MaGYAUR

MaGYAUR

Az orbánisták "Nagy-Magyar" porhintése

2022. február 27. - Magyaur

Kovács Zoltán államtitkár mögötti Nagy-Magyarország térkép jelentése egyfelől az, hogy a Fidesz vezette Magyarország az egyedüli "államalkotásra" képes náció a Duna-Tisza-Dráva-Száva közén, másfelől az olyan orbánisták számára, akik ugyan tisztában vannak azzal, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik, de mégis az egyedüli párt amelyik a magyar "felsőbbrendűséget", a "magyar állam szupremáciáját" hirdeti.

Porhintés azoknak, akik a látszattal is megelégednek!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr417767376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2022.02.27. 21:32:32

Már közhelyszámba megy emlékeztetni Bismarck mondására: nur der Ochs ist konsequent, vagyis, csak az ökör következetes.

Hétfőn került ki egy fotó Orbán Viktor Facebook-oldalára a Fidesz-elnökség aznapi üléséről, ami egy Nagy-Magyarország térkép árnyékában zajlott.
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10157660998036093&id=298090296092

a Fidesz az elnökségi üléseit a Lendvay utcai székházában tartja, amely egy történelmi épület. Ebben az eredeti térkép látható. A magyar történelmet nem fogjuk megtagadni”.

Orbán Viktor Nagy-Magyarország-térképpel kíván sok sikert az érettségizőknek, a Karmelita-kolostorban található földgömb látható, mégpedig Nagy-Magyarország jól kivehető körvonalaival.

Ez az a bizonyos Nagy-Magyarország, ami sohasem létezett. És aminek egyetlen célja a szomszédos utódállamok provokálása, már persze a magyar közvélemény sovén részének az aljas kielégítése mellett.Triatlonozáskor azért nem nagyon szokták felhozni, hogy a 20 milliós lakosságnak a FELE nem magyar nemzetiségű volt, a harmada magyarul sem tudott. Csak elméletileg, úgy mint a K.u.K. része. De abba se tartozott bele a Horvát Királyság, csak a "Kárpát-medencei magyar szupremáció" képzelgéseiben. Szívesen.
Orbán inkább behazudja bármikor, hogy ez egy etnikailag homogén ország volt mindig is. (miközben a homogenizálást pont Trianon, illetve a szocializmus évtizedei segítették)
Vannak nemzetek, akik a jelenben keresik a boldogulást. Mi, magyarok állandóan a sosevolt "dicső"- turulszaros kurultájjal és a turul hágta Emese mítoszokkal a múltban.
Ideális megfogalmazás:a „nemzeti témákat” – és a korai magyar történelem értelemszerűen ezek közé tartozik – eleve nagyobb
eséllyel maszatolják össze politikai szempontok:
„Mivel a konzervatív, politikai jobboldal számára a nemzet komoly és fontos érték,(sicc!) ...így érthető, hogy a magyar őstörténet olykor csak jámbor, olykor pedig agresszív dilettáns rajongóinak kis csapatai a politikai jobbhoz csapódnak, óriási károkat okozva szellemi színvonaltalanságukkal a konzervatív-nemzeti oldal szellemi szélsőségektől mentes, józan többsége számára alapja a magyart az emberiség ősnyelvévé avató, illetve a nyelvben metafizikai üzenetet kereső ezoterikus elméleteknek.
A laikus elméletek közös vonása – per definitionem – a tudáshiány, a
módszertelenség, a szakma alapismereteinek semmibevétele. A tudatlanság mértéke azonban messze nem azonos: az egészen naiv mese és a részleges ismerethiányokat mutató nézetek között széles skála húzódik. A laikus rokonítási kísérletek többsége csak a szókincsre alapoz, s ott is a mai hangalakok „nyilvánvaló” – azaz látszólagos – egyezéseire épít, sem a nyelvtant, sem a nyelvtörténetet, sem a változásokat nem veszik figyelembe. A szakirodalomból, adatokból, összefüggésekből csak azokat az elemeket mazsolázgatják ki, amelyek támogatják az elképzelésüket, az ellentmondó adatokról
nem vesznek tudomást. ....úgy látszik, a diadalittas múlt akkoriban már vigaszként
sem csillant át a koromsötét jelenen.

Nyilván oka van: a jelen nem hordoz magában semmi okot a büszkeségre. Így azután a múlttal kérkedünk - eléggé undorító módon. Pedig: "Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?"
"Muszáj sosem volt dicső múltat hazudni magunknak..."A gyökértelen nemzet az magának kreál hamis múltat."...úgymint Orbán a nemzetthyvel.a kovács zoli is,aki nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő,.stb,a nagymagyarország térkép előtt nyilatkozik mindenféle tévécsatornának,hát kérdezem én ,milyen diplomata ez? milyen eséllyel indul egy megbeszélésen a környező országokban, Európában!!?
a bugris magyarjának ez tetszik!A magyar sovinizmus alapja a Kárpát-medencei magyar szupremáció (felsőbbrendűség). De ez is csak egy érzelem, mégha több nemzeti sorstragédiához is vezetett.
El kell már felejteni, hogy rajtunk kívül mindenki más hibás, csak mi nem vagyunk felelősek soha semmiért. végtelenül káros ez a gondolkodás.Magyarország tragédiáit döntően a keresztény úri / jobboldali hatalom okozta: Trianon a magyar jobboldal, a magyar nacionalizmus csődje.
A nemzeti sovinizmusunk vitt minket mindig a rossz és vesztes útra. Ha a veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményesebb sem voltunk képesek felmutatni, akkor mindig megtalálták az ügyeket bűnbakot. Amit természetesen mindig egy másik ország, egy másik nemzet vagy bármely etnikum, nemzetiségi kisebbség jelképezett.Gratula,pont ilyen hozzáállás miatt kaptuk Trianont,-a nemzetthy tudás-tehetség nélküli,mindenkit lenéző,fennhéjázó nagyarc és asse mondhatjátok nem szóltak,mert szóltak
Bánffy Miklós gróf:„Növekvő aggodalommal láttam – írja Bánffy –, hogy dacára annak a szörnyű katasztrófának, ami népünket lesújtotta, senki sem akarta látni azokat a nacionalista bűnöket, amiket oda vezettek-nem Jászi Oszkár, nem Károlyi Mihály, nem Kun Béla, nem is a Tanácsköztársaság, hanem a sovinizmusba süllyedt magyar felsőbbrendűség önpusztító rögeszméje, ez robbantotta fel Nagy-Magyarországot.

parttalan 2022.02.28. 00:00:10

@a nagy hohoohooo: Triatlonozáskor azért nem nagyon szokták felhozni, hogy a 20 milliós lakosságnak a FELE nem magyar nemzetiségű volt, a harmada magyarul sem tudott.

Történelmileg így alakult. Mi a baj? Mit akarsz ezzel igazolni? Attól még a történelmi Magyarország létezett, hogy 1910-ben lakosságának fele volt magyar. Az I. vh. után megalakuló Csehszlovákia lakosságának hány százaléka volt cseh és szlovák? Miért ott kellett meghúzni a határait, ahol? Románia az első vh után?!

"De abba se tartozott bele a Horvát Királyság, csak a "Kárpát-medencei magyar szupremáció" képzelgéseiben. Szívesen."

Horvát Királyság a magyar hódításig létezett. Akkor betagozódott a Magyar Királyságba, de mint országterület ezután is végig önálló volt. Magyar királyok soha nem koronázták meg magukat horvát koronával, tehát nem létezett Horvát Királyság. A magyarok uralkodók a korona külön országának számító Horvátországban (ami a középkorban csak a Tengermellékre és a Dinári-hg.-re terjedt ki) magyar királyként uralkodtak.
A kiegyezés utáni Magyar Királyságon belül volt egy Magyarország és egy, az 1868-as horvát-magyar kiegyezéssel megalakult egységes Horvát-Szlavónország. Amely egyesítette az addig közjogilag szintén a Magyar Koronához tartozó két különálló horvát tartományt és idővel a Dráva-Száva-közén lévő katonai határőrvidékeket. Horvátország jelentős önrendelkezést kapott, belügyeiben önálló volt - volt horvát kormány, országgyűlés és működtek politikai pártok. A gazdasági ügyek kezelése (mezőgazdaság, ipar, kereskedelem és közlekedés) a magyar kormány alá tartozott. A pesti kormányban külön horvát osztályok működtek.
A Monarchia idején a magyar közfelfogásban egy mindinkább egyszerűsített kép élt: a horvát területeket is a szűkebb Magyarországnak vették. De ez nem tudatos volt, sokkal inkább könnyítés, egyszerűségre való törekvés. Meg amikor az országot nem az állam nevén kívánták nevezni - Magyar Királyság vagy Magyar Birodalom - hanem egyszerűen csak Magyarországként, ami viszont valójában csak egyik országa volt a Királyságnak. A kor divatos megnevezése - a Magyar Szent Korona Országai - viszont már kifejezte a magyar állam területi széttagoltságát.
Két ország volt a Monarchia magyar térfelén, amiket az uralkodó személyén kívül közjogi kapcsolatok fűztek össze. Ezért nem volt csak perszonálunió közöttük, amit a horvátok kezdetben akartak.

A trianoni döntés elleni propaganda nem fordított figyelmet Horvátország különállására. A korábbi országtest szétszakítottságát jelző Nem, Nem, Soha! ábrázolásokon Horvátország is szerepel. Nem érzékelték a különbséget. A megcsonkított Magyarországba Horváto. is beletartozott. A két vh. közötti Trianonra emlékezéseken is a plakátok vagy éppen a rózsafüzérből kirakott Nagy-Magyarország ábrázolások is szintén a Horvátországgal együtti teljes Magyar Királyságot ábrázolták.

Mint ahogyan a rendszerváltás után megjelenő Nagy-Magyarország autómatricák is magyar nemzeti színekkel az egész Királyságot ábrázolják. Szegény horvátok is bepirosfehérzöldülnek. Ez a kép él máig a magyarokban, a Kárpát-medence egésze Magyarország volt. Pedig a Dráván túli térség nem volt az. De mondom: ez sokkal inkább tudatlanság, mint nagyon is tudatos történelemhamisítás.

a nagy hohoohooo 2022.02.28. 07:31:11

@parttalan: Mindig mondom :inkább szidják az embert mint az ostoba butasága miatt kiröhögjék hehee...
Szóvak attól vagy magyar, hogy sírsz trianon miatt, de a történelmünkről sz.rt se tudsz.
Pl mond el nekem hogy 1490 után mikor voltunk önállóak? A nagy istenített magyarságod folyamatosan belső valakinek a f.szán csüngött, kereste a és külső ellenséget. Amikor meg néha jött egy-két olyan aki tenni is akart az hazaáruló volt.nem mindig másokban kéne keresni a hibát ,holott mi magunk voltunk saját bajaink okozó,tegye fel a kezét, aki olyan házban akar lakni, ahol az összes szomszéd utálja!
Kende Péter: Nagy-Magyarország nem létező képlet

Szimbólumokra - amilyen a Trianon emléknap is - a politikában szükség van, sőt, valószínűleg elkerülhetetlen, hogy a politikában szimbólumok legyenek, de koránt sincs akkora jelentőségük a politikai erőviszonyok meghatározásában, mint azt némelyek gondolják - mondja Kende Péter. A politikai szociológus úgy véli, aki Trianon ügyében ma felelőst keres, azon politikai álgondolkodók közé tartozik, akik a történelmi események mögött rejtett összeesküvést, háttérhatalmakat keresnek.
nepszava.hu/1095935_kende-peter-nagy-magyarorszag-nem-letezo-keplet
Nem kell meghagyni a trianoni kis Magyarországot sem, mert nincs magyar nép, csak magyar urak vannak. A nép szlovák, román, szerb vagy éppen német”.
A nácikat szopkódó Wass Albert is megírta, hogy saját ősei is elűzték magyar parasztjaikat!
Werbőci 1514 tripartiumában kimondta:
a honfoglalók utódai csak a magyar nemesek,ezzel az egész parasztságot,a népet kizárta a magyar nemzetből.
Nagy -Magyarország sose létezett,erőszakkal meghódított területek voltak,mi magunk ,a magyar urak báró,gróf,herceg,nemes főf.szok nacionalizmusának,sovinizmusának köszönhető ,hogy megutálták,megbüntették a magyarokat,Jogos volt, mert a magyarok a nemzetiségieikkel úgy bántak, mint a kutyákkal. Soha semmilyen jogot nem adtak nekik. Mit is gondol az önérzetes magyar a románokról? "Szőrös talpú olah cigány" Mit is gondol az önérzetes magyar a szlovákokról? "Olyan cseh, aki magyarul is beszél" Lehetne sorolni, hogy mikor álltak ki a nemzetiségek a magyarság mellett, de egykézen elférne. Az, amikor a magyarság ellen voltak a nemzetiségiek, annak se szeri se száma! Mit is gondol az önérzetes magyar a románokról? "Szőrös talpú olah cigány" Mit is gondol az önérzetes magyar a szlovákokról? "Olyan cseh, aki magyarul is beszél
Trianon egy vesztes háború utáni,nemzetiségi kérdésekben rendezetlen ország területi jóvátétele volt,mely ráadásul igazságos volt..Alapvetően az évszázadok óta
Magyarországon élő nemzeti kisebbségek önrendelkezési törekvései, ezek nem kell
körültekintéssel történt kezelése, valamint a nagyhatalmi politikai-gazdasági érdekek eredője vezetett odáig, hogy megbüntessenek bennünket”Már 48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország. A kiegyezés után egy nacionalista-feudalista fordulat következett be aminek a vége leszakadás és súlyos nemzetiségi ellentétek lettek. Előbb-utóbb robbant volna a helyzet, Trianon volt a fal aminek nekihajtott a magyar földbirtokos nemesség.
Márai 1952-ben, az emigrációban arról morfondírozik, hogy a trianoni magyar társadalom elvesztette nagyságát.
„Aztán láttam ezt a társadalmat mindenféle színű gatyában, de mindig szaros volt ez a gatya.”
Szerencsétlen tanulatlan,tehetségtelen laposföldhívő vénkorodra az orbáni NER sötétbe egy kis fényt vinni ,hogy ne csinálj magadból még nagyobb megvezethető hülyét mint vagy,de látom két szó ,egy link már meghaladja az értelmi képességed , mert látom ahogy idősebb és idősebb lettél,öregkorodra nem a bölcsesség jött meg ,hanem a demencia ,az öregkori elhülyülés hehee

Európai téridő 2022.02.28. 07:46:46

Ez tipikus magyar internáci hülyelvtársi belemagyarázás.

István Tamasi 2022.02.28. 13:28:45

Nem tiszteli a kutyáját az a gazdi aki kitömeti a halála után.

parttalan 2022.02.28. 14:22:27

@a nagy hohoohooo: Az írásom nem neked szólt, csak alád van címezve. Mivel régről ismerlek, tudtam jól, hogy egy szót nem fogsz megérteni belőle, ehelyett mint kiderült, se lát se hall módon támadsz és mindent összezagyváltál, amiről nem is írtam.

"Szóvak attól vagy magyar, hogy sírsz trianon miatt..."

Ez hol van a szövegben?

"...de a történelmünkről sz.rt se tudsz."

Bagoly mondja verébnek.

"Pl mond el nekem hogy 1490 után mikor voltunk önállóak?"

Attól, hogy az ország nem független, attól még létezik. Cseho. sem volt, csak azért mert 1620 után puszta tartományként betagolták a Habsburg Birodalomba? Magyarország a birodalom részeként néhány rövid időszaktól eltekintve végig megőrizte alkotmányosságát, belső önállóságát.

A nagy istenített magyarságod..."

Beakadt valami, öreg?

Még egyszer: tudtam, hogy ez lesz, csak a zavaros megfogalmazásod tényekért kiáltottak.

Nem mellesleg, megint árad belőled a dékás piaszag, "elvtárs".

a nagy hohoohooo 2022.03.02. 14:38:11

@parttalan: Megnézzük, milyen tények vannak az állítások mögött :"dékás piaszag"

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a Borsonline és az Origo hazudott, amikor ittasnak nevezte Gyurcsányt.
telex.hu/valasztas-2022/2022/02/15/dk-kormany-sajto-jogeros
Az igazán nagy baj az, hogy van a fogyatékos befogadó közeg....
ettől a hírtől kissé megemelkedett a fidesz támogatottsága, mert az orbánfelszopó fogyatékos hívők nem tudják értelmezni a címet....Köszi jót mulattam,igazán jó volt látni ahogy még nagyobb hülyét csinálva magából kiröhögteti magát egy újabb jobber.Vannak ám nagyon egyszerű, hétköznapi dolgok is, amiket még Pista bácsi a faluvégen is könnyedén el tud dönteni...például, ha valaki hülyének látszik, hülyeségeket beszél és hülyeségeket csinál, akkor nagyon nagyon nagy a valószínűsége, hogy az illető nem megjátssza magát...

parttalan 2022.03.03. 00:20:53

@a nagy hohoohooo: Mondom, nem csalódtam benned. Csak hoztad a szokásos formád.

Nulla szövegértés, szánalmas félrebeszélés és kóros magyargyűlölet. De a legvalószínűbb, hogy végig sem olvastad. Feltehetően "jó szokás" szerint megálltál az első bekezdésnél. Vagy ez, vagy valami iszonyú mentális betegségben szenvedsz. Írhatnám, hogy a fröcsögés után olvasd végig az első kommentem, de minek? Egyfelől úgyse teszed, másrészt ha mégis, az abban foglalt tényszerű állításokat semmibe vennéd. Mindenesetre szó nem volt benne Trianon miatti sírásról, általam "istenesített" magyarságról, ez mind a te beteges fantáziád szüleménye.

Abból a gödörből, ahová hosszú évek alatt leküzdötted magad, már nem tudsz tovább esni. Onnan már nincs lejjebb.

Ha ragaszkodsz az utolsó szóhoz, felőlem zagyválj még. Már nem jövök vissza, hogy elolvassam.
süti beállítások módosítása