MaGYAUR

MaGYAUR

Semjén – lengyel-magyar klérus - tabu

2023. március 23. - Magyaur

A katolikus egyházzal összefonódó merev tekintélyelvű Hadiállamok számára az egyik legfontosabb érték a „mundér becsülete”. A modern tömegtájékoztatással rendelkező társadalmakban a magukat piedesztálra emelő nemzetállamok nagy súlyt fektetnek a nemzetállami ideológiát és valláserkölcsöt képviselő személyek és testületek makulátlan hírnevének fenntartására és elvárják minden állampolgáruktól, hogy ezt komolyan vegye és tiszteletben tartsa. Aki pedig nem asszisztál a politikai, vagy egyházi vezetők bűneinek elpalástolásához azt a nemzet, vagy a kereszténység árulójának kiáltják ki. A tekintélyelvű rendszerek tulajdonképpen a maguk által felépített politikai, vallási kultuszok tekintélyrombolását, "demisztifikációját" tartják a legnagyobb ideológiai veszélynek...

Ez történt Lengyelországban, ahol az oknyomozó újságírók szerint „II. János Pál már évekkel azelőtt tudott a lengyel katolikus egyházban elkövetett gyermekmolesztálásról, hogy pápa lett volna, de bíborosként segített eltussolni ezeket az eseteket.” Érdekes Semjén Zsolt reakciója, aki egyszerre tartja ezt nemtelen egyházellenes támadásnak és megbocsáthatatlan hálátlanságnak azzal az egyházi vezetővel szemben, „akinek Közép- és Kelet-Európa népei a szabadságukat köszönhetik”. Ez csúsztatás: nem az akkorra már betegségekkel küszködő pápa „döntötte le a berlini falat”, hanem a politikai-gazdasági válságjelenségekkel küszködő Szovjetunió volt kénytelen engedni a hidegháborús logikából és egyezett meg erről Gorbacsov személyében az Egyesült Államok elnökével.

Hogy egy tekintélyelvű (és sokszor belülről immorális) Hadiállam számára mennyire tabu a hatalmi visszaélés kérdésköre, arra jó példa Magyarország, ahol mind az igazán nagy korrupciós ügyeket, mind a papi pedofilia eseteit (így Pető Attila ügyét) sem kezelték megfelelően a bűnüldöző szervek - előre is elvéve azok kedvét, akik amúgy az igazságért kiáltanának!

https://444.hu/2023/03/22/semjen-kudarcba-fognak-fulladni-a-nagy-es-szent-ii-janos-pal-papa-elleni-tamadasok

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8718078292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.23. 08:36:07

Remélhetőleg a lengyel keresztények kemény védofalat építenek ki a Buziferi-Perinta-Iványi ateista tengely ellen.

gigabursch 2023.03.23. 09:34:01

Még szerencse, hogy a rabbiológiában a gyermekmolesztálás érdemnek minősül...

Erről esetleg nem szeretne a blogger írni?
Lenne mit...

2024 2023.03.23. 17:00:29

Keresztény gyerekinzultálás rossz, progresszív gyerekinzultálás jó. Nemzetállam rossz; a Föld lakosságát egységesíteni szándékozó, a népek közötti kulturális különbségeket eltörölni kívánó, azokat felvilágosult újmarxista és woke ideológiával a globális nagytőkével összefogva agyatlan fogyasztói masszává zülleszteni próbáló progresszív világbirodalom jó.

Magyaur 2023.03.25. 07:18:38

- Minden szexuális abúzus rossz.
- Minden hatalommal való visszaélés rossz...mert a "felnőtt bácsik" a gyerekek, serdülő fiuk és lányok feletti hatalmukkal élnek vissza.
- Minden elhallgatás, minden cenzúra rossz, akár családon belüli erőszakról, akár egyházi, vagy állami erkölcstelenségről van szó.
- Fontos a minél korábbi nemi felvilágosítás, mert a gyerekek értetlenül szembesülnek (a hallgató, álszent felnőttek közt) a kínai TikTok pornó videókkal már óvodás, kisiskolás kortól kezdődően!:(

Billy Hill 2023.03.31. 22:26:11

@2023: "Keresztény gyerekinzultálás rossz, progresszív gyerekinzultálás jó."

Sokkal gyakoribb zavar az éterben ez:

Klasszik házasság kispolgári, senkit sem érdekel, sok a válás - homo házasság jó, nagyon kell, hogyhogy nincs még engedélyezve?!
süti beállítások módosítása