MaGYAUR

MaGYAUR

Milyen az orbáni "békepolitika"?

2024. május 16. - Magyaur

Az orbánisták „békepolitikája” = nem az oroszok által fenyegetett „kisállami Dávidok” mellé állni, hanem a gyilkos „Góliát-Oroszországhoz” dörgölődzni… ringyó módjára.

Káncz Csaba jelenti: „az EU szeretett volna kiadni egy közös nyilatkozatot, ami elítéli az orosz mintára kialakított grúziai „külföldi ügynökökről” szóló ellentmondásos törvényjavaslatot, de ez nem sikerült. Ennek oka Orbán, aki Európa saját „külföldi ügynöke”, írja a Politico. Miután Magyarország megakadályozta az egységes nyilatkozatot, a B terv az volt, hogy a külügyekért és a bővítésért felelős biztosok, Josep Borrell és Várhelyi Olivér adnak ki közleményt, a magyar képviselő azonban nem értett egyet a megfogalmazással. „Ezt kapjuk azért, mert beengedjük a rókát a tyúkólba” – mondta a lapnak az uniós diplomata, ahogy azt is, hogy „nem tudnak mit mondani Várhelyi biztosról”, de azon dolgoznak, hogy minél hamarabb nyilatkozatot adjanak ki. Miközben Magyarország blokkolja a közös állásfoglalást, más uniós tagállamokból diplomaták mentek ki a tüntetők közé.”

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9518405725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2024.05.16. 12:18:47

Georgia/Grúzia egy korábbi függetlenségpárti kormánya kérésére az EU tagjelöltje lett, tehát közünk van ahhoz, ami ott történik!
„Grúzia 2023 decemberében megkapta a tagjelölt státuszt azzal a feltétellel, hogy megteszi a 2023. november 8-i bizottsági ajánlásban meghatározott releváns lépéseket.” www.consilium.europa.eu/hu/policies/enlargement/georgia/
Az más kérdés, hogy Oroszország nem akarja eltűrni hosszú távon sem a Szovjetunió volt-tagköztársaságainak, sem a volt szocialista országoknak (így Magyarországnak sem) a NATO-hoz való csatlakozást, az önállósulási törekvéseket, végsősoron a szuverenitást!
A most hatalomra került grúz oroszbarát-vezetés le akarja másolni a putyini populizmust és le akarja állítani a „nyugatosodást”. A továbbiakban ez ellen már nem lehet tiltakozni legálisan…☹

2024 2024.05.16. 13:20:49

"más uniós tagállamokból diplomaták mentek ki a tüntetők közé."

Orbán a tüntető gazdák közé ment Brüsszelben, miközben az USA érdekei előtt lefekvő Unió a gazdatársadalom, az uniós mezőgazdasági termelés elpusztításán ügyködik. Ez fontosabb, mint hogy hülyén mi is elítéljük Grúziát azért, mert ellenáll a sorosglobalista törekvéseknek.

Magyaur 2024.05.16. 15:09:30

@2024: Csak a diktátorok és az összeesküvés elméletek hívei hihetik csak azt, hogy a szólásszabadság, a jogállam hívei csakis a sorosglobalisták fizetett ügynökei lehetnek... Ezek szerint 1956 -ot is a CIA szervezte volna meg? A grúz és az ukrán nép egy jelentős része Európához akar tartozni... ezt a jogát akarja elvenni tőlük Putyin és Orbán.

camilló 2024.05.17. 04:32:24

@Magyaur: AZ USA-ban is van külföldi ügynök törvény és ha elolvasod akkor a az orosz ahhoz képest a szabadságjogok nyilatkozata! Melyik nagyhatalom tűri el, hogy a "kertje" alat legalábbis ne lojáis államok legyenek? Olyan jó lesz az ott élőknek a "nyugatosodás"? Ugyan gondolkozzál már el azon, hogy nálunk mi történt, A nemzeti vagyon kiárusítása, termelő üzemek bezárása mert a nyugati privatizátor piacot vett én nem gyárat! Az előző posztodban már-már baloldali húrokat pengettél. Ehhez képest most ugyan azt a nyugati narratívát nyomod, mint előtte. A tőke viselkedéséről ajánlom szíves figyelmedbe Marx munkáit!

Magyaur 2024.05.17. 08:21:25

@camilló: Ezen az alapon felmenthető nemcsak Putyin, aki megtámadta a "kertje alatt" lévő nem-oroszbarát Ukrajnát... De ilyen alapon Moszkvából nézve a törpe Európa is a "kertje alján van" és ha sokat ugrál az EU, akkor atomrakétát lő ki Párizsra, Londonra, Budapestre... Döntse már el az orbánista-szekta, hogy mi a fontos neki: hagyni, hogy Oroszország mindent tudjon a magyar kül-, és belpolitikáról (mert Szijjártó cinkos, hallgatólagos beleegyezésével meghekkelték a szervereket), vagy a szuverenitás?

a nagy hohoohooo 2024.05.17. 15:31:43

@camilló: Megzakkantál mint Bayer Zsóti az IQ teszten orbán-putlerszoponc ,az ilyenek miatt írják a samponra :nem ehető?Sem az amerikai, sem a magyar törvényeket nem ismeritek, rezsimszolgák...kettős mérce, kettős mérce! Az orbáni ultima ratio már igazolja is a ruszki típusú ügynöktörvény létjogosultságát, lehet tovább lapozni, nincs itt semmi látnivaló.

A különbség Amerika és Magyarország között az, hogy Amerika szabad demokrácia, Magyarország pedig fasiszta diktatúra. Amerika berendezkedése demokratikus amíg Magyarországé nem az, egy személyben irányítja egy olyan ember, aki teljesen megszállta az államot, átírta az alkotmányt, a független intézményeket saját embereivel töltötte fel, a sajtószabadságot megszüntette és szabad választások helyett legitimációs célú voksolást vezetett be.
Az amerikai törvény tényleg az átláthatóságról szól
A külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény (Foreign Agents Registration Act – FARA)
merce.hu/2017/05/26/ordas_kamu_hogy_amerikai_mintara_irtak_a_civil_torvenyt/

Pressman: A szuverenitási törvényhez képest az orosz ügynöktörvény enyhe és szelíd
telex.hu/belfold/2023/12/06/pressman-nagykovet-amerika-magyarorszag-nato-oroszorszag

Ennyi. Nyugodtan nyaljátok tovább a diktátor seggét, ócska kollaboránsok , szektások és sunyi újnácik.

A végére odabiggyeszthetted volna, hogy:"hülye aki elolvasta" ,az hatásos lenne, így csak érdektelen.

camilló 2024.05.17. 18:21:47

@a nagy hohoohooo: Mikor ilyen stílussal találkozom, mindig elgondolkodom, hogy egyáltalán érdemes-e válaszolni! "Szitkozódással azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érvei!" (Lenin) A Te és a Hozzád hasonlók szerint vagytok Ti, meg a viktor féle csapat és amit Ti mondtok az a tuti. Értelemszerűen a viktor féle csapat szerint meg Ti vagytok a hülyék és ők a világ eszei. Esetleg az nem jut eszedbe, hogy vannak akik másként látják a világot! Azért mert a véleményem egyezik vagy hasonlít néhány kérdésben a viktor, vagy a magát ellenzéknek hazudók véleményéhez azért még nem tartozom egyik bandába sem! Hitler nadrágot hordott nyilván Te szoknyában közlekedsz! Lányos képzelgés, hogy az USA a demokrácia őre! Semmi mást nem képviselnek az ottani politikusok, mint a tőke érdekeit és ez nincs másként Európában sem, hazánkban sem sőt az oroszoknál sem! Mindegyik igyekszik a saját tőkésosztályát helyzetbe hozni és ha sérülnek az érdekek akkor jön a fegyveres megoldás. Jó lenne ha tudnál dialektikusan érvelni de nem tudsz mert fújod azt a narratívát amit a Te oldalad képvisel! Hogy ki a náci azt meg szívesen elmagyarázom Neked személyesen, már csak azért is mert az én nagyapámat a nyilasok lőtték le. Azon kevesek közé tartozott akik fegyverrel a kézben harcoltak a barna mocsok ellen! Az én politikai nézetem nem változott a rendszerváltás előttől, nem váltogatom a meggyőződésem mint rendes ember az alsóneműjét. Ezt egyik oldal sem mondhatja el magáról! Nem nem tartozom a Thürmer féle csapathoz sem, de baloldalinak vallom magam! Az Általad képviselt vonal szemellenzőssége miatt sikeres Magyar Péter és bizony sok mindenben egyetértek Vele annak ellenére, hogy a politikai paletta más oldalán áll! Ti azért nem tudjátok soha legyőzni viktort, mert saját magatokat sem ismeritek, nemhogy az ellenfeleteket. Ajánlom szíves figyelmedbe Szun Ce vagy Clausewitz munkáit...

a nagy hohoohooo 2024.05.17. 20:20:10

@camilló:Látom, megjöttél a megdönthetetlen érveiddel. Légy üdvözölve derága baro...viszontválaszodban pedig az érvelés hiányára hívnám fel becses a figyelmed.Olyan érvet kellene felhozni, ami nem az agy nélkül vegetálók számára érv csak.látom,
neked is kisebbségi komplexusod van, amit folyton táplálni kell..melyik részt tudsz érvekkel megcáfolni, ja, hogy semelyiket. Enélkül pedig,csak egy újabb szervilis agyhalott sivalkodását olvashattuk.

Mérvagy tiszta ideg ? beégetted ,szarrá alázattad magad általam .,csaxólok érvelés nélkül egy post,a postoló , másik fél fikázása,személyeskedő ,mocskolása ,kvázi lehazugozása éppen annak az igazságtartalmát erősíti,ezt mindenki tudja akinek 60 felett van az intelligenciahányadosa ,te nem.

A jobboldali értelmiség krémjét tetszik látni.És értelmes is felettébb.Örvendek, hogy egy ilyen intelligens, magasan kvalifikált ember leereszkedett hozzám, agymosott paraszthoz.Meg persze azt is értem hogy a magadfajta IQ lightosokat miért zavarja annyira az értelem.

Keresési javaslat: Szitkozódása azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érvei! (Lenin)

Úgy tűnik, nincs igazán jó találat a keresésére
Próbáljon olyan szavakat használni, amelyek megjelenhetnek a keresett oldalon. Például keressen a „süteményreceptek” kifejezésre a „hogyan süssünk süteményt” kifejezés helyett.
Segítségre van szüksége?

"A diktatúra- és ezt jegyezzék meg egyszer és mindenkorra -az erőszakon és nem pedig a jogon nyugvó hatalmat jelent "
Egy kis történelem -hamisítások nélkül -az 1990 óta folytatott jobboldali-történelemhamisítás ?sötétsége ellen .„Nagyon gyakran a februárt és az októbert úgy állítják szembe, hogy ezek a rohadt bolsevikok kinyírták a polgárságot és ellopták a gyönyörű, tiszta liberális-nyugati forradalmat. Ez egy nagyon szép mese, de sajnos semmi nem igaz belőle.”?Az összességében pozitív forradalom véres epizódjának örököse volt Lenin pártja.Franz Kafka jellemezte egykor a „nagy embert”: amikor
meghal valaki − írta −, akkor „láthatóvá válik, vajon neki ártottak-e inkább a kortársak, vagy ő ártott inkább a kortársaknak; az utóbbi esetben nagy ember volt az illető.”
Ebben az értelemben feltétlenül igaz, hogy az 1917-es orosz forradalom nagy volt, nagyon nagy.
A cári rendszer összeomlása nem oldotta meg a problémákat. A politikai irányítás néhány nappal később az Ideiglenes Kormány kezébe került, de a pétervári munkásság is kialakította a maga hatalmi rendszerét; létrejöttek a tanácsok, azaz a szovjetek.
1917-ben a bolsevikek voltak az egyetlen hiteles kormányzóképes erő akik megtudták menteni Oroszországot a több évszázados cári önkény nyomorából,és 1-vh-ús katasztrófából..Lenin nem készült forradalomra,úgy vélte mégnem jött el az idejük,sőt azt is ,hogy lehet az ő életében nem jön el,tartott 1905 példájától,de Lenin várt és figyelt,és a történelem Lenin elé jött ,feltámadt a szmuta,az orosz így nevezi a népi elégedetlenséget,a szmuta erőszak,a nép erőszaka,bosszúja minden régivel szemben ami a sokévszázados cári elnyomás volt,aki olvasta a Csendes Dont van képe erről,ennek a féktelen erőszaknak kellett gátat vetni,és a bolseviket voltak az egyetlen kormányzóképes szervezett erő akik ki tudták vezetni ebből az erőszakból az országot a Lenin vezette bolsevikek voltak,nem minden hiba nélkül,hisz azon az úton a cárizmus felszámolásán még senki nem járt ,de megcsinálták.
Nem véletlenül volt Lenin nagyon okos ember ,de erre még ő sem számított,Lenin várt és figyelt és történelem elé jött,..a szmuta ,az orosz nép leszámolt mindennel ami régi,ami elnyomta ,kifosztotta -„Mintha furulyázni próbáltak volna egy vadállatnak”
Feltámadt a szmuta
„A történelem levese már emelgeti a fedőt.”
– írja József Attila egy esszéjében, és Szilágyi Ákos szerint ezzel lehet összefoglalni az 1917 előtti évek Oroszországát: a cári birodalomban minden készen állt egy óriási robbanáshoz, és a világháború ehhez katalizátornak bizonyult,a történelem levese emelgette a fedőt..ha nem áll valaki a forradalom élére aki szabályozza ,féken tartsa elveszett volna Oroszország,vagy visszajön a cári önkényuralom,és Lenin megcsinálta,kár,hogy nem volt ideje befejezni.

V.I.Lenin ..-
Lenin 1924. január 21-n meghalt,jött Sztálin ,Sztálin nem volt kommunista,Sztálin Sztálin volt a diktátor ,Lenin ,de Marx ,Engels sem azt és úgy gondolta amit Szálin a meghamisított a kommunizmusból ,Sztálin végig azt hazudta Lenin politikáját folytatja ,azt hajtja végre ,de ebből semmi igaz ,Lenin még életében óvta a pártot Sztálin hatalomra kerülésétől,ő látta benne a korlátlan hatalomra törő erőszakos diktátort

A tények mindig zavarólag hathatnak a mihígmélymagyar tudati állapotokra.Mint a hülyegyerek a társaságban. Mikor produkálja magát, de hiába. És ha már értelmes dologgal nem tudja felhívni magára a figyelmet, akkor csinál valami baromságot. Hogy legalább azért észrevegyék..Bizony ez a helyzet előáll, ha az alul-művelt bugris betéved a gondolkodók világába.

a nagy hohoohooo 2024.05.17. 20:38:06

@camilló: Nem mindegy a hülye okoskodik,vagy az okos hülyéskedik?,tanulni kellett volna ,ahogy Lenin mondá 3x?,a magyarok ezt is rosszul tudják,Lenin nem így és nem azt mondta,nem véletlen volt nagyon okos ember,Lenin sokkal színesebben fogalmazott

Már Orbán is a nácik ellen hozott amerikai törvénnyel takarózik civilügyben
hvg.hu/itthon/20170427_Naci_propaganda_elleni_torvenyt_venne_peldakent_a_kormany_a_civilek_ellen

Közérdekű alapítványon keresztül exportálják Amerikába az orbánizmust
atlatszo.hu/kozpenz/2023/12/14/kozerdeku-alapitvanyon-keresztul-exportaljak-amerikaba-az-orbanizmust/

camilló 2024.05.17. 21:37:34

@a nagy hohoohooo: Tehetetlen düh (1905) LÖM 11.kötet 317. oldal
Valószínű ez sem található meg a polcodon...Ha már a gugli nem segít:)
süti beállítások módosítása