MaGYAUR

MaGYAUR

A „munka társadalma” helyett a „NERparaziták paradicsoma”

2024. május 24. - Magyaur

A magyar lakosság legtehetősebb egy százaléka nagyjából 14 ezer milliárd forinttal lett gazdagabb 2023-ban!

Amikor a Fidesz még antikapitalistának maszkírozta magát és látszólag kikelt a multinacionális vállalatok ellen, akkor hirdette meg Orbán a „munka társadalma” elvet vagyis, hogy „aki nem dolgozik, ne is egyék”. Bár a mögöttes szándék az állami szociális kiadások csökkentése volt, a magát puritán protestánsnak mutató Orbán erkölcsprédikációkban ostorozta a spekulációt: a munka nélkül, csupán a tőzsdei és banki kötvények való adás-vételéből származó jövedelemszerzést.

Ma már lábbal tapossa Orbán a saját korábbi alapelvét.

Tavaly a 14 ezer milliárdos kamatvisszatérítés gyakorlatilag egy szűk rétegre koncentrálódott: „egyetlen százalék fölözött le szinte mindent.” A trükk a következő volt: miután 2023. december 1-jétől 17,5 százalékra nőtt a Babakötvény 2032/S jelzésű kamata az, akinek erről tippje volt és rendelkezett befektetni való pénzzel az tudott vásárolni belőle.

Volt, aki egymilliárd(!) forintot fektetett ide. Ekkora összegnél csupán egy évnyi kamat akkora, mint amennyit mondjuk egy 40 évig havi nettó 365 ezret kereső dolgozó egész aktív idejében keres…

Nem árt tudni, hogy mindannyiunk zsebéből irányítják a leggazdagabbakhoz a pénzt, hiszen az állampapírok után fizetett kamat a költségvetést apasztja. Közben a magukat hazafinak hazudó orbánista NERparaziták a markukban röhögnek a magyar bérből és fizetésből élők élhetetlenségén…

Forrás: https://24.hu/fn/gazdasag/2024/05/23/megtakaritas-brutalis-kamat-szemfules-gazdagok/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5318412669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2024.05.26. 05:07:17

Te degenerált majom, az inflációkövető állampapírok fizetnek 17-18 %-ot és jövőre fognak fizetni kb 20%-ot. És tudod miért? Mert így alakult az infláció és a nominálisan nagy kamat csak a pénz reálértékét védi. A kormány direkt kampányolt azért, hogy az egyszerű magyar emberek ne a párnacihában meg folyószámlán tartsák a pénzüket, hanem ilyen állampapírba tegyék és így ne veszítsék el a megtakarításuk értékének jelentős részét. Ez a nagy "meggazdagodás" te fogalmatlan idióta.
Te tényleg a legalja vagy, nyilván hülye is mindenhez mint a segg (tipikus kontraszelektált tanár), meg ballib propagandistaként egy kártékony féreg is. Köptem egyet.

poor 2024.05.26. 05:33:25

Rodney ner parazita.
Remélem leköpöd magad hazaáruló . Tudod már nem lehet a hülyeségeiteket eladni hogy az a nemzet éredeke. Ti a nemzet csótányai vagytok gazember.

nemecsekerno_007 2024.05.26. 08:30:03

Annyian mérgezitek az életünket, csoda, hogy működik az ország.

Persze nem véletlen van ennyi mentális probléma.
süti beállítások módosítása