van . "

:)

Az meg mire jó? :) :).:)
Felszopni a gazdád mikor az arénába küzdenek?

Lеncsés István 2021.07.02. 14:11:51

@lobaszopiatej: Rejtőzködő anonim ! Nekem tényem van . Még egy linket sem tudsz beírni . Nekem van neven , neked csak a süllyedés .

lobaszopiatej 2021.07.02. 14:20:36

@Lеncsés István:

Ezzel a sportkomcsi diplomával a helyedben lehúznám magamat a WC-n.
Még reklámozod is magad, hogy gazdád hűséges felszopója vagy, belőle élsz mert amúgy egy eladhatatlan barmoság a hobbiszakmád.

midnight coder 2021.07.02. 14:21:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pontosan. A kicsi kínaiak nem ugrottak egybõl fejjel a falnak amikor süllyedni kezdett a hajó, hanem szép folyamatosan álltak át.

birka menet 2021.07.02. 14:30:04

@Rodney_2: "gazad van, azt az országot a niggereknek csinálják. Úgy majd biztosan jobban fog működni :))) Látszik is, hogy a UK az elmúlt évtizedekben egyre jobban teljesít "

Na mesélj Adolfka, mit kúrtak el a négerek? Vagy a négerek miatt? Áruld már el, hogy miért kell, hogy bérrettegjek?

birka menet 2021.07.02. 14:47:12

@midnight coder:

Hát te atomtudós, ha neked 30 év után még mindig el kell magyarázni, hogy

1. 1990-re az ország gazdasága, technikai színvonala reménytelenül lemaradt a Nyugattól, de már a ruszkiknak se kellettek az ótvar keleti blokk termékeI

2. Eközben (és éppen ezért) az államadósság reménytelen magasságokban állt, az államadósság már a küszöbön volt

akkor téged valami nagyonkisegítõ iskolába kell azon nyomban beiratni.

Meg mindazokat, akik az akkori helyzetben a gyors váltás helyett a versenyképtelen hazai ipar védelmét, a cociaLUSTA gazdaság, a kapun belüli munkanélküliség további dotálását, a versenyképtelen termékeknek az ablakon való kidobását akarták volna még vagy 1-2 évtizedig megvalósitani.

De legalább bemutatod, hogy miért vagy te, meg ez a kétharmadnyi fidess birka totál reménytelen este: se coclista birka korodban nem tudtad, se most trikolór nömzöti faszamagyar birkaként nem tudod, hogy egy olyan rendszert nem támogatunk 40 évig, meg semennyi évig, meg pláne nem kétarmaddal, de még 1%-kal sem, amelyik a történelem kerekét visszafele forgatja, amelyik csak a világtól való lemaradásra garancia, amelyikben az alattvaló birka nem fenntartható életszínvonal emelkedést kap a kormánytól, hanem a mindennapi agyhalott ideológiai harcát. Ráadásul nem is létezö, fantom ellenségek elleni harcot. Az egész eletedben egy megvezettt ostoba birka voltál. Remélem tudsz róla.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:52:50

@birka menet: Miközben verik a mellüket a narancstálibok hogy mennyit államosítanak vissza, az autópályákat bezzeg kiadnák koncesszióba. Félnek hogy elbukják a választásokat, hát most be akarnak biztosítani a Rogán féle vezértolvajoknak egy zsíros üzletet.

birka menet 2021.07.02. 14:57:21

@Sztavrosz76: "Kérlek áruld már el hogy akkor 2002-ben miért kellett SOS elherdálni azt a 12 jól menő állami gazdaságot amik jövedelmezőek voltak "

Már akkor imádták fidessék a földet lopni. Aztán jött 2010-töl az országos földlenyúlási mutyi, majd 2021-ben Roggyant Tóni akart magának egy fél megyényi földet lenyúlni.

De a legszebb ebben a nömzöti nyálverő fideSS bandában, hogy Debrecenben olyan faszául odaadták az ország egyik legjobb termőföld területét a BMW-nek koszos gyártelepi célokra, hogy csak úgy beleremegnek a fidernyákok 2000-es évekbeli "Magyar termőföldet nem aggyuk a küföld kezébe!" meg "Leszámolunk az oszrák vircsafttal" meg "Mencsük meg a falusi kisgazdákat a földjeik elvesztésétől mert ők a magyar nemzet alapjai!" jelszavaik.

Még szerencse, hogy a fidernyákoknak nincsen agyuk, így tudtahasadásra is képtelenek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:57:22

@lobaszopiatej:

"Lencsés István­ · lencsespityu.blog.hu/ 2013.07.23. 07:57:53
@Lencsés lstván: gyere szerkesztőnek te is! lásd a mostani utolsó bejegyzést

Válasz erre 

Lеncsés István 2013.07.24. 07:41:48
@Lencsés István­: ŐŐŐŐ... fáj az igaz , hogy nincs tényem , miszerint az OKJ-s pék tanfojamon nem volt szó arról hogy *keszt7ek 1 blogot . :-((

Válasz erre 

Lеncsés István 2013.07.24. 07:43:05
@Knapp75: Majd nem fox röhögni ha tényt sütök a kenyeredbe !

Válasz erre  "

lobaszopiatej 2021.07.02. 14:57:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "lencsespityu.blog.hu/2013/07/16/piftike_feljelent"

Jaja, most olvasom így utólag: lencsespityu.blog.hu/

Szétröhögöm magam :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:58:30

@birka menet: Ellenben gyorsan felejtenek és bármikor emlékeznek bárminek az ellenkezőjére is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 14:59:41

@lobaszopiatej: Szétröhögtük magunkat rajta. :-)) Jobb volt mint wmiki. Na Matyi sem sámli.

Lеncsés István 2021.07.02. 15:01:41

@lobaszopiatej: Nagy mulatság volt, az biztos. Kár hogy eltűnt! Biztos a kollégáinak elege lett és behajították a kemencébe. Tudod, egy darabig pék volt.

midnight coder 2021.07.02. 16:03:05

@birka menet:
1. Birkuci, szerinted a kicsi kínaiak honnan indultak amikor elindították ezt az építsünk kapitalizmus projektet? Kb. egy nyúlketrecet nem tudtak elõállítani mert nem tudtak volna megfelelõ szöget csinálni a népi kohókban.
2. Te szerencsétlen kérõdzõ, nézd már meg hol állt az államadósság 89-ben, és hogy alakult utána!

Muhammad Balfas 2021.07.02. 16:45:12

@birka menet:
A csehek sokkal okosabban privatizáltak, nem adtak el rögtön szaré'-hugyé' mindent. Volt egy meghatározott időtartamú átmeneti időszak. Valamint hoztak egy lusztrációs törvényt, így a főelvtársak nem tudtak visszamászni a politikába a többpártrendszerben, mint nálunk.

vénkujon 2021.07.02. 17:12:55

kimondottan csak azért estem be ide, mert kikerült az index oldalára ez a bejegyzés, és legyen már akkor valami nyoma, hogy egyre erősödő röhögéssel szemléltem a csodaindexet amivé lett, miközben görgettem alá azt a mocskot:D
ez a storymagazin gyerekek. :D ...hot magazinos pontozott retekkel behintve:D egy mennydörgő fingás. nézzétek. egyétek. és gratulálok a szerkesztőségnek ehhez az idomtalan, de jó nagy szarkupachoz. üdv:D

vénkujon 2021.07.02. 17:17:45

@Lеncsés István: te lehetsz semzsjén zsóti ur lovának a csutakolója. becsüld meg magad rendessen. (jó rég nem kötekedtem veled amúgy, mi a helyzet? rendesen húzgálod az ikszeidet a miniszterelnők urra??):D

CoolKoon 2021.07.02. 18:57:03

@midnight coder: "a nyugati civilizáció halálát Hitler bukása jelentette. " - Csak kibújt a szög a zsákból végre.....a szemüvegeseket mikor fogjátok elvinni? Vagy rögtön helyben agyonlövitek őket, mint ahogy azt Pol Pot csicskásai tették?

CoolKoon 2021.07.02. 19:04:45

@Rodney_2: "akkor letérdelt volna Hitler előtt és leszopta volna." - Jé, még egy Fidesztroll. Na akkor tőled is megkérdezem: legközelebb kikért fog eljönni a fekete autó/kire adja ki pártunk és kormányunk a kilövési engedélyt? A szemüvegesekre? A kutyásokra? Macskásokra? Városiakra? 90-nél magasabb IQ-júakra? 180 centinél magasabbakra? Epekedve várom a választ...

CoolKoon 2021.07.02. 19:07:48

@Boldeone Bull: "egy ember, mèg egy állampárti rezsimmel a háta mögött sem tudja visszaforgatni a törtènelem kerekèt." - Visszaforgatni nem, de súlyos társadalmi torzulásokat okozni igenis tud. Jártál mostanában Horvátországban például? Csak mert ott még mindig olyan csúnyán néznek az emberre az utcán mintha megette volna a vacsorájukat. Pedig a háború 30 éve volt, és Boszniát sokkal súlyosabban érintette mint őket. A csőcseléknek SOHA, SEMMILYEN körülmények között nem szabad teret adni, mert annak mindig harmadik világbeli szarfészkek szintjére való züllés lesz a vége.

Muhammad Balfas 2021.07.02. 20:25:51

@CoolKoon: A hülyékre..Szóval kezdhetsz félni.:)

Muhammad Balfas 2021.07.02. 20:29:39

@CoolKoon:

" A csőcseléknek SOHA, SEMMILYEN körülmények között nem szabad teret adni, mert annak mindig harmadik világbeli szarfészkek szintjére való züllés lesz a vége. "

Mi a terved, betiltod a választásokat, esetleg átnevelő táborokat létesítenél, mint szellemi elődeid?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 21:02:18

@midnight coder:
Államadósság:
2010 -19900 millliárd forint
2021 - 37149 milliárd forint, a GDP 81 százaléka. Ez rekord.

CoolKoon 2021.07.02. 21:13:21

@midnight coder: "Jelen pillanatban épp a "haladás trendjei" mennek szélsõséges irányba," - Ez a gazdijaidat akkor se menti fel. Az, hogy a progresszivisták büdös komcsik, egyáltalán nem teszi elfogadhatóvá és megbocsáthatóvá azt, hogy királyunk és császárunk udvartartásával együtt lefeküdt a büdös náciknak. Ami Mo-n történt, az egy helyrehozhatatlan szégyenfolt az ország történelmén.

CoolKoon 2021.07.02. 21:42:35

@Muhammad Balfas: "A hülyékre..Szóval kezdhetsz félni.:) " - A kis humorzsák....félek is, a hülyéket biztosan nem viszik el, mert azok segítségével uralkodnak, és belőlük különben is nagyon sok van. A magam fajta értelmiségiekért viszont hamarabb eljönnek.

"Mi a terved, betiltod a választásokat" - Miért tiltanám be? Elég a fasizmus betiltása és a tiltás nemzetközi szerződésekkel való megerősítése.

"átnevelő táborokat létesítenél, mint szellemi elődeid?" - Mert a te szellemi elődeid koncentrációs táborai meg az azt megelőző numerus clausus maga volt a földi paradicsom az áldozatok számára, mi?

CoolKoon 2021.07.02. 21:45:47

@Rodney_2: "mi lesz ha a nyugaton tomboló "progresszív elmebajra" is alkalmazod? Az nem fog visszalengeni? És ha visszaleng akkor hova??" - Egyszer már visszalengett Trumpizmusnak hívták, és még némely republikánus majmot is elborzasztotta a végkifejlete. Gondolom, majd mifelénk is valami ilyesmire számíthatunk vereség esetén: utcára kivezényelt Fideszes, barnainges ultrákra, mi?

CoolKoon 2021.07.02. 21:48:13

@nemecsekerno_007: "Még mindig túl sok az unatkozó bölcsész." - Akkor rájuk adja majd ki pártunk és kormányunk a következő kilövési engedélyt? Törvényt hoznak majd arról, hogy a bölcsész kinézetűeket agyba-főbe lehet majd verni az utcán?

"1968-as Diákmozgalnak powered by KGB." - Igazán? És erre forrást is tudsz adni, vagy csak hadoválsz itt össze-vissza?

Muhammad Balfas 2021.07.02. 21:51:20

@CoolKoon: Akkor betiltod a Fideszt? Tényleg nehéz követni a baromságaitokat..

Muhammad Balfas 2021.07.02. 21:54:34

@CoolKoon: Az USA-beli neomarxista elmebajban már megfogalmazódott a gondolat, hogy átnevelő táborokban kellene zárni a homofóbokat, és a rasszistákat. Pol Pot után szabadon.

HaD 2021.07.02. 21:57:23

mia fszom az a zsidó keresztény gyökér amihez ez az orbánc vissza akar térni,,,,értem én a zsidesz csak kamu hazai párt de már ejus szintre is akarják vinni???? eszemfszom megáll

CoolKoon 2021.07.02. 22:00:39

@Killary Fucking Clingon: "Ezt érdemes lenne fejben tartani, mert egy esetleges polgárháború kitörésekor a baloldali liberálisok 98% halott lesz." - Ez egy érdekes (és rendkívül bugyuta) fixa ideája az ostoba, éjsötét náciknak, akinek a szavazataira most Vityacszászár ácsingózik a családbarátnak hazudott homofób törvénnyel. Azt hiszitek, hogy aki liberális, az mind vézna, gyengécske, bölcsészfejű, pacifista hippi. Aztán ha egyszer rátok köszöntene a valóság, akkor igen nagyot néznétek szerintem...

Amúgy ne reménykedj: a taxisblokád nagyon jó ízelítőt adott a teljes akkori magyar politikai palettának (igen, a Fidesznek is!) abból, hogy milyen gyorsan és ügyesen fel lehet korbácsolni az érzelmeket, meg pattanásig feszíteni a húrt, ahol elég egy szikra, és robban az egész. Ezt még ezek a szívednek kedves, fasiszta rohadékok se kockáztatják meg. Nincs szükségük arra, hogy lámpavason végezzék a börtön helyett.

HaD 2021.07.02. 22:05:03

a hadiállam már el is kezdödött:):)...hatósági ár az építöanyagra...a lörinc árazására mikor lesz elvtársak????...menjünk az iszkra nyomdába:):)...a fagyi árát nem kellene komcsikáim fixálni????:):)

CoolKoon 2021.07.02. 22:05:23

@Muhammad Balfas: "Akkor betiltod a Fideszt?" - Annak nem lenne semmi értelme, hiszen fasizmusra mindig is lesz igény, függetlenül attól, hogy hogy hívják az azt szállítani képes pártot. Még egyszer: a kulcs a nemzetközi szerződésekben van.

"átnevelő táborokban kellene zárni a homofóbokat, és a rasszistáka" - Csakhogy ennek a liberalizmushoz semmi köze. Az agresszív, veszélyes homofóbokat és rasszistákat most is várják a börtönök, viszont igazából az USA teljesen más tészta és nem összehasonlítható az itteni helyzettel.

Muhammad Balfas 2021.07.02. 23:03:48

@CoolKoon: Mi lenne abban a szerződésben? Betarthatatlan, vitatható gumiszabályok. Nesze semmi fogd meg jól!:)

" Az agresszív, veszélyes homofóbokat és rasszistákat most is várják a börtönök"

De nem azért, mert homofóbok vagy rasszisták, hanem mondjuk súlyos testi sértés vagy gyilkosság miatt. Bár Kanada ebből a szempontból is "haladó". Nemrég letartóztattak egy apát, aki a nemváltó procedúrán áteső lányát továbbra is lánykánt merte említeni. Egy igazán "veszélyes" homofób". Komolyan lázálmokban nincsenek ilyen hülyeségek.

CoolKoon 2021.07.02. 23:12:32

@Muhammad Balfas: "Betarthatatlan, vitatható gumiszabályok. Nesze semmi fogd meg jól!:)" - Hát persze. Takarózhatnak a gazdáid ezzel egy darabig, de a pénz útját ki lehet nyomozni, az európai ügyészség megkezdte munkáját, úgyhogy azért csak kattanni fog ám az a bilincs a rusnya macsokon....

"De nem azért, mert homofóbok vagy rasszisták, hanem mondjuk súlyos testi sértés vagy gyilkosság miatt." - A gyűlöletbűncselekmény (=aljas indok) minden ilyen esetben minősítő tényező. De még egyszer: az amerikai progresszivista büdös komcsik lázálmai semmiben sem mentik fel Vityacsászárt és udvartartását ennek az undorító förmedvénynek a kapcsán.

"Nemrég letartóztattak egy apát, aki a nemváltó procedúrán áteső lányát továbbra is lánykánt merte említeni." - Igazán? És mi volt ellene a vád?

birka menet 2021.07.03. 01:33:35

@Muhammad Balfas:

igen kisfiderrnyák nagybalfasz, a büdös komcsik (orbán, kövér, matolcsi) meg a 3/3-asok, meg a poronytyaik (varga juci) mind benn vannak már afideSSben, nem lettek elszámoltatva.

birka menet 2021.07.03. 01:35:52

@Muhammad Balfas: "Bár Kanada ebből a szempontból is "haladó". Nemrég letartóztattak egy apát, aki a nemváltó procedúrán áteső lányát továbbra is lánykánt merte említeni."

Eközben meg Magyaroszágon letartózttak egy magyar apát, aki éveken át megerőszakolta a 12 éves lányát.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 07:51:09

@birka menet: Persze te hülye, ők voltak a rendszer működtetői, és nem Kovács bácsi, Lendvai néni, a 209-es és Gyurcsány a KISZ KB titkára. Nem, mezei Mszmp tagok, 15 éves gimis osztálytitkárok.
A lusztrációs törvény épp arról szólt, hogy akik bizonyos szint felett voltak az államszocializmusban, azok nem vállalhattak szerepet a demokratikus többpártrendszerben.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 07:54:27

@birka menet: Most ezt tényleg meg kell magyarázni neked? Utóbbi letartóztatás nyilvánvalóan helyes , előbbi nyilvánvalóan liberáidióta pc elmebaj.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 07:59:21

@CoolKoon: Persze álmodozhatsz, de az európai ügyészégnek nincs hatalma Magyarországon. Ezt csak gazdáid szeretnék, és itthoni csahosaik. Mellesleg a 170 milliárdos metrócsalás a szociszadesz ámokfutáshoz kötődik.

"A gyűlöletbűncselekmény (=aljas indok) minden ilyen esetben minősítő tényező. "

Ettől még önmagában homofóbia vagy rasszizmus miatt ma nem kerülhet börtönbe senki Magyarországon. Csak szeretnétek.

"Igazán? És mi volt ellene a vád? "

LMBT jogok megsértése.

Sztavrosz76 2021.07.03. 14:04:28

A kussolás mindent elárul :)

CoolKoon 2021.07.03. 14:26:29

@Muhammad Balfas: "Persze álmodozhatsz, de az európai ügyészégnek nincs hatalma Magyarországon." - Komolyan ezzel hiteget titeket a főni? Muhahahaha, az EU-s pénzek miatt igenis Mo-n is vizsgálódhat, ha csatlakozott Mo. a kezdeményezéshez, ha nem. Sajnos a börtönbüntetés csak kormányváltás esetén jönne, de az EU-s pénzek befagyasztása akár már a választások előtt kiéheztetné a Fideszes oligarchákat, és ezt a gazdijaid is nagyon jól tudják. Félnek is ettől a lehetőségtől mint a tűztől.

"Mellesleg a 170 milliárdos metrócsalás a szociszadesz ámokfutáshoz kötődik." - Igazán? Ennyire slendrián munkát végezne hát Pintér papa, hogy az elmúlt 11 évben képtelen volt lecsukatni a bűnösöket? Még a kézivezérelt Polt Péter ügyész úr se bír velük? Nahát! Ja és mindez aprópénz Pénztáros Lőrinc udvari stróman "vagyongyarapodásához" képest....

"Ettől még önmagában homofóbia vagy rasszizmus miatt ma nem kerülhet börtönbe senki Magyarországon." - Nem, maholnap inkább magukat a homoszexuálisokat meg a transzneműeket fogja elvinni a fekete autó. És addig, amíg ez megtörténik, a terrorizálásuk ki lett adva ukázba a mocskos csőcseléknek a törvény segítségével. A következő lépés majd az lesz, hogy félrenéz a rendőr, ha buzikat vernek a rohadt mocskos neonácik az utcán. És a haza fényre derűl.... Amúgy ne félj, egy szép napon érted meg a családodért is eljönnek majd. Nem is kell hozzá semmit se "vétened", elég, ha a főni aznap ballábbal kel...

"LMBT jogok megsértése. " - Rég hallottam ekkora ostobaságot. Melyik neofundamentalista hittestvéred találta ki ezt a baromságot?

nemecsekerno_007 2021.07.03. 18:30:54

@CoolKoon: Hülyeségeket írsz.

A KGB érintettségéről nincs dokumentumom, de az biztos, hogy érdekükben állt a zavarkeltés.

A munkásmozgalmat, kommunista pártokat támogatták, még mi is a guruló dollárokkal.

Persze attól még hihetsz a Világbékében.

CoolKoon 2021.07.03. 18:58:26

@nemecsekerno_007: "Hülyeségeket írsz." - Te írsz hülyeségeket a KGB-ről össze-vissza. Azt, hogy a mindenféle kommunista, később "baloldali" meg "szociáldemokrata" pártok és mozgalmak MIND Moszkvához voltak bekötve, mindenki tudja. Viszont a KGB-t a diákmozgalomba keverni színtiszta baromság, amit szemmel láthatóan csak azért dobtál be ide, hogy valami kolosszális ostobasággal igazolni próbáld a kenyéradóid narratíváját. Csak hát ezt elég nehéz lesz, tekintve hogy a nyugati társadalmak több mint 50 éve erre alapoznak, a posztkommunista országokban pedig immáron több mint 30 éve szintén gyökeret vert az egész eszmerendszer/hozzáállás. Ezt pedig Vityacsászár még akkor se tudja visszacsinálni, ha fejreáll és ketyegni fog, bármennyire is ezt óhajtja a rá szavazó falusi lezüllött, alkoholista suttyók hada. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a lépésekkel (mint ez a homofób törvény is) gyakorlatilag a maradék fiatal szavazóit is elveszíti (a lelki sérült nácikat leszámítva). Azok közül ugyanis senki se akar egy olyan rusnya világban élni, ahol ők tulajdonképp a szüleik tulajdonai, szabad akarat nélkül. Inkább akkor elhúznak innen szélsebesen, ha máshogy nem megy, a sok Fideszes kisnyugdíjas meg éhen döglik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.03. 19:51:40

@nemecsekerno_007: "A KGB érintettségéről nincs dokumentumom, de az biztos, hogy érdekükben állt a zavarkeltés." - vagyis kamuztál.

Muhammad Balfas 2021.07.03. 22:55:16

@CoolKoon: Erről a befagyasztásról fantáziálhattok, de már eldőlt, hogy nem lesz semmiféle befagyasztás. Ezt ugyanis ki tudta védeni a kormány. Ezzel a hülyeséggel ugyanúgy etetnek titeket Gyurcsányék, ahogy az alkotmány semmisségi törvénnyel történő megsemmisítésével.

"Ennyire slendrián munkát végezne hát Pintér papa, hogy az elmúlt 11 évben képtelen volt lecsukatni a bűnösöket?"

Tudod a fehér gallérosok már csak ilyen ügyesek. Néha azért sikerül nyakon csípni őket, ahogy a Tátrai-Császi páros esetében történt.

"Nem, maholnap inkább magukat a homoszexuálisokat meg a transzneműeket fogja elvinni a fekete autó. "

Ádehogy, csak annyi, hogy nem folytathatnak meleg propagandát 18 év alatti személyek körében.

Szóval a kormány meghúzta a vörös vonalat, de egyébként mindent szab ad, nem visz el a rendőr bácsi.

"A következő lépés majd az lesz, hogy félrenéz a rendőr, ha buzikat vernek a rohadt mocskos neonácik az utcán."

A fél SA buzi volt. Röhm épp a sofőrével hentergett az ágyban, amikor letartóztatták..

"Amúgy ne félj, egy szép napon érted meg a családodért is eljönnek majd. Nem is kell hozzá semmit se "vétened", elég, ha a főni aznap ballábbal kel..."

Gondolom nálad már a bőrönd becsomagolva, te kis paranoid.:)

"Rég hallottam ekkora ostobaságot. "

thepostmillennial.com/rob-hoogland-canada-prisoner-of-conscience

CoolKoon 2021.07.03. 23:17:00

@Muhammad Balfas: "már eldőlt, hogy nem lesz semmiféle befagyasztás. Ezt ugyanis ki tudta védeni a kormány" - Muhahaha ti komolyan elhiszitek ezt? Bár végül is muszáj a főninek ezt hazudnia, hiszen ha elmondaná az igazat, a saját oligarchái koncolnák fel rövid távon...

"ahogy az alkotmány semmisségi törvénnyel történő megsemmisítésével." - Ne keverd a kettőt! Az EU-s pénzek befagyasztásáról nem NER-es oligarchák fognak dönteni...

"Tudod a fehér gallérosok már csak ilyen ügyesek." - Való igaz. Főügyész legyen a talpán akinek sikerül Pénztáros Lőrinctől eljutnia az Orbán-famíliáig...

"csak annyi, hogy nem folytathatnak meleg propagandát 18 év alatti személyek körében." - Mivel még a hülye is tudja, hogy ilyen eddig se folyt, ezért egyértelmű, hogy a törvénnyel a csőcseléknek üzentek: szabad préda lettek a buzik, de főleg a leszbik (azok ugye gyengébbek, a gyengébbekre pedig mindig szívesebben ugranak a mocskos patkányok) és a transzneműek is.

"nem visz el a rendőr bácsi." - Nem, a rendőr bácsi majd azokat a magyar- és történelemtanárokat viszik el, akik pl. tanítani merik Szapphót, esetleg Oscar Wilde-ot. A verésről gondoskodik majd a csőcselék.

"A fél SA buzi volt." - Oké, akkor az ultrák, Kubatov csicskásai. De a félrenézés a lényeg, nem az, hogy kik fognak buzikat verni.

"Gondolom nálad már a bőrönd becsomagolva, te kis paranoid.:)" - Nem, az majd akkor jön, ha a szemüvegesekre is kiadják a kilövési engedélyt.

"thepostmillennial.com/rob-hoogland-canada-prisoner-of-conscience" - Olyan ez, mint a jereváni rádió: nem Moszkvában, hanem Szentpéterváron. Nem BMW-ket, hanem Mokvicsokat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Na szóval így szólt az eredeti (valódi) hír: "A Canadian man was arrested this week after violating a court order that banned him from speaking publicly about his son’s gender transition.". És az indoklás: "the court had ordered him to refrain from speaking out in public or to the media on the issue, deeming any effort to do so as a “form of family violence.”" Ezt akarod az LMBT-jogok megsértése miatti letartóztatásnak beadni? A bíróság megsértése miatti letartóztatást? Hát ez gyenge volt ám mint a harmat....

Muhammad Balfas 2021.07.04. 19:29:59

@CoolKoon:

pestisracok.hu/nem-alkalmazhato-a-jogallamisagi-mechanizmus-a-gyermekvedelmi-torveny-kapcsan-video/

index.hu/belfold/2020/12/10/magyarorszag_europai_unio_veto_vasarhelyi_maria/

"A dramaturgia mindig ugyanaz. Továbbra is dőlni fog a pénz. (...) És nekem senki ne mondja, hogy Orbán Magyarország problémája és nekünk kell megoldani, mert képtelenség ezt a magyar demokratáknak megoldani, amíg az EU Orbán Viktort támogatja. A magyar ellenzék olyan szinten nem rendelkezik erőforrásokkal, hogy nemhogy a diktátor elleni sikeres küzdelemhez, hanem a túléléshez sincs elegendő forrása2

További jó álmodozást. A valóság, mint oly sokszor már, ezúttal is rátok vigyorog majd.:)

"Olyan ez, mint a jereváni rádió: nem Moszkvában"

tudod a számotokra kínos ügyeket saját belterjes médiátok nemigen írja meg, vagyis egy véleménybuborékban élsz. Törj ki belőle!:)

Muhammad Balfas 2021.07.04. 19:31:24

@CoolKoon:

"Mivel még a hülye is tudja, hogy ilyen eddig se folyt"

Hogyne folyt volna. A meleg szervezetek nyílt toborzást folytathattak iskolákban. Eddig..
süti beállítások módosítása