MaGYAUR

MaGYAUR

Orbánék folytatják a harcot a szekuláris köztársaság ellen!

2022. július 20. - Magyaur

Már a "Magyar Köztársaság" szóösszetétel száműzése is gyanús volt, de most a "megyerendszer" és legfőképpen az európai "régió" felosztást sutba dobó országgyűlési döntés már világosan jelzi, hogy Orbán nem előre, hanem hátra akar menni az időben!

A vármegyerendszer logikája azonos a központosítással, aminek lényege hogy királyi várakat kell építeni az ország stratégiailag fontos pontjaira a külső és belső (például az árpád-kori a pogány) veszély gyors elhárításához. Ez a középkorban betöltötte a funkcióját, de már az 1700-as évek végén, a felvilágosult II. József császár az osztrák tartományi rendszer modernizálásával párhuzamosan megreformálni akarta volna a szakszerűtlenül működő, korrupt magyar vármegyerendszert. Ez ellen a törekvés ellen a saját privilégiumait foggal-körömmel védő magyar nemesség, - mit sem törődve az ország hosszú távú érdekeivel - "szabadságharcot" hirdetett.

Igazából innét kezdve válik egyre polgáriasultabbá Ausztria és marad egyre inkább elmaradott, nemzetből kitagadott, feudális függőségben tartott, piaci árutermelésre alkalmatlan magyar és nemzetiségi jobbágysággal a Magyar Királyság. 

Orbánék felfogásában a vármegyerendszer visszaállítása, egy további lépés az állam és egyház egyesítése felé. És végül is miért ne lehetne úgy, mint a bizánci-cári jellegű Oroszországban, ahol a (korábbi titkos ügynök) Kirill pátriárka a jobbkeze (korábbi titkos ügynök) Putyinnak?  

A vármegyerendszer akárcsak névleges visszaállítása sem egyeztethető össze a szekularizált köztársaság eszményével. A "vármegye" újbóli bevezetése pedig egyenesen provokáció a régió-logikájú Európai Unióval szemben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr517887141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inebhedj - szerintem 2022.07.20. 12:13:59

Ráadásul a gyapjas alakváltó gyíkemberek hajóinak leszállópályái lesznek a vármegyék középpontjában, ezért szállítják a Vatikánon keresztül földalatti csatornákon tudjuk-hova a szent magyar vizet, úgyhogy ettől csapástól már csak a vegánok tudják megmenteni a Földet!

Happy Effendi 2022.07.20. 13:35:52

Már csak a pallosjog visszaállítása hiányzik!
Meg, hogy a TEK-esek darutollas sisakban járjanak... :)

Rubasov nertárs 2022.07.20. 14:42:59

Ez az egész vármegyésdi-ispánosdi nem más, mint figyelemelterelés. Eddig sem volt belföldi korlát, eztán sem lesz. A rezsim működésének szempontjából mindegy, hogy megye van, vagy vármegye, illetve kormánymegbízott, vagy ispán. Viszont addig sem a sebtiben eltörölt katáról, a rezsiharc csúnya bukásáról meg az egyéb sok száz milliárdos nem-megszorításról beszél az ellenzéki sajtó. Nem most érzem először és jó eséllyel utoljára sem azt, hogy ez az őfelsége ellenzéke már a látszatra sem ad, és teljesen nyíltan úgy viselkedik, ahogy a Rogán Tóni eligazította őket.

HaD 2022.07.20. 16:15:52

@Rubasov et.: ennek a bandának alapvetö dolga hogy bármit és annak az ellenkezöjét is lenyomja azemberek torkán...erre lettek kiképzeve. Az említett un mindenkori ellenzék pedig a demokrácia látszatát szolgálta mióta kitalálták a rendszerváltás nagy trükkjét...az hogy bal meg jobboldal az vicc kategória. A befolyasolás meglehetösen egyszerü de bevált agitpropos technikáit használják....relativizálnak...és emellett információs blokkolást gyakorolnak....majd ebböl a poziból a tuti tudóiként megmondják a frankót....a terelés mindazonáltal arra irányul leginkább hogy az eju fikázásból hogyan tudnak kihátrálni,hisz fogy a levegö zsetonilag. Az egyedüli és fö céljuk megteremteni egy un pax hungaria szerü rendszert amiben is nyugodtan élvezhetik a megszerzett zsákmányt....ehhez sunyiba csak az ejut kell megvezetni hogy adják a zsozsót -ami fogja is adni hisz ezek szállítják nekik a fogacskáik közt a magyar melóst meg a magyar fogyasztót. Ehhez meg kell az hogy valamilyen szinten a "harcaik" eredményét konszolidálni tudják...nem lesz itt korrupció hisz már a megtollasodott ispánok majd ügyelnek rá ...azt meg csak fedje jótékony feledés hogy az egész szarkupac egy ország lerablásának eredméye...ezt kell most eladni a népnek....a megszorítások stb azok csak taktikai oldalvágások....szerintem:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.20. 16:19:11

Én a Magyar Köztársaság ellensége vagyok, nagyon rossz a csengése ennek az elnevezésnek.

HaD 2022.07.20. 16:36:22

a mostanában végtelenített lemez a "béke" címadó dallal az a fajta béke amikor egy betolakdó lerabolja az adott területet megeröszakolja az anyust meg akit csak tud majd aszondja hogy legyen már nyugi...most mi a probléma???.... (lásd pl római birodalom...török birodalom ...vagy ép az aktuális orosz birodalom)...a konszolidálás ezeknek most a legföbb kihívás és ehhez az hogy álellenzekét müködtetnek(az mszmp kb irányelvei szerint) egész jó terepet ad nekik....a szerepek mindig megvoltak az emút negyven évben....voltak a forradalmi ifjak(orbán és tsi....a bibóban keltetve a belügyminiszter felügylete mellett-lásd stumpf)..voltak a városi értelmiségi szereplök( libisk:)).....aztán megvolt a szerepe az un höbörgöknek is(torgyáncsurka vona és tsi)...ezen képzödmények eredetét soha senki nem viszgálta komolyabban...honnan léptek elö???....kik ök???....miért ép ök???....mitöl olyan "okosok"??...ja...és ki pénzeli öket??? ....a csodafegyver gyurcsány t is pont jókor találták ki aki az öszödi beszéddel hupsz pont jól megágyazott ennek ami ma zajlik...öt magát pedig remekül rá lehet tapasztani bármilyen kezdeményezésre,amivel azt benyálkázza és lehet menni a kukába...annyit azért a 18. századi magyar urak javára hogy ök azért az ellen szálltak hadba,hogy kivédjék az osztrák gazdasági trükköt, ami pont arra irányult hogy a magyar gazdasági potenciált( a FÖLD) hogyan lehet átcsatornázni a kódis osztrák banda zsebébe....na ez az ami most is folyik csak épp az önállóságról hazudozó banda tolja az ország amúgy nem túl combos(de mégis számító) gazdasági potenciálját most ép a nyugat kebelére...de ha kell simán a ruszkikéra is fogják ne legyenek kétségeink....ezt finoman kollaboránsoknak.... kicsit historizálva labancoknak...kicsit nevén nevezve hazaárulóknak hívják...

aetius70 2022.07.20. 20:33:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Igen, már sokszor kiderült, ön a magyar köztársaság, és nép ellensége...

De jó látni hogy igazat is tud írni...
A sok hazugság, ferdités után...

Ajánlom figyelébe, Bulgária is köztársaság...

Ha annak is az ellensége lesz, hol marad még hely az ön számára, ahonnan a jól megfizetett ,
demagóg uszitását folytathatja...?!

,,...Bulgária parlamentáris, képviseleti demokrácia, államformája köztársaság.[51] A politikai rendszert a törvényhozó, végrehajtó és bírói ágak alkotják, választójoggal a 18 év fölöttiek rendelkeznek. A választásokat a Központi Választási Bizottság felügyeli, melyben minden jelentősebb politikai párt képviselteti magát. A pártoknak itt kell regisztráltatniuk magukat a választások előtt.[52] A parlamenti küszöb a szavazatok 4%-a. A miniszterelnök-jelölt általában a legtöbb szavazatot kapó párt vezetője..."

hu.wikipedia.org/wiki/Bulg%C3%A1ria

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.20. 20:46:35

@aetius70:

Mo. is köztársaság, én a "Magyar Köztársaság" név ellen írtam, nem általában a köztársaság ellen.

aetius70 2022.07.20. 23:19:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Rettenetesen el van tévedve uram...

Nincs semmi közöm az úrhoz, és sosem volt, nem is lesz...
/ Nem úgy, mint a fele fityesznek, akik soros ösztöndijakbol tanulták hogyan kellene csinálni.../

Nem vagyok én senki és semmi, miért lennék pont soros troll...?!

Mert nem értek egyet önnel...?!

Mindenki soros troll akinek más a véleménye mint az önné...?!

Hmm...?!

Tudja, gyűlölőm a demagóg uszitást, a hazug, manipulatív embereket, és ha valaki tudatosan elferdit tényeket, vagy álhireket terjeszt...
Mint ön...
Vagy az elvbarátai...
Támogatói, gazdái...

Ja, igen, a lopást, szabadrablást, és azt a gusztustalan mentalitást is gyülölöm, amivel a mindenkori magyar elit kisemmizi a népét, és elveszi a jövöjét...

Az hogy ezt melyik párt szineiben teszik, teljesen lényegtelen...
Mind hazug tolvaj...

Vissza Könyves Kálmán törvényeit a vármegyékkel együtt...

Ön is köztük lenne...?!?

www.hit.bme.hu/~papay/misc/K%F6nyves%20K%E1lm%E1n%20t%F6rv%E9nyei.pdf

Tele lenne az ország megvakitottakkal...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.20. 23:27:15

@aetius70:

Uszítás egy szál se.

Ha pedig nem akarsz álhíreket, kérd a libbantakat, ne terjesszék.

midnight coder 2022.07.21. 08:42:11

@HaD: "a mostanában végtelenített lemez a "béke" címadó dallal az a fajta béke amikor egy betolakdó lerabolja az adott területet megeröszakolja az anyust meg akit csak tud majd aszondja hogy legyen már nyugi...most mi a probléma???.... (lásd pl római birodalom...török birodalom"

Első világháború lezárása (Trianon), második világháború lezárása (Jalta). Nagyjából erről szól a történelem: az erősebb kutya él nemi életet. És igen, a ruszkik csúnya agresszív nacionalisták, de az ukránok sem angyalok. A probléma forrása pedig alapvetően az, hogy az országhatárt ott sem az etnikai határok mentén húzták, illetve hogy a nem létező ukrán nemzetet eléggé fasiszta módszerekkel próbálták (próbálják) megteremteni. A derék liberális Európa, ahol valakinek a karrierjébe kerülhet ha buzinak nevez egy LMBQwerty-t a nemzetiségi/nyelvi jogokba eléggé beleszarik.

midnight coder 2022.07.21. 08:44:51

@HaD: "na ez az ami most is folyik csak épp az önállóságról hazudozó banda tolja az ország amúgy nem túl combos(de mégis számító) gazdasági potenciálját most ép a nyugat kebelére."

Igazából európának is egyre kevésbé van gazdasági potenciálja. Nekünk meg?

Boldeone2 2022.07.21. 10:19:16

Igen, az is fontos következmènye a rendszerválságnak, de fontosabb , hogy nagyon sok magyar a megèlhetèsi válság küszöbère kerülhet ..
Kijöttek az új - minden negatív várakozást felülmúló rezsiárak, amely több százezer családot fog a szegènysègbe taszítani ...
A 747 forint\ köbmèter "piaci " gázár az nagyon nem lesz menedzselhető. Egy átlag családiház èves fűtèse 2000-2500 köbmèter\ èv
Vagyis , 200-500 ezer forint èves extra kiadást jelenthet csak a gázár megemelkedèse ...
Ehhez jön mèg az èlelmiszer árak , a száguldó infláció begyűrűzèse ...
Az ispán rendszer csak egy szimbolikus dolog, azért nem fog senki az utcára mennni..
A megèlhetèsi válság miatt igen...Most Orbán - nèpet nagyon megfogták...
Egy óriási rezsimvalság van küszöbön, amely az utcai harcokkal folytatódhat, ha tovább romlik a helyzet ...

Zelenszkij védi egész Európát! 2022.07.21. 18:57:06

@midnight coder:

A probléma forrása az, hogy egy agyhalott Putyin seggnyaló vagy. Te 56-ban is az orszoknak szurkoltál.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.21. 19:22:21

"Már a "Magyar Köztársaság" szóösszetétel száműzése is gyanús volt"

Hithű felütés, csak hogy ne legyen kétséges, milyen irányból szól a szóló. Igen, tudom, Orbán azóta is kiáltja ki a királyságot. Nem tűnt még fel, hogy amit mi egyszerűen Csehországnak tudtunk hívni, azt a külföldiek állandóan kénytelenek voltak Czech Republicnak mondani, jobb név híján, mire végül a csehek kínjukban kiagyalták a Czechia nevet, és meglett a nyugalom. A Magyarország szó ilyen egyszerű. Nincs benne semmilyen politikai állásfoglalás sem, mindössze maga a név, amit egyébként mindenki használt előtte is. Magyar Köztársaságnak legfeljebb a házasságkötéskor vagy zászlófelvonáskor hallhattad nevezni. De rendben, legyen igazad, ez a változás a lopakodó királyság előjele.

(Egyébként Európa nem jelentéktelen hányada királyságban él, még a csudijó Norvégia is.)

@aetius70: Egyre hosszabban nem mondasz semmit.

@midnight coder: "a ruszkik csúnya agresszív nacionalisták, de az ukránok sem angyalok."

Így van. Kábé ezt mondja a kormány is, erre válaszul jelenti ki rólunk a Nyugat, hugy oroszbarát putyinisták vagyunk. Itt veszíteném el a jó modoromat.

@Boldeone2: "Vagyis , 200-500 ezer forint èves extra kiadást jelenthet csak a gázár megemelkedèse"

Mindemellett azt ne felejtsd el megfigyelni, hogy a gázárat NEM Orbán emelte fel. Hanem a csúúúnya rezsicsökkentés miatt nem vetted eddig észre, amit a világ végleg elintézett mindenkinek. Élted a luxuséletedet, olcsó gázzal. Mostanáig lehetett ezt a költségvetésből fenntartani. Értelmes ember már sok éve tudta, hogy egyszer vége lesz, és még most sincs vége, csak egy kicsit szigorodott a rendszer.

Boldeone2 2022.07.21. 20:33:30

@Androsz: Mostanáig lehetett ezt a költségvetésből fenntartani. Értelmes ember már sok éve tudta, hogy egyszer vége lesz, és még most sincs vége, csak egy kicsit szigorodott a rendszer."

- Nem kicsit , nagyon szigorodott. Főleg a családi házban èlőknek, akik alacsony keresetűek. Mi lesz pl a nyugadíjasokkal? Ő hogy fizetik majd ki a havi 100-200 ezer gázszámlákat? Mert kb. ennyi lesz a tèli számla egy egyszerű kockaház esetèben!

aetius70 2022.07.22. 04:29:36

@Androsz:
Ön rettenetesen eltévedt a propaganda, és a demagóg àlfilozófia rengetegében, amit többen ostobassàgból, még többen jól felfogott anyagi érdekükben tettek magukévà...

De ettől még nem lesz az igazsàg, nem lesz elfogadható azok szàmàra, akik alapvető értékek szerint szeretnének élni...
Mint pl. én...

Az alaptörvény elfogadàsàval, olyan folyamatokat inditottak el az orszàgban, ami odavezetett hogy magyarorszàg lassan a vilàg szégyene lesz, ahol tolvajok irànyitjàk az orszàgot...
Es ez minden pàrtra érvényes...
Mert van aki lop, van aki asszisztàl hozzà, vagy van aki ,, csak" elfogadja a kollaboràciójàért a koncot amit dobnak neki...
De a làtszat parlament, a làtszat igazsàgszolgàltatàs, a làtszat törvényalkotàs, látszat orszàgà teszi a jobb sorsra érdemes Magyarorszàgot...

Az àllamformàja papiron köztàrsasàg, de valójàban klepto-autokràcia...
Aki ezt nem làtja, az nem azért nem làtja mert vak, hanem mert nem is akarja làtni...

birkamenet 2022.07.22. 10:17:33

@Boldeone2:

Le se szard, hogy mi lesz a kétharmadnyi csóresz fidernyák birka bandával a rezsiszámlájuk megkapása után, azok se szarnak le téged, amikor 12 éve x-elik orbán főispánjukat.

Ez manapság a legszórakoztatóbb valóság show ahogy a kétharmadnyi birkáját teli torokra sz.opatja a felcsúti gazdájuk.

Etniez 2022.07.22. 12:31:28

@midnight coder: azt miből gondoljuk, hogy nincs ukrán nemzet?
süti beállítások módosítása