MaGYAUR

MaGYAUR

A Gazprom-métely: csak az elfogult médium a jó médium...

2024. április 23. - Magyaur

A Gazprom ezt üzeni a HVG-nek: "Már többször jeleztük, hogy a HVG magazinnal és annak internetes változatával nem kívánunk együttműködni.”  A nacionalista despoták a focit nemcsak a saját rendszerük népszerűsítésére használják fel, de az egyoldalú szurkolói magatartás kultiválására is. Azt sugallva, hogy arról ismerszik meg a jó szurkoló és jó hazafi,, hogy nem kritizál, hanem mer bátran elfogult lenni!:)  Vagyis hogy az objektivitásra való törekvés önmagában is liberális, sport-ellenes és közel áll a hazaáruláshoz...:)

https://hvg.hu/kkv/20240422_fradi-gazprom-szponzor-ujpest-mol-tamogatas

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9618388163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

camilló 2024.04.23. 18:47:12

A HVG mint objektív, elfogulatlan médium? Ez még viccnek is rossz!:))

Magyaur 2024.04.23. 19:42:06

@camilló: A probléma az, hogy a populizmus (akár bal-, akár jobboldali) tagadja az objektivitás lehetőségét! Azért, mert az érzelmektől fűtött újságírás nem összeegyeztethető a távolságtartó és hűvösen racionális gazdasági megközelítéssel. Ugyanakkor a gazdasági lapok célközönsége, a döntéshozók azért fizetnek elő ezekre a lapokra, mert a döntéseik megalapozásához a lehető legobjektívebb információra van szükségük. Az az angolszász polgári sajtóhagyomány, amihez a HVG is tartozik, minden hírével a tőzsdei kilátások jobb megismerését célozza. Ezzel szemben a tőzsdét, a tőzsdei spekulációt lebecsülő, azt tagadó szélsőjobb és szélsőbal populizmus sajtótermékei a tényekkel nem törődve manipulálnak: hazudnak, vagy hallgatnak el híreket. Persze a mindentudással fel nem fegyverzett emberek nem tudnak abszolút objektívek lenni, de a megbízhatónak tartott gazdasági orgánumok (így a HVG is) általában sikerrel törekednek a sokoldalú tájékoztatásra!

camilló 2024.04.23. 20:26:31

@Magyaur: Pár évvel ezelőtt, rendszeresen megvettem a HVG-t (is). Aztán eljött az idő, hogy olvashatatlanná vált. Annyira elfogult liberális, tőkés nyugati nézeteket közvetít, hogy egyszerűen az objektivitást meg sem közelíti. Ez megfigyelhető egyébként több nyomtatott sajtó terméknél is. Ilyen pl. a Népszava, ami külön fájdalom, mert ha az alapítóik látnák mit csináltak ebből az újságból akkor sírnának...Az angolszász sajtóhagyományokat is simán elsöpörték az utóbbi évek, kiváltképpen az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. Felhívom a szíves figyelmed, hogy a baloldal, nem lehet populista mert összeegyeztethetetlen a filozófiájával. Csak ismétlésként baloldali az, aki nem fogadja el az ember, ember általi kizsákmányolását! Szívesen szemezgetnék Neked a HVG "objektív" tudósításaiból, ha kéred! Jól mondod, hogy a döntéshozóknak objektív adatokra, információkra van szükségük, hogy jó döntéseket tudjanak hozni. Elnézve a döntéseket valami zavar van az erőtérben, mert egymás után hozzák a rosszabbnál rosszabb döntéseket. Felteszem Neked is a kérdést, hogy mondjál légyszíves egy Olyan kaliberű német politikust, mint Helmut Schmidt, vagy Kohl, esetleg Willy Brandt. A franciáknál Mitterand vagy akár de Gaulle. Hol van Eisenhower, Roosevelt. Andreotti stb. stb. A magyarokról ne is beszéljünk, mert az összes meg sem kötheti a cipőjét a régi garnitúra legsilányabbjának sem...Az újágírók sem meggyőződésből, szakmai alázatból dolgoznak, hanem azért mert valaki megfizeti. Ha annak a valakinek más áll az érdekében, akkor mást fog írni. Ajánlom szíves figyelmedbe Moldova György A mocsári hajós című könyvét ami felvillantja milyenek is valójában az újságírók...

Magyaur 2024.04.23. 22:23:03

@camilló: Nem hiszek a kollektív bűnösségben és megbélyegzésben - az mindig sommás és igazságtalan.

camilló 2024.04.24. 20:11:01

@Magyaur: Nagy tisztelettel kérdezem, hogy a "művelt nyugat" mit csinál most az oroszokkal??:)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.04.25. 13:39:21

Tanár úr. :-)

Hosszú-hosszú évek óta olvasom / kattingatom ezt a blogot, de sohasem gondoltam volna, hogy egyszer a közéleti harcmezőnek ebben a rétegműfajában (a blog) bukkanok önre(természetesen nem írom le a nevét), mint egy régi, ismerős-ismeretlenre, e pillanatban rácsodálkozván, hogy ki forgatja itt a virtuális pennát.

Ha ezúttal kivételesen nem görgetem le a HVG cikk alatt a kommentmezőt (már rég nem olvasom a HVG kommentjeit, amióta kilúgozta azt a szerkesztőség, gyaníthatóan a NER utasítására), és nem futok bele "Magyaur" kommentjébe, akkor soha nem kapcsolom össze a magyar-gyaur bloggerét azzal az emberrel, aki egyébként szintén ebben a blogban ajánlotta az egyik saját írását (rá is kattintottam a linkre akkor, addig nem hallottam az adott oldalról), egy másik közéleti oldalról (szándékosan nem írom ki az oldal nevét), ahová szintén ír...és amely oldalon egyébként igen tartalmas írásokkal képviselteti magát, ha jól látom az oldal egyik meghatározó szerzőjeként.

Nos, igen. Rég elmúltak már a gimnáziumos idők, tanár úr. Vannak helyette zordak. Pedig ama régiek, a legvidámabb barakkban sem voltak kimondottan felhőtlenek a társadalom széles rétegeinek (mostanra szinte nosztalgikusan idillinek tűnik Bizonyos Szegmenseiben nagyon sokak számára a NER-hez képest), és e zord idők mindkettőnket új utakra tereltek a szavak ösvényein: tesszük, amit tennünk kell, tesszük, amit tudunk, tesszük, amit az égiek parancsolnak ebben a kibaszott, undorító, köztörvényes bűnözőktől, hazaárulóktól, nemzetárulóktól, és fidesz-orosz ügynököktől hemzsegő putyinbérenc mocsárban, amellyé a Szép Magyarország lett az elmúlt 14 évben.

A vesztésre ítélt harc is lehet szép, nemes, igaz és örök fényű...de minimum a lelkiismeretet megnyugtató. És a magyar történelem különösen bővelkedik az elbukott, vesztes, ám mégis lélekemelő küzdelmekben, csatákban, harcokban, próbálkozásokban. De hát erre talán nem kell példákat hoznom önnek. A történelem – ön ne tudná – örök tanítómester.

Kívánok önnek és magamnak, mindenkinek, akit érint, magunknak, európai embereknek, kitartást és hitet a reményben, tanár úr. Talán nem mindenben értünk egyet – iszlám, migráció, a nyugat migrációs politikája (bár ez már vastagon borul mostanában a régi fősodorhoz képest) stb. –, de mindketten a Civilizáció oldalán állunk, mindketten ott akarunk ülni a demokrácia, a szabadság, a tisztesség, és Harcosan és akár harcban is védett Nyugat teraszán (pláne, ha az a terasz francia, ugye, tanár úr), és eképpen egy kicsit olyanok vagyunk, mint a Magyar Péter tüntetéseken összegyűlő tömeg: látszólag mindenki máshonnan, más céllal, más reményekkel, más elvárásokkal érkezik ezekre a tüntetésekre, megmozdulásokra és rendezvényekre, de alapvetően mégiscsak ugyanabból az okból...reménykedve a Pozitív változásban, az elmúlt 14 évhez képest.

Reméljük sem ők, sem mi – vagy akár mi Együtt – nem fogunk csalódni.

zordidok.blog.hu/2017/05/05/je_suis_en_terrasse

Üdv, tanár úr, kívánok ihletet, friss gondolatokat, jó írást, és főleg a legjobbakat a hétköznapokra!
süti beállítások módosítása