MaGYAUR

MaGYAUR

A Pride tiltakozás a kötelező állami-egyházi életmódminták ellen

2022. július 21. - Magyaur
Az egyének életmód-szabad megválasztását hirdető beat és hippi nemzedékkel szemben a férfisoviniszta populizmus (amelynek szimbóluma lehetne a hippik hosszú hajával szemben a rövidre vágott „katonás” frizura, vagy egyenesen a bőrfejűség, a „skinhead” jelenség) ellentámadásba lendült.
Nemcsak a populista, nacionalista politikusok háborús retorikájáról van szó, (szemben a hippik pacifizmusával), amellyel mondvacsinált európai uniós, globális liberális összeesküvéssel, meg migránsokkal riogatnak, hanem a nőellenességről (lásd az abortuszt tiltó törvényeket) és a szexuális forradalom visszavételéről is a „hagyományos család”, meg a nőt a tűzhely mellé száműző "(nagy)család-politika" fetisizálásáról is.
Ma egy korábbi korszak életmódmintájához, a „férfisoviniszta hadiállam” ideáljához való visszatérésnek lehetünk tanúi és elszenvedői mind a trumpista jobboldali köröknél, mind Putyinnál és Orbánnál..
A Pride-nak nem a homoszexuálisakról és leszbikusokról kéne szólnia - az csak színezi a hippi-jellegű fesztivált! - hanem minden embernek azon jogáról, hogy NE AUTOMATIKUSAN kövesse a világi és egyházi hatalmak életmódmintáját, hanem LEGYEN JOGA VÁLASZTANI!  

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6117887809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.21. 08:59:17

A kisemberek mégis inkább a normalitást választják.

Egyébként jó, hogy a libbantak kiállnak nyíltan a homokpedó gyerek- és családrontás mellett, ezzel tovább csökken támogatottságuk.

T.Jani 2022.07.21. 09:38:09

Egyébként a 90-es években még Orbán is tudta hogy az országot a fiataloknak kell irányitani, hogy ne a vén Zsarnokok , írják elő hogy hogyan éljünk és gondolkozzunk.
De sajnos ahogy Birkahang írja ironikusan itt feljebb ez mára pont neki sikerült !!

havrilla 2022.07.21. 09:38:51

Kibaszott barom vagy gyaurkám! Az apád fasza kötelező neked, de Magyarországon nincs kötelező állami-egyházi életmód!
Nagy barom hazug vagy te senkiházi. És akkor csodálkoztok, hogy a tefélék miatt lesz kétharmada a Fidesznek.
Hát persze, hiszen ilye seggfej barmokra nem szava normális ember.

Rubasov nertárs 2022.07.21. 10:20:58

Néhány itt felvetett tévhitet el kell oszlatni.

1. A magyar kormányt nagyon sokmindenért lehet, sőt kell is kritizálni, azonban az, hogy előírná hogyan élj az konkrétan nem igaz. Ma az ilyesmi inkább szélbalról fenyeget, ott vetnek föl, sőt akár vezetnek is be olyan szabályt, hogy nemi aktus előtt beleegyező nyilatkozatot kell tenni a feleknek, aláírással ellátva. Ez sokkal durvább megsértése a privát szférának, mint az, hogy valamelyik zsírdisznó kijelenti, hogy szerinte a nőnek a konyhában, no meg a szülőszobában van a helye.
Ami a melegeket illeti, számukra is adott a párkapcsolatuk államilag elismert legalalizálása (bejegyzett élettársi kapcsolat), továbbá a magyar állam, pride védelmében és nem ellene lép föl: az azt megzavarni próbálókat ragadja fültövön a rendőrség, nem pedig a résztvevőket.

2. A pride alapvetően egy pozitivista rendezvény, nem valami ellen, hanem valami mellett (itt: melegek, travik stb. mellett) lép föl. A pride szó egyébként maga is büszkeséget jelent.

3. A pride, úgy általában az LMBTQ-ideológia összekapcsolása az ellenzékiséggel súlyos stratégiai hiba az ellenzék részéről. Ez az egyik ok, ami miatt az ellenzék azt a kb. 1 millió fidesz-szavazót, aki befogott orral szavaz, nem tudják maguk mellé állítani, és részben ennek a következménye, a hatalom korlátlansága.

Almandin 2022.07.21. 11:54:41

Nyitott kapukat dönget a posztoló. Ma már egy agresszív kisebbség kivételével senki nem akarja bántani a homoszexuálisokat. Sőt, a szélsőliberálisok átesnek a túlsó végletbe, mert nem normális az, hogy kiskorúak nemváltását preferálják, meg hasonlók.
Amit viszont a trumpista jobboldalról ír a szerző, abban igaza van. Riasztó látni, hogy a konzervatívok meg akarják nyirbálni a női jogokat. Most még csak az abortuszról van szó, aztán jönnének a nők karrierjének korlátozásával, nem mehetnének egyetemre, büntetnék, ha pl. 30 éves korra nincs gyerekük, stb. Ez rémisztő. Ma már a konzervativizmus nem azt jelenti, mint 20 éve, amikor csak az ultrakonzervatívok pufogtattak ilyen frázisokat. A mai konzervatív minden társadalmi baj okának a feminizmust jelöli meg, amit annak szélsőségeivel azonosít.

blur7 2022.07.21. 13:53:53

@Almandin: Itt azért érzek némi üldözési mániát. Ultrakonzervatív keresztény vagyok, de nem akarok bántani senkit. Persze megvannak az elképzeléseim az ideális társadalomról (de ezeket nem fogom kifejteni). Más hasonló gondolkodásuaknál sem látom azt, hogy diktatúrát kívánnak bevezetni.

Mondjuk az abortusz betiltása éppen a szívügyem. (Mintegy magyarázatként csak annyit, hogy meggyőződésem szerint az abortuszok jelentős részéért a férfiak a felelősek, mert magukra hagyják a nőket. Itt most nem arra gondolok, hogy sok "nőgyógyász" férfi.)

Almandin 2022.07.21. 14:45:51

@blur7: Az, hogy te hagysz élni másokat, attól még a konzervatív politikusok nem épp erre törekednek.
Az abortuszt én se szeretem, gyilkosságnak tartom, de soha nem lehetett kiirtani a társadalomból, egyszerűen az emberi önzés miatt. A kisebb rossz a legális abortusz. Ahol nagyon be akarják tiltani, ott már abból is botrányok vannak, hogy nemi erőszakból terhes nőket se engednek abortuszra, vagy szülésre kényszerítenek valakit úgy, hogy az egészségét veszélyezteti a terhesség. Ahol ugyanis elsősorban vallási okokból megy ez a dolog, ott hajlamosak a szélsőséges magzatvédelemre is.
Szerintem 3 eset létezik, amikor elfogadható erkölcsileg az abortusz: ha a fogantatás nemi erőszakból történt, az anya életét, egészségét veszélyezteti a terhesség kihordása, vagy a magzat súlyos fejlődési rendellenességgel születne.
Pl. ilyen esetekhez vezet a szélsőségesen konzervatív felfogás:
www.egeszsegkalauz.hu/nem-vegzik-el-az-abortuszt-azokon-az-ukran-nokon-lengyelorszagban-akiket-orosz/k4jnjxl
hvg.hu/vilag/20201022_Alkotmanyellenes_lett_a_fogyatekos_magzat_abortusza_Lengyelorszagban

blur7 2022.07.21. 15:05:25

@Almandin: Az illegális megoldással is számoltam persze, de most nem gondolkodtam ilyen pragmatikusan, hanem arra koncentráltam, amit Isten szeretne. Nem könnyű kérdés az abortusz. Elismerem, hogy még magam is kerülhetek olyan helyzetbe, amikor döntenem kell róla. Remélem, erre sohasem kerül sor. Másnak se kívánok az ilyet. Sokat imádkozom az élet mellett, az abortusz elkerülése érdekében. Mondom: szívügyem.

Etika vizsgán egyébként az abortusz melletti és elleni érvekről kellett esszét írnom. Kétszer annyi érvet írtam mellette, mint ellene. A vizsga sikerült. Nyilván csak a tananyagot adtam vissza. Szerintem, ha csak az az egy érv van ellene, hogy Isten nem szeretné, akkor annak bőven elégnek kell lennie.

Sokat gondolkodtam az abortuszt elfogadókon, azokon, akik nem tartják gyilkosságnak. Végül arra jutottam, hogy ezeknek az embereknek, ha gyilkosságnak tekintenék az abortuszt, akkor el kellene ismerniük akár a nagymamájuk, anyjuk, nővérük, barátnőjük vagy esetleg maguk gyilkos mivoltát. Ez nem kis dolog.

Rodney2 2022.07.22. 00:30:02

@Almandin: a gyerekkori nemváltásnak az az alapja, hogy serdülőkor előtt még hormonkezeléssel meg lehet teljesen változtatni a kis szerencsétlent és nagyjábol úgy fog kinézni mint a másik nem, vagyis nem lesz feltünő a dolog. Ezzel szemben a felnőtt kori nemváltás olyan szörnyeket erdményez, mint az elhíresült USA orvos-tábornok, amitől egyszerűen hányni kell :(
Az árnyoldala viszont az, hogy gyerekkorban még nem igazán tudja a kicsi hogy mi is ő (a nemi érés előtt). Többgyerekes családokban gyakran előfordul, hogy a kisebb testvér az eltérő nemű nagyobb testvért imádja és olyan akar lenni mint ő nemileg is, úgy is öltözik, stb. Aztán ahogy jön a serdülőkor ez a probléma megoldódik. Na ezért kell a Soros NGO-kat és hasonló horror szervezeteket kitiltani az óvodákból és iskolákból, hogy azok ne halásszák ki az ilyen gyerekeket és dumálják rá a nemváltásra (az ilyen rohadékok biztosan arra kapják a bónuszt, hogy hány gyereket sikerül egy életre megnyomorítani)

élhetetlen 2022.07.22. 20:40:09

@havrilla: „Kibaszott barom vagy gyaurkám! „. Úgy tűnik, te vagy az. „Magyarországon nincs kötelező állami-egyházi életmód!”. Így is láthatod, de úgy is, hogy ugyan nem köteleznek semmire, de, ha nem úgy élsz, ahogy elvárják, megfosztanak alapvető jogaidtól.
Itthon: Meleg vagyok – gyerekkel | hvg.hu Nem hiszem, hogy megérted, de azért próbáld meg. És próbáld meg megérteni, hogy semmi különbség nincs aközött, hogy tiltják, vagy törvényesen nem engedélyezik. A meleg pároknak nincs béranyaság, gyereket csak az egyik fogadhat örökbe, ha ő hal meg, hiába hagy nyilatkozatot, hogy a társa legyen a gyám, a gyámügy dönt, és vihetik a gyereket állami gondozásba. Vittek már el gyereket családból, CSAK azért, mert az egyik fél meghalt?

havrilla 2022.07.23. 03:44:05

@élhetetlen:
Inkább ne szólaltál volna meg. Hogy hazudsz és saját magadat lovalod bele a gyűlöletbe, az szomorú és beteges.
Miért hazudtok saját magatoknak is? Miért a ti nem normálisságotokat teszitek mércének?
Na ezért nem szavaz rátok a többség.

Almandin 2022.07.23. 15:33:28

@élhetetlen: Egy gyereknek szerintem nem tesz jót, ha azonos nemű pár neveli. Ez nem azonos a csonka családdal, ahol válás, özvegység, vagy leányanyaság miatt nem a biológiai szülőpár neveli a gyereket.
A melegházasságot még nem ellenzem, mert azonos neműek is érezhetnek egymás iránt mély szerelmet, de a gyerek örökbefogadását nem engedném, mert a gyerek teljesen összezavarodik, ha két apja vagy két anyja van. Ha meg még transzok is a szülők, teljes a zűrzavar.

élhetetlen 2022.07.23. 21:42:52

@havrilla: Az, hogy nem vagy képes megérteni egy cikket, az nem jelenti azt, hogy én hazudok. Itt csak te gyűlölködsz, hazugozol, és ez tényleg beteges.
Annyival vagytok rosszabbak az állatoknál, hogy, ha két szóló pingvin fiú talál egy árva tojást, akkor kikeltik, felnevelik, és a kolónia ezt teljesen normálisnak tartja, te bezzeg nem, mert te tudod…
„többség”. Ki mondta valaha is, hogy a többség okosabb, mint a kisebbség? Egy varjú okosabb egy egész birkanyájnál. De te csak legyél büszke birka!

élhetetlen 2022.07.23. 22:38:12

@Almandin: Ne értékeld alul a gyerekeket. Sokkal elfogadóbbak, mint a felnőttek. Egy „normális” családban is lehet óriási katyvasz, elválnak, van két gyerek, mindkettő újra házasodik, megint gyerekek, még egy válás, házasság, stb., a gyerek meg tudomásul veszi, hogy a harmadik apuka neveli.
Más. Két mozgássérült, vagy vak pár gyerekei. Nem zavarodnak össze, legfeljebb megkérdezik, miért nem tudnak menni, vagy miért nem látnak a szülők, a szülők elmagyarázzák, és az élet megy tovább. Ugyanez az egynemű pároknál, miért vagytok ti együtt, ha a szomszédban egy néni és egy bácsi él együtt? Mert mi egymást szeretjük és téged, nem a szomszéd nénit.
„A melegházasságot még nem ellenzem”. Bocs, de ez egy pofon a….. Fiatal ismerőseim 8-10 évet leélnek együtt mindenféle papír nélkül, akkor házasodnak, ha van fedél a fejük felett, és jöhetnek a gyerekek. Ha házasság után sem jöhetnek, (nincs béranyaság, örökbefogadáskor azt kell hazudni, hogy szóló, stb), akkor a házasság semmit nem ér.
süti beállítások módosítása