MaGYAUR

MaGYAUR

Putyin, mint minden véres agresszor, áldozatnak mutatja magát

2024. március 23. - Magyaur

A moszkvai terrortámadás ürügyén Putyin, visszamenőleg is jogosulttá tenné az orosz terrorállam hadüzenet nélküli háborúját! 

Vajon kinek az érdeke a háború eszkalációja? Nem csodálkoznék azon, ha véletlenül kiderülne, hogy az orosz titkosszolgálat, az FSZB fizetett közvetítőkön keresztül 5000-5000 dollárt a vallásos fanatikus terroristáknak a merénylet elkövetéséért. Putyin uralmának idején bizonyos időközönként voltak iszlamista terrortámadások: a csecseháborún túl hol moszkvai lakóházat robbantottak fel, hol színházban volt öldöklődés, hol iskolai ünnep változott túszdrámává - amelyek mind csak egyre növelték Putyinnak és főleg a mögötte álló titkosszolgálatnak a hatalmát...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4318362465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2024.03.23. 19:15:05

Ha ez tényleg hatalomnövelésről szól, ami persze nem igaz, akkor a választások előtt csinálták volna a terrort.

Magyaur 2024.03.23. 19:32:09

@Nevem senki.: De hát nem volt választás, csak annak látszó választási színjáték! Most arra akarja rávenni az orosz propaganda immár az oroszokat (korábban kímélték őket és a periférián élő szegény nemzetiségieket csábították leginkább a magas zsold kilátásba helyezésével az ukrajnai frontra), hogy innét mindenki fogadja el a korábbi "különleges hadművelet" helyett már nem is az Ukrajna-elleni háború kinyilvánítását, hanem a háborút az egész " ukrán-európai-NATO-amerikai fasisztákkal" szemben! Putyinék arra vágynak, hogy olyan népfelkelés legyen, mint 1941-ben a nácik ellen és vonuljon be legalább félmillió katonakorú orosz fiatal... önként!:(

Magyaur 2024.03.24. 03:50:31

@camilló: Már a kiindulópont sem jó: Moszkva nem egy "legalább semleges Ukrajnát akart", hanem minimum egy orosz-barát bábállamot, de inkább elfoglalni és bekebelezni Ukrajnát/"Kis-Oroszországot" a hatalmas mezőgazdasági és ipari potenciáljának megszerzése érdekében. Mint minden zsarnok, Putyin sem hisz a tárgyalásos megoldásokban, hiszen maga is gátlástalan módon rúg fel egyezményeket, ezért eleve a fegyveres területszerzés jöhetett csak számításba. Miután kiderült, hogy a nemzetközi közösség, a "dekadens", "halódó" Nyugat nem hagyja annyiban ezt a bolseviki tempót akkor kezdetben Putyin és csatlósai azon viccelődtek, hogy ugyan mit árthatnak a kereskedelmi szankciók, de utóbb a harmadik világháború rémével kezdtek el riogatni.

camilló 2024.03.24. 05:20:39

@Magyaur: A mainstreamhoz méltóan nézed a történéseket! Teljesen negligálod az orosz álláspontot és a "haladó" nyugatot úgy akarod beállítani, mint a Grál lovagok rendjét! Ugye nem kell elkezdenem sorolni, hogy a "haladó" nyugat csak a 21. században mennyi olyan fegyveres konfliktust generált ami százezrek halálához vezetett! Az ukrán ipari potenciálra pont nem volt szüksége, mert pár céget kivéve (Motor Szics, stb. ) sem mennyiségben sem minőségben nem állítottak elő olyat ami miatt érdemes lett volna háborúzni. Jó lenne megérteni, hogy nem csak a nyugatnak vannak biztonsági igényei. Az oroszok rengeteg vér árán tanulták meg, hogy figyelniük kell erre! Érdeklődve olvasom a mainstream megszólalásait, hogy a gonosz oroszok felmondták a 90-es években kötött egyezményt, ami az hagyományos fegyverzetek leszerelésével kapcsolatos. Azt elfelejtik megírni - bár van kivétel - hogy az oroszok elfogadták és alkalmazták is, míg a nyugat még csak nem is ratifikálta. Vagy a Trump által felmondott rakéta egyezmény, amit most az élet megcáfolt. Amikor az amerikaiak Romániába helyeztek légvédelmi rakétákat, arra hivatkozva, hogy meg kell védeni Európát az Iráni rakétáktól, Putyin már jelezte, hogy ez nincs rendben, mert az indító konténerekben akár támadó rakéták is lehetnek, amiket ugye nem tudott ellenőrizni. Az ukrán inváziót megelőzően kötöttek két egyezményt Minszk 1 és Minszk ". Erről kiderült, hogy csak időnyerés miatt kötötték, amit el is ismertek. A háború megkezdése előtt csak azt fújta minden orosz politikus, hogy tessék betartani a Minszki megállapodást mert nem lesz jó vége! Nos nem lett! Jó lenne reálisan szemlélni a történéseket és nem vágyvezérelten. Ez nyilván fokozottan igaz a politikusokra! Sajnos olyan hulladék a mai politikusi gárda, hogy attól tartok belevisznek minket egy világháborúba....Azért olvasgasd bátran a Bekiáltás blog korábbi bejegyzéseid, hátha kijózanodsz!!

cenz 2024.03.24. 10:26:06

Az orosz monopol-kapitalizmus küzd az amerikai-monopolkapitalizmussal. De nincsenek egy kategóriában az erőforrások és a lehetőségek szintjén. Putyin azt hitte sétagalopp lesz a testvéri szláv nép leuralása, hisz több millió orosz nemzetiségű is él ott. Nagy meglepetésére, a legtöbb nem látta szívesen a tankokon érkező "turistának" gondolt bejövetelt. S most 2 év után már a II. vh. fegyverkészletei is kezdenek kifogyni ...
A "Bekiáltás blog" szerzője olyan mint a beakadt lemezjátszó, mert neki minden 2014-es majdani eseményekből fakad, miszerint az USA puccsot hajtott végre akkor. A megelőző orosz befolyás nem számít számára, akkor se ha az ex elnök hozzájuk futott, amivel nyilvánvalóvá vált, hogy orosz báb volt. Bár elismeri, hogy az oroszok követték el az agressziót, azt magyarázza, hogy kiprovokálták a 1990-től kötött 4 szerződés felrúgását. Az általa felvázolt verzió erős hasonlóságot mutat az FSZB által terjesztett változattal, miszerint Oroszország "ártatlan", kiprovokálták", biztonsági igénye kiterjed a szomszédos országokra is, stb. A szerző erős nosztalgiát érez a szocializmus korával, bár ez már Oroszországban sincs meg. S valószínűleg jó időre elvesztek az akkori abban a rendszer szintű előnyök. Nála ez a "vágyvezérelt" látásmód. Oroszország atomhatalom mint Pakisztán, Izrael, India, de már rég nem gazdasági nagyhatalom. A GDP-je az olasz gazdasággal van egy szinten, de senki nem gondolja az olaszokat emiatt nagyhatalomnak!
A régebbi 2022 előtti cikkei viszont tényleg hasznos, elemzésekkel, értékelésekkel teli. Hogy miért volt nála ez a váltás, csak ő tudja megmondani.

camilló 2024.03.24. 11:00:39

@cenz: Abban egyetértünk, hogy két kapitalista küzd egymással. Valóban azt gondolta, hogy olyan bevonulás lesz, mint a Krím esetében volt. Nem vette figyelembe, hogy eltelt 8 év és az ottani fasiszta rendszer felkészült egy beavatkozásra! A Bekiáltás blog szerzője jóval korábbra tekint vissza, mint 2014. A közvetlen okot szolgálja az. Korábbi elemzéseibe leírja az azt megelőző állapotot is. Jelesül, hogy az ukrán nacionalizmus hogy alakult ki és hová fejlődött! Az hogy valaki olyanokat menteget akik nyíltan vállalják a Banderista eszméket, kicsit (nem kicsit) kiveri a biztosítékot. Lehet ezt FSzB-s ármánykodásnak nevezni, de a tények makacs dolgok! Simán megfeledkezel arraól, hogy Viktória Nuland mit mondott 2014-ről, simán elfelejted, mint Mondott a Minszki megállapodásról Merkel. Amit Ti ismételgettek az a nyugati liberális mantra, hogy a Putyin maga a patás! Szeretném felhívni a szíves figyelmed arra, hogy "a háború, a politika folytatása más eszközökkel". Nos itt csődöt mondott a politika, és ez nem feltétlen a Putyin hibája, annak fényében, amit a Nuland vagy a Merkel mondott! A többi mára napvilágra került információról nem is beszélve!Ha már a GDP-t emlegeted, nem ez ami megmutatja a valós súlyát a világgazdaságban egy ország gazdaságának. Ha jól emlékszem PPP néven emlegetik. Ez ugye megtisztítja a szolgáltatás és más egyéb sallangoktól az eredményt. Így bizony az orosz gazdaság, már az 5. a világon. Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy ha nincs vendéglátás attól még simán megy egy gazdaság, ha viszint nem jut energiához élelemhez, képtelen a saját szükségleteit nagymértékben kielégíteni akkor bizony ott gond van! Ennyit talán arról, hogy ki gondolkodik vágyvezérelten. Még amit idefűznék Neked és @Magyaur: -nak is. Szun Ce írta, hogy ha ismered magad és ismered az ellenfeled, akkor tiéd a győzelem, ha nem ismered sem magad, sem az ellenfeled, akkor nem győzhetsz. Nos valahogy így van ezzel a haladó nyugat....
süti beállítások módosítása