MaGYAUR

MaGYAUR

Jaksity György diplomakiosztón kiosztotta az Orbán-rezsimet

HVG – 2022. július 26.

2022. július 27. - Magyaur

Magyarországi diplomaosztón aligha mondtak eddig olyan kemény beszédet az ország állapotáról, mint amit Jaksity György közgazdász olvasott fel a Budapesti Corvinus Egyetemen – írta meg a 444. A lap szerint Jaksity nem kezdett harcosan, mert eleinte a karrierje legfontosabb állomásait sorolta. Aztán viszont arról kezdett beszélni, hogy

Magyarország nem hogy nem vetkőzte le szörnyű XX. századi múltjának elhordott ruházatát, hanem némileg átszabva újra magára kanyarította. A szocialista tervgazdaság és a haveri kapitalizmus sajátos keveréke jött létre, és illebrálisnak mondott demokráciánk van”.

A közgazdász ezután rátért arra, hogy milyen állapotban is van jelenleg Magyarország: "Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve. Nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzéke, az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója, elakadt a hatalmi ágak szétválasztása, a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Európai Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére”.

De elhangzott az is, hogy a leggazdagabb magyarok jelentős része egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét.

Ezt követően a végzősöknek címezve azt mondta, az ő feladatuk lesz az elkezdett rendszerváltás végleges befejezése, valós demokrácia kiharcolása, az ország dohos, áporodott, betegségeket hordozó levegőjének megtisztítása, kiszellőztetése, a XX. század szégyenteljes ideológiai gúnyáinak szemétdombra vetése, Magyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése.

"Ehhez nem elegendő jól képzett szakemberekké válni, ehhez jó embernek kell lenni” - mondta Jaksity.

Bővebben:

https://444.hu/2022/07/26/jaksity-gyorgy-a-corvinus-diplomaosztojan-arra-szolitotta-fel-a-vegzosoket-hogy-harcoljanak-ki-valos-demokraciat-az-orszagban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5517891975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.07.27. 09:22:49

Az, hogy Orbánnak nincs ellenzéke nem nagy újdonság. Teccettek volna nem szétverni az MSZP-t.

Az, hogy nincs sajtószabadság, az nettó hülyeség. Bárki csinálhat sajtót magának. És az ellenzéki oldalon is összeloptak ott annyit, amiből meg lehetne csinálni a BBC-t is. Csak senki nem akar erre költeni. Azért nem, mert bármilyen sajtód lehet, ha nincs mit mondanod. Ezért aztán sokkal jobb azt mondani, hogy nincs sajtód.

De az amcsiknál sem a demokraták vesznel sajtót a republikánusoknak vagy fordítva. Annak van sajtója, aki csinál/vesz magának. Ez a lehetőség kis hazánban is nyitva áll. Ergo vagy nálunk is sajtószabadság van, vagy másütt sincs.

Ami az EU-t és a felzárkózást illeti, mintha pont az lenne problémánk egy ideje, hogy az EU elzárta a pénzcsapokat. Amúgy mintha a legnagyobb pozícióvesztésünk a velünk kb. hasonló cipőben járó országok között a pénzcsapok elzárásig mintha épp Fletóék alatt lett volna. Tudod, amikor a szlovákok is beelőztek.

Rubasov et. 2022.07.27. 10:22:11

Itt a lényeges pont az első pont, azaz az ellenzék hiánya. Minden más abból következik.
A sajtó helyzete érdekes kérdés. Egyfelől valóban megállapítható, hogy a kormánypárti médiafelület méretéhez képest az ellenzéki jóval kisebb, de ez is általánosságban igaz, és elsősorban a képi, írott és hangos sajtó miatt. Az online térben már jóval kiegyenlítettebbek a viszonyok, bár a kormány itt is törekszik a fölényre, amiatt hogy az online sajtót a legnehezebb korlátozni, valamint a legolcsóbb fenntartani, itt inkább ellenzéki fölény figyelhető meg. A többi három szegmensben jóval drágább sajtóterméket indítani és fenntartani, illetve itt a legegyszerűbb politikai és adminisztratív eszközökkel keresztbetenni. Egyfajta korlátozott sajtószabadság van emiatt nálunk. Elvileg képi, írott és hangos sajtót is indíthat bárki, azonban itt a legnagyobbak az adminisztratív, jogi-politikai és anyagi akadályok. Azonban ahogy a választások után is rámutattam, nem ez az oka az ellenzék gyengeségének-nem létezésének, hanem ez inkább következménye annak.

Rubasov et. 2022.07.27. 10:37:56

"Ezt követően a végzősöknek címezve azt mondta, az ő feladatuk lesz az elkezdett rendszerváltás végleges befejezése, valós demokrácia kiharcolása, az ország dohos, áporodott, betegségeket hordozó levegőjének megtisztítása, kiszellőztetése, a XX. század szégyenteljes ideológiai gúnyáinak szemétdombra vetése, Magyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése."

Ez így nagyon jól hangzik, és ha ilyen egyszerű lenne ez, akkor a jelenlegi "ellenzék" már rég a levesben lenne a Orbánnal és a NER-rel együtt. Ezért meg kell vizsgálni, hogy ez miért nem ilyen egyszerű.
Először is, aki bejut és lehúz -ideális esetben- 5 évet a közgázon, az abban a reményben teszi mindezt, hogy a (MSc) diploma után jól fizető állása legyen előre lépési lehetőséggel egy multinál akár idehaza, akár Nyugaton.
Trivialitásként kezelhetjük azt a tényt, hogy a rendszerváltáshoz első lépésként a rezsim védőbástyájaként funkcionáló kamuellenzéket kell eltakarítani. Ez pedig lényegében reménytelen feladat. Az elmúlt 12 év próbálkozásai mind hamvába holtak, márpedig egy végzős diák nem hülye: nem fog szembeszállni a DK-val és csatlósaival, mert nem nélkülözni és üldöztetés közepette akar élni. És ugye az "ellenzék" eltakarítása után jönne a jóval keményebb fa: Orbán és a NER.

Rodney2 2022.07.27. 11:43:47

@Rubasov et.: @midnight coder:
Nézd meg a nyugati fejlett demokratikus országok sajtóját. Gyakorlatilag csak ballib propagandát nyom mindegyik. Elvétve van jobboldali, konzervatív médium, azokat általában lenácizzák és ennyi.
Van egy jó barátom, aki Bécsben a legnagyobb médiacsoportnál volt "Resortleiter" (bizonyos témákért felelős főszerkesztó féle a csoport összes médiatermékére). Balliberális zsidó újságíró létére azt mondta nekem 2014-ben (!!!), hogy ha ő megírná az őszinte véleményét a migráncsolásról, akkor soha többet az életénben semmilyen osztrák újságba nem írhatna, még jobboldaliba se (nem náci volt, csak tele volt a töke azzal ahogy bizonyos nigger migránsmaffiák terrorizálták az osztrák közvéleményt pl ilyen baromságokkal, hogy a Mohr im Hemd nevű tipikus osztrák édességet (pl Dobos torta) nevezzék át mert rasszista és sérti a kibaszott nigger majomemberek önérzetét). Anyira behányt a sajtó diktatúrától, hogy ott is hagyta az egészet, azóta sikeres vállakozó. Szintén ő mondta, hogy amikor jobboldali kormány került hatalomra, akkor az állami TV-ben megmaradt a régi ballib propaganda brigád és fullban fúrták a jobbos kormányt, míg korábban fullban támogatták a balos kormányt. Független közmédia a baráti überfasza Ausztriában

white999 2022.07.27. 11:59:25

@midnight coder: Az MSZP magát verte szét. A romjain kinohetett volna valami de annak nem dk nak kellett volna lenni. Ha valaki sajtóba médiába tenné pénzt azt azonnal kinyitja hatalom, ettől kevesebbért is tett már ilyet és akkor nem lenne pénze se semmire, nemhogy medira. Fleto is azért tudott erősödni, mert volt benne elszántság és pénzt is hagyott nála fidesz erre, mert neki ez a főnyeremény. Jobbik és a mi hazánk is csak addig vigeckedik amíg engedik, engedték neki
Hála az agyhalott fidesz szavazóknak akik ezt lehetővé tették a folyamatos 2/3 al. Most meg megy a sírankozas,hogy nincs ellenzék pedig úgy szavaznának másra. Orbán is csak addig tudott kormányozni amíg volt pénz annak hiányában már csak és kizárólag szélsőséges uszítás marad. Félek ez kevés egy valsaghalmaz kezeléséhez. Sőt ez csak olaj lesz a tűzre.

Boldeone2 2022.07.27. 13:16:21

Szerintem nem volt kemèny beszèd, csak egy reális helyzetèrtèkelès
Óriási bajban van az ország - annyi bizonyos...Az egypárti rezsim nagygömböckènt befalta az egèsz országot , ès ebből a tragikus helyzetből kitörni szinte lehetetlen. A fideszes mèlyállam uralja a köznyilvánosság , társadalom ès a gazdaság minden szegmensèt
A rezsimhazugságok, a hamis narratívák eluralták a târsadalmat, a törtènelem bűzös leheletű, fasisztoid elvei modern köntösbe öltözve ...
A cèl a társadalom anyagilag ès szellemileg kiszolgáltatott rètegeinek gondolati utalása, erre van kialakítva az ezermilliárdos propagandagèpezet
Az aljas eszmèkre alapozott , ezerszer cáfolt hazugságokat terjesztik a társadalomban . A rezsim implicit propagandát folytat korábbi szövetsègese, a pszichopata, velejèig romlott , tömeggyilkos Putler mellett, miközben a nyugati szövetsègeseket kritizálják
Ettől fordul ki leginkább az ember gyomra...A Putyin - szopó, szèlsőjobbos, világösszesküvès- hívő, komplett elmebetegektől...

Orbán legújabb náci szövegèt èn nem veszem komolyan. Ő nem náci , csak egy köpönyegforgató, számító, opportunista ; de minden hájjal megkent , zsivány , felkapaszkodott "paraszt"
A cèlja a haveri - családi rezsim bebetonozása, saját egyeduralmának fenntartása ès ezt nagyon jól tudta ( eddig )

Most viszont a valóság jól pofánvágta, ès úgy tűnik ez mèg csak kezdeti pofonok egyike...Magyarország óriási bajban van most
Innentől az EU tèrfelèn pattog a labda : kimentik Cippolla mestert a bajból, vagy szabadjára engedik a válságot Magyarországon ...Ha elfogy a külső forrás , akkor a rezsimnek is vège lesz egyszer ..Belső forrás nem nagyon van , csak amit az emberektől ellopnak...A jegybank már le van szedálva ( 10,75% alapkamat...)

nemecsekerno_007 2022.07.27. 13:23:17

Amíg a lakosság közel fele az állami újraelosztástól függ, mint például Jaksity hallgatósága is addig komoly változásra kicsi az esély.
Addig nekem tök mindegy, hogy vészhelyzetre vagy OktatásEgészségügyre hivatkozva akarják elszedni a pénzem.
Ha valóban kemény beszédet akart volna tartani, akkor azt mondja, hogy 500 ezer magyar dolgozik külföldön, ami egyénileg érthető de a járulékaik innen hiányoznak.
Vagy azt, hogy miért képezzünk közpénzből ingyen munkaerőt gazdag nyugati országoknak?!
Talán nem arról kellett volna haluzni az EU szavazás előtt, hogy nyithatok-e cukrászdát Bécsben hanem arról, hogy ki a faszom tartja el a nyugdíjasokat ha a munkaképes lakosság külföldre megy járulékot fizetni.

Rubasov et. 2022.07.27. 14:22:43

"Vagy azt, hogy miért képezzünk közpénzből ingyen munkaerőt gazdag nyugati országoknak?!"

Egyrészt az EU és annak jogelődjének (EEC) ismertek voltak a működési szabályai, amelyeknek egyik leglényegesebb eleme a munkaerő szabad áramlása. Erre volt bőven idő felkészülni, a legtöbb nyugati (és északi) ország csak 2010-től nyitotta meg a munkaerőpiacát a keleti tagállamok előtt.

Másrészt nem lehet fizetőssé tenni szelektíven a felsőoktatást: vagy mindenkinek eltörlöd az államilag finanszírozott oktatás lehetőségét, vagy meghagyod a jelenlegi rendszert. A megoldás az lenne, hogy olyanná kéne tenni az országot, hogy a legjobbjaink ne akarjanak lelépni. És itt most nem csak a diplomásokra gondolok.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.27. 16:37:48

@midnight coder: "Annak van sajtója, aki csinál/vesz magának. Ez a lehetőség kis hazánban is nyitva áll. Ergo vagy nálunk is sajtószabadság van, vagy másütt sincs."

Hallhattunk már siránkozást, amikor a ... című napi/hetilapot, a szólásszabadság legeslegutolsó harcosát felvásárolta a patásorbán. Hát nem, elvtársak, ezt nem így kell nézni. Hanem úgy, hogy az utolsó harcost eddigi tulajdonosa egyszer csak ELADTA a patásorbánnak. Volt az a pénz, amennyiért az utolsó harcos inkább a bankjegyeket számolgatja csendben. És ha valaki rákérdez, akkor pityereg, hogy oda lett a szabadság.

metal · http://electric.blog.hu 2022.07.27. 17:01:38

Én rohadt dühös lettem anno, ha diplomaosztó ünnepségemen politikai beszédet hallottam volna! Mi a faszért kell már ide is bekeverni? Mondja el máskor amit akar, de ne egy ünnepségen!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.27. 17:33:39

@metal: Egyetértek veled. Azt hittem, bennem van a hiba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.27. 17:48:10

@midnight coder: Az MSZP saját magát verte szét a sok fidesz kollaboráns szocival.

midnight coder 2022.07.27. 19:34:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azért Fletó barátunk sokat tett az ügyért. Persze az igazi gond az volt, hogy a szociknak nem volt még egy Horn formátumú politikusa. Megyó még Fletónál is nagyobb hülye volt. Talán Bajnainak lett volna elég esze a csapatban ahhoz, hogy értelmesen vezesse az országot, de ő pont azért maradt távol a dologtól mert nem hülye.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.27. 21:24:14

@nemecsekerno_007: mi van ernőke, nem tetszik a rendszer?
De hát nem erre tetszettünk szavazni? :))))

Ekrü 2022.07.27. 23:05:29

@metal: Egyetértek. Csináljon egy teadélutánt azt ott papoljon azoknak akiket érdekel. De ne a diplomaosztómat csessze szét...Amúgy meg annyira röhejesek ezek a "jól megmondta" meg "beszólt neki" típusú cikkecskék, mert azt feltételezi, hogy az érintett felet érdekli egy harmadrangú senki/valaki óbégatása...Pedig nem...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.07.27. 23:16:50

A deep state őt jelölte ki új miniszterelnök-jelöltnek a továbbiakban Bajnai, és MZP után, illetve siker esetén helytartónak..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.28. 00:24:28

@Ekrü: "De ne a diplomaosztómat csessze szét" - Büfé-ruhatár szak? Vagy erőszak?

nemecsekerno_007 2022.07.28. 08:25:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
A sarcoló állam nem tetszik kisember, tök mindegy, hogy nemzeti vagy progresszív.

HaD 2022.07.28. 08:42:48

olvasgatva az "úttörö tíz pontját" ( a plusz kettöt már el is lopta azonnal) ebben a félcigány félbibsi királyban egy közgazdasági zseni lakozik...jól megmondta mi kell ahhoz hogy ha a haldokló nyugat recesszióba esik akkor kishazánk álljon mint a szikla(stílszeröen a népek harcának zajló tenerén...bár ott ép porlik...de ennek mindegy,pont mint Bécs felszabadítása :):))....ehhez olyan fsza dolgok kellenek a király szerint mint az energia források diverzifikálása...hogy hogy???...az orosz gáz meg olaj smafu??...honnan lesz diverzifikált energia?...a haldokló nyugatét szerzi meg egy gyöztes csatában( a béke nagy szószólója)???...avagy növelni a külföldi tökebeáramlást....a recesszióba zuhanó világból????...ez komoly???....kihasználni az ország tranzit szerepét??...recesszió idején mit is fognak kishazánkban hozni vinni)))...meg amúgy is hol itt a független nagy magyar gazdaság....ezek a gcik a rendszerváltáskor szétlopták a komcsi haverjaikkal elöre megfontolt zsándékkal és tervszerüen a nemzeti vagyont ,bedózerolva mindent ami életképs volt (akár nyugaton vagy keleten is) majd a baksis ejus zs-ért folytatólagosan kiárúsítják az országot...és most elöadást tart arról hogy hogyan lesz a világgazdasági problémáktól teljesen független gazdaságunk....ezt melyik ötéves terv kamuban gondolta a parasztja????....végül is igaz is ne azt nézzük amit mond hanem amit tesz....ez a hazug elég pontos körülírása...

taga20 2022.07.28. 19:05:49

@metal: kár volt rád költeni a pénzt!

tök fölöslegesen diplomáztál le, me egy fasz lettél így is!

taga20 2022.07.28. 19:07:46

@Ekrü: fityeszjobbágy, a te szakmunkás diploma osztódra, szerintem a tállaievtárs ment beszédet mondani, és utána ki is verted:)))

nemecsekerno_007 2022.07.29. 09:28:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Attól még az van. De azt nem támogatom, hogy az adó is 2/3 legyen. Nem finanszírozom Orbán lopás alapú rendszerét.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.29. 09:55:50

@nemecsekerno_007: Mivan,mivan,mivan? "Nem finanszírozom Orbán lopás alapú rendszerét." basszus.. nem kellett volna hernyóra még ragasztót is szippantanom, most káprázik a szemem. Kétharmadnemecsek szerint lopásalapú a rendszer? Vajon még hány vérfideszes indul el a damaszkuszi úton?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.29. 10:30:10

@nemecsekerno_007: Különben én előre megmondtam, hogy ez az egész rezsivarázslat fenntarthatatlan és megszívatja a népet választások után. Igazam lett? Jövőre lejár majd 8 milliárd dollár kölcsön. Még egy államcsőd is befigyelhet. Aztán majd meg lesz magyarázva miért fordulunk az IMF-hez, ti meg majd beveszitek.

nemecsekerno_007 2022.07.29. 10:38:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sokba kerül eltartani 3 millió nyuggert, ne csodálkozz.
Egyébként meg a hipochonder sírján van az, hogy na ugye megmondtam.

nemecsekerno_007 2022.07.29. 10:41:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Elegánsan átsiklottál azon, hogy a KATA ekézéssel a Patás lopásos rendszerét véded. Ügyes :)))))))))
Kifordítom, befordítom.

:)))))))))))))))

Egyébként a liblingjeid szociális demagógiája adóemeléssel jár. OktatásEgészségügy, szociális juttatás, lakhatási támogatás.

nemecsekerno_007 2022.07.29. 18:17:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Olvasd már újra értelmezve, hogy mit írtam.

,,Elegánsan átsiklottál azon, hogy a KATA ekézéssel a Patás lopásos rendszerét véded. Ügyes,,

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.29. 18:57:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azért Orbánnal nagy harcok árán ugyanott tartani-vagy még rosszabb helyzetben - mint fecóval harcok nélkül....

nemecsekerno_007 2022.07.30. 16:02:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ja, hát ha a Fidesz ilyen bolsi mentalitással áll a KATA-s vállalkozókhoz, mit várhatok az ellenzéktől?!
süti beállítások módosítása