MaGYAUR

MaGYAUR

Kommentárok Lázárnak a „már nem barátkozunk a Siemens-szel” szövegéhez

2023. május 16. - Magyaur
  • Egy jogállamban a közbeszerzés az nem barátság kérdése, és nem is a kormány dönt, hogy kitől vásárolnak, hanem kiírják a nyílt tendert, világosan lefektetett feltételekkel, mindenki pályázhat, aki az abban leírt követelményeknek megfelel, és közülük a legolcsóbb nyer… Na ezért nem kapjuk, és soha nem is fogjuk megkapni az uniós támogatásokat! Teljesen meg lehet érteni a nyugati adófizetőket, hogy nem akarnak egy tolvaj, velejéig korrupt bűnszövetkezet által vezetett országot finanszírozni.

 

  • "A kormány már nem számít a német Siemens cég közreműködésére (…) már nem barátkozunk velük.” = nem oszt vissza…

 

  • A 220 milliárd forint a Siemens árbevételének 0.7%-a. Jó nagy lecke lesz ez nekik!

 

  • Egyik legjelentősebb német céggel javallott jóban lenni, például az energetika területén az EU-ban nem lehet megkerülni őket. Ez simán egy paraszti rátartiság, ami visszaüt máris. Nem szükséges a Barátság-vezeték felrobbantása, mi saját magunkat elintézzük.

 

  • Ez a "német nagytőke /majd/ beszól" … ez egy komplett hülyeség! Egyrészt a nagytőkének nincs nemzetisége, nincs "nemzeti érdeke", másrészt meg a tőke oda megy, ahol a helyi körülmények a legtöbb nyereséget hozzák. Ráadásul - éppen a Siemensnek - nagyon szigorú es ellenőrzött etikai kódexe van. Ezek a „beszólás” agymenések nacionalista, szélsőjobboldali hiedelmek. Te sem tudsz konkrétumot hozni erre. A magyarországi tőkebefektetések nem, vagy alig többet hoznak, mint mondjuk egy „piréz”. Szóval, ha nem Magyarországon, akkor tök mindegy hol, máshol is működik, és ott /ráadásul/ meg fasiszta korrupt posvány sincs. Magyarország amúgy sem befektetési Kánaán a rosszul képzett, nagy pofájú és korrupt lakóival.

 

  • Basszus, a mozdonyok egy évnyi vontatásiköltség-megtakarítással kitermelnék a saját beszerzési árukat, de játsszunk sértődöttet! Ez fidesz-nyelven a "nemzeti érdek", egyébként meg csak szimpla hazaárulás.

 

  • Az első a még Tarlós István idején, 2015-ben a főváros által az orosz Metrovagonmas céggel a 3-as metró kocsijainak felújítására kötött szerződés, ami a hitelkamatokkal 84 milliárd forint volt. Ugyan 90 milliárdért új szerelvényeket vehetett volna Budapest, de az újakat a kormány drágállotta, és nem is volt hajlandó kifizetni. Mondhatnánk, hogy szaros 6 milliárd miatt megvették a ruszki szemetet, de hát tudjuk, hogy nem az összeg számított itt, hanem hogy fényesre lehessen nyalni Putyin elvtárs seggét. De a legszebb /az egészben/: a félig-meddig új orosz kocsik közül mostanra minden negyedik szerelvény – 37-ből 9 – üzemképtelen! /…/ Hát a pusztításhoz, amit ezek végeznek, hozzá sem mérhető az ókori egyiptomi sáskajárás...

 

  • Nem a mozdonyokkal, hanem a hálózattal van baj! Ugyanazt a hatékonyságot akár egy gőzmozdony is tudja. Az infrastruktúra az, ami nem fejlődik!

 

  • Mostanában minden egyes lépésük /a Huxit felé/ mutat. Azok a látszat-intézkedések, melyek az EU-s pénzek "NEM-érkezését" okozzák… Az a tevékenység, amellyel megfúrni próbálja a magyar kormány az EU minden közös intézkedését… A dörgölődzés Kínához és Oroszországhoz az /nem más, mint/ az EU-ból való kilépés utáni időszak előkészítése… 

 

  • Még Orbánnak is világos, hogy az egyetlen dolog, ami Kína számára értékes /az orbáni Magyarországban/ az az, hogy EU tag. Oroszok pedig nincsenek olyan helyzetben, hogy az elkövetkezendő 20-40 évben bármi súlyuk legyen bárhol…

 

https://hvg.hu/itthon/20230516_MAV_vasut_felujitas_Siemens_Lazar_Janos_Paks_II_bosszu_nemet_magyar_viszaly

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4918125640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2023.05.17. 08:24:13

Te debil fasz, Soros haszontalan idiótája:
1. A Siemens POLITIKAI OKOKBÓL nem akarja leszállítani a PAKS 2-höz szükséges, közbeszerzésen megnyert és leszerződött elektronikát. Nyilván a továbbiakaban nem komolyan vehető partner.
2. Minden (szerinted) normális országban (pl USA) a nagy beszerzések egyben politika is, az hogy neked erről fogalmad nincs az is csak azt mutatja hogy IQ = NULLA, te vagy a legostobább blogger a környéken, ami azért figyelemre méltó teljesítmény tekintettel az elképesztően silány szinvonalra.

Nevem senki. 2023.05.17. 12:20:40

@Rodney_2:
"te vagy a legostobább blogger a környéken"

Pedig nagy a verseny!

2024 2023.05.17. 13:34:13

És a Barátság olajvezeték leállításával zsarolni, mint teszi azt a hős Ukrajna, mennyire jogállami dolog, te idióta??! Meg erre kényszeríteni egy tagállamot az Európai Unió részéről?

Kell az energia. És a Paks 2 projektben a német nagyvállalat politikai okból nem akar együttműködni. Valószínűleg befenyítették, de ez nem menti a Siemens vezetését.

A Tanácsköztársaság óta másztok elő a gödörből és teszitek előbbre más népek, országok érdekeit a magyarénál. Elég volt belőletek!

0dzsud0 2023.05.18. 07:36:44

@2023: "A Tanácsköztársaság óta másztok elő a gödörből és teszitek előbbre más népek, országok érdekeit a magyarénál. Elég volt belőletek!"

Egyetértek. Azért egy hasznuk van: mindig a tudatunkban tartják magukat, ez sok döntést meg tud könnyíteni. Illetve valahol amúgy szórakoztató, hogy ők mennyire el vannak telve maguktól, a saját buborékukban ők tényleg értelmes emberek és mindenki más a hülye. A valóságban viszont jó látni, hogy ma már a nagykörúton belül is leszarják őket. Meghallgatjuk a nyígásukat, jót mulatunk rajta és ennyi. Az ilyen posztokat meg úgy lehet felfogni, mint anno a Heti Hetest. Szándékuk ellenére a Fidesz malmára hajtják a vizet, nézni pedig bűnös élvezet. :D

nanijoe 2023.05.18. 15:52:22

hmmm...politikai okokból átlépni az országhatárt és halomra lövöldözni mindent és mindenkit az persze teljesen rendben van...

Tetszik ez a zsarolós rész is. Mikor zsarolta ezzel Ukrajna a magyarokat? Valahogy nem emlékszem. Arra viszont elég tisztán, hogy kormányképviseletünk többször kifejezte, hogy nem támogat eu-s döntéstervezeteket, amíg Ukrajna ezt meg azt nem csinálja. Ez persze nem zsarolás, és nem is politikai indíttatás... :)))

A trágárkodás, látom, jó keresztyén módjára nagyon megy. Ne felejtsétek el meggyónni - a trágár szavak mögötti gyűlölettel együtt - , vagy nincs ostya!

Kik azok a "Ti", akikre utaltok? Magyarok? Nem agymosottak? Olyan gondolkodó emberek, akik számára nem csak egy igazság létezik - a sajátjuk -, hanem akik szeretik több oldalról szemlélni a dolgokat, és akik tisztában vannak vele, hogy a világ nem fekete-fehér? Az ország fele?

Látom, erős a felsőbbrendűség-érzésetek, kedves Rodni és húszhuszonhárom. Egy kis szerénység, alázat, jóindulat, szeretet, elfogadás a felebarátok iránt is nem hiányzik? Pedig a biblia tanítása ezekre épül...

Csak szólok, a 19.századnak vége. És nincs tengerpartunk.

További szép napot nektek, ne idegeskedjetek, mert árt az egészségnek!

2024 2023.05.18. 16:32:30

@nanijoe: "kedves Rodni és húszhuszonhárom."

Csak a megszólítás miatt, különben hagynálak szó nélkül fellengzősen bűzölögni a buborékodban.

---------------

"Tetszik ez a zsarolós rész is. Mikor zsarolta ezzel Ukrajna a magyarokat? Valahogy nem emlékszem."

Elmebajosként semmire sem emlékszel vagy vacak mód próbálod elhazudni a valóságot. A Washington Post értesülése titkosszolgálat anyagra hivatkozva minden bizonnyal valós. Ez zajlik a háttérben. Egyébként két egymást követő évben, 2008 és 2009 telén az ukránok már elzárták a csapokat közel sem ennyire veszélyes szituációban. A színfalak előtt pedig Ukrajna folyamatosan emeli a tranzitdíjakat, hogy ezáltal - legalábbis szándéka szerint - elvegye hazánk kedvét az orosz kőolaj további vásárlásától. Amire még mindenféle szirénhang ellenére nagy szükségünk van.

--------------

"Arra viszont elég tisztán, hogy kormányképviseletünk többször kifejezte, hogy nem támogat eu-s döntéstervezeteket, amíg Ukrajna ezt meg azt nem csinálja. Ez persze nem zsarolás, és nem is politikai indíttatás... :)))"

Van az a mondás: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Azt kapsz, amit adsz. Az az "ez meg az" számunkra nagyon fontos dolgok. Számodra nem, mert nem magyarként vagy balfaszmagyarként csak itt rontod a levegőt, már ha nem külföldről írogatsz. Magasról teszel az ország érdekeire, miközben te is felkapcsolod a villanyt, amikor szükség van rá. Köpsz a határon túli magyarság érdekeire és jogaira. Számodra ez sem fontos, de számunkra igen.

A többi gunyoros, fellengzős kioktató megjegyzésedre nem érdemes reagálni.

Csak ismételni tudom: a Tanácsköztársaság óta másztok elő a gödörből és teszitek előbbre más népek, országok érdekeit a magyarénál. Elég volt!

taga20 2023.05.18. 18:59:20

@Rodney_2: @Nevem senki.: @2023: @0dzsud0:

fityeszdroidok, lehet elhúzni putyinlandba, ha nem jó európában!

moslék szarok vagytok fityeszretkek! ahogy a gazdátok, a csutigeci!

slava ukraini!

Zionnépe 2023.05.18. 21:24:50

@2023: Egy kicsit túltolod a "rettegést" az ukránoktól! Először is, nem zsarolták vele (legalábbis a sajtóban sehol nem köszönt vissza, még Kesma-vonalon sem) a magyarokat, a csúti viszont élvezettel vétózgatott bármit, ami keresztbetehetett Ukrajnának vagy időt adhatott a pufajkás vezérnek.
Ma már politikai okból sem "kell" leszólni a Siemensnek, hogy blokkolják a magyar Paks2-t, hiszen a magyarok egyértelművé tették, hogy az EU trójai falova. És minél egyértelműbbé tesszük (sajnos azok is tesszük, akiknek agyrém a mai vezetés) annál több hasznos és fejlett nyugati rendszertől fogunk elesni.

Jut eszembe reagálnál néhány gondolat erejéig, a hatalmas metrókocsi bizniszre? Mert az is mostanra akkora bukta lett, mint a lélegeztetőgép-beszerzés mégha pénzben az utóbbi nagyobb is.
Azokat sikerült már ingyen elosztogatni, ha mér annyira kellettek drágán és gyorsan?

A hazaárulókat keresd csak a mai országvezetők és azok talpnyalói között !

Rodney_2 2023.05.18. 22:12:14

@nanijoe: Hozzászólásod alapján funkcionális analfabéta vagy és fogalmatlan idióta. Tipikus 21. századi smart guy. Momentumos aktivista-e vagy?? Ha még nem, akkor mielőbb csatlakozz hozzájuk. Jól fogjátok érezni egymást :)

0dzsud0 2023.05.19. 12:23:15

@nanijoe: "hmmm...politikai okokból átlépni az országhatárt és halomra lövöldözni mindent és mindenkit az persze teljesen rendben van..."

Ne is mondd, a világcsendőre USA-ból már tényleg elég volt. :)

"Mikor zsarolta ezzel Ukrajna a magyarokat? Valahogy nem emlékszem."

Azért baszki...még guglizni is helyetted kell?

Ukrajnának erős befolyása van Magyarországra - a "Druzsba" olajvezeték - Olena Zerkal
2022. május 25. 22:56

"Hangsúlyozta, hogy a Druzsba vezetéknek van egy külön szála Magyarországra, amivel "történhet valami".
"És véleményem szerint nagyon is helyénvaló lenne, ha valami történne vele (az olajvezetékkel). De ismétlem, a kormány és az elnök kezében van a döntés politikai kérdésekben, hogy valóban azon a nyelven akarunk-e beszélni Orbánnal, amit ő ért, és amit az Európai Unióra kényszerít, vagy még nem állunk készen erre" - hangsúlyozta Olena Zerkal." /Olena Zerkal rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Ukrajna energiaügyi miniszterének tanácsadója/
ksf.openukraine.org/ua/news/2390-v-rukah-ukrajini-je-potuzhnij-vazhily-vplivu-na-ugorshhinu--naftoprovid-druzhbaolena-zerkaly

"Arra viszont elég tisztán, hogy kormányképviseletünk többször kifejezte, hogy nem támogat eu-s döntéstervezeteket, amíg Ukrajna ezt meg azt nem csinálja. Ez persze nem zsarolás, és nem is politikai indíttatás... :)))"

Gondolom arról is lemaradtál, hogy hogy bánnak az ukránok a kisebbségeikkel, köztük a magyarokkal (ezt már nem guglizom ki helyetted, ha eljutottál a gép bekapcsolásáig és a Chrome is rendben elindult, akkor ez a mai lecke, csak ügyesen). Nagyon meglepő, hogy ha a magyarokkal rosszul bánnak, akkor nem az a válaszunk rá, hogy "persze, mindenben támogatjuk ukrán barátainkat, há' hogyne...". Nehéz elhinni, hogy nem csak szerepben vagy, hanem ennyire fogalmad sincs.

"A trágárkodás, látom, jó keresztyén módjára nagyon megy."

Noha értem, hogy ez a poén része, de az úgy nem fog ám működni, hogy nemkeresztények okoskodnak a keresztényeknek, hogy hogy kell jókereszténynek lenni, justsayin'. :)

"Olyan gondolkodó emberek, akik számára nem csak egy igazság létezik - a sajátjuk -, hanem akik szeretik több oldalról szemlélni a dolgokat, és akik tisztában vannak vele, hogy a világ nem fekete-fehér?"

Jaja, az ukránokat dicsőítő nettó propagandát csont nélkül beszopók imádják azzal kábítani magukat, hogy ők a felvilágosultak. Egyszerűen arról van szó, hogy szerintük amit ők beszoptak, az nem propaganda, hanem az igazság. Mellesleg az, hogy a minket leginkább elérő médiában kialakított és naponta nyomatott "jó" álláspontot magadévá tenni és elismételni nem egy túl nagy agymunka ám...sokkal valószínűbb, hogy épp az tájékozódik több forrásból is, aki továbblát annál, mint hogy a semmiből indítottak támadást a gonosz ruszkik. Az, hogy ti beálltok az egyik csapatnak szurkolni, mintha egy focimeccset néznétek, az nem gondolkodóvá tesz titeket, hanem épp retardálttá (ami a mai ballib tábornál mintha már alapkövetelmény lenne).

0dzsud0 2023.05.19. 12:46:58

@taga20: Tangakoma, te még élsz? :) Látom, egyre rosszabb állapotban, azaz rendben alakulnak a dolgok. :D A slavaukrainin hangosan felnevettem, köszi! :DD

0dzsud0 2023.05.19. 13:01:39

@Zionnépe: "Először is, nem zsarolták vele (legalábbis a sajtóban sehol nem köszönt vissza, még Kesma-vonalon sem) a magyarokat, a csúti viszont élvezettel vétózgatott bármit, ami keresztbetehetett Ukrajnának vagy időt adhatott a pufajkás vezérnek."

Egészen elképesztő, hogy mennyire kifordítva látjátok a világot a buborékotokból, ahol az ukránok most szentek, hiszen megtámadták őket, ilyen pedig csak a jófiúkkal szokott történni.

"hiszen a magyarok egyértelművé tették, hogy az EU trójai falova"

Olyan viccesek ezek a mantraként ismételgetett ballib legendák is. :)))) Srácok, nem igazatok van, hanem hitetek...ne keverjétek már össze, mert egyre kínosabbak vagytok.

taga20 2023.05.19. 18:10:56

@0dzsud0: viccet félre téve!

neked tetszik, ami ebben a retek országunkban megy?

0dzsud0 2023.05.19. 18:29:20

@taga20: Te csak ne tegyél itt félre semmiféle viccet, majd én félreteszlek, ha akarlak. :)

"ebben a retek országunkban"

Az már önmagában tetszik, hogy nem érzed jól magad benne, ellenkező esetben el kellene kezdeni aggódni, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Egyébként igen, minden nehézség ellenére én tökre örülök, hogy magyarnak születtem és itt élhetek. Hála a jó égnek, egészen jól sikerült alakítani eddig az életemet, nincs okom panaszra. Jobb mindig lehetne; reméljük, majd lesz is.

Azt meg sem kérdezem, hogy te hogy érzed magad manapság, tizenéve hallgatom a ballib nyígást, miszerint amióta nem ők vannak, itt szar minden. Fel a fejjel öregem, gondoljatok arra, hogy csak életetek végéig tart! :DDD

taga20 2023.05.19. 18:54:02

@0dzsud0: ha nem vagyok túl indiszkrét, te hol élsz? melyik városban vagy faluban.

0dzsud0 2023.05.19. 22:06:25

@taga20: Ne haragudj meg, de sajnos túlságosan indiszkrét voltál. Szíves megértésed köszönöm!

depressziót okozó sült krumpli 2023.05.20. 06:38:40

@Rodney_2: Te vagy a legostobább kommentelő a környéken, ami azért figyelemre méltó teljesítmény tekintettel az elképesztően silány szinvonalra.

Volodimir elenszkij 2023.05.20. 16:56:09

@taga20: Дякую за мінет.
Ви хотіли б оселитися в Україні?

taga20 2023.05.21. 05:33:42

@Volodimir elenszkij: szopd le a putler istenedet, de szarházi!

undorítóak vagyok, fityeszretkek!

Volodimir elenszkij 2023.05.21. 14:37:25

@taga20: Дуже добре, що ви вважаєте себе множинним і огидним. Мені потрібні такі люди. Ти б померла за мене?
süti beállítások módosítása