MaGYAUR

MaGYAUR

A populista jobboldal horrorban utazik

2023. augusztus 25. - Magyaur

Mintha a világon mindenütt a túlzásba vitt kereskedelmi és politikai propaganda egyfajta csömört okozott volna az emberekben, főleg a fiatalok körében. Mintha sem a köztársasági eszményt megtestesítő „Szabadság, Egyenlőség, Testvériség”, sem a köztársaság-, és globalizációellenes „Isten-Haza-Család” hármas jelszavak már nem volnának eléggé mozgósító erejűek. Mintha maguk a különböző filozófiákban gyökerező ideológiák avultak volna el ebben a digitális, vizuális világban. Mintha ez a folyamat a szabadságjogokat és kizsákmányoltakat védő baloldaliakat sújtaná a leginkább, de valójában a mérsékelt jobboldali konzervativizmus alól is kihúzta a talajt, hiszen mindkét eszmerendszer alapját a XIX. századból származó, elméletieskedő, írásos kommunikáció jelentette. Mintha a könyv ugyanolyan elavult „adathordozóvá” vált volna, mint a bakelitlemez. Mintha az érveken alapuló vita, mintha a középkorban szokásos egyetemi viták, retorikai gyakorlatok, valamint az „ördög ügyvédje” által mesterségesen biztosított dialektika veszett volna ki végleg a világból.

A hol baloldali, hol jobboldali jelmezben feltűnő, de mindenképpen „szellemi-elit-tagadó” leginkább az „Isten-Haza-Család” értékekkel kampányoló populizmus korunk tömegtársadalmaiban már csak a hatásvadász politikai marketingben hisz; egyetlen célja, hogy hasson az irracionális érzelmekre!

Mi a manipulációs technikájuk?

Végy egy beképzelt, nárcisztikus politikust, aki a világot leegyszerűsíti jókra és gonoszokra. Azt hirdeti, hogy minden rossz - koronként változó módon – vagy a burzsoák, vagy a zsidók, vagy az amerikaiak, vagy a kommunisták, vagy katolikusok, vagy a homoszexuálisok, vagy a pedofilek, vagy a toleranciát hirdető liberálisok sátáni összeesküvése miatt létezik, amelyet ő és csakis ő tud legyőzni. Tehát, miközben magát gátlástalanul belehelyezi a „sárkányölő Szent György” szerepébe, addig minden politikai ellenfelét démonízálja!

De mivel az euro-atlanti civilizációban élők számára mára lényegében bocsánatos bűnné szelídült a „hét főbűn”, közte a fösvénység/takarékosság, a kevélység/kivagyiság, a bujaság/szexuális lazaság, a torkosság/fogyasztói attitűd stb. ezért ki kellett találni olyan új, fantáziát megragadó bűnöket, amelyek hatással lehetnek a filmek világában szocializálódott tömegek számára. Így került a képbe a horror: hogy létezik egy amerikai, vagy kozmopolita liberális ördögi elit, amely sátánista pedofil kannibálhálózatot tart fenn, és amely elrabolt gyerekek véréből meríti az erejét. Mindez lehetne akár egy rossz vicc is, de ez a hatalomra törekvő Republikánus Párt trumpista szárnyának a világképe!

Annak a trumpista vonalnak, amelyet egyébként teljes mellszélességgel támogat a magyar miniszterelnök…

https://24.hu/kultura/2023/08/23/sound-of-freedom-film-jim-caviezel-tim-ballard-gyerekkereskedelem-qanon/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5518200961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2024 2023.08.26. 15:03:04

Ma is ideszartál.

2024 2023.08.26. 15:10:39

Magyarország szar, de milyen jó hely ez a Kanada:

Átnevelésre küldték Jordan Petersont – véleménye miatt került bajba a sztárpszichológus

A kanadai bíróság kimondta: Jordan Peterson kötelezhető egy „közösségimédia-oktatáson" való részvételre. A szerző ellen internetes posztjai miatt nyújtottak be panaszokat. A pszichológus kijelentette: csak a politikai véleményét fejtette ki, amihez elvileg joga van.

2023. augusztus 26. 08:04

mandiner.hu/kulfold/2023/08/atnevelesre-kuldtek-jordan-petersont-velemenye-miatt-kerult-bajba-a-sztarpszichologus

A Fox News leírása szerint a kollégium úgy döntött: a bejegyzések „szakmai kötelességszegésnek” minősülnek, ezért Petersonnak részt kell vennie egy „közösségimédia-oktatáson” vagy szembe kell néznie pszichológusi engedélye felfüggesztésével.
...
A kanadai sztárszerző az X-en azt írta: „Ha azt gondolod van szólásszabadságod Kanadában. Tévhitben élsz”.

--------

Majd amikor nálunk is így rúgnak bele a szólás-és véleményszabadság jogába, akkor ugassál, te ostoba idióta. A Nyugat már rég nem az, amit te hülyén még mindig annak vélsz.

Magyaur 2023.08.26. 17:10:56

@2023: Orbán szarát nekem kell állandóan takarítanom. Undorító!

Magyaur 2023.08.26. 17:19:21

@2023: A Magyar Tudományos Akadémia, az akadémiai kutatóintézetek és az egyetemek kuratóriumainak orbánista gyarmatosítása, a gender-tanulmányok betiltása ezernyi magyar tudóst száműzött a pályáról, rendszerint külföldre... Ezek között ezernyi volt olyan, akinek a kisujja többet ér, mint az egzaltált, nő- és gyerekgyűlölő "sztárpszichológus", Jordan Peterson!

a nagy hohoohooo 2023.08.27. 15:03:27

@a nagy hohohorgász:

@2023:
Gulyás Balázs publicista
www.facebook.com/gulyasbalazsoldal
Cikkünk nyomán... Bogos Csaba pécsi újságíró bejutott a Tranzit Fesztiválra és megkérdezte Trombitás Kristófot a karlendítéséről, melyről a Gulyáságyú Média írt először:
www.youtube.com/watch?v=AxZX1vI1mUQ

Az híres jobboldali mOrális fölény?

2024 2023.08.27. 16:40:24

@Magyaur: "...az egzaltált, nő- és gyerekgyűlölő "sztárpszichológus", Jordan Peterson!"

A 444, a hvg.hu vagy a telex írta meg, hogy az? :)

Nem baj, te legalább nem törlöd a hiányolt szólászabadság jegyében a neki nem tetsző kommenteket és ki sem tiltasz, mint a konzervativizmusról neomarxista szemszögből értekező Tamáspatrik, aki bizonyára zokon vette, hogy még meg is dicsértem érte. :)))

2024 2023.08.27. 16:56:19

@a nagy hohoohooo: Egy Trombitással akarsz kontrázni, czippel?

Ha már a morális fölénynél tartunk, nekem itt a blogokban a Kurt nickhadsereg kötelet és meszesgödröt ígért a választások előtt. Az egyéni szempontból egy kicsit többet nyom a latban, mint egy hülye fasz megmondóember egyértelműen elítélendő karlendítése. Én maximum leidiótázom a mindenszarozó kommentelőket, bloggereket, de nem kívánom a halálukat és főleg nem írom le. De ha a ki mit csinált a múltban-nál tartunk, mi van a mai mszp egyik nagy emberével, Molnár Zsolttal? Tudod: Göncz Árpád, szkinhedek, kifütyülés.

2024 2023.08.27. 17:14:45

@Magyaur: Kanada az az ország, ahol az ember börtönbe kerül, ha a GYERMEKE erőszakos átműtése ellen emelt szót. Nem, hogy elejébe megy, próbálja megakadályozni...csak hangot ad ellenérzésének.

Ez a Nyugat, bazmeg. Ide jutott. A biológiával szembemenő, neomarxista gyerekinzultáló, sötétzöld rombolás. Crack-es Brüsszel. Káosz, anarchia, züllés. Ez a Nyugat már nem az, ami követendő, amire föl lehet nézni. Ami után lehet vágyakozni, mint a rendszerváltás idején. Az ideözönlő németek, hollandok tudnának erről mesélni. Némelyikük meg is teszi.

127.0.0.1 2023.08.29. 12:17:59

@2023: "nekem itt a blogokban a Kurt nickhadsereg kötelet és meszesgödröt ígért a választások előtt."
Na idézzed már! Hol írt ilyen a Kurt!? Hazudsz. Üzenek is neki, kérje már számon rajtad a hazugságodat!

127.0.0.1 2023.08.29. 12:19:15

@2023: "Kanada az az ország, ahol az ember börtönbe kerül, ha a GYERMEKE erőszakos átműtése ellen emelt szót. Nem, hogy elejébe megy, próbálja megakadályozni...csak hangot ad ellenérzésének."

Na ilyet is idézzél a nemzetközi sajtóból! Neked most hazugság rohamod van?

127.0.0.1 2023.08.29. 12:22:32

@2023: "Nem baj, te legalább nem törlöd a hiányolt szólászabadság jegyében a neki nem tetsző kommenteket és ki sem tiltasz, mint a konzervativizmusról neomarxista szemszögből értekező Tamáspatrik,"

Ez is egy hazugság. Ráadásul ebbe is beleszaladtál, mert ott a Kurt moderátor, semmi idő alatt megnézi hogy igaz-e hogy ki vagy tiltva. Ezt is megüzenem neki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.08.29. 17:08:07

@2023: "Ha már a morális fölénynél tartunk, nekem itt a blogokban a Kurt nickhadsereg kötelet és meszesgödröt ígért a választások előtt. "

Kis hazudós! Na idézzél csak tőlem ilyet!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.08.29. 17:22:33

@127.0.0.1: Tényleg kitiltotta. És szerintem jogosan. Én is kibasznám ezért, de ígéretet tettem Tamáspatriknak, hogy csak matyit baszom ki ha floodol. Ezért dobta ki:
2023
Felhasználó Kitiltása
lazarrozsa2@freemail.hu
Felhasználó Kitiltása
2023. augusztus 26. 17:14
Így lehet értelmezni, hogy mit akar a szélsőjobb
@Magyaur: Egész Európa fegyverkezik, te idióta.

127.0.0.1 2023.08.30. 06:59:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mondjuk a bloggazda helyében innen is kihajítanám. Nézd meg hogy nyitott! Te miért nem teszed?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.08.30. 10:00:07

@127.0.0.1: Mert én csak matyit vágom ki, ha telebassza a blogot a hülyeségeivel. A többibe nem szólok bele.
süti beállítások módosítása