MaGYAUR

MaGYAUR

Kiknek jó ha hülye marad a magyar gyerek?

Tóta W. Árpád az orbánisták tanár-ellenességéről

2022. június 16. - Magyaur
Tóta W. Árpád HVG360-on megjelent írása
"Van pénz vizes vébére, olimpiára, Tihany gyarmatosítására, tankra, köztévére és KESMA-ra, háztáji egyházakra, csíki csipszre. Van Gruevszkire, Le Penre, orosz csuhásügynökökre, kínai vasútra, szélütött influencerekre. Tanárra nincs...
Nem kellett uniós hozzájárulás ahhoz, hogy egy reménytelenül béna focista négymillió forintot vihessen haza. Nem kellett Rácz Zsófia senkihelyettes fizetéséhez sem, aki olyan lelkesedéssel fogott az ifjúságpolitikához, hogy hónapokig bujkált, amikor fiatal tanárok bejelentkeztek nála némi megbeszélnivalóval. Ahogy megoldottuk házon belül a fegyverpénzt, a nyugdíjprémiumot, de még azt is, hogy másfél millióan visszakapják az adójukat. Ez mind ment az unió nélkül, csak a tanárok fizetése, az nem megy...
Úgy lépnek át a tanárokon, ahogy kóbor macskán szokás: aranyosan miákol, de nehogy hozzányúlj! És nem, nem vihetjük haza. Biztos bolhás. Szuterénben lakik, kétszázezret keres. Fogorvosra sincs pénze, a haja lenőtt, A ruhái közönségesek és durvák, használtan vette, parizert eszik. Tanár...
Akiken múlik, azok ennek a rendszernek nem részei.
A gyerekeik magániskolákba járnak, ahogy ők maguk magánkórházba. Azért lopnak két kézzel, hogy ne kelljen szembesülniük azzal, amit teremtettek. És onnan lopnak, ahová mindenki más kénytelen járni, vagy járatni a gyerekét.
Ők tehát nem érdekeltek abban, hogy jobb legyen. Hárommillió szavazó tartja őket hatalomban.
Ők nem ússzák meg a következményeket: az ő gyerekeik abban az iskolában tanulnak, ahonnan épp menni készül Robi bácsi és mindenki, akinek kedves az élete.
Megmagyarázzák maguknak biztosan, hogy csekély áldozat a nagy honvédő háborúban, amit Oroszországgal közösen vívunk, ha hülye marad a gyerek.
Az az egyetlen reményünk, hogy mégsem marad hülye."

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2717859329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2022.06.16. 09:49:53

most rá fognak mászni az osztatlan közös tulajdonra és a kilakoltatottak házaira is !!

Rubasov nertárs 2022.06.16. 12:17:26

Végre valami megcsillant a "régi" Tóta W.-ből. Az írásával nemigen lehet vitatkozni. Ugyanakkor, sajnos meg kell állapítsuk azt, hogy mindezek ellenére a kormánynak nemigen van félnivalója. Ennek oka, pedig a jólismert alternatívahiány.

midnight coder 2022.06.16. 20:01:56

Amúgy meg lehet hogy a magyar hülye marad, de az európai - nem elit magániskolába járatott - gyerek sem okosabb. Ha az lenne, akkor nem lenne nyugat-európában hatalmon az újbalodal, és senki nem szavazna a zöldekre akik atomerőmű bezárással harcolnak a globális felmelegedés ellen.

camilló 2022.06.16. 20:09:26

Komolyan azt gondolja valaki, hogy azért hülyék a gyerekek mert a tanárok keveset keresnek??

Rubasov nertárs 2022.06.16. 20:25:09

@camilló:

150k nettó => kevés tanár + aki még van az is azon gondolkodik hová léphetne le és nem azon, hogy a matekból egész tehetséges gyerekeknek milyen plusz feladatot adjon. De aki marad, annak a többsége azért marad, mert máshova nem lenne jó, azaz őmaga sem a legélesebb kés a fiókban. Az igaz, persze, hogy a fizetésemelés mellé egy átfogó oktatási reform kell, aminek része egy tananyag, ami a jelenleginél jobban megfelel a (munkaerő)piaci igényeknek.

camilló 2022.06.16. 21:42:50

@Rubasov et.: Alig van gyerek az iskolákban. Amikor én elsős voltam 36-an kezdtük el. Nem több feladat kell a gyereknek, mert így is agyon van terhelve szerencsétlen, hanem először meg kell tanítani olvasni, megszerettetni az olvasást. Nem napi 8 óra, plusz a különóra! Nincs gyerekkoruk! Nem gondolom, hogy pont matek lenne a legfontosabb tantárgy. Fontosabb lenne megtanítani gondolkodni. Nekem rendszeresen van gyakornokom nyáron. Mindegyik azt mondta, hogy tőlem többet tanult, mint az egyetemen eddig. Azért ez mutat valamit...Aki azt hirdeti, hogy bármilyen szakmát meg lehet tanulni gyorstalpalón, azt ítélet nélkül lövetném le! Amíg az a szemlélet, hogy csak az az ember akinek diplomája van, nem várhatunk túl sokat....

ebella 2022.06.17. 03:29:07

@Rubasov et.: A fleségem gimnáziumából három fiatal, harminc körüli tanár indul neki a nagyvilágnak, szeptembertől már nem ott tanítanak, és sehol sem Maygarországon. Három jó tanár. Közben már Kecskemétről járnak be a fővárosi gimnáziumba tanítani, mert nincs tanár. Aki azt mondja ez nem számtí azzal nagy a baj. Az ismerős óvodavezető helyetes, esténként takarítani jár, hogy el tudja tartani a két gyerekét, akikkel egyedül maradt a férje tragikus halála után. Azon gondolkodik, főállásban ia takarítani fog, mert többet keresne vele, ha napi tizenkét órában nyomná, mint ha a nagy részét az óvodában, óvőnőként dolgozná le. Aki azt mondja ez nem számít, azzal nagy a baj.

camilló 2022.06.17. 04:52:32

@ebella: Értem amit írsz! Nyilván számít az elvándorlás. Én azt állítom, hogy nem azért ilyen az oktatás színvonala mert kevés a fizetés. Aki kevés pénzért nem dolgozik rendesen, az sokért sem fog! Értem azt is, hogy "szegényházban" nem lehet fegyelmet tartani, de azért olvasd el légy szíves Marosán György Tüzes kemence című írását. Sajnos rég nincsenek olyan munkaerkölcsök, mint amiről ott ír Marosán.....

ebella2 2022.06.17. 08:03:10

@camilló: Az éppen elég, a a jó tanár elmegy és csak a gyengébbek maradnak, akiknek esetleg nincsen, vagy kevesebb lehetősége van más jófizető állásra. Minden szakmában vannak jók és vannak futottak még szintűek. Kevés pénzért -egypár kivétellel- inkább ez utóbbiak maradnak tanárnak. Ez nem munkaerkölcsi kérdés. A munkaerkölcsért nem tud házat, lakást venni a fiatal tanár, nem tudja rendes polgári színvonalon eltartani a gyerekeit az idősebb.

istvankah 2022.06.17. 09:02:59

@Rubasov et.: A klikk és a kitartóik exportálása a sztyeppére,csak oda szóló jeggyel!

Bandibacsi34 2022.06.17. 12:26:38

Nem tudom, hogy mi itt a baj? A tul sok oktatas (vagy inkabb oktatasipar) miatt joval később mennek dolgozni az emberek. Regen 16 evesen mar dolgoztak, gyujtogettek, 18-22 eves koruk kozott gyerekeket csinaltak. A hukye kommunistak talaltak ki, hogy oktatas legyen, de legalabb akkor adtak hozza munkat is es a minőségre is figyeltek! Aztan 1990 utan kitalalta a Szadesz, hogy a takarító nőnek is legyen diplomaja. Bejottek a kamu egyetemek(neveket hadd ne sorolhak), a tömeges felsooktatas(mint 1945-56 között, mielott Kadaek eszbe kaptak es 10%-ra csokkentettek az egyetemistak aranyat). Amugy is az egykezes miatt a tuggyukkikkel lesznek tele az allami iskolak, ahol a magatartas-problemasokat sem kuldik el mert fejpenz jar utanuk. Ha tanul is valaki valojaban a kulfoldnek tanitjuk ki őket!!! Az allami oktatas-ipart le kell epiteni mert a nemzetgazdasag szamara nem fontos!! A tanulok sze. eljenek es szuljenek inkabb, legyen a nemzet szaporabb romkocsmaban merengo bolcseszek helyett!!!

ebella2 2022.06.17. 14:54:36

@Bandibacsi34: A legfontosabb a nemzetgazdaság számára. Számtalan meggazdagodott ország nemzetközi példája mutatja. Te azért csak mantrázd, amit a fideszes ostobáknak való propaganda elédtesz!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.17. 17:47:08

Most mondja pintero , hogy nem lesz fizetésemelés a tanároknak.

AvéCézárVavan 2022.06.17. 18:06:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Aztán nem lesz kinek fizetni! Az öreg év közben is kirúgja maga alól a ketedrát, ha elmehet nyuggernek, a fiatal meg bárminek lassan!

Bandibacsi34 2022.06.17. 19:08:49

@ebella2: Ne gyere a finnekkel: ok a "semlegessegen" gazdagodtak meg. Japan es DEL-Korea meg az USA-n.

a nagy hohoohooo 2022.06.17. 20:43:47

@Bandibacsi34: Egy kis provinciális, buta gondolkodás bemutatót láttak, kedves olvasók.
Bocs ,hogy belevau a magasröptű szellemi önkielégítésedbe,ilyen orbáni NER sötét van ott nálad nyakon felül?,nem kéne magad nagyoneccerű, primitívségedből kiindulni.
Nehéz meghatározni pontosan, hogy hol kezdődik, és hol végződik a funkcionális analfabetizmus...
Ebből is csak az látszik, hogy aki nem olvas, az meg rendkívül okos(nak hiszi magát).
Mielőtt írást követne el valaki nem ártana tanulni, olvasni, sokat.
A tények mindig zavarólag hathatnak a mihígmélymagyar tudati állapotokra.Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.

privatbankar.hu/cikkek/benchmark/fejlettebbek-voltunk-de-ma-haromszor-gazdagabbak--mi-a-titka-a-finneknek.html

Mert az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Milyen igaza van Hofinak a szarról...Nem értik,hogy léteznek európai értékek, amiket nem kérdőjelez meg európai ember.
Ezt azért hiszik kevesen, mert azok az értékek nem magyar értékek és a magyarok tudatlan,tanulatlan része szarik ezekre (mint a többi értékre úgy általában).

De nincs harag? höhööö...mindig szívesen visszadugom a fejed a seggedbe höhööö..az úttörő ahol tud segít höhööö..
Sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed,ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre heheee.
ha a hülye gondolatok teremtik a valóságot, akkor te már milliárdos vagy csak még nem mindenki látja...heheee..
Azért mindig jót lehet röhögni ezeken a hozzáértésmentes hozzászólásaidon .hehee.. gyönge vagy, fidessnyik, mint a hajnali rezgö harmat... nem tudsz semmi mást, mint visszaböfögni édesviktorod hülyeségeit, megspékelve némi mélymagyar nerideológiával,Azt röhögöm bennetek mihígmélymagyar birkalényekekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.
Már azt ne képzeljétek magatokról, hogy ti vagytok a magyarok protípusai. Ti a debil irredenta nacionalisták protípusai vagytok, pont olyan büdös lábú tahók mint a szomszéd népek naconalista széljobber szavazói.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.18. 00:23:12

@a nagy hohoohooo: elolvastam a kommentet, amire válaszoltál.
Nem kellett volna.
Borzasztó az a szellemi sötétség.
A te elemzésed meg pontos mint mindig.

camilló 2022.06.18. 15:33:33

@a nagy hohoohooo: Nem a Bandibácsival értek egyet, de megjegyzem, szitkokkal azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik! Tudod a magyar értelmiségnek (vagy magukat annak gondolóknak) az a nagy baja, hogy fogalma sincs a valóságról! Szembesültek ezzel a választásokon, szinte mást sem lehetett olvasni. Hosszú évek óta mondogattam, hogy nem a saját környezetünk "langyos mocsarából" kell nézni a világot úgy, hogy csak a mocsár határáig látunk el. Számomra az a nagy küldetéstudat gyomorforgató! Az egyik netes oldalon olvastam, hogy megkérdeztek pár politikust, hogy mit és mennyit olvas. Kunhalmi pl. azt mondta, hogy egy héten egy napot fordít olvasásra. Most Antal (nem jut eszembe keresztneve) liberalizmusról, neoliberalizmusról írt könyvét olvassa. Nekem rögtön az jutott az eszembe, hogy Moldova szociográfiáival többre menne, ha meg akarja érteni és KÉPVISELNI azokat akiket ÁLLÍTÓLAG képvisel. Kinyílik a bicska a zsebembe, amikor valaki majd megmondja, hogy én európai vagyok, vagy demokrata, vagy éppen magyar! Igen az egyik oldal ezzel revolverez, a másik meg azzal . Észre kellene venni, hogy így semmi különbség nincs a két oldal között. Mindkettő kirekesztő, hovatovább fasiszta. Besorolnak olyanok akik azt sem tudják mit jelent baloldalinak, vagy éppen liberálisnak lenni! Tudom, hogy görög-római stílusban nem lehet a győzelem esélyével pankrátorok ellen birkózni, de lehet elegánsan is pankrátorkodni....

Bandibacsi34 2022.06.19. 01:06:28

@a nagy hohoohooo:
Bezzegh Finnorszghoz

1, A GDP az nem jo mérőszám. Ha Anglianak bevetelei vannak pl külföldről, az lehet akar 80% is onnan, de igy hiaba nem termel nagyobb lesz a GDP-je egy főre mint pl Ausztrianak(ez egy pelda) holott az utobbi termelekenyebb lenne csak nincsenek nem hivatalos gyarmatai

2, Az okok
A, 1. a finn politikai elit nem ideológiai megosztottságra épül. Inkabb pragmatizmusra. Pofatlanul uzleteltek az oroszokkal is ugyanugy, mint a Nyugattal(nagy piac volt pl a finn vajnak es olcso nyersanyagok jottek onnan).
B "2. a finn elit a kelet-európai eliteknél sokkal hatékonyabbnak bizonyult a külső támadás elleni védekezés megszervezésekor" Talan mert mindenkinek volt fegyvere videken(puskaja, nem pisztolyka) es jo vadasz stb tapasztalata. Az elit ehhez a lonak a f.. at adta hozza).
C, "3. a finn elitek ideológiamentes pragmatizmusa a gazdaságpolitikában is sikeres." Itt a szerzo ugyanazt mondta, mint az elso pontban.
D, 4. "A befogadó finn elit az oktatás demokratizálásával segíti az alacsonyabb státuszú társadalmi csoportok felemelkedését. Az oktatás kiterjesztése nemcsak a társadalmi igazságosságot erősíti. Fontos tényező ugyanis az oktatás a gazdasági növekedésben is: szakképzett munkaerőt bocsát a gazdaság rendelkezésére és az innovációt is elősegíti. " A Nokia csődbe ment.., en sok finn lanyt latok babysitterkedni Londonban (es mar le is telepedett tobb is szocialis lakasokban persze). Nem latom a gazdasagi sikert mostansag. De nem finn segelyes az van dogivel. Egyébként nem jobb a kozbiztonsag mint a hires svédeknel!!
E, "5. a finn elit egyenlősítő intézkedései gazdasági előnyt jelentenek a jóléti állam közgazdaságtana szerint.. Ja ezt a bevandorlok hasznaljak ki es =

" Tanner ugyanis 1926-27-ben kisebbségi kormányt alakíthatott szocdem létére a „fehér” Finnországban (ez Magyarországon elképzelhetetlen lett volna akkoriban). Tanner kabinetje egyetlen évig kormányzott, s ekkor a finn szocdemek fontos szociális (egyenlősítő jellegű) törvényeket fogadtak el." Ja Németországban is a szocdem vezetőt segitettek a Freikorps alakulatok a kommunistak ellen. Aztan jott a teljesen becsodolt weimari koztarsasag...

"Egy másik Horthy-kori elemzésből kiderül, hogy Finnországban eltűnőben volt az írástudatlanság 1938-ra. A Magyar Nép című lap 1938. március 19-én így fogalmazott: „Az önállóság kivívása után a legelső intézkedések egyike volt az általános tankötelezettség kimondása. Ma már fehér holló Finnországban az írástudatlan fiatal.” Látható, hogy az általunk sorolt tényezők közül itt a finn elit az negyedik pont kívánalmainak felelt meg."
Az angolszasz orszagokban kb a lakossag 76% funkcionalis analfabeta, de sok milliomos is az, azonban a sameszaik elintezik a papirmunkat (ahogy a Polipban a maffiafonok mondja:" Ratok bizom a papirmunkat, tudom, hogy nem mertek atverni!!")az agyakat meg a penzzel elszivjak magukhoz.

" Ha a terror, a fegyveres harcok és a fogolytáborok áldozatait összeadjuk, akkor 28 ezres számot kapunk Gombos József szerint, aki 25 és 33 ezer között ingadozó adatokat is idéz. Ez a korabeli finn lakosság egy százaléka volt nagyjából. A magyar vörös- és fehérterrornak tizedannyi áldozata volt ugyanekkor, mint a csekélyebb lélekszámú Finnországban. Így a finn vérengzések lakosságarányosan 30-szoros áldozatot követeltek."
Na errol miert hallgattal??

"Romsics ennek kapcsán megemlíti, hogy 3,5 millió finnből 500 ezer fogott fegyvert. Ez nem lett volna lehetséges a Nyyssönen által kiemelt 1937-es agrárpárti-szocdem koalíció nélkül, amely az elitkonszenzus révén a nemzeti egység megteremtését készítette elő."
Ez talan inkabb a vidéki hazfiaknak köszönhető meg annak, hogy nem tiltottak be a fegyverviselest(ahogy Magyarországon a trianoni bekeszerzodesben). Hamarosan hallunk majd onnan is iskolai lövöldözéseket ha eljon az ideje..
Ez a Romsics elemzes egy nesze semmi fogd meg jol. Inkabb az a kerdes, hogy nost hol tart a te bezzeg Finnorszagod..

Bandibacsi34 2022.06.19. 01:14:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jol van Jozsi! Megvolt a benyalas! Mehetsz aludni!
Nem szeretem ezeket a bugyuta klisseket(közhelyeket), amiket felmuvelt emberek visszabofognek, mint paradigmakat, holott mar most latszik ez esetben, hogy az oktatas eroltetesenek rengeteg hatulutoje lett. Eddig is es ezutan is azok kapnak majd jo oktatast, akiknek a szulei ertelmisegeiek, azokbol lesz ho üzletember 90%-ban akit a szulei vagy egy csaladi barat stb. kitanit. Nem okos, hanem okoskodo emberek(pl Puzser, aki azert hasznos mert kerdeseket vet fel, csak eppen nem ad jo valaszokat, mint kb. Karl Marx). A kozoktatas eroltetese szuntette meg az ertelmiseget, felhigitotta az irastudokat es nevetsegesse tette. Most itt az ideje az ezzel ellentetes folyamatokbak!

camilló 2022.06.19. 07:22:05

@ebella2: A munkaerkölcs azért kell, mert egyébként nincs eredményes bérharc. Olvasd el bátran Marosán könyvét!

camilló 2022.06.19. 07:24:54

@Bandibacsi34: Gond van a gondolkodásoddal, nem kicsi!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.23. 23:26:43

@Bandibacsi34: hahahaha, milyen jó, hogy a hülyék ilyen magabiztosak! :))
süti beállítások módosítása