MaGYAUR

MaGYAUR

Ellen-„Orbán-hitvallás”

2023. szeptember 01. - Magyaur

Újsághír: „Orbán idézeteket raktak ki egy csepeli gimnázium falára” (24HU, 2023. augusztus 31.)

A cikket mellékelem, de már az elején leszögezem, hogy nem a véleményvezér-politikus idézeteinek kitételével van a bajom, hanem annak tartalmával és zavarosságával.

A jelszavak egy elavult és hazug világnézetet közvetítenek az ifjúság felé: úgy szeresd a hazádat, mintha várvédő katonája volnál…mert csak az a miénk, amit meg tudunk védeni (De ennek a gondolatmenetnek ellentmond, hogy „határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs”… vagyis akkor mégsem csak az a miénk, ami a hatalmunk alá tartozik?!). A játék addig tart, amíg a „nemzet” akarja és csak az erő számít (Még az igazság esetében is…vagy annak ellenében is?!). Valamint „egyetlen magyar sincs egyedül”, vagyis az orbán-hívő magyar a magyar közösség tagja, akit "senki nem hagy majd az árok szélén" (És a többi? Netán a magyarországi roma? Netán az ellenzéki magyar anyanyelvű polgár? Ők kívül rekedtek volna a "magyarságon"?!) Ennyi bőven elég Orbán 19. századi, zavaros gondolatairól.

Állítsunk szembe vele egy másik hitvallást, amely jobban tükrözi korunk lényegét:

  • Minden gyerek kincset ér… ezt kell éreznie minden gyereknek otthon, az iskolában és ha majd szülőként gyereket fog várni, akkor is. Ennélfogva a magyar állam kötelességének tartja a hátrányos és nem-hátrányos helyzetű gyerekek ép, egészséges és okos felnőtté válásának elősegítését!
  • A magyar nemzet gyökerei Ázsiába nyúlnak vissza, de a civilizációja, ahogy génállománya is, európai. Az a jó magyar, aki az európai identitáson belül keresi és találja meg az önazonosságát, amelyhez élete végéig hű marad.
  • Az európai keresztény és humanista hagyományokhoz híven az igazság nem erő kérdése! Vallásunk és tudományunk mártírjai az ellenséges hatalmasságokkal szemben gyengék voltak, és mégis ők győztek a haláluk után!
  • Ha a világot sportversenynek képzeljük el, akkor viszont sportszerűnek kell lennünk; az a legkevesebb hogy a szabályok szerint játszunk. De a sportszerűség ennél többet jelent: nagylelkűséget, eleganciát, segítőkészséget és jó csapatjátékosi képességet!

https://24.hu/belfold/2023/08/31/orban-idezet-csepel/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5018205347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2023.09.03. 22:56:25

"Az a jó magyar, aki az európai identitáson belül keresi és találja meg az önazonosságát, amelyhez élete végéig hű marad" - az mindig előnyös, amikor valakik megmondják, hogy ki a "jó magyar".

Magyaur 2023.09.04. 09:18:11

@Billy Hill: Az orbánista "hitvallással" szemben bárki képes valami értelmesebb dolgot kitalálni... Ön is!
süti beállítások módosítása