MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán-trükk: héjából galambbá válni!

Pacifistának maszkírozza magát a militarista-macsó Orbán

2022. március 11. - Magyaur

Pontatlan volt az államfői szűzbeszédében Novák Katalin, amikor azt mondta, hogy annak a generációnak tagja, amely készen kapta a nemzeti függetlenséget; ki kellett volna egészítenie azzal is, hogy ugyanígy készen kapta a NATO-, és az EU-tagságot is! Az általa olyannyira csodált kormányfő bármennyire is azt a látszatot akarta kelteni, hogy Magyarország szuverén állam, valójában csak korlátozott értelemben az.

Orbán bármennyire is azt kommunikálja, hogy Magyarország – köszönhetően az ő általa képviselt nemzeti érdekvédelemnek - semlegesen viszonyul mind a putyini „nagyorosz” agresszióhoz, mind a NATO ellenlépéseihez; mégis ez a „függetlenség-szöveg” egy hatalmas blöff. Ameddig a szövetségi rendszer tagjai vagyunk, addig alkalmazkodnunk kell a szövetségi döntésekhez. Az sem igaz, hogy Magyarország, a semleges Svájchoz hasonlóan, távolságtartó módon viszonyult volna Oroszországhoz. Ahogy Orbán egy őszinte pillanatában elismerte, otthonosabban érzi magát Bakuban, mint Brüsszelben, és hozzátehetjük jobban tisztelte az erőskezű Putyint, mint tekintélyre különösebben sokat nem adó európai uniós politikusokat.

Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy ő született „utcai harcos”, hogy képletesen egyike az 1956-os szovjet tankokra Molotov-koktélt dobó „pesti srácoknak” - ő nem a lázadók, hanem a „felfelé nyaló, lefelé rugó” pártbürokraták fajtájából való. Olyan bürokrata, akinek sokkal fontosabb a nemzetállam dicsősége és presztízse, mint a köznép, a nemzet jóléte. Nem véletlen, hogy a jelen Magyarországának sikereit kevesebbre tartja, mint a magyar történelem mítoszait és ugyancsak másodlagosnak tartja a békés, hosszú távú, az összlakosság érdekeit szem előtt tartó kormányzati munkát a „nemzet megmentőjének” üres, de látványos szerepénél.

Orbánt a hideg is kirázza a pacifista, „kockás ingű”, hippis értelmiségtől, fantáziavilágát a férfias militarizmus határozza meg: imád felvágni Attilára, akitől egykoron egész Európa rettegett; a járvány kellős közepén fontosnak tartotta a Nyugatra terjeszkedő, Bécset is elfoglaló Mátyás kultuszának élesztgetését és akkor még nem is említettük Horthy Miklóst, akinek egyfelől a kormányzósága alatt a II. világháborúban Magyarország ideig-óráig a béke szigete lehetett, másfelől viszont aki visszaszerezte, többek közt, a trianoni diktátum által elszakított Kárpátalját. Ilyen és ehhez hasonló mesés személyiségek és pózok állnak közel Orbánhoz és milliónyi követőjéhez.

Most a „hadvezérhez” nem méltó pávatáncos - mert mi mást tehetett volna - visszatáncolt a különben is imponáló erőt felmutató Nyugathoz. Ugyanakkor kapva kapott az alkalmon, hogy a választások előtt eljátssza a népszerű „semleges”, békepárti politikus szerepét.

De ne tévesszen meg senkit: az orbáni nemzetállam, bármennyire is annak akarja láttatni magát, de igazából se nem független, se nem szuverén – szerencsére!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9417778054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.11. 13:20:45

A következő nemzedék feladata kiugrani az euroatlantista rabigából.

parttalan 2022.03.11. 16:55:56

"Az általa olyannyira csodált kormányfő bármennyire is azt a látszatot akarta kelteni, hogy Magyarország szuverén állam, valójában csak korlátozott értelemben az."

És eme korlátozott - a csatlakozáskor önként felvállalt - szuverenitást korlátoznák tovább rohamléptekben Brüsszelben.

"Orbán bármennyire is azt kommunikálja, hogy... semlegesen viszonyul mind a putyini „nagyorosz” agresszióhoz, mind a NATO ellenlépéseihez..."

Nem viszonyul semlegesen. Egyértelművé tette, hogy hazánk a nyugati érdekközösség része, a NATO és az EU tagja. Megszavaztuk az Oroszo. elleni szankciókat, nato haderőt engedünk az országba. Viszont nem küldünk fegyvereket és katonákat sem, mint ahogy utóbbit egyetlen más ország sem teszi. Mert itt a háborús periférián ez az ország érdeke. És nem mondunk le az orosz energiahordozókról sem, mert a 85%-os orosz gázmennyiséget nincs mivel hipp-hopp kiváltani, csak a blogger által is felemlegetett pesti kockásinges hőzöngők nedves álmaiban.

Az orbáni nemzetállam ugyanaz, mint ami volt a már a rendszerváltás előtt is már, és a rendszerváltást követően a 2010-es kormányváltásig. A NER sok mindent átstrukturált, de a nemzetállam mibenlétében nincs változás azóta sem. Legföljebb Orbánék most jobban hangsúlyozzák a nemzeti jelleget, mint a 2010 előtti kormányok tették, és összehasonlíthatatlanul jobban, mint a kommunisták tették 1990 előtt, de ez a lényegen mit sem változtat. Hazánk lakosságának ~90%-a magát magyar anyanyelvűnek és nemzetiségűnek tartja. Ergo nemzetállam, blogger akárhogyan is tiltakozik ellene.

Horthy, Horthy, Horthy...szokás klisé a ballib eszköztárból. Ami Horthy Miklós személyét és szerepét illeti, érdemes erről a jobbos elfogultsággal aligha vádolható kiváló történészünk, Romsics Ignác tényeken alapuló tárgyilagos, érzelmektől, politikai elfogultságtól mentes álláspontját elolvasni.

midnight coder 2022.03.11. 18:40:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az szép teljesítmény lesz. És utána egybõl csatlakozhatunk is az Afrikai Unióhoz. Az életszínvonal meglesz hozzá.

midnight coder 2022.03.11. 18:43:51

"Orbánt a hideg is kirázza a pacifista, „kockás ingű”, hippis értelmiségtől"

A kockásinges hippiket az oroszok megennék vacsorára a NATO nélkül. Az EU-nak pont az a baja, hogy az élén olyan "pacifista" seggfejek ülnek, akik mindenkinek az érdekeit védik, kivéve az EU-s átlagpolgárét. De nem baj, az USA megvédi Európát. Persze csak amíg kiszolgáljuk az érdekeit.

csakeztengedte 2022.03.12. 13:47:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Megbuktatok. Már mindenki világosan látja mit képviseltek. Hogy minden dezinformációtok, hazugságotok milyen végső célt szolgált és szolgál ma is. Európa és a világ szégyenei lettetek. Már látszik ki az ügynök, ki a diktatúra embere. Voltál olyan hülye te is, hogy 2 perc megtudni ki vagy és hol vagy. Isten hozott az új világban. Az új világrendben, amit innentől mi írunk, nem ti. Tovarisi Konyec!

ez a nevem senki 2022.03.12. 14:40:02

idegesek az elvtársak, remélem rángatóznak is fröcsögés közben
nyilvánvaló lett Viktor újabb 2/3-os győzelme, nehéz elviselniük

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.12. 15:05:14

A nagy orosz illibsi álom szertefoszlott. Az orosz hadsereg leszerepelt.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.03.12. 15:10:53

"mint tekintélyre különösebben sokat nem adó európai uniós politikusokat."

Hát, így is meg lehet fogalmazni azt, hogy az uniós főpolitikusoknak nincs tekintélye. Csakis azért, mert ők nem akarnak maguknak olyat.

"visszatáncolt a különben is imponáló erőt felmutató Nyugathoz."

Aaaaaahhh... Jó volt? Imponáló erő... Szinte látlak, ahogy a combod közé szorítod a viseltes kispárnát, és egy kézzel gépeled ezt a majomságot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.12. 15:14:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tudjuk, a jó, neked gyerekek gyilkolása. Annyira nem lepett meg, hogy te támogatsz egy esztelen agressziót. Ezért fizetnek téged.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.12. 15:17:17

@Androsz: ""mint tekintélyre különösebben sokat nem adó európai uniós politikusokat."

Hát, így is meg lehet fogalmazni azt, hogy az uniós főpolitikusoknak nincs tekintélye. "

Úgy tűnik az értő olvasás nem erősséged.

Boldeone2 2022.03.12. 16:34:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Egyik háború vagy nèpirtás sem legitimálja a másikat !

Az oroszok Szíriában " kitettek magukèrt gyilkolásban :
A 2020 report by UN Human Rights Council for the first time directly laid responsibility on Russian Air Force of indiscriminate attacks on civilian targets "amounting to a war crime" referring specifically to extensive evidence on bombing of refugee shelter in Haas and market place in Ma’arrat al-Nu’man in summer 2019.[500]
By 2021 Airwars documented 23,000 civilian casualties from Russian military actions since 2015."

No , meg azt se feledjük : Ukrajna nem támadott meg senkit, Irak igen . Volt ENSZ határozat is a külső beavatkozásról, kb 40 ország csatlakozott a hadműveletekhez

evilwolf 2022.03.12. 16:44:22

Ami ebben a qrvaországban történik, azt a magyar nép teszi lehetővé.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.12. 17:09:39

@Boldeone2: "Irak igen.."Iránt a nyugat és a SZU áldásával, Kuvaitot pedig bő tíz évvel Irak amerikai inváziója előtt. És persze kiderült, hogy Szaddam casus bellikén szolgáló csodafegyverei nem is léteztek..

kvp 2022.03.12. 18:41:55

A gond ott van, hogy nincs jo nagyhatalmi fel a jelen konfliktusban. Vannak az aldozatok es vannak a vilagot iranyito erdekcsoportok. Egyreszt Putyint ugy csobe huztak ahogy csak lehetett. Belement egy nem tul sikeres haboruba. A nyugat, egesz pontosan az USA buntetointezkedeseinek nagyresze ellenben nem oroszorszagot, hanem europat, egesz pontosan az EU tagallamait karositja meg.

A jelen hatalmak amik a fejunk folottt osszecsapnak egyreszt a kinai part es veluk eleg erdekes szovetsegben a globalistak, a globalista iranyitas alatt levo USA es kozvetetten az EU/NATO tagallamok es harmadik felkent Putyin, hata mogott az eleg gyenge orosz gazdasaggal. Jelen helyzetben az USA/NATO/EU csoport sajat magat teszi tonkre gazdasagilag, kozben oroszorszag feleli a tartalekait. A kinaiak meg csak nezi az egeszet es probalnak belole hasznot huzni. Az ukranokat senki nem kerdezte es csak az aldozat szerepet kaptak a vilagtol. (az, hogy sajat vagy masok hulyesege miatt teljesen mindegy, oket is csobe huztak anno az amerikai szponzoralasu majdannal)

Kozben nagy csond van a kinai-globalista viszony tekinteteben, de ne felejtsuk el, hogy a kinai allam tamogatja a globalista vilagkormany letrejottet, ha cserebe ok adhatjak a vezeteset. Ahogy en latom, ha mar nem lesz se mukodo orosz, se mukodo nyugati kormanyzat, akkor majd a globalistak leboxoljak a kinai allamparttal, hogy melyik vezeti az egyesitett Foldet. Koszonhetoen annak, hogy a micimaco fele maoista restauracio megszuntette a kialakitott utodlasi utvonalakat, konnyen vezeto nelkul maradhat Kina. Ekkor a globalistak nyernenek. Csak ido kerdese es ez a 20-30 ev az ami nincs meg Putyinnak, igy elore akart menekulni. Ezzel beleszaladt abba a csapdaba amit az elmult evtizedben keszitettek neki es kozvetve az EU-nak.

Mindezek mellett az EU eppen egy gyors deindusztrializacio kozepen van, kinai tulajdonba kerulnek a meg meglevo gyarak is. Orban meg ott all, hogy szepen lassan nincs olyan oldal, ami garantalni tudna az orszag megmaradasat. Az oroszok szamara ez a regio nem fontos, az EU legszivesebben felszamolna a keleti nemzetallamokat, az USA iranyitoi pedig egy egyseges amerikai-europai egyesult allamokat probalnak osszehozni. Kinat meg irtam fent, nekik nem vagyunk tetel, lassa egesz europa sem. Szoval ha nem tudunk svajci modon fuggetlenne valni (nem tudunk), akkor nem igazan van jelenleg Magyarorszag es a magyar nemzet szamara megmaradasi utvonal. A vilag nagyhatalmai kozos erovel annyira gyorsan elsoportek a 90-es evek ota fennalo vilagrendet, hogy Orban csak nez ki a fejebol, hogy mit tegyen. Nem mintha Horthy jobb helyzetben lett volna, nalla az orszagon beluli arulok eletben hagyasa volt a nagy hiba, mivel a nyugai erok (a nemetek) igy belulrol meg tudtak donteni a rendszeret. (meg a katonai vezerkar is elarulta) Sok millio magyar halott lett a vege. (magyar civilek, katonak, elhurcolt zsidok, mind magyar volt, mindegyikuket elarultak)

Es ezek utan jon Orbanra most eppen egy orszagos valasztas... (kerdes, hogy a lakossag a haborubol valo kimaradast vagy a 2. magyar hadsereg ukran frontra kuldeset tamogatja-e inkabb, mas opcionk nem nagyon maradt es meg az elso is erosen kerdeses latva az EU viselkedeset)

Etniez 2022.03.12. 19:09:42

Orbán egy szélkakas, mindig arra fordul, amerről fúj a haszon.
Semmilyen ideológiában nem hisz, a politikai módszerei egyébként a kommunizmusból eredeztethetőek.

Kádár népe ezt szereti, ezért népszerűsége töretlen.

midnight coder 2022.03.12. 19:12:23

@Boldeone2: Az a megtámadás több mint 10 évvel korábban történt. Az amcsiknak lószarjuk sem volt, nem felhatalmazásuk, nem is az ENSZ zászlaja alatt tevékenykedtek hanem saját szakállukra, pont mint Putyinék. Volt egy-két csatlós ország mellettük, talán az angolok, de alapvetõen az USA volt az agresszor.

Etniez 2022.03.12. 19:12:28

@kvp: egészen értelmes hozzászólás, szokatlan. Nagyrészt egyet is kell értsek, bár az új világrendes konteókban nem hiszek.

midnight coder 2022.03.12. 19:15:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ebben a konfliktusban nincs jó és rossz. Sem a ruszkik nem jók, sem az ukránok akiket konkrétan annyi különböztet meg a ruszkiktól, hogy õk szívatták meg az orosz kisebbséget és õk a gyengébbek, de fordított helyzetben valószínûleg kb. ugyanezt játszanák, lévén hogy pont olyan szélsõséges nacionalisták mint a ruszkik. Kb. a Mi Hazánk ottani megfelelõje. És persze valószínûleg az egész karnevált az USA szervezte a háttérben, õ hülyítette be az ukránokat, maguktól aligha kezdték volna rugdosni a macit. És ebbõl az egészbõl egyedül az USA profitál.

midnight coder 2022.03.12. 19:17:46

@Etniez: Eddig a magyar történelemben ahányszor kiálltunk valamilyen szövetség, elv, stb. mellett, megszívtuk. A II világháborút pedig itt Európában Svájc nyerte, aki készségesen kiszolgálta a nácikat is.

midnight coder 2022.03.12. 19:23:16

@kvp: A globalizációnak és a világkormányos dolognak már rég harangoztak. Jelenleg az amcsik kétfrontos hidegháborút folytatnak a ruszkikkal és a kínaiakkal. Az amcsi terv nyilván az, hogy Putyin jól megbukik, õk meg ráteszik a kezüket a térségre. Ha meg nem jön össze, akkor nem jön össze, elvégre a számlát az ukránok meg az EU fizeti.

A szívás ebbõl az lehet, ha a ruszkik és a kínaiak összefognak. Õk ketten jól ellesznek, az amcsik szívják a fogukat, de alapvetõen õk is jól ellesznek. Európa viszont szopóágra kerül, mert se orosz olaj/nyersanyag, sem kínai termék/alkatrész, illetve lehet hogy jön bármi, csak nem jórárasítva mint eddig. Az EU nevû lufi valószínûleg most fog kipukkanni.

élveteg 2022.03.12. 19:30:08

@midnight coder:

Meg svédország Mindakettőt Mert mindkét hadviselőnek szálította a vasércet Mert volt eszük Így egyiknek sem állt érdekében elfoglalni Kimaradtak a háborúból nem haltak meg svéd emberek ellenben hatalmas profitot zsebelhettek be Ha az ukránoknak lett volna eszük maguk is a semlegességet válasszák Üzletelnek az oroszokkal üzletelnek európával Ehelyett szétlövetik az országukat a semmiért Mert az unióban vesz veszik fel őket a NAtóba nem veszik fel őket Nyerni tehát nem nyernek semmit Max gyönyörködhetnek valamelyik halivúdi sztár ukránzászlós profilképében aki egyébkén ideáig azt sem tudta hogy ukrajna melyik kontinensen van

Etniez 2022.03.12. 19:43:55

@midnight coder: Én meg a kínai összefogásban. Ha Oroszország összefog Kínával, akkor soha többet nem lesz nagyhatalom, előbb kiszívja az erőforrásokat, mint te a szívószálas üdítőt, aztán kukázza.
Már most is övék az orosz pénzügyi rendszer, ha ők lesznek a gáz és olaj vásárlók is, Oroszországnak reszeltek, be lesznek csicskítva (fordul a kocka).

Aztán, ha Kínai nagyon pattog, akkor ő is, megkapja a maga szankcióit, aztán kiből fog pénzt csinálni? Látják most, mit kapott Oroszország, sokkolta őket.

Európába kell hozni a chipgyárakat és újra "gyarmatosítani" kell Afrikát, ezzel Kínát is le tudnánk nullázni.

Etniez 2022.03.12. 19:45:05

@élveteg: Ez nagyon jó duma, de csak akkor lehets semleges, ha van fizikai távolságod Oroszországtól.
Ha szomszéd, akkor vagy szolga vagy ellenség leszel.

Boldeone2 2022.03.12. 20:08:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Egyik háború sem hasonlítható össze a másikkal , de magyar szempontból a lehető legtragikusabb hogy itt Európában , egy szomszèdos országot èrt támadás . A nyugat eszköze a fegyverszállításokon kívül a gazdasági szankciók
Nekünk elemi èrdekünk , hogy Putyin megegyezzen , erre pedig csak úgy van esèly , ha belátja, nemhogy nem nyerhet , nincs zèró összegű játszma sem , de Ukrajna magával fogja rántani előbb- utóbb az autokrata rendszert , meg őt magát is
Háború- ami elkèpesztő drága + a szankciók , mindez együtt brutálisan be fog ütni , sőt, egyre jobban...
Az idő nyilván nem dolgozik senkinek , de egy idő után magával rántja a válság az erősebb hadviselő felet is...
Egy háborús pokol lehet Ukrajnából , jobban mint a mostani, majd egy brutális válsággóc , itt szomszèdunkban. Az orosz sem megtartani nem tudnak egy ekkora országot , reorganizálni meg főleg nem . Ki fizeti a rendvèdelmet, közszfèrat stb...
Csak a nyugat kèpes rendbe tenni Ukrajnát , de az is èvtizedes folyamat ...
Az orosz vigye el a keleti rèszeket , olyan ballasztot kap a nyakába , hogy csak na...10 -15 èv múlva már a donbas fiúk is megbánják hogy Oroszországot választották! A lvivi polgárok már az EU -alapokat fogják akvirálni , ők meg vízumot sem kapnak ....

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.12. 20:14:41

@midnight coder: Én is így látom. Új hidegháború küszöbén vagyunk. Az amerikai külügy és titkosszolgálatok addig kavartak, míg teljes érdekközösségbe késztették az oroszokat és Kínát. Tajvan felkészül..

ember100 2022.03.12. 22:47:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Helló !

Lya és egyedül megváltani a világot :)
Mind a 10-14 millió magyar .Szemben ejrópa 750 miiliójával szemben :)

Halibuli 2022.03.12. 23:42:47

Nem igaz, hogy a Fidesz választási győzelme esetén Mészárosé lesz a MOL és 900 a benzin.

bordon 2022.03.13. 08:05:48

Orbán rendszere csak köldökzsinóron keresztül táplálva életképes. Vagy az oroszoktól vagy az EU oldaláról vár pénzt. A ruszkitól úgy, hogy azok hagyják lopni a közös prokektekből az orbánista oligarchákat. Persze ez a magyarok pénze, ebbe markol bele Orbán és köre.

Ha kilövik Putyint éd elzárják az uniós pénzcsapokat, akkor a rendszer megdől.

Az a vicc, hogy a szintén illiberalizmus felé kacsintgató lengyelek a ruszki közeledtéte hírére azonnal beállnak az európai egységbe, sőt, keményebben lépnek fel, mint mondjuk a németek, olaszok.

Ha Putyin bukik, Orbán rendszere is be fog dőlni.

@Etniez: A kínaiak most a hatalmas pénzügyi szarban lévő oroszoknak segíteni fognak, úgy, ahogy Afrikában és Latin-Amerikában is segítenek, adnak hitelt, amit arra kel fordítani, amireba kínaiak megmondják. Persze ez hitelcsapda, sose fogják tudni visszafizetni azok az országok, ahogy az oroszok se fogják tudni. Így a kínaiak bevásárolják magukat az orosz energiaiparba, bányászatba, mezőgazdaságba. Oroszország ezzel félgyarmati sorba süllyed. Putyin halála után a kínaiak beeegyezésével lesz kijelölve az utódja.

Az oroszoknak annyi, kínai fennhatóság jön rájuk, az orosz nyersanyagokat, olajat, gázt, mezőgazdaság terményeit nem egyszerűem megveszik a kínaiak, hanem ráteszik a kezüket ezekre az ágazatokra. Mindezt a ruszkik öntökönlövése hozza el.

midnight coder 2022.03.13. 08:21:05

@Etniez: Az oroszok 30 éve be vannak csicskítva. Eddig hova jutottak azzal, hogy az EU-nak szállítanak? Pont ugyanott tartanak mint 30 éve: nyersanyagot és energiahordozót adnak el. És ez még mindig egy nagyságrenddel jobb mint Jelcin alatt, amikor ugyanez volt, de az amcsi cégek taligával tolták ki a pénzt az országból, az átlag orosz meg éhezett. A kínaiak elõbb visznek a ruszkikhoz ipart mint az EU. Ha nagyon megnézed, az autóiparon kívül ebbe a régióba sem nagyon jött semmi, a szlovákok is az autóiparból élnek, mi is. Csak ennek az autóiparnak is szép lassan vége, nem kell már bonyolult futómû, sebváltó, kuplung, és millió precíziós alkatrészbõl összetákolt robbanómotor. Ezért fogják megszívni az ukránok is. Az EU-val lényegében semmit nem nyernek, viszont elveszítik a fiatal lakosságukat. Persze, ez is csak addig tart, amíg nyugaton el nem kezd emelkedni a fekália.

midnight coder 2022.03.13. 08:24:42

@bordon: "A kínaiak most a hatalmas pénzügyi szarban lévő oroszoknak segíteni fognak, úgy, ahogy Afrikában és Latin-Amerikában is segítenek, adnak hitelt, amit arra kel fordítani, amireba kínaiak megmondják. Persze ez hitelcsapda, sose fogják tudni visszafizetni azok az országok, ahogy az oroszok se fogják tudni."

Ahogy mi sem. A mi adósságállományunk is emelkedik 89 óta folyamatosan, ahogy szerintem kb. mindenkié az EU-ban. Ami csökken, az max. a GDP arányos államadósság. Ami azért csökken, mert a GDP gyorsabban nõ, mint az adósság. Amivel csak az a baj, hogy míg az adósság egy viszonylag konstans valami, addig a GDP nem. Elég egy válság vagy egy koronavírus hogy pofon vágja - és ezek eddig szerencsére csak ideiglenes hatások voltak. Az igazi baj akkor következik be, ha a dolgok olyan irányba változnak, ami tartós és drasztikus GDP csökkenést okoz.

midnight coder 2022.03.13. 08:29:11

@bordon: "Orbán rendszere csak köldökzsinóron keresztül táplálva életképes. Vagy az oroszoktól vagy az EU oldaláról vár pénzt."

Ahogy az egész magyar politika 89 óta. Elõször az állami vagyont vették meg kabátgombért és adták tovább üveggyöngyért az elvtársak, aztán kezdett csordogálni az EU-s pénz is, 2006 óta meg már egész szépen jövöget. Ezzel együtt, az EU-s pénz igazából kétélû fegyver: igaz ugyan, hogy nominálisan több jön be, de azért mi is fizetünk befelé. És míg befelé a dolog felcímkézetlenül megy, ide már felcímkézve jön. Azaz a bejövõ pénzbõl elvben lehetne akár gazdaságot fejleszteni, ami visszajön abból teret újíthatsz fel sokadszorra, vagy más hasonló olyan dolgot csinálhatsz, ami garantálja hogy a gyarmatból soha nem lesz konkurenciája a régi tagországoknak.

bordon 2022.03.13. 09:20:14

@midnight coder: A kínai nem visz ipart a ruszkiknak, hanem a nyersanyagokat szipkázza kifelé, talicskával tolják ki a pénzt, csak ezt te az amerikainak felróttad, a kínainak meg elnézed.
A kínai gyarmatosítás félgyarmatot eredményez. Politikusok a helyükön maradnak, ha együttműködnek, Putyin után egy Pekingből kijelölt ember lesz beültetve a Kremlbe. Kivéve, ha az oroszok elzavarják Putyint, akkor valószínűleg a kínaiak megvédik a saját befektetéseiket, katonailag is. Bevonulnak az orosz Távol-Keletre, amit ők ősi kínai földnek tekintenek.

szobatars 2022.03.13. 09:50:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Sőt, Amerikában verik a négereket, de ezt már rég tudjuk, szovjet barátaink soha nem felejtették el érvként felhozni, bármi is legyen a vita tárgya.

konrada 2022.03.13. 10:23:19

@Boldeone2: Na ja. Tényleg szívás, hogy Európa belsejében egyetlen olyan országként vagyunk, amelynek a módszerváltás óta két szomszédját is megtámadta valamelyik nagyhatalom.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.13. 10:46:56

@bordon: Megvásárolják az orosz energiahordozókat az EU-val konkurálva. Ennek Szása csak örül..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.13. 10:50:34

@Boldeone2: A nyugat magát sem képes rendbe tenni. Pár évtized, és demográfiai katasztrófa, illetve iszlám dominancia vár rájuk.

nemecsekerno_007 2022.03.13. 12:07:49

Orbán pacifistának maszkírozta magát.

Muhahahahahahaha.

A pacifista Hópihék pedig véres szájjal hajtják a vágóhídra a szlávokat. Mert csak. Mert Putyin.

midnight coder 2022.03.13. 12:56:16

@bordon: Azt, hogy Kína mit fog csinálni, max. találgatni lehet. De az átlag kicsi kínai sem szeret ma már összeszerelgetni, vinnék ki a dolgot Vietnamba, Afrikába. Ami viszont tény, hogy Ejrópa a SZU szétesése óta nem sok mindent vitt oda, csak a naftát szipkázta kifelé. Úgy hogy a legrosszabb esetben is cseberbõl kerülnek vederbe a ruszkik.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.13. 14:53:47

@midnight coder: Az isten szerelmére, és mégis mi a pesszimista??:))

Randy Marsch 2022.03.13. 16:17:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: jaa, amiatt támadta meg amerika évekkel később??

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.13. 16:46:45

@Randy Marsch: Most már emlékszel? Szólj ha az időskori demenciád miatt segítségre van szükséged!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.13. 16:59:58

@Randy Marsch: Kuvaitot, de csak úgy tíz évvel később jutott eszébe az usákoknak megszállni Irakot.

HaD 2022.03.13. 17:37:49

"ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit csinálok..." ez gyakorlatilag azt jelenti hogy hazudtunk reggel délben meg este..." . Hiába no egy az iskorla a komcsi kis agitpropospoknak. ...azt mondj amit amit a "magyar néplélek " hallani akar...amugy meg dehogy egy 56-os forradalmár...úgy tenyésztette ki stumpf a belügyminiszter apósa tudtával engedélyével és utasítási szerint ....a ruszkik meg valszeg igen csak sokat tudnak róla,amivel sakkban tartják ökelmét

apro_marosan_petergabor 2022.03.13. 19:46:36

A Magyaurtól még értelmes, korrekt felvetést nem láttam, csak divat-fröcsögést s libero lózungokat.
Ez most is így van. OV-t (pláne, most választás előtt) így festi le egy dislexiás, parkinzonos festő kezével, akinek a partitúráját hotentotta nyelven írták tükörírással. Olyan is ez a kép, zavaros, s köze nincs a valósághoz.
Persze tudjuk, a libero-bolsevik oldal, olyat, hogy nemzeti érdek nem ismer, csak internacionalizmust, amit hol Moszkvából, hol Brüsszelből, hol New Yorkból írányítanak. Érdekes módon bár az LMBTQXYZ-ben 99 színt el tudnak képzelni, politikában csak az aki nem lép egyszerre nem kap rétest estére klisében tudnak "gondolkodni"(nem tudom, hogy szabad-e ezt a szót itt alkalmaznom, mert túl romantikusan, fantáziadúsan cseng esetünkben...). Azaz kompországnak saját érdekeit kell képviselnie iit, ahol van, s jó viszonyt ápolni a nagyhatalmakkal - minddel - de nem önfeladással. A háborúból pedig kimaradni. Ezt a FIDESZ -KDNP jól csinálja, dacára a dinamikus igénybevételnek, s akár a V4-eken belüli érdekkülönbségek ellenére.
Kétségtelen, a románoknak ez még jobban megy, de ők ezt gyakorlják 500 éve, akkor még Vlachiában éltek és oláhoknak hívták őket, a határuk pedig véget ért a Kárpátok K-DK-D-i határainál, kívülről... s abban az időben az aktuális szultánnak jelentettek Párizs, Brüsszel és New York helyett - Drakula (Vlad Tepes pedig Mátyás király hűbérura volt)
Igy OV 12 éve alatt komoly eredményeket muatott fel a magyar nemzeti érdekérvényesítésben, s reméljük a következő 8 évben - a nem könnyű helyzet ellenére - ezek mégjobban megszilárdulnak.
Az talán kicsit segít, hogy lassan nyugaton is elkezdenek gondolodni az emberek, még ha politikusaik elég lassan is követik őket...

bordon 2022.03.13. 20:12:57

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem simán megveszi Kína, hanem szarér-húgyér ráteszi a kezét az orosz energiaiparra, meg a többire. Pont, amitől a rendszerváltás után irtóztak K-Európában, a rablóprivatizáció. Ezt most az oroszokkal fogják megcsinálni a kínaiak. Mert az orosz akkora neonáci idióta nép, hogy padlógázzal rohant a faszerdőbe.
De ebből se tanulnak, most is az van, hogy mindenki hibás ezért (nyugat, sorogyörgy, elonmusk, ukránok), csak ők nem.

@midnight coder: Te nem látod, hogy az orosz gazdaság azon ágazata, ami az egész rozsdaboglyát vitte a hátán, most a kínaiakhot fog kerülni. Nem az átlag kínaihoz, ami amúgy minden ellenkező hítesztelés ellenéfe ma is összeszerel, hanem a kínai megabankokhoz. Mert a ruszkik akkora náci idióták, hogy beleháborúzták magukat egy csődközeli helyzetbe, lenullázták a vállalataik értékét.
Nagyon nem mindegy milyen kézen van egy ilyen ország szinte egyetlen exportképes iparága, és ha elprivatizálják, akkor normál áron vagy ilyen válság vészforgatókönyves áron teszik.

bordon 2022.03.13. 20:30:29

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Amit a nyugatra elmondasz, az az oroszra ezerszer inkább igaz. Iszlám népek szaporodnak (ezért velük töltik fel a hadsereget is), az orosz etnikum hanyatlik, alkoholizmus, kilátástalanság (két-három nagyvárosban van európai szintű élet, a többi nihil).
Olajvagyona, a földgázkészlete alapján Oroszországban az életszínvonalnak ha nem is katari vagy emirátusi, de nyugati szinten kellene lenni. Ha nem költötték volna fegyverre, amik most csődöt mondtak, egyedül amiatt nyomulhatnak, mert sokat csináltak a vacak tankjaikból, mindig van másik. Amit ugyanúgy ki fognak lőni. Ez vicces Benny Hill show jellegű jelenet lenne, ha nem egy huszadrangú hadsereggel rendelkező ország kenné el a szájukat lépten-nyomon. Nyilván az ukrán nem tud a végtelenségig kitartani, de hogy nem 3 nap alatt érték el Kiivet, hogy az elit ejtőernyősöket és a Specnazt szétlőtték az ukránok, az blama. Mert lehet ezer ócska tankot veszteni, legfeljebb belerokkan a gazdaság. De az orosz etnikum férfitagjai is hullanak, mint a legyek alkoholizmus, háború, drogok, tömeges elvándorolás (brain drain, pláne most, hogy már lassan mindenütt jobb az élet).

BiG74 Bodri 2022.03.13. 20:50:54

@bordon:
Ráadásul akárhogy is nézem, miközben a nyugat csak kifelé vitte a pénzt, akkor hogy lett Oroszország olyan része a nyugati világnak, hogy most tucatjával jönnek el onnan a cégek, hogy a lada inkább renault, az olaj kitermeléshez meg a shell, meg más vitte a tudást, meg a gépeket. Hogy lehet az, hogy bődületes vagyont halmozott fel a ruszki, amit most le is amortizált, mert háborúra kellett, pedig már szankciók alatt voltak. Hogy tucat számra foglalják le a putyinisták villáit, luxus vagyontárgyaikat, bankszámláikat, miközben csak szenvedtek szegények?
A ruszkik most futnak bele egy náluk sokkalta okosabb, erősebb és számítóbb hatalom karjaiba, viszont az a barátság még muladóbb lesz, mint az eddigi nyugatos.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.13. 22:32:34

@bordon: Hát mondjuk egy csecsen zászlóalj igen kis hányada az orosz seregnek. És közel sincs úgy elszemtelenedve az iszlám, mint nyugaton. Talán ezért. youtu.be/CEe17WSAtZc Valamint Putyinnak sokkal több eszköz áll a rendelkezésére a demográfiai viszonyok javítására, mint a pc idióta politikusok által vezetett nyugatnak.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.13. 22:36:49

@bordon: Persze, ahogy simán megvette őket az USA meg a nyugat. Eleinte úgy tűnt, aztán elment Hodorkovszkij jó pár évre kesztyűt varrni a szovjet távol-keletre..

siriq111 2022.03.14. 00:39:55

En mar csak rohogok ezeken az orosz infuenszereken regen.

siriq111 2022.03.14. 00:40:56

Az influenszer hasznalatat sem erdemlik meg.

apro_marosan_petergabor 2022.03.14. 01:05:37

@bordon: Nem sok elképzelésed van sem a katonaságról, sem a fegyverekről, sem a háborúról.
Persze ez nem meglepő, de akkor azért óvatosabban kellene nyilatkozni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.14. 01:09:49

@apro_marosan_petergabor: Pedig a jelenlegi események őt igazolják. Az orosz hadsereg nagyon lebőgött egyelőre.

apro_marosan_petergabor 2022.03.14. 01:14:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor neked se nagyon. Gondolod, annyire egyszerű egy 600e km2-országban, amelynek erős hadserege van ennyit elérni? Miközben folyamatosan supportálják fegyverrel? S úgy, hogy minél kevesebb pogári áldozat legyen?
Ezzel együtt nem sok van hátra az ukrán hadseregből.

Randy Marsch 2022.03.14. 02:35:57

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: hát ez az :D de ezt nehéz értelmezni a libsiknek.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem nem, csak ismét meglepődtem, hogy mennyire képtelenek vagytok értelmezni a világot

Bandibacsi34 2022.03.14. 04:42:40

"De ne tévesszen meg senkit: az orbáni nemzetállam, bármennyire is annak akarja láttatni magát, de igazából se nem független, se nem szuverén – szerencsére!" Na de tessek kerem ezt mas orszagokrol is elmondani X Y Z az USA csatlosa, Oo csatlosa, Kina csatlosa stb.
Mas: lehet egy szolga is önkizsakmanyolo es ostoba, meg szemfules, aki valojaban kihasznalja a gazdat sajat celjai eleresere is(pl. hiaba tiltja a gazda sz. xel(=kereskedik) hazon kivul is. OV realpolitikus, mer nagy lenni es nem a nemzet fogyasaban de gyarapitasaban gondolkodik!

bordon 2022.03.14. 05:44:10

@apro_marosan_petergabor: Veled ellentétben voltam katona. Amit az orosz agresszor bemutatott, az kész lebőgés.
Az első napon robotrepülőkkel precíziós csapásokat mértek az ukrán katonai infrastruktúrára. Aztán jöttek a VDV deszantosok, akik kezdeti sikerek után szét lettek verve. A ruszki helikopterek, repülőgépek elkezdtek potyogni az égből. Az ukránok is, de ez várható volt, sőt, az ukrán flotta nagy része a földön megsemmisült.
De a ruszkik olyan ellenállásba ütköztek, amitől hirtelen kizökkentek a 21. századi hadviselésből és visszaváltottak arra, amihez értenek: nem irányított rakétákkal lőni mindent, ami még áll, majd jöhet a fosztogatás, töneges nemi erőszak.
Az orosz etnikum rohamosan kivérzik, ezért tolják a frontra a burjátokat, csecseneket. Majd jöhetnek az afrikai, szír zsoldosok, mert a városi harcra nem nagyon hajlandóak az oroszok. Amíg 20 kilométerről ágyúzhatnak, rakétázhatnak településeket, addig oké. De inkább menjen a csecsen, burját, arab és afrikai előre a golyózáporba.

Putyinnak sikerült egy országot szétverni, lenullázni egy birodalmat. A sajátját.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.14. 07:33:12

@Randy Marsch: "mennyire képtelenek vagytok értelmezni a világot" - Te dumálsz? Még egy közismert magyar igét sem tudsz jól használni. Érteni és értelmezni. Tudod mi a különbség?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.14. 07:35:01

@Bandibacsi34: Orbán egy hatalommániás, aki annak megszerzése/megtartása érdekében bármikor és bármennyiszer fordít köpönyeget.

Ehetetlen Odó 2022.03.14. 09:58:48

Szánalmas ballibsi agyhalál.
A Zórbán robbantotta ki az orosz-ukrán háborút, monnyuk ki kerekperec...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.14. 10:12:03

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: nem csak a csecsenek. Előbb az orosz desszantosok, akiket mondjuk Kijevben vetettek be, hogy a politikai vezetőket elfogják.
Aztán nem igen haladt a szárazföldi előrenyomulás, hisz már nem volt kit megsegíteni...a desszantosokat kiiktatták.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.14. 10:12:49

@Ehetetlen Odó: nem, birka, Orbán nem Putyin főnöke.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.14. 11:19:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azzal jött, hogy a teljes orosz hadsereget muzulmánokkal töltik fel, ami hülyeség..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.14. 11:26:07

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: az azért elég szánalmas, hogy a Világhatalom oroszok előbb fehérorosz, aztán csecsen, szír, majd börtönből frontra küldött zsoldosokkal próbál "győzedelmeskedni".

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.14. 11:27:52

@Randy Marsch: itt a libsik alatt mindazokat érted, akik nem Putyin hívők?
Mert Orbán sem követi híven a putyini lépéseket, de néhány hozzászóló körömszakadtáig védi azokat.

HaD 2022.03.14. 14:02:08

Az ország védelmi állapotáról hazudni álhíreket kelteni nem Btk.-s ügy???...merhogy ezek a trutymók hazudnak reggel délben és este..(pont mint az elvtársuk)...az hogy a drónok csak úgy repkednek fölöttünk az azt is jelenti hogy monnyuk olyan 30-cal egyszerre a teljes magyar nagyvárosi létet haza lehet vágni(töltettöl függöen)....aztán a NATO tagjaként azt hazudni hogy a fegyverszállítás tilalma(ami persze szintén hazugság)az aztán megörzi majd itt a békét....amíg NATO tag az ország(és ezt ez a banda is megszvazta) addig felvonulási terület hadszintér ha aksrjuk ha nem...hol van az az ellenzék(gyurcsány???pl.)aki megteszi a szüksüeges feljelentést a védelmi kötelezettségek elmulasztása(mint korábban írtam semmilyen fokozott védelmi terv foganatosításának sincs nyoma pl önkormányzati szineken sem)illetve a lakosság hamis informálása miatt olyan helyzetben amikor a ruszkik egy másodperc alatt dönthetnek úgy hogy elejét veszik a fegyverutánpótlásnak...és a Mo.-on épp áthaladó vagy áthaladónak vélt szállítmányok miatt drónokat küldenek a parlamentbe;)???

HaD 2022.03.14. 14:12:26

a rendszerváltó bandát eleve hazaárulásra képezték ki...ezt a leckét valósítják meg....egy gyurcsány nélkül vagy egy soros nélkül(aki pénzelte ezt az "elitet") mi lenne a gumicica??? a cigányok vagy a barna szemüek???...eezek eminens érdeke hogy Mo.-on egy autokratikus rezsim müködjön hogy a lopott zs-t hosszú távon eröszakkal is meg tudják tartani....a ruszki bibsi "elit" is erre gyúrt és ezt a háborút is erre terveték el....ugye senki sem hiszi hogy a világ legnagyobb atonarzenálja komolyan aggódik a nato bövítés miatt??....eleve ott van a NATO a baltikumban(Leningrádtól ködobásra)... amire ökelméknek és a nyugatnak is szüksége van az a 40 millió ukrán mint melós és fogyasztó és a gazdasági potenciáljuk...

Indriq 2022.03.14. 14:39:46

Ugyan már, ovi nem pávatáncos, hanem egy rossz qrva, mindig oda tartja a seggét ahol egy kis meleget remél, nincsennek neki elvei, csak pénzt akar. Annyi esze volt csak, hogy putyonkát másolja a pénz terítésénél.

HaD 2022.03.14. 14:44:18

azorbántrükkök egyike hogy az elsök közt támogatták Ukrajna ejus felvételét(a NATO tagságot meg blokkolták évek óta pedig a sok kedves ottani magyart most nem vinnék a vágóhídra)...miért is???....ök azzal kalkuláltak hogy a ruszkik nyernek(és valszeg nyernek de facto)...és akkor egy Ukrajna tele egy halom ruszki vagy ruszkibarát oligarchával milyen jól jönne ökegyelmének az eju szétkurásához...sztem ügyes...föleg hogy elnézik neki a trükközést...mert hogy ö csak puszta ukrán szeretetböl támogatta nagy rössel az eju tagságukat(szerencsére az ejunak leesett hogy nem olyan forrón kell enni a kását:)),,,hirtelen nem lett érdekes a magyar nyelv ügye...ugye???

Indriq 2022.03.14. 14:47:27

@Bandibacsi34: "OV realpolitikus, mer nagy lenni es nem a nemzet fogyasaban de gyarapitasaban gondolkodik!"
És melyik részen sikerült? 12 év összegzése alapján a lakosság továbbra is fogy, az államadósság ismét 80% körül mozog, az infláció 8,5 % és felmenőben, benzinHIÁNY van( mint az átkosban) és hatósági áras élelmiszerek ( dettó mint az átkosban)
ovi ezen 12 éve TELJES CSŐD a lakosságnak csak az fütyesz rokonságnak volt jó

BiG74 Bodri 2022.03.14. 14:50:58

@Indriq:
Meg másolja a hatalmi berendezkedését is, csak hát neki jelentős gát a Eu,még.

HaD 2022.03.14. 14:53:30

@Indriq: hazaáruló leginkább...az un rendszerváltó elvtársaival odalökték az országot a nyugatnak pusztán azért hogy amit csak tudtak elragadjanak a zsákmányból...semmilyen indok nem volt arra pl hogy a demjánék(csányi patrónusa) 30-40 %-os kamattal megöljék a gazdaságot...a termelö potenciált lehette volna simán finanszírozni pl okmányos ügyletekkel rövid távon,de ehelyett a cél érdekében két év alatt "bebizonyították" a kamataikkal hogy életképtelenek a magyar üzemek(ipari mg.-i stb) majd matócsival az élen széprivatizálták....és a teljes magyar piacot valamint a magyar cégek által lefedett külpiacikat odalökték a nyugatnak...korábban a tetves qrva anyjuk meg apjuk tette ugyanezt csak a ruszkik irányában...miután megszedte magát ez a tolvaj banda(lfszt galamb meg lfszt hélya...piti kis görények)büdös lett nekik a demokrácia...na ezért kell nekik a putyni autokratikus modell...lfszt unortodox ez...mezei hatalom átmentés 40 év alatt....nem nagy idö.

HaD 2022.03.14. 15:03:11

@BiG74 Bodri: "még"...amennyiben a ruszkik húzása abban az irányba megy el hogy az eju lakosságának "kicsit" szarabb lesz a kis élete úgy fognak megerösödni a szélsöséges irányzatok...ezekre pedig az adott rezsimek el fognak mozdulni az autokratikus modellek felé..igazolva látják majd söt szükségszerünek hogy erösítség az államok rendörállami szerepét...aztán hogy hol milyen formában mondják majd meg hogy ki a szélsöséges (fasiszta kommunista cigány zsidó...magyar...román...)azt majd a manipulációs metodikák elökészítik....kis hazánkban élen járnak orbáncék hogy gyorsan "recsken" találja majd magát a "szélsöséges" újságíró tüntetö tanár diák orvos melós ....nagy pofájú terrorista....hacsak nem jön egy jó kis marsall terv;)....és az amcsi bibsik nem engedik ki a Nyugat-európát a markukból(merkellnek majdnem sikerült a ruszki haverjával:))

HaD 2022.03.14. 15:16:37

@Ehetetlen Odó: nem ö robantotta ki de qrva jól jön neki...mivel az érdeke ezért nyílván ha csak a háttérböl putyint biztató poziból is de pici része van benne....az monnyuk már nem pici hogy a nylevtörvény miatt akadályozta hogy ukrajna NATO tag legyen -ez esetben ma nem lenne háború -....most valahogy nem volt érdekes a nyelvtörvény mikor rohant az ukrán ejus jelöltséget támogatni...miközben a magyarok meg szívnak az orosz háborúsdi miatt ukrajnában...konkrétan meghallnak bmeg afszom tudja milyen ukrán falu védemében:(:(...ugyanígy sikkasztották el Erdély önállóságát anno a román csatlajozáskor pl....elkezdtek arról népszavazgatni hogy legyen e kettös állampolgárság...mi a lfszért nem arról népszvaztattak meg minket hogy támogassa e a magyar kormnány vagy vétózza meg a román csatlakozást???....nos???...erröl ennyit...ez a te magyarbarát népnemzeti kurmányod bmeg

BiG74 Bodri 2022.03.14. 16:21:56

@HaD:
A vázolt kép Európai Unió szétesése és visszasüllyedése a nemzetállamok marakodó korszakába, amiben csak a legerősebbek élnek túl, és a köpönyegforgatók, akiknek valójában felejtős anemzetiségük.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.14. 16:29:44

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hogy minél kevesebb orosz haljon meg a várható súlyos városi harcokban. A franciáknak meg idegenlégója van, nem?

midnight coder 2022.03.14. 21:25:04

@HaD: Akár erre megy ki akár nem, de a végeredmény ez lesz. Ebben a háborúban az ukránok mellett leginkább az EU húzza a rövidet. Illetve persze az oroszok is szívnak majd, de nekik ez kevésbé hat az újdonság erejével mint a nyugat-európai lakosságnak.

midnight coder 2022.03.14. 21:27:37

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nekem gyanús ez a Kovács honvéd. - De miért? Hiszen õ lõ a legpontosabban a században! Igen, ez igaz. De vajon miért törli le az ujjlenyomatokat a fegyverrõl minden sorozat után?

midnight coder 2022.03.14. 21:32:22

@BiG74 Bodri: Az EU-ban a nagy békesség forrása a nagy jólét, és nem a különféle színû balliberáltak országlása. Ez inkább csak következmény: a választópolgár a túl nagy jólét hatására leszokik a gondolkodásról. Ez az egy haszna meg lesz a dolognak: ez a problémája valószínûleg az európai polgárnak hosszú idõre el fog múlni. Minél tovább tart ez a dolog és fõleg az embargó, annál inkább.

A vicces az az egészben, hogy ezt az egészet elég jó eséllyel nem az amcsik fogják megnyerni, hanem a kínaiak. Nekik pottyan majd az ölükbe az orosz piac, nyersanyag, energia, kaja. Az amcsik meg a hajukra kenhetik a hidegháborújukat.

Randy Marsch 2022.03.15. 01:48:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: látom te nem :DDD

vedd be a fogvédődet, hátha akkor jobban megy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.15. 07:28:47

@Randy Marsch: Még mindig nem dolgoztad fel? Pedig mindennapos dolog meccs előtt betenni a fogvédőt. Tudom a félelmetes külsőm és a fogvédő egyszerre sok volt neked. Így összeszartad magad és mindenki kiröhögött téged. Próbálj meg túllépni rajta! :-))

ulpius66 2022.03.15. 07:35:14

Gyertek ki a BÉKEMENETRE!!!!!!!!!!!!!!

A VILÁG EDDIGI LEGHATALMASABB - TÖBB MINT FÉLMILLIÓS - BÉKETÜNTETÉSE AZ UKRÁN-OROSZ HÁBORÚ ELLEN!

HA BÉKÉT AKARSZ, GYERE VELÜNK!!!

BESZÉDET MOND ORBÁN VIKTOR, A BÉKE HÍRNÖKE!

midnight coder 2022.03.15. 08:54:52

@ulpius66: Orbán bárminek a hírnöke amirõl azt gondolja, hogy a karrierjét segíti. A békedemonstráció pedig kb. annyit segít mint ha a pápa imádkozik a békéért. A hívek kicsit jobban érzik tõle magukat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.15. 11:16:23

@midnight coder: nos, szerintem az EU ebből akár jól is kijöhet. A történtek erősítik az együttműködést, felgyorsítják az alternatív energia használatát, függetleníti a kontinenst az oroszoktól.
Ha Kína megszerzi az orosz energiaforrásokat, akkor Oroszország járt a legrosszabbul. Csatlósukká vált.

Az orosz gazdaságot Putyin amúgyis tönkretette. Ebből a gdp-ből újraépíteni a hadsereget, és még fejődni is...ugyan, az ország olaj és gázexportból él, amúgy sem túl sikeresen.
Az olaj és gáz nem a jövő...

apro_marosan_petergabor 2022.03.15. 11:40:35

@bordon: Azt nem tudom, hogy honnan tudod, hogy voltam-e katona, vagy sem, de rajtad nem segített az, hogy bokorugró voltál. Kissé elhamarkodott a véleményed...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.15. 12:36:08

@bordon: A megszálló erők töredéke csecsen. De egyébként a franciákért is az Idegenlégió vérzik, nem?

Randy Marsch 2022.03.16. 00:12:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mostmár meccs előtt? előtte még portázás közben volt a sztori.

pista18727 2022.03.21. 00:28:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @parttalan: @midnight coder: @csakeztengedte: @ez a nevem senki: @Androsz: @Boldeone2: @evilwolf: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @kvp: @Etniez: @élveteg: @ember100: @Halibuli: @bordon: @szobatars: @konrada: @nemecsekerno_007: @Randy Marsch: @HaD: @apro_marosan_petergabor: @BiG74 Bodri: @siriq111: @Bandibacsi34: @Ehetetlen Odó: @Igazamvanvagyigazamvan?: @Indriq: @ulpius66:
Ez a blogger úgy döntött, hogy a nácik és embertelen pszichopatákat öleli keblére, és szopja le, és engem tilt ki. Úgy döntött, hogy náci csicskás lesz. Hogy erejét megfeszítve küzd a nácikért, ahelyett, hogy letiltaná őket. Úgyhogy ez a blog is megkapja a méltó büntetését. Egyszerűbb lett volna a helyeset dönteni, a helyeset cselekedni, és kevesebbet is szívtál volna, te kis idióta, hiszen a nácik és pszichopaták hülyék ahhoz, hogy úgy szopassanak, ahogy én szopatlak. Most szopsz is, és ráadásul a rossz oldalra is álltál. Csak egy bocsánatkérésbe, és a nácik törlésébe kerül, és mindjárt rendben lesz a blogod. Mégiscsak helyesebb, és szárazabb, tisztább érzés is egyben.

pista18727 2022.03.21. 07:58:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @parttalan: @midnight coder: @csakeztengedte: @ez a nevem senki: @Androsz: @Boldeone2: @evilwolf: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @kvp: @Etniez: @élveteg: @ember100: @Halibuli: @bordon: @szobatars: @konrada: @nemecsekerno_007: @Randy Marsch: @HaD: @apro_marosan_petergabor: @BiG74 Bodri: @siriq111: @Bandibacsi34: @Ehetetlen Odó: @Igazamvanvagyigazamvan?: @Indriq: @ulpius66: @pista18727:
Ez a blogger úgy döntött, hogy a nácik és embertelen pszichopatákat öleli keblére, és szopja le, és engem tilt ki. Úgy döntött, hogy náci csicskás lesz. Hogy erejét megfeszítve küzd a nácikért, ahelyett, hogy letiltaná őket. Úgyhogy ez a blog is megkapja a méltó büntetését. Egyszerűbb lett volna a helyeset dönteni, a helyeset cselekedni, és kevesebbet is szívtál volna, te kis idióta, hiszen a nácik és pszichopaták hülyék ahhoz, hogy úgy szopassanak, ahogy én szopatlak. Most szopsz is, és ráadásul a rossz oldalra is álltál. Csak egy bocsánatkérésbe, és a nácik törlésébe kerül, és mindjárt rendben lesz a blogod. Mégiscsak helyesebb, és szárazabb, tisztább érzés is egyben.
süti beállítások módosítása