MaGYAUR

MaGYAUR

Véget érhet az Ukrajna-elleni orosz támadás…

A helyzet kulcsa a „Putyin-Macron tandem” kezében van!

2022. március 13. - Magyaur

Az ukrajnai háború alapvetően az angolszász világ és Kína között húzódó eurázsiai térség újrafelosztásáról szól. A Putyin-korszakban a politikai, gazdasági, demográfiai szempontból egyre gyengülő Oroszország, amely hamarosan államcsőddel néz szembe, "dupla, vagy semmire" játszott Ukrajnában. Ha Oroszország el akarta kerülni egyfelől a muzulmánok, másfelől a kínai bevándorlók robbanásszerű térfoglalását, úgy saját kultúrája védelmében, - az utolsó utáni pillanatban - egyesítenie kellett az összes szláv nyelvben beszélő, illetve görög-keleti rítust követő embert. A probléma csak az, hogy Ukrajna nem a „cári-bolsevik” jellegű, lassan működésképtelenné váló „Szent Oroszországban” látja a megmentőjét, hanem az Európai Unióban!

Miért annyira vonzó az európai-paradigma sokaknak (kivéve az orbánistákat)? Mert az Európában található nyelvileg, vallásilag és kulturálisan különböző civilizációs „minibuborékok”, - bár sok belső viszállyal és háborúskodással - de egymásra megtermékenyítőbb hatással voltak, mint a birodalmi „nagybuborékok”. Az európai civilizáció az innovációinak okán és következményeként; gyarmatosítással, vagy anélkül, mintát adott Dél-Amerikától Új-Zélandig. Az európai civilizáció gyökere az ókori Rómáig vezethető vissza. Kétarcú ez a hagyomány: van benne egy köztársasági és egy császári oldal. Az utóbbiból fejlődött ki a bizánci-görög, majd a orosz cári államkultusz, de az előbbi, republikánus vonal hatott leginkább Nyugat-Európára (és Magyarországra): a latin nyelvűséggel, a római jog kereteivel, egyfajta parlamenti modellel és a liberálisan kezelt autonómiák áthagyományozásával. A sok kis vallási, nemzeti-nemzetiségi buborék aztán szó szerint „pezsgő” szellemi életet hozott létre, amelynek követése és továbbfejlesztése nélkül nem válhatott volna soha nagyhatalommá az alapjaiban európaias Egyesült Államok sem.

Az Egyesült Államok Barack Obama elnöksége óta viszont egyre kevésbé fókuszál Európára és Trump óta már egyértelműen a Kínával rivalizáló amerikai-brit-ausztrál angolszász civilizáció vezetőjeként határozta meg magát. Vagyis a La Manche-tól Kamcsatkáig terjedő területen lényegében Oroszország és az EU osztozkodik. Jellemző, hogy már Sztálin fejében is felmerült annak az ötlete, hogy miért álljon meg a győztes Vörös Hadsereg Berlinnél, ha elfoglalhatja Párizst? Földrajzi szempontból nézve Európa Eurázsiának nevetségesen kis kitüremkedése, viszont ami a lakosságszámot illeti: az orosz 145 millióval, a 450 milliós európai polgár áll szemben!

Abban az esetben, ha Oroszország gyengeséget mutat, vagyis képtelen lesz bekebelezni Ukrajnát, akkor esetleg fordulhat is a kocka és az Európai Unió diktálhat. Tény, hogy jelenleg Putyin érdemben csak az atomütőerővel rendelkező Franciaország elnökével, Európa „erős emberével”, Emmanuel Macronnal hajlandó tárgyalni. Ami egy érdekes és merész lehetőséget vet fel; ha nem Oroszország hatol be Európába, akkor esély nyílik Európának kialakítani a következő évtizedekben egy „új Római Birodalmat”, egy „Nagy-Európát”, amely az európai országokon túl részben, vagy egészben magában foglalná a Mediterráneumot (a Magreben túl Izraelt, Libanont, Szíriát) és „Szláviát” (a Visztulától a Bajkál-tóig). Ily módon Európa jelentőségében egyenrangúvá válna a többi civilizációs tömbbel: az angolszászokkal, a dél-amerikai térséggel, Kínával, Indiával, a muszlim térséggel, Dél-Kelet-Ázsiával és a Szaharától délre eső Afrikával.

Ne felejtsük el, hogy Oroszország legjobbjai Nagy Pétertől, a nyugatos, „zapadnyik” értelmiségen át Navalnijig Európa nagy barátai voltak...

Talán a „Putyin-Macron politikai tandem” nemcsak a nukleáris és vegyi háború veszélyét képes elhárítani, hanem új utakat találhat a geopolitikai katasztrófa megállításában és annak innovatív, új távlatokat nyitó kezelésében is!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3317779486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.03.14. 08:35:14

Elég vicces a valóság ilyen mértékû tagadása. Elõször is, Európa nem a kis iszlamista, néger buborékok hatására lett nagy, hanem az északon létrejött technológiai fejlõdés és a gyarmatosítás hatására. Ez igazából a II világháborúval változott meg: ekkor kezdett Európa a világban lejtmenetbe kerülni. Katonalilag Hitler idején volt utoljára meghatározó tényezõ, de az elmúlt 30 évben a gazdasági jelentõségének jó részét is elveszítette. Papíron persze ma is nagy a GDP, elvégre igen drága futár szállítja ki a pizzát az igen drága fodrász néninek, de valójában a gazdaság központja szép folyamatosan csúszik Ázsiába, és az USA és Kína harcát a világelsõségért az EU már rég az esélytelenek nyugalmával figyeli. Persze az elmúlt pár száz év alatt elég nagy vagyon halmozódott fel, ezért még nagy ott a jólét, de ez nem az elmúlt 30 év balliberalizmusának az eredménye, hanem ennek ellenére van így. Pesze az ukránok ebbõl pont annyit látnak, mint mi 89-ben Nyugatból.

A mai Európa szinten maradása eddig három dologtól függött: az USA jóindulatától, Kína jóindulatától és az orosz energiától. Most, hogy az USA és Kína hirigben van, az oroszok ellen meg embargózunk, sok jó nem várható.

A másik dolog, hogy a Janukovics elleni puccs és az ottani neonácik hatalomra jutása, valamint a Krím elcsatolása még 2014-ben volt, akkortájt azért a kicsi kínaiak a fasorban sem voltak.

Demosz 2022.03.15. 16:41:52

Szerintem a támadás a feltétel nélküli kapitulációval fog véget érni. Putyin nem hagyja az eddigi áldozatokat hiábavalónak. Zelinszkíj a rendszerből történő kiiktatásával vagy ha kell likvidálásával léphet egy fasisztamentes demokratikus útra a volt Ukrajna, az orosz állam színeiben.Oroszországnak a jövőben jobban oda kell figyelnie erre a gyarmatára, mivel külső befolyás alatt állt ami végül is a háború kirobbanásához vezetett. Éljen Oroszország és a visszacsatolt területe , ahol újra emberi módon élhetnek mindannyian és a nyugdíjat is megkapják az arra rászolgálók.

Rubasov et. 2022.03.16. 14:15:13

Az oroszok történelmi fejlődése a mongol hódítással siklott ki. Az orosz uralmi struktúra és módszerek sajátos keveréke a bizáncinak és a belső-ázsiainak (mongolnak). Orosz mércével mérve Putyin kifejezetten "gyenge" vezetőnek számít. Gondoljunk akár Sztálinra, Nagy Péterre, vagy Nagy Katalinra, akiknek regnálása alatt szignifikánsan (Nagy Péter alatt mintegy 25-30%) csökkent a lakosság száma. Az orosz nép már megszokta a "nehézségeket" így nem valószínű, hogy Putyint megbuktatja akár egy forradalom, vagy egy palotaforradalom. Ez nem jellemző az orosz néplélekre. Ha meg mégis forradalmárkodik, akkor sem polgári demokratikus berendezkedés köszönt be, lásd 1917.

Ami Hazánkar illeti: az elkövetkező pár évtizedre eldőlt a kelet vs. nyugat vita. Nincs és nem us lesz olyan parlamenti, vagy oda igyekvő párt amelyik az ország euroatlanti integrációját megkérdőjelezné. Még a Mi Hazánk is elsősorban a covid-túlreakciót kihasználva próbál bejutni a Parlamentbe, EU-s, vagy NATO-zászlót már eszük ágában sincs égetni. Az, hogy tartósan eldőlt, hogy a nyugati-világ részei leszünk mindenképpen pozitív fejlemény, a nyugat jól ismert hibái ellenére is.

Etniez 2022.03.17. 00:35:24

@Demosz: "Szerintem a támadás a feltétel nélküli kapitulációval fog véget érni. Putyin nem hagyja az eddigi áldozatokat hiábavalónak"

Hogy te mekkorát fogsz csalódni :)

A háborúnak már most vége, Oroszország vesztett. Az elmúlt héten meg se moccantak, itt-ott bombáztak, de elfogyott a lendület és a kedv is.

A béketárgyalásokon is egyre kisebbek az igényeik, bukás. Bukás politikailag, gazdaságilag és katonailag.

Én nem is értem, hogyan nézhette be ezt ennyire Putyin.

Jön a béke, oroszok haza, Usa fegyverez, Ukrajna megszegi a békét és csatlakozik a nyugathoz, Kína pedig csicskítja majd Oroszországot.

Jegyezd meg szavaim!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 04:18:08

Oroszország nyerésre áll katonailag. De itt a politikai győzelem a lényeg.

Oroszo. számára előnyösebb, ha az ukrán fél elfogadja a békejobbot.

bordon 2022.03.17. 05:53:51

Az oroszokat katonailag nem tudják megállítani az ukránok, csak lassítani, költségesebbé tenni a háborút. az orosz etnikum rettenetes népesedési mutatókka bír. Gyakrolatilag kihalóban vannak Oroszországban az oroszok. A férfiak korán halnak, most sok ezer fiatal férfit dobnak be a húsdarálóba a ruszkik. A magyar széljobb folyton azon hörög, hogy Franciaországban meg Németországban a lakosság hány százaléka mohamedán. Közben elfelejtik, hogy az oroszoknál ez az arány még nagyobb. Putyin szír, közép-afrikai és csecsen zsoldosok tízezreivek fogja elárasztani Ukrajnát. Jó részük hónapokon belül fel fog tűnni Magyarország határán is fegyverrel vagy pedig fegyverét eldobálva, menekültként. Mert Putyin 1000 eurót fizet nekik, hogy besétáljanak az ukránok tüzébe, de Németországban ennek kb. másfélszerese a minimálbér.

@midnight coder: Putyin két dolgot elért:
1. Oroszországot lenullázza gazdaságilag, ezzel teljesen kiszolgáltatja a kínaiaknak. Oroszország Kína félgyarmata lesz (gazdaságát Kína fogja irányítani, magyarul kiszipkázza a profitot, energiahordozókat).
2. A NATO létjogosultságát igazolja
Most az eddig teljesen pacifista, orosznyaló németek is be fognak vásárolni amerikai lopakodó harci repülőkből.
Az orosz olaj és gáz eddig se a ruszki átlagembert gazdagította, ezután se őket fogja. A kínaiak elkezdik felvásárolni a csődközelbe került ruszki cégeket. Telekom, energia, bányászat, mezőgazdaság.
Putyin, ha normális lett volna, a gáz és olaj profitjából tudott volna egy olyan életszínvonalat biztosítani a ruszkiknak, ami megközelíthette volna a nyugati szintet. Ezt sikerült elkúrnia, mert fegyverkezésre fordította a bevételeket, belevágott egy olyan területszerző, irredenta háborúban, aminek nincs se helye, se értelme a 21. században. Ilyen háborúval ma már semmit nem lehet nyerni. Elfoglalja Kelet- és Dél-Ukrajnát? És itt mihez kezd? Csődbe rántja a saját országát. Kína meg csak dörzsöli a kezeit, mert így az orosz erőforrások a kezébe hullanak. Pont mint a második világháborúban az olaszok... Lebőgtek az afrikai hadszíntéren, egyre inkább a németekre lettek utalva. A végét tudjuk.

Most Ukrajnát lövi szét Putyiny de a saját országa sírját ássa ezzel.

Az ukránok katonailag nem nyerhetnek. Az oroszok meg szintén nem nyerhetnek, pont mint Afganisztánban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 06:28:13

@bordon: Egyetértek. Most még a katonáit is elvonja keletről, Ukrajnába összpontosítva. Röhögnék (azért nem) ha Kína ezt kihasználva megszállná Szibériát. Jó, ez fantazmagória.

citrix 2022.03.17. 08:32:10

Putyin Afganisztánja. Megnyerhetetlen háború amibe ez a barom belefogott. Mérhetetlen szenvedést és pusztítást tud okozni de hogy ezek után Ukrajna a putyinista posztszovjet birodalom baráti tagja lenne, nos azt kétlem.

citrix 2022.03.17. 08:34:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hívd be Bulgáriába a "felszabadító" orosz hadsereget, hátha ott is olyan népszerűek lesznek mint Ukrajnában...

midnight coder 2022.03.17. 09:11:22

@bordon: Na ja, ezen a háborún bukik Ukrajna, buknak a ruszkik, bukik Európa, a potenciális nyertes pedig az USA (ha megbukik Putyin, és helyére amcsibarát kormány jön) vagy Kína (ha nem).

Hogy ebbe Putyin miért ugrott bele, elég kevés racionális oka van innen nézve, azon túl, hogy ahogy öregszik az ember, úgy hülyül. A másik lehetõség, hogy esetleg õ olyan infó birtokában van, amiben mi itt nem. Mert amit mi tudunk errõl az egészrõl, az nagyjából annyi, amennyi a nyugati sajtóban megjelenik. Az pedig pont úgy nem bontja ki mindig az igazság minden szirmát, mint az orosz.

szemtanú 2022.03.17. 09:14:26

Mi a tanulság? Kis hazánkban nincs olyan blogger és kommenthuszár aki nem "mindenhez is" értene!

AngeI 2022.03.17. 09:17:51

A kirajzolódni látszó alku: Ukrajna vállalja a deklarált semlegességet, illetve elismeri a Krím és a keleti részek elvesztését míg az oroszok nem ragaszkodnak a demilitarizációhoz, és Odessza megmaradhat Ukrajnának, lesz kijutásuk a Fekete-tengerre.

Etniez 2022.03.17. 09:31:46

@AngeI: tehát kb semmi nem változik. És ezért a semmiért lenullázta az országát Putyin.

AngeI 2022.03.17. 09:41:05

@Etniez: Dehogynem. Ukrajnában nem lehetnek ezentúl külföldi csapatok, kiképzőbázisok, deklarálja, hogy nem lesz a NATO tagja, és elismeri a 2014 óta bekövetkezett területi veszteségeit.

AngeI 2022.03.17. 09:53:33

@bordon: Oroszország lakosságának 10-15 %-a muszlim, és míg nyugaton jellemzően a nagyvárosokban élnek, addig az oroszoknál inkább a déli peremvidékeken. Valamint Putyin kezében olyan eszközök vannak demográfiai helyzet javítása tekintetében, mint az abortusz betiltása, a fogamzásgátló szerek korlátozása. Ez nyugaton elképzelhetetlen lenne.

konrada 2022.03.17. 10:25:10

@Etniez: Tudod mekkora a Luhanszk, Donyeck megye lent kibővítve Dnyeperig??
Annyit súgok, Magyarország bőven elférne benne...

Minden ballib bérretteg 2022.03.17. 11:27:48

Az Ukránok magyarellenességéről egy dokumentumfilm, azoknak, akik azt hiszik, hogy valami fekete vagy fehér:

www.youtube.com/watch?v=x_TFYuJO3vQ

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 11:42:33

@oassasa: mièrt kène vàsàrlòerő paritást nézni?
Az nem mutatja a termelékenységet.
A kutyát nem érdekli, hogy a lakossàg mennyit költ kenyèrre.
A lényeg, hogy az ország hogyan áll a piacon.
Oroszország számára a legfontosabb, gazdaságának alapja az olaj.
Annak az árát nem az oroszok határozzák meg.
Az USA gazdaságának alapja sokrétű. Szintúgy Európáé, és egyre inkább Kínáé.
Leginkább a tõzsdéken mérhetô.
A vásárlóerő paritás a fogyasztás felé torzít. Irreleváns, hogy mennyit tudna elkölteni odahaza Sztyopa vodkára.
Ez a lakosság jólétét mutathatná, márha a lakosság költené el.

Etniez 2022.03.17. 11:43:49

@AngeI: Deklarálja, persze.

Én is deklarálom neked, hogy nem leszek atomtudós...

Leírják és betartja majd Ukrajna addig, amíg az érdeke.

A NATO eddig sem akarta felvenni, ahogy az EU-sem.

Teljesen értelmetlen háború volt. Igazából kormányváltást akartak kicsikarni, akartak egy moszkovita bábkormányt, ez volt a cél. Már belátták, hogy ezt soha nem fogják elérni, ha belekezdenek, akkor jön Afganisztán megint.
Most próbálnak valahogy kifarolni a katonai akcióból, mielőtt megérkeznek a nyugati fegyverek a frontra, megelőzve a további blamázst.

Írnak egy papírt, majd bejelentik, hogy győztek, kivonulnak és kurvára elgondolkodnak, hogyan baszhatták el ennyire.

Ez lesz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 11:44:30

@AngeI: ugyan, te hiszel a mesékben?
Ez egy újabb terelése Putyinnak.

Etniez 2022.03.17. 11:47:01

@Minden ballib bérretteg: Jaj, erről már sokat beszélgettünk.

Aki rendes magyar, az kényszerből áll Ukrajna mellett, nem azért, mert olyan nagyon szeretjük őket és a maffiaállamukat vagy mert olyan szépen bánnak az ottani kisebbségekkel.

A tét az, hogy Ukrajna vagy Oroszország lesz Magyarországgal határos és Magyarországnak jobb, ha Ukrajna marad.
Szóval a 9,5-10m magyar érdeke áll szemben 50-100e magyar érdekével.

Londoni kollégáim mindig kérdezik, mi a helyzet, mit gondolok, végül is én származom innen a környékről és mindig elmondom, hogy két rossz közül kellett választani és Ukrajna a kisebb, tehát ezért melléjük kell állnom.
Magyarország érdeke egy gyenge Putyin, gyenge Oroszország. Ennyi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 11:47:32

@midnight coder: ezen Európa csak nyerhet. Elszakad az orosz gáztól, egységesebb lesz, megtanulja, hogy a NATO-ban a helye, vagy létre kell hoznia egy saját haderőt. Macronnak lett igaza...kurrvaélet!

Etniez 2022.03.17. 11:51:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: Így van, sajnos Európának más gázszállítót kell keresnie akkor is, ha drágább a gáz. Vissza kell zavarni Oroszországot Ázsiába, üzleteljen csak Kínával, az majd jól kicsinálja őket.

Minden ballib bérretteg 2022.03.17. 11:51:12

@Etniez:

Óriási marhaság. Biden ugyanúgy szétbombázta Európa egy országát, csak jobb volt a PR-ja.
www.facebook.com/zsolt.bede.39/videos/1352463731931842

Nem kell választani az USA, és oroszok között. Nekünk a magyarok érdekeit kell nézni.

És az Ukrán nácik, akik az Ukrán kormány szerves része jelenleg, semennyire se képviselik a magyarok érdekeit.

És arról meg pláne ne akarj meggyőzni, hogy a határontúli honfitársaim ellenében a náci ukránok cselekedetei okán behunyt szemmel nézzem azok ellehetetlenítését, kínzását, megverését, és tűrjem ellenük az uszítást.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 11:53:20

@Minden ballib bérretteg: és sajnos ugyanez a helyzet Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban, de még Ausztria is nyomokban neoprimitíveket tartalmaz. Ha az orosz példát nézzük, ott se jobb a kisebbségek helyzete.

Etniez 2022.03.17. 11:54:49

@Minden ballib bérretteg: De, választani kell. És tudod miért? Mert Oroszország itt van a sarkon.
Ha nem választasz, akkor Moszkva fog minket választani és megenni.
Ez ennyire egyszerű.

Igen, jó lenne az ottani magyaroknak segíteni, de ezt nem Putyin és nem Oroszország fogja megoldani, abban egészen biztos lehetsz. Nézd meg Oroszországot, az sem a jogállam iskolapéldája, semmi nem garantálja, hogy jobb lenne magyarnak lenni egy moszkovita Ukrajnában, mint a mostaniban.

Azt javaslom az ottani magyaroknak, hogy költözzenek Magyarországra és felejtsék el Kárpátalját. Viszont nem fogok beáldozni 10 millió magyart százezerért.

Ennyi a véleményem.

bordon 2022.03.17. 11:55:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kína katonailag egyelőre nem fog Oroszországból területeket kiszakítani, bár amint azt a kínai-szovjet határháború megmutatta, a kínaiak igényt tartanak a Távol-Keletre.
De a kínaiak azzal fogják visszaszerezni a jelenleg Orosz Távol-Keletnek hívott régiót, hogy szépen behálózzák hitelekkel, vasúti, telekom, energiahordozó, csővezetékes, bányászati koncessziókkal, cégfelvásárolásokkal. Ahogy Afrikában is adnak hitelt sehova nem vezető autópályákra, stadionokra, megalomán épületekre, ugyanúgy hitelekkel fogják pórázra kötni a ruszkikat is.
Putyin háborújának örülnek, nem is bírálják, a kínaiak ugyanis csak nyerhetnek azzal, ha a ruszkik meg a nyugatiak egymást irtják.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 11:56:07

@Minden ballib bérretteg: nem bombázta szét. Javaslatot tett. De nem tudjuk, mi volt a kérdés. Ugyanígy ki lehetne ragadni bárkinek a beszèdéből ilyet.

konrada 2022.03.17. 11:56:28

@Etniez: Hát nem tudom, hogyan fogják ezt a töméntelen mennyiségű fegyvert úgy bevinni Ukrajnába, majd ott széthordani, hogy az oroszoknak nem lesz ehhez szavuk. (Azért adtak hozzá egy kis ízelítőt Javorivban...)

...de egyébként abban egyetértünk, jobb az ukrán szomszédnak, meg legyen gyenge Putyin.

Minden ballib bérretteg 2022.03.17. 11:57:47

Pontosan erről van szó.
A magyarok érdekeit kell nézni nekünk elsősorban.

Az EU amelyik a kisebbség védelmet, a több millió aláírás ellenére, éppen a magyarok miatt lesöpörte egy mozdulattal az asztalról, dumál nekünk alapjogokról meg normákról ?

www.szabadeuropa.hu/a/minority-safe-pack-eb-kisebbsegvedelem/31048127.html

Miközben a Benesh dekrétumokat ma is alkalmazzák Szlovákiában ? Az ukránok, románok, szerbek, horvátok nem hagyják az embereket anyanyelvükön beszélni, élni, és tanulni ?

Röhej.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 12:01:05

@Minden ballib bérretteg: " marhaság. Biden ugyanúgy szétbombázta Európa egy országát, csak jobb volt a PR-ja."

Nincs jelentősége. Nem mondhatod, hogy Putyin nyugodtan bombázhatja az ukrajnai ukrán és OROSZ lakosságot, mert Biden egyszer már javasolt ilyet. Meg különben is, neonácik!

konrada 2022.03.17. 12:02:18

@Etniez: Ott Angliában talán nem is probléma, mert ott az északi tenger, és közvetlen kikötők a tengeri szállításra, de itt Közép-Európában qrvára megszívjuk, ha a világ másik végéről kell többszörös tömörítéssel, hajókkal, új kiépítésű vezetékekkel ideszállítani.

...de hát ez a mi bajunk lesz. Azoknak, akiknek óriási készleteik vannak palagázból, kőolaj mezőkből, illetve koncessziójuk arab gáz és olajmezőkre, azoknak meg nem, de hát valakinek azért nyerni is kell, ha már Európa veszít!

Etniez 2022.03.17. 12:11:13

Egyébként van még egy dolog, amiről sokan nem beszélnek. Még.

A háború egyik második vesztese Orbán. Sajnos a tábora még nem realizálta, de Orbán akkorát zakózott, hogy csodálkoznék, ha innen felállna.

Ő képviselte Moszkvát az EU-ban, szépen-lassan mindenki elfordult tőle. Pedig ment a mantra, hogy Orbán európai mértékű politikus, kicsi már neki Magyarország, stb.
A végére már csak egy barátja maradt: Lengyelország. Ők ketten közösen bomlasztották az EU-t.
Most, hogy Oroszország nem bírt magával a lengyelek felfogták a valós veszélyt (őket már többször megszállta Oroszország, van tapasztalatuk) és szembefordultak Orbánnal.
Nem jöttek Békemenetelni és a V4-ek elmentek Kijevbe tárgyalni, de még ők sem hívták meg Orbánt...
Teljesen egyedül maradt, egyetlen barátja sem maradt. Most már Putyin is elfogja küldeni a faszba, minden szankciót megszavazott ellene.

Orbán úgy beült a két szék közé, nagyon kíváncsi vagyok, ki tud-e innen is mászni ez a szélkakas.

Etniez 2022.03.17. 12:11:53

@konrada: Az az ország, amelyik képes évi 600 milliárd Forintot elkölteni csak a focira, az ki tudja ezt fizetni, nem kell aggódni.

arthurthedent 2022.03.17. 12:13:52

@Demosz: "Zelinszkíj a rendszerből történő kiiktatásával vagy ha kell likvidálásával léphet egy fasisztamentes demokratikus útra a volt Ukrajna, az orosz állam színeiben."

Putyin a fasiszta diktátor alatt lesz nácimentes demokrácia ukrajnából? Mennyire kell elborult hívőnek lenni, hogy ezt elhiggye az ember? :D

Etniez 2022.03.17. 12:15:38

@konrada: Adtak ízelítőt, de abban biztos lehetsz, hogy ha Oroszország fegyverkezési versenybe kezd a NATO-val, akkor azt ismét el fogja bukni, ahogy az előzőt is, csak ezt gyorsabban, mert már nincsenek szövetségesei, sem Szovjetunió.

Kurva drága volt az a rakétázás, nem sok ilyenre futja már az oroszoknak.

Etniez 2022.03.17. 12:16:17

@arthurthedent: Kb, mint amikor Sztálin váltotta Hitlert Magyarországon.

bordon 2022.03.17. 12:17:47

@Etniez: Ahogy ma az ukrán bánik a kisebbségeivel, úgy bár a szlovák és a román is 20 éve. Mégse lett belőle háború. A ruszkikkal ellentétben a magyar kisebbség belátta, hogy a fegyveres szeparatizmus öngyilkosság. Volt pár magyar származású terrorista Romániában, le lettek csukva, de a székely-magyar tömeg nem követte őket.
Az idő megoldja ezeket az ellentéteket. A román és a romániai magyar is ugyanúgy a németeknél mosogat a betevőért, ez pedig eléggé helyükre teszi az irredentákat.

Az se igaz, hogy az ukránok minden kisebbséggel szarul bánnának. Az őshonos kisebbségek más elbírálás alá esnek. A krími tatárokat meg kifejezetten a ruszkik irtották, üldözik ma is, nem az ukránok.
A lengyelekkel nagyon durva történelmi elletéteik voltak az ukránoknak, de ezen túlléptek, most teljes mellszélességgel állnak ki mellettük. Lehet ezt így is.

A poszthoz annyit, hogy Macron próbálkozik, de Putyint az európai egység fogja helyre rakni. Meg az, hogy ellehetetleníti Oroszországot a nemzetközi porondon, a lakosság olyan életszínvonal zuhanást él meg, amit 30 éve tapasztalt utoljára, nő az elégedetlenség, be kell vezetni a halálbüntetést, még több embert vágnak sittre. A képzettebb emberek elmenekülnek, maradnak a vidéki senkiháziak, nyuggerek, a piti bűnözők, akiket be lehet sorozni a hadseregbe.

Ha alá is írnak valami békét, mindenki tudja, hogy Putyin szava semmit se ér.
Ukrajnát demilitarizálni akarta, de csak azt érte el, hogy olyan mennyiségű modern fegyvert kaptak az ukránok, amivel el tudják kenni a ruszkik pofáját és még csak most jön a java (légvédelmi rendszerek).
Olyan egységbe kovácsolta a fejlett nyugati világot Putyin, amit az USA évek óta próbált elérni, sikertelenül.

arthurthedent 2022.03.17. 12:25:47

@Etniez: "Kb, mint amikor Sztálin váltotta Hitlert Magyarországon."

Az. És a magyarok rájöttek, hogy a németek igazából úriemberek voltak. :(

konrada 2022.03.17. 12:27:14

Jaja! Hiszen 600 mrd költséget ha megtakarítana Magyarország, 2019-es behozott 313 000 mrd-os olaj-gáz más relációból beszerzésének az árkülönbségét lazán kifizetné!;)))

(Azért látom nem vagy igazán képben a nagyságrendekkel!;)

bordon 2022.03.17. 12:28:14

@arthurthedent: Zelenszkij, az ukrán zsidó elnök, mint neonáci. A ruszkik ezekkel a régi, lejárt mocskolódásokkal akarnak propagandaháborút nyerni. Nem fog menni. A nácizás már nyugaton is kínos, mióta mindenkire azt mondják, hogy náci, aki nem ért egyet az adott féllel.

Oroszországban most vezetik majd be újra a halálbüntetést, a politikai ellenfeleket eddig is meggyilkolta a putyinista hatalom, most már lehet rendes eljárásban is halálra ítélni tiltakozókat, ellenszegülőket, nem kell csecsen bérgyilkosokkal agyonlövetni az ellenzéket a nyílt utcán.
@Etniez: Putyinnal Orbán nem rúgta össze a port, Putyin nem várta el tőle, hogy minden szakciót megvétózzon, csak annyit, hogy ne segítse az ukránokat fegyverekkel, maradjon semleges amennyire tud. Orbán persze egyedül maradt az EU-ban, a lengyelek is belátták, hogy a ruszkik a valódi veszély, nem Brüsszel. Orbán körül elfogyott a levegő.

konrada 2022.03.17. 12:30:07

@Etniez: Ebben viszont igazat adok, a fegyverkezési versenyt biztosan elbukja, de én igazából a most folyó háborúba küldött fegyverek logisztikáját látom kissé gyenge láncszemnek, azt, aminek a szétosztásával az ukránok nagyot lépnének előre.
...s ebben van igazad, csak én azt nem látom, hogy ezt az oroszok hogyan engednék meg.

Etniez 2022.03.17. 12:31:33

@konrada: De, például azt is tudom, hogy Magyarország piaci áron veszi a gázt az oroszoktól, mint utóbb kiderült, tehát vehetjük bárhonnan, csak a szállítást kell megoldani. Azt pedig egyszer kell kiépíteni és talán lenne rá EU-forrás is, nem kerülne semmibe.

arthurthedent 2022.03.17. 12:32:46

@bordon: "Olyan egységbe kovácsolta a fejlett nyugati világot Putyin, amit az USA évek óta próbált elérni, sikertelenül."

Igen, ez így van. Ez nagy reményem, hogy lesz európai hadsereg, érdekvédelem, külpolitika.

Még egy dolog: most arról beszél ukrajna és oroszország, hogy ők mit tesznek, hogy hogyan tudnak megegyezni. Csakhogy az eu meg usa megszorítások itt nem jönnek szóba és ha az oroszok azt hiszik, hogy kimennek ukrajnából és majd szépen visszaköltözik a pepsi moszkvába, akkor keservesen fognak csalódni.

Putyin úgy elásta oroszországot, hogy azt még évszázadok után is tanítani fogják. Ahogy mondanis szokták "nagyobbat akart f.ngani mint az elődei, aztán összesz.rta magát". :)

arthurthedent 2022.03.17. 12:35:53

@konrada: "a most folyó háborúba küldött fegyverek logisztikáját látom kissé gyenge láncszemnek"

Az volt az oroszok elképzelése, hogy jó sok tank meg jó sok péncél, aztán elsöpörnek mindent. Az ukrán válsz erre az volt, hogy három csávó a kertek alján átmegy a másik faluba, kidugják a kicsi rakétácskát a bokor alatt és vége a tanknak.

Nagyon meglepődnék, ha az egyes eu tagállamok nem tárgyalnának már most a beszállítókkal, hogy mennyiért is lehet tízezrével venni a vállról indítható cuccost.

midnight coder 2022.03.17. 12:37:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ha ez hosszabb távon fenn fog maradni (értsd > 2 év) akkor az EU aligha éli túl. Pesze, függetlenedjünk az orosz gáztól. Meg az orosz kajától, mûtrágyától, alapanyagoktól, stb. Lesz itt akkora válság, hogy a fal adja a másikat, nem csak olyan kis szír-szar mint a 2008-as vagy a COVID volt. Ráadásul, ehhez a függetlenedéshez eleve kb. végtelen pénz kellene, már persze ha nem akarjuk hogy Grétike elátkozzon minket és nem nyitjuk meg a jó szénbányákat. Na, és pénzbõl lesz nem annyira sok pont a válság miatt.

midnight coder 2022.03.17. 12:38:54

@arthurthedent: "Nagyon meglepődnék, ha az egyes eu tagállamok nem tárgyalnának már most a beszállítókkal, hogy mennyiért is lehet tízezrével venni a vállról indítható cuccost. "

Én meg azon, hogy ha ennek vége lesz, a maradék rakéta nem jelenne meg Európa különbözõ nagyvárosaiban terroristák kezében.

konrada 2022.03.17. 12:38:54

@Etniez: Ezt azért rosszul tudod.
Persze csak akkor, ha másként gondolod a piaci árat, mint a gáztőzsde napi árai.
...mert egyébként Magyarország az előző év átlagára alapján, mennyiségi és volumenlekötési kedvezménnyel kapja, ami most per pillanat töredéke a tőzsdei áraknak.

konrada 2022.03.17. 12:45:28

@arthurthedent: Ez rendben is van, de a szomszéd faluig el kell juttatni a kicsi rakétácskákat, azt meg elég bonyi lenne logisztikai szempontból darabonként odavinni valamely szomszédos országból, szóval kell valamiféle elosztó központ Ukrajna területén belül a beérkeztetéshez, kiszállításhoz.

...s ahogyan az izraeliek megoldják okosban azt, hogy ne érkezzen meg a frontvidékre az import rakéta, olyan fejlett elhárításuk, légi erejük, rakétái, műholdas rávezetése azért van az oroszoknak is...

Etniez 2022.03.17. 12:48:21

@arthurthedent: Volt az utóbbi években sok vitám a tankok hasznosságával kapcsolatban.

Van a konzervatív ág, miszerint kell, mert tankcsaták, stb.

Az én véleményem az, hogy az utóbbi háborúk megmutatták, nem érnek sokat olyan országok ellen, ahol sok vállról vagy kis súlyú állványról indítható rakéták vannak rendszeresítve.

Erre jöttek még a drónok és be is zárult a kör.

Tankok leszerepeltek Szíriában, Hegyi-karabahi háborúban és most Ukrajnában is.

midnight coder 2022.03.17. 12:49:08

@bordon: "Zelenszkij, az ukrán zsidó elnök, mint neonáci."
Az, hogy valaki zsidó származású, nem jelenti azt, hogy nem lehet náci. Pláne ha nincs zsidó identitása.

Az az ukrán kormány, aminek õ az élén áll, kb. a Betyársereg körül van ideológiailag. Hozzájuk képest még Orbán is balliberális. Ezek a népek eléggé hajlamosak nemzetállamot építeni tûzzel-vassal ott is, ahol nincs. És az ilyen helyeken a nem a nemzet része = nem is annyira ember.

midnight coder 2022.03.17. 12:52:31

@Etniez: Ehhez képest nem annyira látom, hogy az ukránok állnának nyerésre. Ráadásul az mi sajtónk az ukránok sajtója => nem nagyon hallani ukrán veszteségekrõl a lelõtt civilek illetve megsemmisített épületek kivételével. Csak a kilõtt orosz tankokról, az elfogott orosz katonákról, stb.

midnight coder 2022.03.17. 12:54:36

@arthurthedent: "Igen, ez így van. Ez nagy reményem, hogy lesz európai hadsereg, érdekvédelem, külpolitika."

Lesz, csak elõbb véget ér a nagy a jólét. Ha kiürül a pénztárca, észhez térnek a németek is és a többiek is, és elzavarják a balliberális politikusaikat, és olyanokat választanak meg, akik valóban az európai érdekeket képviselik, és nem az amerikait.

arthurthedent 2022.03.17. 12:56:47

@Etniez: "Tankok leszerepeltek Szíriában, Hegyi-karabahi háborúban és most Ukrajnában is."

Ó, van azért jövőjük a tankoknak, csak egy kicsit szerényebben fog menni a dolog. Nem olyan nagy p.fával huszas konvojban, gyalogság meg légitámogatás nélkül a főutakon ahogy azt elképzelték.

arthurthedent 2022.03.17. 12:58:07

@midnight coder: "és olyanokat választanak meg, akik valóban az európai érdekeket képviselik, és nem az amerikait."

Be szép is lenne! Én bizakodom!

arthurthedent 2022.03.17. 13:05:36

@midnight coder: "Ehhez képest nem annyira látom, hogy az ukránok állnának nyerésre."

Az orosz rulett nem foci, nem lehet benne nyerésre állni, ha még játékba vagy azmár jó hír. :)

LebensraumamOsten 2022.03.17. 13:09:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nemsokára véged. Nem tudsz örökké bújkálni. Előbb-utóbb elkapnak. Utolsó hörgéseddel még éltetheted kopasz akasztofatársad akinek osztozol majd sorsában. Nem volna helyes, ha szimplán egy becsapódó rakéta végezne veletek, vagy épp csak lelőnének helyben. Veletek példát kell statuálni a többi tetű illibsinek, hogy milyen sors vár rájuk.

LebensraumamOsten 2022.03.17. 13:11:37

@arthurthedent: Még tartson csak ez a háború néhány évig. A ruszkikat szépen kivéreztetik, aztán a meggyengült országot már fel lehet osztani a lengyelek, japánok, kínaiak, németek, finnek közt. A sarkvidékre meg a nyersanyaglelőhelyekra az USA majd ráteszi a kezét. A sok ruszkiszopó meg támogatás híján éhendöglik.Ideális szituáció.

LebensraumamOsten 2022.03.17. 13:19:58

@Minden ballib bérretteg: Magyar érdekekről szó sincs. Magyarországot egy szűk zsidó réteg tartja irányítása alatt, amely megesküdött rá hogy bosszúból tönkreteszi ezt a népet. Ehhez egy cigányt használnak pajzsként, akit az évszázadok alatt elkorcsosult keverék népesség mintegy harmada-fele örömmel emelt hatalomra. Cserébe azért, hogy a metéltek céljait végrehajtsa, azok szabad lopást engedtek a cigánynak az ország még meglevő javaiból és a beérkező külföldi erőforrásokból. Ehhez a cigány - rá jellemző módon - felhsználja a külföldi diverzáns eszközöket is, ily módon hazaárulást követve el, valamint aljasul elárulván az őt tápláló és naivul finanszírozó európai közösség érdekeit is, miközben sunyi módon arra a hatalmas többségre hivatkozik akik soha nem is szavazták meg az ő hatalomra emelését. Ez ilyen egyszerű. Természetes, hogy az európai közösség nem hagyja mindenféle pánszláv és főleg bolsevista ruszki beszivárgó érdekek érvényesülését a saját rovására ezáltal veszélyeztetve saját polgárait és létezését.

Etniez 2022.03.17. 13:27:13

@midnight coder: Nem állnak nyerésre, lassú vesztésre állnak.

A baj az, hogy Oroszország ezt a lassú győzelmet nem fogja tudni finanszírozni, hát még a megszállás költségét nem fogják tudni.

Nyugi, ezt már kiszámolták ők is, ezért álltak meg. Két hete ott állnak Kijevnél.
Még rámennek a könnyen megszerezhető területekre, de nagy harcokba már nem fognak belekezdeni, mert felesleges.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 13:38:00

@Etniez:

Putyinnak nem célja Oroszo. elfoglalása. Kijevnél a várakozás pedig gestzus az ukrán vezetés felé.

Boar. 2022.03.17. 13:51:09

@midnight coder: Az orosz kajától függetlenek vagyunk. A műtrágyájuk nélkül is kibírjuk, pláne ha nem baszogatják egyfolytában a hazai gyártót.
Gáz és olaj. Amik előbb-utóbb úgyis elfogynak.

Etniez 2022.03.17. 13:52:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tudom, a németek is gesztusokat tettek Sztálingrádnál.

Boar. 2022.03.17. 13:53:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ja, nem bújkáltál csak hátrahagyva csapot-papot elmenekültél az országból a börtönbüntetés elől.
A kötél elől nem fogsz, egyszer megkapod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 13:56:11

@Boar.:

3 hamis állítást is tettél.

A valóság:
- nem hagytam hátra csapao-papot,
- nem menekültem,
- nem volt börtönbntetésem.

midnight coder 2022.03.17. 14:07:00

@Boar.: Orosz mûtrágya alapanyagoktól is függünk. És a nitrogén alapú mûtrágya gyártásához is sok-sok gáz kell. A ruszkik gabona exportõrök is.

Ja, nyilván elfogy. Egyszer. Csakhogy ez a függetlenedés olyan 20 év múlva lenne fájdalommentes, mert kb. addigra lesz meg hozzá a technológia. Addig viszont önteni kell(ene) bele a pénzt. Amit most már a németek sem fognak olyan könnyen megtenni.

ez a nevem senki 2022.03.17. 14:13:21

Véget érhet az Ukrajna-elleni orosz támadás

amint beveszik kilyevet és felállították az új kormányt véget ér
azt a pár napot még ki kell bírni

midnight coder 2022.03.17. 14:13:46

@LebensraumamOsten: "A sarkvidékre meg a nyersanyaglelőhelyekra az USA majd ráteszi a kezét."
Ezért is lett létrehozva ez a konfliktus. Ez a végsõ cél. Hogy közben Európa legatyásodik és meghal pár millió ukrán és orosz, csak ráadás.

Boar. 2022.03.17. 14:22:53

@midnight coder: A műtrágyához gáz kell. Pont. Az meg van másnak is, pláne ennyiért.
A ruszki gabonaexport bennünket nem érint. Illetve annyiban igen, hogy egyrészt input anyagot, konkrétan vetőmagot szállítunk nekik, másrészt ha a kiesése felveri a világpiaci árakat, az nálunk is megdrágítja az élelmiszert. Ez viszont az eu dolga, hogy védje saját piacait.
A ruszkik tíz, tizenöt éve még masszívan importálták a gabonát. A nyugati technológia kellett ahhoz, hogy exportőrök lehessenek. Attól meg most elestek.

Boar. 2022.03.17. 14:26:33

@midnight coder: Üldözési mánia...
Ezt a konfliktust putyin hozta létre oszt jónapot. A sok kormányszócső meg ruszkiseggnyaló persze ugat, hogy amerika felelőssége stb. de semmi olyan provokáció nem történt ami VALÓBAN veszélyeztette volna a ruszkikat, ez csak belemagyarázás. Putyin máshol is megmutatta, hogy ki akarja bővíteni az érdekszféráját és az nem a célpontok bűne, hogy nekik ez nem tetszik.

pragmatika2 2022.03.17. 14:37:52

Hogy mi a vonzó az ukránoknak európában ? Lóf.szt a kultúra, lóf.szt a történelmi múlt meg egyéb f.szságok.
Egy átlag ukránnak pontosan azért csábító az unió, amiért anno nekünk is az volt, a jól fizető állások reménye. Ennyi, és nem több. Legalábbis az ukrán átlagembernek, akiket ugye többségként illik emlegetni.
Csakhogy európa pont nem a fejlődő római birodalomra példa, hanem a hanyatló római birodalomra.
A gazdasága hanyatlik, függőségben van az orosz energia, és nyersanyagforrásoktól, és egyre jobban eluralja a 20.-21. század új vallása, a ballib ideológia, ami a kontraszelekció forrása.
Az oroszok mindenképpen nagy előnyben vannak. Az energia, és nyersanyagforrásaik kimeríthetetlenek, ami a gazdasági előny számukra. A területük meg óriási, ami meg a hadviselés szempontjából nagy előny számukra. Ezt ugye már néhány ellenük viselt háború visszaigazolta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 14:40:39

@LebensraumamOsten: "A sarkvidékre meg a nyersanyaglelőhelyekra az USA " - Aha. És mi van az Északi-sarkon? Szólok neked csak jég. Ennyire vagy te képben.

Sir Gombóc 2022.03.17. 14:42:19

@Etniez: azokon a vezetéketeken, amelyeken most keletről nyugatra megy a gáz, nyugatról keletre is lehet szállítani.

Sir Gombóc 2022.03.17. 14:53:42

@pragmatika2: A területük meg óriási, ami meg a hadviselés szempontjából nagy előny számukra. Ezt ugye már néhány ellenük viselt háború visszaigazolta.

Az épp hátrány, nagy területet nehezebben lehet jól védeni. A 2. világháborúban pedig kaptak bőven nyugati (amerikai) segítséget, fegyvereket, járműveket, technológiát, üzemanyagot.. A többiben pedig nem álltak épp nyerésre.

konrada 2022.03.17. 15:00:05

@Sir Gombóc: ...háááát, talán azért megy keletről nyugatra a gáz, mert az egyik helyen van, a másikon meg nincs.

Tudod, mint az embernél is: lehet fentről betáplálni, és alul meg kijön, meg fordítva is, de abban azért nem sok köszönet van.

konrada 2022.03.17. 15:03:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Azért ennek nézz utána jobban, és meglepődsz majd. (S nem csak a felmelegedéssel járó jóval rövidebb tengeri útvonal, de a kontinentális alapon igen komoly nyersanyag készlet is...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 15:06:39

@konrada: A tengeri útvonalat lezárná az USA? A tengerfenéki bányászattal meg mit kezdesz? Határőrséget teszel a tengerfenékre?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 15:10:32

@konrada: A kontinentális alap valamivel max.kb 600 kilométerig az adott partszakaszt birtokló országé. Mi köze ehhez az Északi sarknak?

AngeI 2022.03.17. 15:19:40

@Etniez: Látom a nemzetközi egyezmények nem sokat számítanak neked. Akkor pl. mégis mi értelme volt pl. szted az atomfegyver korátozási egyezményeknek? Eddig közel sem volt olyan egyértelmű a NATO tagság elmaradása.Ezután az lesz, és ott vannak még a várható területi veszteségeik. Akár a búza, kukorica, szója termő területeik felét elveszíthetik, ha a Dnyperen túli terület az oroszoké lesz. Cserébe nem lövik rommá Kijevet, és maradhat Odessza ukrán, kijutással a tengerre.

pragmatika2 2022.03.17. 15:21:07

@Sir Gombóc:

"Az épp hátrány, nagy területet nehezebben lehet jól védeni."

De támadni, biztosítva az ellátmányt a megszálló haderőnek, még nehezebb.

"A 2. világháborúban pedig kaptak bőven nyugati (amerikai) segítséget, fegyvereket, járműveket, technológiát, üzemanyagot."

Igen, kaptak az amiktól segítséget, ahogy gyanítom kínából is kapnának.

Amúgy amikor a németek megtorpantak moszkvánál, még annyira nem érvényesült az amik segítsége. De, tegyük fel, hogy a németeknek sikerül moszvát is bevenni, ami kétségtelen szimbolikus jelentőségű lehetett volna, de még messze nem lett volna totális győzelem. Volt hova még visszavonulni az oroszoknak, miközben a németeknek már komoly ellátási gondjaik voltak.

konrada 2022.03.17. 15:21:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mondom, nézz utána, mert elég sok újat fogsz megtudni ezekről. (Azt egyébként gondolom tudod, hogy ez a 600 km-es határ minden egyes szigettel újra számolódik....)

AngeI 2022.03.17. 15:21:49

@Sir Gombóc: Ezt gondolom viccnek szàntad.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 15:24:52

@Boar.: Van egy BOAR, aki 2009. 11. 30 óta tagja a Blog.hu közösségnek és eddig 1225 hozzászólása volt.
meg vagy te, a Boar., aki 2011.07.20. óta tag. Ez valami tudathasadás, lenyúltad a BOAR nickjét, vagy nicket váltottál közben?

Na csak azért, mert a BOAR, a mikorpöcsű, alkoholista fővadász, és néhányszor jött trollkodni és köpködni a blogomra, olyan témához hozzászólva, ami őt nem érdekelte, az egy ritka nagy faszfej, ha pl. a vadászat kerül szóba máshol (láttam a kommentjeit), de ha te is ő vagy, akkor ez eklatáns példája annak, hogy akivel az egyik témában nem értek egyet, (nem értünk egyet, bárki-bárkivel) azzal egy gyökeresen másik témában viszont igen (pl. politika) és ezt már többször megfigyeltem.

Ehhez a poszthoz nekem nem kell írnom semmit, mert én azt már leírtam, (index címlapon volt, nem olvasókat gyűjtök) és tűpontosan bejött minden szava, ráadásul ez a kommentelőtárs@bordon: @Etniez: @arthurthedent: és még néhányan leírják helyettem is, amit kell, felesleges nekem is tépnem a számat, de szeretném megjegyezni, hogy jó beszélsz.

zordidok.blog.hu/2022/02/22/oroszorszagbol_kimeletlenul

zordidok.blog.hu/2022/03/07/aki_megolte_oroszorszagot

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 15:25:52

@zord íjász: a mikorpöcsű is jó, de én mikropöcsűt akartam írni :-)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 15:26:08

@konrada: És mire mész az Északi sarkkal, ahol 4 kilométer mély a tenger?

Ménár Atya 2022.03.17. 15:31:26

@Boar.:
Te valami másik dimenzióban élsz.
Folyamatosan azon nyekeregtetek,hogy a gonosz orbán nem engedi ukrajnát a nátóba.
Most meg úgy néz ki, hogy a szándék is elég ok volt a ruszkiknak, hogy letarolják az ukrán bábkormány hülyesége miatt, az ukrán népet.
De amennyi eszetek van, biztos annyit láttok belőle, hogy megígérte ez a dicső kormány, hogy új házakat építenek....
Ez sokat segít majd a széthullott ,megtizedelt családokon.
Amikor csesztették a kisebbségeket,akkor nagy volt az arcuk, most meg rinyálnak mindenhol, hogy segítsenek nekik.
Hát ez már nem a kárpátaljai kisebbség, sem magyarország,akit fenyegettek.
Nyerni egyik sem fog, de az ukránok húzták a rövidebbet.
Észre sem veszik, hogy az usa úgy háborúzik oroszországgal, hogy fel sem kell kelniük a fotelból, viszont az ukránok megszenvedik alaposan.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 15:41:15

Ezt a két (három) linket pedig küldöm szeretettel minden aljadéknak, aki relativizálja ezt a háborút a

de az amerikaiak is Irakban
de az ukránok meg a nyelvtörvény
de az ukránok de az ukránok de az ukránok

kezdetű Kreml-propagandsita fideszjanicsár -birkamenetzombi-agymosott tereléseikkel, és mentegetik ezeket az ocsmány gyerekgyilkosokat, akik mostanra teljesen ráálltak arra, hogy civil célpontokat lőjenek, mert érzik, hogy kicsúszott a lábuk alól a talaj, és közel vannak a zord idők.

Kettőt javaslok,a prosti srácok olvasóinak külön, és azoknak, akik szerint már az 1956-os szabadságharc hősei is kommunista, fasiszta, náci gyerekgyilkosok, ahogy az új ukáz szerint védik Putyinjukat:

www.youtube.com/watch?v=WIwn0hlEY2A

és ezt, de csak erős idegzetűeknek!!! (a magyar cikkben az angol link, sok fotóval):

444.hu/2022/03/16/mutasd-meg-ezt-putyinnak-kiabalja-az-orvos-aki-a-6-eves-lany-eleteert-kuzd

apnews.com/article/russia-ukraine-war-mariupol-descends-into-despair-708cb8f4a171ce3f1c1b0b8d090e38e3

Ennyit erről.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 15:58:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Putyinnak nem célja Oroszo. elfoglalása. Kijevnél a várakozás pedig gestzus az ukrán vezetés felé."

:-))))
Freud elélvezett volna ettől az elszólásodtól.
Szóval

Putyinnak

nem célja

Oroszország elfoglalása.

:-)))

Nos, nem is fogja elfoglalni Oroszországot (vagyis azt az Ukrajnát, amit írni akartál, de amit te Oroszország részének tekintesz), de még talán az az Oroszország is széthullik, aminek eddig az ura volt.

Megnyerhetetlen háborút vív. Akinek volt/van esze, az tudja. Leírhatnám én is újra, újra, újra, de már leírtam. Tűpontosan igazolódik minden, amit még a támadás megindítása előtt és azóta írtam erről. A partinak vége. Nem is lehet más. Természetesen se nekünk, magyaroknak, se Európának, se Afrikának, se Ázsiának nem lesz ez egy leánymenet, ha nem ér véget ez a háború minél előbb. Ukrajna és Oroszország gabonája nélkül százmilliók fognak éhezni szerte a Földön (zavargások, éhséglázadások, polgárháború, migráció, menekülthullám, háborúk) plusz az olaj és a gáz ott, ahol erre vannak rákötve...de mire lenyugszik a Nap Oroszország felett, az utolsó fénysugarak egy szétesett, örök (nagyon hosszú időre) páriaként tengődő, totális káoszba hulló országot fognak megvilágítani. Ők bizonyos szempontból mindenkinél rosszabbul járnak. Az afrikai országok a legrosszabbul, de ők más okokból. Európa túléli, megerősödik, összezár, ráébred a sérülékenységére és újraépíti önmagát, Amerika gazdagodik és még erősebb lesz, Kína levadássza a maradék hasznot...az is komoly haszonnal jár.

Jöhet az új háború, máshol, másokkal, másképp, jöhetnek az új zor idők. Oroszország egy megbicsaklott alsó-középhatalommá süllyed – simán benne van a pakliban, hogy a muszlim kisebbségei fellázadnak – akitől undorral fordulnak el szerte a világon...hacsak nem lesz ott egy nagyon radikális fordulat a politikában.

Szegény, Iván. Kereshetsz egy új illiberális segget, amit nyalhatsz. Ha mázlid van, – és erre jó esély van – a Gazda marad, hazatelepülhetsz, lesz itt meló, tolhatod a Felcsúti Igét naphosszat. Az a gazdasági bűncselekmény, amiről te magad beszéltél máshol, korábban, ami miatt elítéltek, elévült már, gondolom, kezdhetsz tiszta lappal. Felfüggeszetett börtönbüntetés volt, ugye?

Az ilyeneket szereti a gazda itthon, gyere haza, fiatal.

apro_marosan_petergabor 2022.03.17. 16:35:30

Elég eltérőek a vélemények...:)
Ukrajnát jelenleg egy CIA-MOSZAD ügynök igazgatja. A felháborodás azért annyira felturbózott "világszerte", mert Putin neki mert menni a kettősügynöknek, aki Galícia maradványainak is az érdekképviseletét végzi. Putin egyébként valóban elszámolta magát. Nem számolt azzal, hogy a majdani puccs óta az ukránokat elég jól átprogramozták, no meg a sztalini-ukrajnai éhinséget sem feledték el, néhány millió halottal... Összekeverte a Krímet Kievvel, ami egészen más. Így egy kéthetes háborút tervezett (új kormánnyal együtt), nem egy 3 hónaposat. Ennek sok kellemetlen következménye van...
Ezzel együtt a meccs kicsit másképpen ál, mint ahogy a nyugati sajtó (az ukránt hagyjuk) tálalja.
Már rászoltak Zselinszkire, ébredjen, szereptévesztésben van. Semleges Ukrajna, visszavont kisebbségi nyelvhasználati törvény, ezt az oroszok már megnyerték (by the way nekünk is) - Zs. elfogadta. De ennyi meló után ez Putyinnak kevés.
Legalizált Krim összefüggű orosz partvonallal, szárazföldi összeköttetéssel az orosz határig, elismert orosz köztársaságok, no ezen még dolgozni kell, sok orosz-ukrán vér kell még hozzá.
Közben azért a nyugat derekasan dolgozik, a méternél kicsit hosszab vascsövek rakétakkal nem kerülnek sokba, a páncélosok, helik viszont még az orosz gyárakban is sokkal drágábbak, pláne, ha nem az USA finanszírozza, mint a II. VH alatt... Így Putyinon is van nyomás, elég, akár be is roppanhat tőle a gégecsöve - de ezért vigyáz is magára, nehogy úgy járjon, mint Sztálin az orvosperek előtt ...
The az USA(NATO) sietett deklarálni Jalta érvényben van, jöhet esetleg a Jalta II. de addig is jó, ha az oroszok szépen, megbízhatóan szállítják az uránt.
Jalta II.-höz viszont még erőlködnie kell Putinnak, Zs. és a nyugat is annak drukkol, hátha addig mégis akad egy bátor legény, aki átvágja P. gigáját vagy az orosz gazdaságét.
Kérdés mennyit változtak az oroszok a II. VH óta, mert ha nem, nincsen esélye az ukránoknak, ha sokat, akkor még sokváltozós az egyenlet.
Az USA meg fog pukkadni, annyira gazdag lesz a palagázból, s közben szépen veszi az orosz urán szállímányokat. Az EU, ha nem ébred fel, csicskába megy át teljesen, mert most még csak félig az.
Francia atomütőerő, arra támaszkodó, megerősített nemzeti hadseregek, választott közös vezényléssel
Mi magyarok jól csináljuk azt, amit csinálunk, a PAKS II-t kicsit féltem, de ha józan az EU, s elkezd kicsicskulni, elrágja az USA szíjat, az is megmaradhat, mert az egész EU-nak szüksége van az atomerőművekre, most még jobban, mint egy éve.

Boar. 2022.03.17. 16:55:20

@zord íjász: Mikropöcsű?
Válladra rakom, sérvet kapsz...:-)
BOAR és Boar. én vagyok. Még csak nem is a politikai témák miatt készült, hanem a Blogkocsmában rúgtam össze a port az egyik moderátorral egyszer aztán szívatásból kitiltott(amúgy jó barátom, főztünk is, íjásztunk, versenyeztünk is együtt jópárszor) én meg bedurcáztam aztán csináltam egy új azonosítót.
Viszont a napokban egy "balfaszokkal sáncoló" nick átnevezte az azonosítóját "B0AR"-ra, 'O' betű helyett nullával oszt trollkodik a nevemben.
A te blogodon párszor beszóltam az akut szófosás miatt de már megszoktam, a világnézetünk meg többé-kevésbé egyezik. :-)

Boar. 2022.03.17. 17:01:03

@Ménár Atya: Azt az "ukrán bábkormányt" nagyobb többséggel választották meg, mint ami a gazdádnak valaha volt.
Az ukránok most szabadságharcot folytatnak az elnyomók ellen, ha mond neked egyáltalán valamit ez a szó.
Aki meg az agresszort mentegeti, az ugyanúgy a szemétdombra való, mint putyin. Csak ti előbb kerültök oda, a gazdátok megmutatta párszor, hogy akire már nincs szüksége azt simán lehúzza a vécén.

belekotty 2022.03.17. 17:05:42

@apro_marosan_petergabor: Hagyjátok már azt az USA veszi az uránt dumát! Az USA a leszerelt orosz uránalapú atombombáinak anyagát vásárolta meg az atomerőműveihez. Dúsitott uránt ma Ausztráliától szinte fillérekért lehet venni.

parttalan 2022.03.17. 17:10:30

@zord íjász: Mindennek oka van. Putyin nem szórakozásból támadta meg Ukrajnát, bár ez nem menti fel természetesen.

"de az amerikaiak is Irakban..."

Beszélnek arról, hogy Putyin háborús bűnös, Hágába kellene őt vinni. Ere azt mondom oké, vigyék (nem fogják), de George W Bush-al együtt.

"...de az ukránok meg a nyelvtörvény"

Az ukránok és a nyelvtörvény. Meg az oroszok elleni kegyetlenkedések, a pogromok.

"de az ukránok de az ukránok de az ukránok"

A hülyék még az alkotmányukba is beleírták a NATO tagsága való igényt. Az viszont teljesen jogosan egy vele szomszédos katonai nagyhatalom érdekeit sértette. Amelynek szintén van egy Monroe-elve. A nyelvtörvény, a kisebbségi jogok semmibevétele (amikre magasról szarnak a kétszínű ellenzéki kommentelők) másodlagos. A hadművelet fő kiváltó oka: Ukrajna semlegességének fölmondása. Ukrajna nem lehet és nem is lesz NATO tag. Egyedül az ukrán vezetés és az őket hitegető washingtoni szörnyek felelősek azért, hogy egy véres háború kelljen ahhoz, hogy ezt velük megértessék.

-----------

"...akik szerint már az 1956-os szabadságharc hősei is kommunista, fasiszta, náci gyerekgyilkosok, ahogy az új ukáz szerint védik Putyinjukat."

A valóság pont mát mutat.

A balosok és liberálisok - értsd. ellenzéki szavazók - azok, akik egészen a háború kezdetéig az oroszokat/szovjetek tetteit relativizálták, egyenesen mentegették. És eme érvelésekben tényszerű igazságok vannak.
1849-ben a cári sereget Bécs hívta be, hogy segítségükkel leverjék a magyar szabadságharcot.
1941-ben - valószínűleg német provokációra - Magyarország üzent hadat a Szovjetuniónak. Moszkvának akkor semmi terve sem volt velünk. Sőt, előtte megüzenték, hogy amennyiben kimaradunk a háborúból, azt a háború után területi kompenzációval hajlandók honorálni. A magyar katonák szovjet területen elkövetett kegyetlenkedéseit szintén a baloldal tartotta a felszínen. Általános balos narratíva volt, hogy a szovjet megszállás, a kegyetlenkedések, az erőszak, a Gulagot tulajdonképpen magunknak köszönhettük, ezekkel fizettünk a háborús agresszióért, azok a háborús hadviselés egyenes következményei.
1956 kapcsán balos véleményként tűnik föl még mai napig is, hogy a nov. 4-ei hajnali támadás után jobb lett volna nem ellenállni a hatalmas túlerővel szemben, nem növelve ezáltal az emberveszteséget. Őrültség volt fegyvert fogni. Ez mind mind balos érvelés, akár csak a közelmúltból. Általános vélekedés volt a baloldalon. Rengeteg ilyen véleménnyel találkoztam különféle fórumokon, hvg.hu cikkek alatti kommentekben. Most változott a helyzet: a balosok szemében az '56-os pesti srácok már hősök, a gaz Szovjetunió elnyomó, melynek katonái megszállták az országot, megerőszakolták lányainkat és asszonyainkat és Gulagra vitték a férfiakat . Most hirtelen visszamenőlegesen minden előkerül. A most harcos ruszofóbbá változott Juszt László és tsai. évtizedekig kántálták ezt, miközben sérelmezték a keleti piacokról való lemondást a rendszerváltás után és vallották, Oroszországgal jóban kell lenni. Vélekedésükkel nem voltak egyedül - ez volt az mszp és sajtójának kimondott álláspontja. Amit 2010 óta Orbántól próbálnak meg elvitatni. Gyurcsány és nejének szájából is hiteltelen most a bírálat, akik 2009 novemberében(!) egy moszkvai (ukrán) étteremben a Putyin házaspárral fogyasztottak el egy kellemes vacsorát meghitt légkörben. Egy évvel a grúziai háború után, mikor Gyurcsány már nem is volt miniszterelnök.

Sokan felejtenek. Én nem. Arra is emlékszem, Orbán mennyire oroszellenes volt 2010 előtt. Aztán úgy mint elődje rájött, Putyinnal érdemes jóban lenni. Akárhogyan is háborúzik, hiszen azt csinálják mások is. Gazdasági érdekeink ezt diktálják. Hatalmon nem árt racionálisan gondolkodni, ellenzékben meg lehet rárepülni a társadalomban meglévő oroszellenes érzelmekre, mint ahogyan teszi azt az ellenzék most is. Amennyiben Orbán lenne ma ellenzékben, ő is ugyanazt a retorikát gyakorolná, mint a moslékoalíció. Mint ahogyan ha az ellenzéknek nyer, MZP-nek meg kell kötni a gázmegállapodást Putyinnal és tárgyalni vele egyéb orosz beruházásokról. Az ellenzéki had ebbe ma még belegondolni sem képes, de idővel fordulna széljárás, amennyiben megtörténne a kormányváltás. Akár hamarabb is, mint hinnénk.

Ménár Atya 2022.03.17. 17:16:39

@Boar.:
Nem tudsz elszakadni a fóbiáidtól mi? :D
Ki mentegette az "agresszort butuska?
Gazdád neked van , ....gondolom, nehéz felfognod, hogy demokráciában élsz, és a vágyálmaid hülyeségei, nem azonosak a választási eredményekkel.
Ahogy azt is, hogy az eddigi választásokon nem volt egységes ellenzéki fasiszta-kommunista tömörülés,mint ahogy most van nálatok.
A jelenlegi ukrán kormány, az usa bábkormánya, 2014-től szívnak ezért.
Ha semlegességre törekedtek volna,mint az eredeti terv szerint is ez volt, mára semmi bajuk nem lett volna.
Magukat húzták bele ebbe a szarba, mert azt hitték majd jönnek az usa repülők ha kell.
Tanulság és párhuzam 56-al: nem jönnek.
bármennyi fegyvert is kapnak, most már késő, ettől még szétbaxxa az orosz őket.
A kérdés csak annyi, vajon miért nem adtak eddig fegyvert a nyugatiak nekik, hiszen megtehették volna.
Talán csak nem azért, mert nem bíztak bennük sem?
A magadfajta egyszerű elme azt hiszi, hogy az ukránok szabadságharcolnak, pedig csak teszt terep amerikának.
Te tényleg elhiszed, hogy az usa a nagy jótevője ukrajnának?
Ahogy az orosz, ugy az usa is csak egy agresszor állam, semmi több.
Te meg jössz a hülye orbánfóbiáddal................

Boar. 2022.03.17. 17:20:59

@Ménár Atya: Senki sem hiszi azt, hogy az USA jótevő. De ennek semmi köze ahhoz, hogy az oroszok agresszorként érkeztek Ukrajnába és az ukrán nép-nem a "bábkormány" hanem a nép hősiesen küzd ellenük.
Az oroszoknak a seggük kivan a nadrágból de azért még mindig fenyegetőznek, most épp Boszniában.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 17:21:32

@parttalan: "A balosok és liberálisok - értsd. ellenzéki szavazók - azok, akik egészen a háború kezdetéig az oroszokat/szovjetek tetteit relativizálták, egyenesen mentegették." - na ezt igazold! Ezt te álmodtad.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 17:21:34

@Boar.: "... íjásztunk..."

Na, baszd meg. Te íjazol? Ez ciki. Így sokkal nehezebb lesz gyűlölnöm téged, kicsi vadász, a sérvokozó faszoddal együtt. De majd igyekszem megfeledkezni róla, ha a vadászat megint szóba kerül valahol, és belefutok valamelyik kommentedbe. Nem szoktam hozzászólni ezekhez, direkt kerülöm a konfliktust, ha lehet...és egyszer már leírtam.

zordidok.blog.hu/2016/09/16/a_mi_kutyank_kolyke_566

Sosem fosom a szót: a szófosás az feleslegességet takar. Én nem csinálok ilyet. Masszívan szájbarágós típus vagyok inkább – sosem akartam másmilyen lenni – ha valami érdekel, akkor az utolsó betűig kivesézem a témát, hogy minden részlet világos legyen az olvasónak, és biztosan mindenki megértse az üzenetet, de még ebben is tudok mértéket tartani, ha akarok. Nem nagyon szoktam engem emiatt baszogatni – főleg csak azok, akiknél nagyon betalál valami, azt felismerem azonnal – inkább mindenki vesz egy nagy levegőt, és felkészül, mert tudja, hogy mire számíthat nálam. Nem egy egyszavas fideszes plakátszövegre, ez tény. Kapásból tudok egy rakat bloggert , aki 25-ször annyit ír egy posztban, mint én. De ez off itt, hagyjuk is.

Nincs harag. Trollkodtál egy kicsit, sértegettél, kötekedtél, de hát vadász vagy, így megy ez, én meg visszaadtam, az íjászok – mi, magyarok, ugye – azok meg ilyenek. Pont. Több is veszett Mohácsnál.

Mi, Igaz liberálisok, pláne igaz liberális íjászok – csak néhányan vagyunk az országban – el tudjuk engedni, amit el lehet engedni.

Boar. 2022.03.17. 17:22:44

@parttalan: A zagyvaságaidban egyetlen igazság van. Bushnak tényleg a vádlottak padján lenne a helye.
De ez nem kifogás putyingazdádnak.

parttalan 2022.03.17. 17:25:58

@Boar.: Az általad letagadni próbált legfőbb mondanivalóm: én nem felejtek.

arthurthedent 2022.03.17. 17:26:11

@parttalan: "Egyedül az ukrán vezetés és az őket hitegető washingtoni szörnyek felelősek azért, hogy egy véres háború kelljen ahhoz, hogy ezt velük megértessék."

Ez öregem egy hatalmas baromság. Ezerszer el lett már magyarázva, hogy miért, de csak hajtogatod te is, hogy háppersze, mer' jogos, hogy lerohanták őket.

Amit meg kell értened az az, hogy az országoknak általában nincs beleszólása abba, hogy más országok kivel kötnek katonai szövetséget. Merthogy azért másik ország, pont ezt jelenti, hogy másik ország.

Az oroszok a fejükbe vették, hogy nekik nem felel meg, mert ők nem érzik magukat biztonságba, ha nem pofázhatnak bele a szomszédos országok életébe. Guess what! Mi sem pofázhatunk bele abba, hogy a szomszádaink mit csinálnak, a csehek sem pofázhatnak bele, a románok sem pofázhatnak bele, a lengyelek sem pofázhatnak bele és így tovább. Tehát nem JOGOS belepofázni, nincs rá JOGUK belepofázni. Ilyen egyszerű.

Na de erre jön az a duma, hogy hát az erősebb jogán. Merthogy erősek, szuperhatalom, megtehetik. Csakhogy nem szuperhatalom, a katonai költségvetésük kisebb mint indiáé, akkora mint az angoloké, ha ők szuperhatalom, akkor van még vagy öt-hat másik szperhatalom, ahol a legerősebb, az USA TÍZSZER többet költ a hadseregre és ráadásul nem cserélik el a katonáik vodkára a gázolajat. Tehát NEM szuperhatalom, nem erősebb, nincs olyan, hogy "az erősebb jogán".

Akkor mi maradt? Ja, az atomfegyverek. Az atomfegyverek adták a bátorságot nekik. Az, hogy mindenkitz rettegésbe tarthatnak az atomfegyverekkel. Na ezt mondjuk úgy, hogy terrorizmus. Az orosz kormány egy terrorista kormány, az egész világot terrorista fenyegetés alatt tartják és így is kell bánnunk velük.

A terrorizmus nem JOGOS. Bele kell tolni őket a nyomorba amíg fel nem adják az atomfegyvereiket egy kis kajáért. A polcok már üresek...

Boar. 2022.03.17. 17:27:02

@zord íjász: Elég sokáig versenyeztem és rendeztünk versenyeket, zömmel 3D-t, Kismányokon, Váralján.
Aztán egy majom a szövetségből ránk küldte a rendőrséget egy versenyen. Mindent rendben találtak de rányomta a bélyegét a hangulatra úgyhogy úgy döntöttünk, basszanak egyedül. Azóta csak itthon lövöldözök meg a gyerekeimet terelgetem az íjászat ösvényein.

arthurthedent 2022.03.17. 17:27:14

@Boar.: "De ez nem kifogás putyingazdádnak."

Pontosan.

Boar. 2022.03.17. 17:27:56

@parttalan: Dehogynem. Csak már nem emlékszel, mit felejtettél el... :-)

arthurthedent 2022.03.17. 17:28:18

@Boar.: "a gyerekeimet terelgetem az íjászat ösvényein."

Van rá egy végesen kis esély, hogy ez a szakma hamarosan újra nagyon keresett lesz. :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 17:28:31

@midnight coder: "Orosz mûtrágya alapanyagoktól is függünk. És a nitrogén alapú mûtrágya gyártásához is sok-sok gáz kell. A ruszkik gabona exportõrök is"

Ezt te mind megedted? Látom rajtad. Megártott, rendesen.
Az orosz gabonát arab országoknak ad el. Viszont vetőmagot Európából importál.
A gáz megoldható más forrásokból, a lakossági energiaigény kiváltható hőszivattyúval, hidrogénnel, új kutakkal, stb.
Az orosz gázt nem kell elfelejteni, örömmel adják, hisz mi másból élnek.
De a mennyiség csökken, a bevétel is, miközben az orosz gazdaság energiaimportra épül. Kína, kihasználva az oroszok kiszolgáltatottságát, bevásárolja magát , és nem orosz gáz lesz többé, hanem kínai...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 17:29:03

@Boar.: "...a gazdátok megmutatta párszor, hogy akire már nincs szüksége azt simán lehúzza a vécén."

És akkor még boldog lehet az illető, ha előtte nem szarik bele a szájába a Gazda.

Ez a fickó lesz a következő ilyen, akinek sikerült magát belenavigálnia a legnagyobb lekvárba. Sosem hittem volna, hogy egy fideszes ennyire meg tud nevettetni. Óriási videó, benne van a cikkben. Korszakos.

444.hu/2022/03/16/orban-elott-viccelodott-azzal-az-operahaz-igazgatoja-hogy-12-ev-utan-mindenkinek-mennie-kellett

dare 2022.03.17. 17:29:17

Remek kis írást találtam az erkölcsi relativizmusról, nem tudok vele vitatkozni annyira jó.
A Putyin-Macron tengely (vagy bármilyen más) csak akkor tud a jövőben jól működni, ha világosan kijelöljük neki a határokat.
Valahogy így (idézet a szövegből): "nekünk egy olyan külpolitikai egységre volna szükségünk Közép-Európában és az Európai Unióban, amely világossá teszi, hogy a nemzetközi konfliktusoknak az a fajta elintézési módja, amely a nyers erőszakra épít, nem fogadható el a számunkra, és aki ilyen útra lép, annak számolnia kell a súlyos következményekkel."

Berakom ide az egész szöveget, nem játszok kesmásat, hogy csak egy részt emelek ki az adott szövegből, mert ez a szöveg nagyon jó egészében, érdemes elolvasni (aki nem akarja görgesse át).
Aki pedig elolvassa, az próbáljon meg vele vitatkozni, hosszú szöveg, csak talál tán benne valami kivetnivalót.

dare 2022.03.17. 17:30:46

"Mi magyarok egyébként is valószínűleg azért, mert nagyobb a lelkierőnk, mint amekkora az országunk, hajlamosak vagyunk arra, hogy nagyobb összefüggésekben szemléljük mindazt, amit körülöttünk történik, és a válaszokat is nagyobb összefüggésben keressük a saját bajainkra is, mint amekkora az éppen adott magyar országhatár, illetve magyar terület, magyar politika hatósugara. De meggyőződésem, hogy mindaz, ami most a világban történik, és amiről beszélni szeretnék, olyasmi, amire nekünk nemcsak magyar, hanem inkább közép-európai nézőpontból érdemes rátekintenünk, és akkor meg fogjuk érteni, hogy mindaz, ami történik nem csak Grúzia esetében, hanem Ázsiában is arra kell, hogy sarkalljon bennünket, hogy megpróbáljuk újraszülni, újraszőni azt a szövetet, azt a közös politikai gyermeket, amelyet közép-európai együttműködésének nevezhetünk

Azonban előttem, ha már a miniszterelnök úr a politikai ellenállás időszakáról is idézett fel szakaszokat, hiszen a levezető elnök úr által mondottak, miszerint nappal tanár volt, éjszaka pedig lapokat írt, azt jelenti, hogy illegalitásban nyomta azokat a lapokat, tehát reggel tanította a növekvő nemzedéket, éjszaka pedig dolgozott a rendszer megbuktatásáért, igazi ellenállóval van dolgunk, nem pedig egy szalonkönyvkiadó gazdájával. Komoly megtiszteltetés a számunkra, és én személyesen is nagyon sokkal tartozom a lengyeleknek, amikor az ember 18-19-20 éves korábban kezd lélekben érdeklődni és tájékozódni a világ őt körül vevő dolgairól, a politikai érzékenysége is ilyenkor talán kiemelkedően éles.

Az én életemben valamikor 1981-1982 környékén volt, amikor Lengyelországban éppen leverték a Szolidaritást. De a nyugati leckéje ennek a történetnek, amiben az ellenállás jó oldalán a vendégünk is részt vett, nem az volt, hogy leverték, hanem az, hogy nem tudták sárba taposni. Igaz, hogy föld alá szorították a Szolidaritást 1981-ben, mert rendkívüli állapotot hirdettek ki, megöltek egy csomó embert, börtönbe zártak másokat, föld alá kényszerítettek ezreket, de a dolog lényege az volt 1981-ben, az akkori magamfajta magyar fiatalok számára, hogy az illegalitásban működik a Szolidaritás, ami 1956 után Magyarországon elképzelhetetlen volt. Nem azért – gondoltam én 1981-ben –, mert mi ne tudnánk illegalitásban ugyanolyan remekül működni, mint a lengyelek, bár az ő iskolájuk valószínűleg kicsit hosszabb volt történelmileg, mint a miénk, hanem azért, mert az ötvenes években nem is lehetett elgondolni, hogy a szovjet birodalom valamelyik országában politikai illegalitás működik.

Onnan értettük meg, a nyolcvanas évek elején egyetemre járó fiatalok, hogy megváltozott az idők járása, hogy a lengyel Szolidaritást föld alá lehetett szorítani, de felszámolni többé nem. És ezért gondoltuk, hogy nem az apáinknak van igazuk, hanem nekünk. Ugye, a mi szüleink azt mondták nekünk mindig, hogy fiam úgy kell itt berendezkedni, hogy mi már – mármint a szüleink – itt egy megszállt országban, egy diktatúrában fognak, fogunk meghalni. Mindig ezt mondták. Ha meg akarjátok érteni, mit miért teszünk, akkor olyan emberként nézzetek ránk, akinek azzal kell számolnia, hogy élete végig diktatúrában és megszállás alatt fog élni. Így próbálj eleget tenni az élet kötelességeinek, legyen szó saját magaddal szembeni kötelességekről, családról. Mi ezzel nem értettünk egyet, hanem azt mondtuk, hogyha körülnézünk a világban – a hetvenes évek végén az oroszoknak ki kellett vonulniuk Afganisztánból –, de a döntő példa Lech Walęsa illegalitása: hogy a Szolidaritás él, működik. Igenis közelebb van a szovjet rendszer összeomlása, mint az egyébként az előttünk járó nemzedékek talán gondolják.

Ez a magyarázata mindannak, amit mi szakkollégiumi mozgalomnak nevezünk, ahol mi a politikai aktivitás pályájára léptünk, és annak is, amit mi akkor úgy fogalmaztunk, hogy radikalizmus, hogy a nyolcvanas évek fiatal nemzedéke talán bátrabban, erőteljesebben, radikálisabban beszélt arról, hogy függetlenség, szabadság – beleértve ebbe a politikai szabadságot is – szükséges; ez kell, és még a mi életünkben, sőt, talán még a szüleink életében is igenis lesz valóságos lehetőség. Hálás vagyok a lengyeleknek azért, hogy nem csak bennünk, magyarokban, hanem talán egész Közép-Európában tartották a lelket a többi kommunista, illetve oroszok által megszállt országban."

Boar. 2022.03.17. 17:31:39

@arthurthedent: Vadászt nem akarok belőlük nevelni, az már végzetesen tönkrement, de az íjat azért tanulják meg használni...aztán később a lőfegyvereket is. A tudás hatalom, a fegyver a szabad ember jelképe.

Ménár Atya 2022.03.17. 17:31:43

@Boar.:
Pedig ezt próbáljátok előadni.
Egy normális ember nem vonja kétségbe , hogy oroszország túl lőtt a célon, de ha objektíven nézi az ember, azért van egy kis alapja az egressziónak.
Teljesen elégséges lett volna azonnal súlyos szankciókat bevezetni ellenük, nem fokozatoskodni, viszont fegyvert küldeni ostobaság volt, csak elhúzza az ütközetet, és felesleges emberéleteket követel.
Az oroszok pedig nem arról híresek, hogy kímélik a lakosokat.
Az ő életükért minden állam aki utólag fegyverzi fel az ukránokat, felelős.
Ha elszigetelik az oroszokat, kénytelenek lettek volna meghátrálni, így viszont a sarokba szorított patkány elv fog érvényesülni.
Ez háború, nem szabadságharc.
56 volt az nálunk.
Ez 1939 most.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 17:32:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, erre kiváncsi leszek. :-))) Nem álmodta, inkább csak kivetíti azt, amit ők csinálnak 12 éve. Ahogy szokták.

dare 2022.03.17. 17:32:39

"Ami pedig a mondandóm lényegét illeti, engedjék meg, hogy először is vindikáljam magamnak a jogot arra, hogy a politikáról a moralitás szemszögéből is szóljak néhány szót. Nem csak arról kívánok beszélni, ha megengedik, mi az okos, meg mi a hasznos, meg mi az, ami veszélyes, hanem inkább arról mondanék először néhány szót, hogy mi az, amit helyesnek érzek. Meggyőződésem, hogy közép-európai népeknek kötelessége, amikor független országot ér katonai agresszió, egyértelműen és világosan beszélni. Szerintem bennünket, magyarokat 1956 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyes erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni. Megmondom őszintén, hogy tényleg lehangol mindaz, amit ma Magyarországon a nyilvánosságban ezzel kapcsolatban látok és hallok. Tiszta európaiak lettünk. Az európai, tőlünk nyugatra lévő országoknál volt az a szokás – legyen szó akár a 68-as orosz bevonulásról, vagy 56-ról –, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy világosan és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja az egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani. A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani. Minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmusból itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Ezért azt javaslom, hogy beszéljünk egyenes és világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Méghozzá egy olyan katonai agresszió, amely nem egyszerűen csak egy vitatott területet, terület fölötti dominanciát céloz meg, hanem egyértelmű fenyegetést is jelent minden olyan vezető és állam számára, amely korábban a Szovjetunió birodalmához tartozott, és ma Nyugat-barát, vagy Nyugat-baráttá akar válni. Grúzia sorsa egy jelzés a többi olyan Nyugat-barát kormányzat irányába, aki azon töri a fejét, hogy a NATO-hoz csatlakozzon – rögtön elsőnek Ukrajnát kell megemlíteni, akinek ez nyilvánvaló törekvése –, másfelől pedig ez a katonai agresszió egy gazdasági monopólium – amely egyébként politikai jelentőségű gazdasági monopólium – fenntartására is irányul, hiszen az orosz területeket megkerülő energiavezetékek Grúzián haladnak keresztül. Oroszország abban az esetben, ha ezek a Grúzián keresztülhaladó vezetékek nem működnek, tulajdonképpen szállítási vezetékmonopóliumot nyújt, amelyek pénzben jelentős hasznot hoznak a számára. Politikailag pedig függőségbe, kiszolgáltatott helyzetbe hoz mindenkit, akinek energiára van szüksége. Tehát itt egy olyan katonai agresszióról van szó, amelynek céljai nyilvánvalóak: egyik fele gazdaságilag motivált monopólium-fenntartási törekvés, a másik fele pedig elrettentés a nyugati szövetségi rendszertől.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Magyarországon gyakran olvasok olyan írásokat, minthogyha mindez nem a mi ügyünk lenne, hanem valahol tőlünk távol zajlana az eseménysor, és az ott zajló eseményekről való véleménykialakítás, állásfoglalás mindösszesen és kizárólag morális szempontból lenne mérlegelendő. Azt javaslom, hogy miután az erkölcsi szempontokkal végeztünk, haszonelvi szempontokat is vessünk fel, és lássuk be, hogy mindaz, ami most fog történni, közvetlenül a mi fülünk mellett történik. Először is azért gondolom ezt így, mert Ukrajna a szomszédunk. Ukrajnát és Grúziát együtt nem vették fel három hónnappal ezelőtt a NATO-ba, amikor pedig megtehették volna a nyugatiak, hogy ezt megtegyék. Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?"

dare 2022.03.17. 17:35:14

"Ezért meggyőződésem, hogy nekünk egy olyan külpolitikai egységre volna szükségünk Közép-Európában és az Európai Unióban, amely világossá teszi, hogy a nemzetközi konfliktusoknak az a fajta elintézési módja, amely a nyers erőszakra épít, nem fogadható el a számunkra, és aki ilyen útra lép, annak számolnia kell a súlyos következményekkel. Persze azzal is számolnunk kell, nekünk magunknak is, hogyha a nyugati világ határozott választ ad mindarra, ami történt, az oroszoknak is lesznek válaszlépései. Természetesen ez így van, ne áltassuk egymást. Tehát érdemes átgondolnunk, hogy mit tesz és mit nem, de én azt szeretném mondani Önöknek, hogy minden orosz válaszlépés – olajár, benzinár, gázár – kérdéskörét is figyelembe véve nekünk itt és most alapvetően egy világos, erkölcsi alapállást érdemes elfoglalnunk.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A következő kérdés persze az, hogy mit tehetünk. E tekintetben is most már teljesen európaiak vagyunk, vagy az európaiak is olyanok, mint mi. Magyarországon a baloldali kormányok kevés dologban múlják felül a jobboldalt, de egy dologban kétségkívül egy osztállyal magasabb bajnokságban játszanak. Ez pedig annak megmagyarázása, hogy mit miért nem tudnak megtenni. Ebben nagyon jók. És ha nézem a nyugatiakat, ott sem hallok mást, és olvasok interjúkat és elemzéseket, miszerint nincs mit tenni. A nyugati világnak nincs a kezében semmi: az orosz medve már megint mézhez jutott, megerősödött, és most él ezzel az erővel. Szeretném jelezni, hogy ez nincsen így. Tehát Oroszországgal szemben, ha szükséges, igenis civilizált, békés, a nemzetközi diplomáciában elfogadott válaszlépéseket lehet tenni. Úgy, mint ahogy Lengyelország a konfliktusnak szinte a másnapján aláírta a megállapodást az Egyesült Államokkal a rakétavédelmi rendszer telepítéséről, hasonlóképpen kedden összeül a NATO külügyminisztereinek tanácsa, igenis hozhatnak döntést arról, hogy felgyorsítják Ukrajna és Grúzia NATO-csatlakozási folyamatát. Igenis az Európai Uniónak van egy megállapodása Oroszországgal, amelynek az a címe, hogy „Stratégiai Együttműködési Megállapodás”, amelyet, ha szükséges, akár fel is lehet függeszteni. Igenis vannak eszközök a kezünkben! Nem érdemes ezért úgy tennünk, mint hogyha egyébként eszköztelenek lennénk, és így a morális felelősség alól, amiből a politikai cselekvés következik, kihúzhatnánk magunkat.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Van itt azonban valami, amiről szeretnék még néhány szót szólni. Kicsit beviszi a figyelmünket a magyar belpolitikába, de ebben a körben, úgy, hogy a nemzeti és keresztyén érzelmű közösségi körben erről érdemes beszélni. Meggyőződésem, hogy a Nyugat, beleértve az Egyesült Államokat is, a kilencvenes évek elején egy alapvető politikai hibát vétett velünk szemben. Amikor összeomlott a szovjet birodalom, és véget ért a hidegháború, akkor mindenkinek újra kellett gondolnia, hogy mit is jelent számára most Közép-Európa. Ezt Nyugaton is újragondolták. Nemcsak a kormányok, de az értelmiségi körök is, meg a médiakörök is, meg a professzori körök is, meg a gazdasági körök is. Mit is jelent Közép-Európa? Mi lehet Közép-Európából? Két dolgot mondtak. Az egyik, hogy egy gazdasági erőforrás lehetősége nyílik meg: privatizáció, beruházások és így tovább. Ebben nincs is vitám a nyugati politikai vezetőkkel. A második döntésük pedig az, hogyan kell politikailag értelmezni Közép-Európát. És akkor a nyugatiak valamilyen okból arra a döntésre jutottak, hogy az igazi veszedelem, amely Közép-Európa felől a nyugati világhoz érkezhet, a nacionalizmus és az antiszemitizmus. Tehát nem azt mondták, amit a magunkfajta, józan paraszti ésszel rendelkező közép-európaiak hittünk, hogy 45 év diktatúra után ennek a diktatúrának a maradványai jelentik továbbra is az igazi veszélyt, nem pedig egy ötven évvel ezt megelőző, Magyarországon nem több mint két-három évig tartó diktatúra visszatérése.

A Nyugat ahelyett, hogy a kommunizmus maradványainak felszámolásában nyújtott volna segítséget, és felismerte volna, hogyha a kommunista rendszer maradványai a felemelkedő Oroszországtól kapnak majd egy külső támogatást, s akkor Közép-Európa valóban egy komoly veszélyforrása lehet az egész nyugati világ számára, ahelyett, hogy ezt nevezték volna meg igazi veszélynek, ehhez adtak volna segítséget a közép-európai politikai erőknek, mármint hogy mindezt felszámoljuk, ehelyett a közép-európai – más országok nevében nem akarok beszélni, de –: a magyar jobboldalt belenyomták az antiszemitizmus és a nacionalizmus vádjába éveken keresztül. Ennek most következményei vannak, ugyanis a magyar jobboldal is emberekből áll, mi is emberek vagyunk. És amikor úgy látjuk, hogy tizenöt éven keresztül csupa méltatlan vád ér bennünket, és kiderül, hogy a történelem mégiscsak valahogy úgy fordul, hogy a mi helyzetértékelésünk volt a reális, akkor nincs olyan nagy kedvünk – mert nagyon sok jobboldalinak nincs nagy lelkesedése – az euroatlanti meg a transzatlanti együttműködés mellett kiállni."

dare 2022.03.17. 17:36:15

"A magyar jobboldal gondolkodása - hiszen látja, hogy mi történik, és érzékeli, hogy Oroszország felemelkedése után Közép-Európában európai együttműködésnek és transzatlanti együttműködésnek kellene következnie. Ez volna a racionális válasz, de az elmúlt tizenöt év fényében semmilyen lelkesedést nem érez iránta. Ez a helyzet. Elég megnézni a Magyar Nemzet hasábjait, és látom. Látom, hogy mi van. Tehát Magyarországon az a helyzet állt elő, hogy egy orosz katonai agresszió értékelése a Népszabadságban meg a Magyar Nemzetben nagyjából azonos. És ez nem azért van, mert összekeveredtek volna az álláspontok, ennek nagyon világos oka van. Hogy a Népszabadságban miért ez történik, azt pontosan tudjuk. Emlékszünk, ugye, a 2006-os választási kampányra, amikor az orosz államelnök itt volt, és kampányolt a mai kormány mellett. Egyéb összefüggésekről, ha megengedik, most nem is beszélek. Tehát azt értjük, hogy ott mi történik. De fontos, legalább annyira fontos, hogy azt is értsük, hogy velünk mi történik. Velünk pedig az történik, amit az előbb próbáltam leírni, hogy a magyar jobboldal pszichológiailag, érzelmileg az elmúlt tizenöt év hatására olyan állapotba került, amikor az eszével érti és tudja, hogy transzatlanti együttműködésre van szükség, de a szíve valahol mindig elmarad ettől a felismeréstől. Jó, világos, érthető okokból.

Azonban a biztonságunk a legfontosabb dolog a világon, higgyék el nekem, és én azt javasolnám a magyar jobboldalnak és a magyar jobbközépnek is, hogy próbáljunk a jövő felé gondolkodni, amikor a választ keressük a ma kérdéseire. És higgyék el nekem, hogy minden, bármi is történt az elmúlt tizenöt évben, bármennyi méltánytalanságot és igazságtalanságot kellett elszenvedni – úgy gondolom, hogyha valaki ezt a hangot megütheti, én az vagyok – ennek ellenére mi is a jövő felől gondolkodjunk, és lássuk be, hogy Oroszország felemelkedésével és a katonai agresszió útjára való lépésével egy másik korszak kezdődött el, ahol Magyarországnak biztonsági okokból szüksége van egy nagyon erős európai és transzatlanti együttműködésre. Ebben a keretben találhatjuk meg a jövőnket, akár mi is történt az elmúlt tizenöt évben.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Közép-Európa feladata. Meggyőződésem, hogy ebben a helyzetben, amiben most vagyunk, érdemes egy világos közép-európai küldetést is megfogalmazni. Szerintem a közép-európai államoknak – és mi szeretnénk is csatlakozni, én ezt levélben magam is megtettem, úgy értem, remélem el is ment a levelem a lengyelekhez, meg a balti államokhoz, hogy egyértelműen állást foglaltak a most zajló orosz agresszió ügyében – én érzem, hogy van itt egy közös küldetése, egy közös missziója. Közép-Európának ki kell állnia a demokratikus jogok védelme mellett, a demokratikus nemzetközi játékszabályok betartása mellett, a független államok függetlenségének tiszteletben tartása mellett józan, okos, de nagyon határozott, egyértelmű állásfoglalásokat kell a világ számára megfogalmaznunk annak érdekében, hogy mindenki érthesse, hogy Közép-Európa népei továbbra is a szabadság oldalán állnak.

A közép-európai szövetséget személy szerint is fontosnak tartom. Talán ma már nem emlékszünk rá, hogy 1998 és 2002 között volt is közép-európai együttműködés. Sajnos, nem volt olyan mély, mint kellett volna, és nem bizonyult olyan hosszú életűnek, mint amire szükségünk lett volna. De volt, hiszen 1998 és 2002 között zajlottak a tárgyalások az Európai Unióval. Akkor a Visegrádi Együttműködésben a tárgyalásokat kölcsönösen segítendő volt együttműködés. Azonban az európai uniós tagság bekövetkezése után ez megszakadt. Ezt kell újraélesztenünk. Egyetértek a miniszterelnök úrral, miszerint ez nem lehet csupán politikai természetű, hanem ki kell terjednie a gazdasági élet világára is. Ne felejtsük el: valaha a kereskedelmi útvonalak nemcsak nyugatról keletre haladtak, hanem északról délre is. Ez legalább olyan fontos érvrendszere volt az európai gazdaságnak, mármint a déli – északi tengely, mint a keleti és nyugati. Azonban a II. világháború után ezeket a csatornákat felszámolták, betemették. Nekünk érdekünk, hogy a Balti-tengertől az Adriáig Magyarországon keresztül vasútvonalak húzódjanak, közútvonalak húzódjanak, gázvezetékek húzódjanak, és ez a véráram is újra meginduljon az európai testben.

Politikai együttműködésre is szükségünk van. Mindamellett, hogy én a MOL-ra és a bankszektorra tett megjegyzéseket száz százalékig osztom. De ne feledjük el, hogy nemsokára, ha túljutunk az ír problémán, azért az Európai Unió új alapdokumentumát el fogják fogadni az európai népek, hatályba lép majd, ahol az eddigi vétójog megszűnik, nem kell minden fontos döntésben egyhangúság, hanem egy bonyolult számítási rend szerint csak blokkoló arányokat ismerünk. Tehát ha bizonyos számú állam, bizonyos számú állampolgárt képviselő állam képes a többségi döntést megakadályozni, akkor nem lép hatályba egy-egy közös európai döntés. Nevezhetjük ezt minősített többségnek is."

Ménár Atya 2022.03.17. 17:36:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"A gáz megoldható más forrásokból, a lakossági energiaigény kiváltható hőszivattyúval, hidrogénnel, új kutakkal, stb."
A hőszivattyú az mivel megy?
Nem árammal amit gázos erőművek, állítanak elő, vagy atomerőmű, ami orosz uránnal megy? :)
Hidrogént sem használunk nagyon egyelőre.......
Az átállás meg nem 2 perc.
Mondjuk szén az van, környezetbarát lett,mint venezuela aki már nem diktatúra, hanem feltörekvő piacgazdaság :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 17:36:31

@pragmatika2: "oroszok mindenképpen nagy előnyben vannak. Az energia, és nyersanyagforrásaik kimeríthetetlenek, ami a gazdasági előny számukra"

Miért is? Eddig nem láttam, hogy az orosz gazdaság olyan fejlődést mutatna, mint mondjuk Kuwait.
De sajna a gáz és olaj jelentősége csökkenhet is.
Például áram előállítására nem az egyedüli lehetőség a gázerőmű.

És mégegy szempont: nem a bányászok a leggazdagabbak. Az orosz kénytelen olcsón adni az olajat, mert gyenge minőség. A gáz ára pedig az olajhoz van kötve.

Boar. 2022.03.17. 17:37:10

@parttalan: Dehogynem. Ezt az azonosítódat is elfelejtetted majd hét évre. Aztán előástad, gondolom, a többi már nem volt szalonképes.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 17:37:28

@Ménár Atya: "hőszivattyú az mivel megy?
Nem árammal amit gázos erőművek, állítanak elő, vagy atomerőmű, ami orosz uránnal megy? :)"

Olvasni, olvasni, olvasni.

dare 2022.03.17. 17:38:04

"Tehát ilyen blokkoló többséget, blokkoló egységeket kell majd létrehoznunk, és ki mással tudnánk létrehozni majd blokkoló egységeket a számunkra kedvezőtlen döntésekkel szemben, ha nem a lengyelekkel, a csehekkel, meg a balti államokkal. Elegendő, mondjuk, ha a legfontosabb kérdésre, a mezőgazdaságra gondolok, ahol az európai államok többsége úgy akarja átalakítani a közös mezőgazdasági támogatás rendszerét, aminek Magyarország és Lengyelország egyértelmű vesztese lesz. Ezt nekünk meg kell akadályoznunk. Először érvekkel, aztán ellenjavaslatokkal, és ha nem megy, akkor blokkolással. Erre fel kell készülni. Ezért a közép-európai együttműködésnek nem csak az orosz relációban, hanem az Európai Unión belüli együttműködés tekintetében is lesz újra értelme. Ezért én támogatom, hogy ez épüljön újjá.

Van azonban ennek egy feltétele. Ennek az első számú feltétele talán az, hogy Magyarország akarjon Közép-Európához tartozni. Mert ma nem akar. Ma egészen mást olvasok ki abból, amit a kormányunk tesz, mást mondanak számomra azok a döntések, amelyeket a kormány rendszeresen meghoz. Szeretném a belpolitikát egy mondat erejéig kiemelni. Első látásra a magyar belpolitika is ugyanolyan bonyolultnak tűnik, mint az egész grúz-orosz viszonyrendszer. És amit tettünk előbb a grúz-orosz konfliktus esetében, azt érdemes megtennünk a magyar belpolitikával is. Összpontosítsunk a lényegre; a zavaró zajokat szűrjük ki. Ha ezt tesszük, akkor nagyon gyorsan egyetértésre fogunk jutni abban, hogy mi a baj Magyarországon. Magyarországon az a baj, hogy a kormány egyoldalúan felmondta a társadalmi szerződést.

Minden európai civilizációs együttélés alapvető tétele, hogy megállapodást kötnek egymással az adott állam országai arról, hogy mit és milyen irányban tesznek, mit és milyen irányban döntenek el, milyen irányba igazítják a lépéseiket. Ez a megállapodás szimbolikusan mindig a parlamenti választásokon újul meg. És amikor egy kormány – mindegy, hogy jobb- vagy baloldali kormány a mondandóm szempontjából – egyoldalúan felmondja a megállapodást, akkor kezdődnek a bajok. Egyik baj hozza a másikat. Magyarországon ezt a megállapodást a kormány egyoldalúan felmondta.
Egyoldalúan felmondta az oktatási rendszer fenntartással kapcsolatos kötelezettségét, felmondta az egészségügyi rendszer fenntartásával kapcsolatos kötelezettségét, a közszolgáltatás – posta, miegyebek, közlekedés – fenntartásával kapcsolatos kötelezettségét, és felmondta most már lassan a közbiztonság fenntartására vonatkozó kötelezettségeit is, és „farkas a farkasnak” állapota alakul ki az ország számos területén.

Gondolom, hogy példákat ennek alátámasztására nem érdemes citálnom, mert Önök is látják és olvassák mindazt, amit én is látok és olvasok. Egész addig, amíg a mindenkori magyar állam és az azt irányító mindenkori kormányzat nem tér vissza a társadalmi szerződések és megállapodások rendszeréhez, amíg nem sikerül azt helyreállítanunk, amíg az egyoldalúan felmondott társadalmi szerződés helyébe nem lép egy új egyezség, addig Magyarország bajait nem tudjuk orvosolni, és Magyarország nem tud csatlakozni azokhoz a közép-európai országokhoz, amelyek nem nyugszanak bele abba, hogy látszólag gyengék: tehát erősek akarnak lenni.

Nekünk is egy erős Magyarországra van szükségünk, és Magyarország akkor lesz a mainál erősebb, ha helyreállítja a társadalmi szerződést, ha új egyezséget kötünk az országon belül, és helyreállítjuk a korábbi közép-európai egyezséget is a közép-európai államok és Magyarország között. A számokat a lengyel miniszterelnök úr elmondta. Ha egyben nézzük a gazdasági teljesítmény, népesség és potenciál szempontjából a közép-európai államokat, akkor kiállja a versenyt, állja a próbát mind a tőlünk keletre, mind a tőlünk nyugatra lévő, jelen esetben orosz, illetve európai területekkel, illetve gazdaságokkal. Közép-Európának tehát önbizalomra van szüksége. Ha van önbizalom, akkor létrejön a megállapodás, akkor lesz egy erőteljes Közép-Európa, amely nem állandóan csak a harapófogóba szorítottság érzésével küszködik, hanem képes lesz arra, hogy a XXI. század európai politikájában és gazdaságában számottevő tényezővé váljon."

Boar. 2022.03.17. 17:39:11

@Ménár Atya: Az átállás nem két perc és fájni fog, mégis egyre többen lépik meg. Nyugat Európában hatalmi szóval tiltják be az egyedi gázfűtéseket.
Ez nem biztos, hogy jó, de előremutató és muszáj.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 17:41:05

@parttalan: "A valóság pont mát mutat."

Kár veled vergődni, de azért egy próbát talán megér, ennyit megtehetek.

Megnézted a videót?

www.youtube.com/watch?v=WIwn0hlEY2A

Vagy esetleg ezt a kommentet itt, ez is segít, az egyik komád (sőt többen is) ugyanezt tolja. Ez az új ukáz. Járt is érte a jutalom nálam.

zordidok.blog.hu/2022/03/07/aki_megolte_oroszorszagot/full_commentlist/1#c41268464

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 17:41:59

@Ménár Atya: Kazakhstan: US$1.7 billion (56% of natural uranium exports)
Canada: $1.0 billion (33.6%)
United States: $214.3 million (7%)
Ukraine: $80.3 million (2.6%)
Netherlands: $13.5 million (0.4%)
South Africa: $8.5 million (0.3%)
Germany: $1.5 million (0.05%)
France: $777,000 (0.03%)
Sweden: $644,000 (0.02%)
Egypt: $265,000 (0.01%)
Switzerland: $121,000 (0.004%)
Russia: $77,000 (0.03%

Szóval? Orosz urán???? Svájc többet exportál!

Ménár Atya 2022.03.17. 17:44:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Akkor olvass :D mert nem érted láthatóan :D

dare 2022.03.17. 17:44:43

"Mindezt ráadásul úgy kell megtennünk, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy mindaz, ami a világban történik, ma valójában kedvezőtlen a nyugati civilizáció számára. Ezt is fontos tudni. A globalizáció – akármit is értünk alatta pontosan, az egész folyamatrendszer, ami jellemezte az elmúlt 20-25 esztendőt – ezidáig a nyugati civilizáció érdekeit szolgálta atekintetben, hogy az erőforrásokat a nyugatiak, vagyis a mi szempontunkból szerencsés módon áramoltatta a glóbuszon. A globalizáció eredményeképpen a Nyugat minden más kultúrkörnél nagyobb léptékben erősödött. Azonban ennek most vége van. A globalizáció haszonélvezőinek a trendje megfordult. Ma a globalizáció első számú haszonélvezője Ázsia.

Tehát nekünk egy olyan világgazdasági rendszerben kellene tényezővé válnunk, amikor nemcsak Közép-Európát fenyegeti a leértékelődés veszélye, hanem az egész nyugati civilizációnak a súlya, a jelentősége, a kilátásai globális összefüggésben a következő 15-25 évre gondolva csökkenjen. Ebben a nehéz közegben kellene nekünk közép-európaiként és magyarként is helyt állnunk. Ehhez politikai változás kell Magyarországon, és politikai változásra van szükség Közép-Európában is. Örülök, hogy mindezt elmondhattam Önöknek."

Sorry a hosszúsága miatt, de muszáj erről beszélni, pláne így pár nappal a választás előtt.

Ménár Atya 2022.03.17. 17:46:14

@Boar.:
Tehát diktatúra van nyugaton.
ÉS ez jó :D
Te sem érted magad :D

Ménár Atya 2022.03.17. 17:49:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ezzel csak annyi a gond, hogy mi vesszük, nem adják ingyen, ahogy bármi energiát sem.
Tehát az elméleted szép, csak kurva sokba kerül.
Mondjuk a hőszivattyú szintén.
KApsz már normálisat olyan 2 milkától, gázkazánt meg olyan 300 ezertől, nem beszélve az energia igényről , 3 fázis, megfelelő kábelezés stb stb
Tehát budapest már el is esett ahol már egy mikró is lecsapja az áramot :D

Boar. 2022.03.17. 17:51:33

@Ménár Atya: Amit meg kell tenni, azt meg kell tenni. Szánalmas ez a szőrszálhasogatás.
Nálunk is "diktatúra" van bazdmeg, Te se építhetsz már akármilyen kecót, meg kell felelni egy csomó energetikai elvárásnak. Nem használhatsz a földeden bármilyen növényvédőszert, nem helyezhetsz forgalomba bármilyen járművet...jézusmariska, micsoda diktatúra...
Figyelj, nem kell játszanod a hülyét...elhisszük anélkül is... :-)

parttalan 2022.03.17. 17:52:43

@Boar.: Nézzük egy kicsit a kockásinges hőzöngő érvelését:

Azt az "ukrán bábkormányt" nagyobb többséggel választották meg, mint ami a gazdádnak valaha volt."

Haha. Egészen a háborúig Zelenszkij ment lefelé. Személy szerint neki még jól is jött a háború. Neki és elődeinek gazdasági és társadalmi modernizációt kellett volna végrehajtaniuk 2005-öt és 2014-et követően, ehelyett saját tehetségtelenségük miatt csak fegyverkezésre és a nacionalista kártya kijátszására futotta. 2014-ben mesterkélt puccsal megbuktatták az addigi törvényes ukrán kormányt, és senkik által meg nem választott alakok mentek be a törvényhozás épületébe. Az oké, hogy azóta voltak választások, és Zelenszkijt is törvényesen választották meg, de a rendszerváltás, a "második narancsos forradalom" bűnben fogant.

"Az ukránok most szabadságharcot folytatnak az elnyomók ellen, ha mond neked egyáltalán valamit ez a szó."

A történet nem ott kezdődik, hogy az ukránok most szabadságharcolnak. Pusztán ennyit kellene megérteni, hitelesebb lenne a toporzékolásotok. Az ok-okozati viszony felállítása nem putyinbérencség.

"Aki meg az agresszort mentegeti, az ugyanúgy a szemétdombra való, mint putyin.

"Veled vagyunk, Vietnám!"

"Csak ti előbb kerültök oda,..."

Nézz rá a közvélemény-kutatási adatokra.

Sir Gombóc 2022.03.17. 17:58:01

@konrada: nem figyeltél az elmúlt hónapokban, ezek szerint. Ugyanis többször előfordult, hogy nyugatról keltre szivattyúzták a gázt.

Ménár Atya 2022.03.17. 17:58:54

@Boar.:
Kicsit kevered a dolgokat.
Politikai okokból tiltják be a gázt, a növényvédőszert meg azért, hogy ha sokat permetezenek,akkor olyanok lesznek az emberek mint te, leépülnek szellemileg :D
De szép próbálkozás volt, csak fabatkát sem ért, mert értelmetlen volt :)

Sir Gombóc 2022.03.17. 18:01:45

@AngeI: az elmúlt hónapokban is volt fordított irányú szállítás.

Etniez 2022.03.17. 18:03:11

@parttalan: "A balosok és liberálisok - értsd. ellenzéki szavazók - azok, akik egészen a háború kezdetéig az oroszokat/szovjetek tetteit relativizálták, egyenesen mentegették. És eme érvelésekben tényszerű igazságok vannak."

Hallod, idáig olvastam, leesett az állam és beláttam, hogy te full retardált vagy.
A balosok közül talán még néhányan biztosan, de a liberálisok soha nem mentegették a megszállókat.

Ha nagyon oroszpajtásokat akarsz keresni, akkor javaslom a fidesz-tábort, ott ülnek most dögivel.

Etniez 2022.03.17. 18:04:03

@zord íjász: Én amatőrködöm, Jackal archery-ből van két íjam :)

parttalan 2022.03.17. 18:07:03

@Etniez: Full ismerethiányos vagy.

AngeI 2022.03.17. 18:07:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Emlékszünk még a Che pólós, vörös csillagos srácokra? Krausz Tamás a kommunizmus bűneit relativizáló mondataira ? A most határhoz kiautózó Hunvald György kocsijában szóló kommancs mozgalmi dalokra? A baloldali közbeszédben igenis volt egyfajta összekacsintós megengedő hangnem a kommunizmus bűnei kapcsán. Na ez most elillant..

Etniez 2022.03.17. 18:08:04

@parttalan: Az biztos, ha te mondod. Mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Boar. 2022.03.17. 18:08:12

@Ménár Atya: Nyuszifül, még sehol sem volt a háború amikor már elkezdődtek a gázfűtéssel kapcsolatos szigorítások. Ez nem politika, illetve nem AZ a politika.
A gáz ára tavaly nyáron kezdett el szárnyalni, nyilván a világpiac már akkor tudott a háborúról, igaz?
A gáz fogy, az egyedi gázfűtés hatékonysága megkérdőjelezhető. Nem csak a villanyt kell eljuttatni az otthonokig de a gázt is. Elektromos áram termelésére egyre jobb alternatívák vannak, gázt meg vagy találsz, vagy nem de ha lenne a kerted alatt, akkor se mennél vele semmire.

parttalan 2022.03.17. 18:09:57

@Etniez: Nem mindenki hülye, csak te. Meg a máik féltucat retardált itt a poszt alatt.

nemecsekerno_007 2022.03.17. 18:11:37

@midnight coder: Ja, Budaházy-t meg most ítélték el 15 évre. De az ukránok nem nácik.

Hihetetlenek ezek a haladó ballibek. :)))))))))))))))))))))))

Boar. 2022.03.17. 18:12:04

@parttalan: Te hány nicken gyarapítod a retardáltak táborát?
Mivel szemmel láthatóan hatökör vagy, ráadásul félsz egyedül, nyilván több néven is itt vagy.
Bár egy is sok belőled.

Boar. 2022.03.17. 18:14:10

@nemecsekerno_007: Budaházyt ki is ítélték el? Nem a gazdáid vannak hatalmon immár tizenkét éve?
Ha akkora nagy hős lenne Budaházy, már rég kitüntették volna ahogy a többi selejtet. De az a fazon annyira bolond, hogy még a gazdád is fél tőle.

AngeI 2022.03.17. 18:15:18

@Etniez: Úgyis vége lehet ennek a háborúnak, hogy nem lövik szanaszét Kijevet, meg úgyis, hogy igen. Úgyis véget érhet ez a háború, hogy Ukrajnának nem marad tengeri kijárata, meg úgyis, hogy igen.
Ez azért elég komoly motiváló tényező az ukrán tárgyalóknak, hogy minél hamarabb megegyezzenek. Nem mindegy, hogy milyen lesz maradék Ukrajna.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 18:16:21

@Etniez: Én is örömíjász vagyok. Az a legjobb. Kertben, egyedül madárcsicsergés közben, relax, stresszoldás, sport, séta,...imádom minden percét, kiteljesedek benne, szárnyalok, ezer év a karjaimban, ősi mítosz. Kassai agár, negyven fontos, 2012 óta nyűvöm. Várjál offolunk, ne zúzzuk szét a kommmentszekciót.

Sir Gombóc 2022.03.17. 18:25:52

@parttalan: mindenki felejt. sőt, a megmaradó emlékek is torzulnak, változnak. Ez tudományos tény.

Boar. 2022.03.17. 18:32:28

@Sir Gombóc: Ő nem felejt. Nincs mit. Csak egy majom ami elmakogja az aktuális házifeladatot.

Boar. 2022.03.17. 18:34:09

@Boar.: @nemecsekerno_007: Mindettől függetlenül tisztelem Budaházyt az elhivatottságáért és sajnálom is egy kicsit mert nagyjából biztos vagyok benne, hogy csőbe húzták.

Ménár Atya 2022.03.17. 18:35:19

@Boar.:
Sok butaságot hordtál össze ismét.
Semmiféle szigorítás nincs.
A gáz fogy, valóban már csak 50 évnyi lehet.
Meglévő fűtés betiltásáról hadováltál, tehát egy kiépített rendszerről beszélünk.
Nincs gond az átállással, csak épp nem olcsó, ahogy azt néhányan képzelik.
De had ne cseréljem már le a kazánomat,mert valaki épp haragszik az oroszokra.
Persze, ha fizeted a költségeimet akkor semmi probléma ezzel.
Ne kérdőjelezd a gázfűtés hatékonyságát, egyelőre harmada az elektromosnak.

Boar. 2022.03.17. 18:38:46

@zord íjász: 2012?
Én 1990-ben vettem az első íjamat, egy Kassai csigást.
Akkor lett tele a tököm a szövetséggel amikor épp az örömíjászatot akarták minden eszközzel lerombolni, mindenkit egyesületi keretek közé szorítani stb. Tény, hogy sok bolond van, sok önjelölt robinhúd tartott életveszélyes bemutatókat meg ilyesmi de ez sem lehet indok arra, ahogy nekünk estek.
A kertemet löszfalak határolják, 70 métert simán lehet lőni.

Boar. 2022.03.17. 18:39:49

@Ménár Atya: Olvasd el pl. Bécs határozatát a gázfűtésről, ne nekem okoskodj. Már csak azért sem, mert kurvára nem érdekelsz. :-)

GyMasa 2022.03.17. 18:43:02

@Demosz:
"elinszkíj a rendszerből történő kiiktatásával vagy ha kell likvidálásával léphet egy fasisztamentes demokratikus útra a volt Ukrajna, az orosz állam színeiben."
Azt se' feledjük, hogy ma Volodimir az USA kesztyűbábjának tűnik, így a CIA számára is egy levarratlan szál.
Szóval az sem lenne túl nagy meglepetés, ha "baráti tűz" áldozata lenne.

parttalan 2022.03.17. 18:45:09

@Boar.: "az egyedi gázfűtés hatékonysága megkérdőjelezhető."

Most rátettem a kezem a radiátorra.

"Nem csak a villanyt kell eljuttatni az otthonokig de a gázt is."

Orosz gáz esetében ez ki van építve 60 éve legalább. És rövid időn belül nem fog elfogyni.

A következő télen a legtöbben megfagynánk, ha az ellenzék magáévá tenné azt a valóságtól teljesen elrugaszkodott nevetséges zöldmarxista ideológiát, aminek hangoztatása egy nagy vaskos szög az ellenzék győzelmi esélyeinek koporsójában.

Zöldenergia oké, de nem tudod kiváltani vele a gázt, pláne rövid időn belül. Igaz, egy Olivio nevű párbeszédes mókuska azonnal elzárná a csapokat. Orosz gátra szükség van most, szükség lesz jövőre és 10 év múlva is. Nem fog még kifogyni. Az amerikaiak cseppfolyósított gázszolgáltatásához nincs meg a vezetékrendszer, nincs meg hozzá az infrastruktúra. És kurva drága. Éljen Európa, az USA gazdasági gyarmata! Csak nem ezért hajszolták a ruszkikat bele a háborúba?! Az orosz gáz esetlegesen kiváltó közel-keleti szállításhoz rendelkezésre áll a csővezetékrendszer? Mindenesetre szükséges és hasznos a megújulók bevonása, főleg a lakossági szegmensben, de uniós szinten biztosan nem 5 évig tart az átállás, mint arról az EB elnök Von der Leyen brekegett a minap. Atomenergiára pedig szükség van, azt sem tudod kiváltani. Paks bővítése azért fontos, mert a régi blokkok le fognak állni és hazánk villamosenergia termelése jelentős előállítójára a továbbiakban is szükség lesz.

Boar. 2022.03.17. 18:49:31

@Ménár Atya: "Ne kérdőjelezd a gázfűtés hatékonyságát, egyelőre harmada az elektromosnak. "
Azért ez nem ennyire egyszerű. Az elektromos fűtésnek nincs kéménye, ott a bevitt energia hővé alakul. Az áram előállításánál lehet hatékonyságot számolgatni de egy napelemnél mit számolsz el "veszteség"-nek?
Persze, nem lehet napelemre alapozni a fűtést(a meleg vizet már inkább, napelemre, napkollektorra mert az tárolható(bb)), de egyre tökéletesednek a módszerek a megújuló forrás alapú áramtermelésre szóval a hatékonyság ott sem úgy néz ki, hogy gáz vagy szén fűtésű erőmű-vezeték-hősugárzó ahol az első lépcsőfok hatékonysága rontja le az egész rendszerét.

Boar. 2022.03.17. 18:50:42

@parttalan: Kurvára nem erről volt szó de nem várom el tőled, hogy megértsd.

Boar. 2022.03.17. 18:51:34

@GyMasa: Na szopogassátok csak szépen egymás kukiját, nagyon megy ez nektek. És még pénzt is kaptok érte.

AngeI 2022.03.17. 18:51:42

@Sir Gombóc: És egy ötvenmilliós országot el lehet így látni -20 fokos telekkel?

parttalan 2022.03.17. 18:52:04

@Sir Gombóc: "mindenki felejt. sőt, a megmaradó emlékek is torzulnak, változnak. Ez tudományos tény."

Pontosan. Olvasd pl. Juszt László mandineren is szemlézett fb-os baromságait.

parttalan 2022.03.17. 18:56:59

@Sir Gombóc: MSZP: Nevezzék vissza a Moszkva teret! 2015. február 13. 12:55

"A fővárosi MSZP egyetért azzal, hogy legyen újra Moszkváról elnevezett közterület a fővárosban, és ez legkézenfekvőbb módon a Széll Kálmán tér visszanevezésével valósulhatna meg – állítja Horváth Csaba, aki többek között Budapest ostromának hősi szovjet halottaival indokolta, miért pont a II. kerületi tér a legalkalmasabb erre."

mandiner.hu/cikk/20150213_mszp_nevezzek_vissza_a_moszkva_teret

Sokan szeretnének felejteni.

parttalan 2022.03.17. 19:02:27

@Boar.: Orosz gáz, meg általában a gáz fúj, megújuló menő.

Erről vérnyogsz. Mit nem értek? Szajkózod a kib..ott momentumos, párbeszédes propagandát. Nem lehet kiváltani az orosz gázt semmivel sem. Majd egyszer talán. De rövid időn belül biztosan nem.

Boar. 2022.03.17. 19:06:48

@parttalan: Mondom, hogy nem érted. Menj, mindjárt kezdődik az esti mese. Csak nehogy azt is komolyan vedd.
Aztán fogmosás, lefekvés. Holnap óvoda.

parttalan 2022.03.17. 19:08:41

@Boar.: Ez az, ez a szinvonal. Letagatod azt is, amit percekkel ezelőtt állítasz.

Te pöffeszkedő sz@rdarab.

Boar. 2022.03.17. 19:10:02

@AngeI: Mióta fűtünk gázzal?
Előtte is volt tél. Meg utána is lesz.
Csak baromi kényelmes...eltekintve attól, amikor a délvidéken ráeresztik a babócsai gázt a rendszerre és sorra állnak le az újabb gázkazánok miatta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 19:10:22

@zord íjász:

"Az a gazdasági bűncselekmény, amiről te magad beszéltél máshol, korábban, ami miatt elítéltek, elévült már"

Nem évült el. Hanem beteljesedett. Amire van jogerős ítélet, az nem tud elevülni, hiszen lezárt ügy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 19:10:59

@zord íjász:

"Felfüggeszetett börtönbüntetés volt, ugye?"

Nem. Pénzbüntetés.

Boar. 2022.03.17. 19:13:47

@parttalan: Pöffeszkedő a narkós kurva anyád te propagandamajom. Negyedét se fogod fel annak amiről beszélgettünk csak tolod itt a betanult sablonjaidat.
Én viszont nem vagyok gyógypedagógus, hogy világosságot gyújtsak abban az értelmi fogyatékos fejedben...először tanulj meg olvasni, ha az már megy, próbáld meg értelmezni is amit látsz aztán ha ezzel is megvagy, beszélhetünk róla, hogy tehetsz különbséget a tények és a propaganda között.
Na csá kishülyém, én léptem vadászni.

parttalan 2022.03.17. 19:14:30

@Boar.: "Persze, nem lehet napelemre alapozni a fűtést"

Lehet vele fűteni. Egyet mondj meg: mennyi időn belül kapcsolnád le hazánkat az orosz gázellátásról?!

élveteg 2022.03.17. 19:15:19

"Ha Oroszország el akarta kerülni egyfelől a muzulmánok, másfelől a kínai bevándorlók robbanásszerű térfoglalását, úgy saját kultúrája védelmében......

Aha Szóval a muzulmánok azok térfoglalók ami ellen védeni kell a saját kultúrát Érdekes a liberális propaganda szerint meg a muzulmán bevándorlás ( ami valahogy nyugaton nem mint térfoglalás jelenik meg ) a legnagyobb istenáldása

Boldeone2 2022.03.17. 19:15:27

@Ménár Atya: A gáz fogy, valóban már csak 50 évnyi lehet."

- Ez csak akkor igaz, ha a jelenlegi fogyasztásuk , napi kb 3,6 millió barell mellett nem exportálnak semmit , akkor kb 50-60 èvre elèg nekik , saját bevallás szerint, de akkor meg nem keresnek semmit az exporttal
Ha napi 9 millió barell a termelès , abból mondjuk 5 millió barell export , akkor kb 20-25 èv alatt elfogyhat az olaj

Egyèrtelmű, hogy Európának minèl gyorsabban meg kell valósítani a zöldátállást, ès függetleníteni kell magát az orosz energiától
Ez a gazdasági érdek is , meg a stratègiai èrdek is.
Oroszországot el kell szigetelni minèl gyorsabban , csökkenteni kell az európai függősèget
Egyedül akkor lenne èrteleme a kapcsolatok újra elmèlyítèsènek, ha valami csoda folytán elbukna az orosz diktatórikus rendszer ès Putyin , de erre olyan szinten eltorzult az orosz politikai rendszer , hogy esèly sincs
A gazdasági szankciók azért hatni fognak , brutálisan hatni ès előbb- utóbb elgondolkozik az átlagember is ,hogy már megint egy beteg politikai rendszer èpült Oroszországban ès miért szigetelődnek el a világtól , egyre jobban ..
Ennyire nem is voltak " pária " státuszban mèg soha , mint most

Boar. 2022.03.17. 19:17:43

@parttalan: Ez azon múlik, mikorra épül meg Paks II. Utána.
Még azzal se lenne bajom, ha az oroszok építenék. Csak ne orbánékkal, mert az az országnak nagyon nem jó. Olyan megrendelő kell, akit nem tudnak zsarolni a ruszkik. Orbánt tudják, ez 2009 Szentpétervár óta nyilvánvaló.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 19:17:44

@zord íjász:

" kezdhetsz tiszta lappal"

Eleve azzal vagyok.

Büntett előélet kizárólag börtönbüntetás esetén van, s ott is azpnnal megszűnik a büntett előítélet a jogerőre emelkedés napján, ha a börtön 2 évnél rövidebb az ítélet szerint.

parttalan 2022.03.17. 19:18:01

@Boar.: Te ostoba buta szar, aktivistaként nyomod a sületlen zölddumát. Ez csinálod, ez vagy te.

Boar. 2022.03.17. 19:20:40

@parttalan: Makimajom, mellélőttél, rühellem a _"zöldeket".
Realista vagyok, nem (öko)terrorista.

Boar. 2022.03.17. 19:22:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Amit te elkövetsz/elkövettél a hazád ellen az soha nem évül el. Még az ükunokáid is szégyenkezni fognak miatta(d).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 19:35:44

@zord íjász:

Minden rendes ember kiáll Oroszo. mellett ebben az ügyben.

Senki normális embernek nem érdeke Ukarajna szivárványos NATO-gyarmattá alakítása.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.17. 19:47:42

@zord íjász: No, ahogy azt ötsike elképzeli. Mariupolnál már szorul a hurok az azoviak nyaka körül:

mandiner.hu/cikk/20220317_csecsenek_azov_mariupol_harc

Ha velük végeztek, megtörik a jég, és komoly erők fognak felszabadulni orosz részről. Az orosz sereg békelétszáma 900 ezer fő. Ebből eddig alig a negyede van Ukrajnában.

Hallom. hogy Wallit kifingatták a ruszkik? No, a kiskakast kilőtték a fészkéből mielőtt egyet lőhetett volna.:(

Ménár Atya 2022.03.17. 19:57:15

@Boldeone2:
Kivételesen nem a politikai függetlenségről bájcsevegtem, hanem a realitásról.
Mindenkinek az a jó ha önálló, kérdés, hogy ezt Mo. hogy érné el,
Atom-függőség
Gáz-függőség
Víz-kevés
Nap kevés
Szél-kevés
Ráadásul a zöldek nem állnak rendelkezésünkre pont akkor amikor kell,
Tehát marad az import
Az meg függőség megint.
Tök mindegy ki zsarol majd vele.
Hogy megbukik e az orosz rezsim, az kérdéses.
De hogy nem ettől a hirtelen felbuzdulástól fog, az biztos, a gáz elzárása nekünk a szopóág,nem nekik.

Ménár Atya 2022.03.17. 19:59:30

@Boar.:
Jó, látom nem bírod védeni az ostobaságod :)
Na akkor hőszivattyúzz :D

parttalan 2022.03.17. 20:03:02

@Boar.: "Csak ne orbánékkal, mert az az országnak nagyon nem jó. Olyan megrendelő kell, akit nem tudnak zsarolni a ruszkik."

Paks valójában nem bővítés, hanem idővel kiváltja az elöregedett blokkokat. A hazai össztermelésből kábé ugyanannyi részesedése lesz, talán kicsivel több, ezt nem tudom. De a földgázzal való fűtést nem váltja ki sem Paks II, sem a hőszivattyú, sem a napkollektor vagy ezek kombinálása. A meleg vizes távfűtés meg energetikailag végképp gazdaságtalan az egyedi gázfűtéshez képest és kell mellé gázt is szolgáltatni főzéshez-sütéshez. A visszaforgató rendszerrel környezetbarát technológia, de akkor is fűt, mikor nem kéne, vagy nem kellene annyira fűteni, de állandó nyomasztó nyári meleg van a lakásban és nem lehet lejjebb venni és nem lehet kikapcsolni. Tudom, járok ilyen panelekbe ismerősökhöz. Megőrülnék tőle! Mindenki azt mondja, hogy a távfűtéshez képest a gáz a jobb. Az meg, hogy minden házon napkollektor legyen, amivel lehet fűteni is, az nagyon soká lesz, ha bekövetkezik valaha egyáltalán. A technológia valóban fejlődik, de most jelenleg valamennyi gázra még ez esetben is szükség van.

Nagyon sokáig leszünk még ráutalva az orosz gáza, illetve úgy általában a gázra, ha már Brüsszelben beszélnek a ruszkik kiváltásáról egyéb gázlehetőségek kapcsán. Az országnak teljesen mindegy, hogy a ruszkik kivel építik. Orbánék semmivel sem jobban zsarolhatók, mint az az ellenzék, amely kormányra akar kerülni. Maga az ország zsarolható, a 80%-os gázfüggőségünk okán. Viszont Orbán mégiscsak letett az asztalra egy kedvező gázszerződést. Hogy kellett-e ehhez a paksi bővítés, a Szputyik vakcina, az orosz beruházási bank? Őszintén szólva nem érdekel. Tegyük fel, nyer az ellenzék áprilisban. Nem tudom, az Orbán által megkötött szerződés mennyi időre szól. Mit fognak tenni azért, hogy majd ha eljön az ideje, ahhoz hasonló kedvező szerződést kössenek az oroszokkal? Vagy mehet majd a világpiaci ár, ami lesz annyi amennyi, talán még több is, mint most jelenleg. Bele fognak bukni. Ha pedig annál kedvezőbb feltételeket akarnak kiharcolni, akkor ahhoz finoman szólva sem a jelenlegi retorikával kell majd kommunikálniuk Moszkva felé.

Az ellenzéknek ez a mostani harcias oroszellenes hangulatkeltése is a múlté lesz, amennyiben kormányt alakít és egyszer vége lesz a háborúnak. De mivel a felmérések szerint vesztésre állnak, politikai okból maradhat az oroszellenesség. A valóság nem fogja rákényszeríteni őket a pálfordulásra.

Boldeone2 2022.03.17. 20:04:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Minden rendes ember kiáll Oroszo. mellett ebben az ügyben."

- Minden agyhalott , ostoba , vagy rosszabb esetben erkölcstelen , züllött ember támogatja a putyini diktatúra egy szuverèn országgal szembeni agresszióját , aljas háborúját !
Te az embertízezrek halálát , egy ország lerombolását támogatod? Mert az orosz diktatúra melletti hittètel egyben ezt is jelenti !

Ménár Atya 2022.03.17. 20:05:16

@Boar.:
De, ez ilyen egyszerű.
Jelenleg még olcsóbb a gáz, nem gond az átállás, ha van rá keret, a gond az energia megtermelése, tárolása.
A delejt nem tudod fold alá pumpálni, tehát más módszer kell, az meg nem olcsó.
Jelenleg problémás a "zöld" energia.
Megbolondított már pár rendszert, ha túltermel az a baj, ha keveset akkor az.
A hálózat meg nem tudja követni.
Télen meg kevés a nap.......
Jó, tudom, sál ,sapka, kesztyű... :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 20:07:29

@Boldeone2:

Háborúban emb erek halnak meg, azaz nem érv, hogy most is meghalnak emberek.

birkamenet 2022.03.17. 20:09:23

@apro_marosan_petergabor:

Takarodsz az anyád meg puytin gazdád seggébe te ruszki haugságpropaganda terjesztö fidernyák bértroll.

Majd akkor nem élteteted a ruszki gazdáidat ha orbán behivja öket áprilisban és megint 60 ezer katona megy át anyádon mint 45-ben a nagyanyádon. Vagy direkt erre vártok már?

Boldeone2 2022.03.17. 20:10:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Butaság! Azért halnak meg emberek , mert Oroszország megtámadott egy szuverèn államot

Sir Gombóc 2022.03.17. 20:11:17

@parttalan: ne csináljunk úgy, mintha Juszt még bárhol is tényező lenne..

Visceroid 2022.03.17. 20:12:17

"akkor esetleg fordulhat is a kocka és az Európai Unió diktálhat. "

:DDDDDDDDDDD

Boldeone2 2022.03.17. 20:12:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: www.reuters.com/world/un-general-assembly-set-censure-russia-over-ukraine-invasion-2022-03-02/

Törtènelmi egysèg az ENSZ tagországok között: Oroszország a kimondott agresszor a bűnös. A nemzetközi jog szerint is egyèrtelmű a helyzet

birkamenet 2022.03.17. 20:14:37

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Putyin gazdád azt is tervezi, hogy a végén ledobja az atombát. Egy párat. Mondjuk a te fejednek nem árt majd. Söt, még csak fejlödni is fogsz töle bulgár birka, mert akkor végre lesz egy pár atom a fejedben.

Sir Gombóc 2022.03.17. 20:15:09

@AngeI: milyen országra gondolsz? Európa nagy részén nem jellemző az ilyen hideg tél. De a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy a meglevő vezetékek nem csak egyirányú szállításra alkalmasak.

Visceroid 2022.03.17. 20:19:50

@Boldeone2: "mert Oroszország megtámadott egy szuverèn államot "

Ja, ami kvázi Oroszország szatellitállama volt. Nem tudom melyik volt az az idióta, amelyik Ukrajnából független országot csinált. Egyébként ez az egész az elcseszett rendszerváltások hozadéka. A nyugat azt hiszi, hogy rugdoshatja az átmenetileg meggyengült medvét. Hát nem. Minket még elengedtek mert kicsit vagyunk és közelebb vagyunk a nyugathoz. A szerbeket is hagyták a szarban a 90-es években. Ukrajna viszont ott van mellettük, azt már nem fogják jó szemmel nézni. Ennyi történik. Lehet, hogy Oroszország nem (annyira) gazdag viszont nagy és agresszív. Ja, és aki most hőkül, hogy micsoda brutalitás meg háborús pusztítás, az nem veszi figyelembe, hogy Oroszország Európa ÉS Ázsia egyben. Putyin tízmillió háborút vívott vagy vív még most is amiről mi nem is tudunk. Most egy kicsit "befűtött" Európában is, mert a nyugat konkrétan leszarja azt a térséget ahol Oroszország viszont nagyon is aktív. Közép-ázsiai módszerekkel operál Európában és mindenki szívinfarktust kap. Ja, és ne felejtsük el, hogy nem az oroszok kezdték, hiába jöttök ezzel a "szuverén állam" dumával.

Visceroid 2022.03.17. 20:27:17

Meg hogy kezdődött az egész? Az ukránok azért kezdtek el balhézni, mert elhúzták előttük a mézesmadzagot, hogy "ti is jöhettek az unióba, meg kaphattok pénzt". Csak mi már tudjuk, hogy ez az egész demokráciásdi egy nagy átverés. Namost az ukránok nálunk SZÁZSZOR hülyébbek, ráadásul most már abba is beleőrültek, hogy magukra maradtak a nagy medve ellen. De talán azt is mondhatjuk, hogy nekik ez az első (és lehet hogy utolsó) lecke a demokráciából. Csak magukra számíthatnak. Azaz számíthatnának, viszont a maci közelségében ez nem így működik, ugyanis az oroszok nem akarják elengedni Ukrajnát, nem hagyják, hogy "független" legyen. Ukrajnában sosem lesz nyugati kapitalizmus, nem lesz a nyugat szövetségese és SOHA nem fogják hagyni a ruszkik, hogy a NATO oda atombombákat telepítsen. Mert erről van szó. Ha pedig nagyon akarják, akkor biztosan találnak pár banánköztársaságot, ahova ők is szállíthatnak atomfegyvert, osztán meglássuk mi lesz az USA reakciója.

Sir Gombóc 2022.03.17. 20:27:52

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: nem vethető be az orosz sereg teljes létszáma, nem hagyható védelem nélkül az ország többi része.
Walli kiiktatása jelenleg mintha még nem lenne igazolva. És ugye több verzió is volna.

Boldeone2 2022.03.17. 20:30:14

@Visceroid: Ja, ami kvázi Oroszország szatellitállama volt"

- Mi az hogy " szatellit állam" ? Ilyet egyrèszt sem a nemzetközi jog nem ismer ( el ) . Másrèszt , ezen nem alapulhat semmilyen nemzetközi rend a 21. században . Harmadrèszt , majd az ukránok eldöntik mit akarnak , ès ők már döntöttek
Biztos , hogy nem fognak megtörni, mert most születik meg a legerősebb indentitásuk
Negyedrèszt : senkinek nem lenne èrdeke Ukrajna függetlensègènek teljes elvesztèse . A lengyel határon az orosz hadsereg , előbb - utóbb NATO - konfrontáció
Nem beszèlve mekkora válsággóc jönne lètre egy megszállt , becsődölt államból , pont a határaink mellett...

arthurthedent 2022.03.17. 20:33:03

@Visceroid: "Oroszország nem (annyira) gazdag viszont nagy és agresszív. Ja, és aki most hőkül, hogy micsoda brutalitás meg háborús pusztítás, az nem veszi figyelembe, hogy Oroszország Európa ÉS Ázsia egyben."

Tehát nem brutalitás, mert agresszívek? Vagy azért nem brutalitás, mert ázsiaiak. Hogyan képzelted ezt a gondolatmenetet végigvinni?

"Ja, és ne felejtsük el, hogy nem az oroszok kezdték, hiába jöttök ezzel a "szuverén állam" dumával."

Hát ki a fene kezdte? Ki támadott? Most írtad, hogy ázsiai agresszív müdszerekkel nyomulnak, de nem ők kezdték?!

"Putyin tízmillió háborút vívott vagy vív még most is amiről mi nem is tudunk."

MIlyen tívmillió háborúról beszélsz? Te tényleg nem vagy tisztában mi az a háború?

Boldeone2 2022.03.17. 20:33:15

@Visceroid: Ukrajnát, nem hagyják, hogy "független" legyen. Ukrajnában sosem lesz nyugati kapitalizmus, "

100% hogy legalább egy rèsze független marad Ukrajnának. A kapitalizmus helyett sincs más út, illetve az EU integráció sem pótolható
Az oroszt pont az 10 millió plusz ember fogja tovább tolni a csőd felè, akiket magukhoz akarnak csatolni

Sir Gombóc 2022.03.17. 20:37:20

@Visceroid: te is szajkózod ezt a NATO atombomba telepítést, pedig ez egy légből kapott elmélet. Hány közép és kelet európai tagállamban telepített ilyen fegyvereket a NATO? Egybe sem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 20:37:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Minden rendes ember kiáll Oroszo. mellett ebben az ügyben."

Igen?
Hat éves gyerekek szétágyúzása és 3 millió menekült hontalanná tétele melett? Egy szuverén ország feldarabolása – katonai trianonizálása – , megszállása, városainak lerohanása és elpusztítása mellett? Minden rendes ember? Ezrek kiirtása mellett, akiknek egy hibbant elme miatt kell meghalniuk?
Tényleg? Gondolom te vagy a rendes ember mintája, akit követni kéne ebben, aki atombombával is elpusztítanád a kereszténység nevében azt, aki az utadba áll.

Te szarfaszú, hazaáruló, nemzetáruló, gyerekgyilkosokat támogató, családokat kiirtani akaró, Kreml-propagandista, tömeggyilkosok faszát szopó, oroszbérenc geci. A betegséged sem menti az ocsmányságaidat. Erősen gondolkozom rajta, hogy kitapostatlak az egész Blog.hu-ról örökre, és letöröltetem az egész blogodat a Blog.hu szerkesztőségével. Kurvára ki fogod húzni a gyufát.
Amit művelsz, az bőven túlmegy azon, amit a szólás-és véleményszabadság és a jog eltűr. Ezt még az Index /a Blog.hu gyomra sem veszi be, valószínűleg fogalmuk sincsen róla, hogy mit művelsz a kommentjeidben és a blogodban. Töröltek már le blogot ilyen miatt, többször is.
Csehországban már 3 évet kapnál ezért. Itt persze nem. Még nem. Egyelőre.

Megadom az esélyt, hogy magadba szállj, Iván, és elgondolkozz azon, mit csinálsz. Egy esély neked is jár, bár nem érdemled meg.

Visceroid 2022.03.17. 20:43:56

"- Mi az hogy " szatellit állam" ? Ilyet egyrèszt sem a nemzetközi jog nem ismer ( el ) . "
:DDD Szerintem a nemzetközi jogot ebben az esetben már letojhatjuk magasról. Amikor röpködnek a golyók, ott a nemzetközi jog már nem sokat ér. Ukrajna orosz fennhatóság, ezt ők jelentették ki és most érvényesítik. Aztán hogy a nemzetközi jognak erre mekkora ráhatása lesz, azt majd meglássuk, de nem hiszem, hogy sok.

"Most írtad, hogy ázsiai agresszív müdszerekkel nyomulnak, de nem ők kezdték?!"
Pontosan. Már leírták előttem, hogy nem mész oda a kocsmában a legnagyobb tahóval kötekedni, még KÖZVETVE sem, mert probléma lesz. Megtették, most probléma van. Ki Ukrajna legitim elnöke? Ezt mondja már meg nekem valaki.

@arthurthedent: Hány helyen vannak orosz csapatok az Eurázsiai kontinensen? Hány misszióban vehet részt az orosz hadsereg, amikről mi nem is tudunk? Most pedig fogták és olyan jó oroszosan "megtámadtak" egy európai államot, miután az szépen suttyomban elkezdett a határuk mentén ellenük szervezkedni. Ukrajna orosz felségterület és nem adják.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.17. 20:48:32

@Sir Gombóc: Miért ki támadná meg őket? De nem kell az egészet, csak még 2-300 ezer embert a győzelem kivívásához.

Boldeone2 2022.03.17. 20:49:45

@zord íjász: Birca autista , súlyos pszichès zavarokkal küzd , de elèg lenne csak körülnèzed a Birca blogon , mennyi degenerált kommentelő van , akik ráadásul komolyan is veszik magukat..Csak akkor menj oda , ha mazochista vagy , különben elmegy a kedved a világtól , hiszen meglátod milyen szinten torzult el egyes emberek " gondolkodása "... Erkölcsről nyilván ott nem beszèlhetünk , ahol a racionális gondolkodás mèg csírájában sem lètezik...

Boldeone2 2022.03.17. 20:58:38

@Visceroid: Amikor röpködnek a golyók, ott a nemzetközi jog már nem sokat ér. "

- Dehogynem ér! Ezen jogok alapján csinálnak a világ országai páriát Oroszorszagból, illetve fogják èrvènyesíteni a nemzetközi jogot előbb- utóbb

Ukrajna orosz fennhatóság, ezt ők jelentették ki és most érvényesítik. Aztán hogy a nemzetközi jognak erre mekkora ráhatása lesz, azt majd meglássuk, de nem hiszem, hogy sok.

- Ezt az orosz fennhatóságát senki a világon nem ismeri el, sem az ukránok , sem a világ , vagyis èrvènyteken egyszer,másodszor meg erkölcstelen
Nem fogja tudni uralni Ukrajnát Oroszország ebben biztos vagyok

Már leírták előttem, hogy nem mész oda a kocsmában a legnagyobb tahóval kötekedni, még KÖZVETVE sem, mert probléma lesz. Megtették, most probléma van. Ki Ukrajna legitim elnöke? Ezt mondja már meg nekem valaki."

Csakhogy itt nem erről van szó, hanem pont az ellenkezője törtènt : egy tahó ment oda kötekedni ès már veri a kisebbet , vagyis a többieknek erkölcsi kötelessége beavatkozni
Itt ezrek\ tízezrek halnak a tahó miatt, vagyis mèginkább be kellene avatkozni
A NATO egy 25-30x erősebb szövetsèg . Többet kellene tenni !

Ukrajna legitim elnöke Zelenszkij , 73%- al választották meg

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 21:01:35

@zord íjász:

Logikád alapján hiba volt a 44-es normandiia partraszállás, mert sok százezerek haltak meg miatta.

apro_marosan_petergabor 2022.03.17. 21:02:47

Elég eltérőek a vélemények...:)
Ukrajnát jelenleg egy CIA-MOSZAD ügynök igazgatja. A felháborodás azért annyira felturbózott "világszerte", mert Putin neki mert menni a kettősügynöknek, aki Galícia maradványainak is az érdekképviseletét végzi. Putin egyébként valóban elszámolta magát. Nem számolt azzal, hogy a majdani CIA puccs óta az ukránokat elég jól átprogramozták, no meg a sztalini-ukrajnai éhinséget sem feledték el, néhány millió halottal... Összekeverte a Krímet Kievvel, ami egészen más. Így egy kéthetes háborút tervezett (új kormánnyal együtt), nem egy 3 hónaposat. Ennek sok kellemetlen következménye van... Európára nézve elsősorban.
Ezzel együtt a meccs kicsit másképpen ál, mint ahogy a nyugati sajtó (az ukránt hagyjuk) tálalja.
Már rászoltak Zselinszkire, ébredjen, szereptévesztésben van. Semleges Ukrajna, visszavont kisebbségi nyelvhasználati törvény, ezt az oroszok már megnyerték (by the way nekünk is) - Zs. is elfogadta. De ennyi meló után ez Putyinnak kevés.
Legalizált Krim összefüggű orosz partvonallal, szárazföldi összeköttetéssel az orosz határig, elismert orosz köztársaságok, no ezen még dolgozni kell, sok orosz és ukrán vér kell még hozzá.
Közben azért a nyugat derekasan dolgozik, a méternél kicsit hosszab vascsövek rakétakkal nem kerülnek sokba, a páncélosok, helik viszont még az orosz gyárakban is sokkal drágábbak, pláne, ha nem az USA finanszírozza, mint a II. VH alatt...
Így Putyinon is van nyomás, elég, akár be is roppanhat tőle a gégecsöve - de ezért vigyáz is magára, nehogy úgy járjon, mint Sztálin az orvosperek előtt ...
De az USA(NATO) sietett deklarálni Jalta érvényben van (nem szeretnének a háborúba avatkozni, még véletlenül sem, aki ezzel próbálkozik, annak a kezére ütnek azonnal - helyette az oroszok morzsolása flyik ukrán vérrel, nyugati hadianyaggal), jöhet esetleg a Jalta II. de addig is jó, ha az oroszok szépen, megbízhatóan szállítják az uránt az amerikai A erőművekhez..
Jalta II.-höz viszont még erőlködnie kell Putinnak, Zs. és a nyugat is annak drukkol, hátha addig mégis akad egy bátor legény, aki átvágja P. gigáját vagy az orosz gazdaságét. Ennek is van esélye.
Kérdés mennyit változtak az oroszok a II. VH óta, mert ha nem, nincsen esélye az ukránoknak, ha sokat, akkor még sokváltozós az egyenlet.
Az USA meg fog pukkadni, annyira gazdag lesz a palagázból (LNG), s közben szépen veszi az orosz urán szállímányokat. Az EU, ha nem ébred fel, csicskába megy át teljesen, mert most még csak félig az.
Francia atomütőerő, arra támaszkodó, megerősített nemzeti hadseregek, választott közös vezényléssel ebbe az iránba kell fordulnia az EU-nak, ha felébred.
Mi magyarok jól csináljuk azt, amit csinálunk, a PAKS II-t kicsit féltem, de ha józan az EU, s elkezd kicsicskulni, elrágja az USA szíjat, az is megmaradhat, mert az egész EU-nak szüksége van az atomerőművekre, most még jobban, mint egy éve.
Sajnos mindenkinek sokba kerülnek a szankciók, nekünk is, nem szabad mindent hagyni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 21:04:35

@zord íjász:

"kitapostatlak az egész Blog.hu-ról örökre, és letöröltetem az egész blogodat a Blog.hu szerkesztőségével"

Próbáld csak, nem gond. Nálad nagyob emberek se tudtak engem sarokba szorítani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 21:06:40

@zord íjász:

"magadba szállj, Iván, és elgondolkozz azon, mit csinálsz."

Magamba szálltam, s nem akarom továbbra se követni az euroatlanizmus mocskos útját. Ez van, hiába tombolsz: nem akarok csatalkozni hozzátok a gyerekkúrás tapsolásában.

Ménár Atya 2022.03.17. 21:11:50

@Boldeone2:
" Ezt az orosz fennhatóságát senki a világon nem ismeri el, sem az ukránok , sem a világ , vagyis èrvènyteken egyszer,másodszor meg erkölcstelen
Nem fogja tudni uralni Ukrajnát Oroszország ebben biztos vagyok"
:D:D
Hát, az oroszok arról híresek, hogy erkölcsösek, és az érvénytelenséget elismerik :D

"Ukrajna legitim elnöke Zelenszkij , 73%- al választották meg"
Kim Dzsong un-t 100% választotta.
Akkor ő legitim,demokratikus elnök ezek alapján :D
Várjuk már meg a balhé végét, a törit a győztesek írják/hamisítják úgy is.
56" ellenforradalom volt...... ma meg már nem.

Boldeone2 2022.03.17. 21:20:00

@Ménár Atya: Nem fogja tudni uralni Ukrajnát Oroszország ebben biztos vagyok"
:D:D"

-Nevethesz , de meglátod , igazam lesz ebben. Csak Kijevben 200 ezer tartalèkos van . Egèsz Ukrajna katonának állt már , ès hatalmas az az erkölcsi " flow" amiben vannak. Katonai szakèrtők szerint min. 600 ezer katona kellene Ukrajna megszállásához
Nyilván területeket fognak veszíteni , de Ukrajna független államkènt megmarad, a legnagyobb esèly erre van

Hát, az oroszok arról híresek, hogy erkölcsösek, és az érvénytelenséget elismerik :D

- Majd ha elkezdődik a valódi tánc , akkor majd igazodni fognak...Az orosz tőzsdèt ki sem merik nyitni , azonnal " szètadnák " az orosz piacot ...Jön az áru -ès èlelmiszerhiány...

"Ukrajna legitim elnöke Zelenszkij , 73%- al választották meg"
Kim Dzsong un-t 100% választotta."

- Az ukrán választás legitim volt ès demokratikus , vagyis ez nem èrv! Egy outsider színèsz nyerhetett , legyőzve Porosenkót

Boldeone2 2022.03.17. 21:22:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Itt nem a liberalimusról van szó Birca , Hanem egy őrült , gyilkos , diktatórikus hatalom tombolasáról , ami mèlysègesen megvetendő!
A cèl nem szentesíti az eszközt !!! Milyen keresztèny vagy , ha ezt sem èrted?

AngeI 2022.03.17. 21:26:13

@Boldeone2: Nem cél a megszállás. A békére kényszerítés a cél. A nagyvárosok bekerítésével, az ukrán erők utánpótlástól való elvágásával. Ez nem az afgán hegyvidék, vagy a vietnámi dzsungel.

Ménár Atya 2022.03.17. 21:28:44

@Boldeone2:
Félreértetted, nem az uralkodáson nevettem, hanem az erkölcsösségen.
Az oroszok ezt leszarják magasról.
A kérdés csak annyi, mennyire mennek el.
Félő, hogy eljöhet az a pont amikor sarokba szorítva érzik magukat esetleg, és olyan fegyvert vetnek be, ami már mindenkinek árthat.
Eközben az usa majd nagyon sajnál minket.
Ne ess a német , francia, hibába, ők is lenézték a fejletlen oroszokat, aztán sírva menekültek a technikájukkal együtt, már aki tudott.

dare 2022.03.17. 21:29:34

Háborús bűnösnek nevezi Biden Putyint, ez a mai nap híre.
Azért ez is komoly:mandiner.hu/cikk/20220317_kulfold_biden_bombazas
Hogy a fenébe kerülnek ezek a hatalom közelébe?
Mit a közelébe, Putyin az oroszok, Biden az amik elnöke jelenleg.
Szép kilátások a jövőre.

Ménár Atya 2022.03.17. 21:30:10

@Boldeone2:
"- Az ukrán választás legitim volt ès demokratikus , vagyis ez nem èrv! Egy outsider színèsz nyerhetett , legyőzve Porosenkót"
A koreai is, csak még nem ismerték el :)

Visceroid 2022.03.17. 21:39:07

@Boldeone2: "Egy outsider színèsz nyerhetett , legyőzve Porosenkót "

Ugyan már, te is tudod, hogy miről beszélek. Janukovicsot nem éppen demokratikus módon "váltották le". Nálunk Orbán legalább megvárta amíg letelik a 4 év 2006 után és most zsebeli be az egyik kétharmadot a másik után. Jól is nézett volna ki, ha egyszerűen kikergetik Gyurcsányt az országból. Most pedig egyik nyugat-barát váltja a másikat. Micsoda véletlen!

Boldeone2 2022.03.17. 21:45:36

@Ménár Atya: Nem tudok olyanról hogy a nèmetek sírva menekültek volna , valamikor . Nèmetorszag kb 60 millós ország volt a második világháborúban ès Moszkváig mentek, meg a Volgáig . A SZU 197 milliós ország volt , úgy tudták legyőzni Nèmetorszagot + USA gazdasági ès pènzügyi segítsèg
Európában most is önmaga választása , milyen erős hadsereget èpít
Ha fegyverkezèsi verseny lesz , azt az oroszok bukják

Boldeone2 2022.03.17. 21:50:28

@Ménár Atya: @Visceroid:

Nincs semmi jel , hogy választási szabálytalanságok törtèntek : az ukránok saját választása volt Zelenszkij , egyèrtelmű
Ráadásul , most is nèpszerű, nèpszerűbb mint valaha ...
De, olyan sem nagyon volt , hogy a Capitolium , a Bundestag , az angol parlament felállva , hosszan tapsoljon valakinek ...
Ez egy törtènelmi figura lett már
Putyin minden erőszakos tette, csak erősíti mint elnököt otthon

arthurthedent 2022.03.17. 21:55:42

@Boldeone2: "Milyen keresztèny vagy , ha ezt sem èrted?"

A birka konkrétan eretnek, de azért kereszténynek tartja magát. :D Mondjuk én is eretnek vagyok ha úgy vesszük, de persze egészen máshogy, szóval igazából a birkával nem az a baj, hogy eretnek, hanem az, hogy el van borulva az agya.

Annyira bele van bolondulva a putyinba meg az oroszokba, hogy bármit csinálna istenítené. Ha ilyen ember lenne vagy 5-10 a világon, akkor nem lett volna háború.

Sajnos azonban milliók vannak ilyenek oroszországban... milliók. :(

arthurthedent 2022.03.17. 22:00:57

Putyin elkezdett nemzetárulókról beszélni, belső ellenségről, akik miatt nem megy jól a háború. Érdekes, a kommunistáknak évekbe tellett, hogy ide eljussanak, putyin legyűrte a távot három hét alatt.

Mondjuk tudják az oroszok mire számítsanak, pár magánrepülő gyorsan dubajba távozott. :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:02:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Minden rendes ember kiáll Oroszo. mellett ebben az ügyben.

Senki normális embernek nem érdeke Ukarajna szivárványos NATO-gyarmattá alakítása."

Én a blogger helyében kivágnálak innen örökre.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 22:02:40

@Boldeone2: Persze, tudom, hogy autista, – ő maga is rendszeresen beszél róla – hosszú évek óta ismerjük egymást, a blogja is nyitott könyv előttem – horror –, éppen azért beszélek róla, mert tudom miket ír. Időnként (ritkán) rákattintok, hogy jól látom-e/igaz-e az a cím, amit egy-egy posztjának ad, amikor felbukkan a közéleti blogválogatáson.

Mindig igaz. El sem hiszem. De főleg azt nem hiszem el, hogy az Index/ Blog.hu hagyja.

magyar-gyaur.blog.hu/2022/03/16/novak_katalin_rokonszenvezik_a_putyini_nuklearis_klerussal/full_commentlist/1#c41286920

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:03:25

@arthurthedent: Apa! Kezdődik! :-)) Ha putyin belső ellenségeket emleget, akkor már ingadozik az uralma. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:04:36

@zord íjász: Én elvből nem kattintok soha a birca blogra. Egyszer tettem meg, amikor kovidos volt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 22:05:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Próbáld csak, nem gond."

Köszönöm. Ezt felkérésnek veszem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:06:58

@Visceroid: "Ja, és ne felejtsük el, hogy nem az oroszok kezdték, hiába jöttök ezzel a "szuverén állam" dumával." - akkor ki kezdett bombázni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:08:12

@zord íjász: Igen, ezen már én is gondolkodtam, hogy orosz propaganda terjesztése miatt le kellene tiltatni a blogját.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 22:08:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az érthető: eltűnt hosszú időre, és az ő esetében ez feltűnő, ráadásul emberként bánsz vele, ha ember vagy...amíg érdemes vele emberként bánni. Nem nagyon érdemes. Én is sokat próbálkoztam ezzel, kárba veszett fáradozás volt, ez mostanra nyilvánvaló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:12:13

Egy napja , Orbán Viktor helikopterrel érkezett az egyik határ menti faluba, ahogy az M1 is bemutatta.
Összehívta az embereket és megkérdezte, hogy van-e valami problémájuk.
- Két problémánk is van. - mondja Pista bácsi. - Az egyik, hogy van orvosi rendelőnk, de nincs orvosunk.
- Pillanat! - inti türelemre Orbán, majd előkapta a mobilját, utasításokat adott, végül így szól:
- Ezt elintéztem. Holnaptól lesz orvos a faluban. Mi a másik probléma?
- Az, hogy nincs térerő.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 22:12:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem csak amiatt, sőt, amiatt valószínűleg nem szedné le a blog.hu, mert akkor például a Bekiáltást is le lehetne szedetni, KDL vastagon tolja ezt. Az Ivánt mással lehet megfogni, de azzal nagyon. Simán benne van a pakliban, hogy amit csinál, az kiveri a biztosítékot a szerkesztőknél. Így is tömve van az összes kommentszekció fideszjanicsár -Kreml propagandistával, többet is meg lehetne csípni, de az Ivánt nagyon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.17. 22:13:30

@zord íjász: Az orosz agresszió támogatásával nálam teljesen leírta magát.

dare 2022.03.17. 22:23:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: De az, csak ugye Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
Ennyi csak a probléma ezzel.
Nem méricskélni akarom a bűnöket, de ha én valaha is ilyet mondtam volna valahol amit Biden, akkor kicsit kisebb mellénnyel fogalmaznék.

dare 2022.03.17. 22:24:46

@dare: Miért írtam nagy B-vel? Rejtély.
bagoly-jav.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 22:27:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ja, én azt hittem megszöktél előle anno, és bújkáltál, míg elévült. Nem mélyedtem bele nagyon a köztörvényes bűnözői múltadba, bocsáss meg, csak töredékekből próbáltam meg összerakni a képet, tévedtem. Így világos, persze, elítéltek, kifizetted a pénzbüntetést, lezárták. Oké.

Boldeone2 2022.03.17. 22:34:59

@zord íjász: Èn nèha írok kommenteket a Birca blogon - hogy szembesítsem őket sötètsègükkel , embertelensègükkel - de a háború kapcsán olyan ocsmány , csúszó- mászó trollhadsereg bújt elő, amit már tisztessèges ember gyomra nem visel el...
ès ezekkel kell egy társadalomban èlnünk...Ha a valós szemèlyisègüket mutatják , akkor az hatványozottan tragikus...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.17. 22:37:33

@zord íjász: sima elmebeteg. Meg kéne szabadítani a szenvedéseitől.

Boldeone2 2022.03.17. 22:41:26

@arthurthedent: Sajnos azonban milliók vannak ilyenek oroszországban... milliók. :("

- Nem kell ehhez Oroszországig menni, elég csak a Pesti Srácok , Mandiner kommentszekciót elolvasni : Ukrajna elpusztítását kívánják sokan ès üdvözlik Putyin nèpirtó háborúját!
...ès ezekkel egy országban kell èlnünk ...Ilyen, torz lelkivilága alakult ki itt tömegeknek ( nem egyeseknek sajnos )
Beèrett fèk nèlküli gyűlöletpropaganda!

Boldeone2 2022.03.17. 22:48:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt hallottad ?

rtl.hu/baleset-bunugy/2022/03/11/adomanygyujto-vasarosnameny-betores-rendorseg-menekult-adomany
....stricik is megjelentek a magyar határon, állítólag...

Magyarország előre megy, nem hátra ?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 22:48:35

@AngeI: "Nem cél a megszállás. A békére kényszerítés a cél."

Ezeken a képeken ezt láthatod, ahogy a barátaid kikényszerítik a békét, Kreml-propagandista. Nekem különösen az tetszik, ahogy a hordágyon fekvő kislányból kikényszerül a béke. De a tömegsírok se rosszak. Az apuka pedig, aki a békére kényszerítés közben a 18 éves lányán zokog, szintén éremesélyes. Ilyenből akad még néhány száz, ma például a CNN egyik riportere élő egyenes adásban elsírta magát, amikor egy apával készített interjút, akinek megölték a feleségét és a két gyerekét, az egyik egy kislány volt, aki táncos akart lenni. De itt vannak a fotók:

apnews.com/article/russia-ukraine-war-mariupol-descends-into-despair-708cb8f4a171ce3f1c1b0b8d090e38e3

Milyen kár, hogy nem tudod nekik Ukrajnában elmondani, hogy nem a megszállás a lényeg, hanem a béke kikényszerítése. Örömmel fogadná ez a sok ezer ember, aki siratja a szeretteit, ahogy elmondod nekik mindezt. Mondjuk, lehet, hogy helyben felakasztanának téged, de szerintem megérné a rizikót, mert ha mégsem, akkor megvilágosodnának. Utazz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 23:00:55

@Ménár Atya: te valami hihetetlenül tájékozatlan vagy.
Szóval, mi van az oroszok óriási uránexportjával? :D
Na, ugyanez lesz a gázzal. Majd a kínai elmeséli, mennyi megy, és hová.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.17. 23:11:32

@zord íjász: nem érted öccse. Békeharc,mint az 50-es években. Komcsiknál az divatos.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 23:12:11

@Ménár Atya: tudod, nem csak az EU van kiszolgáltatva az orosz gáznak, de fordítva is. Az orosz gázexport 76%-a irányul Európába. Tehát kurvanagy érdeke az orosznak, hogy ez ne csökkenjen. Nem, nem arról van szó, hogy teljes egészében legyen kiváltva. Elég a fele. És az orosz beborul.
Igen, már a brüsszeli döntéshozók asztalán van három javaslat is, amelyik azt taglalja, hogyan lehet kiváltani az orosz gázt 2 azaz két év alatt, 100%-ban.
Amire nincs is szükség.
De az egyetlen szűk keresztmetszet a jövő tél. Nagy összegbe merek fogadni, hogy addigra a háború véget ér, és az orosz lesz a legboldogabb, ha eladhatja a gázát.
Mondjuk ott van összehasonlításnak a Shell vásárlása, akik orosz olajat vettek, a piaci ár negyedéért!!!
Ez tényleg jó biznisz az orosznak!
Egy valamiről elfeledkezel, ha a gáz, vagy olajkút nem termel, akkor később nem oly egyszerű újraindítani.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 23:26:10

@zord íjász: nem autista, skizofrén. Autizmusnak hazudja, hogy szépítse a dolgokat, de rohamai vannak, és még számos egyéb jel is arra mutat, hogy ennek semmi köze az autizmushoz.
A valóság tagadása? Képzetek? A kritika teljes figyelmen kívül hagyása? Ez nem autizmus.
Az autista érzelmileg fejlett, van realitásérzéke, és könnyen ki lehet zökkenteni a komfortjából.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 23:34:11

@Visceroid: "Hány helyen vannak orosz csapatok az Eurázsiai kontinensen? Hány misszióban vehet részt az orosz hadsereg, amikről mi nem is tudunk? Most pedig fogták és olyan jó oroszosan "megtámadtak" egy európai államot, miután az szépen suttyomban elkezdett a határuk mentén ellenük szervezkedni. Ukrajna orosz felségterület és nem adják"

Orosz propaganda. Mindannyian tudjuk, hogy a NATO nem akarta meghívni Ukrajnát.
De amúgy minden világos: Soros pénzelte a buzilobbit, akik karöltve az ukrán nácikkal megtámadták a békés Oroszországot! Az EU meg elszívja a gázukat, mocsok mód nem hagyva, hogy az orosz könnyűipar felvirágozzon, és megint oly ragyogó legyen, mint a szovjet időkben!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.17. 23:39:32

@AngeI: "Nem cél a megszállás. A békére kényszerítés a cél"

Agyament. Miért, mi lesz utána???
Ha az orosz bábkormányt tesz oda, azt ki fogja hatalomban tartani? Az ukrán hadseŕeg???
Mit kezd Putyin gazdád egy szétlőtt országgal?
Gondolod, hogy ebben az esetben Ukrajnára nem lesznek érvényesek azok a szankciók, amik Oroszországra?

Etniez 2022.03.18. 00:04:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: nem érted? A békéért támadtak.

Én sem értem...

AngeI 2022.03.18. 00:14:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hova teszi? Próbálj már értelmesen gondolkodni. Miután mindenütt bekerítették az ukrán erőket, kénytelenek lesznek elfogadni az orosz békefeltételeket. Azaz deklarálni semlegességüket, megszakítani kapcsolataikat a Nato-val, és elismerni az orosz területgyarapodásokat. Ez az oroszok célja, nem pedig a tartós megszállás egész Ukrajna területén. Így a maradék Ukrajna élén maradhat Zelenszkij.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 00:39:22

@AngeI: hát, te szépen beszoptad az orosz propagandát.
A valòság:
Putyin azt élte meg, hogy Oroszország a kispadra került. Ahogy az angol mondja, a gyerekasztalnál kapott helyet, a wc mellett...
A Világ korábban kétpólusú volt. USA-Szovjetunió. Ő ebben nőtt fel. Meg kellett élnie, hogy Oroszország eljelentéktelenedik, Kìna-USA pólus alakult ki. Az országa atomhatalom, mert megörökölte, de katonailag bizony gyengül, gazdaságilag pedig egy f.o.s.
Tudod, ahhoz, hogy a katonai hatalmát fenn tudja tartani Ukrajna felett, pénz kell...az orosz gazdaság nem éri el az olasz gdp szintjét!
Teljesen ki van szolgáltatva Európának, legfontosabb kereskedelmi partnerének.
Ezt megtapasztalni borzasztó lehetett Putyinnak, ezért támadta meg Ukrajnát.

Ha érdekelné az ukrajnai oroszok sorsa, nem ölne civileket. Kijev lakosságának 50%-a orosz!

Az USA-ra lehet mondani, hogy beavatkozott Ukrajnában, de ezt kissé alámossa, hogy Fehéroroszországban pont ellenkezője történt.
Mondjuk én úgy emlékszem, hogy orosz vonult be Lukasenka megsegítésére, amerikai katonaság nem.

Szintén aláássa érveléseteket, hogy 2014-ben kezdődött a konfliktus, és a nyugat mondhatni tétlenül nézte...

Behatolni egy másik ország területére? Fegyverekkel és katonai erőkkel segíteni a szeparatistákat? Szerintem nem az amerikaiak voltak...

AngeI 2022.03.18. 00:44:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: Én a jelenlegi helyzet realitásairól beszélek. Az oroszok nem fognak felhagyni addig a hadműveletekkel, amíg a minimális céljaikat el nem érik: az ukrán semlegesség kierőszakolása, szárazföldi kapcsolat a Krímmel, illetve az eddig orosz területgyarapodások elismertetése..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 00:45:04

@dare: relativizálás. Bármit mondott Biden, az nem menti Putyint. Civilek ellen folytat offenzívát, gyerekeket öl, nácitlanítás címén.
Tudtad, hogy Kiev lakosságának fele orosz?
Na, ezeket gyilkolja. A testvérnépet( ugye, milyen mézes-mázosan tudta mondani az invázió elején), és a saját népét is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 00:47:38

@AngeI: nem hiszem. Ez azt jelentené, hogy Putyin elismeri a vereséget, csak kibúvót keres.
Mentálisan már nincs ezen a szinten. Most épp odahaza keres árulókat...mint Sztálin. Vagy Hitler...
Érdekes párhuzamok ezek...

sírjatok 2022.03.18. 04:16:44

@Boldeone2: "Jön az áru -ès èlelmiszerhiány.."

Oroszország élelem exportőr, csak szólok. Hiány ott lesz, ahova eddig exportált. Ó persze milka csoki meg kokakóla nem lesz náluk, de éhezés sem.

sírjatok 2022.03.18. 04:17:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Mindannyian tudjuk, hogy a NATO nem akarta meghívni Ukrajnát."

Mondjuk pont Ukrajna talán nem annyira tudta.

Rodney_2 2022.03.18. 04:39:23

@oassasa: "Egyfőre jutó vásárlóerő-paritást kell nézni." ??? Mihez?? Én ezt midnightcodernek küldtem az ő kommentjéhez. Ott az országok gazdaságának méretét "kell nézni" valamilyen összehasonlítható alapon. Az USA a gazdasági versenyt nagyjából elbukta Kínával szemben. Ha meg akar maradni a világ vezető hatalma, akkor valamilyen katonai megoldásra lesz szüksége Kína ellen. Ezért dolgozik most az oroszok leamortizálásán és az EU csicskává tételén mintegy felkészülés képpen. Ezt egyelőre nagyon ügyesen csinálja, persze mi itt a rossz végén vagyunk a faroknak és pl a németek is.

Rodney_2 2022.03.18. 04:46:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az ukrajnáért felelős titkosszolgálati vezetők úgy tájékoztatták Putyint, hogy ez a bevonulás sétagalopp lesz, az orosz nemzetiségűek egyből átállnak és csak a náci brigádokat kell kinyírni. Ez a 2014-es tapasztalatok alapján hihető volt. Csak közben nagyot változott a világ. Ezeket a "titkosszolgákat" tartóztatták le. Gondolom a pincében elbeszélgetnek velük, hogy azért hazudtak ekkorát, mert féltek megmondani az igazságot, vagy netán CIA kettős ügynökök lettek (utóbbi esetben "beugratták" Putyint egy vesztes háborúba). Az biztos, hogy ezek többet ártottak az oroszoknak mint Hitler óta bárki, meg persze az ukránoknak is.

Rodney_2 2022.03.18. 04:59:31

@Boldeone2: Az "outsider szinész" egy másik oligarcha frontja volt, aki Porosenkot akarta kiütni a hatalomból, hogy ő lophasson többet. Ehhez találta ezt a szinészt aki pont a politikusok szerepében lett népszerű országosan és egy egyszerű embernek nem kell több ahhoz, hogy megválassza (ennek a pszichológiájába most ne menjünk bele, gondolj csak az Isaura felszabadítására gyűjtők tömegére, remélem emlékszel). Az ukrán politikai rendszer ilyen, ez ott teljesen normális. Ezeket a dolgokat még az ukrán választások előtt a magyar politikai sajtó szépen bemutatta oldaltól függetlenül, még nem lehetett tudni. hogy mi lesz ebből az egészből. Azóta az oligarcha lehet hogy már lelépett Ukrajnából a szinész pedig élete nagy szerepát játssza, ki tudja hogy magától-e mint egy elszabadult hajóágyú, vagy már régen megtalálta a CIA vagy valaki más és azok mondják neki hogy mit csináljon?

Ménár Atya 2022.03.18. 05:17:12

@Boldeone2:
"Nem tudok olyanról hogy a nèmetek sírva menekültek volna "
Akkor kicsit olvasgasd még a törit :)

Ménár Atya 2022.03.18. 05:20:17

@Boldeone2:
Ez kétségtelen.
Hitler is volt az év embere :)
A taps addig tart, amíg az érdekeiket szolgálja.

Ménár Atya 2022.03.18. 05:29:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Hát persze :)
De szerencse, hogy te itt vagy, és átlátod a gazdaságot, és a politikát :D

Ménár Atya 2022.03.18. 05:37:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Azt az 1 telet már féllábon is kibírja európa, meg majd lesz addigra hidegfúziós energia ,meg kavitációs kazánok :)
Ha kicsit objektíven nézzük a dolgot, akkor ez a helyzet mindenkinek szar, az orosznak is, meg az eu-nak is.
Mind a kettő nagyot álmodott, majd meglátjuk mi lesz a vége.
Egyelőre úgy tűnik , hogy egymásra vannak utalva.
Kérdés ki bírja tovább, az oroszok pénz nélkül, vagy az Eu, gáz nélkül.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 06:46:55

@AngeI: Neked persze, hogy demagógia a gyerekek szétágyúzása, mivel te egy hazaáruló, nemzetáruló, orbánsegglakó, Kreml-propagandista, orosz ügynök vagy. Csehországban már a 3 éves börtönbüntetésedet töltenéd, de itt a Gazdád egyelőre még bevédi a seggedet. Vigyázz, ez változhat, nagyon szorongatják a Gazda faszát, hirtelen ő lett a a Béke messiása is. Lengyelországban valószínűleg csak simán agyonvernének a szöveged után, ha élőben próbálkoznál ezzel – ezeknek a hülye lengyeleknek valahogy semmi humorérzékük nincs, ha az oroszokról van szó, és képtelenek lennének cizellált finomsággal kezelni a te megközelítésedet – , Ukrajnában pedig a kezdő mondatod első negyedét az éles kardjukkal vágnák szét, mint a Cyranóban. De azoknak az olvasóknak, akik végignézték a fotókat, látták a cikket, így talán már kézhez közeli valóság az általad említett "béke kikényszerítése ", amit a baráti orosz hadsereg művel, (a baráti orosz hadsereg az új ukáz szerint a náci, kommunista, gyerekek kezébe lőfegyvert adó gyilkosokat verte le 1956-ban) és ezek az olvasók pontosan oda raknak téged, ahová való vagy – ha nem tették meg azonnal már eddig is – és nekem ennyi bőven elég. Kis lépésekkel kell haladni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 06:54:19

@Igazamvanvagyigazamvan?: A nickedhez igazodva: lehet, hogy igazad van. Én arra hivatkozok, amit ő mondott el magáról, sokszor, sok helyen, és ebben nem akartam vele vitába szállni. Nekem mindegy, mi a pontos diagnózis. Én valójában inkább a szövegeire, kommentjeire reagálok...és ezek bizonyosan betegek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 07:06:13

@sírjatok: Pedig mondták neki, így biztosan tudta. Esélytelen volt, hogy 20 éven belül a NATO tagja legyen...és ez már 2014 előtt is így volt, utána meg szóba sem jöhetett. Ők is tudták ezt, és aki azt állítja, hogy a NATO fel akarta venni Ukrajnát a közeljövőben, az hazudik. Eleve teljesen kizáró ok, hogy egy olyan országot vegyenek fel a NATO-ba, amelynek egy jelentős részét egy idegen ország csapatai tartják megszállva, konkrét háború zajlik benne (Krím megszállva/Donyeck/Donbass-régióban harcok), 2014 óta 13000 ember halt meg ebben a konfliktusban, és sehol sem látszódik a vége. Ha egy ilyen országot felvennének a NATO-ba, akkor a védelmi szövetség azonnal háborúba keveredett volna....Oroszországgal. Tehát, ismétlem, aki azt állítja, hogy a NATO fel akarta venni Ukrajnát, az hazudik. Gondolom, te nem akarsz hazudni, hiszen nem vagy te olyan.

belekotty 2022.03.18. 07:28:10

@Rodney_2: Hűha! Mi ez a pártfordulás?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 07:34:23

@AngeI: Odanézz, ha a hír igaz , akkor ezek a mocskos demagógok megint bántják a békét kikényszeríteni szándékozó baráti orosz hadsereget, akik a rettenetes békevágytól hajtott béke kikényszerítés közben megöltek egy kétéves gyereket.

index.hu/kulfold/2022/03/18/haboru-oroszorszag-ukrajna-putyin-zelenszkij-invazio-tamadas-kijev-penteki-hirosszefoglalo-percrol-percre/lakohazakat-lottek-meghalt-egy-keteves-csecsemo/

Én már látom magam előtt ennek a gyereknek a szüleit/rokonokat, akik ezek után belenyugodnak a kikényszerített békébe, vagy egyenesen baráti békejobbot nyújtanak az oroszoknak, a testvérnépnek, köztük a szétágyúzott oroszok is, akik alig várják a felszabadító orosz hadsereget ott, ahol pl. a lakosság jelentős része is orosz mondjuk, és kívül esik Donyecken, Krímen is netán. Öregem, hogy mekkora béke lesz Ukrajnában nemsokára. Ilyen nagy békét még nem látott ez a kurva, kibaszott világ.

Paulus annak ideén 91.000 némettel/csatlóssal együtt esett fogságba Sztálingrádnál, és ebből 5000 tért csak haza. Pedig annak idején is Paulus nyilván csak a békét akarta kikényszeríteni, csak félreértették a szándékát ezek az ostoba oroszok. Reméljük most nem lesz így, és az ukránok már értik az őket gyilkoló orosz/muszlim zsoldos-hordák békekikényszerítő szándékát. Mert ha nem, akkor nagyon zord idők várnak az oroszokra, és a muszlim csatlósaikra. Aggódok értük. Vigyázni kell a tűréshatárral.

zordidok.blog.hu/2022/03/02/tureshatar_329

midnight coder 2022.03.18. 07:41:09

@zord íjász: "Csehországban már a 3 éves börtönbüntetésedet töltenéd"

Ja. Ezzel csak az a baj, hogy a liberalizmus alapja a szólásszabadság. Ahol ez nincs meg, ott nem bizony pont olyan illiberális demokrácia van, mint Orbánnál, sõt sokkal olyanabb mert itt ehhez képest szabadon lehet beszélni.

A másik dolog, hogy itt két fél van (leegyszerûsítve). Egyik sem angyal. Az ukránok sem. Ha csak tizedannyi faji/származási alapú gyilkosság lenne évente idehaza mint amennyit arrafelé elkövetnek a derék ukránok, akkor már rég kizavarnak volna minket abból az EU-ból, ahová most akarják soron kívül felvenni õket.

midnight coder 2022.03.18. 07:44:56

@zord íjász: "Én már látom magam előtt ennek a gyereknek a szüleit/rokonokat, akik ezek után belenyugodnak a kikényszerített békébe"

Szeretni nem fogják õket soha, de nem is az a cél, csak az hogy hivatalosan el legyen ismerve a krími/donyecki orosz fennhatóság, ne kellejen a ruszkiknak kártérítést fizetnie, és deklarálva legyen a semlegességük. Szerintem kb. ez az, amit a ruszkik akarnak, és el is fognak érni, a kérdés csak az, hogy hány ukrán gyereknek kell meghalnia addig, amíg aláírják a papírt.

Aztán ugyanez az ukrán pár év múlva, az EU-ban tányért mosogatva rá fog jönni, hogy jól átbaszták az agyát, és a gyerekei a nagy semmiért haltak meg.

arthurthedent 2022.03.18. 08:00:44

@midnight coder: "Szerintem kb. ez az, amit a ruszkik akarnak,"

Pont fogalmad sincs róla, hogy mit akarnak, mint ahogyan a világon senkinek. Pont nagyobb esélye van annak, hogy ezekkel a béketárgyalásokkal egyszerűen csak hazudnak mint minden másban és eszük ágában sincs befejezni a háborút. Sőt, igazából leginkább erre van esély, mert eddig még mindig hazudtak, szóval tuti most is.

Még hátra van az, hogy eleresszenek egy kis gázt, hogy megtalálják a vegyi fegyvereket, amiket aztán majd lehet mutogatni, még hátra van, hogy embertelen nyomorba döntsék az országot, hogy millióak haljanak meg. Hátra van a bosszú, a megaláztatások, a szabadrablás, a táborokba hurcolás, az ország teljes megsemmisítése. Miért gondolod, hogy most hirtelen meggondolják magukat és hazamennek, az erősítené otthon putyin hatalmát? Hát nem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 08:07:27

@midnight coder: Hirtelen a liberalizmus szakértője, és a vélemény és -szólásszabadság bajnoka lettél? Aggódsz a liberalizmusért?

A vélemény és -szólásszabadságba nem fér bele a hazaárulás, a nemzetárulás, a demokratikus állam rendje elleni, és a társadalom békéjét fenyegető szpícs. Minden tisztességes és demokratikus állam –ideológiai, eszmei, szellemi, vallási megkötöttség nélkül – kíméletlenül levadássza azokat, akik idegen országok érdekeit képviselve megpróbálják kihasználni a liberalizmus, a demokrácia legnagyobb vívmányát, a vélemény és -szólásszabadságot, és visszaélnek azzal. Dzsihadista muszlimokat, zakkantakat, orosz ügynököket,...bárkit, aki megsérti a törvényeket. Ez a levadászás a feladata a rendőrségnek, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, a titkosszolgálatoknak, az Alkotmányvédelmi Hivatalnak...és minden tisztességes állampolgárnak, aki ilyennel találkozik, a maga módján és maga eszközeivel, sőt, jog és kötelesség szerint, a polgári hagyományoknak és a törvényeknek is megfelelően értesítenie kell a hatóságokat, ha ilyesmivel találkozik. A csehek pontosan tudják ezt.
Aki ezt a háborút relativizálja – ezt a relativizálás szót mélyen ajánlom a figyelmedbe –, aki az oroszokat mosdatja, aki az oroszokat védi, az ellenség. Potenciális és veszélyes ellenség: nyilvántartásba veszik, megfigyelik, bíróság elé állítják, elítélik, vagy megölik, ha kell. A demokráciában egyenesen kötelesség. A demokrácia a legsérülékenyebb műfaj, éppen ezért kell tűzzel-vassal megvédeni. Putyin birodalma ebből a szempontból kevésbé veszélyeztetebb: ott a diktatúra eszközeivel lépnek fel azokkal szemben, akik kinyitják a szájukat. A demokráciában ennek bonyolultabb a kivitelezése, de a demokrata, a liberális nem egyenlő azzal, hogy valaki hülye is, jóllehet találni szuicid példákat az önsorsrontásra a nyugati világban.

Az ellenséget el kell takarítani. Az igaz liberálisoknak legelébb, mert őket, és a valódi demokráciát fenyegeti leginkább ha nem lép fel kellő időben, és kellő eréllyel. Van tűréshatára a vélemény és -szólásszabadságnak.

Nekem is van. A Blog.hu is takarítani fog egy kicsit, ha nem akar szarba kerülni, ebben biztos lehetsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:29:46

@Boldeone2:

Se diktatúra, se tombolás.

A NATO megállítása zajlik éppen ukrán földön.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:33:30

@zord íjász:

Nem kértelek fel semmire, én nem fogok harcolni ellened, ne rettegj.

Én csak akkor harcolok konkrét emberek ellen, ha kénytelen vagyok, lásd amikor Sorosék bepereltek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:34:54

@zord íjász:

Ezek szerint nálad tombolást vált ki, ha valaki rámutat ultraliberális propagandád inkoherens elemeire...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:37:18

@zord íjász:

Nincs bűnözői múltam.

Az EU-ban bújkálni meg rossz ötlet, szóval ha ilyen eseted lesz, nem ajánlanám, ugyanis ennek semmi értelme. Legalább menj nem EU-tag országba ilyen esetben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:43:28

@zord íjász:

"elítéltek, kifizetted a pénzbüntetést, lezárták"

Eleve lezárják ilyenkor. Akkor is ha nem fizetsz. Maga a büntetés már egy KÜLÖN kérdés. Lásd: börtönre ítélnek, de elszöksz a börtön elől. Körözni fognak, de maga a bírósági ügy attól még lezárt marad, s ugyanúgy nem lesz büntetett előéleted.

Ha nem fizetsz ki egy pénzbüntetést, melyet megítélt a bíróság, a következmény:
- adóhatóság letiltja az összeget,
- ha ez eredménytelen, felszólítanak, hogy fizess,
- ha kijelented, hogy nem fizetsz, átváltják x nap börtönre, nálam ez kb. 3 hét lett volna.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:47:24

@zord íjász:

Így igaz. Minden rendszer megvédi saját magát. Egyrészt a büntetőjoggal, másrészt a közjoggal. Pl. olyan alapelveket határoz meg, melyeket a népakarat se tud megváltoztatni.

Ezt nevezik liberális tolvajnyelven "fékek és ellensúlyok" néven,

A liberalizmus logikája: szabadon lehet politizálni, de csak a liberális rendszer keretein belül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:48:54

@arthurthedent:

Az orosz cél itt egyetlen egy dolog, minden más ködösítés: a NATO megállítása Ukrajnában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:51:08

@midnight coder:

A liberalizmus alapja a szólásszabadság bizonyos keretek között. A keret: míg az adott szólás nem veszélyezteti a liberális rendet.

A valóságban a liberalizmus alapja a kapitalizmus, a reformáció, a gyenge államhatalom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:54:34

@zord íjász:

Éppen tegnap beszéltem 2 ukrán nővel. Nem menekültek, már 10 éve itt élnek.

Azt mondták, a CIA-kormány (így nevezték Zelenszkljt) most éppen kész teljesíteni az orosz követeléseket, dehát akkor mire volt jó emiatt ezreket feláldozni, milliárdps károkat okozni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:56:51

@zord íjász:

Amerika célja itt egy: Oroszo. gyengítése. Ezért is hitették el a halivúdi-náci koalíciós kijevi vezetéssel, mindjárt EU- és NATO-tag lesz Ukrajna, amerikai életszínvonallal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:01:01

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem a nemzetiság a lényeg. Eleve az hogy ki ukrán és ki orosz az nem egyértelmű.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 09:04:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A legutóbbi négy kommentben megint próbáltál beavatni engem a köztörvényes bűnözői múltad rejtelmeibe, de ahogy már említettem, én nem mélyültem el ebben: mikor történt a bűncselekmény (EU tagság előtt vagy után) hová menekültél (Bulgáriába, Kubába vagy a Déli-sarkra), hogyan rendezted a pénzbüntetést , leülted-e....kérlek kímélj meg attól, hogy mindezt feltárod, nem követem az életed kacskaringóit, nem olvasom a blogodat, csak szökőévente, én pusztán arra utaltam korábban, hogy ha a Gazda szívesen várja itthon a hozzád hasonlókat, és kérlek, ne mondd, hogy öreg vagy, mivel lélekben bizonyára fiatal és harcos szellemű, hiszen állandóan ezt bizonygatod, te hős fényharcos, aki állandóan a kerszténységedre hivatkozva irtanál ki családokat, véded az orosz gyerekgyilkosokat és dobnál le atombombát bárkire, aki veled nem ért egyet, és kérlek, azt se mondd, hogy nem kértél fel semmire – látom, beszartál, és joggal – hiszen magad mondtad, hogy "Próbáld csak, nem gond." ami egyértelműen felkérés táncra, és én ezt bíztatásként értékelem, és kérlek, azt se mondd, hogy bármire rámutattál volna, mert a D-napnak semmi köze nincs az orosz invázióhoz, így megérdemelten, teljesen tárgyszerűen, ám ugyanakkor, az állításoddal ellentétben érzelemmentesen mutattam rá arra, hogy egy szerencsétlen, nyomorult hülye vagy, és kérlek, azt se mondd, hogy belőlem tombolást vált ki, ha a marhaságaidat olvasom, mert először is, te még nem láttál engem tombolni, másrészt inkább csak fárasztasz, de az viszont kétségtelenül igaz, azt nyugodtan mondhatod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:13:30

@zord íjász:

S Szaddam hatalma vegyigegyverkészlete, melyet síró terhes anyák ellen akart bevetni?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:17:00

@zord íjász:

Nagyon érdekel a téma, ezért tájékjoztattalalak. Köszönd meg.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 09:17:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Iván. Akarsz tőlem valamit? Én nem vagyok ám buzi, összekeversz engem valakivel. Nincs kivel beszélgetned? Mindenki kiröhög, lenéz, megvet? Mondjuk, aki akkora faszságokat képes mondani, hogy a pedofília nem bűncselekmény, az meg is érdemli alapból, de a munkásságod alapján is bőven rászolgáltál erre.
Örülsz, hogy akadt valaki, aki legalább eddig normálisan próbált hozzád szólni a blogodon kívül? Ez így volt sokáig, de kudarcot vallottam, te menthetetlen vagy, ennek vége. Ritmust váltunk.

magyar-gyaur.blog.hu/2022/03/16/novak_katalin_rokonszenvezik_a_putyini_nuklearis_klerussal/full_commentlist/1#c41289172

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:19:41

@zord íjász:

" a D-napnak semmi köze nincs az orosz invázióhoz"

Pedig ugyanaz. Angliának és az USA-nak nem tetszett a német rendszer, ezért támadtak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:20:57

@zord íjász:

Engem nem érdekel. Nem releváns infó ez számomra személyesen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:28:38

@zord íjász:

"a pedofília nem bűncselekmény"

Tényszerűen n em az. A pedofília egy nemi orientáció, nem bűncselekmény. Lásd a magyar törvényeket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:29:30

@zord íjász:

" Akarsz tőlem valamit?"

Nyilván akarok. Különben nem írnék egy szót se soha sehol.

konrada 2022.03.18. 09:31:22

Nem akarok beleszólni, de ez a cancel culture-s hozzászólásod csak akkor liberális, ha azt újbeszélben értelmezzük.

...s nem akarom vitatni jogos felháborodásodat az oroszok embertelenségével szemben, de az az igazi liberalizmus szemen köpése, ha felvilágosítás, a tények bemutatása, a másik érvelési hibájának feltárása helyett a szólása szabadságát, véleményének betiltását szorgalmazod, az eltérő véleményen lévők bebörtönzését akarod.
...mert ez esetben kb. annyira leszel liberális, mint Putyin.

...s még egyszer: egyetértek az értékeléseddel, véleményed koherens és sokban meggyőző, ezért mindig is szívesen olvasom, még ha nem is mindig látjuk az adott dolgot egyformán.
...de csak addig, míg nem megy át cancel culture-ba...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 09:42:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De a szövegkörnyzet határozza meg a mondandó értelmét, és értelemszerűen nem az üres levegőbe pufogtatva beszéltél a pedofíliáról, így én ennek megfelelően utaltam rá. Kikapcs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 09:55:45

@zord íjász:

Én baromira utálom a másságot (azt hiszem, ez közismert rólam), de a pedókat olyan mértékű agresszív liberális támadás éri manapság, hogy igyekszem a velük kapcsolatos igaztalan mítoszokat rombolni.

Szóval: a pedóság nem gonoszság, hanem egy nemi orientáció. S persze egy tv. se tiltja, mert egyetlen nemi orientációt se tilt tv.

Ahogvy a keresztény vallási etika se tiltja. A kereszténység a másság GYAKORLÁSÁT tiltja, nem meglétét. Akiben MÁS nemi orientáció, annak a kereszténység önmegtartóztatást ír elő.

A magyar tv. a 14 éven alulival való szexet tiltja, mégpedig FÜGGETLENÜL attól, hogy az elkövető pedofil-e vagy nem az.

De ezt te is tudod, csak éppen úgy teszel, mintha nem tudnád.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 09:58:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: tehát azt mondod, Putyin válogatás nélkül gyilkolja az orosz és ukrán származásúakat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:01:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Pedig ugyanaz. Angliának és az USA-nak nem tetszett a német rendszer, ezért támadtak"

Mintha lett volna némi előzménye. Mondjuk egy skizofrén a valóságot nem képes értelmezni, ez látszik is rajtad.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:04:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Éppen tegnap beszéltem 2 ukrán nővel. Nem menekültek, már 10 éve itt élnek"

Érvelési hiba. Én Putyinnal beszélgettem, aki zokogva mondta, hogy vége a harcnak, már nem jut pénz normális emberekre, csak olyan hülyéket képes alkalmazni, mint te.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:06:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Én baromira utálom a másságot (azt hiszem, ez közismert rólam), de a pedókat olyan mértékű agresszív liberális támadás éri manapság, hogy igyekszem a velük kapcsolatos igaztalan mítoszokat rombolni"

Ez téged érint? Azt hittem, zoofil vagy...avagy a bárányokra is vonatkozik a törvény?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.18. 10:08:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Engem sűrgősen hagyjál ki a beteg elméd ostoba agyszülemémyeiből, te pedofil, családirtásra élvező, degenerált emberszörny.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:15:02

@Ménár Atya: na, ez már egy jobb megközelítés. Már csak a tények vannak hátra: az oroszok fenyegetőztek a gázcsap elzárásával. Aztán extra mennyiségű gázt juttattak Európába, Ukrajnán keresztül.
Itt a gond közép távon lesz. Egyértelművé vált, hogy diverzifikálni kell az energia importot az EU-ban. Ez az orosz import drasztikus csökkentését jelenti. Innentől az orosz fogja megszívni Putyin nagyhatalmi vágyait.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:20:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, amit Putyin kezdett: ukrán testvérnép...csak katonai pontokat támadunk...megszüntetjük a fasiszta csoportosulásokat...felszabadítjuk az oroszok lakta területeket...békét teremtünk.
Ezért bombáznak polgári lakosságot, menekülőket, nóket és kisdedeket...hisz ki kell irtani a náci csecsemőt az anyja hasában is, mégha orosz, akkor is.
Te szorgalmasan böfögöd vissza az orosz propagandát. Noha hazugság. De ez téged nem zavar, egy skizofrén nem képes a realitásokat érzékelni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:22:33

@zord íjász:

Te kezdted, butusom. Vége a 90-es éveknek, nem működik már liberális terved, vedd észre.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:22:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: dehogynem.
Az orosz agressziót nem lehet relativizálni.
Kiragadsz egy momentumot, amivel igazolni akarod véleményed.
Nem a tényt, az állítást cáfolod.
Ez eddig három...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:23:54

@Igazamvanvagyigazamvan?:

N incs a világon olyan háború, melyben csak katonák halnak meg és csak katonai objektumokat ér kár.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:25:17

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az orosz agresszió egy folyamat része, s ezt a folyamatot nem Oroszo. indította el, hanem a nyugat.

Pont ahogy a D-nap is egy folyamat része volt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:26:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: akkor rendben, tehát Putyin háborút indított az orosz kisebbség ellen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:26:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Te nem állsz ki azok mellett, akiket igazságtalanul támadnak?

Én a homokosok mellett is kiállok, amikor éppen igaztalanul támadják őket, pedig egyébként a homomlobbi ellensége vagyok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:28:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: irreleváns. Érvelési hiba.
Az oroszok kezdték 2014-ben, a nyugat tétlenül figyelte. Álmegoldásokkal nyugtatgatta saját magát.

konrada 2022.03.18. 10:30:02

@zord íjász:
Nem akarok beleszólni, de ez a cancel culture-s hozzászólásod csak akkor liberális, ha azt újbeszélben értelmezzük.

...s nem akarom vitatni jogos felháborodásodat az oroszok embertelenségével szemben, de az az igazi liberalizmus szemen köpése, ha felvilágosítás, a tények bemutatása, a másik érvelési hibájának feltárása helyett a szólása szabadságát, véleményének betiltását szorgalmazod, az eltérő véleményen lévők bebörtönzését akarod.
...mert ez esetben kb. annyira leszel liberális, mint Putyin.

...s még egyszer: egyetértek az értékeléseddel, véleményed koherens és sokban meggyőző, ezért mindig is szívesen olvasom, még ha nem is mindig látjuk az adott dolgot egyformán.
...de csak addig, míg nem megy át cancel culture-ba...

(Mielőtt félre értenéd, és azt hinnéd, hogy a blogger zagyva érvelésével értek egyet. Lemaradt az előzmény.;)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:30:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "
A támadás a NATO-csicskás ukrán vezetés ellen indult"
Orosz propaganda.
Hazugság, Putyin a neved.
Mint 1956‐ban, 1968-ban...az oroszok nem megbízhatóak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:31:39

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A nyugat kezdte 2014-ben, amikor puccsot csináltak a választott ukrán vezetés ellen, majd az országot totálisan nyugatpárti oroszellenes irányba állították át, megkezdve a donbasszi orosz lakosság terrorizálását.

Mostanáig tűrte ezt Oroszo., de most eljött a bosszú ideje. S lassan hátrál már a halivúdi-náci kijevi klikk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:32:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: " nem állsz ki azok mellett, akiket igazságtalanul támadnak?"

És pont te mondod, akinek belefér, ha egy színházat lebombáznak...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:33:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem. Az orosz kezdte, amikor oroszbarát bábkormányt tett Ukrajna élére.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:33:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Pedig ez az igazi mérce. Amikor olyanokat kell megvédeni, akikkel semmiben se értesz egyet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:36:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Szerdán Szergej Gurijev közgazdász, az orosz kormány korábbi gazdasági tanácsadója közölte: a nyugati szankciók miatt akár húsz-harminc évet visszaeshet az orosz gazdaság.

Putyinnak sikerült romba döntenie az orosz gazdaságot néhány hét alatt"

Fényes győzelem!
Csak így tovább, elvtársak! Előre! Irány a szakadék!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:36:18

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Semelges volt az ukrán politika 2014 előtt, nem oroszpárti. Ezt sértette meg a majdani puccs.

Most meg jön erre a válasz: párezer bomba. Friss, tisztító bombázás ez.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:37:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem, ez nem háború, ez békemisszió. Putyin mondta, tartsd magad hozzá!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:37:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Apró problémák ezek. Megoldja ezt Oroszo., de a lelkét nem adja oda Euroatlantia gonosz szellemének.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:38:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: orosz bábkormány volt. Pont. Remélem, ott leszel a bombázásnál, meg kell, hogy frissülj!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:40:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Putyin szerint már sorban állnak az emberek az élelemért...így kell gyôzni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:41:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "edig ez az igazi mérce. Amikor olyanokat kell megvédeni, akikkel semmiben se értesz egyet"
Mint Putyint. Ezért véded.

Te soha nem védtél semmit, neked megmondták, mi a véleményed.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 10:44:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "
N incs a világon olyan háború, melyben csak katonák halnak meg és csak katonai objektumokat ér kár"

Tehát Putyin vagy buta, és mindezt nem tudja, vagy hazudott...
Oké, igazad van, mondj ellent Putyinnak!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 10:47:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem. Putyinnal egyetértek, kb. 80 %-ban. Míg a homoklobbival 0 %-ban, de igaztalan vád esetében megvédem őket.

Boar. 2022.03.18. 10:57:44

@sírjatok: Oszt mesélj csak, oroszország egész pontosan milyen élelmiszereket exportál?
Halkonzervet bazdmeg (meg kaviárt)...
Ezenkívül a világ egyik vezető búzaexportőre. Ami nagyon szép dolog csak éppen elég egyoldalú lesz a táplálkozásuk ha erre hagyatkoznak... De legalább megvedelhetik a szintén nyakukon maradt vodkát és nem zavarja őket annyira az üres hasuk...már ha meg tudják fizetni a boltban...
Menj a demagóg dumáddal a kurva anyádba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 11:05:01

@Boar.: búzaexportőre...volt. Most épp azt nyilatkozta Putyin, hogy sorbanállás van kenyérért.
Nyista bùzaexport...mellesleg a búza nem csak úgy, vadon terem, az orosz körülményekhez alkalmazkodni képes vetőmagot importálják.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 11:08:13

@Boar.: "exportot azonban várhatóan nemcsak az adó fogja vissza. Az elemzők szerint az orosz búzát előszeretettel vásárló Egyiptomban is 100 ezer tonnával csökkent a vételi igény. Általában is érkeznek hírek arról, hogy a búzapiac összességében nem értékeli kifejezetten jóra az orosz gabona pozícióját"

2021 január

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 11:17:42

@Boar.: "Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország a búza gabonát importáló országok. Oroszország és Ukrajna import gabona kisebb mennyiségben, a belső piaci volumen tekintetében Fehéroroszország, az importált szállítások értelmes részesedést biztosítanak a hazai piac igényeinek. Először is, a behozatal szükségessége a magas színvonalú búza (erős és értékes fajták) elégtelen termeléséhez kapcsolódik a liszt szükségleteinek biztosítása érdekében"

Az orosz búza 4. Kategóriájú. Ami azt jelenti, hogy takarmánybùza, illetve a leggyengébb étkezési. Hogy kenyér legyen belőle, sikért kell hozzáadni.
Ezért szorul importra Oroszország.

apro_marosan_petergabor 2022.03.18. 11:24:51

A híreket figyelve: nem változnak lényegében az oroszok szándékai.
Viszont nehezedik, de egyben közeledik a megvalósításukhoz vezető út illetve a végállomás. Mariopol elfoglalásával gyökeresen megváltozik a stratégiai helyzet(rövidesen várható), létrejön az egybefüggő orosz sáv Krimtől a tengerparton át az elszakadt köztársaságokkal együtt. Ez jelentősen erősíteni fogja az oroszok tárgyalási pozícióját. Kiev még nincsen körbezárva, s egyszerre minden nem megy, ez pedig gyengíti. Viszont ahogyan nyúlik a háború, úgy keményítenek az oroszok, kínjukban -
s lesz egyre durvább a háború. Fontos bejelentés, célpontok a nyugati fegyverszállítmányok, s nem engednek beszállítani S300 légvédelmi rendszert...
Nyitva maradt a kérdés, hol támadják meg ezeket a szállítmányokat? A lengyel, a szlovák, a román határ közelében is? Ez magában rejti a kockázatát orosz lövedékek NATO területre csapódásának... Ez a háború eszkalációjával fenyeget. Ez sem a NATOnak sem az oroszoknak nem érdeke. Nekünk pláne nem. Így a magyar döntés a fegyverszállítási tilalomról megfontolt volt.
A provokációs drón (Zágrábban esett le) agyonhallgatása szintén ezt a célt szolgálja. GBR a legmodernebb légelharító rendszert szállította Lengyelországba, az (izgága) lengyelek megnyugtatására, brit személyzettel - de londoni parancsnoksággal - NEM VÉLETLENÜL.
Magarul, mielőtt megnyomnák a gombot, londoni jóváhagyás kell...
Reméljük, néhény héten belül megyegyeznek a felek, sajnos Biden béna kacsa elnök hangos anyázása (amit a mögötte lévő, szivarozó, nekik semmi sem drága típusú establishment irányít) nem javítja a helyzetet.
Viszont az USA szénhidrogéb és fegyver business jór jár, ez szépen látszik a részvényárfolyamok alakulásán. Mi (egész Európa) nem. Bár a románok már nylván fontolgatják, hogyan lehetne Moldovát einstandolni - ez lehet a Krim, Luhanszk, Donyeck alku része - gondolják ők, s az USa csapatok már ott vannak Romániában ennek végrehajtásához. Mert ha Moldávia Románia része, akkor lehet NATO tag is, s egy kicsit ismét araszolt a NATO az oroszok gyomra felé. Az oroszok pedig rábolinthatnak, mert nem rossz üzlet ez cserébe Krimért, Donyeckért stb... Lassú víz partot mos.

Ménár Atya 2022.03.18. 11:43:07

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Nem vennék erre mérget.
Szerintem max annyira fogják a megoldást elvinni, hogy lesz lehetőség, máshonnan drágán venni a gázt, szenet uránt miegymást.
De ez még sok idő.
Ha az oroszokra nem hat most a szankció ahogy elgondolták, akkor európában minden drágulni fog, tehát nettó szívó ágra kerülünk.
Van egy olyan érzésem, hogy kína, india viszont orosz nyersanyaggal, és energiával fog előnyt szerezni, mi meg kenhetjük a hajunkra a diverzifikációt.
Az usa meg majd jól kisegít cseppfolyós gázzal, meg fegyverekkel " baráti" áron.
A B" változat az, hogy az oroszok elszámolták magukat, és vagy belharc lesz és bukik a mostani vezetés, vagy kénytelenek lesznek olcsón szállítani, hogy visszakapják az elvett kedvezményeiket, tehát megfordul a zsarolási helyzet, de ezt jelenleg még kisebb esélynek látom.
A hírekben inkább vágyálmokat látok az orosz kifulladásról, de valahogy még mndig nem történt meg sajnos, és ez rossz.
A jelenlegi tájékoztatás messze van az objektív ,függetlentől.
Az egyik oldal minden nap holnapra orosz vereséget vizionál , a másik oldal (értsd orosz) pedig szimpla kis villongásnak és rendrakásnak állítja be a háborút.
Itt meg a legtöbben politikai szimpátia alapján tolják az ostobaságokat, aminek köze nincs a valósághoz.
Mind a két fél hibás, az orosz agresszor, de van alapja , az ukrán sem szent, egy új állam, aki nem képes az európai normákra ,és erőből akar politizálni, félkatonai szervezetekkel terrorizál és ijesztget.
Az eredmény, hogy szarrá bombázták őket.
Egyiket sem sajnálom igazán, max a civileket akik sodródnak az árral, és kénytelenek kussolni.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.18. 11:48:16

No, akkor a sok nagyokosnak elemezném a hadi helyzetet, mint katonaviselt. Mariupol kapitulálása után tarthatatlan helyzetbe kerülnek az ukránok. Az azovi gárdát ezt követően könnyedén bekerítik, és igen sok orosz katonai erő szabadul fel Kijev, Harkov és Odessa támadására. Utóbbinál hamarosan a tenger felől is támad az orosz tengerészgyalogság.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 11:48:42

@Ménár Atya: szerintem sok dologban igazad van. Amit én látok, hogy Európa kénytelen lesz megoldást találni az orosz gáztól való függetlenedésre. Ezzel Kìna ölébe hull a medve.
És az óriáspanda megeszi reggelire.
Annyira lesz világhatalom, amennyire Kína akarja...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.18. 11:54:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az USA is hasonlóan gondolkodott az oroszokról a '90-es évek után, aztán mégse. Később a Krím megszállása után legkésőbb 2016-ra várták a putyini rendszer megborulását. aztán mégse. No, ennyire érti a nyugat ezt a népet.

Ménár Atya 2022.03.18. 12:05:23

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Már rég meg kellett volna tenni, elkéstek.
Az Eu nyugati része, öntelt kapitalista, aki nem veszi észre, hogy már rég nem a világ közepe, és ez a vesztünk.
Már a covid kezdetén nagyon jól kijött a kiszolgáltatottságunk, mindent kivittek az occcó kínába gyártatni, amikor meg jött a zár, akkor jöttek a gondok.
Ezért helyesnek tartom a minél több európai gyártást,termelést,raktározást.
A hadiipari fejlesztéseket szintén.
Párszor vitatkoztam agyamentekkel, hogy ez mennyire felesleges, meg pénzkidobás, mert örök világbéke lesz meg szivárványos unikornis, aztán ne bammeg megint igazam lett.
Sokkal több,és jobb fegyver, és legalább alap szinten felkészített lakosság kell.
Látszik ez most az ukránoknál is, akik pedig még nem elkényeztetett tutyimutyik ezen a téren.
Ha rendesen felfegyverezték volna őket, mint független " államot, az orosz meggondolta volna a felesleges veszteségét.
De hát ezek csúzlival izmoztak, most meg a fél világ szív ezért.

Ménár Atya 2022.03.18. 12:09:14

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Ez jó meglátás.
Csakhogy ha kicsit rámennének a gerilla harcra az ukránok, robbantgatásra rejtett pokolgépekkel , akkor nehéz dolguk lenne, de ezt nem látom.
Már rég alákellett volna aknázni az összes utat, épületet, és demoralizálni az oroszokat ilyen eszközökkel, ill lassítani, megakasztani az utánpótlást.
Eddig nagyon elszúrták.
A szégyen az, hogy a fél nyugati világ nekik kémkedik, és így sem elég hatékonyak.

arthurthedent 2022.03.18. 12:53:59

@Ménár Atya: "Mind a két fél hibás, az orosz agresszor, de van alapja , az ukrán sem szent"

Anyád sem szent, mégis hőbörögnél, ha lebombáznák. Szóval elég csálé a logikád, nyugodtan igazíts rajta!

Boar. 2022.03.18. 13:45:26

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Te nyomorult, attól, hogy anyádnál volt a hadkielégítő parancsnokság a ruszki kiskatonáknak, te még nem leszel katonaviselt...hacsak bele nem számolod, hogy magadon viselted a pofonok nyomát amikor nem voltál hajlandó ingyen szopni szergejt...
Te tényleg erre vered a csutak kis faszodat, hogy a ruszki győzelemről fantáziálsz?
Beteg állat vagy, egy korcs, birca lelki társa.

Boar. 2022.03.18. 13:56:05

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az oroszok fűrészporból is sütöttek kenyeret, szóval nekik nem az lesz a fő bajuk, hogy a takarmánybúzáik minősége szar. Az lesz a baj, hogy takarmánybúza sem lesz, legalábbis nem ennyi.
Az őszi búzák már csak műtrágyát meg növényvédőszert igényelnek, azokat be tudják takarítani, de mi lesz utána? Ezek a hibridek nem úgy működnek, hogy visszatartanak egy kis vetőmagot és újravetik...abból nem sok minden lesz. Márpedig a termésátlagaik így se valami fényesek, a nagy termést az óriási vetőterületnek köszönhetik. Valamelyik hazai mezőgazdasági portál írta, hogy rekordtermés volt az oroszoknál, 2.6 tonna/hektár. Az nem semmi...nálunk a hibridbúzák a négyszeresét, a hagyományos fajták is a két-háromszorosát hozzák.
A nagyhozamú hibridek nem képesek csodákra. Hatalmas zöldtömeg, nagy termés de a minőség gyenge. Viszont az elmúlt években a malmi búza ára nagyon kevéssel volt jobb, mint a takarmányé, ezért nálunk is sokan választották ezeket a csodagabonákat. Elég nagy hiány is lett rendes malmi búzából.
Szóval az idei termés már nagyjából biztosítva van a ruszkiknál, de azt
-el is kell adni
-pótolni is kell
Az eladás a pénzpiaci korlátozások miatt nem is olyan egyszerű, a pótlás meg mégnagyobb gond, mert a vetőmagelőállítás know-howját még nem sikerült szásáénak ellopni, putyin határozott parancsa ellenére sem, szóval ott igencsak rá lennének szorulva a nyugati importra, ami a dolgok jelenlegi állása alapján nem lesz.

arthurthedent 2022.03.18. 14:08:18

@Boar.: Az élelmiszerfeldolgozás omlik meg elsőnek. Az élelmiszert ugyanis valahogy fel is kell dolgozni és tartósítani is kell. Ha a bonyolult üzemben kiesnek a nyugati alkatrészek könnyen működésképtelenné válhatnak és akkor előbb a nyakukon rohad az élelmiszer, utána meg jön az éhínség.

Utána jönnek a mezőgazdasági gépek, utána a mezőgazdasági gépek gyártása, utána meg a növényvédelem. Bonyolult rendszereknél mint a mezőgazdaság a katasztrifális összeinlás elég valószínű volyamat, ha nem dolgozol ellene hatékonyan okvetlenül be fog következni.

arthurthedent 2022.03.18. 14:10:14

És persze lehet mondani, hogy majd a kínai meg az indiai, de kínai technikára nem lesz olyan könnyű átállni, nem lesz mivel fizetni érte és a kínaiak is ódzkodnak tőle, hogy kihúzzák putyint a sárból. Az indiaiakba bízni meg vicces, tekintve, hogy az idiaiak nyomorognak. Mit importálsz onnan, nyomort?

Boar. 2022.03.18. 14:24:04

@arthurthedent: Szerintem még ma is vannak olyan malmok nálunk amikben ruszki technika dolgozik. Nyilván náluk is, szóval az nem veri őket annyira földhöz. A konzerviparuk is működőképes, a húsiparban is ki tudják váltani a nyugati technológiát. Visszaesés lesz? Az hát.
A mezőgazdaságban műtrágyát tudnak gyártani, növényvédőszerből szerintem hatékonyabbakat lehet venni kínából mint az EU-ból, lévén itt már minden be lett tiltva ami egy kicsit is működőképes volt(ebből még nagy baj lesz, most szólok). Traktort és kombájnt tudnak gyártani, muszáj is lesz mert a nyugati technika szervízigényes és ahhoz szakemberek és alkatrészek kellenek, az meg nincs nekik.
Egy modern kombájn egy szenzor téves jele alapján leáll neked a mező közepén oszt szevasz...ki lehet vezényelni az internet research institute "kutatóit", hogy hackeljék meg a vezérlést mert különben ott lepi be a hó a technikát.
Nyilván pápá gps vezérelt földművelés, megint szására lesz bízva, hány sort húz ki a rosszul beállított géppel...ha sokat, főbelövik ott a tábla szélén mint szabotőrt, a családját meg elviszik a sarkkörön túlra munkatáborba.
Éhen halni nem fognak az oroszok, erre a gazdájuk is vigyáz, de azért sokan lesznek akik nem teli hassal fekszenek le aludni.

Ménár Atya 2022.03.18. 14:24:58

@arthurthedent:
Ez elég paraszt megnyílvánulás volt, ilyenre mondják, hogy a kutya sem áll szóba a fajtáddal.
Csak jelzem, eddig egész normálisan lehetett beszélgetni, annak ellenére, hogy esetleg nem egyezik a véleményünk valamiben.
De ha te egy ilyen elvakult faszkalap vagy, hát legyen, bántotta a csúnya ménár a kis pajtásaidat mi? :D
Addig olvasgass, hátha megtapad valami a buta fejedben, ne csak fletó seggébe kukucskálj állandóan :)
www.vadhajtasok.hu/2022/03/18/miert-vart-putyin-8-evet

Boar. 2022.03.18. 14:29:47

@arthurthedent: India nekem sötét ló, nagyon keveset tudok róluk. Pénzük van, már nem az átlagpógárnak persze de sokaknak. Sok nagy világcégben van komoly indiai tőke, szép csöndesen bevásárolgatták magukat ide-oda, úgyhogy sumákban akár tudnának is segíteni ivánon.
Ha akarnak.
A kérdés inkább az, iván mit tud adni érte?
Annyi gázt és olajat amennyi kínának meg indiának kell, eddig is adtak szerintem, akkor ezt hová fejlesztik tovább? Ez nem pótolja be a kiesést. Fegyvert?
Milyet?
A precíziós fegyverekhez mikroelektronikai alkatrészek kellenek, azt meg az orosz eddig is úgy vette. Ezután nem fogja, még kínából sem.

Boar. 2022.03.18. 14:55:04

@Ménár Atya: Nem hinném, hogy létezik olyan értelmes, civilizált ember akit érdekel a "vadhajtások" szennyoldal. Hacsak nem pszichológiai szempontból.

arthurthedent 2022.03.18. 15:11:24

@Boar.: Én körülbelül ötven/száz indiaival dolgoztam életemben. Kettő/három kivételével használhatatlanok voltak. Na, ezek voltak indiai krémje, akik azt mondták, hogy otthon iszonyat nyomor, mocsok és tudatlanság van.

"úgyhogy sumákban akár tudnának is segíteni ivánon"

India nagy, hatalmas, egy egész kontinens. Ezért vannak dolgok, de azokat mindjárt osztani is kell a mérettel. Van sok-sok étel, de még több éhes száj. Van sok-sok pénz, de még több koldus. Nehezen tudom elképzelni, hogy elkezdenék eltartani oroszországot is. :)

"Fegyvert? Milyet?"
Amennyire én tudom india egy hangyányit többet költ a hadseregére mint az oroszok. Csúcsfegyverekre nincs szükséges, tömegre játszanak, abban meg az oroszoknak nem nagyon lesz feleslegük. Pláne nem annyi, amivel kihúznák évekig.

"mikroelektronikai alkatrészek kellenek"

Pontosan. Mikroelektronika, távközlés, digitális technika, precíziós gépek. Mit csinálnak az oroszok, amikor a mobilhálózatuk pótalkatrészre szorul, amikor az internet gerincükben kezdenek behalni a high-tech cuccok? Visszaállnak elektroncsövekre meg morzéra mint a függetlenség napjában az amcsik? :D

arthurthedent 2022.03.18. 15:16:52

@Ménár Atya: "Ez elég paraszt megnyílvánulás volt, ilyenre mondják, hogy a kutya sem áll szóba a fajtáddal."

Hát nem tudom miért vetted sértésnek amit írtam, de mondjuk én csak egy egyszerű alapigazságot fogalmaztam meg. Azt kérted számon az ukránokon, hogy "nem szentek", jeleztem, hogy a családod sem szent és ez szerintem nem sértés, hanem egy igencsak érthető és logikus érv. De átfogalmazhatom, hogy kevésbe legyen sértő:

- Az oroszok bombázzák az ukrán családokat, tömegsírok, halott kisgyerekek, dehát az ukránok nem szentek.
- Okés, ha a te családod bombáznák akkor is azt mondanád, hogy "ja, hát nem voltak szentek"?

Ménár Atya 2022.03.18. 15:29:46

@arthurthedent:
Na így már kicsit elfogadhatóbb.
A mondanivalóddal csak egy gond van.
Az ukránok üldözték az oroszokat ,félkatonai csapatok terrorizálták őket, mert oroszok akartak maradni.
Tehát ez elég piszkos dolog volt tőlük, az oroszok eddig tűrték.
Most akkor ebből a nézőpontból is vizsgáld meg.
Úgy kezdődött a balhé, hogy az oroszok vissza mertek ütni?
Akkor volt előzmény is.
Nem mentegetem őket, igazából egyiket sem kedvelem, csak az objektivitás kedvéért.
Mert amit elakarsz adni, az kb annyi, hogy vannak a jó gyilkosok, meg a rossz gyilkosok.

Ménár Atya 2022.03.18. 15:34:53

@Boar.:
Hát persze...mert az igazság az a 444.hu :D:D
Ha csak az egyik oldalt nézed, akkor hogy formálhatsz objektív véleményt akármiről is.
Ez a gondolkodás az 50-es évek rákosi rendszere amit előadsz.
Attól hogy nekem nem tetszik a 444 véleménye, még elolvasom, és mérlegelek a máshol olvasottakat is megvizsgálva.
De nem zárom ki kategórikusan, hogy az csak hazug lehet, mert nem kormányoldali.
Eléggé beszűkült a világod ez alapján.
Vagy félsz ,hogy esetleg olyat ír valaki ami nem támasztja alá az ellenzék állításait, sőt, cáfolja ? :)

Boar. 2022.03.18. 15:37:58

@Ménár Atya: "Az ukránok üldözték az oroszokat ,félkatonai csapatok terrorizálták őket, mert oroszok akartak maradni."
Ez persze nem igaz de arra elég, hogy az egybites fidernyákok egyből háborúpártiak legyenek.

Boar. 2022.03.18. 15:43:16

@Ménár Atya: Vannak különböző szintek. A vadhajtások az legalul helyezkedik el.
Amúgy meg, hasonlítsd össze a helyreigazítási perek arányában a két oldal médiáját...utána meg ülj le és inkább hallgass.
Nem öcsém, ez nem úgy működik, hogy "majd jól elolvasom mindkét oldalt és akkor meglesz az igazság". A kormánypárti média egyértelműen a félretájékoztatásra, uszításra épül. Ami még nekik is necces, arra ott vannak az ilyen vadhajtások féle oldalak amelyek gátlástalanul hozzák le a legordasabb hazugságokat, uszításokat is aztán valahogy mégsem vonják őket felelősségre.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.18. 16:06:42

@Boar.: Ideges vagy kisfiam? Nem jól teszed, mert a következő időszak harctéri eseményeitől bizony szívrohamot is kaphatsz. Csak egy totál hülye nem látja, hogy Mariupol elestével milyen nehéz helyzetbe kerülnek az ukránok: keleti erőiket bekerítik, délről bezárulhat az ostromgyűrű Kijev körül stb. Márpedig Mariupol hamarosan kapitulál: mandiner.hu/cikk/20220318_behatoltak_az_oroszok_mariupol_belvarosaba Anyádat pedig ismertem, nagy természetű asszony volt. Lehet, hogy rokonok vagyunk.;)

arthurthedent 2022.03.18. 16:16:11

@Ménár Atya: "Mert amit elakarsz adni, az kb annyi, hogy vannak a jó gyilkosok, meg a rossz gyilkosok."

Ilyet soha nem mondtam.

"Az ukránok üldözték az oroszokat ,félkatonai csapatok terrorizálták őket, mert oroszok akartak maradni."

Az oroszok előkészítendő a megszállást fegyveres zavargásokat robbantottak ki ukrajna területén. Ez elég nyilvánvaló, meg is mondták, nekik katonai érdekeik vannak, ütközőzóna, meg minden. Aztán most az oroszok terrorizálják az ukrajnában élő oroszokat ezerszer keményebben és gyilkosabb módszerekkel, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy eleve nem érdekelték őket az ukrajnában élő oroszok.

Persze az ukránok nem kezelték jól a helyzetet, de ettől még az orosz államot terheli a teljes felelősség. Egyszerűen nem mondhatod, hogy
1) nagy katonai erő, legyőzhetetlen, szuperhatalom
2) megmondták, hogy ütközőzónát akarnak csinálni ukrajnából
3) de nem ők a felelősek.

Akié a döntés azé a felelősség. Ennek az egész folyamatnak az oroszok voltak végig a mozgatórugói, övék a felelősség. Az ukránok csak követték az eseményeket, reagáltak, próbáltak túlélni.

Ott vannak például a felfegyverzett szélsőséges nacionalisták. Kérdés, hogy akkor is ott lettek volna, ha nem tudják, hogy az oroszok el akarják tiporni őket. Kérdés, hogy akkor is ilyen nagy lett volna -e a támogatásuk, ha az oroszok nem provokálnak felkelést meg elszakadási kísérletet. Kérdés, hogy az ukrajnai oroszok akkor is el akartak volna szakadni, ha az oroszok nem tüzelik fel őket. Well, nem kérdés, nyilván nem, az oroszok voltak ennek az egésznek kitervelői, csak nem úgy jött össze, ahogyan ezt elképzelték.

arthurthedent 2022.03.18. 16:24:27

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "keleti erőiket bekerítik, délről bezárulhat az ostromgyűrű Kijev körül stb."

Ami egészen biztos nem azt az eredményt hozza amit előre elképzelünk. Merthogy ja, bekerítik, okés, és akkor mi lesz? Van benn tartalék? Nyilván van. Be tudnak jutni konvojok? Valószínűleg igen. Nem kizárt, hogy egy bekerített kijevnek még mindig több utánpótlása lesz, mint a bekerítőknek.

A második világháborúban éles frontvonalak voltak és még ott sem mindig működött a bekerítősdi, itt meg már régen nincsenek frontok.

Ráadásul egy négymilliós várost bekeríteni utánpótlások nélkül nagyon olyan, mint amikor a kígyó nagyra nyitja a száját, hogy bekapja az elefántot.

Boar. 2022.03.18. 16:39:40

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Fantáziálsz kicsirigó?
Szeretnél már megint néhány penészes ruszki faszt a seggedbe?

Boar. 2022.03.18. 16:49:08

@arthurthedent: Ez a szerencsétlen kis hülye még mindig úgy képzeli el a bekerítést, hogy csatárláncban, egymás kezét fogva a hős orosz felszabadítók körbezárják a várost.
Bárhol rést lehet ütni a vonalaikon és nincs annyi erőforrásuk, hogy folyamatosan foltozzák.
És amúgy ha bekerítették, mi van? Kiéheztetik a bentmaradtakat? Vagy porig rombolják a várost? Mindezt azért, hogy "megmentsék"? Eközben a védők nyilván malmoznak, az ukrán hadsereg meg miért is támadná a bekerítést végző hadosztályokat, hiszen olyan jó barátok...
Az idő nem az oroszoknak dolgozik.
Eleve nem erre készültek és menet közben derülnek ki az eltitkolt hiányosságok utánpótlás stb. terén.
De az igazán megdöbbentő az, ahogy ez az elmebeteg örvendezik az általa elképzelt orosz sikereknek.
Nagyjából kiírta magát az emberi fajból, ki kellene taposni a beleit aztán otthagyni az árok szélén a varjaknak.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.18. 16:53:04

@Boar.: Anyádéba esetleg. Boar.. már a neved is milyen hülye. Boarjú? Bámulsz, mint borjú az új kapura? Szedd már össze magad ember! Voltál te katona?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.18. 16:55:56

@arthurthedent: Akit bekerítenek annak annyi, és az utánpótlásuk eddig sem volt valami fényes, lévén a levegőből kapnak rendesen áldást.

Ménár Atya 2022.03.18. 17:14:12

@Boar.:
Azért nem igaz, mert nem olvastad a 444.hu-n :)
És a magyar kisebbséget sem fenyegették, mert nem olvastad a 444.hu-n :)
Nem tudsz lejönni a fidernyákozásról,meg az orbánozásról, mert képtelen vagy felfogni, hogy ez most nem erről szól, ez a komfortzónád, meg az atv.
Próbálj meg kicsit kilépni ebből és gondolkozni, szabadon, nem azért mert valakik mondják neked a tutit, hanem mert használod önállóan a nyakadon azt a gumót.
Ha nem lennél ennyire beszűkült, talán felfogtad volna, hogy még véletlenül sem vagyok háború párti, de ahhoz értő olvasás kellene, nem indulatból idehányni valami ostobaságot.

Ménár Atya 2022.03.18. 17:15:14

@Boar.:
Hát persze, mindenki hazudik, csak fletó nem :D:D

Boar. 2022.03.18. 17:18:21

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ez az paraszt, mutasd meg, hogy van még lejjebb...
Annyi eszed van mint egy marék lepkének de okoskodsz...menj, játssz tovább a csattogós lepkével csak vigyáz, be ne csípje a nyelvedet...
Te húgyagyú istenbarma, mi a fasz köze van annak, hogy voltam-e katona a mai eseményekhez?
Semmi te barom...
Én még a magyar néphadseregben voltam, "elvtárs"-ként vonultam be és "bajtárs"-ként szereltem le, ott bent ért bennünket a "rendszerváltás". Megtanultuk, hogy az orosz technika szart sem ér mert békeidőben is állandóan szerelni kell. Elsőlépcsős laktanya voltunk, a működő technikát az "M zárolt" vasakból tartottuk életben. Ha azoknak is el kellett volna hagyni a laktanyát, háromnegyede csak tréleren lett volna képes rá. De tréler sem volt. És ezt a legfelső vezetéssel bezárólag mindenki tudta, ezért nem is jött soha olyan parancs, hogy mozdítsuk meg a gépeket.

Ménár Atya 2022.03.18. 17:23:07

@arthurthedent:

"Persze az ukránok nem kezelték jól a helyzetet, de ettől még az orosz államot terheli a teljes felelősség. Egyszerűen nem mondhatod, hogy
1) nagy katonai erő, legyőzhetetlen, szuperhatalom
-Pedig az, adódik a nukleáris haderejéből, területi adottságaiból, és hogy jelenleg a fél világgal harcol, nem egy az egyben az ukránokkal, ráadásul nem a szokásos mindent letarol taktikával, egyelőre.-
2) megmondták, hogy ütközőzónát akarnak csinálni ukrajnából
-A tervük ez, csak épp az ukránok meggondolták a szerződésben foglaltak tartalmát.-
3) de nem ők a felelősek.
-A háborúért mindenképp, az előzményekben már nem lennék ennyire magabiztos.

Akié a döntés azé a felelősség. Ennek az egész folyamatnak az oroszok voltak végig a mozgatórugói, övék a felelősség. Az ukránok csak követték az eseményeket, reagáltak, próbáltak túlélni.
-Szerintem ennek a folyamatnak az usa volt a mozgatórugója, ahogy a 2014-es eseményeknek, az arab tavasznak is.
És mindenhol csak a szar maradt utánuk, és háború.-

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 17:30:23

@Boar.: pontosan ez a szakértők véleménye. De azok nem fideszesek, csak értenek hozzá.

Boar. 2022.03.18. 17:30:50

@Ménár Atya: De nyomorult agyatlan kretén, nem tudsz kiszabadulni a saját korlátolt kis világodból?
Sehol nem hivatkoztam az ATV-re vagy a 444-re, nem vagyok kíváncsi a politikai bulvárra. Ez a te szinted öcsém, hogy szennymédiát olvasol és utána arra hivatkozva hordasz össze válogatott baromságokat...
A magyar kisebbség helyzete érdekes, három okból is.
-a teljes népességhez képest kevesen vannak, a nemzetiségi törvények nem nekik szólnak de ők is "elszenvedői", ha mondhatjuk így.
-az ukránoknak azért van oka "nem szeretni" a magyrokat: hvg.hu/itthon/20130306_A_magyar_katonak_nepirtast_hajtottak_veg
-a magyar nemzetiség elleni támadások hátterében egyértelműen az orosz titkosszolgálatok állnak, nekik állt érdekükben ürügyet szolgáltatni a csútinak az ukrán csatlakozási kísérletek blokkolására.
Ezek látványos akciók voltak de nem folyt vér.
Szerbiában is van elég baj aztán ott mégse veri a nyálát a gazdátok, szépen körbeszopkodják egymást amikor megy a balkánra lázítani.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 17:32:20

@Ménár Atya: azért ne feledd, hogy az orosz szavatolta Ukrajna függetlenségét az atomfegyverek átadása fejében. Az ukránok teljesítették.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 17:36:30

@Boar.: most olvasom, hogy India harmad-negyed áron vásárol olajat és gázt. Ami azért jó, mert 3-4 -szer annyit kell eladniuk, mint ami kiesik.
Valamint, ha vége a balhénak, India nem vásárol egy darabig, mert feltöltötte az összes tárolóját...öngól.

Boar. 2022.03.18. 17:37:45

@Ménár Atya: Olyan egyszerű CIA-zni meg ilyen bölcs dolgokat szajkózni, hogy az USA volt a mozgatórugója"
Egy nagy lófaszt. Az orosz titkosszolgálat meg közben otthon ült és makramézott, mert neki semmi dolga Ukrajnában, hiszen a szerződések mindkét felet kötelezik.
Az oroszok ugyanolyan intenzíven keverték a szart csak pofára estek, mert az ukránok nem felejtették el, milyen orosz gyarmatnak lenni. Innentől az van, hogy mindenki próbálkozott aztán a vesztesnek nem tetszik...

Boar. 2022.03.18. 17:39:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: Erről beszéltem. Kína és India eddig is megvette nagyjából, amire szüksége van. Széndioxid kvótát nem fog többet venni, így nem életszerű, hogy felszívnák a hirtelen felszabaduló orosz gáz és olajkapacitást.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 17:41:02

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: nos, a németeknek se jött be London bombázása.
Ráadásul fogy az orosz lőszer. Már ott tartanak, hogy helikopterről is ívelt lövést adnak le. Ami nem szokás. Csak a célzott lövéshez drágább a rakéta...

Ménár Atya 2022.03.18. 17:41:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ez igaz.
Akkor miért is akar nátó tag lenni?
Mert független? :)
Azért sajnálom őket, de a vezetésük nagyon benne van hogy így alakult a helyzet.
Ha függetlenek maradnak, semleges államként ,szerintem nagyon jó helyzetben lehettek volna mára, de felültek a kamu ígéreteknek.
Fegyvert nem kaptak, ezért nem tudtak védekezni rendesen.
Amerikai ígéretek.....hát, a cigánynak jobban hinnék a blahán az aluljáróban..........

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.18. 17:41:42

@Boar.: nem vitázom én veled, épp ellenkezőleg.

Ménár Atya 2022.03.18. 17:45:30

@Boar.:
Majd azért másold be hol írtam cia-t, de nem rossz ötlet :)
PErsze, az ukránok, meg az arabok, meg az afgánok anno, hirtelen öntudatra ébredtek, és amerikának semmi köze nem volt semmihez :D:D:D
Ma már ne igyál többet! :D
Az oroszok sem szentek, egy kiszámíthatatlan népnek tartom, és az a gond velük, hogy simán lábon idesétálhatnak megint, de ne mentegesd az usát, mert az röhejes azért :)

Boar. 2022.03.18. 17:51:50

@Ménár Atya: Senki nem mondta, hogy az amerikaiak nincsenek benne könyékig. De a ruszki nem mutogathat rájuk mert ők ugyanúgy benne vannak. Az ukránok meg választottak. Ez a sorsuk, szar helyen vannak földrajzilag, valakihez tartozni kell. Hiú ábránd a semlegesség, ha ők azt akarnák és a nyugat is azt akarná, az oroszok a gyengeség jelének fognák fel és ugyanígy lerohanták volna őket.
Nem véletlen, hogy az eddig semleges finnek és svédek is igencsak vakarják a fejüket, hogy mégiscsak jó lenne az a NATO tagság.

Boar. 2022.03.18. 17:53:50

@Ménár Atya: "....hát, a cigánynak jobban hinnék a blahán az aluljáróban.......... "
Pedig pont neked kell tudni, hogy egymást is átbasszátok...de annak hiszel, akinek akarsz(mandiner, vadhajtások, dörmögő dömötör)

Ménár Atya 2022.03.18. 17:58:58

.@Boar.:
Látod látod, ha kicsit lepattansz a belpolitikáról, máris tudsz gondolkodni.
A finnek, meg a svédek eddig egész jól megvoltak semlegesként, a kutya nem bántotta őket, de nem is provokáltak senkit.
Félni lehet, az nem tilos, meg fegyverkezni.
Ahogy svájc teszi a mai napig, még hitler sem merte megtámadni őket, túl nagy lett volna a veszteség.
Ha az ukránok nem erősködnek, hanem szép csendben fegyverkeznek, az orosz is meggondolta volna ezt a csetepatét.
Így viszont az ukránok szívnak, még akkor is, ha most azonnal kivonulnának a ruszkik.
Nézd meg mit hagynak maguk mögött.
Ennek semmi értelme így.

Ménár Atya 2022.03.18. 18:00:20

@Boar.:
A hasonlat, az usa-cigány vonatkozás volt.

arthurthedent 2022.03.18. 18:22:31

@Ménár Atya: "A finnek, meg a svédek eddig egész jól megvoltak semlegesként, a kutya nem bántotta őket, de nem is provokáltak senkit."

Tehát akkor most azért jó fejek az oroszok, mert ukrajnát ugyan lerohanták, de péédául a finneket nem? Nagyon jó fejek, mint amikor Lenin elvtárs visszaadja a gyerekeknek a labdát, amivel berúgták az ablakát... pedig le is lövethette volna őket. :D

arthurthedent 2022.03.18. 18:27:23

@Ménár Atya: "Akkor miért is akar nátó tag lenni? Mert független?"

Azért akart náto tag lenni, hogy az oroszok ne rohanják le őket. Nem lettek tagok, lerohanták őket, úgyhogy kiderült jogos volt a félelmük.

És ne mond, hogy ha nem akartak volna nato lenni nem rohanták volna le őket. Putyin megmondta, nincs is olyan, hogy ukrajna, az a föld az oroszoké.

arthurthedent 2022.03.18. 18:30:30

@Igazamvanvagyigazamvan?: "azért ne feledd, hogy az orosz szavatolta Ukrajna függetlenségét az atomfegyverek átadása fejében. Az ukránok teljesítették."

Pontosan. Az oroszok mindenben hazudtak. A poén az, hogy ha vége a háborúnak akkor sem megy vissza a nyugati tőke, mert már nem hisznek nekik semmiben.

Ménár Atya 2022.03.18. 19:02:17

@arthurthedent:
Ezt meg félremagyarázod, jó ötlet, csak felesleges .
Ha nem akar belépni, nem támadják meg őket, csak tartani kellett volna magukat az egyezményekhez.
Csak jelzem, hogy még Ausztriát sem szállták meg az oroszok, pedig nettó nácik lettek önként anno, de egyezség alapján tartották magukat a semlegességhez.
Ukrajna meg lavírozni akart, meg erős embert játszani.
Hát, most gondolkodhatnak, hogy megérte e nekik.
Simán meggazdagodhattak volna , csak kikellett volna használni a függetlenséget, és az orosz kapcsolatokat, de ők inkább arcoskodtak.
Azt hogy minket zrikáltak még megértem, hozzájuk képest kis pont vagyunk, az orosz viszont nem ilyen pici békés nép.
Tényleg nem tudom mire számítottak az ő helyzetükben.

Ménár Atya 2022.03.18. 19:09:00

@arthurthedent:
JOGILAG NEM KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ A MEMORANDUM
"Jogilag nem kötelező érvényű a kilencvenes években aláírt megállapodás, amely biztonsági garanciákat biztosított a Szovjetunió három volt köztársaságának" – jelentette ki Anke Feldhusen kijevi német nagykövet a napokban.

Feldhusen a Kanal 24-nek nyilatkozva válaszolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök javaslatára, aki felszólította a megállapodás aláíróit, hogy gyűljenek össze, hogy felülvizsgálják a megállapodás feltételeit.

„A Budapesti Memorandum valóban olyan megállapodás, amely nem tartalmaz nemzetközi jogi kötelezettségeket. De úgy gondolom, hogy most mindent meg kell próbálnunk, hogy elkerüljük a háborút”

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.18. 20:27:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: Fogy persze, de annyi van nekik, mint a fene. Mariupol bevétele kb. olyan, mint amikor egy kis csapat hősiesen tartja magát a nagy ellenféllel szemben, aztán a 65.percben bekapja az első gólt. Borul minden.

Boar. 2022.03.18. 21:21:30

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ezt szoktad mondogatni elalvás előtt?
Attól a narkós, tripperes kurva anyádtól tanultad?
Inkább azt kérdezted volna meg a vén kurvától, ki volt az apád?
Bár nem hiszem, hogy tudja.

Almandin 2022.03.19. 00:02:02

@zord íjász: Beleolvastam a birca blogjába, tényleg horror. Nem normális a pasas, ez tény. Találtam most egy olyan blogbejegyzést, ami olyan szinten áthallásos és gyűlöletkeltő az ukránok ellen, hogy autizmus ide, autizmus oda, azt hiszem, jól teszed, ha bircaellenes lépéseket fontolgatsz:
bircahang.blog.hu/2022/03/17/keresztenyseg_es_atomhaboru
Jó kis keresztény, hogy egyáltalán elfogadhatónak tart egy atomcsapást. Én majdnem lefordultam a székről, amikor ezt olvastam.

apro_marosan_petergabor 2022.03.19. 10:05:26

@birkamenet: Otthon hogyan bírják a büdös szádat? Sajnálom a családodat (ha van).

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.03.19. 13:37:28

@Boar.: Már mondtam neked te kis patkány, hogy lehet ,hogy rokonok vagyunk, mert anyád nagy kurva volt, az már biztos. Ahogy elnézem sikerült szarembert nevelnie belőled szegénynek. A narkót nem szerette ugyan de vedelt mint egy szabadságos őrmester. Jót tett volna neked a honvédség kisfiam, ott talán embert faragtak volna belőled, de így maradtál aki voltál: egy ócska kis szarjankó, anyád szégyene.

Boar. 2022.03.19. 13:45:11

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nagyon rá vagy fixálva a kurvákra meg a honvédségre... Nyilván egy nyomorult senkiházi vagy akinek élete legnagyobb eredménye egy csontcsillag a váll lapján meg az, hogy a rozi, a faluvégi cigánykurva hosszas könyörgésre egyszer odatartotta neki a picsáját. Mondjuk többször nem volt hajlandó, azért van, hogy csak a narkós kurva anyádat kúrod te selejt.
A seregben ilyeneknek hugyoztunk bele a levesébe mint amilyen te vagy. Lehet, pont a tiedbe te meg zabáltad kétpofára és még meg is köszönted a repetát...

birkamenet 2022.03.20. 00:37:19

@apro_marosan_petergabor:

Takariodsz retkes anyád meg a putyin gazdád valagába te ruszki hazugság propaganda terjesztö kretén fidernyák bulgár birka.

Persze meg tudom érteni, hogy miért imádod a ruszkikat, mert hát ugyebár nagyapád egy ismeretlen 65 fös ruszki katonia gang bang volt, úgy hogy putyin népének a genetikája nagxon benned van. Na nem a cári hanem a felsz.opó muzsiké.

apro_marosan_petergabor 2022.03.20. 09:56:54

@birkamenet: Levezetted származásodat, ne szégyeld, neked ez jutott, kis proletár.

Boar. 2022.03.20. 12:01:29

@apro_marosan_petergabor: A tied sokkal egyszerűbb, igaz?
Anyád belepetézett egy kupac tehénszarba aztán a nap kikeltett...

apro_marosan_petergabor 2022.03.20. 13:04:58

@Boar.: Csatlakoztál a patkányhordához, a zsák mindig megtalálja a foltját?
Megmondom nektek miért nem kerültök többet hatalo mert ilyenek vagytok beülről, ennyire tellik tőletek, mocskolódás, anyázás, valódi vagy vélemény diktatúra. De befejeztem veletek, 10 másodperc is kár belétek.

Boar. 2022.03.20. 13:29:09

@apro_marosan_petergabor: Veletek kb.ennyire érdemes kommunikálni.
Se agyilag, se emberileg nem vagytok partnerek. Amit csináltok, a hazug propaganda terjesztése, legyen bár akármilyen aljasság amit a szátokba adnak, kiír benneteket az emberi fajból.

apro_marosan_petergabor 2022.03.20. 13:32:33

A háború sajnos folytatódik.
Az USA úgy gondolja minél tovább kell húzni, mert ez alkalmas az oroszok kivéreztetésére (Az ukrajnai nép nekik nem számít, sem az EU "kényelme" - sőt). Emellett az USAnak előnye származik belőle: komoly profit, megerősödik a szénhidrogénipara (s minden ami ezzel kapcsolatos, szállítás, tech. fejlesztés), a fegyveripar megrendeléseket kap - már látni, hol akarja Németo. elkölteni pénze jelentős részét (LM), a dollár, a hadi részvények menetelnek felfelé. S közben az EU versenytársból csicskává degradálódik. Csakhogy az establishment nem minden bölcsesség tudója(sőt). Egyrészt Oroszország, bár rövid távon rengeteget veszít ezen a háborún, hosszútávon - birodalmi közelítésben - nyer. Visszakaphatja az orosz részeket, ha elég kitartó - s úgy tűnik az (s hosszú távon a terület, s lakosság számít), mind szárazföldön, mind tengerparton - másrészt visszakapja önbecsülését, nagyhatalmi státusát, kap egy biztonsági sávot a NATO felé.
Az EU országok, most ugyan kényszerpályán vannak, de el fognak gondolkodni, s elindulnak az USA-tól való minél nagyobb függetlenedés irányába, hadi technológiák fejlesztése, hadiipar, fegyverkezés, energetika, éelmiszeripar - az Eu-n belőli megoldásokkal (Soros embereit félre fogják állítani)... Hosszabb távon az EU már megjelenik ismét, de keményebb s okosabb versenytársként,
Német.o. lehet, hogy elgondolkodik, jól jöhet nekik egy saját atomernyő, összefogva a franciákkal.
De ez egy lassú folyamat, alatta szívni fogunk mi is.
Most már új kérdéseket kell feltenni.
1-2 hónap múlva vége lesz a háborúnak, az eredménye egy semleges, NÁTÓtlanított Ukrajna lesz.
Vajon milyen hosszú ideig játssza a morcost az oroszokkal az EU?
Itt nincsen örök harag, itt csak kemény politikai, gazdasági érdekek vannak.
Vajon elindul-e az üzembe sem helyett gázvezeték (ÉÁ II)?
Vagy Oo kénytelen lesz Kína s Kelet felé orientálódni?
Meddig tudja az USA az EU-t rövid pórázon tartani?
(Ukrajna az egész történetben a paraszt a sakktáblán, szeretné, de nem ő hozza a döntéseket)

pista18727 2022.03.21. 00:24:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @Boar.: @apro_marosan_petergabor: @Ménár Atya: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @arthurthedent: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Almandin: @birkamenet: Ez a blogger úgy döntött, hogy a nácik és embertelen pszichopatákat öleli keblére, és szopja le, és engem tilt ki. Úgy döntött, hogy náci csicskás lesz. Hogy erejét megfeszítve küzd a nácikért, ahelyett, hogy letiltaná őket. Úgyhogy ez a blog is megkapja a méltó büntetését. Egyszerűbb lett volna a helyeset dönteni, a helyeset cselekedni, és kevesebbet is szívtál volna, te kis idióta, hiszen a nácik és pszichopaták hülyék ahhoz, hogy úgy szopassanak, ahogy én szopatlak. Most szopsz is, és ráadásul a rossz oldalra is álltál. Csak egy bocsánatkérésbe, és a nácik törlésébe kerül, és mindjárt rendben lesz a blogod. Mégiscsak helyesebb, és szárazabb, tisztább érzés is egyben.

pista18727 2022.03.21. 03:19:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @Igazamvanvagyigazamvan?: @Boar.: @apro_marosan_petergabor: @Ménár Atya: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @arthurthedent: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Almandin: @birkamenet: @pista18727:
Ez a blogger úgy döntött, hogy a nácik és embertelen pszichopatákat öleli keblére, és szopja le, és engem tilt ki. Úgy döntött, hogy náci csicskás lesz. Hogy erejét megfeszítve küzd a nácikért, ahelyett, hogy letiltaná őket. Úgyhogy ez a blog is megkapja a méltó büntetését. Egyszerűbb lett volna a helyeset dönteni, a helyeset cselekedni, és kevesebbet is szívtál volna, te kis idióta, hiszen a nácik és pszichopaták hülyék ahhoz, hogy úgy szopassanak, ahogy én szopatlak. Most szopsz is, és ráadásul a rossz oldalra is álltál. Csak egy bocsánatkérésbe, és a nácik törlésébe kerül, és mindjárt rendben lesz a blogod. Mégiscsak helyesebb, és szárazabb, tisztább érzés is egyben.

Boar. 2022.03.21. 14:34:10

@pista18727: Anyád meg úgy döntött, hogy nem húz le a vécén hanem felnevel de rövidesen ráébredt, hogy ezt csúnyán elbaszta. Sajnos akkor már késő volt, ezért vagy most itt...

apro_marosan_petergabor 2022.03.21. 21:27:05

@pista18727: ...nem vagyok kárörvendő, de azért kétszer is megnéztem, ahogy behullottál a habszivacsok közé, s jól esett.. (egy-két habszivacsot kivettem vóna...).

Rodney_2 2022.04.10. 16:17:45

@Boar.: Melyiktek élvezett azon, hogy bedőlt a rubel és akkor ezmegaz lesz ? Lehet hogy a mindenhez hülye elkurtúrfi volt? Vagy személyesen Hajnal közgazdász Miklós?

www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=1Y

Boar. 2022.04.10. 18:15:14

@Rodney_2: Mi van szarcsimbók, új parancsot kaptál, most ennek kell örülni?
A rubelt az "hozta vissza", hogy putyingazdád belengette a rubelelszámolást a gázért. Ez azonban még nem lefutott kör.
De ha ennyire örülni akarsz, nézz rá a 378-as euróra meg 341-es dollárra aztán örvendezz, te kis nemzethy szarcsimbók.

Rodney_2 2022.04.10. 22:27:07

@Boar.: Látom a DK pártközpontban megvan a szellemi innováció a 2026-os választásokra. Ezentúl nem szaros gumicsizmás zsákfalusi parasztnak hívjátok a fidesz szavazóit, hanem szarcsimbóknak. Ez biztosan be fog jönni :)))

Mivel debil vagy, szólok, hogy a rubel már eléggé visszaerősödött a gáz-rubel bejelentés előtt is. De ilyen részletekkel ne foglalkozzál. A pénz és tőkepiacok örök rejtély a hozzád hasonló elmeroggyantak számára.
süti beállítások módosítása