MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán nemzetközileg légüres térbe vezeti Magyarországot?

2017. november 29. - Magyaur

Kinek mi az érdeke a budapesti kínai-európai csúcson? 
Kínának az, hogy világméretű kereskedelmi offenzívát indítson, aminek része egy európai uniós terjeszkedés + kölcsön kihelyezés + munkaerő átcsoportosítás ide (ahogy teszi ezt Afrikában). 
A 16 ország mindegyike friss tőkére vágyik, és arra hogy mindegyik külön-külön partnere legyen a gazdaságilag erősödő Kínának. 
De Kínának ezek nem egysúlycsoportú partnerei se külön, se együtt - neki egy Európai Egyesült Államok lehetne az igazi partnere, de a résztvevő országok közül sokan a nemzeti szuverenitás védelmétől hajtva azt blokkolnák...így a nagy Kína őket csak a saját érdekeinek megfelelően felhaszálja (akárcsak a migránspánikot és a sovinizmusokat gerjesztő Oroszország).

Orbán csak egy báb az egészben, annak a látszatáért, hogy ő a kapu az EU és Kína között (ami nevetséges elképzelés). Orbánnak viszont személyes felelőssége van a magyar gazdasági érdekek szempontjából deficites vállalkozás; a Belgrád-Budapest-Bécs-Pozsony stb. vasútvonal (valamint a hasonlóképpen öngól Paks 2.) önhatalmú elfogadásában.
Magyarán a kurucos, a nemzeti szuverenitást fetisizáló Orbán elérte, hogy egyszerre két Európa-ellenes hatalom bábja és egyre megbízhatatlanabb szövetésegese legyen a NATO-nak és egyáltalán a nyugati világnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5113403141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása