MaGYAUR

MaGYAUR

A kormány nyugalmát féltőknek egyszerűen nem fér a fejébe…

2024. október 04. - Magyaur

Az orbánista propagandisták szerint az eutanázia felvetése Karsai Dániel halála kapcsán bal-liberális provokáció, mert minden „igaz magyar emberben” lehet annyi belátás, hogy szépen, csendben kivárja a kínnal járó halálát, vagy stikában öngyilkos lesz, de nem ágál ellene. A Pesti Srácok tévéjében a Pesti TV-ben ezt mondta Kroó Zita: „Én nem értem, tehát Karsai Dániel, mondjuk ki, emiatt a betegség miatt halálra volt ítélve. Tényleg csak az volt, hogy na, mikor fog ez bekövetkezni. Tehát hogy az emberben, már bocsánat, de ne legyen annyi türelem, hogy megvárja azt, hogy az élet mondja: „Danikám, akkor most van vége!”, és akkor utána ebből ekkora politikai ügyet csinálunk, én ezt nem értem.”

Két megjegyzés:

Először is: a radikális jobboldal úgy tesz, mintha a vallási elvekkel összefüggő világi törvények időtlenek lennének, amiket nem szabad még csak megkérdőjelezni sem, pedig a Jog – és ezt a jogász Karsai Dánielnél senki sem tudta jobban – csak bizonyos korhoz és társadalmi kultúrához kapcsolódó szabályrendszer. Vagyis szabad, ajánlatos, sőt olykor kötelező újragondolni a jogelveket és szankciókat!

Másodszor, én sem tudom megérteni, hogy az orbánista influenszer hogyhogy nem érti ha valaki az őt érintő „élet/halál” kérdésből „politikai ügyet csinál”, hiszen a kereszténység tulajdonképpen egy kínhaláltól vált „vallási üggyé”.

 https://444.hu/2024/10/04/a-pesti-sracok-musorvezetoje-nem-erti-karsai-danielben-miert-nem-volt-annyi-turelem-hogy-megvarja-mig-az-elet-azt-mondja-danikam-akkor-most-van-vege

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9418700578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.05. 07:05:15

Zita elmondta a keresztény álláspontot.

A ballibek meg Karsaiból lassan második Árpi bácsi bálványt faragnak.

A karsaisták üvöltik emberellenes eszméiket, a keresztények meg kiállnak az életért - ez van. Mindenki a saját értékrendje szerint: a libbantaknak a halál az értékrendjük, a normálisoknak pedig az élet.

Magyaur 2024.10.05. 10:12:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem hiszem, hogy Zita cinikus érzéketlensége keresztényi jellegű volna.

Bryan Griffin 2024.10.05. 11:15:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az már nem élet,csak kínokkal teli lélegzetvétel, amit egy halálos betegségben élnek át a sorstársak....ha már volt ilyen a csaldodban, tudhatod. Amúgy meg ez a Zita - szinte röhögve adta elő a kötelező álszent mantrát - mekkora keresztény szerinted? Ez még egy Semjén szájából is érzéketlenül durva lenne.
süti beállítások módosítása