MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz felelőssége az "új Trianon"

2019. december 03. - Magyaur
A Fidesz minőségi cserét hajtott végre a magyarországi lakosságot illetően. A horthysta, korlátolt nemzeti-keresztény kurzussal NEM egyetértők, akik nem látták biztosítottnak az európaias, liberális (vagyis szabad) és jogállami jövőt Magyarországon azok, amennyire lehetett, kimentek nyugatra!
A Fidesz értelmiség-ellenes hadjárata és rossz gazdaságpolitikája miatt (aminek következtében a bérszínvonalat a béka feneke alá nyomták) nemcsak a fiatal és ambiciózus szakemberek, de a szakmunkás-elit nagy része is kivándorolt, méghozzá, aki csak ha tehette családostul, és helyettük kb., 60 000 vendégmunkást hozatott be a Fidesz, vagyis egyfajta "lakosságcserét hajtott végre.
A Fidesz modernizáció-, tudomány-, és demokrácia-ellenes politikája 600.000 magyart, az 1956-os forradalom elől menekülők létszámának két és félszeresét kikergette az országból.- békeidőben....
+
Válasz egy hozzászólásra: 1.) a bérnövekedés - az egyre értéktelenebb forinttal - csak bűvészkedés a számokkal. 2.) a foglalkoztatási rátába beleszámítják a külföldön dolgozó magyar állampolgárokat és az értéknövelő munkát nem végző közmunkásokat! - vagyis ez sem több trükknél. 3.) A családtámogatási projekt nem szünteti meg a magyar népesség létszámának csökkenését - az csak egy blöff. Semmi sem pótolja a kivándorolt magyar szellemi elit külföldön született gyerekeinek itthoni hiányát. 4.) A cigány és migráció-ellenes szociális intézkedések helyett valódi munkahelyeket kellett volna létrehozni! Egy török, egy cigány a jól szervezett munkahelyen tökéletesen beválik (lásd a Mercedes gyártását Németországban és Törökországban!) 5.) 2006-ban puccskísérlet volt a Magyar Televízió előtt. Gyurcsány alkalmatlan volt miniszterelnöknek, mert nem hirdetett ki rendkívüli állapotot. 6.) Gyurcsány alkalmatlan volt, mert nem tudott rendet teremteni a saját pártjában. 7.) A Fidesz-KDNP-pel nem az a baj hogy rosszul kormányoz, hanem, hogy egész egyszerűen gyarmatosította az országot, ami tűrhetetlen!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2515337108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2019.12.04. 09:31:58

Ütősnek szánt címadás, zagyva rögeszmés tartalom. A forint "értéktelenedésén" való "ajvékolás" régi közgarázda trükközés. "Európa" is hibás, hogy a két térség közti viszonyok nem lettek annyival kedvezőbbek a rendszerváltás után, mint reméltük volt 30 éve, az elvtársvilág bukása után. Sovány vígasz, hogy a 70 dolláros keményebb elvtársi korszak már rég elmúlt. A tévészékház ostroma nem volt puccskísérlet, viszont előtte "walakik" bujtogattak, hogy meg kéne ostromolni valamelyik tévészékházat az 1956-os forradalom 50. évfordulóján. Még szép, hogy Gyurcsány-Pinokkió lebukott, de a Maszop sokáig megvédte. Aztán jött az intrikus Mesterházy, aki ezt qrta el, nem is kicsit, nagyon, pártja a 2010-es választási gigabukta után indult valóban gyors hanyatlásnak, ő pedig velük ment a levesbe. Magyarországot pedig nem gyarmatosította OV, hanem kormányozza. De mintha ezt egy másik válaszodban már kopipésztelted volna, mintegy tetszelegve az elmeszüleményed nagyszerűségén.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.04. 12:31:38

@Európai téridő: Nyilván nem a klasszikus gyarmatosításról van szó (túl kedves vezetőnk előtt is gyarmatosítva voltunk :-(). Rá kellene már ébrednünk, hogy menyire korlátozott az önrendelkezésünk. :-(

Ego55 2019.12.04. 14:10:19

Remélem a szerző sem gondolja, hogy korrekt és elfogulatlan művet alkotott? Viszont aki ennyire tájékozatlan vagy rosszindulatú a külföldi munkavállalásról, az vajon miért áll neki erről írni? Klasszikus agy és munkaerő elszívása zajlik. Amikor megnyitották a lehetőséget sokan rohantak -és nem üldöztetés okán- Angliába és ahogy szabaddá váltak a többi országok lehetőségei, oda is. Egy szempont volt ebben, mégpedig a magasabb fizetések. Magyarországon azt mantrázzák, hogy csak az számít embernek akinek egyetemi vagy minimum főiskolai végzettsége van és legalább két nyelven beszél a magyaron kívül. Viszont diplomát adtak olyan szakon végzetteknek, akikre a kutya sem tart igényt. Ezek a magasan kvalifikált emberek itthon nem, DE Londonban elmennek "mosogatni" mert ott már nem szégyen. Jobban hangzik, hogy Angliában -vagy bármelyik fejlett ország jó ide- dolgozik és itt jöhet bármi megnevezése a munkájuknak, mint egy otthoni "tróger" munka elvállalása, amelyből kiderülne, hogy ezért kár volt 3-6 évig egyetemre járni. Mellékesen elvégezte vagy 90 ezer olyan, aki nem tudta megszerezni a nyelvvizsgát, tehát kidobott pénznek tűnik az felsőfokú taníttatásuk. Németországban mert gazdag ország -akár a többiek- olyan fizetéseket lehet megkapni, amelynek magyar bevezetése pillanatokon belül tönkre vágná a hazai gazdaságot és az inflációról ne is beszéljünk. Ilyen következménye lenne az európai munkabérnek is. Summa-summarum az elvándorlók helyett csak kellenek munkáskezek, hiszen azok akik itthon vannak és munkába állhatnának, nagyon sok a képzetlen, nem sok mindenre jó munkaerő. Baj lehet a motivációvak is, hiszen több munkásokat kereső ismerősöm szerint iszonyúan felhígult a magyar munkaerő viszonya a munkához. Vagy inkább iszonyról lehetne beszélni.

ebella 2019.12.04. 14:15:46

Egyetértek. Szarnak ezek a magyarokra. Csak mese a magyarokért küzdés, amivel a legostobábbakat etetik. Ugyanúgy mese, mint, ahogy mese volt, mikor bolsik voltak majd liberálisok, meg ma keresztények. Csak a pénz érdekli őket.

szikenszöcske 2019.12.04. 14:25:31

@Európai téridő: ""Európa" is hibás, hogy a két térség közti viszonyok nem lettek annyival kedvezőbbek a rendszerváltás után, mint reméltük volt 30 éve, az elvtársvilág bukása után. "

Amíg az azóta idekerült napi 2Mrd Ft-ból alsó hangon másfelet az mszp/figec-holdudvar vág(ott) zsebre, szerintem ez felelősség-hárítás. Vagyis szimpla sárdobálás.

Európai téridő 2019.12.04. 19:08:07

@rdos: Szuverén ország vagyunk, OV nem győzi hangsúlyozni. Sajnos, tényleg meg kell küzdeni érte, annyi a felsőbbrendű öntudatú nyugat-mucsaiak bepróbálkozása. Ha MaGyaur a gyarmatosítást összekeveri az "új hűbériségnek" elnevezett jelenséggel, lelke rajta. De a "szocialista" nagyipar és mezőgazdaság szétverésével a mohó komprádor elvtárs-útitárs hölgyek és urak teremtették meg, "vadkeleti" "hűbéruurakként" az új, a harmadik "jobbágyságot", ami OV-ékra is csak úgy "hagyományozódott". Még nincsenek elfeledve azok a gaztettek, nem kóser dolog az egészet OV-ékra terhelni.

Európai téridő 2019.12.04. 19:09:35

@szikenszöcske: Mi ennek s köze ahhoz, hogy Európa IS hibás? Terelsz, elvtárs?

Magyaur 2019.12.04. 23:10:23

Orbán nemzetrontó, Európa-ellenes, álszent-konzervatív és egyben putyini recept alapján kialakított "új-szovjet" politikájára nincs mentség.

2019.12.07. 05:41:31

@Ego55: PÓGÁROK MENNYORSZÁGÁBAN!
Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. nem házasodnak, óvakodnak az utódoktól! Sietnek meghalni, mert már nincs mód élni. Ady Haldoklunk 1906. “Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek” Ady, 1902
A mai birtokosok és bérlők a mai rendszerrel, ezrével kergetik el a földről a népet a tengerentúli tartományokba, hogy ott keressék meg kenyerüket ahol lehet. És nem cselekszik ezt hódításvágyból, dicsőségért, nem is ellenséges szándékból, hanem tiszta kalkulusból. De ez a kalkulus kegyetlenebb a töröknél-tatárnál, mert az csak a testet ölte meg, kincsét rabolta el, csak a testet vitte ki rabszíjon idegen országba. De ez a kalkulus a lelket támadja meg, mert elkergetve őt az ősi rögről, megöli a lelkében azt, ami az emberben a legszebb, a legmagasztosabb, s ami a nemzetre nézve a legpótolhatatlanabb, a legdrágább, legértékesebb, kitépi lelkükből a hazaszeretetet. Feszty Árpád

“Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!

2019.12.26. 06:05:15

@rdos: Kádár aljassága
1996-ban Jacques De Larosier bankelnök személyesen mesélte el nekem, annak az 1981-ben lezajlott beszélgetésnek a történetét, amelyet Kádár Jánossal folyatott Budapesten. Ahová akkoriban a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatójaként azért jött, hogy közölje Kádárral: a játszma véget ért. Sikeresen adósságcsapdába csalták Magyarországot, így, bár a szocializmus és a szovjetfüggés színpadi díszletei egy darabig még a helyükön maradnak, Kádár a továbbiakban lesz szíves az ő Washingtonból érkező diszkrét utasításait követni, ha nem akarja, hogy országát kirobbantsák alóla. Legnagyobb megdöbbenésére Kádár cinikusan vigyorogva közölte, hogy ebben semmi meglepő nincs, és mivel évszázadok óta mindig elsőrendű birodalmi seggnyalók voltunk, így most is várjuk az új „gazda” parancsait, és ő, mármint Kádár, garantálja, hogy nagyon elégedettek lesznek majd velünk e parancsok végrehajtását illetően. Sőt, annak érzékeltetésére, hogy nem a levegőbe beszél, azt is jelezte, hogy Nyers Rezsőt és Tardos Mártont (lám-lám, az „MSZP–SZDSZ nagykoalíció”) már meg is bízta azzal, hogy hozzanak létre vezető jogászokból egy olyan munkaközösséget, amely néhány év alatt kidolgozza Magyarországnak a globális kapitalizmus intézményi rendszerébe való visszaillesztésének jogi kereteit. Ez a grémium 1986-ra el is készült, a munkával, Tardos pedig a Fordulat és reform című dolgozat „szamizdatként” való terjesztésével el is kezdte ennek az informális politikai térben való tesztelését. Az ultraliberális értelmiség azóta is „szabadságharcként” ünneplik mindezt, holott evidens módon ennek éppen az ellenkezője ment végbe.

Az ezáltal felépített új birodalmi függés és kifosztás sokkal brutálisabbnak bizonyult az elmúlt harminc év során, mint a szovjet rezsimé volt. És miután a teszt igen sikeresnek bizonyult, Kádár még bukása előtt utasítást adott az ezzel összhangban lévő törvényjavaslat benyújtására, amelyet a parlament 1988 őszén el is fogadott, és az már csak „hab a tortán”, hogy azóta is ez van érvényben 1988-as VI.-os törvényként. Vagyis az akkor még nyíltan nem létező, mert a struktúra mögé „bújó” MSZP–SZDSZ nagykoalíció meghatározó szerepet játszott már az ország tudatos és katasztrofális eladósodásában is 1972-82 között, majd az adósságcsapdára alapozódó újabb birodalmi kifosztás végrehajtásában. Amit az úgynevezett első szabad választások után vitt véghez, az inkább csak a kegyetlen végjátszma, Magyarország végső felszámolása, aminek a formálisan kormányon lévő Antall-kabinet legfeljebb tehetetlen szemlélője lehetett.
Ez a kollaboráns struktúra becslések szerint harminc év alatt legalább ötszázmilliárd dollárnyi anyagi vagyonvesztést okozott az országnak. A most már lényegében visszafordíthatatlannak látszó anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi és szellemi lepusztulást, e dimenzióiban csak a török hódoltság időszakához mérhető kifosztást cinikusan perverz kéjjel „szabadságnak, demokráciának, felemelkedésnek, jólétnek” nevezték el azok, akik a magyar társadalom mérhetetlen szerencsétlenségére sajnos valóban „tudták, merték” és kíméletlen kegyetlenséggel „tették” is mindazt, amivel végzetes lejtőre lökték az országot.

2019.12.26. 06:08:06

Az őrült tengerész

Háborgó tengeren, tomboló vész
Törékeny bárkáján, részeg tengerész
Veszett táncát járja, hullámok hátán,
Vele örül, és rajta röhög a sátán!
Hajója széttört rég darabokra
Ő rábíz mindent, a habokra!
Mi leszakadt róla, vesszen!
Csak a kormányos, Ő lehessen!
Inog, bukdácsol, recseg a bárka,
S Ő nem bánja, hogy ez a hazája!
Élete még a megmaradt padló,
Haláltáncát járja, a megtépett hajó!
Ha roncsait pusztulni hagyja,
Elpusztul végül, e kicsinyke haza!

1986. 06. 20.

Látomás 1987-ből

A válság tovább éleződik
A hazugság lelepleződik,
Teóriák dőlnek halomba
Rohanunk a forradalomba.

Kötvényes finánctól retteg,
Nyugdíjas kenyeréért reszket.
Rendőr int nyugalomra,
Rohanunk a forradalomba.

A kezdet a világ válsága volt,
Álpróféták, ma szerencselovagok.
Munkára biztat a lomha,
Rohanunk a forradalomba.

Átestünk mint Zsófi a taligán,
Hasunkba néhány fok maligán!
A tömeg, bámul ám bambán,
Mindahány átvert, félre vezetett
Ez hová is vezetett?
Utóirat 2013. október 31.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.27. 14:00:41

@lényeglátó: Igen olvastam én is Drábik Jánoost. Azt nem tudom hogy igazat ír-e? Azt viszont inkább érzem mint tudom hogy az a történet, amit a "fősodrat tol", az nem kerek. :-( Szóval akár. :-(
süti beállítások módosítása