MaGYAUR

MaGYAUR

Csak a kulturális Régiók számítanak és a földi Bioszféra...

a többi csak blabla!

2022. november 18. - Magyaur

A "nemzetállam" a polgári köztársaság találmánya volt, előtte csak dinasztikus kormányzás folyt. A Nagy Francia Forradalom hozta létre azt a nemzetállami bürokráciát, amely a nemzetre hivatkozva, de attól függetlenül a saját érdekeit szem előtt kormányoz.

A nemzetállami bürokrácia, - főleg, ha olyan kutyaütő és harácsoló, mint a magyarországi-orbánista - könnyen dolgozhat a saját nemzete, népe ellen is.

Ezt látjuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr10017982490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.11.19. 07:23:48

A megoldás nyilván nem a nemzetállam, hanem az azt megelőző keresztény univerzalitás visszaállítása.

Az általad preferált liberális oligarchikus világállam a nemzetállam rosszabb verziója.

parttalan 2022.11.19. 17:10:06

Csúnya nemzetállamok kontra kulturális régiók. Értelmezhetetlen különbségtétel. Kulturális hagyományokat a nemzetállamok képesek és hivatottak képviselni. Még az adott országok mesterkélt határain túlnyúló közös kulturális régiók megléte esetében is. Egy nagy közös egységesített maszlagban feloldódnak a kultúrák. A progresszív neokommunisták célja az egységesítés: a kulturális örökség felszámolása, a történelem átírása, a múlt eltörlése. A többségi nemzet értékei mellett a nemzeti kisebbségek színesítik, hozzájárulnak egy adott kulturális régió sokszínűségéhez, gazdagítják értéktárát. Brüsszel viszont pont most köpött egyet az uniós nemzeti kisebbségek ügyére.

Közép-Kelet Európában 40 éven át tombolt a kommunista társadalmi-és kulturális szemléletmód. Legyűrték, majd rá harminc évvel a régió immár Nyugat-Európából kapja a kommunista fenyegetést.

parttalan 2022.11.19. 17:52:14

"A nemzetállami bürokrácia, - főleg, ha olyan kutyaütő és harácsoló, mint a magyarországi-orbánista - könnyen dolgozhat a saját nemzete, népe ellen is."

Ez igaz, de az Unió brüsszeli vezetése esetében talán más a helyzet - kivált most, a háború idején, mikor egy, az egyeduralmához ragaszkodó birodalom érdekeinek aláfeküdve sorozatosan rossz döntéseket hoz?

A nemzetállamok érdekei sokszor ütköztek a múltban, ez konfliktusokat, olykor véres háborúkat is szült a kontinensen. Ütköznek ma is, és éppen az unió intézménye, a közös érdek az, amely csillapítani, elsimítani hivatott a konfliktusokat a jelenben is. A korábbi EGK-t egy szorosabb gazdasági-, társadalmi-és politikai integrációt képező Európai Unió váltotta fel és talán legnagyobb előnye, hogy az abba tömörült országok között biztosítja és fenntartja a békét immáron évtizedek óta. Minden előnyével és értékével együtt tehát jó dolog, a második világháború utáni népek közötti rendeződés, megbékélés nagyszerű intézménye.

Ugyanakkor van az integrációnak egy határa, amin nem kellene túlmenni. Abból csődtömeg lesz társadalmi, kulturális és gazdasági értelmemben is. Igen gazdaságilag is, mert ugyan a tagállamok közötti fejlettségi különbségeket nem szünteti meg, a közös pénzhasználat, az euró visszaüt válság idején. Lásd a görög példát.

parttalan 2022.11.19. 18:00:04

Az ókori, közép-és kora újkori birodalmakat kell piedesztálra emelni a későbbi nemzetállamokkal szemben? A Német-Római Birodalom ugyan fenntartotta a békét a birodalom részei, államalakulatai között, de háborút viselt más államokkal és a monarchikus, feudális viszonyok között a korrupcióról inkább ne is beszéljünk. Talán valami hasonlóhoz kellene visszatérni?

Rubasov et. 2022.11.19. 18:57:44

Többször lezongoráztam itt, hogy mi kéne az USE-hez.

Másrészt a mai modern államok is nemzetállamok. Bármennyire is fura európai/magyar szemmel nemzetállam az USA is a saját nemzetdefiníciója alapján: mindenki aki az USA-ban születik automatikusan és elidegeníthetetlenül amerikai állampolgárságot kap és ezáltal az amerikai nemzet részéve válik függetlenül attól, hogy a szülei amerikai állampolgárok vagy sem.

Harmadrészt, attól hogy Orbánék ellopnak mindent ami sűrűbb a levegőnél abból nem következik az, hogy maga a konstelláció rossz. Annak, hogy kb. azt tehetnek amit akarnak összetett és elég mélyen gyökerező okai vannak, nem pedig az, hogy Magyarország nemzetállam. Ez kb. olyan mintha be akarnád tiltani a számítógépeket mert hackerrek vannak.
süti beállítások módosítása