MaGYAUR

MaGYAUR

Orosz szuperállam igen, európai szuperállam nem?!

2022. április 18. - Magyaur

https://hvg.hu/eurologus/20220417_No_a_szakadek_Orban_szelsojobboldali_szovetsegeben?fbclid=IwAR3IGE4oH8tZitw4fwB-N56T2h5HWABvX7vuZlhMwuLZ3Qp-Uy0vUG2gWwg

A kiváltságos helyzetért küzdő, vagy azt megőrizni kívánó nemzetállami bürokraták abban megegyeztek, hogy nem akarnak egy jogállami alapokon nyugvó (kontrollként működő) európai "szuperállamot", ugyanakkor a nagy részük imádja a putyini, vallásos-soviniszta "szuperállamot"... Vagyis valójában nem a "szuperállamisággal" van bajuk, hanem az egységesen, hatékonyan működő és hatalmi visszaélésektől-mentes Európával!
https://hvg.hu/eurologus/20220417_No_a_szakadek_Orban_szelsojobboldali_szovetsegeben?fbclid=IwAR3IGE4oH8tZitw4fwB-N56T2h5HWABvX7vuZlhMwuLZ3Qp-Uy0vUG2gWwg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5317810397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.18. 12:07:07

Így igaz. Nem az Európai Egyesült Államokkal van bajunk, hanem azzal, ha ez liberális, kizsákmányoló alapú.

ez a nevem senki 2022.04.18. 12:10:53

soros zsorzsi tollba mondá

Lehetnék én is 2022.04.18. 12:31:43

Engem Brüsszel ne kontrolláljon. Először is nincs rá szükség, sem a szuperállamra, sem az elvtelen, antidemokratikus kontrollra.
Nem hiszem, hogy Szarzsentinit vagy Timmermanst vagy a szépséges Jurovát mi beszavaznánk amgunknak akárhova is. Demokratikusan. Jogállamiasan.
Ha nem figyelsz oda, még meg is koronázzák magukat, azutűn az EU szuperállam vezetése is örökölhető lesz a merkeli ágon.

aaabbbccc 2022.04.18. 12:47:36

Aki az európai egyesült államokat támogatja legyen kedves megmondani, hogy mikor adtak erre az emberek demokratikus felhatalmazást ?

istvankah 2022.04.18. 15:06:42

@aaabbbccc: Nedveske!A putyin seggéből nehéz elvonatkoztatnód!

vrana 2022.04.18. 15:45:38

Nem vagyok vega, de most visszamenőleg elolvastam néhány bejegyzést és kommentet is. Ennek alapján javasolom a főcím változtatását: NYÍLT LEVELEK A ZÁRT OSZTÁLYRÓL címre.

aaabbbccc 2022.04.18. 15:55:44

@istvankah: ez a valasz? vagyis soha senki nem kapott erre felhatalmazast es ha valaki ezt megemliti akkor ideges leszel tole?

midnight coder 2022.04.18. 18:17:38

Őszintén szólva engem az, hogy a ruszkik mit csinálnak odahaza, nem nagyon izgat. És igen, az ukránok is ruszkik, bármennyire is próbálnak önálló identitást kendácsolni maguknak. Mindenesetre az ukránok és az oroszok és a beloruszok előbb tudnának ruszki szuperállamot csinálni, Pl. mert alapvetően nem kell nekik évtizedekig nyelvet tanulniuk ahhoz, hogy megértsék egymást, és kultúrában és értékrendben sem állnak annyira távol, mint amennyire most az ukránok azt előadják a nyugati médiában.

Ami az európai egyesült államokat illeti, ezzel pont az a probléma, hogy nem lehet hatékonyra megcsinálni. Azért nem lehet, mert a nyugati fele sajna kimaradt a történelemóráról, pontosabban náluk Hitlerrel fejeződött be a történelem. Pedig hát, történt egy-két dolog előtte is, és utána is. Ezért aztán Pl. nyugaton ma is erős a szélsőbal. Ott a több mint 10 Holocaustnyi civilt legyilkoló kommunista sokkal kisebb STOP az emberek szemében mint a _hozzájuk képest_ szinte ártatlan náci.

A másik probléma, hogy jóval eltérőbb civilizációk vannak az EU-ban, mint Pl. az oroszok és az ukránok. Egy görögben, olaszban és egy svédben vagy egy németben vajmi kevés közös van.

élhetetlen 2022.04.18. 19:08:55

@aaabbbccc: „Aki az európai egyesült államokat támogatja legyen kedves megmondani, hogy mikor adtak erre az emberek demokratikus felhatalmazást ?”. Okos. Mivel ezt a kérdést még fel sem tették az embereknek, mikor adhattak volna demokratikus felhatalmazást, okoska?

élhetetlen 2022.04.18. 19:52:38

@midnight coder: Induljunk csak a cikkből, mint fikcióból. Európai szuperállam, vagy orosz vezetésű szuperállam. Az előző szerinted nem jöhet létre, mert nyelvi és kulturális különbségek, míg az utóbbinak semmi akadálya. A nyelv egyébként nem akadálya egy egységes törvényhozásnak, közös fizetőeszköznek, vagy közös haderőnek.
Furcsán érvelsz. „Ott a több mint 10 Holocaustnyi civilt legyilkoló kommunista sokkal kisebb STOP az emberek szemében mint a _hozzájuk képest_ szinte ártatlan náci”. Ettől függetlenül úgy tűnik, nem a kommunisták, hanem a nácik erősödnek, pl. Francia ország, ami nem jó, de tény.
Ha választhatnék, akkor inkább lennék az Egyesült Európai Államok lakója, mint bármelyik orosz atyuska vezette szuperállamé.
Előnye lehetne még, ez is csak fikció, hogy megszűnnének az európai államok közötti harcok, mert, bár az USA tagállamai között is vannak jelentős különbségek, de nem tudok arról, hogy a tagállamok rendszeresen háborút indítanának egymás ellen.

aaabbbccc 2022.04.18. 20:02:43

@élhetetlen: de nem is tervezik! az emberek hatuk mogott megcsinaljak
lasd meg az europai alkotmanyrol szolo sikertelen nepszavazasok utan a lisszabobi szerzodesrol mar nem akartak nepszavazast. Az ir nepszavazast nem tudtak megakadalyozni, de a nem utan azert megismeteltettek.

aaabbbccc 2022.04.18. 20:03:44

@aaabbbccc: bocs az elgepelesekert, emberek hata mogott es lisszaboni szerzodes

élhetetlen 2022.04.18. 20:46:16

@aaabbbccc: Ne viccelj már! Vannak népszavazások, vannak, amiben a kormány dönt, vagy a képviselőik. Volt népszavazás arról, hogy Magyaro. részt vesz-e az Európai Ügyészség munkájában? Nem, de nem vesz részt. „Magyarország nélkül kezdte meg munkáját az Európai Ügyészség”. „az emberek hatuk mogott megcsinaljak”, és amelyik ország nem lép be, az kint marad, függetlenül attól, hogy az emberek mit akarnak, ők választották a képviselőiket, ők szavaznak, döntenek helyettük.
Ez van. „Gyermekvédelmi” törvénnyel kapcsolatos népszavazás? Érvénytelen, nem kaptak megerősítő támogatást, de a törvény él. Szórakoztass mást a „nép szavával”, főleg ha nem itthon élsz.

a nagy hohoohooo 2022.04.18. 21:25:48

@aaabbbccc: Szocska ,szocska lőfaszocska höhöö.Segítek mert látom eltévedtél a NER sötétben,vegyük a magyar példát ,beléptünk ,önként egy "úri klubba",mit beléptünk ? rájuktörtük az ajtót ,vegyenek már fel ,mert nem akarunk nyomorultul élni ..Orbán még a belépéskor nagyonis tudta mi EU közösség demokratikus követelménye,hisz 98-2002 között ő dolgozta ki,tárgyalta le Mo. -EU jogállamharmonizációját.
Még megis volt sértődve amikor a 2002-es bukta után 2004-ben nem ő írhatta alá a csatlakozást hanem Medgyessy,még az aláírásra használt tollat is elutasította a kis sértett,amit Medgyessy felajánlott neki.
az EU pénzekért kuncsorog,a FideSSmaffiával élősködik belőle,miközben arra a közös asztalra szärik ahonnan enni kap.
A magyar érdek semmivel sem erősebb ott más országok érdekeinél.
Sohasem az volt a kérdés, hogy a jogállamiságot el kell-e fogadni, hanem az, hogy kinek mit jelent a jogállamiság. ,szolidarítás ,együttműködés stb

..A rózsának -önként vállalt EU-s kötelezettségnek- nemcsak illata,PÉNZE van ,de tövise is,ha szagolni akarjuk kelljen a tövis,a kötelesség is!
Hja kérem, jobb helyeken ha egyszer aláír az ember egy vállalást, akkor azt számon is kérik rajta.
Lehet távozni hehee...irány a Oroszország gyarmat höhöö..

a nagy hohoohooo 2022.04.18. 21:29:35

@midnight coder: Fogadj már egy történelemtanárt derága takonynáci "ÍKÚ"bajnok ...én már ingyen nem tanítok ,lyukas hordóba meg vizet hordani a te tanáraid is megunták höhöö..

aaabbbccc 2022.04.18. 21:46:05

@a nagy hohoohooo: soha senki nem irt ala olyan vallalast, hogy teljesen feladjuk a szuverenitasunkat es egy europai szuperallamba olvadunk bele, szoval az erveid nem igazan utosek

a nagy hohoohooo 2022.04.18. 22:15:16

@aaabbbccc: Tanultál volna te szerencsétlen orbánfelszopó ,és nem beszopni a fogyatékosoknak szóló goebbelsi FideSSpropagandát -ahhoz is hülye vagy ,hogy tájékozódj miről szól az Európai Egyesült Államok terve- nem csináltál volna ekkora hülyét magadból hüöhöö

a nagy hohoohooo 2022.04.18. 22:26:47

@aaabbbccc:

onszak.pte.hu/userfiles/cikk/90/scriptura15i_biro01.pdf

A hidegháború
idején Európa a Szovjetunió és az USA közé szorult kettéosztva: keleti fele szovjet
blokk, nyugati fele amerikai befolyási övezet. Egy egyesült Európa komolyan vehető
tényező lett, ellensúlyt képezett a nagyhatalmakkal szemben. A Szovjetunió felbomlásával és az USA kizárólagos hegemóniájának meggyengülésével – annak ellenére is,
hogy az USA valószínűleg hosszú távon megőrzi nagybirodalmi státuszát – az Ázsiától
való félelem, vagy inkább Ázsia komolyan vétele került napirendre. A feltörekvő új
erőközpontok mellett egy szétaprózott Európa a lemaradást kockáztatja.
A versenyképességi és gazdasági megfontolásokon túl azonban van egy tudományos
érvekkel kevéssé alátámasztott hit is, amely szerint az egyre mélyebb és kiterjedtebb
integráció a fejlődés természetes útja. Vallási jelleget kezd ölteni így az európai
egység, szent szövegei az alapszerződések, védőszentjei Monnet és Schuman, végső
célja az Európai Egyesült Államok mint az üdvösség forrása. Ez a fajta hit táplálja az
európai bürokráciát, és formálja a demokratikus deficittel terhelt működési modellt.
A realitások azt mutatják, hogy sem társadalmi, gazdasági, kulturális, sem jogi értelemben nem tekinthető Európa olyan egységes területnek és közösségnek, amely
akár csak középtávon is nélkülözni tudná a nemzeti érdekérvényesítés lehetőségét.
Az elsődlegesen európai érdekek képviseletére hivatott testületek esetében is ez
az európai érdek a nemzeti szűrőn át érvényesül, amely módszer akkor nem eredményez jelentős konfliktust, ha van olyan közös európai értékrend, amely minden
tagállam számára közös alapot jelent, és az Európai Unió is megmarad azon kompetenciák mentén, amelyek a szubszidiaritás elve szerint szükségesek és elegendőek
ahhoz, hogy sikeres és erős Európát építsenek. Nem a tagállamok ellenére és háttérbe szorításával, hanem a sokszínűséget megőrizve, mégis egy értékrend mentén
egyesült Európaként megmutatkozva a globális térben.
A gazdaság, a politika és a kultúra együttese adja ki Európát. A sikerek a múlt teljesítményéből adódtak, a jelen és a jövő kihívásokkal teli,.

aaabbbccc 2022.04.18. 22:50:43

@a nagy hohoohooo: en nem vitatom, hogy az europai egyesult allamok bizonyos teruleten versenykepesebb lenne, Kina is kurvara versenykepes, en annyit allitok, hogy nincs az europai politikusoknak demokratikus felhatalmazasuk erre. Ha ez annyira kurva jo, akkor gyozzek meg az embereket, hogy egy nepszavazason szavazzanak igennel.
Vagy az europai "elit" vezesse be eroszakkal, de akkor ne hazudja magarol, hogy demokratikus.

Rubasov nertárs 2022.04.19. 07:56:13

@midnight coder:

Az USE-hez a következő dolgok kellenének (nem véletlen a feltételes mód)

1. Közös hivatalos nyelv a birodalom minden szegletében.

2. A tagállamok közel azonos gazdasági, társadalmi és kultúrális fejlettsége.

3. Egységes és azonos állampolgárság a birodalom teljes területén.

4. Egységes pénzügyi rendszer, amely magában foglalja az azonos pénznemet is.

Ebből a 4-ből ma egy sem valósul meg az EU-ban. "Európai szuperállamtól" nem felnék. Inkább a dezintegráció ami ma valós veszély. Szép, sőt szerintem hasznos is az EU ügyészség, de egy birodalom nem ettől lesz birodalom.

Rubasov nertárs 2022.04.19. 08:02:59

@midnight coder:

"Azért nem lehet, mert a nyugati fele sajna kimaradt a történelemóráról, pontosabban náluk Hitlerrel fejeződött be a történelem. Pedig hát, történt egy-két dolog előtte is, és utána is. Ezért aztán Pl. nyugaton ma is erős a szélsőbal. Ott a több mint 10 Holocaustnyi civilt legyilkoló kommunista sokkal kisebb STOP az emberek szemében mint a _hozzájuk képest_ szinte ártatlan náci."

Ennek alapvetően az az oka, hogy a Nyugat míg a nácizmust megkapta premier-plánba (kivéve UK, USA), a kommunizmusból teljesen kimaradt. Nyugaton csak olvastak, azt is hébe-hóba a 100 millió halottról, a nácik által megölt kb. tízmillió (Holocaust + a háborúban megölt emberek) halott, viszont nagyon is valóság volt számukra.

Tapi2021 2022.04.19. 11:21:52

Sajnálatos, hogy egy KÖZÖS uniós médium minősítgeti a tagállamokat és tagállami kormányokat!
Egyértelműen BALRÓL!

A másik: alma és körte. Az EEÁ-hoz lenne közünk! Egy ruszki szuperállamhoz meg NEM!!!
Elég nagy különbség ahhoz, hogy más véleményünk legyen róluk!

Egyébként meg ez is egy újabb szalmabáb. Ki és hol mondta, hogy szeretne egy orosz szuperállamot???

Tapi2021 2022.04.19. 11:31:11

@Rubasov et.: Amíg az a tapasztalat, hogy bármely EU-s intézmény felhasználható egyes tagállamok ELLEN, nyomásgyakorlásra, zsarolásra, a nagyobbak, erősebbek kezében, addig a tőlük való távolságtartás nagyon is indokolt!
Sajnos.

Lásd pl. a fent idézett Eurologust is! Úgy tudom, egy EU-s, közös médium. És mégis bőszen szélsőjobbozza a nekik nem tetsző tagállami kormányokat!!!!
Mégis, hogy???

evilwolf 2022.04.19. 17:47:30

@aaabbbccc: "Aki az európai egyesült államokat támogatja legyen kedves megmondani, hogy mikor adtak erre az emberek demokratikus felhatalmazást ? "
-----------
Én annak a támogatója vagyok, de nem úgy alakul a helyzet, és annak nem is vagyok híve, ahogy ezek itt elképzelnék.
A mostani EU egyre inkább egy MLM rendszerhez hasonlít, kezdődő diktatórikus hajlamokkal.
Ezt nem támogatom.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.20. 18:04:41

Az én fővárosom Budapest. Az Európai Egyesült Államoké Brüsszel lenne. Az autoriter putyini szuperállam fővárosa a nemzeti főváros, Moszkva. Szóval nem jó a párhuzam.
süti beállítások módosítása