MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán elhibázott háborús pszichózisa

Az árstop csak háborúban indokolt, de Orbán szerint „minden háború”!

2022. december 07. - Magyaur

A marxistákkal ellentétben, akik szerint a történelem osztályharcok története, a nacionalista-populisták úgy gondolják, hogy a történelem nem más, mint a nemzetek közötti permanens háborúk története. Ezért indokolt szerintük a hatalmi gépezet kézivezérlése, hiszen állandóan vészhelyzet van…

Az ár-stopra, vagyis a piacgazdaság felfüggesztésére csak két esetben kerülhet sor; háborúban, vagy a nagyon rosszul gazdálkodó, központosított államok esetében. Orbán fantazmagóriájával szemben Magyarország nem áll hadban senkivel sem, tehát az ár-stop a rossz kormányzás miatti kényszerintézkedés.

Orbán önképének az felel meg, ha önmagát a „nemzetvédő hadvezérnek” látja, pedig mindenkinek jobb lett volna, ha „csak” hozzáértő és felelős miniszterelnök lett volna!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8817996494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEDVE1978 2022.12.08. 14:17:42

"Az ár-stopra, vagyis a piacgazdaság felfüggesztésére csak két esetben kerülhet sor; háborúban, vagy a nagyon rosszul gazdálkodó, központosított államok esetében. "

Ne zavarjon, hogy például a lakásbérbeadás területén a XX. század döntő részében voltak érvényben korlátozó jogszabályok az elkérhető bérleti díjra vonatkozóan, illetve a XX. század során az USA-ban, Franciaországban, Németországban is volt árstop vagy korlátozás.
süti beállítások módosítása