MaGYAUR

MaGYAUR

Egy "Huxit" esetén...

2019. december 14. - Magyaur

Nincs "magyar civilizáció"; csak európai.

Egy "Huxit" esetén belehullanánk a barbarizmus gyilkos és feneketlen sötétjébe...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr415351868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszt 2019.12.14. 12:48:23

"Egy "Huxit" esetén belehullanánk a barbarizmus gyilkos és feneketlen sötétjébe..."
Nem is kellett a HUXIT...

Talasz 2019.12.14. 16:17:11

Tény, hogy ezzel a pártvezetéssel rácsúsztunk a Balkánra , de ki fogjuk nôni.......

rovid 2019.12.14. 17:23:32

@Talasz: @puszt: midkettőnek igaza van! Már ott vagyunk!

Magyaur 2019.12.15. 07:32:29

@Európai téridő: Szerintem a kormányzópártnak elege van "Brüssszel"-nek a jogállamiságot és a korrupciót feszegető kérdéseire....Bezzeg a testvéri türkök huncutul kacsintanak ránk!:)

havrilla 2019.12.15. 08:00:11

Nagyon hülye vagy édes fiam. Ta hatökör. Ezek szerint 2004 előtt nem volt magyar kultúra?
Te már benne vagy a sötétségben régóta.

megamedve 2019.12.15. 08:31:16

@havrilla:
Civilizációról beszélt, nem kultúráról.
Te sötét hatökör.
Bocs, de te mondtad.

Célkereszt 2019.12.15. 10:01:31

@pedigré: Orbán nagyon kreatív. 2/3-dal mindent elérhet. Falragaszokon, TV-ben , rádióban ömlik majd a propaganda, hogy több tiszteletet Magyarországnak.

havrilla 2019.12.15. 11:28:17

@megamedve:
És? A mondanivalóm ugyanaz.
Te is seggfej vagy fiam. Anyád nem civilizált téged?

megamedve 2019.12.15. 12:03:18

@havrilla: nos,
- a civilizáció és a kultúra nem ugyanaz, közel sem.
(találsz segítséget hozzá)
- én vagyok a hülye, hogy egy hatökrözéssel indító lénnyel szóba állok
- nem is okozott csalódást: már anyám is szóba került.

Európai téridő 2019.12.15. 18:41:11

@Magyaur: Brüsszelben a Beneluxosok, holmi cincogó (ordító) egerekként, a "macskák" távollétében nyomatják nagyon a dolgokat, hozzájuk csatlakoznak a skandinávok és más "európaiak". A francia-német tandem a britek várható "angolos" távozásának a lehetséges következményeit kerülgeti, mint macska a forró kását. Az ő tétovaságuk keltette vákuumban mozgolódik annyira az elelvtársult balfék mozgalmárok felfújt hólyag tömege. A költővel szólva: "hogy fecseg a felszín, hallgat a mély" (József Attila: A Dunánál). A skandinávok között a soros elnök finnek most nagyon kavarnak, ezért, truccból, dafkéból Orbánék a "türk kártyát" vették elő és az ottani bőséges természeti erőforrásokra alapozott gazdagságot akarják tisztességes üzleti módokon és egyéb "atnasényiják" segítségével megcsapolni, miközben Nyugat-Mucsa, Brüsszel "jogállamozik", "demokráciablablázik". Sanszos, hogy a nyugat-mucsaiak már itt is fórban vannak, bár erről a médiájuk bölcsen agyonhallgat.

2019.12.16. 17:09:26

@havrilla: Edmund Wiesenmayer jelenti Bp-ről Führernek. A magyar nemzeti himnuszt Erkel, egy kölni német írta; Budapest szinte minden épületét, a hidakat is ideértve, németek alkották. Német volt a leghíresebb magyar festő (bajor származású), a leghíresebb magyar költők szlovákok voltak. Gömbösben is német vér folyt. A német nyelv, a német zene és a német kultúra a múltban és még ma is a legfontosabb helyen állnak Magyarország életében. 1925-ig a kormányzó maga is csak törve beszélt magyarul, és több oldalról hitelt érdemlően arról értesültem, ha szenvedélyessé válik, még ma is inkább németül, mint magyarul beszél. Bemehetünk a legelőkelőbb budapesti bárba, és megállapíthatjuk, hogy a konjunktúra folytán bőségesen adagolt dzsesszt és swinget belső részvétlenség fogadja, míg a régi bécsi dalok és a bécsi valcer elnyűhetetlenül diadalmaskodnak. Ha éjszakánként magyar tisztekkel mulatunk, feledésbe merül az „éljen Hungária”, „éljen Horthy”, és győz a „Heil Hitler”. (Borban az igazság!) El kell ismerni, hogy Magyarország a sportok terén csúcsteljesítményeket ér el, de ezt közelebbről vizsgálva megállapítható, hogy az ifjúság, nemzeti tevékenységre nem lévén lehetősége, ott fejti ki aktivitását. A ma Budapesten kedvelt adoma, mely szerint az optimistát a pesszimistától az különbözteti meg, hogy az előbbi angolul, az utóbbi azonban oroszul tanul, Magyarország egész tragikumát mutatja, éppen úgy, mint a legkedveltebb magyar dal is, a Kossuth-nóta, melynek utolsó szakasza így hangzik: „Ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni.” Jellemző ez a feljebb említett passzív alapbeállítottságukra, és ha figyelembe vesszük az itt évszázadokon át uralkodott törökök vérségi beütését, még az úgynevezett ősmagyarok nomádszerű jellegére is következtethetünk. A cigányság is jellegzetes szerepet játszott ebben, amit zenéjük, annak művelése és kedveltsége a mai napig is világosan bizonyít. Itt vannak annak mélyebb összefüggései és egyben okai, hogy a magyar miért nem antiszemita; ezt a körülményt a zsidóság pontosan felismerte, és sajátos ösztönére hallgatva sikerült a fajnak Európában ott szereznie magának menedéket. Véleményem szerint a régi Duna menti Monarchia aláaknázása nem annyira az egyéb nemzetiségek, mint a csehek, lengyelek, horvátok stb., hanem inkább a belsőleg megmételyezett magyarság műve volt, amelynek körében a zsidóság nemcsak gazdaságilag, de politikailag is uralkodó hatalmi helyzetre tett szert. És mégis, mind a mai napig a Ballhausplatz fluiduma nem volt megsemmisíthető vagy legyőzhető.
A zsidó az első számú ellenség. Az 1,1 millió zsidó az ország ugyanolyan számú szabotőrjét is jelenti, és legalább ugyanannyi, ha nem kétszer annyi azoknak a magyaroknak száma, akik a zsidók csatlósaiként a szabotázsra és kémkedésre irányuló nagyszabású tervek megvalósításában segítőtársaik és külső álcázóik. Egy példa: teljesen helytálló, hogy a legtöbb német-magyar tárgyalás külsőleg az elképzelhető legkellemesebb módon zajlik le, úgyhogy egy német tárgyalásvezető, a szokásos asztali felköszöntő keretében kijelentette, olyan szellemben folytak a tárgyalások, amely gyakran eltörölte a tárgyalófelek közti határt. Attól tartok, hogy itt összetévesztették a külső formát a tartalommal, a türelmes papírt a durva gyakorlattal. Mert ez esetben a klíringen keresztül más hang érződik. Senki sem hisz a klíring szentségében. A Nemzeti Bankon keresztül a klíring a rendszer-kormányzat kezében tisztára politikum. Védelmi eszköz, amellyel harcolnak, vagy helyesebben mondva szabotálnak. Ezt minden gyakorlati ember tanúsíthatja és tanúsítania is kell. A gazdaságnak hasznosnak kell lennie, és legkevésbé sem követheti az élet halálharc idején saját törvényszerűségét; még Magyarországon sem, amely hivatalosan még mindig szövetségese a birodalomnak.

havrilla 2019.12.16. 17:34:25

@lényeglátó:
Miért hazudsz ennyit? Te hiszed a baromságaidat, te szerencsétlen barom.
süti beállítások módosítása