MaGYAUR

Orbán elsősorban a fociszurkoló szubkultúrának akar megfelelni

és nem az összmagyarság lehető legnagyobb körének...

2020. március 30. - Magyaur

Orbán az egészségügyi vészhelyzetben és a parlamenti rendszer puccsszerű felszámolásának előestéjén képletesen mondva bemenekült a frontvonalból a legmegbízhatóbb támogatóinak táborába: az irredenta, homogén "fehér" Magyarországot akaró, vezérkultuszos, Európai civilizációt elutasító szélsőjobbos fociszurkolók közé.

Tehát a magyar miniszterelnök számára mintha ez, és csakis ez a csupasz szubkultúra jelentené a hazát!

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/202383047878813/

https://magyarhang.org/belfold/2020/03/29/orban-viktor-fociszurkolok-kozotti-korkapcsolasai-toltotte-a-vasarnapot-video/?fbclid=IwAR3zfPBTDZrYrlBhMoZtzzoOpzizACpuXcuHD68UglieYrkJazaUhUGZlDE

Az orbáni populizmus bűnei napvilágra kerültek

A Fidesz számára életbevágóan fontos lett a felhatalmazási törvény, mert előre látható, hogy a járvány először alig kezelhető egészségügyi vészhelyzetet idéz elő, ami majd éhséglázadással fenyegető szociális katasztrófát, vele párhuzamosan gazdasági-pénzügyi összeomlást és végül olyan politikai válsághelyzetet teremt, ami a Fidesz végét jelentheti.

A „Fidesz-burzsoázia” abban reménykedett, hogy legalább a 2026-os választásig kihúzza az Orbán-rezsim és csak azután, vagy még később derülnek ki a disznóságok, hogy az állam sem a társadalombiztosítást, sem a nyugdíjellátást nem tudja rendesen biztosítani, hogy a „nemzeti-keresztény” politika sem a középosztályon kívüli „néppel”, sem a nemzet jövőjével nem foglalkozott érdemben. A nemzetállami technokraták és oligarchák ugyan számoltak egy esetleges összeomlással, vagyonmentéssel és menekülő útvonalak kialakításával, de mindezzel, csak mint valami a távoli kockázattal. De a koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításukat; a kialakult vészhelyzetben, már biztosan nem elég a szokásos fideszes politikai blabla és a „hadvezéri pózolás”!

Vegyük számba, felsorolásszerűen, milyen bűnök száradnak a Fidesz vezérkar lelkén:

- Elszabotálták a „humán” intézményrendszernek, azon belül az egészségügynek és az oktatásügynek a reformját. Mindezek fontosságát a Fidesz értékrendjében jól jelzi, hogy képesek voltak egy Kásler-t állítani a magyar „emberi erőforrások” igazgatásának élére!

- Leépítették a szociális hálót (azt gondolván tévesen, hogy majd az egyházak helyettesítik az államot).

- Elvonták az önkormányzatok pénzügyi forrásainak nagy részét, aminek következtében nemcsak a helyi demokratikus politika, de a helyi válságkezelés is megbénult. Mivel minden tisztviselő felülről várja parancsokat, ezért lecsökkent a válsággal megbirkózni képes önálló, bátor és leleményes cselekvés esélye.

A Fidesz-kormány mindezek következtében az események után kullog, bár meg kell hagyni, nagyon katonásra veszi a figurát…

Már most kéne gondolni az egészségügyi katasztrófa utáni időkre; például a kártyán kiosztható ingyen pénzekkel, vagy jegyrendszerrel nemcsak a gazdaság működőképességének megőrzése érdekében, hanem a szegény és pénzügyi tartalékokkal nem rendelkező lakosság éhséglázadásának elkerülése végett is.

Jó volna, ha az ellenzéki pártok a civilekkel és szakemberekkel összefogva egy olyan internetes probléma-megoldó és információs platformot hoznának létre, ahol konstruktív ötletekkel segítenék a kilábalást a komplex válsághelyzetből, amibe a Fidesz kormányozta az országot.

Az önkéntes karantén + a sokoldalú párbeszéd a közösségi média keretein belül = talán csodákra képes!

Az ellenzék tárgyalási alapja a Fidesszel

"Amennyiben a Fidesz valóban nemzeti összefogást akar, akkor bizonyítsa be:
1) a felhatalmazás legyen határozott idejű;
2) a sajtót fenyegető passzus kerüljön ki a törvényből;
3) a kormányzati propagandára betervezett 150 milliárd forintot csoportosítsák át az orvosok, a nővérek, a mentősök bérének kiegészítésére;
4) az atlétikai világbajnokságot fújják le, a stadionépítés költségét fordítsák védőfelszerelésre és kórházi eszközbeszerzésre;
5) mostantól a TAO minden egyes fillérét kizárólag az egészségügy fejlesztésére és az oktatás modernizálására lehessen használni."

https://hvg.hu/itthon/20200322_Gomperz_Jarvanypuccs?fbclid=IwAR1X2S16fVQLeuosQcw9c5xXe5qi67olmOGbF4yN7X-nxPC0DU5S-TLAI9U

Nem a koronavírusról van szó!

Nem egy járványról van szó, hanem a világ túlnépesedéséből és a klímaváltozásból fakadó első, de feltehetően nem utolsó egészségügyi és szociális katasztrófahelyzetről, amelynek következtében, ha nem leszünk elég bölcsek és előrelátók, akkor népvándorlás és háborúskodások következhetnek.

Nem a 10 éve teljhatalommal kormányzó Fidesz politikai csődjéről van szó, habár a 2008-2009-es gazdasági válság után Orbán úgy tett, mintha a bal-liberális kormányok kezelték volna rosszul a helyzetet, de most hamarosan rá kell jönnie (ha eddig nem tudta volna) hogy nemzetközi pénzügyi segítség nélkül a magyar gazdaság simán beleroppan a nemzetközi válságba.

Nem Európáról van szó, bár a koronavírus járvány világosan megmutatta, hogy ez Európai Unió nemzetállamokon alapuló szerkezete rossz: egyfelől sokszor nem egy nemzetállamnak, hanem egy adott régiónak van döntő szerepe egy válság megállításában. Hiszen azért spriccelt szét a fertőzés Olaszország-szerte, mert nem tudták hermetikusan elzárni Milano környékét az ország többi részétől. Másfelől járvány esetén a nemzetállamoknál magasabb uniós döntési fórumra kell bízni az intézkedések koordinált elrendelését: egy sürgősen létrehozandó Európai Közös Járványügyi Hivatalra! Egyáltalán, ha az európai civilizációt meg akarjuk védeni a következő 100 évben, akkor az Unió alkotmánymódosításával meg kell teremteni az egységes működés feltételeit a Közös Pénzügy-, Külügy- és Hadügyinisztérium, valamint egy összeurópai Titkosszolgálat és Ügyészség felállításával.

A járványhoz hasonló kataklizma következményeinek kordában tartásához nem elsősorban demokráciára van szükség, hanem jól előkészített, fegyelmezett cselekvésre, az ehhez szükséges önfegyelemmel együtt - mint azt jól mutatta a kínai példa.

Nem az emberiségről van szó, immár túl kellene lépni az emberközpontú világképen! Az Ember, - amely maga is része az állatvilágnak - legyőzte a természetet és most az a kötelessége, hogy a megmaradt állat- és növényfajokat, tehát a közös életterünket, a Bioszférát megmentse!

A jövő még homályos, de már ma is vannak bíztató jelek: a diákság „Kihalás Lázadása”(Extinction Rebellion), az olyan egyházi személyek a kiállása a tágan értelmezett környezetünk védelméért, az egyetemes Élet szentségéért mint a Dalai Láma, vagy Ferenc pápa. Nem kell a sötétben tapogatózni: 2020 tavaszán tömegek kaptak ízelítőt abból, hogy nincs szükség sok utazgatásra, hogy értelmes dolog a távmunka, a távtanulás, a helyi áruk fogyasztása; több időnk maradhat a családunkra, az elesett emberek megsegítésére és a pénzben ki nem fejezhető Bioszférát gondozó társadalmi munkák elvégzésére. Pénzben talán nem, de a szociális és környezetvédő tevékenységet honoráló digitális pontrendszer alapján azért igen!

Miről van tehát szó?

A Bioszféra élővilágának - és azon belül az embernek - a túléléséről. Ez a tét.

A hálózatkutató biológus előre megmondta...

Idézetek Stumpf András 2019. szeptember 10-i a „valaszonline.hu”-n megjelent interjújából, amelyet Jordán Ferenccel, hálózatkutató biológussal készített

/…/  Az alapprobléma ennyire egyszerű: túl sokan vagyunk a Földön.

Ennyi embert egyszerűen nem bír eltartani a bolygó. A szám ráadásul egyfolytában nő. Ha ugyanis kitaláljuk a megoldást, hogyan lehet ennyi embert etetni, néhány év múlva már tízmilliárdnyian leszünk. Aztán megint kitaláljuk a megoldást, s még tíz év múlva húszmilliárdnyian. Márpedig ha ezen az úton haladunk, akkor tényleg ki kell irtani erdőket, le kell halászni a tengereket. Ha globálisan nézzük, szinte mindegy, hogy nagy amerikai befektető teszi a hamburger-alapanyagért, vagy a brazil kormány. A lényeg, hogy nyolcmilliárd embernél nem őserdő kell, hanem marhalegelő és pálmaolaj-ültetvény. Csakhogy ennek ára van.

– Pontosan mi az ára?

– Ha azt várják, hogy megmondom, mikor, hogyan pusztul el az emberiség, azzal sajnos nem szolgálhatok. A szegecs-elmélet mindenesetre jól írja le a helyzetünket.

Az mi?

– Utazol a repülőn. Fölnyúlsz, kiveszel egy szegecset. Mi történik? Valószínűleg semmi. A mögötted ülő is kiszed egyet. Semmi. A harmadik és a negyedik is. Egyszer csak lesz egy pont, egy utolsó szegecs, amikor már nem bírja a szerkezet, szétesik, lezuhan és mind meghaltok. Addig azonban viszonylag stabilnak látszik minden, mókás dolog szegecseket gyűjtögetni. Ilyenek az ökológiai rendszerek is. Nagy a tűrőképességük, sokat bírnak, de ha azt a bizonyos utolsó szegecset kivesszük, iszonyatosan gyors a szétesésük is. Onnantól az összeomlás visszafordíthatatlan. Mi, emberek jó ideje szedegetjük ki a szegecseket ebből a gépből, s azzal nyugtatjuk magunkat, hogy lám, csomóan kivettek előttünk is egyet-egyet, mégsem lett semmi baj. Igen, kiirthatjuk hétfőn az elefántokat. Nem nagyon fog történni semmi. Kedden a flamingókat. Szerdán a gilisztát. Egyszer csak összeállnak a hatások és összeomlik az egész, kő kövön nem marad.

– Milyen jelek?

– Kínában például emberek porozzák be az almafákat. Áll a kis kínai a létrán, apró kezében ecset, azzal porozgatja. Merthogy a méhek eltűntek. Ipari fejlődés, utak és városok… Megbontották az élőhelyüket és nem számoltak azzal, amit például a Chicago-i poszméh esetében megfigyeltek. Kétszer háromsávos autópályákat már nem repül át. A kétszer két sávosat még igen és át tud a nagyobbat is, az ereje bőven megvan hozzá. Mégis: akármilyen finom nektárral kecsegtető rét van a másik oldalon, a méhnek ez a háromszor két sáv már sok. Nem vállalja, megfordul, hazamegy. És nem poroz.

– Rengeteg kínai van…

– És Liechtensteinben ki porozza majd a fát, ahol összesen van egy herceg meg négy határőr? Igaz, a svédek létra nélkül porozhatnának, ami olcsóbbá tenné a folyamatot. Mégsem hiszem, hogy ez a megoldás. A méhek elég jól teljesítenek ez ügyben évmilliók óta. Ők ugyebár nem a méz miatt fontosak, hanem ezért. Ha eltűnnek, a szél porozta növények maradnak csak. Nem biztos, hogy örülnénk a kilónként 76 ezer forintba kerülő, kézzel porozott cseresznyének. Márpedig épp ehhez vezet a „fejlődés”, a beton, az útépítések, a természetes élőhelyek szétdúlása.

– Mennyit bírna belőlünk a bolygó?

– Kérdés, milyen életszínvonalat akarunk. Ha minden családba kell öt kocsi, akkor egymilliárd is sok. Ha nyolcmilliárd ember kell, vagy több, akkor viszont mindenki egyen algát, kucorogjon kunyhóban és az legyen a napi öröme, hogy nem ázott meg. Az egyén szintjén persze mondhatjuk, hogy senki ne beszéljen bele, legyen-e gyerekünk. Nekem is van három. A nemzet szintjén is mondhatjuk, hogy fogy a magyar, ez így nem jó, szaporodjunk. Világszinten viszont tényleg túl sokan vagyunk. Sok okos ember kellene ahhoz, hogy kitaláljuk, ezt a három szintet hogyan lehet integrálni, egy nevezőre hozni. Nem politikusok. Ők mindig egy szempont mögé fognak beállni.

Nagyon könnyű nemzetinek lenni. Nagyon könnyű globalistának lenni. A nehéz feladat az, hogy összeboronáljuk az ellentétes szempontokat. A populáció méretét viszont egészen biztosan csökkenteni kell. Vagy megoldja a természet.

– Hogyan?

– Nem oroszlánokra kell gondolni. Sokkal kisebbek az ellenségek. Úgy hívják őket: vírusok, baktériumok.

Amelyek most majd kiolvadnak a sarki jég alól, évmilliók hibernáltsága után?

– Akár azok is jöhetnek, de még rájuk sincs szükség. Olyan helyzetbe navigáltuk magunkat, hogy jó eséllyel vissza fogjuk sírni a középkori pestisjárványt. Akkor városokat szinte teljesen kipusztított a kór, de mivel nem voltak repülőjáratok, viszonylag kis területen arathatott. Most viszont az egész világ egyetlen város. Az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag mást sem tettünk, mint megágyaztunk a vírusoknak és más kórokozóknak. Régen tudtuk, hogy a malária főleg a trópusokon él. Európában is volt egyébként, de kiszorítottuk. Ma megint itt van, a globális kereskedelemnek és felmelegedésnek hála nálunk is megjelent a kórt terjesztő szúnyog. És jönnek más kórokozók is. Ha jön egy hosszú lappangási idejű új mutáció és kiderül, hogy az emberiség 40 százalékában már benne van: mire jönnek a tünetek, senki nem tehet már semmit. Sem egészségügy, sem tudósok. Akkor vége.

Megoldás? Környezettudatos nevelés, effélék?

– Dehogy: a tiltás.                                                                                                                                                      Ahogy a kétütemű kocsikat is kitiltották. Szép dolog környezettudatosra nevelni a gyerekeket, ha tízből kilencnél sikerrel jársz, hatalmas eredmény, de az a tizedik, na, az lesz a főállású erdőirtó. Mindig lesz, aki kijátszaná a szabályokat és azon akar meggazdagodni, hogy a jóhiszemű, rendes emberek alól kihúzza az erdőt. A hippizmus és a vegánság nem megoldás. A megoldás az, ha törvény írja elő: amennyiben egy gyár kibocsátása meghatározott érték felett van, börtönbe megy a gyár vezetője. Elegánsabb, finomabb dolog alulról megnevelni  társadalmat, de felülről gyorsabb és hatékonyabb. Nincs időnk 8 milliárd embernek elmagyarázni mindent, majd egy generáció múlva megint elölről kezdeni.

https://www.valaszonline.hu/2019/09/10/klimavaltozas-akademia-jordan-ferenc-interju/

A Fidesz bemutatja: a szuverén-önellátó Magyarország zavarai

Az összes liberalizmus és globalizmus-elleni politikai irányzat: az 1950-es évek (csak nevében internacionalista, de igazából bezárkózó) rákosistáitól a Fideszig azt állítják, hogy Magyarországnak, amennyire csak lehet politikailag „szuverénnek” és gazdaságilag önellátónak kell lennie.

A koncepció hátterében az „állam-fetisizmus” áll, vagyis a piaci/liberális rendszerrel szakító, „totális”, tehát központilag irányított, jegyrendszer-szerű elosztáson alapuló állam kiépítésének vágya áll, másfelől a kamaszosan torz önkép: egyfelől a nagyképűség, miszerint a magyar kormánynak kijár ugyanaz a „tekintély”, mint a világ nagyhatalmait képviselő kormányoknak, de ugyanakkor egyfajta túlzó kishitűség is, miszerint a magyarok büszke önérzetét állandóan táplálni kell (akár történelem hamisítással is), mert a globalizmus "végzetesen" fenyegeti a magyar identitást. Vagyis összemossák a nemzeti érzést a nemzetállammal, és amíg az utóbbinak a szerepe és súlya csökken a nemzetközi viszonyrendszerben, addig a nemzeti identitás - tegyük hozzá szerencsére - az államtól független kulturális és érzelmi közösségi érzés.

Az a baj, hogy a fideszes „csak a külcsínre, de a belbecsre már nem adó” politizálás megbosszulta magát: az egészségügy és oktatásügy csak egyéni, heroikus erőfeszítések révén maradt működésképes és most úgy látszik, hogy a Fidesz-állam alkalmatlanná vált a feladatok tervszerű és humánus kezelésére.

A járvány annyi pozitívummal járhat, hogy rávilágít arra a tényre, hogy a magyarság önállóan nem, csak az európai közösség tagjaként maradhat életképes!

A Fidesznek és a jelenlegi világrendnek „kampó”?

Ha a világjárvány más válságokkal kombinálódik és dagad egyre kezelhetetlenebb gazdasági-pénzügyi-politikai krízissé, akkor ennek az egyik kimenete a háború, mert ha a nemzetállamok frusztrálódnak, akkor a tapasztalat azt mutatja, hogy háborúval vezetik le a feszültséget. A másik kimenet egy új világrend kialakítása lesz, új szabályokkal és standardokkal - ami már nem is tűnik annyira utópisztikusnak, mint pár hónappal ezelőtt.

Amennyiben a koronavírus járvány az idősebb korosztályt tizedeli meg, úgy leginkább a nemzetállami bezárkózást támogatók (pl. a Brexit-hívők) létszáma csökkenhet érzékelhető módon és ezzel párhuzamosan egyre nőhet a választásra jogosultak közt a „Greta Thunberg generáció” részaránya, azoké, akik elutasítják a „Zárt hadiállam”-ot, amelynek kezdeménye Magyarországon épp március 13-án mutatta ki a foga fehérét, hiszen a magyar jobboldal egyik befolyásos személyisége a koronavírus-járvány kapcsán katonai cenzúra bevezetését követelte. A „Zárt hadiállam” nem a válság-megelőző és megoldó képességéről ismerszik meg, hanem az események elhallgatásáról, elhazudásáról -  így volt ez Közép-Európában az első és második világháborúban és Szovjetunióban, például Csernobil esetében.

Mivel a válságok következtében hitelüket vesztik a jelenlegi politikai és gazdasági „erőközpontok”, ezért nemcsak az Orbán rendszernek lesz idővel „kampec”, hanem a világ pénzügyi és civilizációs kereteinek is. Ha az emberiség nem követ el egy újabb világháború kirobbantásával öngyilkosságot, akkor ráébredhet arra, hogy az egységes és életet adó Bioszféránál nincs nagyobb kincse a Földön!

Ma „csak azok fújják a nacionalizmus meg a vallás nótáját, akik – félszükben – a legelszántabban próbálnak útjába állni a beköszöntő változásoknak. Félnek, mert sejtik, hogy velük magukkal együtt az általuk hirdetett világkép, hit, értékrend, identitás is a teljes feledésbe merül, és senki sem fogja megsiratni. Abban bízva, hogy megerősíthetik és tartósíthatják identitásukat, vészharangokat kongatnak, összezárják soraikat, és állandó hadiállapotra rendezkednek be.” (D. Cupitt: Eltűnt istenek nyomában, Kulturtrade, Bp. 1997 – 122.old.)

Az új világrend legfontosabb jellemzője remélhetően az erőforrásokkal való takarékosság és a munkával töltött idő minimálisra csökkentése lesz. Ez paradox módon egy hatalmas visszatérés lesz, igaz magasabb fokon, az emberiség több százezer éves ősi életmódjához, amelyről ezt írják: „Újabban az antropológusok megpróbálják megvizsgálni azt a kérdést is, milyen nehéz a gyűjtögető-vadászó életmód valójában? Csakugyan állandó robot-e az éhhalál szélén? A kanadai Richard Lee 18 hónapon keresztül vizsgálta a kung Szan (busman) törzset…a kungok étrendje általában húsból, mongongomagból és más növényi eredetű táplálékból áll. Ez a vegyes étrend a kungoknak 10 százalékal több kalóriát biztosít, minta az Egyesült Államok Élelmezésügyi Minisztériuma által ajánlott napi mennyiség, és 50 százalékkal több fehérjét. Mármost az étrend elemzésének első meglepő eredménye, hogy a szükséges kalória kétharmadát növényi eredetű táplálék biztosítja, s nem a hús, és ugyanígy a fehérjének is 60 százalékát. /…/ Az elemzés legmegdöbbentőbb adata azonban a teljes élelemmennyiség beszerzésére fordított erőfeszítés nagysága. A kungok átlagosan két és fél napot dolgoznak egy héten, s mert a munkanapjuk 6 órás, a heti munkaidő 15 óra. És mindezt olyan étrendért, amely jócskán meghaladja a nyugati szabványokat. Mi több a fiatalok általában húszéves korukban kezdenek el dolgozni, és hatvanéves koruk táján vonulnak nyugalomba. A fiataloknak van idejük arra, hogy játszanak és szórakozzanak, sőt bátorítják is őket, az időseket pedig megbecsülik tapasztalataikért és a környező világ ismeretéért. Amikor Lee a táborokat meglátogatta, feljegyezte, hogy hány „nyugalomba vonult” ember él a közösségben: kiderült, hogy a teljes népességnek körülbelül 10 százaléka. Ez az arány összemérhető az ipari világban megfigyelhetővel. /…/ A kungok tevékeny életüknek mintegy harmadát munkával, egy másik harmadát más táborokban élő rokonok és barátok látogatásával, a harmadik harmadát pedig látogatók fogadásával töltik./…/ A tekintélyes szabad idő óriási lehetőségeket nyit a „kultúra felépítésére”, ami a kungok esetében éneklést, rituális táncokat, és mesélést jelent.” Roger Lewin: Bevezetés a bőségbe, in: J. Cherfas, R. Lewin: Nem csak munkával és az ember, Gondolat Bp.1986 – 14-16.old.).

A robotizáció, az internet és a Mesterséges Intelligencia századában nyílván mindez nem „törzsi” szinten termelődik majd újra, de fontos észben tartani, hogy létezik egy ősi minta, amit fel lehet használni az új, „emberszabású” és közben a Bioszférát is megőrző paradigma kialakításánál!

Lábjegyzet a manipulatív "Haza minden előtt" kliphez

A "Haza minden előtt!" jelszó nem összeegyeztethető a mai orbánista nacionalizmus „Nekünk Magyarország az első” jelmondatával, mert amíg a Fidesz tekintélytisztelő, megalkuváson alapuló kollektivista társadalmat akar felépíteni, addig a „Haza minden előtt!” lázadásra buzdító csatakiáltás volt! A Márciusi Ifjaktól cseppet sem idegen Nagy Francia Forradalom szellemében azt sugallta, hogy nem számít sem az Isten, sem a császár: csak a feudalizmus ellen felkelt forradalmi ország védelme!

De az akkori Magyarország-fogalom sem volt azonos a maival!

A reformkor politikusai nem voltak naivak; az egyre növekvő számú nem-magyar anyanyelvű lakosság, de az elégedetlenkedő magyar jobbágyság társadalmi integrációja érdekében azt találták ki, hogy a feudális adóterhek megszűntetésével, a szabad költözés és tulajdonszerzés jog megadásával, valamint a jogbiztonság megteremtésével a korábban a nemesi nemzetből kizárt több millió ember számára elnyerhetik a lojalitásukat. A jobbágyfelszabadítás terve megvalósult, de a bécsi mesterkedések, a magyar politikusok késlekedései és a magyar-ellenes ortodox egyházak miatt a nemzetiségek sajnos mégis szembefordultak a magyarországi elittel.

A kormány propagandagépezete olyan manipulált klip-et készített, amelyen a magyar zászlók tengere jelzi 1848-49 nacionalista és „egyedi” jellegét holott a pesti megmozdulás csak egy kis momentuma volt a „Népek Tavaszának”; a párizsi és a bécsi forradalmi hullámnak! A klip azt szuggerálja a nézőnek, hogy Magyarország kis szuverén szigetként létezhetett volna és létezhetne ma is Európa nélkül, ami ostoba és veszélyes fikció!

Végül viccesnek tartom, hogy a mai NER ideológusok által ha ma élne bizonyára „idegenszívű”-nek és „kommunistának” titulált Mihajlo  Stančić (magyarul Táncsics Mihály) kiszabadítása a budai vár börtönéből szerepel a videóban…Lelkük rajta!:)

 

Putyin és a "rendcsinálás"...

Putyin csak annyiban tett rendet Jelcin után, mint amennyire a francia ismerőseim mondták a Montmartre-ról, hogy nyugodjak meg ott senki nem lop, mert a maffia tartja fenn a rendet....Putyin letörte a kommunista technokratákból lett oligarchák függetlenségét és puccsszerűen átvette a hatalmat az "állam az államban titkosszolgálat" révén...érdekes módon voltak akkoriban különös lakóház-robbantások, csecsen színházi és iskolai merényletek (ahogy Kuncze belügyminisztersége idején is voltak megmagyarázhatatlan és destabilizálóan ható robbantások) és mit tesz isten: Putyinnal ezek megszűntek!
Nem tudom magamtól elhessegetni az a gyanút, hogy azért van viszonylagos "rend" ma Oroszországban, mert "titkosszolgálattal egybenőtt bűnözői körök" közös bandavezére van hatalmon, aki (akárcsak Orbán) a vallás szentségével mossa le a mocskos kezét és akarja az egyházak segítségével magát a nemzetet megmentő büszke lélekvezetővé felmagasztaltatni...