MaGYAUR

MaGYAUR

Mi az EU lényege?

2022. július 30. - Magyaur

Az Európai Unió minden korábbi mesterségesen kialakított országhatárt - és csak ilyenek léteznek! - virtuálissá kíván tenni, miközben a nemzetek egymással szövetségben továbbra is élnek és virágoznak!

Tulajdonképpen csak a 19., 20. században jöttek létre a nemzetállamok, de még az olyan "homogén" nemzetállam is, mint Franciaország tele van nemzeti kisebbséggel: a korzikaiaktól kezdve, baszkokon, bretonokon, elzásziakon keresztül egészen a "tengeren túli területekig". A nemzetállami rendszert igazából csak az ahhoz ragaszkodó nacionalisták és tőle függő bürokraták támogatják hatalmas propagandával. Mert az emberi közösségek ritkán homogének nemzetiségi szempontból, de mindegyik nagyobb autonómiára vágyik, amelyet a központosító politikusok el akarnak venni tőlük, olykor az önkormányzatisággal együtt.


Európa jövője nem a igazságtalanul (pl. Trianonban) meghúzott nemzetállami határok bebetonozásában van, hanem a rugalmas, átjárható "Régiók Európájában"!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr417893975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.07.30. 11:57:12

Az EU lényege ugyanaz mint a KGST-é volt. Csinaljunk egy gazdasági közösséget, de azért legyen politikai is, miközben azért az országoknak önálló gazdasága és politikája van. És persze mind a kettőt az agyhalott baloldal irányítja, így aztán kb. a pályájuk is ugyanaz, csak az EU magasabb alapokról indult.

camilló 2022.07.30. 12:11:13

@midnight coder: Hol van baloldali kormányzás az Eu-ban??

camilló 2022.07.30. 12:12:36

Az Eu lényege a TŐKE és a munkaerő szabad áramlása! Magyarul: a tőkét ahhoz segíteni, hogy a profitot maximalizálni tudja. Az emberi jogok meg a demokrácia puszta ábránd....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 14:03:14

"Mi az EU lényege?"

A gonoszság, az elnyomás, a kizsákmányolás, az ateizmus.

midnight coder 2022.07.30. 15:24:42

@camilló: Emberi jogok = a bűnözőnek joga van azt csinálni amit akar, a törvény megóvja őt a szigorától. Demokrácia = annak az akarata győz, aki a legnagyobb véleménybuborékot tudja fújni a pénzéből.

midnight coder 2022.07.30. 15:31:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A legnagyobb kizsákmányolás a vallásokhoz köthető. Egyrészt segítik a kizsákmányolást, elvégre az uralkodó isten akaratából lép a gyalogok nyakára, akik ezért majd elnyerik a jutalmukat a túlvilágon. Másrészt a hivõk lehúzásával maguk is szép vagyonkára tettek szert azokban az időkben, amikor az átlagpolgárnak nem nagyon volt mit ennie sem.

György Csaba Nagy 2022.07.30. 17:54:40

@midnight coder: Bajod elhatalmasodik. A ballibekkel szembeni gyűlölködésed kóros fokozatba lépett, képtelenné tesz a valós helyzetértékelésre. Kitől kell félteni a világot: a Trump-Bolsonaro-Duterme-Salvini-Kaczynski-Orbán-féle szélsőjobbos gátlástalanoktól, vagy a ballibektől? A KGST és EU pedig egymás gyökeres ellentéte: előbbinél a politika felülírta a gazdaságot (bagóért adták az energiahordozókat és nyersanyagokat, csak hogy a szovjet érdekszférában maradást biztosítsák), míg utóbbinál minden a gazdasági érdeket szolgálja, a politika szolgálólány: a német, stb kormány addig marad hatalmon, míg a nagyvállalatok vezetői jó érdekérvényesítőnek tartják, ha nem, egy percig sem pénzelik tovább, megbuktatják.

Magyaur 2022.07.31. 11:44:24

Nincs "ősnemzet". A magyarság (amely nem nemzetként jött ide, hanem sokféle "migráns" törzs szövetségeként) előtt már voltak itt "ősnemzetek": pannon kelták, germán gótok, hunok, avarok és szlávok! Az államalapítás önmagában nem hordoz tekintélyt, viszont a magyarságnak az volt a tehetsége, hogy ezt a gyülevész népséget összefogta. Ugyanakkor a magyarság felolvadt a népek tengerében és ma már gyakorlatilag nincsenek keleti, ázsiai génjeink, minden Magyarországon élő férfi és nő közép-európai génstruktúrával rendelkezik! A migráció egyre inkább erősödik a klímaváltozással, de ellene nem kerítés a megoldás, hanem egyrészt rövid távon a pénzjuttatás Törökországnak a feltartóztatásért, másrészt aegy összeurópai "limes" kialakítása, hogy azon ellenőrzött módon, szelekció után kerüljön be valaki. A vicc az, hogy Magyarország már most is aggasztó munkaerőhiánnyal küszködik és ha így haladunk tovább nem lesz aki megtermelje az adókat és nyugdíjakat... Mindeközben Orbán harácsoló, rosszul működő állama kikergetett 800.000 magyart, - akik nem láttak semmilyen perspektívát itthon - Nyugatra!

midnight coder 2022.07.31. 14:57:22

@György Csaba Nagy: "Kitől kell félteni a világot: a Trump-Bolsonaro-Duterme-Salvini-Kaczynski-Orbán-féle szélsőjobbos gátlástalanoktól, vagy a ballibektől?"

A ballibektől, bár Trump bácsi sem volt több mint pár gátlástalan gazember marionettbábja, Bidé bácsi meg nem is tudna más lenni, önállóan már valószínûleg gatyát sem tudna cserélni.

"A KGST és EU pedig egymás gyökeres ellentéte: előbbinél a politika felülírta a gazdaságot (bagóért adták az energiahordozókat és nyersanyagokat, csak hogy a szovjet érdekszférában maradást biztosítsák), míg utóbbinál minden a gazdasági érdeket szolgálja"

Persze. Lásd európai gazdaság kínába költöztetése az elmúlt 30 év alatt, európai energiapolitika ahol atomerőmű bezárásokkal küzdenek az elvtársak a globális felmelegedés ellen, különös tekintettel a ruszkik elleni embargóra. Tényleg, csupa-csupa racionális döntés. Ezért áll Európa olyan faszául mint ahogy - amivel ezen a télen már a derék európai szavazópolgárok is szembesülnek majd. És ennek nem csak az az oka, hogy a csúnya oroszok háborúznak, de az is, hogy az elmúlt 30 évben Kína lett a világ műhelye, és a kicsi kínai is ugyanazon a piacon veszi az olajat, nyersanyagokat, kaját mint az európai.
Persze azt már 20 éve is mondták, hogy hosszú távon ez nem lesz fasza, csak akkor a jóelvtársak ezt elintézték azzal, hogy nem baj hogy az ipar Kínába megy, a pénz úgyis a szolgáltatásokban van. Aztán gyorsan elkezdték kiszervezni ez utóbbiakat Indiába. 30 év ballib ámokfutásának eredménye egy meggyengült, elöregedett, hitevesztett Európa ami az előző 500 év alatt felhalmozott kulturális, technológiai, és anyagi előnyét 3 évtized alatt elégette.

camilló 2022.07.31. 18:05:57

@midnight coder: Nincs olyan, hogy ballib! Mit nem lehet ezen érteni? valaki vagy liberális (neoliberális) vagy baloldali! Baloldali az aki nem fogadja el az ember ember általi kizsákmányolást! Gazdasági szempontból mindegy, hogy liberális, vagy konzervatív. Egy van! A profit maximalizálása. Ezért helyezték ki a termelést. Arra nem számítottak, hogy a globális gazdaság összeomolhat. Hiába nem ártana Marxot olvasni...

camilló 2022.07.31. 18:30:35

@Magyaur: A nemzetállam Nálad valami becsípődés:) A migráció megállításának az egyetlen emberséges módja, ha segítjük őket abban, hogy a saját hazájukban meg tudjanak élni! Ezt nem úgy ahogy az USA szokta, mert annak csak halál és szenvedés a vége. Talán meg kellene akadályozni, hogy az érintett országokat a fejlett országok multinacionális cégei kizsigereljék. Ez lenne a segítség! Az Általad emlegetett nemzeti érzések nacionalistává való felkorbácsolása, a tőke leghatékonyabb fegyvere, hogy megtalálja a számítását....

Lehetnék én is 2022.07.31. 21:11:18

Tudsz gyaur olyan EU-s alapszerződésfélét, amelyik POLITIKAI szervezetet alapít?
És olyat, amelyik Egyesült Államokat akar létrehozni?
És olyat, amelyik kölcsönös gazdasági előnyöket céloz meg és ezért a felek lehetőségeit, igényeit figyelembe véve egyhangúan állapodnak meg GAZDASÁGI intézkedésekről?

György Csaba Nagy 2022.08.02. 12:18:41

@midnight coder: Lehet, hogy kiscsoportos dadusod anno a fejedre esett, s leállította szellemi fejlődésedet. Utólagos nyomozásod kideríthette, ő egy ballib összeesküvés helyi komisszárja volt, ami engesztelhetetlen gyűlöletet ébresztett benned mindenki és minden iránt, akire rásütöd a ballib bélyeget.
Ha netán felnőtt gondolkodónak tudod beképzelni magad, itt pár szösszenet hozzá:
1. A termelés Kínába kihelyezése racionális döntés volt. Mármint azok részéről, akik ezeket a döntéseket hozták. A folyamat jó 100 éve kezdődött, amikor Kaliforniába emigrált kicsi kínaiak kiszámolták, olcsóbb a nyugati part szennyesét áthajókáztatni, ott kimosni-vasalni, majd visszavinni. Az üzlet virágzott, egész a mosógép-korszakig, mert a kis kínai alacsony fogyasztású, nem sztrájkol, csak magától értetődően szorgos. Teng után az üzlet kiterebélyesedett, mert eltörölte a külföldi tőkebefektetések akadályait és hátráltató szabályait (nagyrészt, nem mindet). Elhárult a kihelyezés egy másik akadálya is: szétesett a SZU és érdekszférája, megbukott a szoci gazdasági modell, s vele a fenyegetés, hogy a nyugati munkásosztály is szocializmust akarjon. E fenyegetés múltával a tőketulajdonosok elszemtelenedtek, jottányit sem kellett törődniük alkalmazottjaik érdekével. A kihelyezés olcsóbb mint az otthoni gyártás, több profit marad nálu, de aki ezt előre látta, szk, és pont. A kihelyezési döntéseket nem a szavazópolgárok, nem a kormányok, hanem a tőketulajdonosok hozták és hozzák, azoknak nem uniós szinten, nem népszinten kell racionálisnak lenniük, csak és kizárólag a döntési helyzetben lévő tőketulajdonosok érdeke szerint.
A Covid belerondított a kihelyezés következményeibe, sőt az egész világszintű ellátási láncba, de ezt senki nem láthatta előre, s következményei csökkentésére sincs még jó eljárás.
2. Az unió vezetése gyáva. Meghajol a nemzetállami vezetők területvédelmi buzgósága, és az USA hegemón diktálása előtt is, nem halad a saját egységét biztosító szabályozás ügyeiben, sem a világpolitikai tényezővé válás irányában. Ezek miatt döntései jó része irracionális, vagy látszatintézkedés. Csucsundra-effektus.
3. Európa nem 500, legfeljebb 300 jó évet élt meg, s tudott volna elvesztegetni, ha valóban ezt tette volna. Pozitív változást a 300 éve kezdődött ipari forradalom hozott. 500 éve fedezték fel a spanyolok Amerikát, de az onnan rabolt kincseket elháborúzták Anglia, Németalföld, Francia- és Olaszország ellen. majd gyarmataikon, s a 20. század elején Európa egyik legszegényebb elmaradott országa voltak. A kontinens többi nagyhatalma is állandó háborúkban szegényítette magát. A csúcs a 2 világháború volt, különösen a 2., amiből az egész földrész romokban és eladósodva került ki. A hadiszállító és hitelező USA ezzel jutott világhatalomra, s fordítva az érmén, Európa ekkor és ezzel játszotta el korábbi előnyeit, nem az elmúlt 30 évben. Hogy minden korlát és balfogás ellenére mit haladt előre a kontinens népének élete, azt itt nem akarom bizonygatni, látja aki átélte, és nem rabja téveszmés előítéleteknek. Hogy pedig hol látsz ballib elkúrókat az utóbbi 30 évben hatalomban, az elkúrt agyra vall.

2022.08.02. 12:56:19

@camilló:
hogyne lenne. ha valaki neoliberális, akkor részben kommunista. és azt gondolja, hogy van a társadalomnak egy jelentős rétege, akiket nem lehet globálisan versenyképes vállalkozásokba bevonni és nekik az állam garantáljon valami alapjövedelmet, legyen nekik kommunizmus, amivel az államok egyébként eladósodnak, és a társadalom versenyképes rétegét maga alá rendelve csinál kapitalizmust. ettől (szélső) baloldali és (neo) liberális. ők a (amerikai típusú) demokraták. és azt szeretnék, hogy ugyanez legyen európában. ettől européerek. így egyesül az atlanti/transzatlanti világ. ettől nyugatosak. és ez a világkép győzedelmeskedeik keleten is. már megdöntötték oszmamát, szaddámot, asszádot majdnem és most putler ellen is győzelemre állnak.

2022.08.02. 13:21:14

@camilló:
az egy másik kérdés, hogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz és a szociáldemokráciához.

a klasszikus liberalizmus önkéntes árucserén alapult. feudális alapokon feudális árupénzzel.

a neoliberalizmusban a pénz úgy lesz, hogy a független jegybankok leütik az entert. és ezzel generálnak készpénzt. annyit amennyit akarnak. és a kereskedelmi bankok is leütik az entert és ők hiteleket generálnak. annyit amennyit. és vannak az árutermelők, akik ennek fedezetét előállítják. és az árut elcserélik. és a pénzt is csereberélik ilyenformán. na most a hülye is látja, hogy az nyer, akinél a pénzjegynyomda van. tehát aki a legtöbb szavazatot vásárolja az uralja a rendszert elsődlegesen. másodlagosan fent kell tudni tartania. úgy, hogy a többi állam ne döntse romba a szemétdombját.

orbán a forintszemétdombján harcol az euró szemétdombbal. a dollár szemétdomb harcol a rubelszemétdombbal beiktatva a hrivnyaszemétdombot. és kiskakasok ugrabugrálnak ezeken. ez a neolibeális világrend. és ezt válságok idején kommunista intézdkedésekkel lehet fenttartani a belpolitikában. árstop. gonosz multik. stb. és ha ez se válik be, akkor jöhet egy új kikakas. és az ajánlat az, hogy az euró szemétdombbal kellene összeállni.

a rendszert úgy lehet megdönteni, hogy a fővárost és csak azt kell csődbe vinni. a budapest nevű szemétdomb non profit lesz a mol, az otp, különadóval sújtjva államaosítják a távközlést, a repteret, amiket még orbán megléphet (nem a repülőgépet, hanem a repteret, nem az internet forgalmat, hanem a fizikai kábelcsatorna birtoklását az önkormányzatok megadóztatják), akkor budapest központtal szinte csőd szélére kerül. ezt felerősíti bankadókkal. a budapesti központot adóztatja. vidéki fiókot nem. az állam maga alá gyűri a fővárost és csak azt.

camilló 2022.08.02. 19:22:53

@cvsvrs: Olvasd el a Kommunista kiáltványt! Ha nem sikerül értelmezned, mit jelent a kommunizmus, ki a kommunista akkor nincs miről beszélni....

camilló 2022.08.02. 19:25:44

@cvsvrs: Segítek kicsit. A kommunizmusban a termelőeszközök KÖZÖSSÉGI tulajdonban vannak. A közösségi korántsem azonos az államival. Arról már nem is akarok értekezni, hogy az állam a természetétől fogva elnyomó szerv. Ergo: köze nincs a kommunizmushoz.

2022.08.03. 08:50:07

@camilló:
az a zsidókommunizmus.

2022.08.03. 09:05:32

@camilló:
a világban van legalább egy tucat működő kommunista párt, kommunitárius törekvésből nagyon nagyon sok van. ma már szinte egyik se marxista. az a zsidókommunista irányzatnak az egyik fajtája.

a kibbutzokban élő izraeliták se akarnak proletárdiktatatúrát, világforradalmat úgy, hogy ezek után megszűnjön a zsidó állam és totális anarchia legyen modván, hogy izráel sötét elnyomó. ezzel együtt a kibbutzokban élők működő olyan működő kommunákat létesítettek ahol viszonylagos egyenlőségben egyenlő viszonyok között élnek az emberek. tkp. ez a megvalósult valamiféle dolog, amire azt mondhatjuk, hogy az kommunizmus. ezek marxot szépen felülírják.

az amerikai demokrata párt egyenlő újraosztást akar. és az is egy kommunista irányzat. jelzem ott is zsidók akarják. szóvel ez már egy harmadik zsidókommunista irányzat. és ez is megvalósulóban van. ez sem marxista. legfeljebb csak kulturálisan. magán tőkelapaok hoznak létre pénzügyi terméket, ez a feltétel nélküli alapjövedelem, ezekhez tartozó értékpapírokat megvásárolja az amerikai állam, ami államadósságként jön létre. tehát nem adók, hanem adósság fedezi. és ha van növekedési többlet, akkor nem kell privatizálni. ha nincs, akkor viszont muszáj. és akkor lesz egy kiterjedt magángazdaság és mellette a társadalom egy részének a feltétel nélküli alapjövedelemmel megvalósul a kommunizmus.

ez három zsidókommunista irányzat. az egyik marx.
süti beállítások módosítása