MaGYAUR

MaGYAUR

Már előre hallani: „sérelem érte Magyarországot"!

Megint nyomják Krahács-Magyarországot...

2022. szeptember 10. - Magyaur

A „nemzet” fogalom 1848-ig csak a nemességet foglalta magába, vagyis a közrendűek, a magyar nép nem tartozott bele. Ráadásul a „nemesi nemzet” csak annyiban volt magyar, amennyiben a Magyar/Hungarus Királyság alattvalójának tekintette magát, de sem a hivatalos nyelve nem volt magyar (hiszen az latin volt), sem a nemesség nem volt etnikai szempontból kizárólag magyar. A hungarus-tudatú nemesi nemzet nem volt különb Európa más uralkodó elitjétől: foggal-körömmel védte a privilégiumait akár az itt élő magyar és nem magyar közrendűekkel szemben is. De amíg az osztrák örökös tartományokban Mária Terézia és II. József képes volt megteremteni a modern polgári jog és közigazgatás alapjait, addig a hungarus-tudatú nemesi nemzet hangosan sérelmezte és végül megakadályozta az elmaradott, korrupt vármegyerendszer átalakítását és a nemesi adómentesség megszüntetésére irányuló törekvést. Ezt a rendi alkotmányt ért jogsérelem miatti panasz-politikát hívják a történészek „sérelmi politikának”.

A probléma az, hogy hiába terjesztették ki időközben a nemzet fogalmát a nép egyre szélesebb köreire ennek ellenére ez az elit érdekeit képviselő, a nemzeti szuverenitást kikövetelő, dacos „sérelmi politika” megmaradt a magyar politikai közgondolkodás alapkövének az Osztrák-Magyar Monarchia összeomlásáig, sőt azon túl is…

Amikor az orbánisták nosztalgiával tekintenek a vármegyerendszerre és amikor visszahozzák az főispán tisztségnevet akkor ebben az évszázados Béccsel szembeni sérelmi politika utóhatásait lehet észlelni. Az évszázados Nyugat-ellenesség ugyanabba a modernizáció-ellenes kategóriába tartozik, mint a feudális urak II. József, „kalapos király” elleni lázadása.

A rendszereken átívelő antikapitalista, elfogultan nacionalista szempontú történelemtanítás révén a magyar közvéleménnyel könnyű lesz elhitetni, hogy Magyarország nem a fideszes elit szemérmetlen lopásai, az Európai Unió írott és íratlan szabályainak fittyet hányó magatartása miatt nem kapja meg a remélt pénzt, hanem azért, mert a királyi várban lakó, a modern polgáriasodással szembenálló, úriasan rátarti magyar miniszterelnök szembe mert szállni a „karvalytőkéjű, liberális, család-, és keresztényellenes” Nyugattal.

Egyszer már történt valami hasonló amikor Mária Terézia eltörölte a lajtántúli területek belső vámjait, akkor Magyarország – a nemesi adómentesség sérelmét elkerülendő - kívül rekedt a vámhatáron és ezzel együtt hosszú időre a nyugatias fejlődésből is.

Nem lehet kétségünk afelől, hogy az orbánista maradi és csökönyös Brüsszel-ellenesség sajnálatos módon gyengíteni fogja mind az ország fejlődőképességét, mind pedig a népességmegtartó erejét…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5617928467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvankah 2022.09.10. 21:12:21

Amikor az urak urizáltak,még magyarul sem tudott beszélni a 2/3!

birkamenet 2022.09.12. 16:39:34

A magyar történelem mindegyik percében rendelkezésre állt kétharmadnyi értelmi fogyatékos birka. Na ezért nem vitte ez a nép soha semmire a történelemben.
Csak a birkákat az orruknál fogva vezető orbáni uraságok.

Szalay Miklós 2022.09.12. 17:43:05

Egy összefoglaló írás a nemzetről, nemzeti identitásról, a nemzetek egységéről és törésvonalairól.

egyvilag.hu/temakep/074.shtml

+ Ezt se hagyjátok ki az alábbi elemzést az elmúlt időszak közéleti eseményeiről: infláció, háború, klíma, stb...

egyvilag.hu/index.shtml#uzenet

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.09.12. 18:38:24

@birkamenet: pontosan. Olyan hülyék és életképtelenek vagyunk, mint a dodómadarak a jégkorszakban.

bordon 2022.09.13. 08:01:04

Ha a nyugati (osztrák-német) trendeket követik a magyarok, akkor már rég lekapcsolták volna az egyetlen kis atomerőművet is és képzeletbeli megújuló energiaforrásokkal termelnék a nemlétező áramot és hőt.

A sérelmi ajvékolás pont olyan hibás, mint azt feltételezni, hogy annak idején a Habsburg uralkodók szívjóságból akarták volna letörni a nemesi ellenállást. Magyarország számukra kifosztható gyarmat volt, ahol a helyi vezetőkkel marakodtak a befolyáson, hatalmon. Ahogy a britek is meghagyták Indiában a rádzsákat hatalmukban, ahol érdekük úgy kívánta, amíg hasznosnak bizonyultak.

Ahol helyi elit tudja lefölözni a hasznot, ott egy idő után csordogál a népnek is. Lásd Dél-Korea, Szingapúr, Kína, Tajvan, Japán. Helyi MészárosLőrinceket tőkésítettek fel közpénzből évtizedekkel ezelőtt és egy idő után elkezdtek megjelenni az erőteljes helyi cégek, nőttek a bérek, nőtt a jólét.
Ahol a nyugati liberálisok gyarmatosítanak, ott olyan állapotok uralkodnak, mint Kongói Szabadállamban voltak, levágják a néger kezét, ha nem gyűjt elég kaucsukot.
Lehet választani, hogy helyi nemes által elnyomott jobbágy vagy levágott kezű néger lennél. Lehet, hogy kellene egy harmadik alternatíva.

"az Európai Unió írott és íratlan szabályainak fittyet hányó" - Az EU íratlan szabályok alapján csak ne akarjon semmit árverni a tagállamokon. Az ugyanis nem más, mint önkény. Akik a magyar államnak nem nézik el az önkényt, azok bőnyállal szopnak az EU-nak, ha az önkényeskedik. Mivel jogilag megalapozatlan dolgokat akarnak rákényszeríteni a tagállamokra, ezért aztán gazdasági izmozással helyettesítik a jogszerű eljárásokat.
Senki által fel nem hatalmazott "felvilágosult" uralkodóknak képzelik magukat. El kellene dönteni, hogy az EU demokratikusan akar fejlődni vagy a kínai kommunista párt példáját követve akar uralkodni. Függetlenül attól, hogy lop-e a magyar kormány. Mindig lopott, a maszop-szadesz is lopott, még ellenzékben se álltak le ezzel. Attól, hogy a magyar elit lop, nem kellene mélytorokkal beszopni, hogy nyugati elit meg csak jót akar.
süti beállítások módosítása