MaGYAUR

MaGYAUR

Az illiberalizmus vadhajtása: a fasisztoid spritualitás

2022. április 12. - Magyaur

Ingergazdag korunk emberére csak egyre erősebb, látványosabb és több oldalról érkező üzenettel lehet hatni.

A 19. század elején, amikor a francia forradalom és a polgárosodás hatására megingott az „Isten-Egyház-Uralkodó” szentháromságának tekintélye, akkor még elég volt felségsértésre és istengyalázásra hivatkozni az ellenzékkel szemben. A századfordulóra ez már kevésnek bizonyult és a liberális, „globalista” eszmékkel szemben. Tehát a cári titkosszolgálat, antiszemita francia írásokból, összeállított egy egészen új ideológiai-pokolgépet, egy fiktív összeesküvésről szóló pamfletet; a „Cion bölcseinek jegyzőkönyveit”. Ez lett az alapja a beszivárgó, világhatalomra törekvő „idegenek” máig tovább élő összeesküvés-meséjének!

 

A 21. században, a ránk zúduló információözönben az ingerküszöb is emelkedett, ezért a „hagyományos értékekre” hivatkozó populista propagandisták is emelték a tétet, mondván mivel a liberális elit tagjai „nem elég vallásosak és családszeretőek”, ezért logikus(!?) azt gondolni, hogy a legborzalmasabb erkölcstelenségekre is képesek, vagyis pedofiliára, homoszexualitás terjesztésére, nemváltó műtétek kierőszakolására és kannibalizmusra. Ez a rágalomhadjárat már Trump megválasztása előtt felbukkant, Hillary Clinton demokrata támogatóival szemben, de most az ukrán háború – és a magyar választásokkal összekötött népszavazás - esetében is újra felbukkant.

 

Szöveghű idézet a facebook magyarországi spirituális, ezoterikus zártcsoportjaiban terjedő röpiratból: „A Khazár maffia azok az emberek, akiket mi ukrán náciknak nevezünk. Ezek azok az emberek, akik ellen az oroszok most harcolnak. Az oroszok tudják, hogy ez a harc csak folytatása annak a háborúnak, ami Kr. u. 759-ben kezdődött, amikor a khazárok megpróbálták átvenni a hatalmat a rusz népek (akkoriban egy kisebb törzs) felett. A sok dolog közül az egyik, amit a ruszok kifogásoltak, az volt, hogy a khazárok előszeretettel isznak emberi vért. Konkrétan az orosz vért. /…/ A khazári maffia egy kis csoport a nagyobb khazár népességen belül. Ez a kis csoport ennek ellenére nagyon erős, mivel ők ellenőrzik a világ központi bankjait, valamint a nyugati köztársaságok kormányainak nagy részét. /…/ Így a khazari maffia titkait titkon belül tudja tartani, és csak beavatott tagjaiknak tárja fel. Ugyanezt a modellt használják az ő teremtményeik, a szabadkőművesek és minden más titkos társaság is. /…/ Ezt a modellt használja a katolikus egyház is, amelybe a bizánci birodalom II. Justinianus idején a khazari maffia beszivárgott. A khazárok a szexuális (nemi) és faji identitás eltorzításán dolgoznak áldozataik társadalmaiban, mint az életük feletti ellenőrzésük eszközeként. /…/ Az ukrán khazárok elkezdenek majd "pogromot kiáltani a zsidók ellen" és megpróbálják majd a világ zsidóságát (valójában a magukat zsidónak tartó khazárokat) egy globális háborúra uszítani az oroszok ellen. /…/ A Zohar + Talmud és a Tóra kombinációjában részletezett sok okból a khazari maffia azt akarja, hogy a fehérek hagyják el a bolygót. /…/ A khazari maffia úgy gondolja, hogy könnyen átvehetik az emberiség többi része felett a hatalmat, ha kiiktatják a fehéreket, akiket ellenőrizhetetlennek és harciasnak tartanak az uralmukkal szemben. /…/ Az oroszok annak a folyamatában vannak, hogy ezek az információk kiderüljenek.” stb.

Vagyis a világot és egyben a fehér fajt megmenteni akaró szegény oroszokra zúdul rá, méltatlanul, a „khazari maffia” által gerjesztett népharag – de a beavatottak átlátnak a szitán…

 

Mindez lehetne egy zavaros, komolyan nem vehető, ideológiai katyvasz, ha nem ehhez hasonló torz leegyszerűsítésben látnák a világot olyan illiberális nagyhatalmú vezetők, mint Trump, Putyin és Orbán Viktor.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr817806389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.04.12. 16:33:23

"Mindez lehetne egy zavaros, komolyan nem vehető, ideológiai katyvasz, ha nem ehhez hasonló torz leegyszerűsítésben látnák a világot olyan illiberális nagyhatalmú vezetők, mint Trump, Putyin és Orbán Viktor."

Továbbá Biden, Gyurcsány, és általában a balliberráltak.

Ennél a kazár maffiánál már csak a Critical Race Theory meredekebb. Csak míg az elõbbi pár idióta agymenése, az utóbbi az USA-ban mainstream.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.04.12. 20:54:32

Irgalmas Isten. Mintha egy pöcegödör mélyéről bugyogna fel az idézett szöveg. Ez már nem is összeesküvés-elmélet, ez már maga a szellemi zombi apokalipszis, a teljes agyi összeomlás.

"facebook...ezoterikus zártcsoportjaiban"

-Valami beépített embered kimásolta neked?
-Tag vagy? :-)
-Ilyeneket olvasol egy álprofillal?

Kemény hobby. Durva.

Lehetnék én is 2022.04.12. 21:26:47

A korai X. században kersztény Magyarország? Nem tetszik tévedni?

midnightcoder2 2022.04.13. 07:19:33

@zord íjász: Ahogy néha ezt a blogot olvasom, szerintem nem csak fogyasztja az efféle tartalmakat.

Tapi2021 2022.04.13. 10:47:16

Diplomás ügyvéd létére nem szégyell ilyen szinten publikálni? :-(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 21:22:48

@midnight coder: Egyre zavarosabb vagy. Amikor még azt hitted hogy minden komoly pénzügyi rendszert Jávában írtak, akkor még voltak világos pillanataid. A sok Jáva verzióváltás ennyire megroppantott lelkileg?

@Tapi2021: Te csak maradj az internacionálénál!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 21:26:28

@Lehetnék én is: "A korai X. században kersztény Magyarország?" - hol írt ilyet?

taga20 2022.04.14. 21:42:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a főnöke meg indiai migráncs, és színész, aki a dzsoni és ármikában jáccotta a való életét!

ezeket de megvezették a migráncsok:)))

ez a nevem senki 2022.04.14. 21:57:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: olvasd el a térkép feliratát oszt guglizzad ki mit jelent
hint: angliánusul van

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.14. 22:08:35

@ez a nevem senki: Annyi eszed van mint egy marék lepkének.. Szerinted ő rajzolta a térképet?

ez a nevem senki 2022.04.14. 22:09:01

vigyázni köll ám az ilyen nagyon régi térképekkel
(100 évesnél régebbi)
nehogy a tótok be
sértődjenek
mért nincsenek rajt

taga20 2022.04.14. 22:16:52

@ez a nevem senki: a tótoktól kaptuk az országunkat 1000 évvel ezelőtt, de neked indiai migráns ez nem mond semmit se!:))

ha ilyen rendesen szopod a csutifaszát, akkor kapsz egy ingyen jegyet a felcsút-kisvárda derbire, te ostoba fityeszjobbágy!:)))

eszti..... 2022.04.14. 22:54:01

@taga20:

A szlávoktól, szivi. :)))
Szvatopluk a Nagymorva Birodalom fejedelme volt.

eszti..... 2022.04.14. 23:16:12

@zord íjász:

Na most az a gond, hogy idehozta vagy az, hogy egy agyament összehányta ezt a förtelmet?
Rákerestem.
Egy másik fb oldalt dobott ki a gugli, ami teli volt oroszokat éltető blogok linkjeivel. Egyiken a bucsai mészárlás " magyarázták".
Nem tanácsos homokba dugni a fejünket. Ez megy mindenütt.

Dan da Man 2022.04.14. 23:45:46

Jézus ereje!

Van baj annál, aki ezt az idézetet szülte. Egy rendes pszichopata hoax-mester ilyet pénzért se tud, nem hogy puszta kreativitásból...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 05:52:26

A Moszkva csatahajó elsüllyedt. birca öngyilkosságot fontolgat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 06:03:29

Valaki már írta. Igen szar lehet az orosz technika, ha egy csatahajót cirkálórakétával le lehet vadászni. Milyen védelme van annak? Az orosz medve nimbusza szertefoszlik, csak a kitépett bélésű plüssmaci.
birca depressziós lesz. :-))

inebhedj - szerintem 2022.04.15. 09:15:50

@Lehetnék én is:

Nem találom, ez hol szerepel, de amúgy teljesen valid. A római katolizáció az, ami a X. század végén, XI. század elején kezdődik, a kereszténység (inkább bizánci, illetve egyéb) maga jóval régebb óta jelen van.

Sir Gombóc 2022.04.15. 09:38:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: dehogy süllyedt el, tervezetten a víz alá rejtették.

apro_marosan_petergabor 2022.04.15. 11:44:22

Ismét egy beteg poszt.
Kazária, igen, a téma jogos. A hangszerelés nevetséges, a vérivást és más baromságokat hagyjuk. A kazár állam felvette a zsidó vallást a 700-as években, így a zsidók Kazárországra - most inkább Galíciának mondanám, így ismerősebb lesz - s környezetére mint zsidó érdekszférára tekintenek. Így mindjárt érthetőbb, miért zsidó származásuak az elnökök (Porosenko, Zelenszkij) és miért olyan óriási, világméretű a jajgatás Ukrajna körül, s miért kell az egész világnak elítélni az agressziót, s szállítani a fegyvert, végrehajtani az öngyilkos szankciókat (EU). Putin vagy nem számolt ezzel (azt hitte szláv belügy lesz) vagy számolt, de ezt moondta, most az a pillanat, hogy végrehajtsa ezt az akciót, mielőtt feldarabolnák a gyomrába iplantált Ukrajnából kiindúlva Oo-ot.
Mindenesetre a sorozatszínész jól olvassa és gátlástalanul játssza a forgatókönyvet, amit N Y-ban és Jeruzsálemben írnak, s ki fog tartani hősiesen - mielőtt lelépne, az utolsó ukrán és azovi fasiszta katonáig.

tamaszlav 2022.04.15. 12:52:16

@eszti.....: Nagymorva birodalom nem volt, Magale Moravia volt, ami régi morva birodalmat jelent. Sventibald rex, azaz király és nem fejedelem volt.

eszti..... 2022.04.15. 15:10:29

@tamaszlav:

I. Svätopluk - korabeli iratok- Sventopulk, Zventapu, Zwentibald, Zuendibolch, Suatopluk néven is említik. Egyesek szerint fejedelem, mások szerint király volt. Nem tudjuk pontosan. Számomra nem fontos a Nagymorva birodalom léte, bár a köznyelveben inkább így használjuk. Mindenesetre volt valami. A Morva birodalom és Nyitrai fejedelemség léte viszont vitathatatlan. Cirill és Metód jól dokumentált munkássága erre mutat.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.15. 15:46:03

@eszti.....: Ez Morva Birodalom a Keleti Frank Királysággal (tkp. Bajorország.) háborúzott a 9. sz. végén. Utóbbi szövetségesei voltak a magyarok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 18:00:28

Szakralitás nélkül nincs emberiség.

A szakralitást szétzúzó modernitás eredménye az atomizált, félhülye tömegember, mert mára oda jutott, hogy azt se tudja fiú-e vagy lány.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 20:32:37

Az idázett szöveg pedig marhaság. A kazárok elvándoroltak a térségből, s később felvették az iszlám vallást. Ma Afganisztánban élnek.

taga20 2022.04.15. 22:38:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

olyan győzelmi menet, mint a moszkva hullámsírja!:)))

birka, tényleg szánlak, nem vicc;)

CoolKoon 2022.04.15. 23:06:40

@apro_marosan_petergabor: Attól tartok, hogy te vagy az, aki nagyon-nagyon beteg. NY-ban és Jeruzsálemben írt forgatókönyv, zsidó ármány......csak szólok, hogy nem mindenki teljesen tökkelütött idióta (mint te), és nagyon is jól látja hogy Ukrajna többek között Mo-al is határos, és ha egyszer a mocskos ruszkik megjelennek Nyugat-Ukrajnában, akkor onnan Mo. már csak egy köpésre van. És azok azt is tudják, hogy a csuti vajda, I. Vittorio Orbanescu királyunk NEM fogja tudni megvédeni Mo-ot tőlük.

CoolKoon 2022.04.15. 23:10:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Szakralitás nélkül nincs emberiség." - Van egy rossz hírem: a szakralitás leépítése már a felvilágosodással elkezdődött, és azóta is tart. Aztán valahogy az alatt az uszkve 200 év alatt mégse halt ki az emberiség. Fura, nem?

"A szakralitást szétzúzó modernitás eredménye az atomizált, félhülye tömegember, mert mára oda jutott, hogy azt se tudja fiú-e vagy lány." - Le kéne már kattannod erről az ostoba neonáci propagandáról, miszerint a mai modern fiatalok mind feminin, buzoid, pacifista, bölcsész fiúkák. Nem véletlen, hogy továbbra sem mer ujjat húzni a nyugati államokkal egy volt gyarmatjuk sem (sem Angliával, se Franciaországgal), pedig elvileg tele vannak azokkal a bizonyos "atomizált, félhülye tömegemberekkel", akik közül a legtöbb azt se tudja, "fiú-e vagy lány"....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 23:25:23

@CoolKoon:

Így igaz. A felvilágosodás szétzúzása a fő szellemi célunk.

CoolKoon 2022.04.15. 23:36:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Aham. 200 évig nem sikerült (sőt, a 60-as évektől még gyorsult is a hagyományos "tekintélyek", tehát többek között az egyházak megkérdőjelezése), akkor majd pont most fog sikerülni, mi? Nem vagy te egy kicsit túlzottan is optimista a "céljaitok" teljesülését illetően?

CoolKoon 2022.04.16. 00:56:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Még valami egyéb abszurd hasonlat? Ugyanezt a marhaságot elsüthetted volna 10 vagy 20 éve is, akkor is ugyanannyira lett volna érvényes mint most (ld. még "a kapitalizmus haldoklik" - ja, már vagy 150 éve folyamatosan).

Almandin 2022.04.16. 01:05:47

@midnight coder: Még meredekebb a reptiliános elmélet-David Icke őrültsége.

apro_marosan_petergabor 2022.04.17. 11:46:28

@CoolKoon: Vietnam, Irak II, Afganisztán, Libia , Sziria háborúja mind-mind véresebb, pusztítóbb s jóval több civil áldozattal járt, s hosszabb volt (eddig), mint ez a háború, s az ENSZ, a világ, a fejlett nyugat békésen tűrte - sőt támogatta. A libiait pl. a "semleges" svédek is (gondolták jó reklám lesz a Gripeneknek)... A háború motorjait (USA, GBR, FR stb.) nem bojkottálták. A megannyi kisebb afrikai "gyarmati" háborúról nem is beszélek - ez FR belügy.
Ukrajnánál (ami a 90-es években kreált állam) viszont nagy a hype.
A NATO igyekszik elkerülni a közvetlen beavatkozás látszatát - így nincs katonai beavatkozás, repülő szállítás, légtér zár stb. Mo, SVK, PL, Románia, a balti államok Nato tagok, az oroszoknak eszük ágában sincs megtámadni, mert közvetlen NATO konfrontációt jelentene a NATO fegyveres erejével,s annak ninden következményével.
Disztingválni tudni kell. Ezért Zelenszkíjt "hűtik", ha túljátssza a szerepét - még NY-ból s Jeruzsálemből is, mert ott is tudnak disztingválni. A jaltai egyezménynek működni kell, míg újat nem írnak.

CoolKoon 2022.04.17. 13:50:47

@apro_marosan_petergabor: Minek kevered ide Szíriát meg Libiát? A polgárháború egészen más tészta. Vietnam miatt volt is elég nagy felfordulás Amerikában, még tömegbe is lövettek katonákkal a rohadékok, úgyhogy nem mondhatod, hogy mindenki "békésen tűrte" (olyannyira nem, hogy annak hatására bontakoztak ki a '68-as mozgalmak Nyugat-szerte). Bár a 2003-as iraki invázió után biztosan nem volt annyi katonai áldozat mint most, de akkor is voltak akik felszólaltak ellene, Nyugaton is (az a mocskos rohadék ifj. Bush meg is torolta a dolgot rendesen, hogy rohadt volna meg már rég).

De mindegy is, mert a moszkovita megszállottságod minden egyes szavadat megkérdőjelezi.

"Ukrajnánál (ami a 90-es években kreált állam) viszont nagy a hype." - Ez egyrészt úgy hazugság ahogy van (már a breszt-litovszki béke megteremtette), másrészt pedig az ukrán nép nem a 90-es években jött létre. És perszehogy nagy a hype, mert a magadfajta moszkovita ügynökökön kívül mindenki attól tart, hogy a rohadt ruszkik beteszik a mocskos patájukat ide is, és nekünk akkor harangoztak.

"A NATO igyekszik elkerülni a közvetlen beavatkozás látszatát - így nincs katonai beavatkozás, repülő szállítás, légtér zár stb." - Perszehogy. Senki se vágyik az atomháborúra.

"Mo, SVK, PL, Románia, a balti államok Nato tagok, az oroszoknak eszük ágában sincs megtámadni" - Sokáig Ukrajnáról is ezt hitte az egész világ (még maguk az ukránok is), csak az amerikaiak próbálták meg mindenfajta csatornákon figyelmeztetni őket, hogy támadni fognak.

"Ezért Zelenszkíjt "hűtik", ha túljátssza a szerepét - még NY-ból s Jeruzsálemből is, mert ott is tudnak disztingválni." - Zelenszkij tudja, hogy a saját bőrére (is) megy ki a játék. Disztingválni? Ja, 1914-ben is megpróbáltak "disztingválni", aztán mégse sikerült. Ahogy 1939-ben sem.

"A jaltai egyezménynek működni kell, míg újat nem írnak." - És ha mégse fog? Mert Putyin elvtárs kijelentette, hogy nem működik, mivel Jaltán annak az aljas gazember Sztálinnak beígért területek azóta már mind a nyugati érdekszférához tartoznak?

apro_marosan_petergabor 2022.04.17. 15:53:28

@CoolKoon: Címkézel, minek. Moszkovita? 1919, 48, 56 után? Nem. Magyar érzelmű vagyok. Azt vallom, semmi, de semmi közünk az O-U háborúhoz, azt is mondhatnám, az USA proxy háborújához, Oo ellen. Nekünk a saját érdekeinket kell néznünk, s az más.
Ugyan egy tömbben vagyunk a NATO-ban, de Mo-nak nem érdeke ez a háború, mint ahogy az ukránok kötelezőnél(EU) erősebb támogatása (de még az sem) sem, azoknak az ukránoknak, akik Zelenszkij óta aljas módon tapossák a kárpátaljai magyarokat, akik 1000 éve élnek ott.
Sajnos az EU nem ismeri fel saját érdekeit, vagy igen ócska, megvett emberek a politikusai. Az EU-nak sem érdeke ez a szembenállás, de erőszakkal manipulálják őket, a németeket is, akik mindenáron kimaradnának ebből, csak az USA zsarolja őket, mert az EU az USA atomernyő nélkül gyenge - a lengyeleket pedig érthetően könnyű hiszterizálni. Brezsinszki lefektette az elveket jó régen, kerüld a német tech. + O nyersanyag combót, mert veszélyes az USA-ra. Ezt kezdték el végrehajtani a Majdantól... Putyin bevette a horgot, vagy nem tehetett mást, s most az establishment NY-ban, J-ben nevetve dől hátra, mert megy a proxy háború. Mi akkor járunk jól, ha minél távolabb tartjuk magunkat ettől, jól megértve a dolgokat.

CoolKoon 2022.04.17. 17:02:12

@apro_marosan_petergabor: "azt is mondhatnám, az USA proxy háborújához" - Milyen érdekes egybeesés, hogy az oroszok is pont ugyanezt szajkózzák....

"azoknak az ukránoknak, akik Zelenszkij óta aljas módon tapossák a kárpátaljai magyarokat, akik 1000 éve élnek ott." - Igen, én is tudom, hogy aljas módon sorvasztották el Kárpátalján a magyar nyelvű oktatást. Viszont ezért cserébe "megérdemlik", hogy az oroszok lemészárolják őket? Mert jelenleg ez történik....

"Az EU-nak sem érdeke ez a szembenállás, de erőszakkal manipulálják őket" - Ó, igazán? És az EU-nak netalántán varázspálcája is van, amivel Putyin elvtársat megállásra késztetnék? Perszehogy nem érdeke a szembenállás az EU-nak, de a jelenlegi helyzetnél többet ők se nagyon tudnak tenni.

"az EU az USA atomernyő nélkül gyenge" - Te tényleg azt hiszed, hogy Európában csak az oroszoknak meg az amerikaiaknak van atomja? Hát nagyon nem....

"a lengyeleket pedig érthetően könnyű hiszterizálni" - Még szép hogy. Azok a rohadt ruszkik konkrétan népirtást követtek el rajtuk a 20. század folyamán többször is, nincs Lengyelországban olyan politikus, aki nyíltan merné vállalni az oroszbarátságát (úgy, mint ahogy az a Mo-n leledző moszkovita geci teszik).

"Ezt kezdték el végrehajtani a Majdantól..." - Ez is egy orosz hazugság, amit 2014 óta terjesztenek. Csakhogy attól még ugyanakkora hazugság most, mint 8 évvel ezelőtt volt.

"Mi akkor járunk jól, ha minél távolabb tartjuk magunkat ettől, jól megértve a dolgokat." - Ez a "távol tartás" a háború közelsége miatt egész egyszerűen egy idióta fantazmagória. Tudja ezt persze Viktor császárunk is, de hát ügyesen kalkulált, hiszen ez meghozta neki az újabb kétharmadot, züllesztheti az országot gőzerővel tovább.

apro_marosan_petergabor 2022.04.17. 18:34:31

@CoolKoon: Nem kell ahhoz orosz súgás, hogy logikus gondolkodó, a tények, a történelem ismeretében megértse a dolgokat. Cui prodest. A többit már elmondtam.
Sem GBR-nek, sem FR-nek nem érdeke atomkonfliktusba kerülni az oroszokkal - mondjuk Németországért, stb. Marad az USA atomernyő, ennek meg a korlátozott EU szuverenitás az ára, a a gazdasági szívással együtt. Még.
De azért az EU is - No is - tanulékony, lehetséges, hogy eljön az a pillanat, mikor úgy érzi, saját A.ernyő nélkül nem tudja megvédeni az érdekeit, vagy felhasználják az FR A.ernyőt közös finanszírozással... ha idáig jutunk, a NY-J politika megbukott.

CoolKoon 2022.04.17. 19:31:43

@apro_marosan_petergabor: "Cui prodest. A többit már elmondtam." - Ja. Az amerikaiak összetereltek egymillió embert Kijev főterére, hogy megbuktassák a pofátlanul korrupt ukrán elnököt, persze-persze. Máshol meg árvizeket idéznek elő egy mozdulattal, meg városokat döntenek romba mesterséges földrengéssel....

"Sem GBR-nek, sem FR-nek nem érdeke atomkonfliktusba kerülni az oroszokkal" - SENKINEK nem érdeke atomkonfliktusba kerülni az oroszokkal, az amerikaiaknak se. Viszont a NATO bizony az angolokat meg a franciákat is kötelezi, és őt is nagyon jól tudják, hogy az oroszok számára ők is célpontok ám.

"a gazdasági szívással együtt" - Van néhány pöcegödör a világban, amelynek bőven elég lenne az a "gazdasági szívás", ami Nyugat-Európában van....

"ha idáig jutunk, a NY-J politika megbukott." - De miért kell mindig mindenütt ott bújkálnia a zsidóknak?! A világon nincs is olyan politikai terv, amiben ne vennének részt a zsidók?!

apro_marosan_petergabor 2022.04.17. 20:42:37

@CoolKoon: Minden bizonnyal igen sok van, amely számukra érdektelen. De, mint levezettem a Kazárország - Galicia öszefüggést, itt egészen más a helyzet.

CoolKoon 2022.04.17. 21:16:09

@apro_marosan_petergabor: Amit fentebb leírtál, az minőségileg (és tartalmilag) nem sokban különbözik attól az agyrémtől, amiről maga a blogposzt is szól, és még spekulációnak is harmagyenge, nemhogy elméletnek. 2014-ig Ukrajna gyakorlatilag a kutyát se érdekelte, Európát is csak addig, amíg úgy tűnt, hogy az oroszok nem küldenek rajtuk keresztül kőolajat meg földgázt. Az, hogy egyesek utólag ilyen marhaságokat (is) belelátnak az egészbe színtiszta belemagyarázás csupán, és sokatmondó, hogy - hogy, hogy nem - már MEGINT a zsidók a főgonoszok a történetben. Mondd csak, a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét is Bibliaként forgatod?

apro_marosan_petergabor 2022.04.17. 22:49:35

@CoolKoon: Terelsz. Cion bölcsei? - nem tudom miről beszélsz. Szó nincs itt minősítésről - főgonosz? - nem, egyszerüen érdekekről van szó. Amely összefonódik az amerikai és ütközik az orosz érdekekkel. Képbővítésnek elég, ha megnézed - de asszem' tudod - hogyan tárgyal Z. az izraeli parlamenttel.

CoolKoon 2022.04.17. 23:31:39

@apro_marosan_petergabor: "egyszerüen érdekekről van szó." - Elismétlem még egyszer: a lőtéri kutyát nem érdekelte Ukrajna 2014-ig. Erre hirtelen civilizációk csapnak össze pont most és pont ott? Akárhogy is nézem, továbbra is képtelen vagyok az egészbe többet belelátni az oroszok beteges paranoiájánál, meg némi amerkai puhatolózásnál (azért az amerikaiak MESSZE nem voltak annyira jelen Ukrajnában, mint ahogy azt az oroszok hazudták, nagyon jól tudták, hogy egy oligarchia az egész).

"hogyan tárgyal Z. az izraeli parlamenttel" - Miért, hogy tárgyal velük? Nem igazán figyeltem (ahogy azt se, ahogy a többi ország parlamentjeivel tárgyal).

apro_marosan_petergabor 2022.04.18. 15:57:16

Ukrajna, Z., és "hátországa" (elég nagy, Kazárországtól Jeruzsálemen át NY-ig ér) nem bír magával, mindeáron bele akarja rángatni Mo-ot háborújukba. Nem fog menni!
süti beállítások módosítása