MaGYAUR

MaGYAUR

Komment-válogatás (2023. június)

2023. június 11. - Magyaur

"Ez a rablóbanda eleve az uniós pénzek ellopására jött létre. A daliás kezdeti időkben, amikor még volt igazi, hozzáértő pénzügyi ember (Simicska Lajos) megtervezték a „hogyant”. A „miért?” eredetileg még arról szólt, hogy saját magától az Unió nem fog létrehozni magyar vállalkozói réteget, mert nekik inkább csak rabszolga és piac kellett, hát akkor nosza, lopjuk el rá a pénzt, csináljunk magyar tőkéseket. Aztán majd ez a tőkés réteg felvirágoztatja Magyarországot. Indulásként megdurrantották a MANYUP pénzt, és el is kezdték az Unió megcsapolását. Először ott futott lyukra a dolog, hogy a mi Lajosunk, a kezdeti tőkepénzes, ügyesen beépítette a vezetőség soraiba a saját mamelukjait és idővel, amikor törvényszerűen összevesztek Orbánnal arra gondolt, hogy akár ő is lehetne a főnök. A becsempészett emberek már komoly háttért alkothattak, amire támaszkodhatott volna. Az eredményt ismerjük. Ekkor döbbent rá a bonsai Duce (Bödöcs után szabadon), hogy csak teljesen hülyére bízhatja a pénzt, hogy másodszor így ne járjon. És lőn világosság, lett nemzeti gázszerelőnk! De miután a világ nemcsak hülyékből áll, ebből meg balhé lett, hogy Magyarország EGY ember. Így csupa függésbe hozott, -tartott emberből jöttek a mamelukok. Nekik is gurult az európai pénzből és a hazudozás, csalás rendszere látszatra csuda jól fejlődött, de megint baj lett. Európa megunta a hazudozást, a simlis jogászkodás technikáját, az erre nyitott vénasszonyt a németek elzavarták pihenőre, megszűnt a védőernyő. A vergődés időszaka alatt megpróbáltak benyalni mindenféle gusztustalan despotának, akár közel-keleti, távol-keleti, orosz, kínai, afrikai, sőt akár dél-amerikai. De sajnos Viktorunk mágikus hatása mindig jól működött, akihez elment bepucsítani, pár nap múlva megbukott. És ezzel kezdetét vette a leszálló ág. Kezdetben jól működött a piszkos kommunistáktól lopott trükk; hogy a lejáró kapitalista kölcsönöket átkonvertálták Kincstárjegybe. Majd a szépen a devizatartozásunk csökkentével a forinton „elinflálták” a tartozás növekedését, így a teljesen hülyéknek el tudták adni, hogy csökkenő államháztartási hiány van. Viszont mostanra teljesen felélték a bizalmat, a mamelukok meg a torkukat szorongatják, sőt a megszerzett kényelmes életet sem akarják feladni… Így most kénytelenek a magyarokat fosztogatni, hogy maradjon a békesség, mert azzal tisztában vannak, bukás esetén nekik nincs kegyelem. Most ott tartunk, hogy megpróbálják belekényszeríteni a magyar pénzeket a Kincstárjegybe, amit szükség esetén egy mozdulattal elvehetnek... Hogy nem? MANYUP... Emlékszel még? Egyébként tisztességesebb lenne, ha végre nevén neveznék a Kincstárjegyet, és Békekölcsönnek hívnák! Ha nem emlékszel rá, kérdezd a szüleidet! Hát így élnek főúri kényelemben a mi pénzünkből a mi gengsztereink.

Ez a szomorú, hogy Orbánnak tényleg Simicska „G-napja” óta nem érdeke, hogy eszes emberek kezébe adjon nagy vagyonokat. A diktátorok legyen bármekkora hatalmuk mindig rettegnek a bukástól. Viszont, ha nem eszes embereknél vannak a cégek akkor azok a cégek annyit is érnek. Nem látják át a piacot, nem tudnak tervezni, nem tudnak reagálni a változásokra. Ez pedig a valódi piacon veszteségessé teszi őket. A magyar állam pedig pótolja a veszteséget. Hisz Orbánnak nem az a fontos, hogy nyereségesek legyenek a NER cégek, hanem hogy ezek ne legyenek mások kezében! A hatalom az egyetlen érték Orbán számára és ez neki minden pénzt megér. Amit persze már csak tőlünk tud elvenni.

A KSH-t kicsit megtornáztatják, hogy mérjen a 20% infláció helyett csak 10 százalékot, tehát a nyögdíjakat, egyebeket elég ennyivel emelgetni… De ha véletlenül az ÁFA bevételek túlteljesülnek 25%-kal, mehet tovább a lopás, zabrálás, előre a 50 ezer milliárdos adósságig, na meg a 425-ös euróig... nagyjából ez a következő 2 év tempója.

Türelem. Szintugrás következik. A pénzhiányt nem tudják már elkenni még propagandával sem. És hétről-hétre súlyosbodnak a következmények. Elengedhetetlen a birkanyírás, nem ússzák meg. Amikor a szar minőségű életet fos minőségűre kell lecserélni, akkor elfogynak a „miniszterelnökurazók” és hirtelen sokan lesznek a „qrvaanyádorbánozók”. Viszont nekünk is készülnünk kell, mert előfordulhat (sőt!) hogy a „G” ránk engedi a csőcselékét mint 2006-ban, de most durvább lesz a helyzet mert a fölhergelt horda az állampárt nyílt támogatását élvezi és felhatalmazva érzi magát hogy bármit megtehessen. Észnél kell lenni.

"Minden utcasarkon kereszteket kell állítani, az majd megold minden problémát." Tegnap olvastam. 

A törökök majdnem 10x annyian vannak mint mi és a "szimpátia" a rezsim vezetője iránt elvakult, vallásalapú. Ez itt nem így van, errefelé az életminőségben, a pénztárca vastagságában mérődik ugyanez, még a Fidesz-szavazók körében is. (Kivétel a 70+) A választások előtti pénzszórás miatt és a nekik nagyon kapóra jövő háború miatt nyertek tavaly áprilisban, de ezt sem lehet már megismételni úgyhogy csak figyelj…

Nem lesz ennek jó vége. Ha Orbán tényleg elkezdi érezni, hogy itt a csőd, akkor ideszervez még egy-két világversenyt. Vizes-, tenisz-, birkózó-, mindegy csak visszhangos legyen! Pénz nem számít! De jó lehet egy pálinkafőzési világkiállítás is! Amúgy pedig most kéne ezerrel hirdetni, már ahol lehet, hogy most folyik a szemünk előtt az, ami miatt a következő (mondjuk a reményeink szerint a mostani ellenzékből alakuló) kormány nagyon népszerűtlen intézkedésekre fog rákényszerülni. Jó lenne, ha minél többeknél gyorsan leesne a tantusz, hogy most mihez asszisztálnak.

„Kormányzási veszélyhelyzetben” élünk. A megoldás a helyzetre az lenne, ha lemondana a kormány, Novák Katalin szakértői kormányt nevezne ki és kiírna új országgyűlési választásokat, ahol a fidesz-kdnp - mint bűnszervezetek - nem indulhatnának. Tudom, hogy jelenleg ez irreális ötlet, de csak ebben látom a totális összeomlás kivédésének lehetőségét!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6518144088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2023.06.12. 08:39:53

Honnan van? Nem jelölted meg a forrást, ahonnan ezt a kommentet kivadásztad.

Blog-komment? HVG / bármi...újságcikk alatt? Úgy illene, hogy dobsz egy linket...természetesen csak akkor, ha anonim a kommentelő, tehát nem ütközik semmiféle személyes adat kezelésével kapcsolatos jogszabállyal. Ha valami facebook csoportban találtad, akkor az adott facebook oldal és a kommentelő kitakart adatai mellett, képernyőfotóként kellett volna ugye berakni, mert ha a facebook kommentet linkeled, talán már holnap kirúgják a munkahelyéről...ha utolérhető az illető.

És bárki utolérhető. Ha nem másként, hát fellökik egy filmes fesztiválon.

Na, ezt csak azért kérdezem, mert a komment pl. a Blog.hu vagy a 444 egykori szebb, kommentelhető napjaira emlékeztet, és ma már ritka az ilyen. (mindenhol felszámolják lassan a kommentelést, a Blog.hu nerkritikus politikai szegmensét kitakarítják / elhallgattatják / eltüntetik, eltüntették a címlapokról, elvétve egy-egy feldobnak rövid futtatásra koncnak, de inkább az Orbánseggnyaló propagandistáknak adnak teret, az Index ugye mostanra már kőkemény oroszpropagandista- fideszjanicsár Origová lett, a kommentelők is kikopnak, apatikusak, abbahagyják a bloggerek is a műsort... a Blog.hu fényes napjaihoz képest ez már maga a siralomvölgy, amióta a Geci csinovnyikjai átvették az irányítást 2018-2020-ban előbb a Blog.hu majd az Index felett ....szóval szokatlan, hogy ilyesmire bukkansz. Valahol.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2023.06.12. 08:48:45

Kivéve persze, ha az Örülünk, Vincent? hazatért oldalán találtad...volna...de ott én nem találtam ilyesmit. Vagy elkerülte a figyelmem? Ott bőven vannnak ilyen és ilyenebb kommentek. (azt a blogot rendszeresen olvasom, ősidők óta)

Magyaur 2023.06.12. 12:09:38

@zord íjász: Nem szeretném kiadni a forrásaimat... inkább elviszem a balhét:)

ez a nevem senki 2023.06.13. 05:00:48

eztet most be
pököm a nernek
mehettek mind a gulágra
süti beállítások módosítása