MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán téved, ha azt hiszi, hogy az Erő a tömeggyilkosoknál van…

2024. május 09. - Magyaur

Az orbánista jobboldal azt veti a Nyugat szemére, hogy 1956-ban nem segítette a magyar forradalmat (amelyet egyébként nem a CIA, hanem a Rákosi-ellenes kommunisták készítettek elő!) és ebből azt a cinikus következtetést vonja le, hogy akkor kár volt szembefordulni az Erővel, amelyet a kínai követelésre fellépő szovjet hadsereg jelentett… Ugyanez a megalkuvó, elvtelen politika jellemzi Orbánt a balkáni ügyekben is; Tito halála után miért nem fogadták el a délszláv népek a katonailag legerősebb szerbség uralmát? Orbán (és a hasonszőrű Putyin) számára csak a katonai potenciál számít; a nemzetiségi, vallási és életmódbeli kisebbségek kussoljanak!

Jugoszlávia felbomlása borzalmas volt. A korábban kivételezett helyzetben lévő szerb nacionalisták nemcsak összeomlani látták a délszláv birodalmukat, de a szerbség támadás alá került a függetlenségért küzdő Horvátország, valamint Bosznia-Hercegovina révén.

Bosznia három rokon nyelvű, de eltérő vallású etnikumnak ad otthont: a boszniai görög-keleti szerbeknek, a katolikus horvátoknak és muzulmán bosnyákoknak. Amíg Bosznia nyugati részeiről a horvátországi és a helyi horvátok, olykor erőszakos módon, kiűzték a szerbeket, olyképpen a szerbek is meg akarták tisztítani - az amúgy a szerbbül beszélő muzulmánoktól - a térséget, hogyha már Jugoszlávia elveszett, legalább alakuljon meg Nagy-Szerbia! A szent cél érdekében a boszniai szerb főparancsnok Ratko Mladić nem habozott 1995-ben, a naiv és erélytelen európai békefenntartók háta mögött, Szrebrenicában a muszlim fegyvertelen(!) férfi lakosságot módszeresen legyilkolni.

Ahogy tagadják a törökök az első világháborús örmény népirtást, ahogy vannak holokauszttagadók, úgy a szerbek is tagadják 8.000 bosnyák férfi és fiú lemészárlását. Most, amikor az ENSZ arra készül, hogy létrehozza a szrebrenicai népirtás nemzetközi emléknapját felszakadtak a sebek: a boszniai Szerb Köztársaság oroszbarát elnöke, Milorad Dodik azzal fenyegetőzik, hogyha az emléknappá nyilvánítás megtörténik, akkor a szerb entitás kikiáltja függetlenségét, vagyis kiszakad Bosznia-Hercegovinából és egyesül Szerbiával.

Sajnos nem nehéz kitalálni, hogy Szijjártó Péter és Orbán Viktor kikkel szimpatizál ebben vérgőzös történetben…

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5518399841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.05.09. 08:28:58

Miért tetszett kihagyni a sorból Netanjahút és a vitathatatlanul tömeggyilkos csapatát?
Nem beszélve az AEÁ háborús héjáinak tömeggyilkos csapatát?

Szokásos kettős mérce. A demokratikus népirtás jó népirtás, ugye?!

Magyaur 2024.05.09. 09:14:35

@gigabursch: Nem lehet felsorolni minden tömeggyilkost... Én a "hadsereg kontra civil áldozatok" szituációra koncentráltam. Netanjahu szerintem is gazember, de sajnos a Hamasz perverz terroristái a civilek közé vegyültek...
Amúgy biztos kitatalálja, hogy ki Netanjahu legjobb európai/magyar barátja?!:)
Örülök, hogy különben minden mással egyetért...

camilló 2024.05.09. 11:39:37

@Magyaur: Jugoszlávia szétesését a nyugat által felszított nacionalizmusnak köszönheti! Jó ha tudod, hogy a volt Jugoszláviában volt a legnagyobb autonómia. A nemzetiségi ellentétek természetesen korábbról datálódtak, de ezt Titó kezelni tudta, hol békés, hol erőszakos eszközökkel. Szeretném, ha a határainkon kívül élő magyar kisebbségeknek olyan jogaik lennének, mint a hajdani Jugoszláviában volt.
Ha már etnikai tisztogatás! Jó ha tudod, hogy a horvátok nem csak a szerbek ellen követtek el etnikai tisztogatást, hanem a muzulmán bosnyákok ellen is. Nincs annyira reflektorfénybe állítva, de vannak Hágában horvát háborúsbűnösök is...
Srebrenyicában a holland békefenntartók gyávaságának is köszönhető a mészárlás, mert meg tudták volna azt akadályozni, de a holland katonai parancsnok nem kicsit félt tenni bármit is. Természetesen ez nem ad felmentést a szerbek tettére!Egyébként a szerbek az ellen tiltakoznak, hogy népirtásnak nyilvánítsák a mészárlást, magát a tettet nem vitatják, hogy elkövették! Próbálják magyarázni, de ezt nem lehet megmagyarázni!!

gigabursch 2024.05.09. 12:18:57

@Magyaur:
Szerinted miért tettem fel a kérdést?
Ezeket mind egy lapon kell emlegetni, különben elveszik a valóság.

gigabursch 2024.05.09. 12:20:43

@camilló:
Igen!
Amit a "derék" krovátok elkövettek Mostar környékén a bosnyákokkal szemben, az vetekszik Szrebrenyicával.
Csak ez nem polkorrekt.

Mondjuk a horvátok is megkapták a maguk büntetését.
Valami 1,05 a fertilitási rátájuk.

ulpius66 2024.05.09. 23:01:46

Az I. világháború után az osztrák-magyar Monarchiából 3 "műállamot" hozott létre az ANTANT.

A cseheket összepakolta a szlovákokkal, a szerbeket a horvátokkal (és szlovénokkal) a magyarokat (székelyeket) a románokkal és létrehozta Csehszlovákiát, Jugoszláviát, és Romániát!

Csehszlovákia és Jugoszlávia mán felbomlott..... kíváncsian várom, mikor esik szét Románia is....

Toportyán Zsóti 2024.05.12. 11:24:31

@gigabursch: rohog a vakbelem ha egy illibsi kettos mércézget. aranyhal megveszne az agykapacitásoddal.

Toportyán Zsóti 2024.05.12. 11:31:41

o1g sajna beleorult már a teljhatalmába,a romaiak nem véletlenul csak kétszer engedtek bárkit a teljhatalomra.... Manapság már csak vetokkal tud kizsarolni bármit a tolvajseregletének... Betelt a pohár miota megtekintették a kertvégi budi mellé szerkesztett kisvasutját... 100 csiliárdos uradalmát.
süti beállítások módosítása