MaGYAUR

MaGYAUR

Európai szuperhatalmat! (Magyarországgal, vagy nélküle...)

2023. június 02. - Magyaur

Most még figyel az Egyesült Államok Ukrajnára, Kelet-Európára, de Amerika hosszú távon Kínával és Ázsia többi részével fog foglalkozni.

Európának a saját jogán kell egységes világhatalmi pólussá válnia! (És ha Magyarország ebből kimarad, akkor "a két szék közül a pad alá esés" tipikus esete forog majd fent:(

Ami Orbánt illeti, mint a mellélt reggeli rádióinterjúja is mutatja: Orbán az EU-val kapcsolatban már feladta, már nem politizál, csak provokál...

Olyan elemi düh halmozódott fel benne a nyugati, polgári-demokratikus világgal szemben, hogy ha közelebb volna Putyin, Erdogan , de még inkább Kim Dzsong Un, akkor csatlakozna hozzájuk...
https://www.intellinews.com/visegrad-blog-macron-makes-the-weather-in-eastern-europe-280335/?source=blogs&fbclid=IwAR3AldR86IV1Tz3oF6sx0iNVJci1H8RqNEBq8he4vMYAyv4TyHsGemRBnDU
A rádióinterjú összefoglalója: 
https://hvg.hu/itthon/20230602_orban_viktor_kossuth_radio_miniszterelnoki_interju?fbclid=IwAR37rqdI8BNlpVeERpRkRZP0fVBfsP27gg0Oy_DQ6-Sf0OTGlWSrusO6POA

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5218137372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.06.02. 10:34:02

Mi meg fogjuk gátolni a Liberális Európai Birodalom létrejöttét. Addig szabotáljuk, romboljuk, míg elbukik az eszme.

2024 2023.06.02. 13:08:12

"Európának a saját jogán kell egységes világhatalmi pólussá válnia!"

De nem úgy, hogy az egyre inkább birodalmi tudatban leledző EB egyre inkább jellemző gyakorlatként kitalál és bemond valamit, amihez mind a 27 tagállamnak azonnal alá kell(ene) vetnie magát. Az unió eszméje nem erről szól(t).

Mit értesz "nyugati, polgári-demokratikus világ" alatt? A progresszív tanokat? A szexuális gyerekinzultálást, az öngyűlöletet és a nemzeti önmegtagadást?

Miben polgári, demokratikus az, hogy az EP követelésére az EB egy részleteiben nem tisztázott jogszabályra hivatkozva - pusztán ideológiai okokból és az orosz-ukrán háborúhoz való egyébként ésszerű hozzáállása miatt - tart vissza forrásokat az egyik tagállamtól? A követendő polgári demokrácia jellemzője, hogy korrupció megalapozott gyanúja miatt a börtönben töltött előzetesből, majd házi őrizetből szabadult EP-képviselő rögtön visszaül az Európai Parlamentbe és elítéli Magyarországot korrupció miatt? Hogy a saját hamis igazságaikat mereven kergető un. "polgári demokratikus" erők a bűnöző társaikat is bevédik, és úgy tesznek mintha semmi sem történt volna? Miközben itthon a moslék a bloggerrel együtt Völnerezik? Amint meggyanúsították hivatali vesztegetéssel, Völner Pál azonnal lemondott államtitkári pozíciójáról és nem leváltották.

Magyaur 2023.06.02. 14:31:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pont erről, Orbán árulásáról szólt a bejegyzés!:)

Magyaur 2023.06.02. 14:53:25

@2023: A "többpólusú világ" nem a kis és közepes országok mozaikjáról, hanem a nagy civilizációs egységek gazdasági-politikai és ökológiai együttműködéséről és rivalizálásáról szól. Ezek közé a kontinensnyi hatalmak közé tartozik Európa - az Egyesült Államok, Kína, India, Irán mellett. Mivel Európa a 16. századtól kezdve dinamizálta a világ fejlődését, motorja volt a globalizmusnak, utóbb kirobbantott két világháborút ezért Európának felelőssége van a világ további fejlődéséért. Hogy ne a törzsi háborúk uralják a Földet, hanem annál intelligensebb, "egyetemes emberi jogokon nyugvó" együttműködési formák - ez Európa küldetése!

2024 2023.06.02. 15:22:23

@Magyaur: Az Európai Unió együttműködő kis és közepes országok mozaikja. Aki ebben változást akar, az időlegesen lehet nyeregben; alkothat többséget az EP-ben, adhat önkényes utasításokat az EB-ben: idővel elbukik. Jellemzően négy évente parlamenti választások a tagállamokban, ötévenként EP választások. Európai polgárai nem hülyék, még ha annak is nézik őket a neomarxista, szélsőliberális és sötétzöld wokista migránsimádó, gyerekinzultáló juntaszopók részéről. Látjuk a példákat az ébredésre. Nem véletlenül ideges az unió parlamentjét uraló klikk. Csak így tovább.

Billy Hill 2023.06.03. 22:18:09

Majd akkor lesz az EU saját jogon bármi is újra, amikor a Ramstein-i bázison már csak németek állomásoznak, és a romániai CIA-s fogdák sem üzemelnek már. Addig van a saját házunk táján is erősebb kutya, mint mi európaiak.

braking news · https://szeka.blog.hu/2023/05/14/ketyeg_az_ora_es_orban_tudja_hogy_egyre_nehezebb_lesz_strategiat_va 2023.06.05. 08:28:59

Putyin újabb mozgósítást tervezhet
Hónapok óta vitatják a szakértők, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök újabb mozgósítási hullámot tervez-e. Putyin legutóbb 2022 szeptemberében, az ukrajnai súlyos katonai kudarcok után hirdetett részleges mozgósítást, és 300 ezer orosz embert soroztatott be.

Megfigyelők szerint Putyin azért akarja minél tovább halogatni az általános mozgósítást, hogy ne terhelje tovább a szankciók alatt nyögő orosz gazdaságot, és hogy a lakosságnak ne legyen oka a kormány elleni tüntetésekre.

A valószínűleg tévedésből nyilvánosságra hozott jelentés azt mutatja, hogy Oroszország további mozgósítási hullámokra készül. Moszkva azonban tisztában van azzal, hogy egy újabb toborzási hullám milyen súlyos problémákat fog okozni.
süti beállítások módosítása