MaGYAUR

MaGYAUR

Izrael európaias jellegének egyelőre vége

2023. október 08. - Magyaur

Arra a kérdésre, hogy mely országoknak érdeke az izraeli háború a válasz: Iránnak és Oroszországnak.

De feltehetően minden szélsőjobbos érzelmű embere örül annak, hogy egy ország épp most, ebben a pillanatban veszti el a liberális, európaias jellegét...

De nagyon bízunk benne, hogy csak átmeneti időre!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3618230511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.10.08. 22:29:18

Sajnos el tudom képzelni, hogy az igazságügyi reform, illetve az ellene történt tömeges tiltakozás olyan politikai patthelyzetet eredményezett, hogy Netanjahu-nak érdekévé vált, hogy ne vegyen figyelembe bizonyos Moszad figyelmeztető jelzéseket, és hogy rothassza a helyzetet, addig, hogy aztán kénytelen legyen "vészhelyzeti kormányzást" bevezetni...

MEDVE1978 2023.10.09. 14:30:02

@Magyaur: A költség-haszon analízis fontos dolog, a kockázatokkal vegyítve. Egy ilyen szintű terrorcselekmény "költsége" rendkívül nagy, Netanjahu számára a haszon is jelentős lehet (háborús összezárás a vezető mögött). Ugyanakkor a kockázat olyan brutális, hogy teljesen őrült pszichopatának kellene ahhoz lenni, hogy meglépjen valaki ilyesmit. Nem véletlen, hogy Hitler is csak a Gleiwitzi rádiónál hajtott végre kamu provokatív akciót és nem pedig ténylegesen ölt meg németeket, ahogy az USA is úgy lépett be a wietnami háborúba, hogy a hullámokat lőtték a hajók a tonkini öbölben - tényleges veszteség nélkül. Ugyanis, ha bárhol kiderülne, hogy Netanjahu nem vett figyelembe információkat, akkor a saját népe nyírja ki ezért (majdnem ezer halottal nem szórakozik senki). Ehhez képest az igazságügyi reform meg ilyesmi lófasz se, nem számít.

Billy Hill 2023.10.09. 15:28:46

@Magyaur: Kicsit túl sok volt a Star Wars valószínűleg (Palpatine stb). Bár látva az Ahsoka sorozatot, nem kérdéses, hogy az ember gyorsan vissza akar nézni valami régebbit, hogy nosztalgiázzon. :-)

Billy Hill 2023.10.09. 15:29:28

(Ukrajna sem vesztette el a liberális, európaias jellegét csak azért, mert megtámadták...)

gigabursch 2023.10.09. 17:37:26

Európais jelleg ismertetői, egyenesen Izraelből (a teljesség igénye nélkül):
- kisebbség elnyomása
- apartheid rendszer
- nők sorkatonai szolgálata két évig
- totális korrupció
- bárki bármilyének gátlástalan lerombolása
- bírósági ítélet nélküli bebörtönzések
- vallási felekezetek erőszakos elnyomása
- kb 250 db ENSZ határozat semmibevétele
- illegális telepesek illegális betelepítése olyan területre, amihez semmi köze
- stb.

Tudod mit?
B+ az "európai értékeidet"!

gigabursch 2023.10.09. 20:21:19

@gigabursch:
Még annyit érdemes hozzátenni, hogy az a hasonlat, hogy Gáza egy börtön, egy politikai börtön, ahol az ott élők összes bűne az, hogy nem zsidó és szerette a szülőföldjét és emiatt ebben a politikai börtönben egy börtönlázadás tört ki.
süti beállítások módosítása