MaGYAUR

MaGYAUR

A világ tudóstársadalmának Mo. a negatív példa

2022. április 21. - Magyaur

A „Nature” arra figyelmezteti a francia tudósokat, ne akarják, hogy Franciaország olyan legyen, mint Magyarország

A francia választások második fordulója előtt érveltek Marine Le Pen ellen a tudományos lap véleménycikkében, mondván, csak rövid távon csábító, hogy Le Pen a tudósoknak is próbál imponálni, de nézzenek rá Orbán Viktorra, ha kíváncsiak, hova vezethet egy szélsőjobboldali politikus megválasztása.

A francia elnökválasztásról szól a Nature című világvezető természettudományi folyóirat legfrissebb számának nyitócikke, amelyben a szerkesztők arról írnak, hogy Marine Le Pen megválasztása hosszú távon katasztrófát jelentene az európai kutatóknak és elkerülendő példaként Orbán Viktort említik.

A lap arról ír, hogy a 2017-hez képest jóval szorosabbnak tűnő Macron–Le Pen összecsapásban a szélsőjobboldali politikus azzal igyekszik a tudományos élet résztvevőit meggyőzni, hogy visszavonja a még Nicolas Sarkozy elnök által meghozott, és Emmanuel Macron által megtartott szabályozást, amely nagy összegeket adott magáncégeknek kutatásfejlesztésre. Le Pen azt ígéri, ha megválasztják, megemeli a kutatásra fordított állami összegeket, és visszavesz a Sarkozy által kiosztott privát kedvezményekből.

Nature figyelmeztet: bár a kutatóknak ez csábító lehet, Le Pen elnöksége hosszú távon csak ártana a tudományos életnek Franciaországban és az EU-n belül is. A szerzők szerint a szélsőjobboldali politikus – ugyan már nem kampányol a kilépés mellett – szembefordítaná Franciaországot az Unióval, és olyan helyzetben találhatnák magukat, mint amilyenben Orbán Viktor Magyarországa van.

Mint írják, az áprilisi magyarországi választás napján 500 millió eurós kutatásfejlesztést jelentett be a magyar kormány, majd két nappal később elindult az uniós jogállamisági mechanizmus, amely eurómilliárdok elvesztésével járhat a szélsőjobboldalinak nevezett magyar kormánynak – amelynek politikájára Le Pen ígéretei is hajaznak. A Nature szerint az, hogy a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje megnehezítené a külföldi munkavállalók helyzetét, gátolná az uniós befizetéseket, és kivonná Franciaországot a schengeni övezetből, jelentősen korlátozná a tudományos élet lehetőségeit.

A cikk zárósoraiban arra kérik a francia tudósokat: gondolják meg, megéri-e nekik a rövid távú előnyöket előrébb helyezni annál a katasztrófánál, amit Le Pen győzelme okozna. Ahogy fogalmaznak, „mindenkinek érdemes Magyarországra néznie, ha EU-s példát akar látni arra, milyen következményei vannak egy szélsőjobboldali vezető megválasztásának.”

 HVG /Via Qubit/ – 2022. április 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8117813523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2022.04.22. 01:00:34

Ha Le Pen győzelmével Franciaország olyanná válna mint Magyarország (hirtelen eltünne a sok millió arab és néger), akkor Le Pen minimum 2/3-dal nyerne.

midnight coder 2022.04.22. 07:09:58

@Rodney_2: De nem fog. Amúgy azt, hogy kis hazánk nem kapja meg a támogatásokat (miközben befizet) a hazai nemzetáruló újbaloldaliaknak (akik már már elengedték a munkások és a kisemberek védelmét, maradtak a deviáns kisebbségek, bűnözők, migránsok, terroristák) és a KGB véres guruló dollárjaiból kinevelt európai kollégáiknak köszönhető.

istvankah 2022.04.22. 07:16:48

@Rodney_2: Akkor mire vársz!Elő a géppityut és irtsd a más bőr színűeket!Jó "szórakozást"!

midnight coder 2022.04.22. 08:01:50

@istvankah: A bőrszín ezzel a legkisebb probléma. Attól mert valaki randán néz ki, még lehet nagyon rendes ember. A gond a nem európa-kompatiblis civilizáció. Lásd Pl. zacsi húzása a nőik fejére.

ulpius66 2022.04.22. 10:09:08

Hajrá Mikron!

Jó gyerek ez a Mikron..... igaz saját anyját vette feleségül, de legalább liberális.....és nem fasiszta, mint a Le Pen....
Szerintem, ha csak a franciák szavazhatnának, és beáramló söpredék nem, AKKOR MAGASAN NYERNE A LE PEN!

MIVEL A MIGRÁNCSOK 90+%-A A MIKRONRA SAVAZ, ÍGY VALÓSZÍNŰLEG NYERNI IS FOG!

Rodney_2 2022.04.22. 14:37:45

@istvankah: Debilkah, ez ennél bonyolultabb. Én nem vagyok rasszista, van nigger barátom is :) Igaz hogy ő Magyarországon született és már a nagyszülei is Európában éltek. Ez egy civilizációs probléma. Nem kell nagyon sokat olvasni francia híreket, hogy találkozz azzal a problémával, hogy ott rengeteg olyan arab él, akiknek már a nagyszülei is Franciaországban éltek, de még senki nem dolgozott a családból. Nekem ezt úgy magyarázták ottaniak, hogy a francia társadalom nagyon haladó az levek szintjén, viszont egyébként meg sok a tök rasszista és simán nem vesznek fel arabot vagy négert dolgozni. Pl találkoztam lengyelországi SSC-ben Párizsban született nagyon szép néger fiatal nővel, aki azért ment Lengyelbe dolgozni LENGYEL fizetésért Párizsból, mert azt mondta hogy otthon soha nem találna állást. Meglepő módon viszont Lengyelországban egy lengyel fizetésből meg lehet élni (különben már éhen haltak volna a lengyelek :))) ) Egyébként ugyanitt találkoztam olasz jogásszal, hollandokkal, dánokkal, stb akik fehérek és mégis odamentek. Ez elég vicces miközben a régiónkból "mindenki" elmegy nyugatra, nyugatról meg olyanok akik nem akarnak csak segényen élni, elmennek keletre. Hülye világ ez

Rodney_2 2022.04.22. 14:44:31

@ulpius66: Wrong timing :( Ha fél évvel később lennének a választások, simán nyer Le Pen mert addigra olyan drágaság és recesszió lesz Nyugaton, pont az elvek mentén politizáló Macron féle barmok miatt. Így viszont nem fog nyerni, mert még pont bejön a náciveszéllyel riogatás. Szeretném megérni, hogy a ballibsi vagy progresszí/zöld veszéllyel riogatás ugyanolyan hatásos legyen :))) Pl a debenerált zöldek miatt nincs elég atomerőmű, stb. Most Bari környékén vagyok és tegnap ledöglött a villanyvonatok áramellátása ezen a környéken, ezért az összes fejlett zéróemissziós bullshit leállt illetve 2 órákat késtek a Milánó-Lecce szupergyors vonatok. Mik jártak pontosan menetrend szerint?? A "regio" kategóriás régi diesel mozdonyok vontatta szerelvények :)) Ez is a degenrált zöldek miatt van :)))

Rodney_2 2022.04.22. 14:46:43

@midnight coder: Tudom, az istvankah által megénekelt géppityut nekik tartogatom :))) Csináljunk listát! :)))

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.22. 14:55:15

Le Pen győzelme már csak azért kívánatos lenne, hogy kiderüljön, nem járna katasztrófával. A fóbiával, a félelemmel le kell számolni, a fejeknek ki kell tisztulni.

Billy Hill 2022.04.23. 21:43:16

(Nature helyett inkább a Mature magazint kellene olvasni, a Macron is azt csinálja...)
süti beállítások módosítása