MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán pürrhoszi győzelme a választásokon

2022. június 28. - Magyaur

Márki-Zay és Karácsony Gergely abból (a radikális baloldal által utált) alapállásból indultak ki, hogy a Fidesz által megosztott társadalmat egyesíteni kéne.
A baloldal/a baloldali radikálisok más taktikát akartak: fejjel nekimenni Orbánnak - de ez sem járt volna nagyobb sikerrel, mert Orbán szokása szerint egyfelől ijesztegetett (a háború rémével), másfelől korrumpált (egész népét "lekenyerezte").

Orbán olyannyira megijedt egy esetleges kudarctól, hogy az Államkincstárt kiürítette... egy pürrhoszi győzelemért.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9417869119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rubasov nertárs 2022.06.28. 10:25:25

Bárcsak pürrhoszi lenne az a győzelem. Már a választások előtt hangot adtam annak a véleményemnek, hogy nem a vereségtől való félelem, hanem az ellenzék egyszer és mindenkorra való megsemmisítése az a cél, ami miatt megérj

Rubasov nertárs 2022.06.28. 10:31:11

@Rubasov et.:

ami miatt megéri kiüríteni az államkasszát. Az időközi választások eredményei is visszaigazolják ezt. Hiába a most már stabilan 400 fölötti árfolyam, a valójában legalább 20-30%-os infláció, az ellenzék Bp.-n is csúfos vereségeket szenvedett el. Ezeket, pedig nem lehet a "bunkó néppel" megmagyarázni. Az látszik sajnos, hogy az ellenzék teljes összeomlása miatt lényegében bármi (rossz) történhet, a kormánynak nemhogy nem kell félnie akárcsak a 2/3 elvesztésétől, de ahogy kinéz könnyen lehet, hogy 2024-ben Bp.-t is visszaszerzik.

Boldeone2 2022.06.28. 11:06:29

Egy nyugati államban valóban pirruszi győzelem lenne, de nem egy premodern tarsadalom , állampárti rezsimben
Putyin meg Erdogán is viszik a maguk ocsmány politikáját, nèpszerűsègük meg sem rendül...
Itt is ugyanez van: lehet bármilyen rossz helyzet, megszorítás, infláció , 600 forintos euro , a birkasereg újraválasztja őket
Egy totál autokratikus rezsimben az ellenzèk is bábfigura , a hatalomváltás reális esèlye nèlkül , így törvènyszerűen sorvad ...

midnightcoder2 2022.06.28. 11:56:42

A baloldal fennállása óta be akarja temetni az árkokat. Az ellenoldal szavazóinak a hulláival.

midnightcoder2 2022.06.28. 12:00:31

"Orbán olyannyira megijedt egy esetleges kudarctól, hogy az Államkincstárt kiürítette... egy pürrhoszi győzelemért."

Orbán tanult. 2002-ben nem osztogatott eleget - az eredményt mindannyian ismerjük. Amúgy egyébként valóban feleslegesen osztogatott, Orbán legutóbb nem azért győzött mert osztogatott, hanem azért mert nem volt érdemi kihívója. MZP viccnek is rossz volt, és a háttérben ott van Fletó akit senki nem akar hatalmon látni.

midnightcoder2 2022.06.28. 12:01:28

Ezzel együtt persze a mostani bajunkat igazából nem Orbán osztogatása okozza, hanem az oroszok és az EU. És a mostani bajaink a fasorban sincsenek ahhoz képest ami várható.

ulpius66 2022.06.28. 13:13:31

"Orbán pürrhoszi győzelme a választásokon"

Még egy-két ilyen pürrhoszi győzelem Orbánnak, és a ballibsiknek szavazójuk sem marad.....

istvankah 2022.06.28. 14:41:01

@Rubasov et.: Ahol a győztesek írják a "törvényeket" ott ez természetes!Ezeket CSAK ERŐSZAKKAL lehet leváltani!

Doszika 2022.06.28. 20:52:13

@ulpius66: Még az is lehetne öcsém, de addigra Te régen éhen haltál itt.

ez a nevem senki 2022.06.29. 04:04:50

Viktor meg
nyeri a re
zsiha
rcot mega bé
keharcot is

ez a nevem senki 2022.06.29. 05:20:21

Orbán Viktor: NATO-csúcs indul! Megvédjük a magyar embereket!

kösz
ön
jük Viktor!

érintett 2022.06.29. 06:44:43

először is ez az utóbbi választás érdektelenségbe fulladt a 10-20 százalékos részvétellel. Az ellenzékiek el se mentek, a fideszesek közül is csak a keménymag ment el. Ne ünnepeljük már hatalmas győzelemként. Másrészt az ellenzéknek fel kéne ismerni, hogy ameddig ilyen megosztott, nem rúghat labdába az egységesített jobb oldallal (kivéve a Jobbik) szemben. Egybe kellene tömörülni, ha nem is egy pártba, de legalább egy szövetségbe ha erőt akarnak mutatni.

midnightcoder2 2022.06.29. 07:03:26

@istvankah: "Ezeket CSAK ERŐSZAKKAL lehet leváltani! "

Hát csak rajta! Ha te életed és véredet akarod adni azért, hogy ezentúl Orbánék helyett Gyurcsányék lophassanak, hát hajrá! Biztos össze tudtok szedni pár száz embert, én drukkolok nektek innen a légkondis szobából, de tényleg! Mondjuk annyi baj lesz a dologgal, hogy ha netán sikerülne is, és ismét Fletóék lopnak pár évig, akkor ismét jön az elkúrás is, és az államadósság újabb megduplázása után a népnek ismét csak elege lesz az El Kurátorból, és megválasztják az Orbán II-t, bárhogy is hívják azt. És a dolog megy tovább. Orbán bukásához Fletóéknak kellene eltûnnie, de végleg.

midnightcoder2 2022.06.29. 07:10:47

@érintett: Az ellenzéknek az a baja, hogy hosszú évek gondos kontraszelekciójának az eredménye. Még a legkevésbé hülye azon az oldalon Gyurcsány, és messze ő a legerősebb is - de ő már "bizonyított" annyit, hogy vele - vagy az ő oldalán - garantáltan nem lehet leváltani Orbánt. Viszont bárki más indulna aki Orbánt akarja leváltani, az vagy egyedül indul, és akkor az lesz a gondja, hogy az Orbánellenes választókból Fletóék pont annyit visznek el ami a gyõzelemhez kellene, vagy szövetkezik Fletóval, akkor viszont összegyurcsányozódik, és azokat veszíti el, akik sem Fletót sem Orbánt nem akarják hatalmon látni - és szerintem ebből van több. Fletó Orbán hatalmának az alapja, szerintem valahol még biztosítást is kötött arra az esetre, ha történne vele valami, mert ez esetben Orbánnak is vége lenne a következő választáson. Mert azért nem kevesen vagyunk akik őt is a pokolba kívánjuk, csak ma még mindig ő a kisebbik rossz.

Randy Marsch 2022.06.29. 09:34:20

@érintett: hát de most tömörültek egy szövetségbe, és lettek kipicsázva.

sync 2022.06.29. 10:08:16

@midnightcoder2: Az ellenzék legjobbjait megvette a Fidesz.

Lehetnék én is 2022.06.29. 12:29:03

@érintett: ha 10-20% részvételnél sem tudtok nyerni (vagy mert kevesen vagytok, vagy mert annnyi eszetek sincs, hogy ezekre a könnyű győzelmekre rámenjetek a látszat kedvéért), akkor ezt ne hangoztassátok, elég szégyen ez rátok nézve.

György Csaba Nagy 2022.06.29. 14:42:19

Sokan, többféle indokkal regélték: Orbánt nem lehet választással leváltani. A másik elvi lehetőség, az erőszakos eltávolítás eleve kizárt: nincs forradalmi hangulat, fotelforradalmárok hintik az igét, ami senkit nem mozgósít tettekre. Magam is abban az illúzióban éltem, hogy a választáson buktatás az egyetlen lehetőség. A történtek ebből kigyógyítottak.
Adott pár százezer külhoni ősmagyar, akiket a helyi hatalom megaláz, elnyom. Ők érzelmi rabjai minden lózungnak, amit az anyaország hint, nem mérlegelve a valós segítség hiányát, hogy nincs valódi kétoldalú konfliktus-felvállalás, sem nemzetközi segítéskövetelés (ez úgyis hiábavaló lenne, mert minden európai ország nemzetiségi problémákkal küzd, ezért nem akarja példákkal bátorítani saját nemzetiségeit), az anyagi segítség pedig a nemzetiségi politikai vezetők lekenyerezésére szolgál, jottányit sem segít a zemberek életén. A hazai cigányság megvétele a másik tényező: vezetői zsebből Fidesz-hitre térítve, akik a tömeget pálinkával-sörrel-hússal-krumplival irányba állítják. Az ellenzék nem tudja, de nem is akarja ezt felvállalni. Ez is többszázezres tömeg. A legnagyobb sokaság azonban a szegények, máról holnapra élők többmilliós tömege, akik a csak rosszabb ne legyen, mert akkor végünk félelmében szavaznak a fennállóra. A propaganda alaposan ráerősített erre a pánikra, s az ellenzék nem állt elő meggyőző programmal. Így választottunk szabadon, tisztességesen, polgári öntudattal, középeurópai módon, s fogunk még akárhányszor, változatlan előfeltételekkel és egy agyonvert ellenzékkel.
Adott egy kis elmaradott ország, melynek népe önként alávetette magát egy erkölcs nélküli, semmihez nem értő, de mindent uralni akaró egyén hatalmi vágyának, aki kormányozás címén minden nagy rendszert tönkretett. Az erkölcsöt nélkülöző hatalmak mind megbuktak. Végkifejlet elodázva beláthatatlan ideig.

a nagy hohoohooo 2022.06.29. 14:47:49

@midnightcoder2: Aha f@szfej , el kéne menned az orbángyogyóintézetbe kivizsgálásra.Apropó,,én emlékszem 2002. FideSS vesztett.A haza nem lehet ellenzékben -Orbán TF-en uszítása -úraszámolás,majd az Erzsébet hídi csata. Utána jött a kokárda, a fehér szalag, a karkötő, az erdélyi szavazás. Mindenkit szét vert, családot, barátokat, határon kívülieket megpróbált megutáltatni a hazaiakkal.
Hazaárulózni sem a baloldal kezdett rémlik?
Miért? Mert nyerni akart! Nem azért mert szereti a magyarokat
Érdekes, hogy 2002-2010 között majdnem napi hír volt az "alvilági leszámolás", hol ezt hol azt ölték meg, hol itt robbant bomba hol ott, autókat, kukákat gyújtogattak ..... és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! Az ellenállás, a tiltakozás, a tüntetés, a hőzöngés az ellenzék dolga, mindig a regnáló hatalom ellen. Ezek szerint a FideSS nagyon jól működött ellenzékben, a mostani ellenzéktől megvonták ezen jogokat.
2006-ban még erőszakot is alkalmazott a hatalom erőszakos megragadása érdekében .
Az Astoriánál egyébként nem tüntetés zajlott, hanem ünnepi - és békés - megemlékezés, orbán szónoklata volt a záró élmény. Miközben Philipke lekonferálta, a vezér már húzott el a páncélautóján.
Így nem is hallhatta, hogy műsorvezetője egy árva szóval sem figyelmeztette a résztvevőket arra, hogy ne a Deák tér felé menjenek, mert ott “fennforgás” van, egy elköthető tank és néhány raklapnyi előzékenyen a helyszínen található térkő közreműködésével.
Aztán a rendőrségi lehallgatási jkv-ből:
miként folytak össze a törvénytelen eszközöket használó rendbontó csoportok a legálisan gyülekezőkkel, milyen információáramlás zajlott a rendbontók között és milyen utasításokat rögzített a rendőrségi adatforgalmazás.a hetek óta vekkerrel ott táborozó,fideSSalvezérek Kövér Semjén,Kerényi hergelte bográcsozó szaró,huggyozó ....Satubácsi Kossuth téri huggyolda és kupleráj söpredéke ..,Orbán közben elegánsan elhúzta a csíkot az Astóriától a két héttel előtte kapott páncélautóján...Navracsicska bennrekedt tévészékházban végigfosta a lábaszárát-.oszt a sokhülye felpattant ,rohant a benzinért az hülyére alkoholizált üresüveg trófeákért ,oszt elrohant tévészékházat ostromolni,autókat gyújtani,a székházat kifosztani,a büfé túrórudikészletét felzabálni ,mielőtt felgyújták a székházat megtömték tatyókat laptopokkal.PC-el,lapostévékkel...békésen elmentek az erőszak abbahagyására hangszórósautókból felszólító rendőröket molotovktélokkal,kockakövekkel,kitépett közúti jelzőtáblákkal,elkötött tankkal támadni..azoka rohattrendőrök meg nemhagyták nekik
Ja.Hogy miért volt 2006?Orbán észlelte-,tudta,hisz ott volt,ő dolgozta ki az EU csatlakozás folyamata,szabályai,a vállalt kötelezettségek mintegy 80%-át-mekkora pénzözön fog ránkömleni a felzárkóztatás éveiben,Orbánnak irtózatos nagy megalázás volt ,hogy az EU csatlakozást nem ő hanem Medgyessy írta alá-Medgyessy udvariasan felajánlotta Orbánnak azt a tollat amivel aláírta a csatlakozás szerződést,és az tahó sértődésében visszautasította
hehee....-minden előzetes felmérés ellenére ami az ő győzelmét mutatta 2002-ben, elvesztette a hatalmát,holott már beígérte az őt pénzelő oligarcháknak,csakhogy hatalomra jusson,illetve a hatalommal megszerezhető pénzekhez.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.29. 18:06:20

@midnightcoder2: viktorék is megduplázták az államadósságot.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.29. 18:13:36

Éééés még mindig az a jó, hogy viktorka még mindig fosik fecótól, pedig nem kellene.
De hát ennyi esze van szegénykémnek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.29. 18:27:14

A ballibek még mindig képtelenek elfogadni, megemészteni, hogy már majdnem három hónapja rohadtul kikaptak, bohócot csináltak magukból. Most a nemes Magyaur egy miniatűr szösszenetben megpróbálja elhitetni velünk, hogy Orbán megbánta a győzelmét. Hát nem hiszem.

Magyaur, nem azért vagyunk bajban, mert Orbán szarrá vert benneteket. A baj független ettől, a kufárok okozzák az egész világnak, és ti sem láttok belőle kiutat.

György Csaba Nagy 2022.06.30. 11:55:28

@Androsz: Orbán persze hogy nem bánt meg semmit. Fürdik a hatalomban, újabb ajtórésekbe dugja be a cipőjét, s amit a szobában művelni fog, rövidesen érezzük. De hogy a kufárok okoznák a világ bajait, na nem. Az USA eléggé felvirágzott azzal, hogy nemet mondott a költséges és véres gyarmatosításra, helyette tőkét fektetett be, s ma a bő fél világ neki dolgozik. Kína is jutott valahová azzal, hogy ideológiák kergetése helyett (vagy mellett) kufárkodik. Japán, Dél-Korea, Szingapúr, olajarabék fél lábbal, de a kisebbikkel még a feudalizmusban, szintén vhogy felkufárkodták magukat. Ez egy kufár világ, nemzeteken túlnyúló gazdasággal, s aki ellene kap, az elmeroggyant, s mint ilyen, éhenhal. Viktorunk is kufárkodik, hatalommal, pénzzel. A baj, hogy profi hatalomtechnikus, azt monopolizálta, minden pénzt ő oszt ki, de a pénz megtermeléséhez semmit nem ért. Ezért süllyed a hajó, szomszédjainkhoz mérten is, amit végleg nem varrhatsz a kufárok nyakába.
süti beállítások módosítása