MaGYAUR

MaGYAUR

A kevesebb "nyüzsgés" növelheti a kreativitást!

2023. február 06. - Magyaur

"Cal Newport szerint a rituálék is segíthetik a fókuszált munkára való felkészülést, és döntsük el mindig előre, hol és mennyit fogunk dolgozni. Ahhoz azonban, hogy maximalizálni tudjuk a munkavégzés intenzitását, vagyis egységnyi idő alatt a lehető legjobb eredményt produkáljuk, bizony a szabadidőnket is meg kell reformálni, és ez a Newport-könyv talán legfontosabb állítása.
„Merjünk lusták lenni!” – írja a szerző, és hozzáteszi, hogy a semmittevés ugyanolyan nélkülözhetetlen az agy számára, mint a D-vitamin a testnek. A figyelmünk helyreállításához ugyanis időre van szükség. Az összpontosítás nem más, mint irányított figyelem, amely bizony véges, olyan, mint egy zsák, amelyet ki lehet üríteni. /…/ tehát mindenekelőtt unatkoznunk kell megtanulni, hogy aztán fókuszálni tudjunk." 

 https://hvg.hu/elet/20230204_elmelyult_munka_koncentralas_fejlesztese_fokuszalas_siker_Cal_Newport_konyv_pihenes

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5918042368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 15:42:31

főleg ahogy öregszik az ember, úgy veszti el a fókuszált koncentrálás képességét is.

a nagy hohohorgász 2023.02.06. 19:56:25

Poszter, kevesebb hazugsag is növeli a kreativitást:))))
süti beállítások módosítása