MaGYAUR

MaGYAUR

A magyarországi francia-ellenesség okai

2022. december 20. - Magyaur
A korlátolt-kisnemesi gyökerű magyar jobboldal - német hatásra is - a 18. század végétől kezdve utálja a franciákat; a feudális kiváltságok ellen harcoló Felvilágosodás, a Nagy Francia Forradalom, Napóleon majd a liberális köztársaság kikiáltása óta, amely szétválasztotta az államot az egyháztól, vagyis az államot megfosztotta a szakrális jellegétől és megnyitotta az utat a nők és a "nincstelen proletárok" emancipációja előtt. Ezt tetézte "Trianon", amelyben a magyar uralkodóosztály ahelyett, hogy szembenézett volna az első világháború kirobbantásában játszott szerepével és felelősségével a felelősséget egyszerűen áthárította a Clemenceau-ékra (a Tanácsköztársaság létrejöttét pedig a zsidóságra). A második világháború és a francia gyarmatbirodalom összeomlása után, a francia-ellenes beállítódás áttevődött az Egyesült Államokra és általában a Nyugatra, ami a nacionalista-bezárkózó-önellátó magyar kommunista ideológia számára kapóra jött a hidegháború időszaka alatt.
Ezt a piaci liberalizmus elleni retrográd hagyományt folytatja általában sok magyar jobboldali és különösképpen Fidesz foci-rajongó vezéralakjai, amikor rendszeresen és látványosan a franciák ellenfeleinek drukkolnak a meccseken...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6318006486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.12.20. 07:56:25

Tudod ki korlátolt?
Na, pont az!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 08:56:14

Egyszerűen jó dolog ha bukik az elnyomó, ennyi az egész.

törppicur 2022.12.20. 11:19:44

Te Gyaur, nem vagy kissé korlátolt?
Ezt tetézte "Trianon", amelyben a magyar uralkodóosztály ahelyett, hogy szembenézett volna az első világháború kirobbantásában játszott szerepével és felelősségével - ugyan Ausztria (tudod a Monarchia nevében az első tag) mekkorát szopott Trianonban?

Nevem senki. 2022.12.20. 11:55:31

Egyszer drukkoltam a "franciáknak", mikor megtettem tippmixen az angolok ellen.

MEDVE1978 2022.12.21. 09:28:19

Bevallom, továbbra sem tudom megszokni az egyes válogatottak fokozott "nemzetietlenedését". Így azt, hogy a franciák gyakorlatilag egy ex-francia gyarmat válogatottat játszatnak néhány kiegészítő európai franciával már lassan 20 éve. Vagy azt sem, hogy a svájciaak Balkán best of verzióval léptek fel. Meg egyébként sem szeretem a csigazabálókat, azt hiszik, ők az európai kultúra csúcsa, holott ők is csak egy szerencsés társaság, akik szétlopták a világot a gyarmatosítás során. Szóval örülök, hogy veszítettek.

Gery87 2022.12.21. 20:14:10

@törppicur:

Ugyanakkorát, csak nem adták elő belőle a hattyú halálát 20 évig!
Mondjuk nem is dszentrik meg Tekintetes Urak irányították az országot.

Márai mondta hogy tök jó hogy magyar lett Kassa megint, de ha ez a "fiamozó monoklis avítt nagyságokat" jelenti akkor inkább a csehek..
süti beállítások módosítása