MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán már nem számít jó európainak, de még nem eléggé türk...

Márki-Zay viszont az európaias, polgári Magyarországot jelképezi Európa számára!

2021. november 13. - Magyaur

Amíg a magát a perifériára kormányzó Orbán Viktort a Türk Tanácsban "megfigyelői" státuszban, a kispadra ültetették, addig Márki-Zay Pétert diadalmenettel fogadták az Európai Unió pártcsaládjai. Videó.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1516754252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.11.13. 12:05:48

Az európai unió egyre inkább megy a balszélre, így ezzel kis hazánkban ahol annak örülünk még ma is, hogy anno egyszer végre megszabadultunk a KGST-bõl, ezzel a nagy szeretettel nem feltétlenül lehet nagy népszerûségre szert tenni.

evilwolf 2021.11.13. 13:51:31

Ha már azt nézzük, hogy ki honnan, vagy hogyan, akkor Orbán és Márki 1kutya, indiai.
Magyarország másik vajdát választ.

camilló 2021.11.13. 14:09:51

@midnight coder: Légy szíves definiáld a baloldaliság fogalmát!

midnight coder 2021.11.14. 09:29:54

@camilló: A baloldal az, ami egalizálni, társadalmi egyenlõtlenséget eltörölni, szociális jogokat biztosítani akar. Ami egy bizonyos szintig elfogadható, a probléma akkor van amikor túltolják: amikor a társadalmi egyenlõség már "pozitív" diszkrimninációról szól, amikor a kisebbségek védelme a szólásszabadságot fojtja meg, amikor a szociális jogok segélybõl élõ rétegeket termenek ki, amikor az egalizáció a versenyképességet korlátozza, amikor a nagy egyenlõsítést az egész világra kiterjesztik a saját polgáraik érdekeinek a rovására.

camilló 2021.11.14. 10:28:30

@midnight coder: Egy mondatban megfogalmazták:" Baloldali az, aki nem ért egyet az ember ember általi kizsákmányolásával!" Lehet úgy is fogalmazni, hogy a tőkével, a kapitalizmussal nem ért egyet! Ezért Hülyeség amit írtál az első hozzászólásodban. Az Eu elődje is azért jött létre, hogy a tőke érdekeit kiszolgálja. Ez most sem változott. A fő "alapérték" deklaráltan a tőke és a munkaerő szabad áramlása!:) Ne legyenek illúzióid, soha nem lesz baloldali az Eu. Mindig a tőke érdekeit tartja szem előtt. Ezt úgy hívják, hogy neoliberális. A mai magyar hatpárti ellenzéki társaság, pont annyira neoliberális, mint viktor és a brigádja. Viktoréknak közük sincs a konzervativizmushoz. Rendszerkritikai oldalról ki próbálja meg megváltoztatni a jelenlegi berendezkedést?? Az nem baloldaliság, hogy segélyt adok, meg látszatjogokat a termelést végző dolgozóknak. Alamizsnát a munkaerőpiacról kiszorult embereknek, stb.

midnight coder 2021.11.15. 07:52:13

"Baloldali az, aki nem ért egyet az ember ember általi kizsákmányolásával!"

Ilyet ki lehet jelenteni, csak nem igaz. Vagy szerinted a baloldaliság kimaxolását jelentõ Észak-Koreában a zsírdisznó nem zsákmányolja ki a csóró átlagpolgárt 1000x jobban mint mondjuk a Microsoft részvényesei az ottani szoftverfejlesztõket? De beszélhettünk volna a hazai létezõ szocializmus vadászgató-mulatozó pártelitjérõl és a szalag mellett kabátgombért gürcölõ melósról is.
Ez a megfogalmazás már 70 éve is vicces volt annak aki ebben élt.

"e legyenek illúzióid, soha nem lesz baloldali az Eu."
A baloldaliság mára már végképp elvesztette a munkásokat védõ jellegét. Kádárék idején legalább azt hazudták hogy a munkásosztály érdekeit képviseli a baloldal. Ettõl persze a melós villamossal ment be és egész nap a koszos mûhelyben gályázott, míg a pártitkár elvtárs miután a sofõr bevitte "dolgozni" a céges Volgával, a hûvös irodában kefélgette a titkárnénit és vedelte a konyakot, de legalább a szavak szintjén a munkás volt az uralkodó osztály. A mai baloldalt már balliberálisoknak hívják, és az átlagos európai melós részükrõl pont le van szarva. Ha legalább néger lenne, esetleg homokos vagy iszlamista akkor esetleg érdekes lehet, de mint sima, egyetemet nem végzett melós inkább csak megvetésre méltó. Lásd hazai ballib vidékizése, de ugyanezt láthattad a BRExit kapcsán is.

midnight coder 2021.11.15. 08:01:46

@camilló: Ráadásul a mai baloldal mindenféle színûre van festve. Lásd Pl. a zöldek akik jóval többet ártanak a környezetnek mint használnak, mert a szemük elõtt nem a bolygó megvédése lebeg, hanem a baloldali aktivizmus. Ugyanezért alig hallasz arról tõlük, hogy a fejlõdõ országokban le kellene állítani a gyerekgyártást - sõt igzából már 60 éve le kellett volna - viszont annál többet a bûnös fehér emberek autózásáról. Arról pedig megint csak mély kuss van, hogy közben mennyi CO2 került a levegõbe az atomellenes kampányaik miatt. Megy a harc hogy tiltsuk be a mûanyag zacsit, és mély kuss van arról, hogy esetleg pofán kellene verni azt a tahót aki az erdõ közepére hordja a szemetét - vagy csak simán eldobja az utcán. Azért nem, mert a tahók nagy része a balfékek értelmezésében elnyomott lumpenproli. Minél délebbre mész, annál nagyobb eséllyel találsz az út szélén eldobott szemetet.

camilló 2021.11.15. 16:55:31

@midnight coder: A fősodor sorolja a zöld mozgalmakat, pártokat a baloldalra! Semmi közük nincs a baloldalisághoz! Attól még nem baloldali valaki, mert zöld. A tőke a kapitalizmus elutasítása az ami a baloldali gondolkodást jellemzi. Nyilván bírálják a környezetszennyező cégeket, de nem utasítják el a kapitalista társadalmi berendezkedést. Persze van pár zöld mozgalom aki igen. Ez a pár kivétel csak a jéghegy csúcsa. A szemetelő polgár bizony szocializáció kérdése. Gyerekgyártás kicsit erős megfogalmazás. Kulturális okai vannak az általad gyerekgyártásnak nevezett jelenségnek. Szintén szocializáció kérdése. Ez nem azt jelenti, hogy mj majd mi megmondjuk, hogy mi a demokratikus, meg mi a helyes. Ugye történt pár ilyen demokrácia export. Bár ez is csak a tőke érdekeit szolgálta és a fedősztori volt a demokrácia exportálása, Szíriába, Irakba, stb. Én sem értek egyet az atomellenességgel és sok más zöldek által zöldnek gondolt gondolattal.

camilló 2021.11.16. 05:22:30

@midnight coder: Észak-Koreának semmi köze a baloldalisághoz, de még a kommunizmushoz sem! Azért mert azt állítják magukról még nem azok. Ha az elveknek ellentétesen cselekszenek akkor, nem lehetnek baloldaliak. Ahogy viktor és brigádja sem keresztény....A hazai létezett szocializmusról is beszélgethetünk. maga Kádár azért nem akarta, hogy a szocialista szó benne legyen az ország elnevezésében, mert "először szülessen meg a gyerek aztán adunk neki nevet". Nagyon elcsépelt már a vadászgató párttitkár szólam. Az én környezetemben pl. nem vadászott a párttitkár, viszont több kétkezi munkás igen. A párttitkár pont olyan szolgálati lakásban lakott mint mi, és gyalog ment a gyárba. Ne általánosíts! Nyilván volt aki villát, nyaralót épített, de nem ez volt az általános, ellentétben a mostani urakkal! akkoriban láttam mulatozó munkás brigádokat, ma valahogy nem jellemző, és ne is soroljam tovább! Ennek ellenére nem volt szocializmus. Államszocializmus igen. A termelőeszközök tulajdona is meghatározza minek nevezhetjük az adott állam berendezkedését... Jó lenne ha olvasnál ide vonatkozó témában.

midnight coder 2021.11.16. 07:37:53

@camilló: Az egy dolog hogy te mit tartasz helyesnek, az egy másik hogy a mainstream zöld mozgalom mit tart errõl. És az bizony atomellenes. A levegõben lévõ CO2 elég jó része a zöldek munkájának eredménye. Nem baloldaliak? Na ne hülyéskedj. Ha nem baloldaliak lennének akkor 2050-re nem csak a CO2 hanem a népesség növekedésének megállítása is a célok között lenne. Csak akkor azt kellene felvállalni, hogy a szegény elnyomottak ne szaporodjanak mint a patkányok. Ilyet pedig ugye nem lehet szegényeknek mondani, viszont az önmagát eltartani nem képes szaporulat befogadása a civilizált országok kötelessége ugyebár. Ma a szélsõbal érdekes módon már nem a termelõeszközök tulajdonlásával foglalkozik. Amiben amúgy igaza is van - igazából marxék egyebek között itt is tévedtek, amikor azt hitték hogy ez mindennek az alfája és az omegája.

midnight coder 2021.11.16. 07:41:07

"Nagyon elcsépelt már a vadászgató párttitkár szólam."

A vadászgatás alatt inkább az azzal kapcsolatos mulatozást értsd, nem Kittenbergerrõl vagy Fekete Istvánról beszélünk. A mezei csóró párttitkár amúgy valóban nem feltétlenül, de a magasabb szinten lévõ pártfunkci - plusz kb. mindenki osztályvezetõ felett - elég masszív alkesz volt. Láttam párat anno mûködés közben.

camilló 2021.11.16. 19:28:17

@midnight coder: Kíváncsi lennék a véleményedre, ha véletlenül te is azok közé a szegények közé tartoznál.... A szegény országok szegénysége a gazdagok gazdagságának köszönhető. Érdekes módon ezt valamilyen formában még viktorék is belátják. Putyin is megfogalmazta:) Marx nem tévedett ebben sem!:)

camilló 2021.11.16. 19:30:33

@midnight coder: Vesd össze az elmúlt 31 év vezetőivel őket. De akár a mostani kokózó, kurvázó stb. magát többnek tartó politikai és gazdasági elittel! Sajnos nekünk még az elnyomóink is a legaljához tartoznak....

BiG74 Bodri 2021.11.17. 00:29:31

@camilló:
Akkor nekünk most egy leninünk van?

midnight coder 2021.11.17. 19:16:05

@camilló: "A szegény országok szegénysége a gazdagok gazdagságának köszönhető."

Egy fenét. Az afrikai nyam-nyam akkor is szegény lenne, ha az USA és európa nem létezne. Ahogy az apja is szegény volt, a nagyapja is, a dédapja is. Max. annyi változott, hogy az európai gyógyszereknek köszönhetõen ma már nem hal meg a 10 gyerekbõl amit csinál 8, így aztán ma már nem tud megélni antilopkergetésbõl, mert a 60-as évektõl kezdve a legszerényebbek is megtízszerezték a létszámot. Kb. mint ha ma 100 millióan laknánk itt. Ugyanennyi kajára, vízre, energiára. Mi is pont olyan csórók lennénk mint az afrikaiak.

Bandibacsi34 2021.12.12. 08:31:51

Nem kollaborans=nem ajropeer
süti beállítások módosítása