MaGYAUR

MaGYAUR

Orbáni hadüzenet a magyarországi életmód ellen!

2023. április 22. - Magyaur

Az ortodox-konzervatív orbánisták a „magyar életmód” kifejezés alatt tulajdonképpen a rezervátumban élő, abba bezárkózó „székely életmódot” értik.

Amikor az orbánisták a „Magyar Életmódról” fantáziálnak, akkor elvileg a csendes többség nevében beszélnek, mondván itt egyfajta életstílus, életfilozófia van érvényben, és vagy megszoksz, vagy megszöksz… A paradoxon az, hogy az összességében toleráns, európaias, és szekularizált magyarországi lakosság torkán egy idejétmúlt, frusztrált, kisebbségi életmódmintát; a „székely életmódot” akarják lenyomni, csak ezt nem mondják ki (bár jelzésértékű, hogy a székely zászló a stréber orbánista intézményeknél helyettesíti az EU zászlót).

Egyértelmű, hogy az Orbán-rendszer számára nem a városiasabb, nyitott erdélyi, hanem a kisebbségi, falusi, bezárkózó, vallásos, román/idegengyűlölő székely életmód a minta. 

A székelység jó része, amely hősiesen ellenállt a Ceausescu nacionál-bolsevista diktatúrájának hajlamos elfogadni azt a nézetet, hogy sovinizmus természetes politikai alapállás a rivalizáló nemzetek közt: a cél a szuverén, önellátó (még ha ez az életszínvonal rovására is megy), katonailag erős és főleg ideológiailag jól kontrollált nemzetállam...

Érthető ha önigazolás gyanánt az elszegényedő és a nemzetközileg elszigetelődő orbáni-Magyarország egy ilyen politikai-ideológiai mankót keres magának. Orbán a felkorbácsolt nemzeti érzés révén hiszterizálni akarja a számára túl passzív, túl fogyasztás-központú, túl EU-párti és túl liberális magyarországi közvéleményt. Ezért hát olyan ideológiai-politikai és vallási propagandára készülnek a "magyar életmód" örve alatt, amely a felkorbácsolt érzelmek, valamint a Securitate-hoz hasonló lakosság megfigyelés révén a többségi közvéleményt ráhangolják az Európától való eltávolodás elfogadására.

Az ortodox-konzervatív orbánisták  "Magyar Életmód"-ideológiája tulajdonképpen hadüzenet a Magyarországon élő többségi társadalom modern életmódja ellen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3318108168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.04.22. 15:48:43

Vajon miért a székelyföldi Tusványoson jelentik be a Fidesz stratégiáját? Vajon miért tartják "magyarabb magyarnak" a kisebbségi magyarokat? Az ellenpólus persze a kozmopolita Budapest... Az orbánisták nyilvánvalóan misztifikálnak: a székelyeknél sem állt meg az idő, nagyon sok székely megfordult Bukarestben, Budapesten, vagy Európa többi részén, mégis ezt a "a Felvilágosodás által meg nem rontott, igaz magyar" imázst akarják példaképként az arcunkba tolni a Magyar Életmód védelmében és arra bíztatták az embereket, hogy jelentsék fel azt aki "elárulja a Magyar Életmódot" - akár névtelenül is...

Magyaur 2023.04.22. 17:04:36

Ez a szöveg a látszat ellenére nem a székelyekről szól (akiknél megfordultam és nagyon bölcsek, vendégszeretők voltak), hanem arról a szerepről, amelyet a tényekre fittyet hányó orbánista propagandisták a székelyekre osztottak!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.22. 19:07:07

Ez van, nem akarunk szivárványos gyerekkúrókká válni, hiéba tombol Soros és Brüsszel.

György Csaba Nagy 2023.04.23. 11:40:28

Az élet mindent megvizsgál, minősít és elrendez. A székely ifjak tömegesen szöknek zárványvilágukból, ahol egy diktatúra szegénységben tartja és megalázza őket. A magyar fiatalok ugyancsak tömegesen távoznak nyugatra, egy tolvaj és hazug diktatúrából, mely egyre inkább ráfagy életükre, kizárva bármiféle élhető jövő esélyét. A magyar konzervativizmus mostanra megcsontosodott eszmerendszere és gyakorlata csak az Orbán-maffia hatalmi és gazdasági helyzetének megőrzését szolgálja, mindenki másnak pangás és zsákutca.

gigabursch 2023.04.25. 04:05:32

A hülye blogger életében nem találkozott se erdélyi magyarral, se székellyel.
De osztja az észt.

Magyaur 2023.04.25. 10:47:25

@gigabursch: A trollokat arról lehet felismerni, hogy soha nem a témával kapcsolatban érvelnek, hanem személyeskednek.
Amit leírtam azt az igazságnak gondolom és még akkor is leírnám, ha nem jártam volna soha Erdélyben és a Székelyföldön... de jártam, méghozzá gimnazistakorom óta többször is!
Az ott szerzett élményekből következtetem azt, hogy a szerencsétlen Orbán Ceausescu nyomdokain jár.

gigabursch 2023.04.25. 10:49:11

@Magyaur:
Ha jártál ott, ha nem, amit fent leírtál az
- vagy tudatlanság
- vagy rosszmájú hazudozás.
Ez nem trollkérdés, hanem tény.
Ugyanis az általad megírt jellemzés és a valóság között finoman szólva is szakadék van.

Magyaur 2023.04.25. 15:46:19

@gigabursch: Orbán szempontjából nem fontos a valóság. Neki olyan vallásos erkölcsiségű, mélyen magyar kötődésű hagyományos falusi közösség kell, illetve annak az idealizált képe, amit felmutathat követendő példának, "magyar életmódnak"... egy bezárkozó-elszigetelődő és elszegényedő Magyarországon:(
süti beállítások módosítása