MaGYAUR

MaGYAUR

Kémközpontok a magyarországi ortodox egyházak?

Hírek szerint az orosz hírszerzés beépült a magyarországi orosz egyházmegyébe és a szentendrei szerb ortodox egyházba

2024. március 02. - Magyaur

Káncz Csaba jelenti:

"Egy éve egy nagyszerű oknyomozó cikk jelent meg a magyar rezsim szövetségesi árulásáról az „Intelligence One” című szaklapban.

A lap úgy tudja, az orosz hírszerzés már régóta arra használja a magyarországi orosz egyházmegyét és a szentendrei szerb ortodox egyházat, hogy a nyugati kémkedés bázisa legyen.

A lap emellett azt is állítja, hogy az AH (magyar elhárítás) éppen az ukrajnai orosz invázió óta lényegében felhagyott az egyház magyarországi ténykedésének megfigyelésével.

Az orosz és kínai kémkedés elleni fellépésre fordított erőforrások, valamint egyes esetekben a titkosszolgálati munka akadályozása miatt tömegesen hagyják ott a szervezetet az AH munkatársai.

Az elégedetlenség akkor csapott a legmagasabbra, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ’Dicsőség és Becsület’ érdemrenddel tüntette ki azt a Hilaron metropolitát, aki a háborús uszító, KGB-s Kirill pátriárka jobbkezeként, és európai szószólójaként ismert.

Úgy tudják, hogy az AH-nál nagyon gyenge a kínai vonal, s mindez azért is nagyon aggályos, mert a régióban éppen idehaza él a legnagyobb kínai diaszpóra.

Itt persze nem csak a Magyarországon élő 20-30 ezres közösségről van szó, de az Orbán-kormány egyre szorosabbra fűzi viszonyát a kínai kommunista rezsimmel, ezzel pedig elősegíti annak európai térnyerését.

A szaklap szerint a magyar diplomácia azért teper ennyire, mert Kínából szeretné megkapni azokat a pénzeket, amelyek jelenleg hiányoznak a költségvetésből."

https://nepszava.hu/3182744_titkosszolgalatok-alkotmanyvedelmi-hivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9718344091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

camilló 2024.03.02. 15:50:51

Gyurcsány a hibás! Ja nem! Soros a hibás! Ja nem! Putyin a hibás! Ja nem!.... Ennyit az "oknyomozó" cikkekről! Valójában a tőke a hibás!

ez a nevem senki 2024.03.02. 19:09:27

mivana több
i üggy
nőkkel pl. az af
gánokkal

gigabursch 2024.03.04. 09:17:42

Addig, amíg a fél országgyűlés izraeli és/vagy AEÁ, kisebb részben francia, brit, német és spanyol ügynök - nos addig ezen kár rugózni
Annak idején Gyöngyösi kérdésére nagy volt a hallgatás... Úgyhogy ő elment belülről megszámolni őket...
süti beállítások módosítása