MaGYAUR

MaGYAUR

A kereszténységre hivatkozó putyinista jobboldal barbár tombolása a szomszédban

Feledy Botond Ukrajnára vonatkozó helyzetjelentése

2022. április 09. - Magyaur
Feledy Botond helyzetjelentése:
Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb fordulópontok az elmúlt időszakból.
1. Évekkel ezelőtt beszélgettem Christina Lamb-bel, aki az egyik legkiválóbb kortárs háborús tudósítónő. Az életét immár arra tette fel, hogy a nemi erőszakot mint háborús fegyvert elismerje a férfivezérelt világ. Most ugyanezt látjuk a bucsai kivégzések árnyékában. Óvóhelyről kirángatott és megerőszakolt lányok és nők. Erről szóló egyes videók már a pornómegosztókon. A családfő(k) kivégzése után meghurcolt asszonyok. Félmeztelen, összefagyott tetemek. Kivert fogú nemi-erőszak áldozat, és mások, akik meg se tudnak szólalni. Önkéntes pszichológusok és nőgyógyászok, sebészek nyújtanak ellátást a túlélőknek. A másik oldalon… ez a barbárság csimborasszója, a civilizáció vékony hártyájának teljes felégetése. Több helyszínen, hasonló időben. Nehéz nem arra gondolni, hogy tudatos gondatlanság ill. szándékosság van az orosz vezetés részéről ebben.
2. A magyar külpolitikai kommunikáció a választások után kifejezetten felpörgött: kiderült, hogy a magyar kormány hajlandó lenne rubelben is fizetni az orosz gázért (elsőként jelezték ezt a NATO-tagok közül, a megcáfolt szlovák miniszter után). Hétfőn még arról beszélt Kaczynski, hogy megvárja a választások végét azzal, hogy hogyan alakul a magyar vélemény az orosz aggresszióról, ma már szemorvoshoz küldte az ötödik kormányát alakító magyar miniszterelnököt, mivel a bucsai mészárlást az “nem látja”. Nem ígér ez sok jót a már felfüggesztett visegrádi együttműködésnek (erről is a lengyel oldal beszélt korábban, hogy “néhány hétre” felfüggesztették…). Eközben a Fidesz európai parlamenti delegációja megszavazta az EP határozatát az Oroszországgal szembeni szankciók kiterjesztésének szándékáról. (Szépséghiba: nem rendelkezik jogi erővel a határozat.)
3. A katonai helyzet átrendeződött: Kijev környékén érezhetően kevesebb csapat maradt orosz oldalról, az átcsoportosítás teljes erővel zajlik a donyecki-luhanszki csatamezőre keletre. A következő hetekben egy nagy, konvencionális ütközet biztosan lesz az ukrán katonaság fő ereje és a feltáplált orosz támadók közt ebben a térségben. Az oroszok megpróbálják az ukrán csapatokat bekeríteni három oldalról. A civil lakosságot gőzerővel menekítik. Oroszok az ukrán infrastruktúrát (üzemanyag, hadiipar, egyéb termelési központok, kritikus infrastruktúra) következetesen rombolják, rakétázzák, bombázzák. Az ukránok az első ismert sikeres ellencsapáson túl vannak, amely már orosz területen álló üzemanyagtározót semmisített meg. Mariupol várhatóan elesik a következő napokban. Odesszában kilőtték az ország legnagyobb olajfinomítóját. Üzemanyagválság következik Ukrajnában (eddig se volt egyszerű a civileknek tankolni).
4. Európai oldal: Épp legutoljára Szlovákia jutatott a határra egy komoly fegyvert, egy S-300-as, jól használható légvédelmi rendszert (mégha régebbi modell is), eközben a szlovák miniszterelnök Kijevbe tart. Ferenc pápa szintén kijevi látogatásról beszélt. Az európai területről kiutasított orosz kémek száma tovább nőtt. A baltiak haladnak a gázról való leválással. Az Európai Bizottság előállt azzal, hogy közös beszerzést hogyan lehetne megszervezni gáz és olaj vonalon. Az ENSZ felfüggesztette az oroszokat az emberjogi bizottságból.
5/1. Kis színes a kibertérből: A CCTV kamerákat arcfelismerés céljából (is) feltörték az ukrán-párti #Anonymus hackerek, állítólag a belarusz-lengyel és orosz-belarusz határokon ezeket le is kapcsolták előre. A számtalan feltört és leakelt adatbázis feldolgozása még nagy erőkkel zajlik sok helyen. (forrás: cyberthreat.report)
5/2. Bónusz a kibertérből: Észt hackerek lokalizálták a bucsai katonai műveletben résztvett orosz katonák lakcímét, hogy hol élnek hivatalosan. Az ukrán-orosz háborúban elkövetett kegyetlenségek így válnak generációk terheivé, itt már nem lesz oroszbarát rész Ukrajnában nemhogy most, de évtizedekig. (forrás: cyberthreat.report)
Nem látni a háború végét. Putyin távozásával érhet csak véget igazán. Egy kínai lapban (SCMP) már az ukrán újjáépítésről jelent meg felvetés. Stoltenberg NATO-főtitkár is elhúzódó háború eshetőségére figyelmeztet. A tárgyalások esélyei romlottak a héten, a nagy csata előtt aligha lesz érdemi diplomáciai lépés.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8517801339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2022.04.14. 10:27:29

@arthurthedent: "A papok a lélek, a testvérek a test ápolására szentelik magukat megfelelő képzés alapján. Különösen a haldoklókkal törődtek, a nép ezért nevezte el a kamilliánusokat a Jó Halál Atyáinak. Fekete reverendájukon vörös posztóból keresztet viselnek, ami a vért, a szenvedést és könyörületességet szimbolizálja. 1859-ben Jean Henri Dunant, a Nemzetközi Vöröskereszt megalapítója látta a kamilliánusokat a solferinói csatánál a sebesült katonák ellátásában. Intézményét ezért nevezte el Vöröskeresztnek."

arthurthedent 2022.04.14. 10:30:18

@Tapi2021: "The red cross emblem was adopted under the original Geneva Convention of 1864. It's an inversion of the Swiss flag (a white cross on a red background). This recognises the historic connection between Switzerland and the original Geneva Convention. The red cross emblem has no intentional religious meaning."

"1936. évi XXX. törvény
a hadrakelt seregek sebesültjei és betegei helyzetének javítása és a hadifoglyokkal való bánásmód tárgyában Genfben 1929. évi július hó 27. napján kelt egyezmények becikkelyezéséről * "

"Svájc iránti tiszteletből a szövetségi színek felcserélésével létesített címerkép, azaz fehér alapon nyugvó vöröskereszt, megmarad a hadsereg egészségügyi szolgálatának jelképeként és ismertetőjelként."

Tapi2021 2022.04.14. 10:31:27

@arthurthedent: Aki még nem látta át, hogy kinek a bábjátéka fo9lyik Ukrajnában évek óta, az sajnos már nem is fogja. :-(

Tapi2021 2022.04.14. 10:32:48

@arthurthedent: 1859 sokkal korábban volt! 1582 pláne!

arthurthedent 2022.04.14. 10:36:56

@Tapi2021: "Intézményét ezért nevezte el Vöröskeresztnek."

Az megvan, hogy én a vöröskereszt jeléről, nem a nevéről írtam? Szeretem azt hinni, hogy óvatosan fogalmazok... :)

arthurthedent 2022.04.14. 10:38:23

@Tapi2021: "Aki még nem látta át, hogy kinek a bábjátéka fo9lyik Ukrajnában évek óta, az sajnos már nem is fogja. :-("

Aki nem látja, hogy mindkét fél próbálta befolyásolni a helyzetet, az már nem is fogja megérteni.

Tapi2021 2022.04.14. 10:39:22

@midnight coder: Közben is történt ez-az Ukrajnában. Pl. Havi 50 ezer dollárért lobbizott az ukrán oligarcháknak Biden fia az akkor alelnök apucinál későbbi elnöknél, az ukrán érdekekért, az amerikai fegyverekért... kaptak is vegyi és biológiai fegyver laborokat, fegyvereket..., de nem eleget, most végre dől a fegyver, meg a HITEL Ukrajnába!
Szóval, ugye kinek jó ez? ...

Tapi2021 2022.04.14. 10:40:16

@arthurthedent: A jel is a kammilliánusoktól van!

Tapi2021 2022.04.14. 10:41:47

@arthurthedent: A "mindkét" az már haladás!
Már csak azt kell felismerned, hogy Ukrajna mitől olyan bátor? (Mert az USA áll mögötte.)

arthurthedent 2022.04.14. 10:43:19

@Tapi2021: "Fekete reverendájukon vörös posztóból keresztet viselnek,"

Gekete alapon kereszt, aminek az alsó ága hosszabb. A vöröskereszt szimbóluma ezzel szemben fehér alapon vörös, egyenlő ágú kereszt. Most menj és nézd meg a svájci zászlót és olvasd el a törvényt, ami konkrétan kimondja hogy néz ki a vöröskereszt jele és miért néz ki úgy.

Persze, vannak keresztényi gyökerei, európában mindennek vannak keresztény gyökerei, mert a kereszténység volt az államvallás majdnem kétezer éven keresztül. Amit mondtam arra viszont nemzetközi megállapodás és magyar törvény is van, megalapozott amit írtam, be is idéztem a forrásaimat.

arthurthedent 2022.04.14. 10:47:49

@Tapi2021: "Már csak azt kell felismerned, hogy Ukrajna mitől olyan bátor? (Mert az USA áll mögötte.)"

Oroszország mitől olyan bátor? Felteszek egy fontos kérdést:

Szerinted oroszországnak akkor sem lett volna más választása mint megszállni ukrajnát, ha történetesen nincs egymillió katonája meg vagy 7000 atomfegyvere vagy lehet, hogy akkor találtak volna más megoldást is?

Ez ám a k.rva nagy kérdés. Akinek fegyvere van, annak sokszor nincs más választása, azt sokszor provokálják, az sokszor sajnos kénytelen használni a fegyvert... kivéve persze akkor, ha a másik oldalon is hasonló erő, hasonló fegyver van. Ha ukrajnának is hasonló katonai képességei lennének mint az oroszoknak, akkor az oroszok hamar találtak volna valami más megoldást.

ulpius66 2022.04.14. 12:42:13

@arthurthedent: "Oroszország mitől olyan bátor?"

Oroszország attól ilyen bátor, mert Magyarország áll mögötte!

Sir Gombóc 2022.04.14. 12:47:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: erre azért ne vegyél mérget. Akkor bukják a szavazóik jó részét (akiket onnan ismerek, mind rühellik Orbánt).

Sir Gombóc 2022.04.14. 13:10:44

@HgGina: mitől pörkölődött volna meg? Nem vagy túl okos, ugye?

Sir Gombóc 2022.04.14. 13:16:20

@kivagyokakadva: az oszlophoz kikötözős "játékról" volt szó többször is, a fosztogatókkal szemben jártak el így..
Egy rakás ilyen kép/videó található.

Sir Gombóc 2022.04.14. 13:22:24

@nemecsekerno_007: Iraknak voltak vegyi fegyverei még az iráni háború idején (ahogy Iránnak is), bevetették többször is. Így a feltételezés nem volt légből kapott.
www.origo.hu/nagyvilag/20030306britek.html

ez a nevem senki 2022.04.14. 13:24:14

@Sir Gombóc: az megvan amikor
ukrán források közöltek 1 képet
bombatámadásban +halt 10 civil
kép: 3 letakart (holt?)test fekszik a városban
rombolás nyomai sehol
pár óra múlvan változás:
uaz a kép nagybetűs cím (ingyeksz): az oroszok ukrán cuvileket lőttek agyon
valaki szólhatott ez nagyon gyenge kép bomba találathoz

úgy higgyél az ukrán propnak mint az orosznak

Sir Gombóc 2022.04.14. 13:25:39

@midnight coder: És ha az EU nagyon oda akart volna Pl. ipart telepíteni, simán megtehette volna.

Ha nem "telepítettek", építettek, szálltak volna be az ottani termelésbe, akkor mivel magyarázod azt a problémát, amit az ukrajnai üzemek leállása okoz az európai gazdaságban?

Sir Gombóc 2022.04.14. 13:38:12

@ez a nevem senki: amíg nincs több forrásból megerősítve, addig fenntartással kell kezelni mindent, elég nagy a káosz. De igazolt hírek, képek is vannak bőven. (az indexes médiamunkások sem feltétlenül kellően körültekintőek, ahogy más hírportáloknál is tetten érhető ez). Kis utánajárással azonban a legtöbb kép/videó eredetisége vagy hamissága kideríthető.

kivagyokakadva 2022.04.14. 13:46:48

@Sir Gombóc: Azert egy novel nem igy kellett volna banni, ha fosztogato is (bar en ketlem, hogy az). Lattam olyan kepeket, de azok mashogyan vannak kikotve. Szerintem o csak egy orosz szinpatizans, azert kapott dadat...

arthurthedent 2022.04.14. 13:49:58

@Sir Gombóc: "Ha nem "telepítettek", építettek, szálltak volna be az ottani termelésbe, akkor mivel magyarázod azt a problémát, amit az ukrajnai üzemek leállása okoz az európai gazdaságban?"

Merthogy onnan szállítanak dolgokat európába?

arthurthedent 2022.04.14. 13:51:56

@nemecsekerno_007: "Szalmabáb érvelés. Gratula."

Nem érveltem, gúnyolódtam a dedós beszólásodon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 14:02:33

@ulpius66: "Nagyon várom mán a háborút! " - te mocsok aki ilyeneket írsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 14:04:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Rengeteg bizonyíték van. Már te is érzed milyen mocsoknak vagy a támogatója, csak ennyi maradt hogy kántálod hogy nincs bizonyíték. Ritka undorító féreg vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 14:06:06

Hogy mindenki figyeljen! kivagyokakadva által linkelt orosz videók között vannak vírusos fájlok. Az én védelmi szoftvereim vírusveszély miatt nem is hajlandók megnyitni az oldalt.

ez a nevem senki 2022.04.14. 14:23:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: simán lejátszom vírusirtó nem jelez, tűzfal köszöni minden redben

ez a nevem senki 2022.04.14. 14:26:19

a telegram mióta orosz?
a kúrt urfi ebben is szak értő

arthurthedent 2022.04.14. 14:38:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Már te is érzed milyen mocsoknak vagy a támogatója"

Hát én ebben azért nem lennék olyan biztos. :D Amikor a birkáknak ilyen magas szintű gondolatokat tulajdonítasz az valójában antropomorfizmus. ;)

ez a nevem senki 2022.04.14. 14:44:28

Ukrán–magyar kettős állampolgársággal rendelkező, de magukat magyar útlevéllel igazoló ukrán menekültek nem számíthatnak semmiféle hatósági segítségre Csehországban – hívta fel a figyelmet Vít Rakusan cseh belügyminiszter.

hoppá
remélem az eu gyorsan odacsap a csecseknek

A cseh hatóságok az Ukrajnából elmenekült romákkal összefüggésben szembesültek a kettős állampolgárság problémájával: számos roma menekültnek az ukránon kívül magyar útlevele is van.

A magukat magyar útlevéllel igazolók Csehországban nem jogosultak ideiglenes védelemre, sem szociális segélyekre. Az ideiglenes segélyekre csak az ukránoknak (állampolgároknak) van joguk

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.14. 14:51:10

@ez a nevem senki: "
most sorold el azokat
melyek arról híresek"

És ezzel mennyiben cáfoltad az oroszok kegyetlenkedéseit?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.14. 14:53:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: például elég ritka a 3 éves katona, te sérült.
Például nem elfogadott a hadifoglyok kínzása, kivégzése.

eszti..... 2022.04.14. 14:55:32

@kivagyokakadva:

oroszokazigazsagoldalan... .. micsoda sokatmondó link! ))))))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.14. 14:56:37

@midnight coder: "csináltak az oroszok a II világháború alatt és elõtt, akkor ahhoz az is hozzátartozik a dologhoz, hogy azok az "oroszok" nem csak oroszok hanem ukránok is voltak"

Rossz érvelés. Az, hogy ukránok is voltak, nem jelenti azt, hogy oroszok nem voltak, mégkevésbé nullázza a mostani kegyetlenkedését az oroszoknak.

Nem érv, hogy amiért a szovjet hadseregben ukránok is voltak, ezért rendben van, ha most 3-4 éves gyerekeket ölnek meg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.14. 14:58:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: bocs, a RIA Novosztyi szerint vannak mészárlások, sőt, elvárhatóak, mert ki kell irtani a neonácikat...
A f.szé' nem olvasol orosz putyinista lapokat???

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.14. 15:02:25

@ulpius66: pedig Oroszország visszatekinthetne a közelmúltra...az orbáni átok. Tudod, aki Orbán barátja volt, valahogy mindig megszívta...

eszti..... 2022.04.14. 15:04:27

@ez a nevem senki:

Szövegértelmezési gondjaid vannak?

"A magukat magyar útlevéllel igazolók Csehországban nem jogosultak ideiglenes védelemre, sem szociális segélyekre. Az ideiglenes segélyekre csak az ukránoknak (állampolgároknak) van joguk."

Azok nem jogosultak Csehországban ellátásra, akik csak és kizárólag magyar útlevéllel igazolják magukat.
Olvasd már végig a magyar nemzet cikkét! Vagy kérj segítséget.

kivagyokakadva 2022.04.14. 15:13:56

@eszti.....: Mi van? Faj, hogy nemcsak ukran propaganda van? Normalis ember megnezi mind a ket oldalt, nem pedig szemellenzosen csak az egyiket.

eszti..... 2022.04.14. 15:18:25

@kivagyokakadva:

Nézzed, bakker! Ha a másik oldalra vagyok kíváncsi, majd elolvasom az izvesztyiját vagy egyéb orosz napilapot.

eszti..... 2022.04.14. 15:27:14

@ez a nevem senki:

Különben egy uniós tagállam miért kezelné menekültként egy másik uniós tagállam útlevelével rendelkező személyt?

Almandin 2022.04.14. 15:54:10

@arthurthedent: Valóban, inkább fasiszta, nem náci. A nemzetiszocialisták ugyanis a köznépnek is nagyobb életszínvonalat biztosítottak, putlerék pedig teljesen kifosztják őket, az átlag orosz szegény. Ezzel nem akarom még véletlenül se védeni a nácikat, csak ténymegállapítás. A nevében is benne van, hogy nemzeti és szocialista. Putyin inkább imperialista-kapitalista-soviniszta. Még annyit se csorgat vissza a saját népének, mint az az átokverte Hitler tette.

ez a nevem senki 2022.04.14. 16:08:13

@eszti.....: Ukrán–magyar kettős állampolgársággal rendelkező...

csak az első pár szót kellett volna felfognod

az index.hu cikkből

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 16:09:52

@Almandin: Na! Végre valaki tudja mi az hogy náci. A sok illibsi nyakra-főre használja és azt sem tudják mit jelent.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 16:15:43

@ez a nevem senki: "a kúrt urfi ebben is szak értő" - sajnálom hogy a lángeszem ragyogása elvakít téged és ezt nem bírod feldolgozni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 16:17:46

@ez a nevem senki: "simán lejátszom vírusirtó nem jelez, tűzfal köszöni minden redben" - aztán ha kapsz egy levelet hogy fizess bitcoinban, hogy visszakapd az elkódolt fájlaidat, akkor majd fogsz sírdogálni.

nemecsekerno_007 2022.04.14. 16:20:08

@arthurthedent:
Maga gúnyolódik velem Sáfránek.
Mennyibe is került nekünk ez az Összefogás?!

:)))))))

kivagyokakadva 2022.04.14. 17:10:24

@eszti.....: Ez igy van az indexen:

"Ukrán–magyar kettős állampolgársággal rendelkező, de magukat magyar útlevéllel igazoló ukrán menekültek nem számíthatnak semmiféle hatósági segítségre Csehországban – hívta fel a figyelmet Vít Rakusan cseh belügyminiszter."

Vagyis, ha a kettos allampolgarsagu a magyar utlevellel igazolja magat, akkor nem szamithat semmire.

kivagyokakadva 2022.04.14. 17:12:35

@eszti.....: Az a te bajod, hogy honnet tajekozodsz...

taga20 2022.04.14. 17:16:21

@kivagyokakadva: az a baj fityeszdroid, hogy ez már a századik nicked, és egy szargerincű suttyó vagy, ahogy a csutigazdád!

evan!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 17:28:43

@kivagyokakadva:

ADATOK
kivagyokakadva
0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2022.04.13. óta tag.

taga20 2022.04.14. 17:36:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: erről dumáltam.
ez egy kibaszott putyinféreg, aki mérgezi a moslék háborús bűnös putyinbanda propagandájával a közösséget.

u.i.: jut eszembe, leninnel mi van? kezdek aggódni érte!:)))

a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2Fmedia%2FVg0JstydL8HCg%2Fgiphy.gif&key=oox2P4wqu-eHEoCaxViCdw&w=800&h=200

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 17:40:04

@taga20: Megunták a nővérek és a fejére húzták a saját szaros pelenkáját. Még nem heverte ki a sokkot.

taga20 2022.04.14. 17:46:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

szerintem inkább elvitte a szíve, me annyira nyert az istene, a csutimaffiageci.

én szerettem a zenéjét a munkásőrnek:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 17:58:18

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Jó poén volt. :-))

@taga20: Átvitték biztos a pszichiátriára, ott meg nem nem kaphat számítógépet.

taga20 2022.04.14. 18:00:47

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: vagy putler a büszke moszkvá cirkálót!:)))

arthurthedent 2022.04.14. 21:58:11

@kivagyokakadva: "Faj, hogy nemcsak ukran propaganda van? Normalis ember megnezi mind a ket oldalt, nem pedig szemellenzosen csak az egyiket."

Ez a szokásos "biztos középen van az igazság" csúsztatás. Láttam egy csomó riportot orosz fiatalokkal, akiket megszólítottak az utcán. Majdnem mind azt mondta, hogy nem hisz az ukránoknak, merthogy mindkét oldal nyomja a propagandát.

Valójában az orosz hazugsággépezetnek pont ez a célja:
1) Ha elhiszed amit mondanak nyertek vele.
2) Ha azt gondolod, hogy az igazság valahol félúton van, nyertek vele.
3) Ha azt mondod, hogy egyiket sem hiszed el, nyertek vele.

Valójában teljesen felesleges megnézni az orosz híreket, jelentéseket, nyilatkozatokat. Hazudnak. Mindig, mindenben hazudnak. Dedós módon, primitíven, eszetlenül hazudnak.

Én a magam részéről az oroszok híreit, nyilatkozatait, zavaróadásnak tekintem, nem többnek. Zaj.

eszti..... 2022.04.14. 22:25:38

@kivagyokakadva:

Nem. Aki magyar útlevéllel igazolja magát, az magyar állampolgárnak számít. Amint előhúzza az ukrán útlevelét, azonnal jogosult a menekülteknek járó támogatásra.
Mit nem lehet ezen érteni?
Eredetiben olvastam Rakusan nyilatkozatát. Nem értem, miért fújta fel ezt ennyire a magyar sajtó?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 08:35:18

@taga20:

Dicséretes, hogy az ukrán posta bélyeget adott ki a Star Wars tiszteletére.

taga20 2022.04.15. 08:56:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

szerintem te kevered a csekettővel!

te idióta, te hol láttál a sztárvorszban kalasnyikovot?:)))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.15. 10:54:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ja, ha te a valóságpt tagadod?
3 éves katonáról nem én írtam, az oroszok lőtték le, majd dobták tömegsírba. Tudod, azok, akik kizárólag hadi célpontokra lőnek, és nácitlanítanak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.15. 10:56:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
A Star Warsban elsüllyedt a Moskva?
Lemaradtam róla. Jut eszembe, Putyint régen láttuk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.15. 11:23:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: gondolod, civilek részt vesznek csatákban?
Szerinted egy 3 éves gyerek azért hal meg golyó által, mert részt vett a csatában?
Nem, idióta birka, az orosz barátaid gyerekeket ölnek. Mondjuk, ha Bulgáriát megtámadnák, a családod sem volna biztonsàgban. Igaz, tèged nem zavarna a gyerek megerőszakolása, a felesèged legyilkolása, hisz pszichopata vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.15. 11:25:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: te, a húsvéti nyulat is láttad a Star Warsban?
Sürgősen cseréltesd le a gyógyszereidet!
Putyin mikor jelent meg neked utoljára?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 12:41:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Szerinted létzik olyan háború, ahol minden golyó katonát és minden bomba katonai célt talál el?

juletræ 2022.04.15. 17:40:57

@Buchhalter: "téged se az eszedért szeretnek,igaz? A szankciók visszanyalnak és legjobban az unió szív. "

Nezd baratom ez køltsegminimalizalas.
Mi az alternstiva es annak mennyi az edelye?
Az alternativa az h.
1. A ruszki beveszi Ukrajnat es utana tovabb megy Litvaniaba. Megmondta h. az SzUt akarja visszaallitani.
2. Ennek az eselye igen nagy (de mar csøkken) felteve h siketul USt bevenni
3. Ennek a køltsegei igen magasak (de mar csøkkennek). Ekkor 2 lehetøsegunk lenne a. a ruszki ellen fellepni amivel atomhaborut kockaztatnank b. hagyni a dolgot amivel a NATO gyakorlatilag erejet vesxtene es a ruszkit tovabbi pusztitasra øsztønøzne.

Nos egy (akar atomhaboruig) eszkalalodo helyzet køltdegeihez kepest a gazembargo køltsegei eltørpulnek.

Emellett ez løkest adhat az enetgetiksi fordulatra (pl NLben 2020 ota epult hazakat nem køtik ra a gazhalozatra.)

Emellett az embargo BSRMIKOR felfugheszthetø, ha a ruszki europai modon kezd el viselkedni (snnexio nuku,
stombombaval valo fenyegetøzes nuku, az okozott kar elismerese es megtetitese , stb). Ez minel eløbb bekøvetkezik annal jobb.

Egyeterteni velem nem muszaj, ebben az esetben viszont milyen øtleted lenne a ruszkik pacifizalasara? Vagy mindezt turnunk kellene? Kivancsi lennek arra is h az atomveszelyt (=a ruszki atomot dob a mi v az ukranok fejere) hogy iteled meg ill szerinted abbol mekkora kar keletkezne?

juletræ 2022.04.15. 17:54:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Sőt, van egy másik haszna. A multik rájönnek, hogy a szuper globalizációjuk, ahol pár dolcsi plusz haszonért diverzifikálták a termelésüket"

Pontosan.
Søt tovabb megyek. A 70s evekben NyEu elhetøbb hely volt mint most. Szerintem azert mert a hideghaboru miatt a tøkenek viselkedni kellett: kulønben a nep baloldaliva valt volna.
Ezt latjuk ma is: a nyugati alsobb osztalyok a globalizacion inkabb vesztenek: idealis szavazobazissa valtak a LePenek a Baudetek meg a Pia Kjærsgårdok a Strache felek meg a tarsaik szamara.
A kina szamara tørtent technologia transzfer hihetetlen feleløtlenseg volt: az utolso utani pillanatban lett vege.

Almandin 2022.04.15. 21:52:40

@juletræ: Pont ez a probléma. Putlert valamivel meg kellene állítani, de nem nagyon van mivel. Ráadásul a ruszki diktátor nemcsak a volt Szovjetuniót akarja helyreállítani, hanem a volt szovjet befolyási övezetet is. Még a háború előtt közölte, azt szeretné, ha a NATO kivonulna az összes olyan államból, ahova 1997 után ment be. Ez Magyarországot is érinti.
Nehéz a helyzet. Orosz gáz nélkül nem tud létezni Európa. Ha fegyvereket küldenek az ukránoknak, akkor felhergelik putlert. Abból is lehet világháború. Ha hagyják győzni putlert Ukrajnában, akkor nagy a veszély, hogy nem fog megállni, majd fél Európa kell neki. Ez egy olyan helyzet, amire talán nem is lehet jó megoldást találni, a kisebb rosszat kell választani. A kisebb rossz a világháború elkerülése. És valóban, putyin bármikor leállíthatná a háborút, ha akarná, de nem akarja. Most már nem is fogja, mert háborús bűnöst csinált magából, vagy győz, vagy börtönben köt ki, de ha nem győz, mindenképpen rosszul jön ki belőle személyesen. Emiatt még jobban belehergeli magát a háborúba. A gázfüggőséget pedig tudatosan, szisztematikusan építette évtizedek óta, én ezt már akkor is láttam. Sajnos az olyanok, mint Schröder, tolták a szekerét, segítettek a gázfüggőség kialakításában. Tudta putler, hogy ha kialakul az európai függőség az orosz gáztól, már háborút is indíthat, mert az európaiak zsarolhatóak lettek. Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy már évtizedek óta tervezte ezt a háborút, ez egy jól felépített stratégia volt a részéről.

Almandin 2022.04.15. 22:36:40

@Almandin: Itt egy érdekes cikk Schröder szerepéről:
www.vg.hu/hirek/2022/03/scholz-schrodernek-semmi-keresnivaloja-az-orosz-gigacegeknel
Amúgy ezt én már akkor megmondtam, amikor Merkel hatalomra került és olvastam, hogy Schröder pár nap múlva már orosz energiacégek tanácsadója lett. Semmi keresnivalója nem lett volna ott.
Most már próbál putler haverjánál közbenjárni a békéért, de a Gazpromból akkor se távozik. Döbbenetes.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 09:22:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem ez a kérdés, idióta. Lőnek-e fegyvertelen civilekre? Bombáznak-e kórházat? Kivégeznek-e civileket?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:54:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem tudok adni linket, te idióta, az orosz propaganda oldalak le vannak tiltva!
Viszont a RIA neked hivatalból jár.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.16. 16:32:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Tehát képes vagy olvasni az orosz letiltott oldalakat, de linket kimásolni nem tudsz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.16. 16:33:53

@Igazamvanvagyigazamvan?:

De segítek: psiphon.ca/ - Oroszországban is ezt használjék az emberek minden orosz állami tiltás megoldására.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:38:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: akkor már nem lesz nehéz megralálnod a cikket. Megadtam a szerzőt, a forrást, oroszul tudsz.

nemecsekerno_007 2022.04.16. 17:35:05

@Sir Gombóc: :))))))))))))))))))))

Ilyen a kifinomult propaganda. :)))))

nemecsekerno_007 2022.04.19. 11:21:14

@kajakibrahim: Messze még a Világbéke naív Hópihe.

vackor1 2022.05.18. 11:13:05

:))) felesleges vot az elmúlt években olvasgatnom a kommenteket, ennek a blognak a kommentjeiből is rögtön lehet tudni, hogy ki milyen ember ( már aki ember, mert vannak itt vmi ork típusú lények is , ahogy látom , már csak 3-4 "hiányzik" ) , ki hova helyezi saját magát, mit árul el magáról...
süti beállítások módosítása